vijesti www.metkovic.hr

 Aktualno

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Metković, 3.12.2020. - Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se svake godine na današnji dan, 3. prosinca, a ove godine na temu „Izgraditi bolje: prema svijetu s uključivosti invaliditeta, pristupačnom i održivom svijetu nakon Covid-19“.

Svrha obilježavanja ovoga dana je postizanje punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.

Na području Metkovića djeluju dvije udruge koje brinu o osobama s invaliditetom – Udruga osoba s invaliditetom 'Prijatelj' i udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve 'Leptirići'. Obje udruge su kontinuiranim radom i zalaganjem doprinijele poboljšanju statusa osoba s invaliditetom u društvu, a vrlo su uspješne i u korištenju sredstava iz gradskih, nacionalnih i europskih programa.

Iz Udruge 'Prijatelj' uputili su i čestitku svim osobama s invaliditetom koju prenosimo u cijelosti.

„Svim osobama s invaliditetom čestitamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Udruga osoba s invaliditetom 'Prijatelj' i Socijalna zadruga „Prijateljica' trudit će se i dalje stvarati društvo jednakih mogućnosti za sve. Svojim radom i djelovanjem želimo i dalje doprinositi izgradnji društvenoga sustava u kojem će se osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u rastu i razvoju tretirati tako da će se uvažavati njihova temeljna ljudska prava i poštivati njihovo ljudsko dostojanstvo. U izazovnim i neizvjesnim vremenima koji su pred nama, želimo osvijestiti građane da različitost donosi bogatstvo i otvara nove dimenzije u ljudima koji iz straha nisu upoznati sa osobama s invaliditetom“, poručili su Prijatelji.

Čestitki se pridružujemo i mi.