-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Seminar

Edukacija za računovođe i financijske djelatnike

Metković, 31.1.2014. - Danas je u Hotelu Narona održan besplatan seminar za računovođe i financijske djelatnike pod nazivom Sastavljanje financijskih izvještaja i porezne prijave za 2013.. Seminar su organizirali metkovska Udruga računovođa i financijskih djelatnika u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika.

 Gradska uprava

Izviješće sa VII. sjednice Gradskoga vijeća grada Metkovića

Metković, 30.1.2014. - Danas je održana VII. sjednica Gradskoga vijeća grada Metkovića na čijem se Dnevnom redu našlo 13 točaka. Na početku Sjednice vijećnici su izvješteni kako je vijećnik Mirko Volarević, s liste Mosta nezavisnih lista, na vlastiti zahtjev svoj mandat stavio u mirovanja te ga prepustio slijedećem s liste Ivici Sokolu, koji je ulazak u Vijeće nakon prisege potvrdio i svojim potpisom.

 Akcija

Zdrav za 5

Metković, 30.1.2014. - Provedba projekta Zdrav za 5 Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koja je na nacionalnoj razini započela tijekom školske godine 2013./2014., nastavljena je tijekom mjeseca prosinca 2013. i siječnja 2014. godine.

 Elektroopskrba

Sutra dio Jerkovca bez struje

Metković, 30.1.2014. - Zbog planiranih radova završetka modernizacije TTS 10/0.4 kV Metković 13 (Jerkovac) dana 31. siječnja u vremenu od 9 do 12 sati bez struje će biti potrošači u ulicama Jerkovačka i Kneza Trpimira do kućnog broja 32 te Zrinskih i Frankopana od kućnog broja 70 do 112. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Mediji

Prilog povijesti globalne privatizacije vodnih resursa

Metković, 30.1.2014. - Neoliberalna “modernizacijska” pripovijest poznaje samo jedno rješenje za svaki ekonomski i socijalni problem – ono tržišno. Revni sljedbenici tog katekizma i u Hrvatskoj zazivaju privatizaciju preostalih resursa u javnom vlasništvu, među njima i vodoopskrbnog sustava. Analizom iskustava u drugim zemljama, Dunja Larise upozorava na dalekosežne socijalno štetne učinke prelaska vodnih resursa u privatne ruke, u eklatantnom raskoraku s neoliberalnim obećanjima o efikasnosti i smanjenju troškova za krajnje korisnike. Što je sljedeće? Zrak? Ne brinite, naći će se i za to načina.

 

 Javni poziv

Pozivi za ustupanje radova na nerazvrstanim cestama i održavanju rasvjete

Metković, 29.1.2014. - Grad Metković je objavio dva poziva i to za ustupanje radova na održavanju nerazvrstanih cesta na području Grada Metkovića u 2014. i 2015. godini te za ustupanje radova na održavanju objekata i uređaja javne rasvjete na području Grada Metkovića u 2014. i 2015. godini.

 Anketa

Većina za udruživanje
Metkovića s neretvanskim općinama

Metković, 29.1.2014. - Preksinoć je zaključena zadnja anketa u kojoj ste se izjašnjavali o tome bi li se neke neretvanske općine trebale udružiti s Metkovićem u Općinu/Grad Metković kako bi zajedno bili jači? Odaziv je bio prilično velik, a preko 76 % vas je dalo potvrdan odgovor, dok 9 % misli da Metković treba ostati samostalan, a 7 % smatra da se Metković treba udružiti samo s Kulom Norinskom i Zažabljem. Nešto više od 3 % misli da je logična cjelina Metković, Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje. Broj negativnih odgovora za pojedine općine bio je zanemariv.

 

 Fotografija

Još jednom istočne stube u Park

Metković, 29.1.2014. - Nedavno smo objavili razglednicu na kojoj je vidljiv istočni ulaz u Gradski park sa stubama, snimljen najvjerojatnije u veljači 1956. Mario Talajić nam je poslao jednu još stariju razglednicu na kojoj se vide te stube, ali s druge strane. Razglednica nosi žig 9. prosinca 1935., što znači da je fotografija vjerojatno starija koju godinu.

 

 Javni poziv

Petrov:
Pozivam sve da se uključe u Pokladne svečanosti

Metković, 28.1.2014. - Ovogodišnje Pokladne svečanosti u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Metkovića organizira Gradsko kulturno središte, ali samo svojom logistikom i žiroračunom, a ne i programom. Razlog tomu je što Grad Metković želi uvesti financijsku disciplinu i kontrolu, odnosno znati na što se utrošio novac koji za Poklade izdvaja Grad i Turistička zajednica.

 Rad udruga

'Prijatelji' na mirnom prosvjedu u Zagrebu

Metković, 28.1.2014. - Facebook grupa Pomozimo djeci sa invaliditetom, koja okuplja oko tri tisuće članova, pretežito roditelja djece s teškoćama u razvoju, te predstavnici Udruga roditelja djece s invaliditetom, nezadovoljna odnosom Vlade prema osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, održala je danas od 11 do 13 sati mirni prosvjed na Markovu trgu. Na prosvjedu su tražili da se roditeljima djece s teškoćama u razvoju ili s invaliditetom vrati status njegovatelja, da se status prizna supružnicima osoba s invaliditetom, da se osobama s invaliditetom, sukladno prijašnjem pravilniku, vrate prava na ortopedska pomagala te da im se prizna status manjine.

 Maškare

Liska: Oduzeli su nam Pokladne svečanosti

Metković, 27.1.2014. - Gradska vlast čini presedan stavljajući poklade, kao supkulturnu manifestaciju, pod svoj patronat sa političkim predznakom – stoji u priopćenju Metkovskoga pokladnog društva što ga je potpisao Vinko Vuković Liska.

 

 Manifestacije

Veselo i ukusno na Raštikijadi u Vidu

Metković, 27.1.2014. - U organizaciji Udruge mladih Vid na Naronskome je trgu ispred Arheološkoga muzeja Narona održana 1. Raštikijada, natjecanje u kuhanju raštike i suhoga mesa. Natjecale su se 24 ekipe, a događanje je unatoč hladnu vremenu privuklo nekoliko stotina ljudi koji su uz kuhanu raštiku mogli uživati i u drugim domaćim specijalitetima poput kruha ispod sačure, divenica, sira iz mišine, umbule, slanih srdela. Uz dobru spizu nudilo se i domaće vino.

 Prometna nesreća

U ulici Put Narone stradao pješak

Metković, 27.1.2014. - U prometnoj nesreći koja se jučer, 26. siječnja oko 19,40 sati, dogodila u ulici Put Narone u Metkoviću, 23-godišnji pješak teže je ozlijeđen.

 Elektroopskrba

Neka sela u srijedu bez struje

Metković, 27.1.2014. - Zbog planiranog završetka radova na modifikaciji TS 10/0,4 kV Nova Sela, u srijedu, 29. siječnja bez struje će u vremenu od 9 do 13 sati biti naselja Nova Sela, Čarapine, Šiljegi, Jakići, Domimkovići i Pozla Gora. Dva kraća prekida u napajanju od 9 do 9,10 i od 12.50 do 13.00 sati imat će Matijevići, Momići, Podrujnica, Rastočići i Borovci. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pusten ranije.

 

 Rad udruga

PU 'Kadulja' održala Redovnu skupštinu

Metković, 26.1.2014. - U Restoranu Adrija danas je Pčelarska udruga Kadulja iz Metkovića održala Redovnu godišnju skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o radu u protekloj godini nakon čega je usvojen prijedlog plana rada Udruge u 2014.

 Gradske vijesti

Redovan sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje

Metković, 25.1.2014. - Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Metkovića danas je održao sastanak na kojem je podneseno izvješće za prošlu godinu, nakon čega se razgovaralo o pripremama i provedbi aktivnosti u svrhu unapređenja sustava za zaštitu i spašavanje na području grada Metkovića. Sastanak je također upriličen kako bi se novim članovima prenijela iskustva onih koji su već bili u Stožeru.

 Komentar

Nešto je trulo (na rukometnom prvenstvu) u državi Danskoj

Metković, 24.1.2014. - Sve više razna europska i svjetska prvenstva sliče na Eurosong, samo što se na njemu ne navlači na pobjedu domaćina, ali tamo se to odradi godinu ranije pa zato sljedeći domaćin i bude domaćin.

 Elektroopskrba

Prekidi u elektroopskrbi

Metković, 24.1.2014. - Zbog planiranih radova modifikacije TS 10/0,4 kV Nova Sela bez električne energije će dana 27. siječnja 2014. (ponedjeljak) u vremenu od 9.00 do 14 sati biti naselja: Nova Sela, Čarapine, Šiljegzi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora.
    Toga će dana bez struje u dva navrata od 9.00 do 9.10 i od 13.50 do 14 sati biti: Matijevići, Momići, Podrujnica, Rastočići i Borovci.
    U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Obrazovanje

Održan LiDraNo 2014.

Metković, 24.1.2014. - Jučer je u Gradskom kulturnom središtu Metković održano Općinsko natjecanje za osnovne i srednje škole LiDraNo 2014. kojem je domaćin ove godine bila Gimnazija Metković. Na natjecanju su sudjelovale još Srednja škola Metković, OŠ Stjepana Radića, OŠ don Mihovila Pavlinovića, OŠ Opuzen, OŠ Otrić-Dubrave te OŠ Kula Norinska.

 In memoriam

Metković se oprostio od šjor Tome

Metković, 23.1.2014. - Metković i dolina Neretve prekjučer su se oprostili od Tomislava Nogolice, šjor Tome, kako smo ga većinom zvali. Taj skromni Metkovac gotovo je cijeli svoj vijek proveo u rodnome gradu, no radno mu je mjesto uvijek bilo izvan njega. U Metkoviću, dolini Neretve i susjednoj BiH ostat će zapamćen po svome veliku angažmanu u izgradnji sakralnih objekata.

 Mediji

Zašto se nisu toliko opirali izručenju Ante Gotovine?

Metković, 23.1.2014. - 'Država je nejednako postupila prema dvama svojim državljanima i oni nisu bili jednaki pred zakonom. Iza Perkovića je stao cijeli sustav, a iza Gotovine samo prijatelji', kazao je Milardović. Upitao se i zašto premijer Zoran Milanović sada brani Josipa Perkovića, a nije to učinio u slučaju generala Gotovine – piše Tportal.hr

 

 Domovinski rat

Maslenica nakon 21 godinu

Metković, 23.1.2014. - Olako zaboravljamo događaj nakon kojega smo prodisali barem na jedno plućno krilo. Na drugo krilo čekali smo još dvije godine.
   Višednevnom obilježavanju 21. obljetnice VRO akcije Maslenica pridružili su se i veterani IV. gardijske brigade – Podružnice Dubrovačko-neretvanske županije, i to baš na dan kada su prije 21 godinu krenuli u oslobodilačku akciju.

 Obavijest

Zamućeno vodocrpilište u Prudu

Metković, 22.1.2014. - Prema današnjima rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije (Služba za zdravstvenu ekologiju Odjel za vode) u uzorcima vodovodne vode iz izvorišta Prud vrijednosti mutnoće su iznad zadanih te voda ne udovoljava Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (NN 125/13). Pojačana mutnoća prisutna je u vodovodnim mrežama Pruda, Vida, dijela općine Kula Norinska, grada Opuzen, i općine Slivno.

 Obrazovanje

Gimnazijalci kao europski parlamentarci

Metković, 22.1.2014. - Metkovski gimnazijalci vratili su s putovanja u Europski parlament u Strasbourgu gdje su, sudjelujući u simulaciji rada Parlamenta, na jedan dan zauzeli mjesta zastupnika u Parlamentu i tako se pobliže upoznali s radom europarlamentaraca.

 Vrijeme

Siječanj već blizu prosjeka

Metković, 21.1.2014. - Evo malo i službenih podataka koje nam je poslao Dragan Tolć, motritelj Meteorološke postaje Metković, vezanih uz zadnju ciklonu koja nas je zahvatila prošlih dana.

 Mediji

Memento mori

Metković, 20.1.2014. - Memento mori, odnosno, Respice post te, hominem te esse memento – kažu da su bile riječi robova koji su s rimskim vojskovođama nakon velikih pobjeda trijumfalno ulazili u Rim, dok ih je svjetina oduševljeno pozdravljala. Sjeti se da si smrtan – pogledaj se, sjeti se da si samo čovjek poručuje našim političarima Marijan Kostrenčić u Kratkome kursu povijesti za političare.

 

 Policija

Rezultati akcije 'Manje oružja – manje tragedija'

Metković, 20.1.2014. - Policijska uprava dubrovačko-neretvanske je u vremenu od 16. prosinca 2013. do 16.siječnja 2014. godine na području cijele Županije intenzivirala aktivnosti u sklopu akcije Manje oružja – manje tragedija. Tijekom mjesec dana ostvareno je 35 dragovoljnih predaja kojom prilikom su građani predali 21 ručnu bombu, osam mina, dva kom vatrenoga oružja, tri topovska streljiva, 3 184 kom raznog streljiva i dr.

 Šport

Košarkašima ponovno izmakla pobjeda

Metković, 20.1.2014. - Košarkaši KK Metković su na otvaranju proljetnoga dijela prvenstva u svojoj dvorani sve do kraja trećega dijela parirali gostujućem KK DOŠK iz Drniša. Čak su na kraju toga dijela na odmor otišli s jednim pogotkom razlike u svoju korist.

 Iz tiska

Politika humanog preseljenja u Zagreb

Metković, 19.1.2014. - Kakva god bila, Hrvatska radio-televizija s vremena na vrijeme upoznavala je ostatak Hrvatske s događanjima u malim i gradovima srednje veličine, a tih priča nakon ukidanja dopisništava bit će sve manje i manje, dok ih valjda u potpunosti ne nestane s ekrana i iz radijskog etera. Ljudi koji žive u malim sredinama tako će još jednom dobiti poruku da njihovi gradovi i općine nikog ne zanimaju. Još jednom će dobiti poruku da bolji život valja potražiti u Zagrebu, eventualno u Rijeci, Splitu i Osijeku. Politika koja diktira ovakav odnos prema malim gradovima, općinama i selima na snazi će valjda biti sve dok se i zadnji hrvatski građanin ne preseli u Zagreb – komentira kolumnist riječkoga Novog lista Ladislav Tomičić nedavnu HRT-ovu odluku o ukidanju nekih dopisništva.

 

 Kazalište

'Državni lopov' nasmijao Metkovce

Metković, 18.1.2014. - Kazališna nova godina sinoć je GKS-u započela predstavom Fadila Hadžića Državni lopov, koju su u produkciji sarajevskoga Studija Scena izveli glumci Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić.

 Vrijeme

Sunce nakon maglovita jutra

Metković, 16.1.2014. - Zimsko proljeće još traje, mada je jutros uz maglu bilo prilično hladno. Neka vas ne zavara podatak o temperaturi u Metkoviću koji se već nekoliko dana ne mijenja na ovoj stranici. Naime, došlo je do kvara na računalu novootvorene meteorološke postaje na krovu OŠ don Mihovila Pavlinovića. Popravak se očekuje uskoro.

 

 Rukomet

Sportaš od glave do pete

Metković, 15.1.2014. - Leteći Ivan Dum Spiro Spero Čupić i naš susjed, simpatični Ljubušak, Mirko Alilović proveli su večeras našu rukometnu reprezentaciju preko Crne Gore koje smo se prilično pribojavali. Zaslužio je Ivan i protivnički pljesak kada je nakon jedne akcije sucima priznao da, nakon njegova šuta na gol, lopta pripada Crnogorcima, a ne kako su oni to bili dosudili. Jest da smo mi tada vodili, ali igrala se tek 40. minuta. Čestitke Ivanu, Mirku i svim našim momcima!
Foto: Drago Sporta/Cropix

 

 Prirodne nepogode

Stigli novci za stradale u poplavi 2013.

Metković, 15.1.2014. - Vlada Republike Hrvatske je na Sjednici 27. prosinca 2013. godine donijela Odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarne nepogode potvrđene do 3. prosinca 2013. godine u Republici Hrvatskoj. Temeljem toga Gradu Metkoviću je dodijeljena pomoć za štete od poplave u travnju 2013. u ukupnom iznosu od 472.120,00 kuna.

 Obljetnice

Dan kada je Hrvatska postala međunarodno priznata država

Metković, 15.1.2014. - Prije 22 godine konačno se dogodio dugo očekivani dan. Hrvatsku samostalnu državu priznale su gotovo sve europske zemlje pa smo mislili da će to značiti početak kraja krvavogme ratu, tj. da će Europa nametnuti mir. To se, nažalost, u igri raznih interesa nije dogodilo pa se pokazalo da hrvatski narod svoju slobodu mora izboriti sam. Evo kako su razne države priznavale Republiku Hrvatsku:

 Obrazovanje

Metkovski gimnazijalci na državnoj maturi izvrsni iz matematike

Metković, 14.1.2014. - Oko državne mature ponovno se vode polemike. Neki bi je ukinuli, neki smatraju da ona treba služiti samo za vanjsko vrednovanje škola, a da na fakultete treba vratiti prijamne ispite, dok neki smatraju da je samo treba poboljšati. Kakva je – takva je, ali državna matura svake godine pokaže međusobni odnos škola u pojedinim predmetima. Ove godine briljirali su matematičari Gimnazije Metković.

 Reakcija

Petrov, Mihaljević i Vejić oštro protiv ukidanja HRT-ova Dopisništva u Metkoviću

Metković, 13.1.2014. - Na najavljeno ukidanje jedanaest HRT-ovih dopisništava, među kojima i onoga u Metkoviću, reagirao je gradonačelnik Metkovića Božo Petrov kojega su podržali i gradonačelnici Opuzena i Ploča Ivo Mihaljević i Krešimir Vejić.

 Policija

Nehotice upucao krivolovca

Metković, 13.1.2014. - U subotu, 11. siječnja, oko 16.30 sati, tijekom organiziranog lova na predjelu Lipovac u Općini Slivno, 31-godišnji policijski službenik, koji je bio izvan službe, je hicem iz lovačke puške nehotice ranio 62-godišnjaka koji je na istom predjelu bio u neovlaštenom lovu te ga tom prilikom teško ozlijedio. Ozlijeđeni 62-godišnjak je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

 Anketa

88 posto ZA 'MT pločice

Metković, 12.1.2014. - Budući da je tijekom 12 dana na anketi svoje mišljenje iskazalo gotovo 900 posjetitelja zaključili smo anketu o 'MT' registracijskim pločicama na našim vozilima. Rezultat je bio blizu 88% ZA. Poslije ponoći možete glasovati na novoj anketi.

 

 Komentar

Od nacionalne televizije do nacionalne sramote

Metković, 11.1.2014. - Da je novinarka HTV-ova TV Kalendara Nada Prkačin snimila filmove o ugroženosti neke nacionalne manjine koja živi u Hrvatskoj ili o tome kako su Hrvati posljednji europski natražnjaci jer su na nedavnom referendumu definiciju braka kao zajednicu muškarca i žene podignuli na ustavnu razinu, vjerojatno bi bila proglašena novinarkom godine. No, snimila je neke druge filmove, nepoćudne sadašnjem vodstvu HTV-a pa je dobila otkaz.

 Zdravlje

Operaciju ćete plaćati i 50 tisuća kuna

Metković, 10.1.2014. - Problem je što narod pokušavaju uvjeriti da je javno zdravstvo besplatno i zato loše, a privatno se skupo plaća i zato je dobro. No, recimo jednom glasno i nemojmo obmanjivati javnost - javno zdravstvo nije besplatno i tijekom svog života najveći dio pacijenata čak ga i nekoliko puta preplati, jer se ono plaća cijeli život, ali na način da to ne osjete i prema principu solidarnosti. Javno zdravstvo postoji za dobrobit pacijenta i ne smijemo prihvaćati mjere onih koji na zdravstvu pokušavaju zaraditi – kaže osječki liječnik dr. Dražen Gorjanski u otvorenom apelu protiv privatizacije zdravstva.

 

 Gradska uprava

Objavljen Proračuna za 2014. te drugi srodni dokumenti

Metković, 9.1.2014. - Grad Metković objavljuje Proračun Grada Metkovića za 2014. godinu kao i Rebalans proračuna 2013. godine. Uz obrazloženje Proračuna objavljen je i Plan razvojnih programa Grada Metkovića za 2014. te Strateški plan Grada Metkovića 2014.-2016. Sve dokumente možete vidjeti ovdje.

 

 Reagiranje

Grmoja: Dug je, nažalost, veći od 17 mil. kuna

Metković, 9.1.2014. - Na jučer održanu konferenciju za novinare bivšega metkovskoga gradonačelnika Stipe Gabrića, sljedećim je dopisom i odgovarajućim dokumentima reagirao zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja.

 

 Gradske vijesti

Uređuje se dio Velike rive

Metković, 9.1.2014. - Jučer i danas traju radovi na uređenju dijela Velike rive uz gradski park. Skinut je stari ispucali sloj asfalta pa će se površina najprije nasuti odgovarajućom podlogom kako bi se zbog oborinskih voda dobio odgovarajući pad prema Neretvi. Na kraju će sve biti prekriveno novim asfaltom. Investitor je Grad Metković, a radove izvodi tvrtka Asfalt inženjering iz Metkovića.

 Politika

Jambo optužio Petrova za šuplji populizam

Metković, 8.1.2014. - Petrov izmišlja, vjerujem da osim minimalca ima i dodatna primanja – izjavio je između ostaloga bivši metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić na jutros održanoj tiskovnoj konferenciji u Dubrovniku. O tome piše dubrovacki.hr, a dubrovniktv.hr donosi videozapis.

 

 Šport

SD Gusar drugi u Hrvatskoj, Ninu Šešelju godišnja nagrada

Metković, 8.1.2014. - Koncem prošle godine u Zagrebu je Hrvatski školski sportski savez organizirao svečanost dodjele nagrada školskoga sporta. Na svečanosti su dodijeljene nagrade najboljim pojedincima te najbolji školskim sportskim društvima u školskoj godini 2012./13. Metkovska OŠ don Mihovila Pavlinovića slavila je dva puta.

 Fotografija

Prepoznaje li ovaj dio Metkovića?

Metković, 8.1.2014. - Dopala nam je u ruke jedna rijetka razglednica Metkovića koja će većinu zbuniti. Pogledajte o čemu je riječ.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dijelovi desne strane grada

Metković, 8.1.2014. - Zbog planiranih radova modernizacije TTS 10/0.4 kV Metković 13 (Jerkovac)
dana 9. siječnja 2014. (četvrtak) u vremenu od 9 do 15 sati bez električne energije bit će potrošači u Općini Kula Norinska na desnoj obali Neretve te u Metkoviću u naselju Duvrat, Jerkovačkoj ulici, Ulici kneza Trpimira do kućnog broja 32 i u Ulici Zrinskih i Frankopana od kućnoga broja 70 do kraja.
    U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Dolina Neretve

LAG-u Neretva odobreno 900 tisuća kuna

Metković, 7.1.2014. - Lokalna akcijska grupa za područje doline Neretve na natječaju Ministarstva poljoprivrede, u konkurenciji 26 LAG-ova, osvojila je četvrto mjesto te joj je iz IPARD programa odobreno 900 tisuća kuna za razdoblje od dvije godine.

 Maraton lađa

ULN u 2013. pozitivno poslovala, uskoro Izborna skupština i novo vodstvo

Metković, 7.1.2014. - Prošle je nedjelje u Metkoviću održana Izvještajna skupština Udruge lađara Neretve na kojoj je predsjednik Marko Marušić podnio Izviješće o radu Udruge u 2013. Ante Šprlje je podnio Izvješće Nadzornoga odbora, a Davor Petković Financijsko izviješće.

 Zanimljivosti

Istra se udružuje sa Slovenijom, južna BiH s Hrvatskom, a potom se udružuju Slovenija i Hrvatska

Metković, 7.1.2014. - Ušli smo u 2014., godinu stoljeće udaljenu od početka Prvoga svjetskoga rata, na zapadu poznatoga i kao Veliki rat, koji je izmijenio europsku političku kartu. Kako bi Europa mogla izgledati koncem ovoga stoljeća pogledajte u šestominutnoj animaciji koju je načinio korisnik Youtubea EmperorTigerstar, inače poznat po sličnim uradcima. No, već prva najava iz 2012. nije mu se ostvarila, što ne znači da neke druge neće.

 

 Tiskovna konferencija

Gradonačelnikova presica udarna vijest

Metković, 6.1.2014. - Mnogi su portali objavili vijest o današnjoj tiskovnoj konferenciji metkovskoga gradonačelnika Bože Petrova i njegovih zamjenika. Kako na tim portalima vijesti brzo promiču mi smo prikupili linkove na njih. Vijest će biti i na svim televizijama, a večeras na HRT-u u trećemu dnevniku gost će biti metkovski gradonačelnik.

 Tiskovna konferencija

Petrov: Čudo u Metkoviću

Metković, 6.1.2014. - Na, u zadnje vrijeme najavljivanoj a danas održanoj, konferenciji za medije, metkovski je gradonačelnik Božo Petrov sa svojim zamjenicima Nikolom Grmojom i Katarinom Ujdur obznanio financijske učinke sedmomjesečne vladavine Mosta nezavisnih lista u Metkoviću. U vremenu od nešto više od pola godine Gradska je uprava uspjela smanjiti zatečeni dug Grada za jednu trećinu ili 6,5 milijuna kuna.

 Koncert

Splitski liječnici oduševili Božićnim koncertom

Metković, 5.1.2014. - Danas je nakon večernje mise u dupkom ispunjenoj crkvi sv. Ilije nastupio Zbor Splitski liječnici pjevači koji je pod ravnanjem maestra Blaženka Juračića i uz klavisku pratnju Ane Šabašov jednosatnim programom oduševio sve nazočne.

 Komentar

Koprivom po guzi

Metković, 4.1.2014. - Nedavno me oduševio novinski članak u kojemu Kristina Wolsperger Danilovski (mr. sc. kemije koja je u Zagrebu radila na Institutu Ruđer Bošković, a potom u Plivi) govori o svome iskustvu koje je stekla živeći nekoliko godina u Danskoj. Gospođa Wolsperger Danilovski o tome je napisala knjigu Danci i stranci u kojoj iznutra opisuje kulturološke i ine šokove koje je doživjela pri prvome kontaktu s tom uređenom zemljom, o kakvoj mi sanjamo. Ipak…

 Natječaj

Produljen rok Natječaja za direktora TU, a Grad Metković na testiranje poziva kandidate za višega računovodstvenog referenta

Metković, 4.1.2014. - Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Metkovića produljuje rok za prijavu na javni Natječaj za imenovanje direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Metkovića. Natječaj će na HZZ-u biti objavljen 7. siječnja 2014. pod brojem 419348-1082563.
    Povjerenstvo za provedbu Natječaja za prijam u službu višeg računovodstvenog referenta u Upravni odjel za financije Grada Metkovića poziva na testiranje kandidate koji su se javili na Natječaj i čije su prijave bile valjane.

 

 Šport

Upis u školu stolnoga tenisa

Metković, 3.1.2014. - Nakon uspješno organiziranih turnira u dvjema metkovskim osnovnim školama te nedavnoga božićnoga turnira, Stolnoteniski klub Metković počinje s upisom djece u školu stolnoga tenisa. Upisi počinju od 6. siječnja 2014. ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 17 do 19 sati u Gradskoj športskoj dvorani (sporedni ulaz iz Športske ulice).

 Internet

Nova mrežna stranica ONK Metković

Metković, 2.1.2014. - Odnedavno je dostupna nova mrežna stranica Omladinskoga nogometnog kluba Metković. Na adresi www.onkmetkovic.hr možete pratiti novosti iz Kluba, rezultate i druge zanimljivosti. U Klubu kažu kako im je stranica pomogla da njihov rad prepoznaju sponzori, bez čije pomoći Klub ne bi mogao preživjeti ova teška vremena.

 

 Tradicija

Učenici bakama i djedovima kolendavajući čestitali Božić i Novu godinu

Metković, 2.1.2014. - U sklopu projekta Učimo iz života - međugeneracijska solidarnost, učenici Osnovne škole Stjepana Radića, u suradnji s mlađom skupinom KUD-a Metković, kolendavajući su čestitali Božić i Novu godinu starijim osobama u Staračkom domu časnih sestara, Dnevnom boravku Udruge Otac Ante Gabrić te Domu za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe u Metkoviću.

 Anketa

Postavljena nova anketa

Metković, 1.1.2014. - Podržavate li inicijativu Grada Metkovića da Metković dobije MT registracijske pločice na vozilima? O tome se možete izjasniti u anketi koju ćete naći u desnome stupcu i koja će biti zaključena u nedjelju, 19. siječnja u ponoć. Prije glasovanja morate odgovoriti na lokalpatriotsko kvalifikacijsko pitanje.

 

 Prometna nesreća

Automobilom naletio na pješaka

Metković, 1.1.2014. - Jutros oko pet i pol sati u Mlinskoj ulici u Metkoviću dogodila se prometna nesreća u kojoj je osobno vozilo naletjelo na pješaka. Unesrećeni mladić je nakon pružene medicinske pomoći u metkovskome Domu zdravlja upućen u KBC Split, a prema neslužbenim informacijama život mu na svu sreću nije ugrožen. Isto tako, neslužbeno saznajemo da se vozač udaljio s mjesta nesreće te je kasnije u Ulici Matice hrvatske udario u parkiran Golf zagrebačke registracije.

 

Vijesti iz 1. 2014.
ukupno 60

Edukacija za računovođe i financijske djelatnike

Izviješće sa VII. sjednice Gradskoga vijeća grada Metkovića

Zdrav za 5

Sutra dio Jerkovca bez struje

Prilog povijesti globalne privatizacije vodnih resursa

Pozivi za ustupanje radova na nerazvrstanim cestama i održavanju rasvjete

Većina za udruživanje
Metkovića s neretvanskim općinama

Još jednom istočne stube u Park

Petrov:
Pozivam sve da se uključe u Pokladne svečanosti

'Prijatelji' na mirnom prosvjedu u Zagrebu

Liska: Oduzeli su nam Pokladne svečanosti

Veselo i ukusno na Raštikijadi u Vidu

U ulici Put Narone stradao pješak

Neka sela u srijedu bez struje

PU 'Kadulja' održala Redovnu skupštinu

Redovan sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje

Nešto je trulo (na rukometnom prvenstvu) u državi Danskoj

Prekidi u elektroopskrbi

Održan LiDraNo 2014.

Metković se oprostio od šjor Tome

Zašto se nisu toliko opirali izručenju Ante Gotovine?

Maslenica nakon 21 godinu

Zamućeno vodocrpilište u Prudu

Gimnazijalci kao europski parlamentarci

Siječanj već blizu prosjeka

Memento mori

Rezultati akcije 'Manje oružja – manje tragedija'

Košarkašima ponovno izmakla pobjeda

Politika humanog preseljenja u Zagreb

'Državni lopov' nasmijao Metkovce

Sunce nakon maglovita jutra

Sportaš od glave do pete

Stigli novci za stradale u poplavi 2013.

Dan kada je Hrvatska postala međunarodno priznata država

Metkovski gimnazijalci na državnoj maturi izvrsni iz matematike

Petrov, Mihaljević i Vejić oštro protiv ukidanja HRT-ova Dopisništva u Metkoviću

Nehotice upucao krivolovca

88 posto ZA 'MT pločice

Od nacionalne televizije do nacionalne sramote

Operaciju ćete plaćati i 50 tisuća kuna

Objavljen Proračuna za 2014. te drugi srodni dokumenti

Grmoja: Dug je, nažalost, veći od 17 mil. kuna

Uređuje se dio Velike rive

Jambo optužio Petrova za šuplji populizam

SD Gusar drugi u Hrvatskoj, Ninu Šešelju godišnja nagrada

Prepoznaje li ovaj dio Metkovića?

Sutra bez struje dijelovi desne strane grada

LAG-u Neretva odobreno 900 tisuća kuna

ULN u 2013. pozitivno poslovala, uskoro Izborna skupština i novo vodstvo

Istra se udružuje sa Slovenijom, južna BiH s Hrvatskom, a potom se udružuju Slovenija i Hrvatska

Gradonačelnikova presica udarna vijest

Petrov: Čudo u Metkoviću

Splitski liječnici oduševili Božićnim koncertom

Koprivom po guzi

Produljen rok Natječaja za direktora TU, a Grad Metković na testiranje poziva kandidate za višega računovodstvenog referenta

Upis u školu stolnoga tenisa

Nova mrežna stranica ONK Metković

Učenici bakama i djedovima kolendavajući čestitali Božić i Novu godinu

Postavljena nova anketa

Automobilom naletio na pješaka

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01