vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Grad Metković – božićnice za umirovljenike ove godine stižu na kućni prag

Metković, 8.12.2020. - Grad Metković i ove će godine dodijeliti jednokratnu novčanu potporu umirovljenicima s mirovinom do 2.200,00 kuna.

Božićnica će se isplatiti u iznosu koji se određuje prema visini mirovine i to na način da će umirovljenici s iznosom mirovine do 1500,00 kn dobiti 300 kn, a onima s iznosom mirovine od 1.500,01 kuna do 2.200,00 kn isplatit će se 200 kn.

Podsjetimo, Grad Metković od 2018. godine u svom Proračunu osigurava sredstva za dodjelu božićnica umirovljenicima koji imaju prebivalište na području grada. Protekle dvije godine pravo na isplatu se ostvarivalo na vlastiti Zahtjev umirovljenika, podnošenjem potrebne dokumentacije u Jedinstveni upravni odjel Grada Metkovića koji je 90% bio osobnim dolaskom.

Uzimajući u obzir cjelokupnu epidemiološku situaciju, a u svrhu zaštite ove ranjive skupine građana, odlučeno je da umirovljenici ove godine ne podnose zahtjev te je Grad Metković potrebne podatke dobio od Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje.

Na taj način, božićnice za ukupno 1248 umirovljenika, za što je Grad Metković izdvojio ukupno 297.400,00 kn stići će na njihov kućni prag, a uručit će im ih Hrvatska pošta do 24. prosinca.

„Na taj način nastojali smo maksimalno smanjiti nepotrebno izlaganje riziku naših starijih sugrađana. Dragim našim umirovljenicima i njihovim obiteljima želim sretan i blagoslovljen Božić. Simbol radosti i života neka nas podsjeti na istinske vrijednosti te bude poticaj za zajedništvo, razumijevanje, solidarnost i povjerenje. Na kraju ove, po svemu drukčije godine, koja nam je donijela puno neočekivanih i potpuno novih izazova, želimo s Vama podijeliti optimizam i dobre želje za 2021. godinu. Želim Vam u Novoj godini sve najbolje, a ponajviše zdravlja i sigurnosti“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Ako netko od umirovljenika do 31. prosinca ne dobije božićnicu, a smatra da na istu ima pravo, može se obratiti stručnoj službi Odsjeku za proračun, računovodstvo i financije na broj telefona 020/681-395.