-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Stipendije metkovskim studentima

Metković, 31.12.2003. - Danas je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić, u ime grada Metkovića, sa šesnaestoro metkovskih studenata potpisao ugovor o dodjeli stipendije u mjesečnom iznosu od 500 kn. Grad Metković, već tradicionalno, svake godine objavi natječaj za stipendiranje studenata u više kategorija: uspješni i daroviti studenti, studenti iz obitelji lošeg imovinskog stanja i studenti deficitarnih zanimanja. Stipendije se ne vraćaju ako studenti redovito studiraju i imaju odgovarajući prosjek ocjena, a ako ne zadovolje te kriterije, gube pravo na stipendiju u nastavku školovanja.

 

 Kultura

Božićno-novogodišnji koncert

Metković, 27.12.2003. - U sklopu proslave 125. obljetnice djelovanja u Metkoviću, metkovski Ogranak Matice hrvatske večeras je organizirao božićno-novogodišnji koncert na kojemu su nastupili Tereza Gabrić, Sanja Erceg-Vrekalo i Darko Matičević, uz glasovirsku pratnju Ivane Tomić-Ferić. Matičević se domaćoj publici predstavio kao šansonijer, otpjevavši nekoliko pjesama koje je uglazbio na stihove poznatih hrvatskih pjesnika, dok su Tereza Gabrić i Sanja Erceg-Vrekalo plijenile izvedbama pjesama tematski vezanih za Božić.

 Tradicija

Gradonačelnikova Božična čestitka

Metković, 25.12.2003. - Svim građanima grada Metkovića, svim Neretvanima i svima koji posjećuju Internet stranicu grada Metkovića, u ime Gradskog poglavarstva, gradskih ustanova i služba i u svoje ime od srca želim čestit, radostan i blagoslovljen Božić.
gradonačelnik grada Metkovića mr. Stipo Gabrić

 

 Zabava

Automat club

Metković, 22.12.2003. - Hrvatska lutrija danas je u Metkoviću otvorila Automat club. U prizemlju Robne kuće, na oko 200 m2, postavljen je niz aparata za zabavu koji će, zasigurno, pridonijeti turističkoj ponudi grada. Klub radi svakim danom od 10 do 24 sata.

 

 Tradicija

Božićno-novogodišni domjenak

Metković, 22.12.2003. - Danas je u Metkoviću održan tradicionalni Božićni i novogodišnji domjenak na kojem su se okupili svi oni koji su u protekloj godini na bilo koji način pridonijeli razvoju grada. Gradonačelnik Stipo Gabrić još jednom se osvrnuo na uspjehe koje je lokalna samouprava postigla kroz ovu godinu i najavio održavanje ovogodišnjega trenda.

 

 Šport

Malonogometni turnir

Metković, 22.12.2003. - Jučer je u Vidu održan malonogometni turnir "Ante Taslak" na kojem se okupilo oko 40 momčadi iz Vida, Doline Neretve i susjedne Hercegovine. Kuriozitet je, svakako, "momčad" Čista Petica koju su sačinjavale žene. I ne samo to, uspjele su rezultatom 5:4 pobijediti vidonjske veterane. Zli jezici kažu kako je u tome svoje prste imao i pas Miki. Turnir se završava u nedjelju, 28. prosinca kada će se odigrati polufinalne i finalna utakmica.

 

 Promet

Novi asfalt na ulicama

Metković, 15.12.2003. - Nakon što je prije nekoliko dana skinut oštećeni sloj asfalta, danas je započelo asfaltiranje ulica kralja Zvonimira i Dubrovačke od Platana do Đačkoga doma. Radove izvodi poduzeće Dubrovnik ceste d.d.

 

 Komemoracija

Hvala ti Edita

Metković, 15.12.2003. - Danas je u Metkoviću, u GKS-u, održana komemoracija Editi Markotić, dugogo- dišnjoj djelatnici u kulturi Grada. Edita će ostati u trajnom sjećanju svojih sugrađana po entuzijazmu i pozitivnu ozračju koje je širila oko sebe. Metkovsko amatersko kazalište izgubilo je vrijednu voditeljicu koja je uvelike pridonijela njegovu radu, razvoju i afirmaciji diljem Hrvatske. Prezrele zvijezde padaju, ostaju samo one koje ustraju u svom sjaju! Editina zvijezda gorjet će dok bude živio i posljednji Metkovac. Edita, hvala Ti!

 

 Kultura

Rječnik hrvatskoga jezika na CD-u

Zagreb, 15.12.2003. - U izdanju Novog Libera izašao je "Veliki rječnik hrvatskoga jezika" Vladimira Anića koji je dostupan i na CD-u. Rječnik sadrži oko 200.000 osnovnih pojmova i izvedenica pa predstavlja najopsežniji obrađeni korpus hrvatskoga govornog, književnog i publicističkog jezika. U dodatku nalazi se i "Pravopisni priručnik". Demo inačicu, koja je potpuno funkcionalna, sa reduciranim brojem pojmova možete skinuti na ovoj stranici.

 

 Demografija

Hrvatska žuri u susret demografskoj katastrofi
Zagreb, 14.12.2003. - Hrvatska s obzirom na ukupno starenje stanovništva, s obzirom na nesrazmjer između muškoga i ženskoga stanovništva i mali udio mlađeg stanovništva, odnosno veliki udio starog stanovništva, nema strukturu demografskog potencijala koji će revitalizirati državu. Jer neki naši stručnjaci, a i mnogi drugi iz sfere javnoga života, oduvijek su demografsku politiku Hrvatske smatrali nečim negativnim, ekstremno nacionalističkim itd. Za njih to nisu ulaganja koja izravno donose profit. To je točno ako se želi profit stvoriti brzo. Ali to su socijalna i dugoročna ulaganja, ulažu se u temelje razvitka države. Više u današnjem Vjesniku.

 

 Show business

Fiatom Punto doma u Ploče

Zagreb, 14.12.2003. - Rafael Dropulić, Pločanin opuzenskih korijena, pobjednik je natjecanja Story Super Nova music talents koje je u posljednje vrijeme mnoge roditelje natjeralo da svojim juniorima kupe televizor. Kako se završnica bližila, činilo se da cijela Hrvatska strepi pred konačnim raspletom. Dokaz tome je i Internet izdanje Večernjeg lista koji vijest o Rafinoj pobjedi donosi prije vijesti o Ivi Sanaderu i njegovu rezanju broja ministarstava.
Iako ne najboljih glasovnih mogućnosti, Rafo je od početka osvojio srca tinejdžerki širom Lijepe naše. Scenskim nastupom i neposrednošću pobijedio je vrlo kvalitetne konkurente, osvojio 100.000 kuna i Fiat Punto. Čestitamo mu od srca i zbog toga kako je promovirao svoje Ploče, Opuzen i cijelu Neretvu.

 

 Gradske vijesti

Izbjegnuta katastrofa

Metković, 14.12.2003. - Jučer se dogodio požar na dimovodnom sustavu između restorana Taverna 1982 i restorana Domagoj. Metkovski vatrogasci su pravodobnom intervencijom ugasili požar pa su izbjegnute katastrofalne posljedice jer su oba restorana mogla potpuno izgorjeti. U restoranu Domagoj izgorio je manji dio drvenoga poda presvučenog laminatom.

 

 Fotografija

Svjetlopisi Davorke Kitonić

Metković, 10.12.2003. - Delta Neretve jedina je hrvatska delta, i spomen na nju uglavnom asocira na mandarine, žabe, jegulje... No najširi njezin dio, u neposrednu kontaktu s morem, pruža sasvim drugu sliku koju je malo ljudi doživjelo, naročito u ekstremnim uvjetima kao što su rano jutro ili nagovještaj oluje. Svjetlopisi gđe Davorke Kitonić, istinske zaljubljenice u Neretvu i njezino ušće, dočaravaju bar djelić ljepote i mira koji nam je tu na dohvat ruke, ali i jakih impresija koje možemo doživjeti na tome mitskom mjestu.

 

 Kultura

Mač za E. Marina

Split, 9.12.2003. - Ravnatelj Arheološkoga muzeja u Splitu prof. Emilio Marin sinoć je u Splitu primio tradicionalni mač povodom izbora u Razred humanističke znanosti Francuske akademije znanosti i umjetnosti. Na svečanost su pozvani i metkovski gradonačelnik mr. S. Gabrić, pročelnik za kulturu prof. M. Mustapić, te troje suradnika, profesora metkovske Gimnazije.
Prof. Marin, zaslužan za epohalna otkrića u Naroni kod Metkovića, ovime je postao jedan od samo 40 članova ove cijenjene ustanove u kojoj sada, sa Miroslavom Radmanom, ima čak dva Hrvata.

 

 Tradicija

Sveti Nikola

Metković, 6.12.2003. - Jeste li stavili čizme u prozor. Ako niste, požurite. Sveti Nikola će svaki čas naići. Naravno, za sve one koji ove godine nisu bili na visini zadatka, krampus ima spremne šipku i lug.
Danas je 6. prosinca, dan kada će sva djeca najprije pogledati u prozor. Prvi dan darivanja u prosincu. Sveti Nikola starijima budi sjetu na davne dane, a najmlađima strepnju jesu li bili dobri i što ih čeka iza škura. Neka tako ostane, unatoč svim elektronskim čudima suvremena svijeta. O Svetome Nikoli pogledajte više na Katoličkome forumu.

 

 Kultura

Naronska siesta

Metković, 6.12.2003. - Sinoć je u Gradskome kazalištu metkovski Ogranak Matice hrvatske predstavio grafičku mapu 'Naronska siesta '. Uz pjesme Ivana Slamniga, u odabiru Luke Paljetka, u mapi su se našli likovni radovi Petra Barišića, Darka Ćurde, Vatroslava Kuliša, Roberta Šimraka i Zlatana Vrkljana. Mapu je predstavio predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, koji je se u svome upečatljivu izlaganju dotaknuo značenja i uloge koju Matica hrvatska ima u suvremenome društvu. Inače, ovo je samo jedno od događanja kojim metkovski Ogranak obilježava 125-u obljetnicu osnutka.

 

 Politika

Rekordan posjet

Metković, 5.12.2003. - U studenome o. g. zabilježeno je rekordnih 6399 posjeta WEB stranicama Metkovića. Dan 18. studenoga ujedno je i dan sa najviše posjeta – 362. U 2003. ove su stranice zabilježile, do sada, čak 47.385 posjeta, pa je sigurno da će ih do kraja godine biti više od 50.000. Zahvaljujemo svim posjetiteljima i najavljujemo nove atraktivne sadržaje!

 

 Kultura

Umjetnici umjetniku

Metković, 5.12.2003. - Sinoć je u Galeriji GKS-a održana humanitarna prodajna izložba pod nazivom 'Umjetnici umjetniku' na kojoj su svoje radove izlagali likovni stvaratelji Dubrovačko-neretvanske županije i susjednih mjesta u Bosni i Hercegovini. Sav prohod od prodaje namijenjen je za pomoć u liječenju teško stradaloga Nikole Čuže.

 

 

Vijesti iz 12. 2003.
ukupno 18

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01