-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Metković 600

120 godina od gradnje željeznoga mosta u Metkoviću

Metković, 31.12.2015. - Posljednjega prosinačkog dana 2015. objavljujemo prilog koji nam gotovo cijeli mjesec leži „u ladici“, a koji je trebao biti objavljen 5. prosinca. Toga je nadnevka prije 120 godina svečano u promet pušten željezni most u Metkoviću koji je, uz metkovsku luku i željeznicu što je naš grad s Mostarom spojila 1885. (sa Sarajevom 1891.), postao jednim od ključeva brzoga razvoja grada pod austrougarskom upravom.

 

 Rad udruga

Blagdansko druženje veterana IV. gbr.

Metković, 30.12.2015. - Krajem svake godine Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ tradicionalno organizira domjenak za svoje članove i goste u prostorijama ONK Metković. Prilika je to za zajedničko druženje i prisjećanje na brojne aktivnosti Udruge u protekloj godini te za planove u narednoj.

 Šport

Obilježena uspješna natjecateljska godina

Metković, 30.12.2015. - Zabavom uz pjesmu i zakusku u Karate-klubu Metković, prema starom klupskom običaju, proslavljen je završetak natjecanja za 2015 godinu. Svi članovi kluba dobili prigodne su darove – klupske majice i privjeske s motivima borilačkih sportova.

 Koncert

Glazbeni oproštaj sa starom godinom

Metković, 30.12.2015. - Prosinačke svečanosti u organizaciji Ustanove za sport i kulturu tradicionalno završavaju Božićno-novogodišnjim koncertom Gradske glazbe Metković, koja će sljedeće godine proslaviti 130. obljetnicu svoga osnutka.

 Predavanje

Je li hrvatski jezik zaseban jezik?

Metković, 30.12.2015. - U organizaciji Gradske knjižnice Metković i metkovske podružnice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u ponedjeljak je dr. sc. Domagoj Vidović u prostorijama Knjižnice održao predavanje pod nazivom Je li hrvatski jezik zaseban jezik?, koje je izazvalo veliko zanimanje građana.

 Policija

Optuženi za sprječavanje dokazivanja

Metković, 29.12.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom Dubrovnik, stalna služba u Metkoviću, 57-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo sprječavanje dokazivanja, a dvojica 47-godišnjaka za kazneno djelo pomaganja u sprječavanju dokazivanja.

 Koncert

Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković

Metković, 29.12.2015. - Večeras će u Gradskom kulturnom središtu Metković svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert održati Gradska glazba Metković. Koncert počinje u 19:30.

 

 Tradicija

Božićni koncert zborova Župe sv. Ilije

Metković, 29.12.2015. - Nakon nedjeljne večernje mise u crkvi sv. Ilije održan je tradicionalni Božićni koncert zborova na kojemu su nastupili: Mješoviti zbor Župe sv. Ilije, Dječji zbor Župe sv. Ilije, Zbor i bend mladih Župe sv. Ilije te Tonća Šiljeg, koja je uz pratnju benda otpjevala O holy night.

 Šport

Vrgorčanima i Potproložanima BMNT Metković 2015.

Metković, 29.12.2015. - U nedjelju su odigrane utakmice završnice XXIII. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015., na kojemu je u seniorskoj konkurenciji slavila vrgorska ekipa Vina Pilač, a u juniorskoj potprološki Bakovac.

 

 Vjerski život

Raspored blagoslova kuća

Metković, 28.12.2015. - U metkovskim župama počeo je blagoslov kuća. Na sljedećim poveznicama pogledajte raspored blagoslova u Župi sv. Ilije Proroka, u Župi sv. Nikole Biskupa i u Župi Vid.

 

 Šport

Poznati današnji finalisti XXIII. BMNT Metković 2015

Metković, 27.12.2015. - Sinoć su u sklopu XXIII. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015 odigrane četiri polufinalne utakmice u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji koje su donijele mnoga uzbuđenja.

 Šport

Veslači domjenkom zaključili uspješnu godinu

Metković, 27.12.2015. - U klupskim prostorijama VK Neretvanski gusar jučer su se na domjenku okupili sadašnji i bivši članovi Kluba, njihovi sportski prijatelji i sponzori, koji su metkovskim veslačima pomogli da im protekla godina bude iznimno uspješna.

 Prenosimo

Je li hrvatski zaseban jezik?

Metković, 26.12.2015. - Povodom predavanja dr. sc. Domagoja Vidovića Je li hrvatski zaseban jezik?, što će se u ponedjeljak, 28. prosinca s početkom u 19:30 održati u Gradskoj knjižnici, prenosimo njegov članak objavljen na portalu bk-neretva.com u kojemu se on osvrće na stavove jezikoslovaca marke Kordić i književnika marke Radaković.

 

 Natječaj

Grad traži prometnoga redara

Metković, 26.12.2015. - Grad Metković raspisao je Natječaj za višega prometnog referenta / prometnog redara na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri mjeseca. Kandidat mora biti sveučilišni / stručni prvostupnik prometnoga smjera s najmanje jednom godinom radnoga iskustva na odgovarajućim poslovima.

 

 Domovinski rat

Zagonetka pobjede

Metković, 26.12.2015. - Veterani IV. gardijske brigade DNŽ usdjelovali su na promociji knjige Zagonetka pobjede autora Olivera Peze, koja je prošle subote održana u dubrovačkoj tvrđavi Revelin.

 Šport

Završnica 23. Božićnoga malonogometnog turnira

Metković, 26.12.2015. - Danas i sutra u Gradskoj sportskoj dvorani odigrat će se završnica 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015. Donosimo vam raspored utakmica.

 Obrazovanje

Božićna priredba u OŠ Stjepana Radića

Metković, 26.12.2015. - U predblagdansko doba učenici i učitelji Osnovne škole Stjepana Radića pripremili su božićnu priredbu kojom su pokazali radost dolaska Božića i, naravno, božićno-novogodišnjih praznika.

 Rad udruga

Uljepšaj baki Božić

Metković, 26.12.2015. - U Volonterskom centru Dobra u Metkoviću okončana je tradicionalna volonterska akcija Uljepšaj baki Božić, tijekom koje je od 15. do 23. prosinca u suradnji s GD Crvenoga križa Metković i građanima prikupljeno četrdesetak paketa sastavljenih od osnovnih higijenskih potrepština i hrane za one kojima je najpotrebnija.

 Fenomeni

Metković pod 'Hladnim mjesecom'

Metković, 25.12.2015. - Večeras smo zbog dva nestanka struje imali rijetku prigodu vidjeti Metković osvijetljen gotovo samo tzv. Hladnim mjesecom, kako se naziva fenomen punoga mjeseca koji na nebu svijetli od zalaska do izlaska sunaca, kakav ćemo na Božić ponovno imati tek 2034.

 Vjerski život

Metkovci proslavili Božić

Metković, 25.12.2015. - Noćas i danas vjernici su se na mnogobrojnim misnim slavljima u metkovskim župama pridružili proslavi najradosnijega kršćanskoga blagdana. Ove je godine proslava Božića prošla uz zamjetno manje pucnjave, koja zapravo i ne odgovara kršćanskome duhu Božića.

 

 Poziv

Veslači pozivaju na blagdanski domjenak

Metković, 25.12.2015. - VK Neretvanski gusar poziva sve svoje bivše i sadašnje članove te prijatelje Kluba i sponzore na blagdanski domjenak, koji će se 26. prosinca (subota) sa početkom u 16 sati održati u klupskim prostorijama na Unki. Ujedno svim prijateljima žele sretne i blagoslovljene blagdane.

 

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 24.12.2015. -

Uime Grada Metkovića, i u svoje ime, svim vjernicima i građanima grada Metkovića i doline Neretve želim sretan Božić i novu godinu.

Vaš Božo Petrov

 

 Tradicija

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira

Metković, 24.12.2015. - Danas je u Udrugu osoba sa invaliditetom Prijatelj u Metkoviću doneseno Betlehemsko svjetlo mira, a iz Splita donijeli su ga metkovski izviđači iz Udruge izviđača Neretvanski gusar.

 Tradicija

Druženje uz kuhano vino i prigodan božićni program

Metković, 23.12.2015. - Večeras je na Trgu kralja Tomislava održana, sada već tradicionalna, priredba Božiću u susret na kojoj su nastupili Dječji vrtić Leut, Školski zbor učenika OŠ don M. Pavlinovića, KUD Metković i njegov Mandolinski orkestar, Klapa Žveljarin, Dječja klapa OŠ Stjepana Radića, Dječji zbor Župe sv. Ilije, Zbor i bend mladih Župe sv. Ilije, Branko Medak i Tonća Šiljeg.

 Obavijest

Božiću u susret

Metković, 23.12.2015. - Na Trgu kralja Tomislava danas u 17 sati počinje glazbeno-recitatorska priredba Božiću u susret na kojoj će se uz prigodan program posjetiteljima nuditi kuhano vio i čaj te razna peciva i slastice.

 Koncert

Izvrstan koncert Jacquesa Houdeka

Metković, 22.12.2015. - U sklopu Prosinački svečanosti sinoć je koncert Sretan ti Božić narode moj uz glasovirsku pratnju Gorana Kovačića održao poznati hrvatski pjevač Jacques Houdek.

 Obrazovanje

Profesoru Šprlji priznanje Hrvatskoga kineziološkog saveza

Metković, 22.12.2015. - Hrvatski kineziološki savez na svečanosti u Rijeci dodijelio je profesoru savjetniku Ivanu Šprlji diplomu sa zlatnom značkom. Diplomu je prof. Šprlje dobio u znak priznanja za uspješnost u radu s učenicima, kao i za doprinos športu u cjelini. Čestitamo!
Izvor: Gimnazija Metković
 

 

 Humanitarna priredba

Mateju i Mariju od srca

Metković, 22.12.2015. - Metkovski nogometaši jučer su pokazali da je srce jedno, premda i ono ima svoju lijevu i desnu stranu. Pod motom Mateju i Mariju od srca jučer su u Sportskoj dvorani odigrane tri malonogometne utakmice selekcija lijeve i desne strane grada, od kojih je prihod išao za liječenje maloga Mateja Musulina i Marija Skočibušića.

 

 Zaštita prirode

Za spas ušara HEP zaštitio stupove dalekovoda

Metković, 22.12.2015. - Bivša Ornitološka zbirka u Metkoviću, a sada stalni postav Prirodoslovnoga muzeja Metković dokaz je nekadašnjega bogatstva ptičjega svijeta u dolini Neretve. Nažalost, mnoge od ptica više ne žive pokraj nas ili nas ne posjećuju pa o onima koje su još uvijek tu moramo posebno skrbiti.

 

 Obavijest

Individualne konzultacije o konverziji kredita iz švicaraca u eure

Metković, 21.12.2015. - Udruga Franak obavještava svoje članove da će u utorak, 22. prosinca u Gradskom kulturnom središtu Metković održavati konzultacije o konverziji kredita iz švicarskoga franka u eure. Konzultacije će se s korisnicima kredita obavljati od 17 do 19 sati individualno u uredu u prizemlju GKS-a.

 

 Šport

Odigrane utakmice 1/8 finala – od sutra četvrtina finala

Metković, 21.12.2015. - U subotu i nedjelju odigrane su preostale utakmice osmine finala 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015. Seniorski ogledi u subotu završili su sljedećim rezultatima:

 Šport

Metkovskim veslačima pet medalja u Splitu

Metković, 21.12.2015. - U subotu su veslači VK Neretvanski gusar sudjelovali na posljednjoj ovogodišnjoj regati koja se održala na 500 m dugoj regatnoj stazi splitskoga Spinuta. Mirno more i vrlo toplo vrijeme za ovaj dio godine pružili su odlične uvjete za veslanje. Ukupno su osvojena dva prva mjesta, jedno drugo i dva treća mjesta.

 Znanost

Doktorirala Dijana Jerković

Metković, 21.12.2015. - Prošloga je četvrtka na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu svoj doktorski rad na temu Samoodređenost studenata u studenskim naseljima i učestalost konzumiranja alkohola i kanabinoida obranila Dijana Jerković, čime je promovirana u doktoricu znanosti iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, znanstvenoga polja edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, znanstvene grane poremećaji u ponašanju.

 Šport

Fotoreportaža s Božićne utrke 'Metković zajedno'

Metković, 20.12.2015. - Evo, priredili smo popriličan broj fotografija s danas održane Božićne utrke 'Metković zajedno', najmasovnije do sada trčane u Metkoviću i koja je imala i humanitaran karakter.

 

 Šport

Vinku Sliški prva Božićna utrka 'Metković zajedno'

Metković, 20.12.2015. - Oko tristo trkača i trkačica danas je sudjelovalo na prvoj Božićnoj utrci Metković zajedno, koja se trčala u sklopu T-reklam lige trčanja i koja je imala humanitaran karakter. U seniorskoj konkurenciji prvi je nakon pretrčanih 6800 metara u cilj ušao Vinko Sliško iz Tomislavgrada.

 Naši u svijetu

Mate Šunjić najbolji vratar na All-Star reviji francuskog rukometa

Metković, 20.12.2015. - U Francuskoj je odigrana revijalna All-Star utakmica najboljih rukometaša u kojoj se istaknuo hrvatski vratar Mate Šunjić, inače član Créteil Handballa – piše crosport.hr. Čestitamo!

 

 Folklor

Božićno-novogodišnji koncert KUD-a 'Metković' i gostiju FD 'Šaltin' iz Hvara

Metković, 20.12.2015. - KUD Metković svake godine u prosincu održi svoj Božićno-novogodišnji koncert na kojemu se predstave sve uzrasne skupine, od najmlađih do prve postave i veterana te KUD-v Mandolinski orkestar. Tako je bilo i sinoć u dupkom ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a Metković.

 

 Gradska uprava

Usvojen Proračun Grada Metkovića

Metković, 20.12.2015. - Na XXIII. Sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića pod predsjedavanjem Marina Veraje izglasano je 17 točaka Dnevnoga reda, od kojih je najvažnija usvajanja Proračuna Grada Metkovića. Gradonačelnik je podnio Polugodišnje izvješće o radu za razdoblje od 1. siječnja 2015. do lipnja 2015., što je Vijeće jednoglasno usvojilo.

 Šport

300 prijavljenih za utrku 'Metković zajedno'

Metković, 20.12.2015. - Danas u 14:30 s Neretvina pomoćnog igrališta započinje do sada najmasovnija utrka ulicama Metkovića, no program počinje već u 13 sati dolaskom Djeda Božićnjaka koji će djeci dijeliti slatkiše. Nakon utrke za sve će sudionike biti organiziran domjenak, a pozvani su i oni koji ogladne gledajući kako drugi trče.

 

 Akcija

'Fotkanjem' skupili oko 1200 kn

Metković, 20.12.2015. - Gradska organizacija SDP-a Metković jučer je na Trgu kralja Tomislava provela je humanitarnu akciju Fotkaj se i pomozi, kojom se u ove božićne dane željelo pomoći našim socijalno ugroženim sugrađanima.

 Politika

Iznad Hrvatskoga sabora samo Bog?

Metković, 19.12.2015. - Nešto tu ne štima. Izazvali smo raspravu o pitanju legitimnosti predsjednika Vlade koji na to radno mjesto ne bi došao iz Sabora. No ima li „izvansaborski“ kandidat zaista manji legitimitet od „saborskog“ kandidata – pitaju se u Mostu nezavisnih lista analizirajući kako je na hrvatskoj političkoj sceni došlo do poremećaja u hijerarhiji političke moći, tj. kako je Sabor potonuo na dno, a Vlada izbila na vrh.

 

 Požar

U Podrujnici se zapalio kamion

Metković, 19.12.2015. - Jutros oko osam sati u JVP Metković stigla je obavijest o zapaljenome kamionu na cesti kroz Podrujnicu. Na teren je izašlo navalno vozilo s četiri vatrogasca te policijski službenici PP Metković. Požar je skroz ugašen oko devet sati pa je promet tom cestom ponovno uspostavljen.

 Šport

Rezultati 1/8 finala BMNT Metković 2015

Metković, 19.12.2015. - U četvrtak i petak odigrane su utakmice osmine finala 23. Malonogometnog božićnog turnira Metković 2015. Ogledi su u četvrtak završili su sljedećim rezultatima:

 Tradicija

Slatki Božić u Neretvi

Metković, 18.12.2015. - U organizaciji Turističke zajednica Grada Metkovića i Srednje škola Metković večeras je u Gradskome parku održana manifestacija Slatki Božić u Neretvi.

 

 Glazba

Danas joj je 20-ti rođendan

Metković, 18.12.2015. - Prošlo je točno 20 godina otkako je Jurica Popović napisao pjesmu Na Božić nitko nije sam. Kaže da je bio inspiriran samoćom pok. majke koja je nakon očeve smrti ostala sama u Metkoviću.

 

 Obrazovanje

Oni su pomogli da nam grad bude ukrašen

Metković, 18.12.2015. - Vjerojatno ste zamijetili da je u ove predbožićne dane grad bolje ukrašen svjetlećim nakitom nego prijašnjih godina. Dio zasluge za to svakako pripada učenicima 3. E razreda Srednje škole Metković.

 Tradicija

Danas u Parku 'Slatki Božić u Neretvi'

Metković, 18.12.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića i Srednja škola Metković danas od 16 sati u Gradskom parku organiziraju manifestaciju Slatki Božić u Neretvi, kojom želi prisjetiti sugrađane i upoznati goste s tradicijom i običajima koji se vežu uz vrijeme oko Božića.

 Humanitarna priredba

Raspjevana večer 'Leptirića'

Metković, 18.12.2015. - U organizaciji Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković održan humanitarni božićni koncert na kojemu je nastupilo niz pjevačkih skupina i solista iz doline Neretve.

 Projekti

Svečana konferencija povodom završetka Projekta 'E-DUTEKA - Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva DNŽ'

Metković, 18.12.2015. - Jučer je u Gradskom kulturnom središtu Metkoviću održana konferencija povodom završetka Projekta E-DUTEKA - Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva Dubrovačko-neretvanske županije.

 Akcija

Mir i dobro

Metković, 17.12.2015. - Kao i proteklih godina, policija će i ove godine u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, provoditi operativnu akciju Mir i dobro u svrhu povoljnoga održavanja stanja javnoga reda i mira te opće sigurnosti građana i imovine. Akcija je počela 15. prosinca i trajat će do 8. siječnja 2016. godine.

 

 Humanost

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi

Metković, 17.12.2015. - U prostorijama GKS-a Metkovića jutros je u organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković uspješno održana deveta ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnoga darivanja krvi.

 Humanost

Torcida za Marija

Metković, 17.12.2015. - Teška bolest našega sugrađanina Marija Skočibušića ponovno je ujedinila one koji čine hvalevrijedne akcije za pomoć najpotrebitijima. U prikupljanju novca za njegovo liječenje uključila se i Torcida Metković, koja od jučer na svom punktu preko puta Pošte (stari Mali mliječni) prikuplja novac pa time pokazuje veličinu navijačkih srdaca i nastojanje za pomoć bližnjima.

 Šport

Četiri Jerkovčanke u selekciji Dalmacije

Metković, 17.12.2015. - Rukometni klub Izviđač organizirao je Međunarodni rukometni turnir Božić u Ljubuškom 2015 koji je trajao dva dana. Utakmice su se igrale u trima kategorijama, a među 22 ekipe bile su djevojčice RK Jerkovac rođene 2004. i 2005.

 Šport

Danas na rasporedu 1/8 finala

Metković, 17.12.2015. - Nakon odigranih utakmica 1. kola 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015 izvučeni su juniorski i seniorski parovi za osminu finala. Evo rasporeda večerašnjih utakmica:

 Tradicija

Dječji zborovi pjevali vesele božićne pjesme

Metković, 17.12.2015. - Sinoć je Galerija GKS-a, kao i prethodnih godina, bila pretijesna za sve one koji su došli na Božićni koncert dječjih zborova osnovnih škola iz doline Neretve.

 Izložba

Značajni botaničari delte Neretve

Metković, 17.12.2015. - U Prirodoslovnome muzeju Metković u petak, 18. prosinca u 17 sati bit će otvorenje izložbe Značajni botaničari delte Neretve. Izložba je realizirana u suradnji Ministarstva kulture RH, Grada Metkovića, Prirodoslovnoga muzeja Split i Prirodoslovnoga muzeja Metković.

 

 Šport

Prijavilo se čak 259 natjecatelja

Metković, 17.12.2015. - Udruga Neretva run objavila je da su zatvorene prijave za Božićno-humanitarnu utrku Metković zajedno, što će se u sklopu T-reklam lige trčanja održati u nedjelju, 20. prosinca.

 Natječaj

Natječaj za dodjelu jednokratnih pomoći

Metković, 16.12.2015. - Zaklada Neretvansko srce raspisala je Natječaj za dodjelu jednokratnih pomoći u 2015. godini. Pravo sudjelovanja temeljem natječaja imaju: socijalno ugrožene osobe i socijalno ugrožene obitelji te oni koji trebaju pomoć za troškove liječenja, pod uvjetom da imaju prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 Akcija

Slikaj se s članovima SDP-a i pomozi potrebitima

Metković, 16.12.2015. - Gradska organizacija SDP-a Metković u subotu 19. prosinca 2015. na Trgu kralja Tomislava od 10 do 13 sati organizira humanitarnu akciju Fotkaj se i pomozi. Akcijom će se prikupljati novac za kupnju artikala za blagdanske pakete socijalno ugroženim obiteljima grada Metkovića.

 Gradske vijesti

Čotići deložirani iz svoje kuće na Đumruku

Metković, 16.12.2015. - Mučan čin deložacije obitelji Čotić iz njihove kuće na Đumruku prošao je jutros bez strašnih scena, kakve često viđamo u sličnim situacijama, premda je bilo strašno pogledati lice gospođe Čotić koja je u pratnji policije bez primjene sile izvedena iz kuće.

 Akcija

Uključite se u akciju ' Uljepšaj baki Božić'

Metković, 16.12.2015. - Udruga Dobra u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Metković već tradicionalno tijekom prosinca provodi akciju Uljepšaj baki Božić. Svrha akcije je prikupiti namirnice i higijenske potrepštine za socijalno ugrožene starije osobe s ruralnoga područja doline Neretve.

 Izbori

Kandidacijske liste za Vijeće MO Glušci

Metković, 16.12.2015. - Na temelju članaka 17. i 31. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića, Gradsko izborno povjerenstvo utvrdilo je pravovaljanim i prihvatilo Kandidacijsku listu te objavljuje Zbirnu listu kandidacijskih lista za članove Vijeća Mjesnog odbora Glušci.

 

 Politika

Petrovljeva konferencija za medije

Metković, 16.12.2015. - Danas iza podne na metkovskome Trgu kralja Tomislava konferenciju za medije održao je predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov. Poslušajte što je izjavio o najnovijoj situaciji vezanoj uz pregovore o sastavljanju Vlade.

 Obrazovanje

Veseli Božićni koncert učenika OGŠ Metković

Metković, 16.12.2015. - Tradicionalni Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole Metković sinoć je održan u prepunoj Galeriji GKS-a Metković.

 Humanitarna priredba

Metković je uvijek pokazivao svoju humanost – tako će biti i 21. prosinca

Metković, 16.12.2015. - Dvije teške životne priče Mateja Musulina Marija Skočibušića ponukale su njihove prijatelje, znance i sugrađane da udruže snage i s Malonogometnim klubom Metković organiziraju humanitarno-zabavno-sportski spektakl u svrhu prikupljanja novca za njihovo daljnje liječenje.

 Turizam

Markici Vuici 'Suncokret ruralnog turizma Hrvatske'

Metković, 16.12.2015. - Posebno priznanje za očuvanje prirodne baštine i razvoj kulturnoga turizma u ruralnom prostoru dodijeljeno je u sklopu Nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske metkovskome OPG-u Markica Vuica – Jama u Predolcu.

 Zabava

Ekipa AVŽ pobjednik 1. kola MTKviza

Metković, 15.12.2015. - Prvo kolo ovosezonske lige MTKviza sinoć je održano u Galeriji GKS-a uz sudjelovanje 24 natjecateljske ekipe. U toj velikoj konkurenciji najuspješnija ekipa s osvojenih 780 bodova bila je AVŽ u sastavu Petra Petrušić, Goran Jelavić, Simona Pavlović i Leo Nikolić. Drugoplasirana ekipa je Godrank sa 700 bodova, a trećeplasirana NoPasaran sa 670 bodova.

 Rad udruga

Edukacija za koordinatore volontera

Metković, 14.12.2015. - Udruga Dobra je u okviru projektnih aktivnosti Volonterskoga centra Dobra od 11. do12. prosinca u prostorijama Volonterskog centra Dobra organizirala dvodnevnu edukaciju za koordinatore volontera na kojoj su sudjelovali predstavnici različitih organizacija civilnoga društva s područja doline Neretve te srednjih i osnovnih škola.

 Šport

Rezultati i najave utakmica

Metković, 14.12.2015. - Još uvijek se igra 1. kolo 23. BMNT- Metković 2015. Evo rezultata jučerašnjih seniorskih susreta:

 Elektroopskrba

Dio Ul. Stjepana Radića sutra bez struje

Metković, 14.12.2015. - Zbog planirane hitne intervencije na GTS 10/0,4 kV Metković 33 (Ljetno kino) dana 15. prosinca bez električne će energije od 10 do 12 sati biti potrošači u dijelu Ulice Stjepana Radića i to:

 Ovisnost

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Metković, 14.12.2015. - Danas su na Trgu kralja Tomislava policijski službenici iz PP Metković postavili info-pult povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti te građanima dijele prikladne tiskane materijale. Osim toga, građani se mogu testirati na alkohol i pogledati kroz tzv. pijane naočale koje simuliraju vid vozača pod utjecajem alkohola. Akcija traje do 13 sati.

 Rukomet

Nakon sjajne pobjede jučer -16

Metković, 14.12.2015. - Nakon sjajne pobjede u subotu protiv vodećega RK Metalac, jučer je došlo do potpunoga potonuća metkovskoga rukometnoga broda od njemu uvijek neugodna protivnika RK Dugo Selo.

 Šport

Visoka pobjeda kao kruna polusezone

Metković, 13.12.2015. - Nakon osvajanja petoga mjesta na Regionalnom kadetskom turniru prijateljstva u Crnoj Gori, nogometašice ŽNK Neretva sezonu su zaključile rezultatski visokom pobjedom od 9 : 1 u prijateljskoj utakmici s bh. prvoligašem ŽNK Sloga iz Ljubuškoga.

 Šport

Mlađim uzrastima KK Metković po dva boda iz Solina

Metković, 13.12.2015. - Subotnje gostovanje u Solin mlađim uzrastima Košarkaškoga kluba Metković bilo je uspješno. U novoj školskoj dvorani na Arapovcu, u kojoj se prvi put se odigravao neki košarkaški susret, do pobjeda su došli i mlađi kadeti i kadeti KK Metković, i to oboje s po dva koša razlike.

 Rukomet

Metalac ostavio bodove na metkovskom parketu

Metković, 13.12.2015. - Prvi od dvaju susreta na vrhu, koji se ovaj vikend igraju u metkovskome rukometnom hramu, RK Metković 1963 riješio je u svoju korist, svladavši vodeći RK Metalac 31 : 29.

 Komentar

Davorko, sram Vas bilo

Metković, 13.12.2015. - Medijskome linču Mosta pridružila se još jedna perjanica hrvatskoga novinarstva – notorna Davorka Blažević koja je, očito, od Drage Hedla preuzela unaprijed smotan joint. A možda je, u stvari, bunika?

 

 Prevencija

Nastavak provođenja Preventivnog projekta 'Zdrav za 5'

Metković, 12.12.2015. - Provedba Projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva obrazovanja i sporta – Zdrav za 5, koji se na nacionalnoj razini provodi od školske godine 2012./2013., a namijenjen je učenicima osmih razreda osnovne škole i prvih i drugih razreda srednje škole nastavljen je i ove školske godine.

 Rad udruga

Edukacija o osobnim asistentima

Metković, 12.12.2015. - Jučer je u Hotelu Dalmacija u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj Metković održana edukacija za korisnike usluge osobne asistencije u okviru Projekta Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom u Dubrovačko neretvanskoj županiji, koji se provodi u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., financiranoga iz Europskog socijalnog fonda.

 Tradicija

Jaslice od prirodnih materijala

Metković, 12.12.2015. - Jučer su u vrtu Prirodoslovnoga muzeja Metković učenici prvih i trećih razreda OŠ Stjepana sa svojim učiteljicama postavili jaslice i okitili jelu od prirodnih materijala. Vrt će tijekom sljedećih dana biti otvoren za posjetitelje.

 Šport

Ham-ham prošao Ljubušake

Metković, 12.12.2015. - Sinoć su odigrane četiri utakmice prvoga kola XXIII. Božićnog malonogometnog turnira Metković 2015. Postignuti su sljedeći rezultati:
- HMNK Stolac - Fast food Big mamma 3:9
- Hotel More Neum - Hennessy/Stolpak/Misir juniori 3:4
- Diamond Club Ljubuški - Ham-ham 3:7
- Vina Pilač - SS Bagušić-CB Tropicana (2:2) 6:5

 Poziv

Kreće sedmokolna liga MTKviza

Metković, 12.12.2015. - Pod egidom Baconove znanje je po sebi moć organizatori MTKviza pozivaju sve kvizoljupce iz Metkovića i doline Neretve da se prijave za MTKviz ligu 2015./16., koja počinje u ponedjeljak, 14. prosinca.

 Predstavljanje knjige

'Moja rijeka suza' Željke Mitrović Jurić

Metković, 11.12.2015. - Večeras je u organizaciji Udruge veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije u galeriji GKS-a održano je predstavljanje zbirke pjesama Moja rijeka suza Željke Mitrović Jurić, koju javnost pamti kao uplakanu djevojčicu u plavome kaputiću.

 Ovisnost

Aktivnosti PP Metković u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Metković, 11.12.2015. - Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

 Kazalište

'Betlehemska crna ovca' u Središnjem vrtiću Metković

Metković, 11.12.2015. - Jučer je Lutkarsko kazalište Mostar u Središnjem vrtiću Metković izvelo predstavu Betlehemska crna ovca, autorice Livije Kroflin. Predstava govori o rođenju malog Isusa, ali iz perspektive jedne ovčje obitelji koja živi u Betlehemu. Glavni lik je crna ovca te obitelji, nesebična ovca koja pomaže Mariji i Josipu da pronađu štalicu i ugriju se.

 Koncert

Glazbeni božićni dar Vice i Silvije

Metković, 11.12.2015. - U sklopu Prosinačkih svečanosti sinoć su u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Božićni koncert održali Vice Šiljeg, student solopjevanja na odsjeku Glazbene kulture FPMOZ-a u Mostaru te profesorica Silvia Vukojević, koja je na tome fakultetu nedavno diplomirala klavir.

 Radionica

Pravo za starije

Metković, 10.12.2015. - Tijekom kampanje Dan za starije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, danas je Udruga DOBRA u metkovskome Hotelu Narona održala radionicu Pravo za starije, koju je otvorila predsjednica Udruge Matija Vukša.

 Elektroopskrba

Dio Predolca sutra bez struje

Metković, 10.12.2015. - Zbog planirane hitne intervencije zamjene transformatora u GTS 10/0,4 kV Metković 10 (Brdo) u petak, 11. prosinca u vremenu od 11 do 14 sati bez električne energije bit će dio potrošača na padinama Predolca.

 Radionica

Jaslice i ukrasi za božićnu jelu od prirodnih materijala

Metković, 10.12.2015. - Polaznici kreativnih radionica Prirodoslovnoga muzeja Metković u petak, 11. prosinca u 10 sati postavit će u vrtu Muzeja jaslice izrađene od prirodnih materijala, isto kao i ukrasi kojima će okititi božićnu jelu.

 Šport

Prvi nastup malih Jerkovčanka na velikom rukometu

Metković, 10.12.2015. - U subotu su djevojčice RK Jerkovac rođene 2004. i mlađe gostovale u Veloj Luci i odigrale svoje prve službene utakmice u Županijskoj ligi, izgubivši od ekipe RK Dalmatinka Ploče 8:5 (4:3) te od domaćega ŽRK Vela Luka 8:7 (6:3).

 Koncert

Vice Šiljeg i Silivia Vukojević večeras u GKS-u

Metković, 10.12.2015. - Večeras će Gradskom kulturnom središtu Metković svoj Božićni koncert održati student Muzičke akademije Mostar Vice Šiljeg (bariton) u pratnji pijanistice prof. Silivije Vukojević, koja će imati i solističke izvedbe. Vice se pjevanjem bavi još od dječačke dobi pa ga znamo i kao pobjednika Glasa Neretve. Koncert počinje u 19:30.

 Naši u svijetu

Zlato i srebro srednjega vijeka u Arheološkom muzeju Zadar

Metković, 9.12.2015. - Evo još jedne arheološke priče iz Zadra koja je počela u Metkoviću. U povodu nedavnoga obilježavanja Dana Arheološkoga muzeja Zadar i Dana grada Zadra predstavljen je katalog Zlato i srebro srednjega vijeka u Arheološkom muzeju Zadar autora dr. sc. Radomira Jurića, nekadašnjega metkovskog gimnazijalca rodom iz Momića.

 

 Naši u svijetu

Arheolozi kod Novalje otkopali ostatke luksuzne rimske vile s pet bazena

Metković, 9.12.2015. - Na brdu Košljun kod Novalje, na uzvišenju poviše Caske na putu prema Žigljenu, već tri godine traju arheološka istraživanja koja predvodi dr. sc. Smiljan Gluščević s Arheološkog muzeja u Zadru. Još su antički pisci spominjali Cissu za koju se dugo vremena mislilo da je današnja Caska. Riječ je o predrimskom naselju u čijem okruženju je pronađena keramika nekoliko stotina godina starija i od samih Rimljana.

 

 Obavijest

Rezervacije za 'Ratove zvijezda' i Houdekov koncert

Metković, 9.12.2015. - U Gradskom kulturnom središtu Metković uskoro će biti dva događaja za koja vlada veliko zanimanje: projekcije filma Ratovi zvijezda - Sila se budi u petak (3D) i nedjelju (2D), 18. i 20. prosinca te koncert Jacquesa Houdeka Sretan ti Božić narode moj u ponedjeljak 21. prosinca. Za oba događaja ulaznice se mogu rezervirati na tel. 681 903, a za Houdekov koncert i kupiti u pretprodaji po nižoj cijeni.

 Šport

Do pobjede nakon dvaju produžetaka

Metković, 9.12.2015. - Nakon triju četvrtina u kojima su domaći košarkaši zaostajali i sedamnaest poena razlike, u uzbudljivoj su završnici zonskom obranom, kontrom i polukontrom do minimalne pobjede došli nakon dvaju produžetka. To je prva ovosezonska pobjeda metkovskih košarkaša nakon što su kuće izgubili od Amfore i u gostima od splitskoga Diplomusa.

 Obrazovanje

Tri radionice u Gimnaziji Metković

Metković, 8.12.2015. - Gimnazija Metković sudjeluje u provedbi projekta Ruksak (pun) kulture, koji zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta s ciljem poticanja djece i mladih na razumijevanje te usvajanje umjetnosti i kulture. Jučer su u sklopu toga projekta provedene su tri radionice.

 Rad udruga

Volonteri obilježili svoj dan

Metković, 8.12.2015. - Dvodnevnom kampanjom u svrhu promidžbe volonterstva, u organizaciji Volonterskog centra Dobra obilježen je Međunarodni dan volontera.

 Tradicija

Sveti Nikola darivao 'Leptiriće'

Metković, 8.12.2015. - Sveti Nikola obradovao je i članove Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići, a darove najmlađima, ali onima nešto starijima, podijelio je u prostorijama Dječje igraonice Zvrk.

 Gradske vijesti

Visoki gosti sa sveučilišta posjetili naše muzeje

Metković, 7.12.2015. - Nakon posjeta Arheološkome muzeju Narona u Vidu, u subotu su visoki gosti sa Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta posjetili i Prirodoslovni muzej Metković.

 Kultura

Večer poezije Tina Ujevića u OŠ S. Radića

Metković, 7.12.2015. - Osnovna škola Stjepana Radića prošloga je petka upriličila književnu večer posvećenu Tinu Ujeviću, tj. obilježavanju 60. obljetnice njegove smrti, što su je pripremile učiteljice hrvatskoga jezika profesorice Tatjana Hazirović-Juračić i Ines Vukoja, koja je s učenicima pripremila prigodan pano.

 Kazalište

Premijera predstave 'Pravo na život'

Metković, 7.12.2015. - U potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a sinoć su glumci amateri Franjevačke mladeži Župe sv. Ilije iz Metkovića premijerno odigrali predstavu Pravo na život autora Gorana Matića, koji je njezin režiser i scenograf.

 

 Tradicija

Doček svetoga Nikole i Sajam rukotvorina

Metković, 7.12.2015. - Vjerojatno do sada najbolji doček sv. Nikole upriličen je pred mnogobrojnom djecom i njihovim roditeljima jučer na Trgu Kralja Tomislava u organizaciji ZT Grada Metkovića i Udruge lađarica Metkovke.

 Šport

Antonela Perić treća u Hrvatskoj

Metković, 7.12.2015. - Na Državnom prvenstvu u karateu za uzraste juniori/ke i mlađi seniori, koje je jučer održano u Dubrovniku, za Karate-klub Metković nastupila je Antonela Perić u kategoriji juniorke -48 kg i osvojila brončanu medalju.

 Domovinski rat

Veterani se prisjetili stradanja Dubrovnika prije 24 godine

Metković, 6.12.2015. - Jučer su, povodom obilježavanja 24. obljetnice obrane Dubrovnika veterani IV. gardijske brigade – podružnice Dubrovačko-neretvanske županije posjetili spomen-obilježja na mjestima stradanja suboraca.

 Šport

Već 78 prijava za Božićnu utrku 'Metković zajedno'

Metković, 6.12.2015. - Božićna utrka Metković zajedno četvrta je utka T-reklam Neretvanske lige trčanja koja će se trčati u nedjelju 20. prosinca. Do jučer se za nju prijavilo 66 seniora/ka i 12 limača/ica. Prijave se primaju najdalje do 17. prosinca i to putem FB grupe Neretva run te osobnih FB profila Ruđo Bošković, Ivan Zec i Ante Živković.

 

 Čestitka

Sretan vam Sveti Nikola

Metković, 6.12.2015. - Uz čestitke svim župljanima Župe sv. Nikole Biskupa te svim Nikolinama, Nikolama, Nikama i Nikicama, napominjemo da je danas na Trgu kralja Tomislava od 13 sati Sajam rukotvorina, dok program dočeka sv. Nikole počinje u 15 sati.

 Komentar

Kako je Yul Brynner hrvatskoga novinarstva tajno posjetio Metković

Metković, 6.12.2015. - Već smo pisali o medijskoj hajci na Most nezavisnih lista koja traje ovih dana. Sredstva se ne biraju pa se koriste provjerene udbaške metode (NKVD-ova škola) podvaljivanja netočnih podatka. Kada nije prošlo ono o Petrovljevoj „vili“ koju mu je kupila Crkva, sada se barata brojem od samo 764 preferencijska glasa koje je Petrov dobio u Metkoviću i čime su ga razočarani Metkovci kaštigali.

 Rad udruga

Predbožićne aktivnosti Udruge 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 5.12.2015. - Već osmu godinu Udruga Otac Ante Gabrić otvara svoja vrata osobama treće životne dobi i za njih organizira aktivnosti na kojima mogu kvalitetno provesti slobodno vrijeme.

 Obrazovanje

Treća 'Večer matematike' u Gimnaziji Metković

Metković, 5.12.2015. - Treću godinu zaredom Gimnazija Metković sudjeluje u Večeri matematike, projektu Hrvatskoga matematičkog društva. I ovaj put u njoj su osim gimnazijalaca sudjelovali mnogobrojni gosti na kojima se vidjelo da su zadovoljni novim iskustvom.

 Tradicija

Ukrašena božićna jela

Metković, 5.12.2015. - Uz prigodan program danas je na Trgu kralja Tomislava ukrašena božićna jela koju je Gradu darovao g. Ivan Matić. U programu je sudjelovao Zbor OŠ don Mihovila Pavlinovića koji vodi Ljupka Sršen Gutić, a jelu su uz pomoć Ivice Ivaniša Kulije i vatrogasca Joška Cvitića ukrašavala djeca iz DV Metković, DV Leut i DV Mali Isus, kojima su se pridružila djeca iz dviju metkovskih osnovnih škola i mnoga druga koje su roditelji doveli na Trg te štićenici Centra za radnu terapiju.

 Obrazovanje

Večer matematike u Srednjoj školi Metković

Metković, 5.12.2015. - Večer matematike je manifestacija koja se na državnoj razini održava treći put, a sinoć je prvi održana u Srednjoj školi Metković.

 Tradicija

Sveti Nikola u Centru za radnu terapiju

Metković, 5.12.2015. - Sveti Nikola jučer je posjetio i Centar za radnu terapiju koji djeluje u okviru Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe u Metkoviću. Već tradicionalno, štićenici Doma svetoga su Nikolu dočekali recitacijama, a on im je uzvratio darovima. Naravno, uz sv. Nikolu stigao je i Krampus pa su uz darove podijeljene i šibe.

 Rad udruga

Blagoslov novih prostorija 'Leptirića'

Metković, 5.12.2015. - Međunarodni dana osoba s invaliditetom članovi Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići obilježili su blagoslovom novih radnih prostorija.

 Tradicija

Sveti Nikola razveselio vrtićane

Metković, 5.12.2015. - Drugu godinu zaredom u Dječjem vrtiću Metković blagdan Sv. Nikole obilježen je predstavom U šumi svetoga Nikole koju su vrtićanima darovale tete iz Dramske skupine Vrtića.

 Obavijest

Sutra na Trgu božićno ukrašavanje jele

Metković, 4.12.2015. - Jučer je na Trgu kralja Tomislava postavljena božićna jela koju će sutra ukrasiti djeca iz dječjih vrtića i osnovnih škola te štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Metković. U prigodnom programu, koji počinje u 10:30, nastupit će Zbor OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 Nasilje

Održana promocija filma 'Živim život bez nasilja'

Metković, 4.12.2015. - U Gradskom kulturnom središtu Metković danas je prikazan igrano-dokumentarni film Živim život bez nasilja, koji je nastao suradnjom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te partnera, a posvećen je tragično preminulom 17-godišnjem Miroslavu Tunjiću kojega su prije pet godina pretukla dvojica mladića, od kojih je posljedica Miroslav preminuo.

 

 Poljoprivreda

Izobrazba za pesticide – 14. i 15. prosinca

Metković, 4.12.2015. - Od 26. studenoga 2015. godine sredstva za zaštitu bilja namijenjena profesionalnim korisnicima više nije moguće kupiti bez Potvrde o položenom ispitu ili identifikacijske iskaznice . Budući da iskaznice još uvijek nisu u tisku, svoja prava tj. nabavku i primjenu pesticida ostvarujete Potvrdom o položenom ispitu.

 

 Rad udruga

UOSI 'Prijatelj' organizirao obilježavanje Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom

Metković, 4.12.2015. - Povodom jučerašnjega Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Gradskom kulturnom središtu Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj organizirala je program i druženje sa svojim članovima i građanima.

 Radionica

Mali vrtovi

Metković, 3.12.2015. - Nakon radionica za izradu hotela za kukce i hranilica za ptice, prošle je subote u Prirodoslovnome muzeju Metković počela serija radionica za male vrtlare. Radionice se nastavljaju svake subote i traju 11 do 13 sati.

 Gradske vijesti

Postavljena božićna jela, kićenje u subotu

Metković, 3.12.2015. - Danas je na Trg kralja Tomislava postavljena desetometarska božićna jela. Gradu ju je darovao g. Ivan Matić koji mu je nedavno darovao i dio svoga zemljišta na Unki na kojem će se graditi dječje igralište. Ukrašavanje jele počet će uz prigodan program u subotu u 10:30, a u njemu će sudjelovati vrtićka i školska djeca.

 Nasilje

Promocija filma 'Živim život bez nasilja'

Metković, 3.12.2015. - U petak, 4. prosinca, s početkom u 11.15 sati, u Gradskom kulturnom središtu Metković svečano će biti prikazan film Živim život bez nasilja, koji je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 Obrazovanje

Sedam stipendija Srednjoj školi Metković

Metković, 3.12.2015. - Učenici srednje škole Metković u zanimanju konobar-kuhar prošloga su ljeta pod paskom svojih mentora Obrada Lalovca i Rade Nikoletića obavljali ljetnu stručnu praksu za hotelsku grupaciju Karisma hotels Adriatic beach u Živogošću. Uz svoj predan i odgovoran odnosom prema radu te ljubav prema svojoj struci pokazali su i zavidno znanje.

 Elektroopskrba

Ul. Ive Lole Ribara sutra povremeno bez struje

Metković, 3.12.2015. - Zbog radova na niskonaponskoj mreži napajanoj iz STS 10(20) kV Metković 31, dana 4. prosinca (petak) u vremenu od 9 do 13 sati bit će povremenih obustava električne energije potrošačima u Ulici Ive Lole Ribara.

 

 Šport

Božićni turnir u stolnom tenisu

Metković, 3.12.2015. - STK Metković organizira III. pojedinačni Božićni turnir u stolnom tenisu koji počinje 7. prosinca, a završnica će se odigrati 27. prosinca u sklopu XXIII. malonogometnog Božićnog turnira.

 Obrazovanje

Učenici OGŠ Metković muzicirali povodom Sv. Nikole

Metković, 3.12.2015. - Povodom skorašnjeg blagdana Sv. Nikole sinoć je pred mnogobrojnom publikom tridesetak učenika OGŠ Metković nastupilo u Galeriji GKS- a. Najmlađima je to bio prvi javni nastup.

 Metković 600

Arktički nogomet 'Iza Vage'

Metković, 2.12.2015. - Na današnji dan prije 42 godine, dakle 2. prosinca 1973, odigrana je na Igralištu Iza Vage povijesna nogometna utakmica. Povijesna po tome što je odigrana na tridesetak centimetara uvaljana i ugažena snijega i pri temperaturi od oko -5 °C.

 Komentar

Medijsko čerečenje Mosta

Metković, 2.12.2015. - „Ponašanje Bože Petrova već dugo nije isto, svi mi koji ga susrećemo, teško ga možemo povezati s osobom koja je počela voditi grad nakon dugogodišnje vladavine Stipe Gabrića – Jamba…“ – početak je pisma koje je medijima uputila Patriotska Liga Kule Norinske i Pojezerja.

 

 Izbori

Izbori za članove Vijeća MO Glušci 24. siječnja 2016.

Metković, 2.12.2015. - Dobili smo obavijest od Gradskoga izbornog povjerenstva da je Gradsko vijeće Grada Metkovića donijelo Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća Mjesnog odbora Glušci dana 30. studenoga 2015., koja je stupila na snagu danom objave u Neretvanskom glasniku - službenom glasilu Grada Metkovića 1. prosinca 2015. Izbori će se održati u nedjelju 24. siječnja 2016. godine.

 Šport

IV. kolo T-reklam Neretvanske lige trčanja
Božićna utrka METKOVIĆ ZAJEDNO

Metković, 2.12.2015. - Udruga Neretva run odlučila je da četvrta utrka ovogodišnje T-reklam Neretvanske lige trčanja bude humanitarnoga karaktera. Prihod od 10 kuna, kolikoće stajati startni broj, ići će na kupnju božićnih darova djeci slabijega imovinskog stanja.

 Zabava

Počela druga sezona MTKviza

Metković, 2.12.2015. - Gradsko kulturno središte Metković i ove će sezone pružiti logističku potporu metkovskim kvizoljupcima. Naime. Popularni MTKviz sinoć je održan s rekordnim brojem natjecatelja.

 Obavijest

Franak organizira individualne konzultacije o konverziji kredita

Metković, 2.12.2015. - FB grupa Franak Metković objavila je da će se u četvrtak, 3. prosinca u Gradskom kulturnom središtu Metković održavati konzultacije o konverziji kredita iz švicarskoga franka u eure. Konzultacije će se s korisnicima kredita obavljati od 17 do 19 sati individualno u uredu u prizemlju GKS-a.

 

 Kino

Punokrvna hrvatska komedija

Metković, 2.12.2015. - Predstojeći filmski vikend malo je skraćen jer se u nedjelju filmsko platno podiže, a na pozornicu stupaju glumci metkovske Franjevačke mladeži koji će odigrati predstavu Pravo na život. No, zato u petak i u subotu imamo dva zanimljiva filma. Počnimo s domaćim.

 Elektroopskrba

Dio Vida sutra bez struje

Metković, 2.12.2015. - Zbog izmjene transformatora u TTS 10/0,4 kV Vid – 1 u četvrtak, 3. prosinca bez električne energije će u vremenu od 9 do 13 sati biti dio Vida, Osnova škola i Restoran Đuđa i Mate. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Zdravlje

Podaci Registra za HIV/AIDS za Hrvatsku

Metković, 1.12.2015. - U 2015. godini do studenoga u Hrvatskoj su registrirane 92 novozaražene osobe od HIV-a, što pokazuje polagani nastavak trenda porasta. Posljednjih godina, došlo je do pomaka u distribuciji novozaraženih, tako da je sve veći udio mladih muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima – priopćava Zavod za javno zdravstvo DNŽ.

 

 Šport

Božićni malonogometni turnir
Odigrane prve utakmice – danas nastavak

Metković, 1.12.2015. - U nedjelju su odigrane prve utakmice pretkola 23. Božićnog malonogometnog turnira Metković 2015. Evo rezultata.

 Tribina

Udruga Franak educirala građane o konverziji švicarca u eure

Metković, 1.12.2015. - Udruga Franak je u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković održala tribinu na kojoj su o novostima vezanima uz problematiku konverzije kredita u švicarskim francima u euro zainteresirane građane informirali predstavnici Udruge Jasmina Barić, Dubravko Pokrovac, Sandra Žiga i Ivan Maras.

 Radionica

Ekološka poljoprivreda u funkciji ruralnog razvoja i zaštite prirode i okoliša

Metković, 1.12.2015. - U organizaciji Udruge Dobra u Metkoviću je održana dvodnevna radionica na temu Ekološka poljoprivreda u funkciji ruralnog razvoja i zaštite prirode i okoliša, na kojoj su se okupili različiti sudionici, predstavnici zadruga, OPG-a i učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen.

 

Vijesti iz 12. 2015.
ukupno 136

120 godina od gradnje željeznoga mosta u Metkoviću

Blagdansko druženje veterana IV. gbr.

Obilježena uspješna natjecateljska godina

Glazbeni oproštaj sa starom godinom

Je li hrvatski jezik zaseban jezik?

Optuženi za sprječavanje dokazivanja

Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković

Božićni koncert zborova Župe sv. Ilije

Vrgorčanima i Potproložanima BMNT Metković 2015.

Raspored blagoslova kuća

Poznati današnji finalisti XXIII. BMNT Metković 2015

Veslači domjenkom zaključili uspješnu godinu

Je li hrvatski zaseban jezik?

Grad traži prometnoga redara

Zagonetka pobjede

Završnica 23. Božićnoga malonogometnog turnira

Božićna priredba u OŠ Stjepana Radića

Uljepšaj baki Božić

Metković pod 'Hladnim mjesecom'

Metkovci proslavili Božić

Veslači pozivaju na blagdanski domjenak

Gradonačelnikova čestitka

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira

Druženje uz kuhano vino i prigodan božićni program

Božiću u susret

Izvrstan koncert Jacquesa Houdeka

Profesoru Šprlji priznanje Hrvatskoga kineziološkog saveza

Mateju i Mariju od srca

Za spas ušara HEP zaštitio stupove dalekovoda

Individualne konzultacije o konverziji kredita iz švicaraca u eure

Odigrane utakmice 1/8 finala – od sutra četvrtina finala

Metkovskim veslačima pet medalja u Splitu

Doktorirala Dijana Jerković

Fotoreportaža s Božićne utrke 'Metković zajedno'

Vinku Sliški prva Božićna utrka 'Metković zajedno'

Mate Šunjić najbolji vratar na All-Star reviji francuskog rukometa

Božićno-novogodišnji koncert KUD-a 'Metković' i gostiju FD 'Šaltin' iz Hvara

Usvojen Proračun Grada Metkovića

300 prijavljenih za utrku 'Metković zajedno'

'Fotkanjem' skupili oko 1200 kn

Iznad Hrvatskoga sabora samo Bog?

U Podrujnici se zapalio kamion

Rezultati 1/8 finala BMNT Metković 2015

Slatki Božić u Neretvi

Danas joj je 20-ti rođendan

Oni su pomogli da nam grad bude ukrašen

Danas u Parku 'Slatki Božić u Neretvi'

Raspjevana večer 'Leptirića'

Svečana konferencija povodom završetka Projekta 'E-DUTEKA - Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva DNŽ'

Mir i dobro

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi

Torcida za Marija

Četiri Jerkovčanke u selekciji Dalmacije

Danas na rasporedu 1/8 finala

Dječji zborovi pjevali vesele božićne pjesme

Značajni botaničari delte Neretve

Prijavilo se čak 259 natjecatelja

Natječaj za dodjelu jednokratnih pomoći

Slikaj se s članovima SDP-a i pomozi potrebitima

Čotići deložirani iz svoje kuće na Đumruku

Uključite se u akciju ' Uljepšaj baki Božić'

Kandidacijske liste za Vijeće MO Glušci

Petrovljeva konferencija za medije

Veseli Božićni koncert učenika OGŠ Metković

Metković je uvijek pokazivao svoju humanost – tako će biti i 21. prosinca

Markici Vuici 'Suncokret ruralnog turizma Hrvatske'

Ekipa AVŽ pobjednik 1. kola MTKviza

Edukacija za koordinatore volontera

Rezultati i najave utakmica

Dio Ul. Stjepana Radića sutra bez struje

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Nakon sjajne pobjede jučer -16

Visoka pobjeda kao kruna polusezone

Mlađim uzrastima KK Metković po dva boda iz Solina

Metalac ostavio bodove na metkovskom parketu

Davorko, sram Vas bilo

Nastavak provođenja Preventivnog projekta 'Zdrav za 5'

Edukacija o osobnim asistentima

Jaslice od prirodnih materijala

Ham-ham prošao Ljubušake

Kreće sedmokolna liga MTKviza

'Moja rijeka suza' Željke Mitrović Jurić

Aktivnosti PP Metković u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

'Betlehemska crna ovca' u Središnjem vrtiću Metković

Glazbeni božićni dar Vice i Silvije

Pravo za starije

Dio Predolca sutra bez struje

Jaslice i ukrasi za božićnu jelu od prirodnih materijala

Prvi nastup malih Jerkovčanka na velikom rukometu

Vice Šiljeg i Silivia Vukojević večeras u GKS-u

Zlato i srebro srednjega vijeka u Arheološkom muzeju Zadar

Arheolozi kod Novalje otkopali ostatke luksuzne rimske vile s pet bazena

Rezervacije za 'Ratove zvijezda' i Houdekov koncert

Do pobjede nakon dvaju produžetaka

Tri radionice u Gimnaziji Metković

Volonteri obilježili svoj dan

Sveti Nikola darivao 'Leptiriće'

Visoki gosti sa sveučilišta posjetili naše muzeje

Večer poezije Tina Ujevića u OŠ S. Radića

Premijera predstave 'Pravo na život'

Doček svetoga Nikole i Sajam rukotvorina

Antonela Perić treća u Hrvatskoj

Veterani se prisjetili stradanja Dubrovnika prije 24 godine

Već 78 prijava za Božićnu utrku 'Metković zajedno'

Sretan vam Sveti Nikola

Kako je Yul Brynner hrvatskoga novinarstva tajno posjetio Metković

Predbožićne aktivnosti Udruge 'Otac Ante Gabrić'

Treća 'Večer matematike' u Gimnaziji Metković

Ukrašena božićna jela

Večer matematike u Srednjoj školi Metković

Sveti Nikola u Centru za radnu terapiju

Blagoslov novih prostorija 'Leptirića'

Sveti Nikola razveselio vrtićane

Sutra na Trgu božićno ukrašavanje jele

Održana promocija filma 'Živim život bez nasilja'

Izobrazba za pesticide – 14. i 15. prosinca

UOSI 'Prijatelj' organizirao obilježavanje Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom

Mali vrtovi

Postavljena božićna jela, kićenje u subotu

Promocija filma 'Živim život bez nasilja'

Sedam stipendija Srednjoj školi Metković

Ul. Ive Lole Ribara sutra povremeno bez struje

Božićni turnir u stolnom tenisu

Učenici OGŠ Metković muzicirali povodom Sv. Nikole

Arktički nogomet 'Iza Vage'

Medijsko čerečenje Mosta

Izbori za članove Vijeća MO Glušci 24. siječnja 2016.

IV. kolo T-reklam Neretvanske lige trčanja
Božićna utrka METKOVIĆ ZAJEDNO

Počela druga sezona MTKviza

Franak organizira individualne konzultacije o konverziji kredita

Punokrvna hrvatska komedija

Dio Vida sutra bez struje

Podaci Registra za HIV/AIDS za Hrvatsku

Božićni malonogometni turnir
Odigrane prve utakmice – danas nastavak

Udruga Franak educirala građane o konverziji švicarca u eure

Ekološka poljoprivreda u funkciji ruralnog razvoja i zaštite prirode i okoliša

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01