-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Radionica za najmlađe

Metković, 29.4.2006. - U Gradskoj knjižnici organizirana je još jedna u nizu radionica za najmlađe članove knjižnice. Pod vodstvom Ljiljane Kraljević djeca u dobi od 3 do 13 godina izrađivala su od spužvastog materijala ukrasne predmete koje su kasnije prekrivali tekućim gipsom. Nastali radovi bit će izloženi u izlogu Gradske knjižnice.

 

 Kazalište

Goge Bjondina u metkovskom kazalištu

Metković, 29.4.2006. - Sinoć je u kazališnoj dvorani metkovskog GKS-a nastupila popularna spisateljica i glumica Arijana Čulina. Iako je zbog banalna tehničkog problema (pregorjela žaruljica Arijaninog diaprojektora) predstava došla u pitanje, publika je 45 minuta strpljivo čekala na početak.

 Rukomet

Metkovke treći put prvakinje

Metković, 28.4.2006. - Rukometašice ŽRK Metković su treći put za redom osvojile titulu državnih prvakinja, ovaj put na turniru održanom od 20. do 23. travnja u Labinu. Radi se o naraštaju mlađih kadetkinja rođenih 1990. i kasnije.

 Turizam

Novo u neretvanskoj turističkoj ponudi

Opuzen, 26.4.2006. - No comments

 

 Promet

Rekonstrukcija željezničke pruge

Metković, 25.4.2006. - Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji željezničke pruge državna granica-Metković–Ploče. Obavljena je rekonstrukcija mosta i zamjena željezničkih pragova na dionici kod predjela "Luke" između Krvavca i Komina. Tijekom ove godine planira se završiti radove na rekonstrukciji perona Pločanskog kolodvora, sanirati tunele u Kominu, Rogotinu i Čeveljuši te nabaviti i ugraditi optički kabel, GSM-R opremu i rasvjetu na kolodvorima i stajalištima.

 

 Vjerski život

Zbor župe Sv. Ilije u Rimu

Metković, 24.4.2006. - Prošli tjedan Zbor mladih župe Sv. Ilije organizirao je hodočašće u Rim, Asiz i Padovu. Unatoč napornu putovanju pedesetak hodočasnika vođenih župnikom fra Dušanom Džimbegom u Metković se vratilo zadovoljno.

 Kultura

Za šetače

Metković, 24.4.2006. - U Gradskoj knjižnici u subotu otvorena je izložba slika akademskih slikara Dragane Nuić-Vučković, Andrijane Mlinarević-Cvetković i Svetislava Cvetkovića.

 Priroda

Zasađeni čempresi na ušću Neretve

Metković, 23.4.2006. - Povodom Dana planeta Zemlje, na inicijativu Davorke Kitonić, predsjednice Udruge "Vodomar" koja se bavi zaštitom prirodne i kulturne baštine donjeg toka Neretve, danas je organizirana akcija popunjavanja aleje soliternih čempresa na opuzenskom dijelu ušća Neretve.

 Gradske vijesti

''Metkovke'' posjetile Borovce
Metković, 21.4.2006. - U želji da radost Uskrsa dožive i oni van roditeljskog doma, članice nedavno registrirane prve ženske udruge lađarica koje djeluju pod nazivom ''Metkovke'' posjetile su komunu ''Sv. Ivan 23.'' u Borovcima pored Metkovića gdje su članovima komune uručile prigodne blagdanske darove. Iako se posjeta ''Metkovki'' poklopila s roditeljskim sastankom zbog čega je različitih delicija bilo u izobilju, članovi zajednice posebno su se obradovali društvu što nije čest slučaj jer najčešće imaju priliku popričati samo sa nekolicinom starijih osoba koje su još ostale u selu.

 

 Gradske vijesti

Završna zahvalnica i TV na dar
Metković, 21.4.2006. - Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Metković posjetili su dobrovoljnog darovatelja krvi Iliju Dominikovića iz Momića, koji je krv darovao 80 puta. Kako je zbog bolesti Dominiković prestao biti darovatelj, uručena mu je Završna zahvalnica Crvenog križa. Prigodom posjete, a u povodu 65-tog rođendana koji je ovih dana proslavio što se sretno poklopilo s Blagdanima, GD Crvenog križa Metković darovalo mu je TV prijemnik.

 

 Izložba

''Ave Arte Aterier''
Metković, 21.4.2006. - Izložbom fotografija Jure Taslaka i Vjeke Šunjića s radom je započela ''Ave Arte Aterier'' galerija u Vidu u neposrednoj blizine budućeg Arheološkog muzeja 'Narone'. Jure Taslak, mladi vlasnik galerije, kaže da se odlučio otvoriti galeriju, odnosno izložbeni prostor, kako bi mladi i neafirmirani umjetnici dobili šansu izlagati jer prema njegovim riječima Galerija GKS-a je prostor za renomirana imena hrvatske umjetnosti. Izložba fotografija ostaje otvorena sljedeća tri tjedna.

 

 Koncert

Koncert za dizalo
Metković, 21.4.2006. - U prepunoj kazališnoj dvorani GKS-a Metković, sinoć je KUD ''Metković'' u okviru humanitarne akcije ''Za kvalitetu života bez prepreka'' održao humanitarni koncert od kojega će sav prihod ići za izgradnju dizala za učenike s tjelesnom invalidnošću u O.Š. Don Mihovila Pavlinovića.

 Gradske vijesti

Natjecanje puhačkih orkestara
Metković, 18.4.2006. - Jučer je u GKS-u Metković održano izlučno natjecanje puhačkih orkestara iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Prijavljeni orkestri natjecali su se za odlazak na Natjecanje hrvatskih puhačkih orkestara koje će se održati 13 i 14 svibnja u Selcu pored Novog Vinodolskog.

 Gradske vijesti

Žudije otputovale u Vodice
Metković, 17.4.2006. - Žudije iz župe Sv. Ilije i župe Sv. Nikole te iz župne crkve Gospe od Snijega iz župe Vid otputovale su u Vodice gdje se već šest godina organizira Smotra žudija na Uskršnji ponedjeljak. Na Smotri u Vodicama, osim zajedničkog druženja, svaka skupina će u 15 minuta prikazati običaje iz svoje župe.

 

 Vjerski život

Procesije na Veliki petak

Metković, 15.4.2006. - Obredima Velikog petka i procesijama sinoć se u obje metkovske župe nastavilo obilježavati sjećanje na Muku Isusovu tijekom Svetog trodnevlja. U Župi Sv. Ilije nakon mise krenula je procesija starim dijelom grada u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika u pratnji žudija i zbora. Kao i uvijek naročitu pozornost privlačio je Šimun koji bosonog, skrivena lica, nosi teški križ u pratnji žudija šimunaša.

 Gradske vijesti

Nastavak tradicije

Metković, 14.4.2006. - Iako su izbori za nama običaj dijeljena ribe na Veliki petak i dalje je zadržao metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo. Jutros je na gradskoj tržnici zajedno sa članovima svoje Nezavisne županijske liste besplatno dijelio smrznute gavune. Iako su bile najavljene srdele noćas je zbog punog mjeseca ulov bio slab pa se prešlo na plan B.

 

 Obrazovanje

Mlade Metkovke druge u Dubrovniku

Metković, 13.4.2006. - U organizaciji Crvenog križa u Dubrovniku je u OŠ Marina Getaldića održano Županijsko natjecanje iz prve pomoći. OŠ Stjepana Radića ove školske godine se prijavila za natjecanje u kategoriji pomladak i osvojila drugo mjesto.

 Kultura

Muzej Narone

Metković, 13.4.2006. - Grubi građevinski radovi na Muzeju Narone koje izvodi poduzeće MGA iz Metkovića su pri kraju. Izgrađena su oba stubišta na pročelju zgrade, a trenutno je u izgradnji spremnik za šprinkler protupožarni sustav. Nakon toga slijede unutrašnji radovi koji bi trebali biti gotovi u kolovozu.

 

 Kultura

Izložba Nikole Vučkovića u Zagrebu

Zagreb, 13.4.2006. - U Zagrebu je 8. travnja u Galeriji Zvonimir otvorena izložba "Pasionski motivi" akademskog kipara Nikole Vučkovića. Izložba je organizirana u okviru programa Pasionske baštine prigodom Uskrsnih blagdana, a u godini obilježavanja 15. obljetnice Domovinskog rata.

 Akcija

I KUD Metković se priključuje akciji

Metković, 12.4.2006. - Kulturno umjetničko društvo "Metković" će u okviru akcije "Za kvalitetu života bez prepreka" 20. travnja (četvrtak) u GKS-u s početkom u 20 sati održati humanitarni koncert od kojega će sav prihod ići za izgradnju dizala za učenike s tjelesnom invalidnošću u O.Š. Don Mihovila Pavlinovića.

 

Priznanje pršutu iz Novih Sela

Nova Sela, 12.4.2006. - Od 7. do 8. travnja u Sinju je održan prvi hrvatski "Nacionalni sajam pršuta" kojeg je otvorio državni tajnik prof. doktor Dragan Kovačević. U konkurenciji tridesetak proizvođača treće mjesto osvojio je pršut poduzeća Kulina Nova Sela.

 Akcija

Pomoć kolegama

Metković, 11.4.2006. - Učenici OŠ Don Mihovila Pavlinovića proveli su još jednu humanitarnu akciju čija svrha je prikupljanje sredstava za izgradnju dizala za svoje kolege s posebnim potrebama.

 Politika

Jambo slavio u Metkoviću, drugi u županiji

Metković, 10.4.2006. - Prema nepotpunim rezultatima u Županijsku skupštinu Dubrovačko-neretvanske ulaze kandidati sa pet od osam kandidacijskih lista. HDZ je osvojio 32,13% glasova, Jambina lista 20,47%, a treća je lista koalicije SDP-HSU sa 16,30% glasova. Slijede ih koalicija HNS-SHUS sa 12,23% i HSP koji je osvojio samo 6,12% glasova.

 Politika

Jambo uvjeren u uspjeh

Metković, 7.4.2006. - U dvorani metkovskog kazališta večeras se predstavila Nezavisna županijska lista Stipe Gabrića Jambe. Aktualni metkovski gradonačelnik i višekratni izborni pobjednik u gradu Metkoviću odlučio je ući beskompromisno u utrku za mjesto župana.

 Politika

Druženje esdepeovaca

Metković, 7.4.2006. - U Metkovskom hotelu Narona u poslijepodnevnim satima SDP je održao svoj predizborni skup ili druženje, kako je rekao predsjednik Gradske organizacije SDP-a Dalibor Obradović.

 Politika

Bogat izbor na tržnici

Metković, 7.4.2006. - Jutros je na metkovskoj "maloj pjaci" bilo izuzetno živo. Osim redovite ponude voća, povrća i ribe jutros su se nudile i političke opcije.

 Kultura

Dan od amora

Metković, 7.4.2006. - Sinoć su metkovski i neretvanski ljubitelji kazališta imali rijetku prigodu uživati u mjuziklu. Šezdesetak glumaca i glazbenika Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika izvelo je mjuzikl "Dan od amora" u režiji Vladimira Štefančića.

 Politika

Skup HSS-a u Metkoviću

Metković, 6.4.2006. - Sinoć je u kazališnoj dvorani GKS-a svoj predizborni skup održala Županijska organizacija HSS-a na kojem je bio i predsjednik Stranke Josip Friščić.

 Kultura

Pasionska baština

Metković, 5.4.2006. - U zagrebačkoj galeriji "Zvonimir" u Bauerovoj ulici 33 izlagat će metkovski akademski kipar Nikola Vučković, redoviti profesor na Likovnoj akademiji u Širokom Brijegu. Izložba "Pasionski motivi" organizira se u sklopu 15. jubilarne svečanosti "Pasionska baština", a otvaranje je u subotu, 8. travnja, u 12 sati.

 

 Politika

Premijer Sanader u Metkoviću

Metković, 4.4.2006. - Na turneji po najjužnijoj hrvatskoj županiji, koju je poduzeo kako bi pomogao županijskom HDZ-u u pridobivanju birača za predstojeće izbore, predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader sa suradnicima posjetio je i Metković.

 Gradske vijesti

Priznanje Stipi Gabriću

Metković, 4.4.2006. - Danas je u metkovskom gradonačelniku Stipi Gabriću Ante Raos, predsjednik Udruge TOMS iz Trogira uručio člansku iskaznicu Kluba prijatelja osoba s invaliditetom.

 Šport

Najbolji Pažanin i Racanović
Metković, 4.4.2006. - U organizaciji TK Metković održan je teniski turnir pod nazivom "Obšivač open 2006" za dječake i djevojčice do 12 godina. Na turniru je nastupilo 20-tak mladih tenisača uglavnom iz dalmatinskih klubova.

 Obrazovanje

Stipendije mladim vatrogascima

Metković, 4.4.2006. - U prostorijama JVP Metković jučer su potpisani ugovori o stipendiranju za zvanje vatrogasni tehničar. Ugovor su potpisala četiri kandidata, a školovanje se organizira u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije.

 Obrazovanje

PISA ispitivanje i u Metkoviću

Metković, 4.4.2006. - U dvije metkovske srednje škole provedeno je međunarodno komparativno ispitivanje koja pod nazivom PISA (Program for International Student Assessment) organizira i provodi OECD u trogodišnjim ciklusima ( 2000., 2003., 2006.…) u suradnji sa Zavodom za školstvo RH.

 Obrazovanje

Metalci na praksi

Metković, 4.4.2006. - Učenici prve godine metalske struke iz Srednje škole Metković pod stručnim vodstvom profesora Tomislava Zubčića, u okviru svoje praktične nastave promijenili dio zaštitne ograde u Gundulićevoj ulici koju su učenici Srednje škole Metković postavili 2001. ali je u međuvremenu srušena.

 Izložba

Prodajna izložba

Metković, 3.4.2006. - U atriju GKS-a Metković preksinoć je održana prodajna izložba učeničke zadruge "Crveni ždral" iz O.Š. Stjepana Radića. Na prodaji su se našle slike rađene suhim pastelima te cvjetni aranžmani i prigodni uskršnji ukrasi rađeni od prirodnih materijala.

 Turizam

Seoski turizam

Metković, 3.4.2006. - U subotu je u Villi "Malo Misto" u Dubokoj, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Slivno, održan seminar o pružanju usluga u domaćinstvima te seoskom turizmu.

 Šport

Uspjeh KK Metković

Metković, 3.4.2006. - Sa Prvenstva Dalmacije u borbama za uzrasnu kategoriju mlađi učenici i mlađi kadeti koje je sredinom ožujka održano u Kninu članovi KK Metković vratili su se sa pregršt medalja.

 Prvotravanjska šala

Ploče najveća luka Mediterana

Metković, 1.4.2006. - U sljedećih desetak godina Ploče bi mogle postati najveća luka na Mediteranu. Mittel Steel Corp., indijskoga multimilijardera Lakshmija Mittela najveći je svjetski proizvođač čelika i namjerava u izgradnju novih kapaciteta u Luci Ploče zajedno s partnerima uložiti oko 16,2 milijarde dolara.

 

Vijesti iz 4. 2006.
ukupno 39

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01