vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

GKS Metković – u petak koncert pijanista i skladatelja Zvjezdana Ružića

Metković, 7.12.2020. - U Galeriji GKS-a u petak, 11. prosinca s početkom u 19:30 koncert će održati pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić – peterostruki dobitnik prestižne diskografske nagrade 'Porin' te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade 'Status' koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop/rock scene, Ružić je dosada snimio četiri autorska albuma, od kojih su tri sa sekstetom. 'The Knightingale Cabaret' i 'Elfin Farewell' nagrađeni su Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je njegov treći autorski album 'Pandaland', koji je prvu službenu promociju doživio u Šangaju, osvojio čak dva Porina – za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu.

'Pianotron' je posljednji u nizu njegovih impresivnih projekata. Već se u samom nazivu kriju instrumenti na kojima su stvorene skladbe posljednjeg albuma i prvog solo projekta: koncertni klavir i mellotron.

Iz dosada nečuvene kombinacije akustičnoga klavira i jednoga od prvih elektroničkih sintisajzera, proizašle su skladbe koje svojom pitkošću i jednostavnošću, unatoč tehničkoj kompleksnosti izvedbe, oduševljavaju publiku, od onih najmlađih do najstarijih.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića.