vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Dani tehničke ispravnosti vozila

Metković, 24.11.2020. - "Dani tehničke ispravnosti vozila" naziv je preventivno-sigurnosne akcije koja se do 28. studenoga provodi u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno, od akcije su izuzeta vozila koja u razdoblju održavanja imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Također, u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača koji će sudjelovati u akciji bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

Akciju provodi HAK i Centar za vozila Hrvatska, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa