-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Vrijeme

Najhladnije jutro

Metković, 30.11.2018. - Studeni se posljednjeg dana „sjetio“ svoga imena. Jutros, malo prije izlaska sunca, temperatura se spustila na samo desetinku stupnja iznad nule pa smo imali najhladnije jutro ove jeseni. No, sljedećih će dana biti nešto toplije uz mogućnost kiše.

 

 Poziv

Sutra će se u gradu okititi dvije božićne jele

Metković, 30.11.2018. - Grad Metković, Turistička zajednica grada Metkovića i Ustanova za kulturu i šport sutra u 10 sati organiziraju tradicionalno ukrašavanje božićne jele na Trgu kralja Tomislava.

 Obavijest

Počelo podnošenje zahtjeva za božićnicu

Metković, 30.11.2018. - Temeljem Odluke Gradskoga vijeća o isplati božićnice umirovljenicima, Grad Metković uputio je Poziv umirovljenicima za podnošenja zahtjeva za božićnicu.

 Šport

Priznanja zaslužnima

Metković, 30.11.2018. - Skupština Veslačkoga kluba Neretvanski gusar 25. studenoga donijela je Odluku o imenovanju i dodjeli priznanja za sportska dostignuća te doprinos u radu Kluba, koja će se sutra dodijeliti u Gradskom kulturnom središtu na Svečanoj sjednici povodom 50. obljetnice osnutka Kluba.

 

 Šport

Iva sutra brani boje Hrvatske

Metković, 29.11.2018. - Brončana s nedavnoga Prvenstva Hrvatske Iva Vučić, natjecateljica Karate-kluba Metković, danas je kao članica reprezentacije Hrvatske otišla put Dubrovnika na službenu prijavu i vaganje Balkanske karate-federacije. Kao juniorka u kategoriji -53 kg, Iva sutra za reprezentaciju nastupa na službenom Prvenstvu Balkana. Želimo joj puno sreće i da u vrlo jakoj konkurenciji izbori što bolji rezultat.

 

 Gradska uprava

Prisegnule nove vijećnice

Metković, 29.11.2018. - Pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića jučer je u Galeriji GKS-a Metković održana XV. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića, na čijem se Dnevnome redu našlo šest točaka.

 Poziv

Još je navrijeme

Metković, 28.11.2018. - Približava se 4. Noć Neretvana u Splitu pa oko ste to smetnuli, a željeli bi se 7. prosinca pridružiti tom svenertvanskom okupljanju, još nije kasno.

 

 Obavijest

Vodu za piće u Prudu i Vidu prokuhati prije uporabe

Metković, 28.11.2018. - Prema današnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vode za ljudsku potrošnju iz vodoopskrbne mreže iz izvorišta Prud (uzorci uzeti iz vodovodne mreže u Prudu) vrijednosti parametara iznad su zadanih vrijednosti te zbog povećane mutnoće ne ispunjavaju parametre sukladnosti propisane Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe.

 Socijalna skrb

Uključi se!

Metković, 28.11.2018. - Jutros je u Galeriji GKS-a u nazočnosti metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana i predstavnice Općine Kula Norinska Meri Doko održana uvodna konferencija na kojoj je predstavljen Projekt 'Uključi se!', koji vodi Tatjana Suton.

 Vrijeme

Pivac stoji na jednoj nozi

Metković, 28.11.2018. - Zabijeljelo je Biokovo, Neretva noćas dotaknula dva metra i opada posljednje lišće s jablanova. Bura, nasreću, kod nas nije olujna.

 Rad udruga

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi

Metković, 28.11.2018. - U okviru Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe, koje Udruga Otac Ante Gabrić provodi već deset godina, uspješno se održava ciklus predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi te uvijek izazove veliko zanimanje korisnika.

 Rad udruga

Osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Vid

Metković, 27.11.2018. - Na inicijativu mještana Vida jučer je u Vidu je održana Osnivačka skupština Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Vid, za čijega je predsjednika izabran Davor Boras.

 

 Gradska uprava

Svim metkovskim osnovcima besplatni udžbenici

Metković, 27.11.2018. - Grad Metković je na svojim službenim stranicama objavio Prijedlog Proračuna za 2019. godinu, u kojemu je planirano osigurati sredstva za nabavu udžbenika svim učenicima od 2. do 8. razreda osnovnih škola, budući da prvim razredima udžbenike osigurava Dubrovačko-neretvanska županija. Za to se namjerava izdvojiti 1,5 milijuna kuna.

 Manifestacije

'Božić u Neretvi' otvara vrata 7. prosinca

Metković, 27.11.2018. - Na Trgu dr. Franje Tuđmana od 7. prosinca, treći put zaredom, u Metkoviću će se održavati manifestacija Božić u Neretvi. Tijekom mjesec dana očekuju vas DJ-evi, koncerti i bogata gastroponuda u božićnim kućicama.

 Zdravlje

U Metkoviću se osniva mobilni palijativni tim

Metković, 27.11.2018. - Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić donio je Odluku o osnivanjumobilnog palijativnog tima pri Domu zdravlja Metković, a upućene su i prve smjernice za osnivanjem mobilnog palijativnog tima pri Domu zdravlja Korčula.

 

 Obrazovanje

Županija osigurava zdravu hranu za učenike osnovnih i srednjih škola

Metković, 26.11.2018. - Dubrovačko-neretvanska županija u osnovnim i srednjim škole kojima je osnivač i ovu školsku godinu 2018./19. u suradnji sa Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provodi Školsku shemu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

 

 Vrijeme

Ispadalo se

Metković, 26.11.2018. - Prema podatcima Meteorološke postaje Metković, u protekla 24 sata na području Metkovića palo je 80 mm kiše po metru četvornome. Na svu sreću, nije bilo potrebe za intervencijama, kažu iz JVP-a Metković.

 

 Obljetnice

'Neretvanski gusar' slavi 50-tu obljetnicu osnutka

Metković, 25.11.2018. - Veslački klub 'Neretvanski gusar' u subotu slavi 50 godina od svoga osnutka pa će se u GKS-u u 19 sati održati Svečana sjednica, tijekom koje će biti projicirano petstotinjak fotografija iz povijesti Kluba, a koje su se našle u upravo tiskanoj fotomonografiji. Mi smo izabrali jednu s I. Neretvanske regate 1970. Iz Kluba pozivaju građane da im se pridruže na proslavi.

 

 Zaštita prirode

Mali Dubrovčani na ušću učili o pticama

Metković, 25.11.2018. - Povodom 13. listopada, Svjetskoga dana ptica selica, Ornitološko društvo Brkata sjenica iz Metkovića u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije organiziralo je tri radionice na ušću Neretve.

 Šport

U 13 sati ŽNK Neretva – ŽNK Pregrada

Metković, 25.11.2018. - Nakon jučerašnje pobjede muških kolega, danas se 'Iza Vage' nogometašice ŽNK Neretva u 9. kolu 1. HNLŽ sastaju s Pregrađankama. Susret počinje u 13 sati. Nadamo se pobjedi i ostanku pri vrhu ljestvice.

 

 Šport

Neretva preduboka za Baškovođane

Metković, 24.11.2018. - U svome posljednjem polusezonskom nastupu na domaćem terenu nogometaši NK Neretva izborili su tri važna boda i to protiv favorizirane momčadi NK Uranija, koja je do sada držala drugo mjesto na tablici.

 Gradske vijesti

Sveta Kata – advent na vrata

Metković, 24.11.2018. - Sutra je Sveta Kata, blagdan za koji u narodu ima poslovica: „Sveta Kata – snijeg na vrata“. Snijega biti neće, ali na nam sa Svetom Katom (ove godine) stiže advent te, ipak, nešto ledeno.

 In memoriam

Kolege se oprostile od pok. Martina Glamuzine

Metković, 24.11.2018. - U knjižnici Gimnazije Metković jučer je održana komemoracija pok. prof. Martinu Glamuzini, dugogodišnjem nastavniku zemljopisa u Gimnaziji Metković te ravnatelju nekadašnjega Centra za usmjereno obrazovanje 'Petar Levantin'.

 Metković 600

Metkovska luka prije šezdesetak godina

Metković, 23.11.2018. - Mario Talajić nam je iz Zagreba poslao još jednu izvrsnu fotografiju metkovske luke. Stara je šezdesetak godina, a mi smo učinili izrez kako bismo fokusirali najvažniji dio.

 

 Obavijest

Dodatno radno vrijeme PSP centara u Metkoviću

Metković, 23.11.2018. - Kako smo već pisali da u Metkoviću u prostorijama tvrtke Metković Razvoj u Ulici kralja Zvonimira 22 djeluje Ured Ministarstva branitelja (Centar za psihosocijalnu pomoć) u kojemu branitelji mogu dobiti pravnu pomoć. Do sada je radio srijedom od 9 do 14 sati, a sada branitelji tamo mogu doći i u ponedjeljak od 15 do 18 sati te u petak od 17 do 20 sati.

 

 Glazba

Ostaješ rijeka, rijeka u meni

Metković, 22.11.2018. - Još davne 2002. metkovski Splićanin, kantautor i kompozitor Darko Matičević bio je prvi koji je uglazbio neku od pjesama Stojana Vučićevića. Naravno, bila je to 'Neretva' te tako hercegovačke Turkoviće preko svoje doline Neretve povezao sa Splitom u maniri nekadašnjih najboljih dalmatinskih i hrvatskih meštara od nota i šansone.

 Izdavaštvo

Predstavljen reprint knjige 'Neretvanske župe'

Metković, 22.11.2018. - Drugo izdanje knjige 'Neretvanske župe', autora fra Vjeke Vrčića (župnika Župe sv. Ilije od 1945. – 1958.,) predstavljeno je u utorak u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Dubravice do Vukova klanca

Metković, 21.11.2018. - Zbog planiranih radova podešavanja zaštite na DV 10(20) kV Metković – Vukov klanac 22. studenoga (četvrtak) od 11 do 11:30 sati bez električne energije bit će potrošači u naseljima Dubravica i Glušci te na području općine Zažablje. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Sutra zatvoreno za pješake uz igralište pokraj DM-a

Metković, 21.11.2018. - Iz Grada Metkovića javljaju da će se sutra, 22. studenoga uklanjati stabla na raskrižju ulica Matice hrvatske i Ivana Gundulića (dječje igralište uz DM) pa će tijekom radova područje oko navedene površine biti zatvoreno za prolaz pješaka.

 

 Domovinski rat

Veterani Četvrte u Vukovaru

Metković, 21.11.2018. - Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja organizirala je za svoje članove i članove njihovih obitelji odlazak na obilježavanje 27. Obljetnice žrtve Vukovara u Domovinskom ratu.

 Obavijest

U Metković dolaze misionari suradnici o. Ante Gabrića

Metković, 21.11.2018. - Na poziv udruge Mladi oca Ante Gabrića u Metkoviću će boraviti p. Sylvester i p. Prolay iz Indije, misonari koji su bili bliski suradnici našega Metkovca oca Ante Gabrića. Tijekom boravka u Metkoviću svjedočit će o životu i djelovanju toga našega velikog sugrađanina.

 Obavijest

27. godina od ustroja 116. brigade HV-a

Metković, 21.11.2018. - Povodom 27. obljetnice ustrojavanja 116. brigade HV-a, u subotu, 24. studenoga u 9 sati kod Središnjega križa na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću bit će upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Istoga dana u 18 sati u crkvi sv. Ilije služit će se misa za poginule branitelje.

 

 Obavijest

Jutros bez vode dio središta grada

Metković, 21.11.2018. - U ulicama Ivana Gundulića, don Radovana Jerkovića, Hrvatskih iseljenika, dio Kneza Domagoja (do Robne kuće) danas će od 8 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida opskrbe vodom. Ako to vremenski uvjeti ne budu dozvoljavali, radovi se odgađaju za sljedeći dan bez kiše.

 

 Izložba

Neretvani u Velikome ratu

Metković, 18.11.2018. - Treća tematska izložba, sada već etabliranoga dvojca Ivan Volarević – Ivan Vekić, 'Neretvani u Velikome ratu (100 godina od završetka Prvoga svjetskog rata i kraja austrijske vlasti u dolini Neretve)' sinoć je u organizaciji Ustanove za kulturu i sport otvorena u Galeriji GKS-a Metković.

 In memoriam

Stotine učenika gradom pronijelo upaljene svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Metković, 18.11.2018. - Učenici dviju osnovnih i dviju srednjih metkovskih škola, njih pet-šest stotina, sinoć se u tišini, s upaljenim svijećama u rukama od svojih škola uputilo ka Gradskome parku, u kojemu je priređen komemorativni program u znak sjećanja na 18. studenoga 1991., dan kada je neprijatelj slomio junački otpor Vukovaraca, a u Škabrnji zvjerski pobio 84 Hrvata, mahom civila.

 Domovinski rat

Gradonačelnikova čestitka pripadnicima 116. brigade

Metković, 17.11.2018. - Povodom 27. obljetnice ustroja neretvanske 116. brigade HV-a gradonačelnik Dalibor Milan uputio je čestitku njezinim pripadnicima.

 Javni poziv

Zakupite božićnu kućicu

Metković, 16.11.2018. - Čistoća Metković d.o.o. objavila je Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup božićnih kućica 2018. Kao i prijašnjih godina, one će biti postavljene na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana. Navedene kućice, uz suglasnost grada Metkovića, u zakup će davati isključivo Čistoća Metković d.o.o.

 

 Poziv

Skupimo se sutra u parku i sjetimo se Vukovara i Škabrnje

Metković, 16.11.2018. - Dana 18. studenoga 2018. obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara. Večer uoči, 17. studenoga, Udruga Prijatelj i OŠ don Mihovila Pavlinovića organiziraju povorku učenika s upaljenim svijećama i prigodan program.

 In memoriam

Sjećanje na naše sugrađane pogubljene na Gradskome groblju

Metković, 16.11.2018. - Predstavnici Grada Metkovića, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, danas su se prisjetili naših sugrađana i ostalih Neretvana, koji su u studenome 1944. pogubljeni na Gradskome groblju svetoga Ivana Nepomuka i još nekim drugim mjestima u gradu. U spomen na nevino pogubljene pred spomen-ploču je gradonačelnik položio vijenac, a ostali su mu se pridružili s upaljenim svijećama.

 Kazalište

Žene na predstavu, a muškarci na nogomet

Metković, 16.11.2018. - Sinoć u mnogim kućama nije bilo prepirke oko toga što gledati. Mahom ženska publika pohrlila je u metkovsko kazalište na predstavu 'Dame biraju' pa su muški u miru mogli gledati kako Tin Jedvaj u posljednjim minutama sudačke nadoknade zakucava Španjolcima.

 Promet

Zimski uvjeti na cesti - savjeti vozačima

Metković, 15.11.2018. - Nakon razdoblja neuobičajeno toplog i suhog vremena za ovo doba godine, najavljene su promjena vremenskih prilika pa se tako u predstojećem razdoblju očekuju kiša, vjetar, magla, a u gorskim predjelima i snijeg. Upravljanje vozilima pod takvim uvjetima je otežano pa se vozačima preporučuje dodatni oprez kod upravljanja vozilom jer se tada povećava i opasnost od prometnih nesreća. Stoga je MUP RH na svojoj mrežnoj stranci objavio savjete vozačima koji ovih dna kreću na put.

 

 Obavijest

Od subote imamo i dimnjačara

Metković, 15.11.2018. - Kako smo već pisali, od 17. listopada ovlašteni koncesionar za obavljanje dimnjačarskih usluga na području Grada Metkovića je zagrebačka tvrtka 'Dimopromet' d.o.o.

 Obrazovanje

Digitalno mapiranje tradicijskih obrta

Metković, 15.11.2018. - Gimnazija Metković ugostila je 26 učenika i desetero njihovih profesora iz Njemačke, Francuske, Italije i Švedske, koji s našima sudjeluju u Projektu 'Digital Mapping of Traditional Jobs in Europe', što se provodi u sklopu Programa 'Erasmus+'.

 Gradska uprava

Prijedlog proračuna Grada Metkovića za 2019. i projekcija za 2020. i 2021. godinu

Metković, 14.11.2018. - Vođeni načelom transparentnosti i odredbi Zakona o proračunu, prvi put u povijesti Grada Metkovića, Prijedlog Proračuna Grada za iduću godinu i projekcije za naredne dvije godine upućen je predsjedniku Gradskoga vijeća i postavljen na službenu mrežnu stranicu Grada Metkovića grad-metkovic.hr i prije zakonski propisanoga roka – 15. studenoga tekuće godine – stoji u priopćenju gradonačelnika Dalibora Milana.

 

 Šport

Boćarski dom pripremljen za I. ligu

Metković, 13.11.2018. - Kao proračunski korisnik Grada Metkovića, Ustanova za kulturu i sport u protekla je dva mjeseca obavljala radove u Boćarskome domu, a razlog je ulazak Boćarskoga kluba Metković u Prvu ligu.

 In memoriam

Adio, vatrogašče!

Metković, 13.11.2018. - Polako nestaje Metković kakav smo poznavali. U bolji, vjerujemo, život otišao je legendarni metkovski vatrogasac i zvonar crkve sv. Đorđa Milan Koljbabić, s kojim bismo se gotovo svakoga Prvoga maja susreli za fotografiranje s crvenim garofulom. Adio, naš vatrogašče!

 

 Fotografija

U magli su sve stvari ljepše

Metković, 13.11.2018. - Ovih nas dana jutrom dočekuje magla – vjesnik lijepa dana pa evo kako rano ujutro izgleda Vid gledan sa zapada. U magli su sve stvari ljepše – rekao je Oscar Wilde.

 

 Zanimljivosti

Klimatske promjene zavarale i leptire

Metković, 13.11.2018. - Iz Ornitološke udruge 'Brkata sjenica' javljaju da su na oleandrima, tj. leandrama uz Šetalište 116. brigade fotografirali jednu vrstu noćnoga leptira, koji je, zapravo, već trebao biti u Africi. Evo što o tome pišu na svome FB profilu.

 Policija

Poduzeto 556 represivnih mjera

Metković, 12.11.2018. - U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 3 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

 Obavijest

Obnavljanje horizontalne signalizacije

Metković, 12.11.2018. - Obavještavaju se svi sudionici u prometu da će se od danas (ponedjeljak) izvoditi radovi na obnavljanju horizontalne signalizacije na nerazvrstanim cestama u Metkoviću. Završetak radova predviđen je za subotu, 17. studenoga. Mole se sudionici u prometu za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje u ulicama Tina Ujevića i kralja Zvonimira

Metković, 12.11.2018. - Zbog hitnosti otklona kvara na kabelskom ormaru (KRO) u Ulici Tina Ujevića u Metkoviću, bit će obustava električne energije u utorak, 13. studenoga od 9 do 12 za potrošače u Ulici Tina Ujevića i u Ulici Kralja Zvonimira od kućnoga broja 17 do kućnog broja 29. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Gradske vijesti

'Zašalovani' temelji zidića

Metković, 12.11.2018. - Legendarni metkovski zidić oko parka, koji je šezdesetih i sedamdesetih godina spontano postao mjestom okupljanja gradske omladine, s vremenom je prestao to biti jer su mladi 'prepoznali' neke druge sadržaje.

 Gradska uprava

Uređuje se Gradska vijećnica

Metković, 12.11.2018. - Prostorije na katu Zgrade političkih stranaka, nekada u narodu poznate kao 'Komitet', koje su se dijelom koristile za sjednice Gradskoga vijeća te druge skupove, bio je prilično devastiran i s vremenom zapušten. Problem je bilo i vlasništvo.

 Rad udruga

Stižu nam vatrogasne prinove

Metković, 11.11.2018. - Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković objavilo je da su se danas prvi put okupili sa svojom vatrogasnom mladeži i počeli s radom.

 Izložba

'Natura Hereditas' otvorena u Prirodoslovnome muzeju Metković

Metković, 11.11.2018. - Sinoć je u Prirodoslovnome muzeju Metković otvorena izložba Natura Hereditas Udruge PowerProgressiveArt, koja nudi razmjenu iskustava i kognitivni vizualni dijalog o vrijednostima prirode (i njezinoj, ipak, ograničenoj regeneraciji) te kulturnim vrijednostima i našoj obvezi o brizi za našu povijest.

 Kazalište

'Naša Annie' ispraćen ovacijama osnovaca

Metković, 10.11.2018. - U organizaciji OŠ Stjepana Radića jučer je za učenike te škole u metkovskome kazalištu dvaput odigran mjuzikl 'Naša Annie u izvedbi Dječjega ansambala splitske Udruge 'danSing'.

 Promet

U ranim večernjim satima izbjegavajte automobilom u središte grada

Metković, 10.11.2018. - Sinoć smo, čim se smračilo, zabilježili prometnu gužvu središtem grada. Sudeći prema mnogim bih. registracijama, s poljā se vraćaju berači mandarina, od kojih mnogi kod Norinske kule skrenu u Ul. Petra Krešimira IV. No, ponovno se svi sretnu na raskrižju Gundulićeve i Matice hrvatske pa nastane prometni čep koji se odrazi i na susjedna raskrižja.

 Ispravak

Slobodan ulaz na projekciju filma

Metković, 9.11.2018. - Jučer smo u najavama omaškom objavili da se ulaz na projekciju filma 'Kupus, krumpir i ostali demoni' u Volonterskome centru Dobra naplaćuje. Naravno, ulaz je slobodan, kao i svih idućih petaka. Projekcija počinje u 20:15.

 

 Poziv

Uključi se!

Metković, 9.11.2018. - Grad Metković poziva zainteresirane građane s područja Grada Metkovića i Općine Kula Norinska (dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom te nezaposlene osobe koji su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu) na prijavu za edukacije koje će provoditi Grad Metković u okviru Projekta 'Uključi se!' unutar Poziva 'Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina', koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.

 

Pojačan nadzor sudionika u prometu tijekom 'Martinja'

Metković, 9.11.2018. - Iz PP Metković obavještavaju vozače da se približava blagdan Svetog Martina, tzv. Martinje, narodni običaj proslave krštenja mošta, kada se u prometu na cestama očekuje veći broj sudionika pod utjecajem alkohola.

 Obrazovanje

Jedan od najvećih uspjeha metkovskih učenika konobara i kuhara

Metković, 9.11.2018. - Grand Gourmet, manifestacija koja objedinjuje ugostiteljski festival, edukacije i natjecanje, četvrti put otvorena je u utorak u Makarskoj i s nje su nam stigle izvrsne vijesti o uspjehu metkovskih srednjoškolaca – javlja prof. Rade Nikoletić.

 stanovanje

Udomite naše nove dimnjačare

Metković, 8.11.2018. - Dimnjačarsko poduzeće 'Dimo-promet' d.o.o. iz Zagreba za svoja tri radnika na duže vrijeme traži dvosoban namješten stan na području od Metkovića do Ploča, može i izvan grada. Važno je da stan ima sanitarni čvor s kupaonicom, a plaćanje je unaprijed. Javiti se Borisu Marjetiću na jedan od ovih brojeva: 098 981 6277, 098 479 443 i 091 660 4143.

 

 Gradske vijesti

Asfaltira se dio Puta Narone

Metković, 8.11.2018. - Županijska cesta 6218, a za nas Put Narone, odavna vapi za novim asfaltom. Jednim je dijelom on već navučen od Mosta u Vidu prema Metkoviću, a jučer je na inicijativu Grada Metkovića nastavljeno asfaltiranje u duljini nešto većoj od kilometra.

 Koncert

Dubrovačke 'Žene u glazbi' ponovno muzicirale u GKS-u

Metković, 8.11.2018. - Nakon koncerta u srpnju, koji se „nezgodno“ poklopio s danom dočeka naših „Srebrnih“, mlade dubrovačke glazbenice Ivana Jelača (klavir) i Đana Kahriman (violina) ponovile su taj koncert posvećen 95. obljetnici smrti Dore Pejačević.

 Fotografija

Tri maglene

Metković, 8.11.2018. - Jutros smo bili na 10 stupnjeva i u magli. To znači da bi mogao biti lijep dan.

 Putopis

S Kaspijskoga jezera na najviši azijski vulkan

Metković, 8.11.2018. - Gradska knjižnica Metković je u sklopu Mjeseca hrvatske knjige upriličila putopisno predavanje From sea to summit – Damavand Mateja Perkova, koji je tom prigodom predstavio svoju knjigu 'Želim dotaknuti nebo', a u kojoj opisuje svoja planinarska iskustva.

 Predstavljanje knjige

Dolina mandarina

Metković, 7.11.2018. - Katarina Barišić, autorica više knjiga na temu doline Neretve, sinoć se metkovskoj publici predstavila svojom novom knjigom 'Dolina mandarina', što je otisnuta u nakladi ogranka Matice Hrvatske Metković.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje Metković, Opuzen i tri općine

Metković, 7.11.2018. - Zbog žurne intervencije na postrojenju u TS 110/35 kV Opuzen u četvrtak, 8. studenoga bez električne će energije od 10 do 13 sati biti potrošači na području Metkovića i Opuzena, općina Kula Norinska, Slivno i Zažablje te u BiH Gabela Polje uz ulicu M. Marulića, Doljani i Crnići. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Jezik

Ne može bez Metkovaca!

Metković, 6.11.2018. - Dva su Metkovca, svaki na svoj način, sudjelovala u jednom jezikoslovnom događaju, o čemu mediji javljaju ovih dana. Naime, iz tiska je izašao Rječnik suvremenih hrvatskih osobnih imena, čijim je suautorm Domagoj Vidović, a mecenom Nikica Gabrić, tj. njegova Poliklinika 'Svjetlost'. Evo osvrta Domagoja Vidovića.

 

 Šport

KK Metković među 30 klubova zauzeo 3. mjesto

Metković, 6.11.2018. - Karate-klub Metković u nedjelju je s 21 natjecateljem nastupio u 25 kategorija na Međunarodnom turniru „Dalmacija Open“ u Splitu, u sklopu kojega je bilo i Prvenstvo Dalmacije, te u borbama osvojio pet zlata, tri srebra i 10 bronca.

 Šport

XC 'Čapljina Life' u znaku BK Metković i OŠ Vladimir Pavlović

Metković, 6.11.2018. - Međunarodna dječja biciklistička liga „Djetinjstvo na 2 kotača“ ide dalje. Fitness centar Life Čapljina i BK Metković bili su domaćini 2. kola lige na utrci XC Čapljina Life 2018 , koja se održala u oazi netaknute prirode Parka prirode „Hutovo blato“ u mjestu Karaotok.

 

 Šport

Metković je jučer bio grad trčanja

Metković, 5.11.2018. - Drugi Tommy Mandarine polumaraton Metković 2018., koji se na stazi od 21 km jučer trčao od Vida kroz Metković do Športske ulice, završio je pobjedom kenijskoga trkača i člana AK Mladost Užice Stenlija Kiprutoa te poznate srpske atletičarke iz istoga kluba Olivere Jevtić.

 Rukomet

Metković Mehanika i Dubrovnik podijelili bodove

Metković, 5.11.2018. - U 6. kolu I. HRL jug RK Metković Mehanika pred šestotinjak gledatelja ugostio RK Dubrovnik te u tome derbiju prvoligaškoga juga s njime podijelio bodove.

 Šport

Kenijac Stenli Kipruto istrčao rekord maratona

Metković, 4.11.2018. - Pobjednik danas održanoga II. Tommy Mandarine polumaratona Metković 2018. kenijski je trkač Stenli Kipruto, koji je stazu dugu 21 km pretrčao za 1:10:50. U ženskoj konkurenciji prva je (a ukupno fantastična treća) kroz cilj prošla Olivera Jevtić iz Užica s vremenom 1:13:17, što je, također, rekord maratona.

 Energetska učinkovitost

Koristite obnovljive izvore energije u svojim kućama

Metković, 3.11.2018. - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv fizičkim osobama građanima za dodjelu sredstava Fonda za postavljanje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojeće obiteljske kuće u Republici Hrvatskoj.

 

 Gradske vijesti

U Vidu će niknuti elitna četvrt

Metković, 3.11.2018. - Poznato je da je Vid vrlo živo selo koje je izbjeglo depopulaciju kakvu je doživjela većina neretvanskih sela. Čak je na jugozapadnim padinama brda ispod crkve Gospe Snježne niknula potpuno nova četvrt, čija je jedna ulica svjetski raritet. Naime, zove se – Zetovska ulica, prema vidonjskim zetovima koji su se tamo naselili.

 Naši u svijetu

Dr. sc. Jurić: Mlađim kolegama savjetujem da iskoriste svoj entuzijazam

Metković, 3.11.2018. - Dugogodišnji djelatnik i ravnatelj Arheološkoga muzeja Zadar, muzejski savjetnik u mirovini, dr. sc. Radomir Jurić dobitnik je Nagrade za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva. Nagrada koja predstavlja najveće priznanje struke dr. sc. Juriću dodijeljena je za izniman trajni doprinos muzejskoj struci. Tim je povodom na portalu ZD1 objavljen razgovor s njim.

 

 In memoriam

Veterani posjetili grobove svojih suboraca

Metković, 3.11.2018. - Povodom blagdan Svih svetih i Dušnoga dana, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika, veterani IV. gardijske brigade, podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, posjetili su posljednja počivališta poginulih i preminulih suboraca i članova.

 Obavijest

U nedjelju neke ulice zatvorene za promet

Metković, 1.11.2018. - Obavještavaju se svi sudionici u prometu da će se u nedjelju, 4. studenoga od 10 do 13 sati zbog održavanja utrke II. Tommy mandarine halfmarathon za promet zatvoriti sljedeće ulice: put Narone, Andrije Hebranga, kneza Branimira, Stjepana Radića, Ivana Gundulića, Matice hrvatske, kralja Zvonimira, Dubrovačka, Petra Krešimira IV., Andrije Kačića Miošića, Šetalište 116. brigade, don Radovana Jerkovića i Ante Starčevića.

 In memoriam

Počast poginulim braniteljima

Metković, 1.11.2018. - Rodbina, suborci i prijatelji poginulih branitelja iz Grada Metkovića te brojni građani okupili su se sinoć u Galeriji GKS-a povodom 1. studenoga, Spomendana na hrvatske branitelje iz Grada Metkovića poginule u Domovinskome ratu.

 

Vijesti iz 11. 2018.
ukupno 80

Najhladnije jutro

Sutra će se u gradu okititi dvije božićne jele

Počelo podnošenje zahtjeva za božićnicu

Priznanja zaslužnima

Iva sutra brani boje Hrvatske

Prisegnule nove vijećnice

Još je navrijeme

Vodu za piće u Prudu i Vidu prokuhati prije uporabe

Uključi se!

Pivac stoji na jednoj nozi

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi

Osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Vid

Svim metkovskim osnovcima besplatni udžbenici

'Božić u Neretvi' otvara vrata 7. prosinca

U Metkoviću se osniva mobilni palijativni tim

Županija osigurava zdravu hranu za učenike osnovnih i srednjih škola

Ispadalo se

'Neretvanski gusar' slavi 50-tu obljetnicu osnutka

Mali Dubrovčani na ušću učili o pticama

U 13 sati ŽNK Neretva – ŽNK Pregrada

Neretva preduboka za Baškovođane

Sveta Kata – advent na vrata

Kolege se oprostile od pok. Martina Glamuzine

Metkovska luka prije šezdesetak godina

Dodatno radno vrijeme PSP centara u Metkoviću

Ostaješ rijeka, rijeka u meni

Predstavljen reprint knjige 'Neretvanske župe'

Sutra bez struje od Dubravice do Vukova klanca

Sutra zatvoreno za pješake uz igralište pokraj DM-a

Veterani Četvrte u Vukovaru

U Metković dolaze misionari suradnici o. Ante Gabrića

27. godina od ustroja 116. brigade HV-a

Jutros bez vode dio središta grada

Neretvani u Velikome ratu

Stotine učenika gradom pronijelo upaljene svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Gradonačelnikova čestitka pripadnicima 116. brigade

Zakupite božićnu kućicu

Skupimo se sutra u parku i sjetimo se Vukovara i Škabrnje

Sjećanje na naše sugrađane pogubljene na Gradskome groblju

Žene na predstavu, a muškarci na nogomet

Zimski uvjeti na cesti - savjeti vozačima

Od subote imamo i dimnjačara

Digitalno mapiranje tradicijskih obrta

Prijedlog proračuna Grada Metkovića za 2019. i projekcija za 2020. i 2021. godinu

Boćarski dom pripremljen za I. ligu

Adio, vatrogašče!

U magli su sve stvari ljepše

Klimatske promjene zavarale i leptire

Poduzeto 556 represivnih mjera

Obnavljanje horizontalne signalizacije

Sutra bez struje u ulicama Tina Ujevića i kralja Zvonimira

'Zašalovani' temelji zidića

Uređuje se Gradska vijećnica

Stižu nam vatrogasne prinove

'Natura Hereditas' otvorena u Prirodoslovnome muzeju Metković

'Naša Annie' ispraćen ovacijama osnovaca

U ranim večernjim satima izbjegavajte automobilom u središte grada

Slobodan ulaz na projekciju filma

Uključi se!

Pojačan nadzor sudionika u prometu tijekom 'Martinja'

Jedan od najvećih uspjeha metkovskih učenika konobara i kuhara

Udomite naše nove dimnjačare

Asfaltira se dio Puta Narone

Dubrovačke 'Žene u glazbi' ponovno muzicirale u GKS-u

Tri maglene

S Kaspijskoga jezera na najviši azijski vulkan

Dolina mandarina

Sutra bez struje Metković, Opuzen i tri općine

Ne može bez Metkovaca!

KK Metković među 30 klubova zauzeo 3. mjesto

XC 'Čapljina Life' u znaku BK Metković i OŠ Vladimir Pavlović

Metković je jučer bio grad trčanja

Metković Mehanika i Dubrovnik podijelili bodove

Kenijac Stenli Kipruto istrčao rekord maratona

Koristite obnovljive izvore energije u svojim kućama

U Vidu će niknuti elitna četvrt

Dr. sc. Jurić: Mlađim kolegama savjetujem da iskoriste svoj entuzijazam

Veterani posjetili grobove svojih suboraca

U nedjelju neke ulice zatvorene za promet

Počast poginulim braniteljima

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01