-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Maraton lađa

Reakcije

Metković, 29.7.2005. - Primili smo dvije reakcije na članak o ženskoj ekipi "Neretvanke" koja se sprema za Osmi maraton lađa. U članku se navodi kako Metković nema ekipu koja bi konkurirala za prvo mjesto, spominje se Udruga carinika, ne spominje se udruga Sv. Nikola… Kako su iz te dvije udruge stigle reakcije evo svih ekipe iz Metkovića koje su sudjelovale na dosadašnjim maratonima.

 Gradske vijesti

Požar pod kontrolom

Metković, 26.7.2005. - Iako gornja snimka pruža dramatičan dojam, požar koji je danas planuo na Šibanici, pod kontrolom je. Još gori usred požarišta, no rubovi su pod kontrolom četrdesetorice vatrogasaca koji će tamo ostati cijelu noć.

 

 Mediji

Kad neće muški hoće žene

Metković, 26.7.2005. - Zanimljivo je da Metković na Maratonu lađa ne sudjeluje sa svojom ekipom iako je najveći i sportski najznačajniji grad u dolini Neretve. Možda je glavni razlog taj što lađa u Metkoviću nikada nije značila ono što je značila stanovnicima okolnih sela, naročito dononeretvanskoga kraja, pa je u Metkoviću nije toliko ni bilo. Prije nekoliko godina Metković je formalno predstavljala ekipa rukometnih zvijezda, onda jakog, RK Metković-Jambo, a na posljednjim maratonima natječe se ekipa Udruge carinika sa sjedištem u Metkoviću, no jake metkovske ekipe, osim nešto rekreativaca, nije bilo. Ove godine žene su uzele stvar u svoje ruke i prijavile ekipu.

 Gradske vijesti

Požar na Šibanici

Metković, 26.7.2005. - Danas oko 14 sati pedesetak metara od bivšeg skladišta oružja u Pavlovači izbio je požar koji se nastavio ljevkasto širiti prema vrhovima Šibanice i Gledavca. Prvi su na požarište izašli vatrogasci JVP Metković pokušavajući zaustaviti frontu požara koja je napredovala prema park šumi Predolac, ali im to zbog vjetra vlastitim snagama nije uspijevalo pa je odmah pozvana pomoć.

 Tradicija

Proslava Dana grada

Metković, 20.7.2005. - Danas je završena proslava Dana grada Blagdana Svetog Ilije, zaštitnika Metkovića, tijekom koje su u Metkoviću bila razna događanja. O nekima smo već pisali, a o dugima pogledajte fotoreportažu.

 

 Vjerski život

Mlada misa Domagoja Volarevića

Metković, 20.7.2005. - Svoju Mladu misu u nedjelju je u crkvi Sv. Ilije rekao Metkovac Domagoj Volarević. Uz kuma fra Blašku Toplaka i propovjednika fra. Anđelka Domazea, profesora na Bogoslovnom fakultetu u Splitu, na misi je koncelebriralo 30 svećenika. Na kraju je fra Domagoj zajedno sa još šest mladomisnika iz Splitsko-makarske nadbiskupije okupljenim vjernicima udijelio blagoslov. O cijelom događaju pripremamo fotoreportažu koju ćemo uskoro objaviti.

 

 Tradicija

Skokovi sa male rive

Metković, 20.7.2005. - Tridesetak hrabrih Metkovaca, kojima se priključio i jedan Čapljinac, sudjelovalo u tradicionalnim skokovima u Neretvu s male rive, koje organizira sportsko – kulturna udruga»Ispod mosta« iz Metkovića. Ovogodišnja manifestacija pod nazivom BIG JUMP održala se u okviru Europskog dana kupanja u rijekama, pa se i u Metkoviću kao i širom Europe na ovaj način iskazala želja za čistom i živom Neretvom, a time ukazalo na potrebu poštivanja okoliša.

 Šport

Daskaši na ušću

Metković, 20.7.2005. - Nakon pola godine priprema za 1. regatu Dalmatinskog windsurfing kupa u dolini Neretve, u sklopu kojih su windsurferi iz jedinog neretvanskog kluba jedrenja na dasci eol.com.hr., ušće čistili, nasipali prilazne puteve, proširili parkiralište, dogodilo se ono što nitko nije očekivao – na ušću nije bilo vjetra.

 Tradicija

Skokovi sa male rive

Metković, 16.7.2005. - Dođite i vi!

 

 Gradske vijesti

Dan općine Kula Norinska

Metković, 16.7.2005. - Danas je blagdan Gospa Karmelske, zaštitnice župe Bagalovići i Dan općine Kula Norinska. Proslava je započela na Bagalovićima trodnevnicom tijekom koje su organizirana kulturna događanja i služene mise, a sinoć je Svečanom sjednicom Općinskog vijeća općine Kula Norinska, koja je održana u kongresnoj dvorani restorana »Vila Neretva«, obilježen je Dan općine.

 Kultura

Predstavljena knjiga I. Jurića

Metković, 16.7.2005. - U sklopu programa proslave nadolazećeg Blagdana Sv. Ilije, Dana grada Metkovića, u Gradskom kulturnom središtu sinoć je predstavljena knjiga »Građanska škola u Metkoviću 1924. – 1944.« dr. sc. Ivana Jurića, prva i jedina o nekoj Građanskoj školi u Hrvatskoj, a autorova treća knjiga vezana za školstvo u Metkoviću.

 Šport

1. regata Dalmatinskog windsurfing kupa

Metković, 13.7.2005. - Prošle jeseni u Baćini je osnovan klub jedrenja na dasci Eol.com.hr. Članovi kluba su windsurferi iz cijele doline Neretve, a ovih dana organiziraju regatu na ušću rijeke Neretve koja će, kako se organizatori nadaju, biti jedinstveni turističko-sportski događaj. Ušće rijeke Neretve je idealno mjesto koje obiluje snažnim vjetrovima pa je pogodno za bavljenje ovim sportom.

 Šport

Mercator open 2005

Metković, 13.7.2005. - Na teniskom terenu Ivice Parmaća u ponedjeljak i utorak održan je teniski turnir Mercator open 2005 za djevojčice i dječake do 12 godina. Nastupilo je 11 djevojčica i šest dječaka iz Metkovića, Vrgorca, Ploča i Sidneya. Organizatori turnira su Mercator TC Metković i Teniski klub "Metković".

 Rukomet

Slobodan Batinović predsjednik RK Metković

Metković, 13.7.2005. - Na redovnoj Skupštini RK Metkovića razriješena je bivša uprava i izabrana nova. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Ive Šprlje izabran je bivši rukometaš Slobodan Batinović Orbo, dok je za potpredsjednika izabran metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.

 Maraton lađa

Počele pripreme za Maraton lađa 2005

Metković, 10.7.2005. - Osmi maraton lađa održat će se u subotu, 13. kolovoza sa startom u Metkoviću u 17. sati, a utrke za startnu poziciju u Opuzenu 10. kolovoza. Na Maratonu će nastupiti 33 ekipe koje izbore najbolji plasman u Opuzenu. Kako je do Maratona ostalo malo više od mjesec dana tako se u Metkoviću sve češće mogu vidjeti posade koje treniraju na Neretvi, neke i do duboko u noć.

 Poljoprivreda

Blokada GP 'Doljani'

Metković, 10.7.2005. - Danas su u devet sati članovi Udruge plasteničkih proizvođača doline Neretve, čije sjedište je u Metkoviću, izveli najavljenu blokadu Graničnog prijelaza "Doljani" kod Metkovića. Kako smo saznali od Ivice Mostarca, predsjednika Udruge, ovim činom plastenički proizvođači doline Neretve žele ukazati na neodrživost Zakona o pograničnom prometu i suradnji BiH i Hrvatske, tj. njegove primjene u praksi.

 Gradske vijesti

Poznati laureati

Metković, 8.7.2005. - Jučer je pod predsjedavanjem Marija Batinovića održana 2. sjednica Gradskog vijeća u novom sazivu na kojoj je bilo nazočno 15 od 17 vijećnika. Od sedam točaka sa dnevnoga reda žestoka rasprava vodila se o posljednje dvije. Prije toga je u petoj točki sa jedanaest glasova za i četiri suzdržana prihvaćen prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja grada Metkovića. Tako su ovogodišnju nagradu „Narona“ dobili Blagotovor Grgurinović i Zdravko Obradović, nagradu „Ždral“ NK „Metković“, a nagradu „Sveti Ilija“ don Ljubomir Pavić, župnik župe Sv. Nikole u Metkoviću.

 Gradske vijesti

Devet novih dobrovoljnih vatrogasaca

Metković, 6.7.2005. - U suradnji Javne vatrogasne postrojbe Metković s DVD-om Slivno, te Županijskom vatrogasnom zajednicom održan je tečaj za dobrovoljne vatrogasce. Tečaj koji se sastojao od 74 sata teorije i 40-tak sati praktičnog dijela uspješno je završilo devet polaznika, tri iz Metkovića i šest iz općine Slivno. Dobrovoljni vatrogasci upoznali su se sa osnovama predmeta kao što su preventiva, vatrogasna taktika, vatrogasna služba, a nakon tečaja raspoređeni su sa dva vozila u Opuzenu i na vodospremi iznad Komarne.

 Obljetnice

30. obljetnica mature

Metković, 6.7.2005. - Osamnaesti naraštaj maturanata Gimnazije Metković prošle subote proslavio je 30. obljetnicu mature. Daleke 1975. u dva razreda maturiralo je 67 gimnazijalaca, a razrednici su im bili profesori Radojka Bagur i Nikola Vasilj. Nažalost, među njima nije bilo prof. Vasilja i kolegice Marije Krtalić koji su umrli. Na proslavu se odazvalo 29 ondašnjih maturanata koji su brodom "Lipa moja", pod kormilom kapetana Svebora, krenuli na nezaboravan izlet na Otok života u Pelješkom kanalu.

 

 Poljoprivreda

Građanima besplatne rajčice

Metković, 6.7.2005. - Ivica Šiljeg iz Metkovića jutros ja na maloj rivi građanima besplatno dijelio rajčice nakon što ih nije uspio prodati na metkovskoj veletržnici. Podijelio je ukupno oko 700 kg rajčica, a za sutra je najavio istu akciju sa krastavcima ukoliko ih ne bude mogao prodati. Na to se odlučio jer mu je bilo žao baciti proizvode u koje je uložio velik novac i trud.

 

 Zanimljivosti

Troja u Kutima

Metković, 6.7.2005. - Točno dvadeset godina, otkako je Priceova knjiga "Homerova slijepa publika" podignula prašinu oko mogućeg lociranja Troje u Gabelu kod Metkovića, opuzenski umirovljenik Ante Toni Nikolić priču vraća ponovno u dolinu Neretve, ovaj put na područje jezera Kuti u Zažablju. Sve to potkrjepljuje ogromnim minuciozno izrađenim reljefom koji je u međuvremenu morao rastaviti jer mu je u stanu zauzimao cijelu prostoriju. Pročitajte osvrt Radoslava Dodiga.

 Rukomet

Izvanredna Skupština RK 'Metković'

Metković, 6.7.2005. - Na izvanrednoj Skupštini RK "Metković", koja se sinoć održala u Restoranu "Domagoj" predsjednik kluba Ivan Šprlje i Upravni odbor podnijeli su neopozive ostavke na svoje funkcije, ali su članovi Skupštine to većinom glasova odbili. Skupština je sazvana u, za klub, teškoj situaciji kada ga je napustio veći dio igrača, te kad je na snagu stupila ovrha od strane Porezne uprave u iznosu od oko milijun kuna.

 Gradske vijesti

Održana osnivačka Skupština Mreže
Metković, 3.7.2005. - Nakon što je 30. travnja, u organizaciji UTI Metković, a pod pokroviteljstvom metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića, održan je sastanak inicijativne skupine za osnivanje Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, jučer je u Metkoviću održana i osnivačka Skupština Mreže. Skupštini su nazočila po tri delegata iz devet udruga invalidnih osoba iz Trogira, Splita, Sinja, Makarske, Omiša, Imotskog, Dubrovnika, Hvara i Metkovića.

 

Vijesti iz 7. 2005.
ukupno 23

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01