vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Nastavak ulaganja u desnu stranu grada – postavljena suvremeno opremljena ribarnica

Metković, 11.12.2020. - U svrhu jačanja konkurentnosti mikro i malih gospodarskih subjekata u ribarstvu na području grada Metkovića, Čistoća Metković je na desnoj strani grada, na početku Ulice Zrinskih i Frankopana, postavila suvremeno opremljenu montažnu ribarnicu.

Riječ je o prvoj ribarnici takvoga tipa na desnoj strani Metkovića, a ukupna vrijednost projekta je 217 tisuća kuna bez PDV-a, koje je Čistoća Metković kao prijavitelj ishodila pravovremenom aplikacijom na natječaj FLAG-a 'Južni Jadran' u sklopu Mjere 2.2. diverzifikacija/diferencijacija tržišta (nova i drugačija tržišta, ciljani kupci).

Direktor Čistoće Tomislav Jakić istaknuo je kako će nova ribarnica obrtnicima omogućiti prodaju ribe sukladno tehničkim uvjetima, a stanovnicima Metkovića adekvatnu uslugu i veći izbor različite ribe.

„Nakon što smo obnovili ribarnicu na lijevoj strani grada u sklopu zelene tržnice, shvatili smo kako je ribarnica potrebna i na desnoj strani. Uskoro ćemo objaviti natječaj za davanje na korištenje ribarnice kojim ćemo odabrati gospodarske subjekte koji će poslovati u njoj, čime će se projekt privesti kraju“, rekao je Jakić.

Nova suvremeno opremljena ribarnica samo je jedan od projekata kojima se podiže kvaliteta života na desnoj strani grada.

Uz to što uskoro započinje rekonstrukcija i dogradnja Dječjega vrtića Radost, za što je izdvojeno gotovo 6 milijuna kuna, Grad Metković je iz vlastitoga proračuna financirao infrastrukturne projekte preuređenja Jadranske i Ulice Alojzija Stepinca i nastavka izgradnje te Jadranske sa spojem na Put Narone – projekt koji je svoju realizaciju čekao gotovo 30 godina.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je važnost svih ovih projekata, ali i najavio nove, među kojima je i izgradnja mini tržnice.

„Desna strana grada zaslužuje novi i ljepši izgled, a stanovnici te strane grada kvalitetniju razinu života. Na tome radimo od početka mandata i uspjeli smo riješiti probleme koji su bili prisutni godinama. Naravno, na tome ne želimo stati i u planu su novi projekti. Među njima je izgradnja nove mini tržnice za koju smo dobili građevinsku dozvolu, a uskoro ćemo raspisati natječaj za izvođača radova“, naglasio je Milan.