vijesti www.metkovic.hr

 Aktualno

U Domu zdravlja Metković povećan kapacitet testiranja na koronavirus

Metković, 30.11.2020. - Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa COVID-19 ambulantom Doma zdravlja Metković započeo je s novom pretragom u dijagnostici COVID-19 infekcije – brzim testovima detekcije antigena koronavirusa (SARS-CoV-2) u Metkoviću.

Ovaj test namijenjen je isključivo osobama kojima su simptomi bolesti COVID-19 započeli u posljednjih pet dana. Osjetljivost testa je 95% te može dati lažno negativan nalaz. Stoga, ako osoba ima simptome, a antigenski nalaz bude negativan, potrebno ga je ponoviti PCR metodom koju provodi COVID-19 ordinacija DZ Metković.

Testiranje se provodi radnim danom od 8 do 9 sati u COVID-19 ambulanti, a po pojavi simptoma, potrebno se javiti obiteljskom liječniku koji će, na temelju anamneze odlučiti i uputiti na jedan i/ili drugi test. Po dobivenoj uputnici preporučeno je ispuniti upitnik na poveznici https://www.zzjzdnz.hr/hr/zdravlje/covid-19/antigensko-testiranje.

Ukoliko netko želi napraviti antigensko testiranje bez konzultacije liječnika, to može obaviti uz plaćanje, a cijena testa je je 150,00 kuna.

COVID-19 ordinacija započela je provođenje PCR testiranja svakim radnim danom u vremenu od 8 do 9 sati, bez potrebe prethodnoga naručivanja ukoliko je uputnica prethodno puštena od liječnika obiteljske medicine. Sve potrebne informacije mogu se dobiti svaki dan od 7 do 19 sati na broj COVID-19 ordinacije 020/800-071 ili putem e-mail adrese covid19@dom-zdravlja-metkovic.hr.