-862

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

27.5.2024.
Pava Sršen
udova Nikole, rođena Vučić
1937. - 2024.
Pava Sršen
29.5.2024.
Ivka Bulić
udova Stipe, rođena Brozović
1940. - 2024.
Ivka Bulić

KONTAKT

Iz drugih medija

iz drugih medija

 Brigo moja…

 Djeca su u stresu jer žive u kaosu vrijednosti

Svako četvrto dijete koje je upisanjo u jaslice u prvoj godini života pati od tjeskobe odvajanja od roditelja.

 Neretvani u Brestu

 Neretvanska lađa kontra baskijske barke

Najveći svjetski festival mora i mornara koji se ove godine po peti put, svake četvrte godine, održava u Brestu, u Francuskoj, uključuje i fluvijalnu kulturu. To je razlog što su u hrvatsku flotu povijesnih barki uključene i dvije riječne barke s ušća rijeke Neretve neretvanska trupa i lađa.

 Komentar

 Bestjelesna Livija

Ako je odlučeno da se Apoksiomen vraća na Lošinj, iako nije nađen na otoku nego u podmorju, kako to da se Livija ne vraća u Naronu odnosno Vid? Zar će senzacionalno otkriće ipak završiti skandalozno?

 Tradicija

 Dan kada ona prosi

Iako to mnogi ne znaju, žene već stoljećima imaju dan kada mogu isprositi ruku svog odabranika - 29. veljače.

 Komentar

 Da nam nešto ne promakne..

Bijeg dviju klinki upozorio je sve da se stvarni život ipak odvija negdje drugdje.

 Tribina

 Nekad su se lovile jegulje, danas lignje

Ušće Neretve polako se povlači, more ga osvaja sve više. Uzrok je projekt »Gornji horizonti«, kojim se vode iz sliva Neretve skreću u sustavu od sedam hidroelektrana i završavaju u slivu Trebišnjice

 Vrijeme apsurda

 Ježeva kućica i druge priče

Zaboga, tko može imati što protiv povratka Ćopićeve “Ježeve kućice” na kojoj su generacije odrasle? Točno piše kolega u susjednoj redakciji dnevnog tiska: nit je srpska nit je hrvatska, to je tek – dječja književnost!

 Uz Božić 2007.

 Sreća se ne može kupiti, jer ima Božji pečat

Potrebno je nadići razinu Homo oeconomicusa i otkriti svijet ljudskih i kršćanskih vrednota Onaj tko je najbolje znao što je život jer je sam bio Život, poručuje nam: »Ne živi čovjek samo o kruhu...«, kaže mons. Marin Barišić.

 Visoko obrazovanje

 Svaki student morat će imati računalo

Usvojena strategija po kojoj nitko neće moći studirati na zagrebačkom Sveučilištu ako nema laptop.

 Aktualno

 Vlada FBiH traži obustavu projekta „Gornji horizonti“

Vlada FBiH je donijela zaključke kojima od Vijeća ministara BiH zahtijeva, u roku od 15 dana, poduzimanje adekvatnih mjera povodom projekta "Gornji horizonti"

 Nova pravila

 Po dijete u vrtić samo roditelji ili ovlaštene osobe

Po novim mjerama dijete iz vrtića više neće moći izvesti baka ili djed, niti bilo koja osoba koju roditelj pismenim putem nije ovlastio i prijavio vrtiću njene podatke.

 Skandal

 Incident zbog hrvatske zastave u Neumu

Glazbenica Matija Vuica sa skupinom Gracija našla se u središtu incidenta kad je, izvodeći skladbu na Hrvatskom etnofestivalu u nedjelju u Neumu nestala s ekrana Federalne televizije (FTV) nakon što se ogrnula hrvatskom zastavom, što Vujica i tamošnji Hrvati doživljavaju provokacijom. FTV pak tvrdi da je za nesporazum kriva Vujica, a organizatori u ovome ne vide ništa sporno.

 Komentar

 Tko je lud, a tko još luđi

Možda nije normalno hranu kupovati u trgovini kućnim ljubimcima, ali mi se, daleko bolesnijim, zbog ubijenog praščića čini dizati državu na noge.

 Klimatske promjene

 Modra katastrofa

Nedavno izmjeren 31 Celzijev stupanj u moru kod Hvara je na pragu kritične granice od 35 stupnjeva, iznad koje će stradati jadranska fauna, a njoj su se pridružili oštrozubi gušter, atlantska napuhača i narančasta točkasta kirnja. Više u Slobodnoj Dalmaciji.

 

 Komentar

 Posluga i bankomati

Dok je djeci dosta škole, autoriteta i roditeljskih pitanja, roditeljima je, uglavnom, dosta života.

 Nacionalni ispiti

 Učenice bolje od učenika

Djevojčice u školi pokazuju i 10 posto bolje rezultate od dječaka, a učiteljice su u podučavanju bolje od svojih muških kolega u zbornici.

 Promet

 Politika spajanja Dubrovnika

Stručnjaci tvrde da bi prolazak ceste kroz hrvatski priobalni pojas značilo niže standarde gradnje, prometne, ekološke i socijalne probleme. Cijeli članak iz Jutarnjeg lista.

 

 Odgoj

 Roditelji ne znaju razgovarati s djecom

Anketa među srednjoškolacima pokazala je da 42 posto majki i 49 posto očeva tijekom razgovora s djetetom viče i gubi strpljenje.

 Komentar

 Lakomo poglavarstvo

Muzej Narona otvoren je bez slavne Livijine statue, kojoj je Grad Opuzen drugi put odrubio glavu i takvu obezglavljenu gurnuo u »zagrljaj« hrvatskom kralju Tomislavu, na svoju sramotu, ali i na sramotu Hrvatske.

 Neretva Valley

 From Leprosarium to Nature Park

Wokaunn M, Juric I, Vrbica Z. Between stigma and dawn of medicine: the last leprosarium in Croatia. Croat Med J. 2006;47:759-66. Medline:17042068

  To the Editor We may never learn the exact reason why, of all places in Croatia, the valley of Neretva became in 1905 the home to an institution for isolation and care of persons suffering from leprosy. Nevertheless, the study of Wokaunn et al (1) published in the October issue of the Croatian Medical Journal (1) brought forward some helpful insight into this poorly investigated issue (1). A distinctive local epidemiology, with several foci of leprosy in the region, low socio-economical development, and a unique geographical situation were identified as key factors that, a hundred years ago, prompted the construction of the leper house, known as Gubave kuće. Today, on the same locality, these three factors have a totally different dimension.

 The Neretva Delta

 Green Pearl of Coastal Croatia

  Te lower course of the Neretva river is a marshy valley. This bioecological complex is divided between two countries: the delta-shaped river mouth, with the lakes of Modro oko, Desne, and Kuti belongs to Croatia, while the Nature Park of Hutovo blato belongs to Bosnia and Herzegovina. In many ways, the Neretva delta is different from other parts of coastal Croatia. Its unique landscape is a result of digging and depositing of the marsh soil, so-called “jendečenje.” Furthermore, Neretva is the only river in this region with a delta at its mouth. At the same time, it is also the area of the most intense man-made landscape transformation. In spite of the conversion of wilderness into tamed waters and arable land, the landscape around the Neretva delta has preserved its beauty and romance. The alluvial plains in the carst setting have become both the inspiration for artists and a topic of scientific research.

 Tragedija

 Troje mladih smrtno stradalo u Neretvi

KOMIN - U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 17 sati dogodila na županijskoj cesti između mjesta Komina i Rogotina (pokraj Ploča) smrtno su stradale tri osobe.
Riječ je o bračnom paru Ivici (33) i Ivani (24) Vlahović, te Ivičinu bratu Josipu (28). Svi troje su iz Komina, a doznajemo da su bili bliski rođaci Mikija Rapaića.

 Nasilje

 Šipkama pretukli 16-godišnjaka zbog naglaska

Zagreb - Ispred pošte u Branimirovoj ulici, u nedjelju, oko 5,15 sati, skupina mladića, napala je petoricu maloljetnika, jer su po naglasku zaključili da bi mogli biti navijači NK „Hajduk“.

 Ideje

 Studentski stadion na vodi za Olimpijske igre

Plutajući olimpijski stadion koji se premješta prema potrebi i mjestu održavanja Olimpijskih igara projektiralo je petero studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

 Kult kulture

 Narona bez Livije?

Može li Muzej Narona ostati bez slavne Livije? Odnosno treba li u njemu stajati njezina kopija ili original? Može li to bolno pitanje riješiti Ministarstvo kulture?

 Zašto Slovenci radikalno mijenjaju koncept državne mature?

 Nismo uspjeli!

Hrvatska državnu maturu uvodi za dvije godine. Naši susjedi Slovenci, čija smo iskustva koristili i koristimo u procesu uvođenja, odlučili su promijeniti model. Slovenski ministar obrazovanja dr. Milan Zver objašnjava zašto su odlučili zadržati državnu maturu, a smanjiti njezin značaj za nastavak školovanja.

 MEGALOMANIJA

 Na Kleku niče novi grad ’težak’ milijardu eura

Saznavši iz medija za plan navodnog skorog pretvaranja poluotoka Kleka u jedan zasebni građevni kompleks na kojemu bi dominirali superluksuzni hoteli, športski tereni, stambene zgrade, luksuzne vile i sl., nitko u Neumu nije ostao ravnodušan.

 Jambo:

 Vlada nema viziju budućnosti Neretve

DUBROVNIK – Oporbeni vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HSP-a u Dubrovačko-neretvanskoj skupštini od jučer sudjeluju u radu skupštinskih odbora.
Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine dubrovačko-neretvanske sami su zatražili dopunu odbora iako su proteklih šest sjednica to odbijali učiniti stalno tvrdeći da Skupština radi nezakonito.

 OBITELJSKI NAGOVOR

 Križni put za crkvu u Kleku

Bivšu misicu na slikanje Križnog puta nagovorio je svekar Vlado, a djela će crkvi biti darovana iduće srijede.

 Automobil sletio u kanal:

 Poginuli mladi roditelji 6-mjesečnog dječaka


Mladi bračni par Ivana (20) i Marko Obrvan (20) iz Metkovića poginuli su u srijedu navečer oko 20.30 sati u Ulici Petra Krešimira IV. kod kućnog broja 128. Iako je ta ulica jedna od najprometnijih u gradu, nitko nije bio svjedok događaja. Susjedi su čuli škripanje guma prilikom kočenja, ali kako drugih znakova nije bilo, nitko na to nije obraćao pozornost.

 

 »Gornji horizonti« ugrožavaju Neretvu

  ZAGREB - Iz SDP-a su u srijedu prozvali Vladu za netransparentnost i nezainteresiranost prema gradnji niza hidroelektrana u gornjem toku Neretve, projekt »Gornji horizonti«, upozoravajući kako bi skori početak njegove realizacije u Republici Srpskoj mogao imati dalekosežne ekološke i gospodarske posljedice za hrvatsku dolinu Neretve.

 Graditeljstvo

 Žderić novi predsjednik Udruženja graditeljstva


ZAGREB - Na plenarnoj sjednici Strukovnog udruženja graditeljstva održanoj u četvrtak u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu za predsjednika Udruženja graditeljstva izabran je Željko Žderić iz tvrtke Konstruktor inženjering. Na funkciju zamjenika predsjednika izabrani su Berislav Šmit iz tvrtke Gradnja i Andro Nižetić iz Tehnike. Od 2002. do 006.godine Udruženje se bavilo proširenjem kolektivnog ugovora za graditeljstvo i izvozom građevinskih usluga, a u idućem razdoblju posvetit će se jačanju izvoza.

 

 Feral otkriva

 SANADEROV DELTA FOL

Zašto se prešućuje zajednički elektro-energetski projekt stručnjaka iz Hrvatske i Republike Srpske
  Hrvatski su mediji, HEP i Vladina ministarstva prešutjeli vijest o trebinjskoj prezentaciji projekta izgradnje "Hidroelektrane Dubrovnik 2", u čemu su sudjelovali i stručnjaci zagrebačkog "Elektroprojekta". Očito da nije problem samo u mjestu promocije, u kojemu je inače smješteno i sjedište Elektroprivrede Republike Srpske, s kojom Hrvatska elektroprivreda ima podosta problema u raspodjeli struje. Realizacija ovog projekta aktualizira i zabrinutost HSP-ovca Tadića i SDP-ovca Pančića, koji su ukazali da bi novim energetskim projektima u pitanje mogla doći i plodnost Neretvanske doline, što ovisi o brojnim izvorima kojima prijeti isušivanje.

 Potrošačka kultura

 Big Brother Božić

   Božić, nekada blagdan obiteljske intime, posljednjih se godina, u našem tranzicijskom društvu, sve više pretvara u amerikanizirani »live-show«. Skromnim kućnim jaslicama pretpostavljaju se raskošni supermarketi, polnoćka se dočekuje na »tulumima« umjesto u molitvi, mala intimna darivanja zamijenjena su rastrošnim »šopinzima«…

 Izvoz

 Neretvanska mandarina dogodine na svim
tržištima EU

   Iako u Hrvatskoj nema certifikatorske kuće ovlaštene izdati certifikate za poljoprivredne proizvode, koji bi na taj način lakše našli put do polica u trgovinama Europske unije, 26 proizvođača mandarinki iz doline Neretve ovih dana dobilo je skupni certifikat Konzum EurepGAP. Certifikaciju je provela austrijska tvrtka agroVet kao nezavisno tijelo akreditirano prema međunarodnom standardu EN 45011.

 Jezikoslovlje

 Hrvatski kak' se šika po engleskome

   U poplavi engleskih riječi i izraza u novinama uočava se zabrinjavajuća pojava: te se strane riječi tumače hrvatski riječima u zagradama

 Informatizacija društva

 Sanader:
Zakonima proširiti informatičke tehnologije

   Premijer je izrazio nadu da će u roku godinu dana Internetom biti moguće predati i redovitu godišnju prijavu poreza

 Usvojen proračun

 Planirani proračun 23 milijuna

METKOVIĆ - Na sjednici je Gradsko vijeće Metkovića prihvatilo prijedlog proračuna za 2007. Planirani je prihod 22,808.893 kuna, planirani je rashod 22,708.893 kuna, a neraspoređeni prihodi 100.000 kuna.

 Prodajna izložba Zadruge Crveni ždral OŠ S. Radića

 Kreativnost bez granica

   U okviru prosinačkih svečanosti Grada Metkovića, u GKS-u je otvorena prodajna izložba učeničke zadruge Crveni ždral OŠ Stjepana Radića.

 Sloboda duha

 Spuštanje neba na zemlju

   Predbožićno i božićno vrijeme potiče na razmišljanja o slobodi duha koja danas može zadobiti baš sve oblike. Naše vrijeme zapravo je carstvo volje, a ne duha, a toga nije pošteđena ni religioznost koja se sve više prizemljuje, ne samo komercijalnom proslavom blagdana, nego i u umjetnosti gdje bi duha trebalo biti. Ona sloboda duha, koju su njegovali klasični majstori prikazujući u kontemplativnom zanosu svete simbole, oslikavajući na skromnom platnu vječnost, postaje sve više dalekom vizijom. Naše vrijeme koje je dobilo bitku za sve emocionalne slobode, dopustilo je svako samoizražavanje, pa i na uštrb tuđih emocija i vidika.

 

Pročitajte

Vjesnik

Djeca su u stresu jer žive u kaosu vrijednosti

Vjesnik

Neretvanska lađa kontra baskijske barke

Vjesnik

Bestjelesna Livija

Vjesnik

Dan kada ona prosi

Vjesnik

Da nam nešto ne promakne..

Vjesnik

Nekad su se lovile jegulje, danas lignje

Večernji list

Ježeva kućica i druge priče

Vjesnik

Sreća se ne može kupiti, jer ima Božji pečat

Jutarnji list

Svaki student morat će imati računalo

Dnevni avaz

Vlada FBiH traži obustavu projekta „Gornji horizonti“

Vjesnik

Po dijete u vrtić samo roditelji ili ovlaštene osobe

Večernji list

Incident zbog hrvatske zastave u Neumu

Vjesnik

Tko je lud, a tko još luđi

Slobodna Dalmacija

Modra katastrofa

Vjesnik

Posluga i bankomati

Vjesnik

Učenice bolje od učenika

Jutarnji list

Politika spajanja Dubrovnika

Vjesnik

Roditelji ne znaju razgovarati s djecom

Vjesnik

Lakomo poglavarstvo

Croatian Medical Journal

From Leprosarium to Nature Park

Croatian Medical Journal

Green Pearl of Coastal Croatia

Večernji list

Troje mladih smrtno stradalo u Neretvi

Vjesnik

Šipkama pretukli 16-godišnjaka zbog naglaska

Večernji list

Studentski stadion na vodi za Olimpijske igre

Vjesnik

Narona bez Livije?

Jutarnji list

Nismo uspjeli!

Slobodna Dalmacija

Na Kleku niče novi grad ’težak’ milijardu eura

Večernji list

Vlada nema viziju budućnosti Neretve

Slobodna Dalmacija

Križni put za crkvu u Kleku

Večernji list

Poginuli mladi roditelji 6-mjesečnog dječaka

Vjesnik

»Gornji horizonti« ugrožavaju Neretvu

Vjesnik

Žderić novi predsjednik Udruženja graditeljstva

Feral.hr

SANADEROV DELTA FOL

Vjesnik

Big Brother Božić

Večernji list

Neretvanska mandarina dogodine na svim
tržištima EU

Vjesnik

Hrvatski kak' se šika po engleskome

Vjesnik

Sanader:
Zakonima proširiti informatičke tehnologije

Večernji list

Planirani proračun 23 milijuna

Dubrovački vjesnik

Kreativnost bez granica

Vjesnik

Spuštanje neba na zemlju

SERVISI

TRAŽILICA