-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Akcija

Umjetnici za Ivanu

Metković, 31.3.2010. - U Galeriji GKS-a Metković sinoć je održana humanitarno-prodajna izložba slika i skulptura likovnih stvaratelja Dubrovačko-neretvanske županije te umjetnika iz Trebižata i Širokog Brijega.

 Rad udruga

Važnost volontiranja

Metković, 31.3.2010. - Koordinatorica Volonterskog centra udruge Mi Duška Milinković u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj održala je predavanje o volonterstvu pod sloganom Pruži mi ruku i vrati osmjeh!

 Fotografija

Pun mjesec nad gradom

Metković, 30.3.2010. - Danas je bio uštap, pun mjesec, a budući da se pred večer razvedrilo mogli smo ga pratiti kako se polako izdiže nad metkovskim brdima.

 

 Gradske vijesti

Novi nogostup u Ul. Ante Starčevića

Metković, 30.3.2010. - Na raskrižju Športske i Ulice Ante Starčevića, na mjestu gdje su nedavno posječeni borovi započelo je uređenje nogostupa uz koji se će potom zasaditi nova zelena površina.

 

 Šport

Pregled rezultata metkovskih klubova

Metković, 29.3.2010. - Tijekom prošloga vikenda dio metkovskih klubova nastavio je natjecanje ostvarivši sljedeće rezultate:

 Tradicija

Neretvanski pučki pjevači u Drnišu

Metković, 29.3.2010. - Pučki pjevači župa Neretvanskog Dekanata u petak, 26. ožujka održali su koncert korizmenih napjeva u crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu. Koncert pod nazivom Prosti Gospodine, puku tvome prosti, milosrđe tvoje veliko je dosti održan je u sklopu 9. večeri pasionske baštine 2010. koje su se ove godine od 24. do 28. ožujka održavale u Drnišu.

 Narona

Nov razmještaj kipova

Metković, 29.3.2010. - U Arheološkom muzeju Narona u Vidu danas bi se trebali završiti radovi na novom razmještaju kipova na tribini hrama te vitrina pred njim.

 Šport

Karatšima zlato, srebro i bronca

Metković, 29.3.2010. - S Prvenstva Hrvatske u borbama za učenike i mlađe kadete, što se 27. ožujka održalo u Pločama, Karate klub Metković vratio se s tri medalje.

 Vjerski život

Cvjetnica u Metkoviću

Metković, 28.3.2010. - Svake godine na Cvjetnicu metkovske se ulice pred mise i nakon njih ispune vjernicima koji u rukama nose maslinove ili palmine grančice.

 Vjerski život

Križni put u Borovcima

Metković, 27.3.2010. - Tradicionalni križni put i ove je godine u Borovce privukao mnoštvo vjernika koji su došli u taj raseljen kraj pronaći duhovni mir.

 Gradske vijesti

Vaga prema planu

Metković, 26.3.2010. - Radovi na sanaciji i rekonstrukciji zgrade bivšega Poduha idu predviđenim tempom. Trenutno se uređuje dio podruma koji u originalnoj izvedbi nije bio napravljen, a sada je iskopan.

 Gradske vijesti

Nastavljeno uređivanje parka

Metković, 26.3.2010. - Nakon sezone kiša zemlja se konačno prosušila pa su nastavljeni jesenas prekinuti radovi na uređenju parka. Osim hortikulturnih poslova dovršit će se i sustav navodnjavanja, postaviti rasvjetna tijela te izgraditi mala fontana u jugoistočnom dijelu.

 

 Tribina

Prevencijom protiv raka dojke

Metković, 26.3.2010. - U Zgradi političkih stranaka sinoć je održana edukativna tribina o prevenciji raka dojke. Tribinu je organizirala Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinska Metković, a predavanje je održala dr. med. Ankica Džono-Boban, koordinatorica za provedbu Nacionalnog programa prevencije raka dojke u našoj županiji.

 Tisak

Sutra novi Metkovski vjesnik

Metković, 25.3.2010. - Izgleda da tri tjedna za čas prođe. Na to nas navodi novi broj Metkovskoga vjesnika koji sutra stiže u grad. Pročitajte o skoroj naplati parkiranja, intervju s fra Petrom ili kako je Marta pobijedila na natječaju za najbolje stihove na njemačkom. Nestrpljivi i udaljeni to mogu učiniti ovdje.

 

 Rad udruga

Metkovci u Slanom

Metković, 25.3.2010. - U sklopu aktivnosti koje se provode kroz Program međugeneracijske solidarnosti Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama, korisnici i djelatnici metkovske Udruge Otac Ante Gabrić u prošlu srijedu posjetili su kolege iz Slanoga.

 Iz susjedstva

Metkovski vatrogasci obučavaju dobrovoljce

Metković, 23.3.2010. - Tijekom ožujka JVP Metković za potrebe Naftnih terminala FBiH u Pločama održava tečaj za dobrovoljne vatrogasce.

 Gradske vijesti

Potekla voda na fontani

Metković, 22.3.2010. - Nakon zimskih mjeseci, tijekom kojih nam je vode bilo preko glave, ponovno je proradila fontana na Trgu kralja Tomislava. Na ovo današnje oblačno vrijeme to baš i ne izgleda nešto, ali uskoro bi i sam pogled na nju mogao biti osvježenje.

 

 Tradicija

Pučko pjevanje korizmenih napjeva

Metković, 21.3.2010. - Kako smo bili najavili sinoć je na Mliništu održan tradicionalan skup pučkih pjevača župa Neretvanskoga dekanata.

 Gradske vijesti

Podrezani platani u Ulici kralja Zvonimira

Metković, 21.3.2010. - Jučer su vatrogasci JVP Metković obavili rezidbu platana ispred Osnovne škole Stjepana Radića koja je od njih naručila taj posao jer je stabla trebalo svesti na sigurnu mjeru.

 Tradicija

Pučki pjevači na Mliništu

Metković, 19.3.2010. - Tradicionalni skup pučkih crkvenih pjevača iz župa Neretvanskoga dekanata ove korizme održat će se sutra (subota) u crkvi Srca Isusova i Marijina na Mliništu.

 Gradske vijesti

Rekordno na Dubravici

Metković, 19.3.2010. - Nedavno se navršilo dvije godine od početka sanacije gradskog odlagališta otpada na Dubravici te godina od njegova službena otvaranja.

 Predavanje

Prezentacija YTONGagro programa

Metković, 18.3.2010. -
U Hotelu Narona  jučer je održana prezentacija YTONGagro programa koji je osmislila tvrtka Xella Porobeton HR. Program poljoprivrednicima pruža veliku  pomoć u  povlačenju sredstava iz pretpristupnog fonda EU te im omogućava gradnju gospodarskih objekata prema europskim standardima.

 Predstavljanje knjige

Žedni krvi gladni izdaje

Metković, 17.3.2010. - Je li zbog naslova, sadržaja ili karizme koja se širi oko autora, promocija knjige Žedni krvi gladni izdaje pukovnika Petra Janjića Tromblona u Galeriju GKS-a Metković privukla je velik broj građana iz cijele doline Neretve.

 Obrazovanje

Danas esej iz hrvatskoga

Metković, 17.3.2010. - 202 maturanta iz dviju metkovskih srednjih škola jutros je pristupilo polaganju prvog obveznog predmeta na državnoj maturi.

 Rad udruga

Hajka na lisice

Metković, 16.3.2010. - Lovnu sezonu u brdu, koja je službeno završila 1. veljače, lovci LD Muflon okončat će s dvije hajke na lisicu, što je tradicionalna aktivnost u ovo doba godine. Prva hajka je već bila prošle nedjelje na području od Vida do Dragovije.

 Rad udruga

Tečaj keramike

Metković, 15.3.2010. - Protekli vikend u radionici UOSI Prijatelj održan je dvodnevni tečaj keramike kako bi se iskoristila oprema za rad s glinom kupljena sredstvima iz projekta Jednokratna pomoć koji im je prošle godine odobrilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

 Gradske vijesti

Uklonjeni borovi u Ulici A. Starčevića

Metković, 15.3.2010. - Danas su djelatnici JVP Metković i Komunalnog poduzeća Metković uklonili nekoliko borova u Ulici Ante Starčevića.

 Poljoprivreda

Povucite sredstva iz IPARDa

Metković, 15.3.2010. - U Hotelu Narona u Metkoviću u srijedu 17. ožujka s početkom u 10 sati održat će se prezentacija YTONGagro programa namijenjenog agrarnim proizvođačima koji žele investirati u svoje gospodarske objekte kako bi zadovoljili standarde Europske unije.

 Šport

Polovičan sportski vikend

Metković, 15.3.2010. - Tijekom proteklog vikenda metkovski klubovi nastavili su s natjecanjem u ligama u kojima se natječu ostvarivši sljedeće rezultate:

 Vrijeme

Proljeće

Metković, 14.3.2010. - Izgleda da nam je proljeće napokon stiglo. U utorak bi se moglo naoblačiti i pasti malo kiše, ali ovaj tjedan će biti uglavnom sunčan pa će i poljoprivrednici moći u polje. Jutros oko šest sati termometar je bio malo iznad nule, a u podne ćemo s kuhati u kaputima.

 

 Vrijeme

Vatroslav umiljat u Metkoviću

Metković, 13.3.2010. - Ciklona Vatroslav na svu sreću u Metkoviću i okolini nije prouzročila veće probleme, osim što je u nepuna dva dana palo 101 l kiše po metru četvornom. Dobro je da je temperatura bila iznad nule jer bi nas, inače, zatrpalo oko metar snijega.

 Gradske vijesti

Proširenje groblja Sv. Ivana

Metković, 12.3.2010. - Nedavno je na sjevernom dijelu Gradskog groblja Sv. Ivana započela izgradnja 33 nove grobnice. Naručitelj radova je Komunalno poduzeće Metković, a izvode ih djelatnici tvrtke Obšivač.

 Rad udruga

Naš doprinos zajednici

Metković, 11.3.2010. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj jučer je Edi Žitnik, upravitelj Zaklade Kajo Dadić i suradnik Udruge Mi iz Splita, održao savjetovanje vezano za projekte te Zaklade.

 Šport

Veslači ponovno na Neretvi

Metković, 10.3.2010. - Bez obzira na loše vremenske uvjete, ožujak je kao i obično mjesec kada na pripreme u Metković stižu veslači. Sezonu su prije desetak dana otvorili Mađari, a prošli tjedan stiglo je 16 članova Hrvatske reprezentacije u kajaka i kanuu na mirnim vodama.

 Gradske vijesti

Radovi na vodovodu

Metković, 9.3.2010. - Djelatnici Komunalnog poduzeća Metković danas su završi radove na rekonstrukciji vodovodnog okna u Ulici Petra Krešimira IV. kod trgovine Studenac na Pojstružu.

 Komentar

Internetsko nasilje

Metković, 8.3.2010. - Prije nekoliko godina dokinuo sam forum na ovim stranicama, a nedugo zatim i knjigu gostiju. Bilo je reakcija da je to udar na slobodu izražavanja.

 Šport

Gotovo svi uspješni

Metković, 8.3.2010. - Protekli vikend bio je bogat sportskim događanjima u kojima su metkovski klubovi uglavnom bili uspješni. Evo kratkoga pregleda rezultata:

 Gradske vijesti

Dar ženama u Udruzi 'O. Ante Gabrić'

Metković, 8.3.2010. - Desetak učenika usmjerenja upravni referenti II. j i II. k razreda Srednje škole Metković, danas su sa svojim profesoricama Gorankom Ivanković i Zoranom Vekić prigodnim programom uljepšali Dan žena korisnicama Dnevnog boravka Udruge Otac Ante Gabrić.

 Šport

Karatašima jedno zlato i tri bronce

Metković, 8.3.2010. - Članovi Karate kluba 'Metković' s Međunarodnog karate natjecanja ja u Međugorju vratili su se s jednom zlatnom i trima brončanim medaljama.

 Komentar

Traži se Pedro

Metković, 7.3.2010. - Na žalost mi smo tamo gdje jesmo – rekao je večeras ministar Čobanković. Tko nas je 'tamo gdje jesmo' doveo? Sve nam se čini da će za seljačku bunu na koncu biti krivi naši Vidonjci jer nisu hrvatski seljaci to mogli sami smisliti. Da nije tako ne bi bili seljaci nego intelektualci.

 

 Fotografija

Drukčiji pogled

Metković, 7.3.2010. - Gotovo smo zaboravili da postoji i bura. Nakon dva mjeseca oblaka i kiše napokon je vrijeme učinilo pa smo se uputili na obližnju Šibanicu kako bismo snimili Metković iz drugoga kuta.

 Gradske vijesti

Čišćenje šahtova i slivnika

Metković, 5.3.2010. - Prvi lijep dan nakon kišnog razdoblja djelatnici Komunalnog poduzeća iskoristili su za čišćenje kanalizacijskih šahtova kako bi očistili nakupine smeća što su se nataložile u njima.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 27

Metković, 5.3.2010. - Evo i novoga Metkovskog vjesnika. Stigli smo do broja 27 u kojem donosimo reportaže s maškara i još za svakoga ponešto. Mjesta distribucije su ista, a za one koji ne mogu do njega evo prigode.

 

 Gradske vijesti

Radovi na zgradi Vage

Metković, 4.3.2010. - Unatoč lošem vremenu i visokim podzemnim vodama i dalje traju radovi na sanaciji i rekonstrukciji zgrade bivšeg 'Poduha'

 Rad udruga

Ukrasna jaja za Uskrs

Metković, 2.3.2010. - Kako je do Uskrsa ostalo nešto manje od mjesec dana u Dnevnom boravku Udruge 'Otac Ante Gabrić' započelo se s tematskim kreativnim radionicama na kojima korisnice izrađuju uskršnje ukrase.

 Rad udruga

Lađari se sastali s Jambom

Metković, 1.3.2010. - Danas su predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić, direktor Maratona lađa Mario Sršeni i član Uprave Dražen Jelčić posjetili Ured metkovskoga gradonačelnika.

 

Vijesti iz 3. 2010.
ukupno 46

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01