vijesti www.metkovic.hr

 Aktualno

U Metkoviću 41 novozaražena osoba

Metković, 26.11.2020. - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega ih je u Metkoviću 41.

U dolini Neretve novozaraženo je još 16 osoba, pri čemu je njih šest iz Ploča, četvero iz Općine Zažablje te po troje iz Opuzena i Općine Kula Norinske.

U posljednja 24 sata, ukupno su u Županiji zaražene 44 osobe muškoga spola i 48 ženskih osoba, a za 51 osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječena je 31 osoba, 11 iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, četiri iz Konavala, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Opuzena te po jedna osoba iz Kule Norinske, Ploča i Pojezerja.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 51 osoba pozitivna na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na kisiku, a pet je na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 259 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 24.215 uzoraka.

U samoizolaciji je 759 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.