-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Vrijeme

Sunce izmamilo u park

Metković, 31.1.2013. - Nakon tmurna i kišovita vremena te prijeteće Neretve, posljednjih dana uživamo u suncu. Iskoristile su to učiteljice i djecu izvele u park, kako bi im se na lice vratila boja, isto kao i metkovski penzioneri kojima je park postao drugi dnevni boravak. Od sutra smo u veljači i tko zna kakvo nas vrijeme čeka. Lani na sutrašnji dan počeo nam je padati snijeg.

 Domovinski rat

Spomen-ploče poginulim suborcima

Metković, 30.1.2013. - Na groblju u Bagalovićima, u organizaciji Udruge veterana IV. gardijske brigade, jučer su postavljene spomen-ploče poginulim hrvatskim braniteljima Mariju Nikoliću Kišu i Niki Jerkoviću Primi, pripadnicima IV. garijske brigade.

 Obavijest

Poticajne mjere za branitelje

Metković, 30.1.2013. - Ministarstvo branitelja RH objavljuje javne pozive za korištenje poticajnih mjera u 2013. godini, obrasci zahtjeva nalaze se na stranici Ministarstva.

 

 Šport

Karataši 'Kneza Domagoja' 7. ljubuškom kupu

Metković, 30.1.2013. - Karate klub Knez Domagoj iz Metkovića je sa 12 natjecatelja 26. siječnja nastupio na Međunarodnom karate turniru 7. ljubuški kup. U katama i borbama ukupno je osvojio 7 medalja; 3 srebrne i 4 brončane. U katama srebrne medalje osvojili su Tea Klarić i Luka Marević, a brončane Davor Beno, Marin Ilić i Luka Kravar. U borbama srebrnu medalju osvojila je Petra Bebić, a brončanu Josipa Bebić.

 

 Rukomet

Izborna skupština RK Metković 1963

Metković, 30.1.2013. - Rukometni klub Metković 1963 u Hotelu Narona održao je svoju Redovnu skupštinu, koja je ujedno bila i izborna. Za predsjednika Kluba bili su predloženi Matko Jerković i Nikša Kaleb, nakom čega je glasovanjem izabran Jerković. U Upravnom odboru sjedit će Stipo Gabrić, Ivan Goluža, Nikola Veraja i Mario Obradović. U Nadzorni odbor izabrani su Mario Batinović, Pero Nikoletić i Mojmir Vladimir.

 Iz tiska

Bogate otočne priče

Metković, 30.1.2013. - Cijeli svijet je s oduševljenjem dočekao prinovu u obitelji bogatoga Reginalda Kennetha Dwighta kojoj je surogat majka za sitnu lovu podarila malog Elijaha. Otac Reginald (sir Elton John) i „majka“ David Furnish tako su svome starijemu sinu namaknuli maloga brata.

 Inicijative

'Bistra voda' teče dalje

Metković, 29.1.2013. - U sklopu projekta neformalne skupine Neretvanski gusari što ga podupire Europski program Mladi na djelu Bistra voda tijekom siječnja je ponovno prikazivan kratki dokumentarni film Bistra voda koji su osmislili sudionici projekta.

 Kultura

Gotovo 2000 građana na 'Noći muzeja'

Metković, 29.1.2013. - Ovogodišnjoj Noći muzeja 2013., što se prošloga petka održavala diljem Hrvatske, pridružila su se i dva muzeja s područja grada Metković. Kroz Ornitološku zbirku Prirodoslovnoga muzeja Metković i kroz Muzej Narona u Vidu te je večeri prošlo gotovo dvije tisuće posjetitelja.

 Rukomet

Rukomet i klasika su nerazdvojivi

Metković, 29.1.2013. - Svaka čast, velik je to uspjeh, ali ostaje vječno pitanje jesmo li mogli do vrha. Imali smo Čajkovskoga, možda Beethovena i Wagnera, Stravinskoga i Ravela, čiji je Bolero u pozadini. Nedostajao nam je prpošni, nepredvidivi Mozart. Dovoljno je bilo nekoliko njegovih taktova pa da priča krene drugim smjerom. Možda ne postoji sport koji se može usporediti s klasičnom glazbom kao rukomet. S jedne strane istančani potezi, a s druge gruba sila koja priozvodi snažne decibele. Rukomet i klasika su nerazdvojivi.

 

 Rad udruga

Pomozimo djeci sa invaliditetom

Metković, 28.1.2013. - Predstavnici roditelja okupljenih na Facebook grupi Pomozimo djeci sa invaliditetom 22. siječnja primljeni su na razgovor sa predstavnicima Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – javljaju nam iz Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića.

 Komentar

Na koji je film mislio don Stojić?

Metković, 27.1.2013. - Danas je u Stankovićevoj emisiju Nedjeljom u 2 gost bio katolički svećenik i studentski kapelan don Damir Stojić. Tema je bila uvođenje zdravstvenoga odgoja u naše škole, tj. sporni četvrti modul. Možemo svojim svjetonazorom biti bliži Stankoviću ili Stojiću, možemo biti i negdje između, ali zaintrigirao me norveški dokumentarac koji je Stojić spomenuo. Zbog njega je nordijskome NIKK Gender institutu ukinuta državna potpora od 56 milijuna €, što je i dovelo do njegova zatvaranja.

 Prirodne nepogode

Neretva pala skoro na 200 cm

Metković, 27.1.2013. - Trend pada vodostaja Neretve nastavlja se i daje što se odrazilo na mnogim mjestima na desnoj strani grada gdje je voda bila počela izlaziti na ulice. Danas smo se provezli desnom stranom grada da bismo vidjeli kakva je situacija.

 Predavanje

Ispiranje mozga ili pranje zubića?!

Metković, 27.1.2013. - U organizaciji Građanske inicijative Roditelji doline Neretve sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković održano predavanje o zdravstvenom odgoju u školama pod nazivom Ispiranje mozga ili pranje zubića?!. Predavači su bili mr. sc. Josip Markotić, bioetičar i znanstveni novak na Institutu Ivo Pilar te građanski aktivisti dipl. soc. radnik Krešimir Miletić iz Udruge Vigilare.

 Iz tiska

Razuzdani „bombaši“ uhićeni u Metkoviću

Metković, 27.1.2013. - Zagrebačka policija potvrdila je kako su uhitili šestoricu muškaraca iz Šibensko-kninske i Zagrebačke županije koje sumnjiče da su sudjelovali u izradi i aktiviranju improvizirane eksplozivne naprave na glavnom zagrebačkom trgu u srijedu ujutro. Zanimljivo je da su petorica osumnjičenih “kolega” uhićena u Metkoviću dok su automobilom išla na svadbu u Široki Brijeg – donosi Večernji list.

 

 Komentar

Retrovizor

Metković, 26.1.2013. - Imate negdje u okolici Metkovića očevinu, djedovinu, pradjedovinu, možemo tako tko zna koliko unazad. Uglavnom, naslijedili ste komad zemlje od svojih predaka. Oko vas su braća i sestre, daljnji i bliži rođaci koji su to, također, naslijedili od zajedničkih vam predaka. Uopće nije važno što možda ne znate što biste s time ili ste već malo-pomalo, jer je tamo i stara kuća, sve to skupa obnovili pa sve češće bježite u mir. Naravno, sve ćete to ostaviti svojoj djeci, a ona opet svojoj.

 Prirodne nepogode

Stanje na Neretvi stabilno

Metković, 26.1.2013. - Vodostaj Neretve u Metkoviću ponovno je pred jutro dosegao očekivanu visinu od oko 290 cm, nakon čega je uslijedio značajan pad. U jedanaest sati bio je nešto viši od 240 cm, a vjerojatno će se još malo sniziti. Ovakvo ponašanje Neretve očekuje se i sljedećih dana. Važno je da visoka voda ne traje stalno pa da Norin, barem u nekim dijelovima dana, može lakše utjecati u Neretvu.

 

 Prirodne nepogode

Neretva oscilira, ali nema mjesta za paniku

Metković, 26.1.2013. - Nakon pada na ispod 2,5 m Neretva je večeras ponovno počela rasti i u 19 sati dosegla 281 cm. Očekuje se da će pred jutro još više narasti, a nakon toga ponovno opasti na prihvatljivu razinu. Rezultat je to najavljena ispuštanja od 550 m3/s s uzvodnih hidroelektrana.

 Rukomet

Neuspjeh ili uspjeh?

Metković, 26.1.2013. - Nakon rukometne euforije, koja je ovih dana jedina, barem nakratko, mogla ovome narodu prividno vratiti kakav-takav ponos, ohladili su nas hladni Danci koje smo prije pola godine u Londonu ispratili s 11 golova u plusu. Čudno je to hrvatsko rukometno čudo koje je trajalo sve do večeras.

 Prirodne nepogode

Neretva značajno opala

Metković, 25.1.2013. - Iz JP Elektroprivreda BiH dobilismo obavijest da su zbog jučerašnjih oborina dotoci vode bili nešto povećani, ali se nizvodno od HE Salakovac tijekom noći i jutros ispuštalo samo 300 m3/s. To je, očito, rezultiralo i padom vodostaja Neretve u Metkoviću koji je jutros u 5 sati dosegao maksimum od 290 cm, a u 12 sati je izmjereno 248 cm.

 Politika

Osnovan Ogranak Hrvatskih laburista

Metković, 25.1.2013. - Jučer je osnovan peti Ogranak Hrvatskih laburista - Stranke rada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Ogranak Metković. Za predsjednika je izabran Mahir Kustura, tajnik Adnan Skelić, a u Izvršni odbor Karolina Butigan, Svetko Ramić i Numo Kustura.

 Policija

Ponovno droga na granici

Metković, 25.1.2013. - Jučer, 24. siječnja, na graničnim prijelazima Metković, Karasovići i Klek tijekom redovne granične kontrole policijski su službenici u suradnji s djelatnicima carine u četiri navrata kod dva hrvatska i dva strana državljanina pronašli nešto više od 50 gr marihuane i 20 tableta s liste opojnih droga.

 Kultura

Danas svi u muzeje

Metković, 25.1.2013. - Za ovogodišnju Noć muzeja Metkovcima i Neretvanima nude se događanja na dva mjesta: Arheološkom muzeju Narona u Vidu te u Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnoga muzeja Metković.

 Poljoprivreda

Predavanja za poljoprivrednike

Metković, 24.1.2013. - U organizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe, Područni ured DNŽ sinoć je u Zgradi političkih stranaka održano predavanje za poljoprivrednike. Teme su bile legalizacija bespravnih građevina, integrirana poljoprivredna proizvodnja s osvrtom na Pravilnik o IP (NN 137/2012. od 12. prosinca 2012.), a također se govorilo o dobrim poljoprivrednim i okolišnim uvjetima te mogućnostima korištenja sredstava iz programa IPARD.

 Prirodne nepogode

Nema opasnosti od uzvodnih akumulacija

Metković, 24.1.2013. - Od Elektroprivrede BiH dobili smo podatke da se nizvodno od HE Salakovac tijekom današnjega dana ispušta oko 550 m3/s, što je za oko 70-80 m3/s manje nego tijekom jučerašnjega dana. U akumulaciji HE Jablanica osigurano je još prostora za prijem novih količina vode.

 Rukomet

Hrvatska - Francuska 30:23

Metković, 23.1.2013. - Što reći? Onima koji su gledali utakmicu nisu potrebne riječi, a onima koji to nisu neka bude žao. Bravo momci, bravo Slavko! Nastavite smo tako protiv Danaca. Dokazali ste da možete.

 

 Policija

Zaplijenjeno više od 232 kg marihuane

Metković, 23.1.2013. - U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije povodom zapljene velike količine droge marihuane na MCGP Karasovići.
  Uz načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tonćija Radibratovića, voditelja Odjela kriminaliteta droga Hrvoja Neusidla i voditelja Odjela za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice Mata Barišića, konferenciji su nazočili predstavnici carine, i to pomoćnica pročelnika Carinarnice Ploče Vedrana Starić te predstojnik Carinske ispostave Karasovići Miho Arbulić.

 Šport

Metković umalo do pobjede u Kaštelima

Metković, 23.1.2013. - Košarkaši Metkovića dobro su odigrali utakmicu protiv košarkaša Kaštela, trećeplasirane momčadi na tablici i jednoga od Metkovcima neugodnijih protivnika u drugoligaškim nadmetanjima u kojima su ih do sada samo jedanput uspjeli pobijediti.

 Prirodne nepogode

Neretva pod kontrolom

Metković, 22.1.2013. - Prema podatcima od 22 sata Neretva u Metkoviću stagnira na 269 cm. Ni uzvodni vodostaji ne bilježe značajna odstupanja pa nas čeka mirna noć.

 

 Komentar

Jeste li proučili ZSIPRH? Niste?!

Metković, 22.1.2013. - Znam da ste jako dobro upoznati sa Zakonom o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske. Niste? I čudite se što nam je ovako kako nam jest jer, tko će čitati, zamarati se slovima i brojkama? Zato jako dobro znamo za koga glasovati na izborima. Onako, prema osjećaju, jer mi sve znamo, samo već od rata (radi se o nenormalnomu stanju nekoga društva pa to razdoblje ne uzimam u obzir) nismo u stanju izabrati vlast koja bi radila u korist vlastita naroda.

 Prirodne nepogode

Neretva na 269 cm

Metković, 22.1.2013. - Vodostaj Neretve do 15 sati narastao je na 269 cm pa je djelomično poplavljena Mala riva. Najvjerojatnije se radi o djelovanju plime, a kako je u Mostaru od 13 do 15 sati zabilježen pad od dvadesetak centimetara tako se očekuje da će na večer Neretva opasti i u Metkoviću.

 

 Domovinski rat

Na Maslenici nakon 20 godina

Metković, 22.1.2013. - Na današnji dan prije 20 godina započele su borbe za oslobađanje zadarskoga zaleđa koje su se vodile od 22. do 27. siječnja 1993., dok su pokušaji neprijatelja da se vrati na oslobođena područja trajali do 31. ožujka. U tim je borbama poginulo 127 hrvatskih branitelja, dok ih je 158 ranjeno.
    Na poziv Udruge veterana IV. gardijske brigade – Podružnice za DNŽ prošle smo se subote uputili put Zadra na početak obilježavanja 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica.

 

 Prirodne nepogode

Neretva u Metkoviću lagano opada

Metković, 22.1.2013. - Vodostaj Neretve u Metkoviću, nakon što je jutros u 4 sata dosegao maksimum od 264 cm, lagano opada pa je u 9 sati iznosio 255 cm. Uzvodne mjerne postaje u BiH uglavnom bilježe opadanje vodostaja, a tamo gdje on i raste porast je neznatan.

 Iz tiska

Uvreda svetinja jedna je od najtežih

Metković, 22.1.2013. - Bandićevo uklanjanje anticivilizacijskog Gavellina plakata tako nije bila nikakva cenzura, već nužna protupožarna mjera, hladan tuš svima onima koji su svoju slobodu zloupotrijebili da bi narušili tuđu – za Večernji list piše Darko Pavičić.

 

 Rad udruga

Darko Dominiković predsjednik PU 'Kadulja'

Metković, 21.1.2013. - Pčelarska udruga Kadulja iz Metkovića jučer je u Restoranu Adria održala redovnu Izbornu skupštinu. Za predsjednika Udruge izabran je Darko Dominiković, za tajnika Petar Jakić, dok je na mjestu blagajnika ostao Drago Vidović.

 Prirodne nepogode

Za sada nema opasnosti od poplave

Metković, 21.1.2013. - Neretva je u Metkoviću od jutros porasla za oko 5 cm pa vodostaj iznosi 205 cm, dok uzvodno vodostaji rastu više kako se korito rijeke sužava. U protekla 24 sata vodostaj je u Dračevu (nizvodno) sa 211 cm porastao na 254 cm, u Žitomislićima sa 236 cm na 336 cm, a u Mostaru sa 427 na 775 cm. Ipak, za sada nema razloga za paniku.

 Šport

Rezultati sa sportskih natjecanja

Metković, 21.1.2013. - Nikica Medak poslao nam je pregled sportskih natjecanja domaćih klubova protekloga vikenda, iz kojega donosimo rezultate.

 Komentar

Život na jugu

Metković, 20.1.2013. - Jedan moj prijatelj, koji je sigurno mogao napraviti karijeru u Zagrebu, prije nešto manje od dvadeset godina vratio se u Metković. Rekao mi je da ga je na to „nagnala“ serija Život na sjeveru u kojoj se, možda preromantično, prikazivao život u maloj sredini u kojoj svatko svakoga pozna, gdje je život pomalo usporen, rekao bih, po mjeri čovjeka.

 Policija

Zaplijenjeno više od kilogram marihuane

Metković, 20.1.2013. - Jučer, 19. siječnja oko 9.40, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek pristupio je autobus kosovskih nacionalnih oznaka koji prometuje na relaciji Prizren – Dortmund. Prilikom granične kontrole policijski i carinski službenici su u putnoj torbi 22-godišnjeg putnika, državljanina Crne Gore, pronašli pet vrećica čipsa i smokija u kojima se nalazilo 1062 gr marihuane.

 Domovinski rat

Kako zaboraviti za samo 20 godina

Metković, 20.1.2013. - Sinoć sam se vratio s obilježavanja dvadesete obljetnice vojno-redarstvene (redarstvo je u međuvremenu ustupilo pred policijom, valjda je tako europejskije) akcije Maslenica, o čemu će uskoro biti reportaža. Puno sam puta do sada bio u Zadru do kojega se danas „lake šale“ dolazi autocestom. Nije ni prije bilo posebno teško Jadranskom turističkom cestom ili, kako je i danas zovemo, magistralom. Sve do kolovoza 1990. kada su šumski ljudi na naše ceste povaljali balvane.

 Energetika

Solarna elektrana u Metkoviću

Metković, 20.1.2013. - Tvrtka Ivice Todorića Agrokor Energija, čija je glavna djelatnost trgovina strujom, planira izgraditi šest novih solarnih elektrana. Za njih pet - lokacije su Konzum u Metkoviću, farme Topolik i Mitrovac u Belju te sirana i vinarija Agrolaguna u Poreču – Todorić je pred potpisivanjem ugovora s HROTE-om za otkup struje, dok je šesta, Agrofructus u Opuzenu, na čekanju.

 

 Fotografija

Talijani na misi u Matijevićima

Metković, 18.1.2013. - Javio nam se Ante Šprlje koji je utvrdio da je ratna fotografija na kojoj su talijanski vojnici na misi snimljena u Matijevićima. To nam je u svome e-mailu potvrdio i Branko Kaleb. Eo što Ante piše:

 Komentar

Koliko nam vrijedi izgubljen život?

Metković, 18.1.2013. - Nisam protiv autocesta, dapače, ali porazna je činjenica da se Hrvati njima malo voze. Točnije, standard im to ne dopušta pa je s autocesta u godinu dana 'nestalo' čak 1,77 milijuna vozila.

 Vjerski život

Je li sve u novcu?

Metković, 16.1.2013. - Možete li zamisliti da za, recimo, sto godina naša Nadbiskupija odluči da treba srušiti crkvu sv. Ilije ili sv. Nikole, jer za njihovo održavanje nema novca. Naravno da vam je to teško zamisliti, ali u svijetu gdje je novac postao sve i to je moguće. Najstariju hrvatsku katoličku crkvu u SAD-u, onu sv. Nikole u Pittsburghu, načeli su bageri. Vijest donosi poslovni.hr.

 

 Fotografija

Gdje je nastala ova fotografija?

Metković, 16.1.2013. - Mario Talajić poslao nam je jednu zanimljivu fotografiju iz travnja 1941. Iako na margini piše da je nastala u Metkoviću, vjerojatno se radi o nekom obližnjem selu.

 Rad udruga

Izviđači pod krovom

Metković, 16.1.2013. - Zahvaljujući pomoći tvrtki Doko gradnja i Poljopromet izviđači Udruge izviđača Neretvanski gusari uspjeli su pokriti baraku na svom izletištu kod Dubravice.

 Šport

Kad' nema Ivana ima Ivana

Metković, 15.1.2013. - Ivana Čupića odavna sam u sebi, po talijanski, nazvao vespom. Ta metkovska, hrvatska osa nemilosrdno ubada paralizirajući protivničku obranu. Pali su „strašni“ Magjari kojima je Ivan utrpao osam golova.

 Komentar

Kako je priznata Hrvatska

Metković, 15.1.2013. - Danas slavimo (jesmo/jeste li?) međunarodno priznanje Republike Hrvatske koje se većinom događalo ratnoga siječnja 1992. Kada nas je, konačno, prije 21 godinu priznalo svih 12 tadašnjih članica Europske unije, ali i Austrija, Bugarska, Mađarska, Poljska, Malta, Norveška, Švicarska i Kanada, znali smo da je konačno posađeno mlado stablo suverene hrvatske države. Trebalo ga je još samo obraniti od štetočina i početi njegovati.

 Gradske vijesti

Održana prezentacija IPARD programa

Metković, 15.1.2013. - U prostorijama Auto škole Žabac održana je prezentacija IPARD programa koji je sastavni dio Instrumenata predpristupne pomoći (IPA) koji se provodi kroz pet komponenti.

 Zanimljivosti

Kako je snijeg zatrpao Zagreb

Metković, 15.1.2013. - Još su nam svježa sjećanja na snijeg koji je prošle zime bio zasuo Metković. Zagrepčanima se ove zime to dogodilo već dugi put. Kako je izgledala borba sa snijegom na Trgu bana Jelačića možete vidjeti na tzv. time-lapse uratku koji je nastao od fotografija snimljenih unutar 24 sata.

 

 Kultura

Božidar Lovrić predsjednik Ogranka MH

Metković, 14.1.2013. - Ogranak Matice hrvatske Metković u subotu je u Zgradi političkih stranaka održao redovnu Izbornu skupštinu. Jednoglasnom odlukom novi predsjednik Ogranka je dugogodišnji član Matice hrvatske prof. Božidar Lovrić, dopredsjednik Ogranka ostao je Ratko Krstičević, tajnik je i dalje Ivan Nadilo, a funkciju rizničara i sljedeće četiri godine obnašat će Željko Veraja.

 Tragom vijesti

Veletržnica ne seli u Ploče

Metković, 14.1.2013. - Kako se posljednjih dana u tisku pojavila vijest da će metkovska Veletržnica biti preseljena u Ploče kontaktirali smo Željka Batinovića, direktora gradske tvrtke Metković razvoj d.o.o. u čijem je vlasništvu Veletržnica te Joška Ecega, voditelja Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Neretva-Korčula.

 Izložba

Dalmatinsko neretvansko dite

Metković, 14.1.2013. - U Galeriji GKS-a Metković u tijeku je izložba slika pod nazivom Dalmatinsko neretvansko dite hvarskog umjetnika amatera Željke Pletikosića koja se može pogledati do kraja siječnja.

 Šport

KK Metković startao s pobjedom

Metković, 14.1.2013. - Pred stotinjak gledatelja KK Metković je na domaćem terenu u utakmici „tko će više“ sa 111:93 bio uspješniji od KK Jazine, pucački najraspoloženije i na kraju prvoga dijela petoplasirane momčadi košarkaške A2 lige – jug. To je peta pobjeda KK Metkovića u prvenstvu i treću u nizu.

 Gradske vijesti

Obnova gradskog zelenila

Metković, 13.1.2013. - Zaklada Kajo Dadić iz Splita je u okviru programskog područja Naš doprinos zajednici za 2012. financijski pomogla Građanskoj inicijativi Za zeleni grad Udruge Divina Natura iz Metkovića.

 Rad udruga

Predavanje za pčelare

Metković, 12.1.2013. - U organizaciji Pčelarske udruge Kadulja jučer je u Zgradi političkih stranaka za neretvanske pčelare upriličeno zanimljivo predavanje koje je održao Zlatko Tomljanović, dr.vet.med. iz Hrvatske poljoprivredne komore.

 Šport

Košarkaši otvaraju drugi dio prvenstva

Metković, 11.1.2013. - Sutra sa nastavljaj natjecanje u A2 ligi jug za košarkaše. KK Metković će u Gradskoj sportskoj dvorani ugostiti zadarsku momčad KK Jazine koja je prvi dio prvenstva završila na petome mjestu. Ulaz je slobodan, a utakmica počinje 19 sati.

 

 Komentar

Slavko s onoga svijeta

Metković, 11.1.2013. - Hrvati su stvarno čudan, nazadan narod pa ni ne zaslužuju da im bude bolje nego što im jest. Eto, na vidjelo je i službeno izašla poznata stvar da Hrvati jednostavno ne žele kupovati nove automobile. Tako kažu statistike. Tržište novim automobilima je u padu, dok je značajno porastao promet rabljenim automobilima iz Europske unije.

 Šport

Neretva s pojačanjima u nastavak prvenstva

Metković, 10.1.2013. - Jučer je u prostorijama NK Neretva održana konferencija za tisak na kojoj je vodstvo kluba govorilo o planovima, odlukama i ciljevima koje će trebati realizirati kroz drugi dio natjecateljske sezone, kako bi seniorska ekipa zadržala status trećeligaša.

 Internet

Gurui u pelenama

Metković, 9.1.2013. - U vrijeme kada su pristup (i potrebu pristupa) Internetu imali samo rijetki nije bilo prijepora, ali kada se uselio u većinu domova krenule su kontroverze oko Mreže koja je stubokom promijenila svijet kakvim smo ga znali. Dogodilo se nešto o čemu tvorci Interneta nisu mogli ni sanjati.

 Poduzetništvo

Prezentacija IPARD programa

Metković, 9.1.2013. - Centar za poduzetništvo d.o.o. 11. siječnja (petak) u prostorijama Autoškole Žabac Metkoviću u 14 sati organizira Prezentaciju IPARD programa.

 Vremeplov

Vrijeme kada su električari svirali

Metković, 9.1.2013. - Sjećate li se Plavoga vjesnika i prvih brojeva Studija? Plavi vjesnik je desetak godina izlazio kao strip-časopis, da bi otprilike prije pola stoljeća počeo mijenjati uređivačku politiku i okretati se prema nadolazećoj pop-kulturi. Negdje u to vrijeme izlazi i prvi broj Studija, tjednika specijaliziranog za televiziju, glazbu, film i kazalište.

 Gradske vijesti

Hebrangova uskoro u novom ruhu

Metković, 9.1.2013. - U Hebrangovoj ulici traju radovi na rekonstrukciji lokalne vodovodne mreže, izgradnji dijela priključka Regionalnog vodovoda NPKL s vodospremom na Predolcu i izgradnji kanalizacijskog kolektora. Nakon toga će se obaviti rekonstrukcija kolnika i nogostupa u ulici, za što je natječaj u tijeku.

 Policija

Bolja zaštita djece od seksualnog zlostavljanja

Metković, 9.1.2013. - Jučer je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, na konferenciji za medije, predstavljen projekt IPA-2009 - „Jačanje kapaciteta u području suzbijanja seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece, te pružanja pomoći policije ranjivim žrtvama kriminaliteta“, kojeg financira Europska unija, a provodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

 Fotografija

Majstor svoga zanata

Metković, 8.1.2013. - Kada su ljetne vrućine prelazak preko mosta u Metkoviću i pogled na Neretvu pravo je osvježenje, no u hladne dane svi žele što prije prijeći na drugu obalu. Hladna Neretva danas ni najmanje nije ometala tri velika vranca (kormorana) da naprave pomutnju među ribljom populacijom. Imali smo sreću i jednoga od njih fotografirali kako izranja s ulovom koji je začas nestao kroz proždrljivo grlo.

 

 Gradske vijesti

Radovi u Ulici Zrinskih i Frankopana

Metković, 8.1.2013. - Jučer su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Metković u suradnji s djelatnicima Čistoće d.o.o. započeli potkresavanje grana visokih stabala u Ulici Zrinskih i Frankopana. Kako su u toj ulici u tijeku radovi na izgradnji kanalizacijskoga sustava, tj. glavnoga kolektora, ulica je zatvorena za promet pa je to iskorišteno da se uredi i drvored u ulici.

 Prenosimo

U 10 godina izvučeno 15,2 milijarde US$

Metković, 8.1.2013. - Iz Hrvatske je u prošlom desetljeću izvučeno 15,2 milijarde dolara. Radi se o novcu koji se da su državne institucije bolje radile svoj posao mogao zadržati u Hrvatskoj – piše business.hr.

 

 Komentar

MMF kao baba gatara

Metković, 7.1.2013. - Priznajem da uopće ne razumijem kako funkcionira cjelokupna svjetska ekonomija, a najviše me fasciniraju burze. Priznajem, nikada nisam mogao shvatiti ni kao se određuju dnevne cijene voća i povrća na metkovskoj pjaci. Jeste li vi? Stoga me je najviše razveselila vijest da o tome svemu pojma nemaju ni oni za koje se misli da sve to imaju u malome prstu.

 Vjerski život

Pravoslavci proslavili Božić

Metković, 7.1.2013. - Vjernici koji Božić slave po julijanskome kalendaru noćas su se u crkvi sv. Đorđa u Metkoviću okupili na svečanoj božićnoj liturgiji – piše emetkovic.com.

 

 Komentar

Jadno, da ne može jadnije

Metković, 5.1.2013. - Pretpostavljam da većina vas danas nije kupila, tj. čitala Slobodnu Dalmaciju, a ako i jeste, možda vam je promaknuo komentar Ivice Ivaniševića koji je objavljen uokviren uz lijevu marginu na drugoj stranici. Koje li uvrjede za veliku većinu čitatelja Slobodne, ali i za većinu Hrvata, bez obzira na to što tko mislio o Tuđmanu!

 Prometna nesreća

Pijan udario u vatrogasno vozilo

Metković, 5.1.2013. - Noćas oko 3 sata metkovski su vatrogasci dobili dojavu o prometnoj nesreći na državnoj cesti D9 na predjelu Meterize. Nesluženo doznajemo da je s ceste sletjelo osobno vozilo s troje putnika koje se kretalo u smjeru Opuzena.

 Iz tiska

Sudbina rijeke Neretve

Metković, 5.1.2013. - Koncem listopada prošle godine u prostorijama Hrvatskoga slova u Zagrebu sudjelovao sam na tribini na temu Gornjih horizonata na kojoj je uz biologa dr. sc. Dalibora Ballijana sudjelovao i dr. sc. Srećko Božičević, hidrogeolog i speleolog, koji je svojedobno i sam radio na krškim terenima Popova polja i Dubrovačkoga primorja te tako svome velikome znanju dodao isto tako veliko iskustvo koje se ne može naći ni u jednome udžbeniku, jer dinarski krš predstavlja svjetski fenomen.

 Maraton lađa

Izvještajna skupština UNL-a

Metković, 4.1.2013. - Koncem prošle godine održana je Izvještajna skupština Udruga lađara Neretve na kojoj je podneseno Izvješće o radu Udruge u razdoblju od 1. siječnja do 29. prosinca te Financijsko izvješće i Izvješće Nadzornoga odbora.

 Vjerski život

Statistika župe sv. Ilije

Metković, 3.1.2013. - Na mrežnim stranicama župe sv. Ilije objavljena je statistika za 2012. Raduje što se u odnosu na 2011. krstilo šestero djece više, no, s druge strane, u župi je bilo devet sprovoda više nego godinu prije.

 Komentar

Željku, očito, ne ide po planu

Metković, 3.1.2013. - Željku, očito, ne ide po planu jer se dirnuo tamo o čemu pojma nje imao. Ništa čudno. Dirnuli su se kukurikavci i upravljanja državom, a da pojma nisu imali što ih čeka.

 Demantij

Doista nije 30 nego više

Metković, 2.1.2013. - Prekjučer smo komentirali izjavu dožupanice gđe Marije Vučković da Županija sufinancira Metkovsko kulturno ljeto sa 30 tisuća kuna, a danas smo od dožupanice dobili demantij naslovljen s 'Doista nije 30 nego više', koji u cijelosti objavljujemo.

 Propustili ste – pogledajte

Od tastature do tipkovnice i nazad

Metković, 1.1.2013. - Bogu hvala, Hrvatska je šest mjeseci prije ulaska u EU riješila sve sporne stvari koje su joj stajale na put do toga elitna društva. Ajde, dobro, ne baš sve. Ostala je još samo jedna formalnost, ali riješit će se uskoro i to, jer tko će sada u sve uključivati građane i osluškivati njihova razmišljanja. Toliko vremena nemamo, a građane ionako ne krasi baš visok IQ. Na svu sreću, ima tko odlučivati namisto njizi.

 Gradske vijesti

Metkovci bučno ušli u Novu

Metković, 1.1.2013. - Uz poprilično pirotehnike što proizvodi zvučni i svjetlosni „ugođaj“ Metkovci su dočekali prve minute 2013. A Metkovke? Pa bile su s njima. U gornjem lijevome kutu naše stranice zagonetni broj okrenuo se na 181. Toliko je dana do 1. srpnja ove godine, osim ako nas Slovenci ne „spase“. Sretni vam prvih šest mjeseci 2013., a još sretniji drugih šest mjeseci.

 

 

Vijesti iz 1. 2013.
ukupno 77

Sunce izmamilo u park

Spomen-ploče poginulim suborcima

Poticajne mjere za branitelje

Karataši 'Kneza Domagoja' 7. ljubuškom kupu

Izborna skupština RK Metković 1963

Bogate otočne priče

'Bistra voda' teče dalje

Gotovo 2000 građana na 'Noći muzeja'

Rukomet i klasika su nerazdvojivi

Pomozimo djeci sa invaliditetom

Na koji je film mislio don Stojić?

Neretva pala skoro na 200 cm

Ispiranje mozga ili pranje zubića?!

Razuzdani „bombaši“ uhićeni u Metkoviću

Retrovizor

Stanje na Neretvi stabilno

Neretva oscilira, ali nema mjesta za paniku

Neuspjeh ili uspjeh?

Neretva značajno opala

Osnovan Ogranak Hrvatskih laburista

Ponovno droga na granici

Danas svi u muzeje

Predavanja za poljoprivrednike

Nema opasnosti od uzvodnih akumulacija

Hrvatska - Francuska 30:23

Zaplijenjeno više od 232 kg marihuane

Metković umalo do pobjede u Kaštelima

Neretva pod kontrolom

Jeste li proučili ZSIPRH? Niste?!

Neretva na 269 cm

Na Maslenici nakon 20 godina

Neretva u Metkoviću lagano opada

Uvreda svetinja jedna je od najtežih

Darko Dominiković predsjednik PU 'Kadulja'

Za sada nema opasnosti od poplave

Rezultati sa sportskih natjecanja

Život na jugu

Zaplijenjeno više od kilogram marihuane

Kako zaboraviti za samo 20 godina

Solarna elektrana u Metkoviću

Talijani na misi u Matijevićima

Koliko nam vrijedi izgubljen život?

Je li sve u novcu?

Gdje je nastala ova fotografija?

Izviđači pod krovom

Kad' nema Ivana ima Ivana

Kako je priznata Hrvatska

Održana prezentacija IPARD programa

Kako je snijeg zatrpao Zagreb

Božidar Lovrić predsjednik Ogranka MH

Veletržnica ne seli u Ploče

Dalmatinsko neretvansko dite

KK Metković startao s pobjedom

Obnova gradskog zelenila

Predavanje za pčelare

Košarkaši otvaraju drugi dio prvenstva

Slavko s onoga svijeta

Neretva s pojačanjima u nastavak prvenstva

Gurui u pelenama

Prezentacija IPARD programa

Vrijeme kada su električari svirali

Hebrangova uskoro u novom ruhu

Bolja zaštita djece od seksualnog zlostavljanja

Majstor svoga zanata

Radovi u Ulici Zrinskih i Frankopana

U 10 godina izvučeno 15,2 milijarde US$

MMF kao baba gatara

Pravoslavci proslavili Božić

Jadno, da ne može jadnije

Pijan udario u vatrogasno vozilo

Sudbina rijeke Neretve

Izvještajna skupština UNL-a

Statistika župe sv. Ilije

Željku, očito, ne ide po planu

Doista nije 30 nego više

Od tastature do tipkovnice i nazad

Metkovci bučno ušli u Novu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01