-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izbori

Mostova biciklijada u plavim majicama

Metković, 31.5.2013. - Most nezavisnih lista danas je umjesto završnoga skupa organizirao biciklijadu gradskim ulicama na kojoj se okupilo tristotinjak njihovih pristaša u plavim majicama.

 Gradske vijesti

Spoj gotov, promet i dalje otežan

Metković, 31.5.2013. - Danas će biti završen spoj dovodne cijevi s Regionalnoga vodovoda NPKL prema Gradskoj vodospremi, no do uspostave normalnoga prometa preko mosta proći će još neko vrijeme.

 

Metkovci proslavili Tijelovo

Metković, 31.5.2013. - Svetim misama u župnim crkvama i procesijama jučer su vjernici u Metkoviću proslavili Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, u narodu poznatije kao Tijelovo. Mi smo popratili procesiju u župi sv. Ilije.

 Šport

Gusarima zlato i bronca

Metković, 30.5.2013. - Sa IV. kup-regate Veslačkoga saveza Dalmacije, što se 18. svibnja održala u Makarskoj, veslači VK Neretvanskoi gusar vratili su se sa jednom zlatnom i sa jednom brončanom medaljom te svome klubu donijeli prve ovosezonske bodove.

 Elektroopskrba

Cijela dolina bez struje

Metković, 30.5.2013. - Zbog kvara na 110 kV postrojenju u Opuzenu cijela je dolina Neretve oko sat vremena bila bez električne energije. Struja je došla pred ponoć, a koliko smo doznali radi se o vrlo rijetku kvaru, no unatoč tome nije zgorega uvijek u kući imati kakvu šteriku.

 

 Šport

Hrvatska – Crna Gora 6:7 (nakon penala)

Metković, 29.5.2013. - U finalnoj utakmici Regionalne lige U-20 između Hrvatske i Crne Gore, koja se danas igrala na igralištu Iza Vage, više sreće imali su nogometaši Crne Gore koji su nakon neriješenog rezultata 0:0 u regularnom dijelu susreta do pobjede od 7:6 došli nakon boljega izvođenja jedanaesteraca.

 Izbori

GO HDZ-a Metković podupire Petrova

Metković, 29.5.2013. - Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji predsjednik GO HDZ-a Metković Nikola Oršulić zahvalio je svima koji su svoj glas dali HDZ-u te naglasio kako su zadovoljni načinom na koji su vodili svoju kampanju. Oršulić je u ime Gradskoga ogranka rekao da u drugome krugu izbora za gradonačelnika metkovski HDZ podržava Božu Petrova.

 Koncert

S Predolca spušta se večer

Metković, 29.5.2013. - Tristotinjak ljubitelja šansone sinoć se u metkovskom GKS-u okupilo na koncertu Branke Bebića kojega su na klavijaturama i gitari pratili Zoran Parmać i Blaško Mijić.

 Gradske vijesti

Pri kraju radovi pokraj mosta

Metković, 28.5.2013. - Spajanje novoga cjevovoda na onaj pod mostom oduljilo se zbog nepredviđenih radova, ali je moguće da se posao dovrši tijekom noći. To znači da bi Unka ujutro mogla imati vodu.

 

 Izbori

Konačni rezultati izbora za GV Metkovića

Metković, 28.5.2013. - Danas smo iz Gradskoga izbornog povjerenstva dobili dvije obavijesti. Prva se odnosi na konačne rezultate (nakon što je istekao rok za žalbe)izbora za članice/članove Gradskoga vijeća grada Metkovića, a druga je obavijest biračima kojih iz nekih razloga nema na biračkim popisima.

 Šport

Izbornik Kovač nada se pobjedi

Metković, 28.5.2013. - Povodom finalne utakmice Regionalne lige U-20 između Hrvatske i Crne Gore, koja će se odigrati u Metkoviću sutra u 17 sati, u prostorijama NK Neretve održana je konferencija za tisak na kojoj su sudjelovali izbornici Hrvatske i Crne Gore, Niko Kovač i Dušan Vlaisavljević te hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, igrač zagrebačkog GNK Dinamo.

 Dolina Neretve

Tko smo, što smo, odakle smo?

Metković, 28.5.2013. - Udruga studenata doline Neretve predstavila je svoj kraj na manifestaciji Tko smo, što smo, odakle smo? održanoj u subotu, 25. svibnja na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.

 Obavijest

Strpljivo preko mosta

Metković, 28.5.2013. - Svi oni koji će danas automobilom s jedne strane grada na drugu neka pođu ranije koju minutu jer se na lijevome prilazu mostu promet odvija jednim kolničkim trakom.

 Fotografija

Može i bez PlayStationa

Metković, 27.5.2013. - Iako se sve više govori i piše da su današnja djeca ovisna o televiziji, računalnim igricama i internetu, ima još dosta one kojoj je važnije druženje i prava igra. Djecu u parku nismo htjeli ometati pa ne znamo o kojoj igri je riječ, važno je da su na zraku.

 

 Šport

Stigla mlada reprezentacija Hrvatske

Metković, 27.5.2013. - Danas su popodnevnim satima u Metković stigli nogometni reprezentativci hrvatske selekcije U-20 koja će prekosutra, predvođena Nikom Kovačom, na igralištu Iza Vage u Metkoviću protiv selekcije Crne Gore odigrati završnu utakmicu Regionalne lige.

 Šport

Osam zlatnih medalja iz Ploča

Metković, 27.5.2013. - Dva metkovska karate kluba jučer su nastupila na Međunarodnom klupskom natjecanju Kup grada Ploča s kojega su se vratila sa osam zlatnih, osam srebrnih i 10 brončanih medalja.

 Šport

Rukometašice prve u Stocu

Metković, 27.5.2013. - U organizaciji OŽRK Iskra iz Stoca (BiH) prošle subote održan je Međunarodni rukometni turnir Stolac 2013. na kojem su nastupile rukometašice raspoređene u dvije kategorije, djevojčice U-13 (rođene 2000. i mlađe) i senorke. Na turniru je nastupila i ekipa ŽRK Metković, sastavljena od igračica ŽRK Metković i ŽRK Jerkovac, koja je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto.

 Policija

Metkovac s najviše promila

Metković, 27.5.2013. - U našoj županiji prošloga vikenda najveća koncentracija alkohola od 2,46 g/kg izmjerena je u Metkoviću u nedjelju, 26. svibnja oko 4 sata kod 32-godišnjaka koji je upravljao automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka. Vozač je doveden u prostorije policije, a potom uz optužni prijedlog u Prekršajni sud u Metkoviću – stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

 

 Domovinski rat

Dan Udruge veterana IV. gbr.

Metković, 27.5.2013. - Udruga veterana IV. gardijske brigade - Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije slavi svoj dan pa pozivaju svoje članove, obitelji poginulih branitelja, branitelje, političare, predstavnike drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz Doline Neretve i šire te sve one koji cijene vrijednosti Domovinskog rata da im se pridruže.

 Obavijest

Bez vode Mlinska, Industrijska i Mostarska

Metković, 27.5.2013. - Zbog neizostavnih radova na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u ulici Stjepana Radića – prilaz mostu u Metkoviću, od danas (27.svibnja) u 19 sati do sutra (28. svibnja) u 6 sati bit će obustavljena isporuka vode korisnicima u Mlinskoj, Industrijskoj i Mostarskoj ulici. Ne bude li vrijeme povoljno radovi će se odgoditi do daljnjega.

 

 Folklor

Koncert Marijanskih pučkih napjeva

Metković, 27.5.2013. - Na 14. koncertu Marijanskih pučkih napjeva, što se jučer nakon večernje mise održao u župnoj crkvi sv. Ilije, nastupilo je 11 pjevačkih skupina, od toga sedam iz neretvanskih župa i četiri skupine gostiju iz Hrvatske i BiH. Koncert je otvorio Mješoviti zbor župe sv. Ilije, a potom su ostali neretvanski zborovi izveli su po jednu pjesmu. Gosti su se predstavili s više pjesama, a na kraju su svi zajedno otpjevali Zdravo Djevo. Time je, ujedno, završila i 29. smotra folklora Na Neretvi misečina pala.

 Folklor

Druga večer Smotre folklora u GKS-u

Metković, 25.5.2013. - Večeras je u Gradskom kulturnom središtu održana druga večer folklornih skupina Dalmacije i gostiju, čime je završen plesni dio 29. smotre Na Neretvu misečina pala. Sutra je u crkvi sv. Ilije na rasporedu Koncert Marijanskih pjesama koji će započeti poslije večernje mise.

 Zanimljivosti

Novi 3D modeli u Metkoviću i Vidu

Metković, 25.5.2013. - Stipan Ujdur , najveći neretvanski graditelj 3D modela na Google Earthu, u posljednje vrijeme postavio je nekoliko novih modela građevina. Nakon Rogotinskoga mosta na red je došao i Lučki most u Metkoviću koji je baš na današnji dan 1973. nakon rekonstrukcije pušten u promet.

 Izbori

'100 posto za Metković'

Metković, 25.5.2013. - Most nezavisnih lista, koji je na nedavnim lokalnim izborima osvojio apsolutnu većinu od devet vijećnika u metkovskom Gradskom vijeću, a njegov kandidat Božo Petrov sa značajnom prednošću pred aktualnim gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom, u drugi dio kampanje ulazi sa novim sloganom 100 posto za Metković i nadaju se pobjedi – piše eMetkovic.com.

 

 Folklor

Zvuci slavonske tamburice u parku

Metković, 25.5.2013. - Jutros je u grad stigla još jedna folklorna skupina iz Slavonije. Nedugo nakon što su se iskrcali iz autobusa članovi KUD-a Slavonija iz Gornjih Andrijevaca zasvirali su u obližnjemu parku, najavivši tako svoj večerašnji nastup na Smotri (bit će predzadnji) čiji program u 19,30 otvaraju mališani KUD-a Metković.

 

 Izbori

Starosni profil birača u Metkoviću

Metković, 25.5.2013. - Postavili smo novu anketu kojom pokušavamo saznati starosni profil metkovskih birača na prošlim izborima. Iako se može pomisliti da anketa neće biti vjerodostojna jer se računalom služe mlađi, treba znati da oni imaju svoje roditelje koji, opet, imaju svoje roditelje pa će djeca i unuci pomoći starijima. Anketa je dostupna u desnome stupcu.

 

 Folklor

Folkloraši zauzeli kazališne daske GKS-a

Metković, 24.5.2013. - Nastupom 18 folklornih skupina iz Dalmacije i gostiju večeras je započeo plesni dio 29. smotre folklora Na Neretvu misečina pala. Program je otvorio izaslanik ministrice kulture RH Dražen Jelavić, tajnik Hrvatskoga sabora kulture, a u ime Dubrovačko-neretvanske županije posjetitelje i izvođače je pozdravila zamjenica župana Marija Vučković koja je rekla da će Županija uvijek podupirati Smotru.

 Radionica

Od krpica do umjetničkoga djela

Metković, 24.5.2013. - Danas je pod vodstvom Ana-Marije Mardešić te djelatnica, korisnica i volonterki koje djeluju u okviru programa Ministarstva socijalne politike i mladih Dnevni boravka i pomoć u kući starijim osobama Komiža, a u sklopu Smotre folklora Na Neretvu misečina pala, održana zanimljiva radionica na kojoj je polaznicama predstavljena tehnika izrade pačvorka. Radionica je izazvala veliko zanimanje žena svih generacija koje su se trudile savladati spomenutu tehniku.

 Predavanje

Vožnja mopedom i motociklom

Metković, 24.5.2013. - Dana 21.svibnja učenicima drugih razreda Srednje poljoprivredno-tehničke škole Opuzenu te 24. svibnja učenicima četvrtih razreda Gimnazije Metković Metkoviću održana su preventivno-edukativna predavanja na temu Vožnja mopedom i motociklom.

 Rad udruga

Spomen-ploča za suborca

Metković, 24.5.2013. - Pripadnici Udruge veterana 4. gardijske brigade, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije u prošli utorak su postavili spomen-ploču i zapalili svijeće na obiteljsku grobnicu Vukojević u Grabu kod Ljubuškog. Ploču su napravili dobrovoljnim prilozima, a postavili je u spomen na svoga poginulog suborca Stanku Vukojevića, koji je 21. svibnja poginuo na Južnom bojištu.

 

 Folklor

'Pačvork' iz Komiže predstavljen Metkoviću

Metković, 24.5.2013. - Izložbom pačvork radova komiških žena i njihovih prijateljica pod nazivom Molo peca, velo peca sinoć je u Galeriji GKS-a Metković započela 29. smotra folklora Na Neretvu misečina pala.

 Izbori

SDP i HNS o proteklim izborima

Metković, 24.5.2013. - U prostorijama GO SDP-a sioć su konferenciju za tisak održali Dalibor Obradović i Paulina Šiljeg, kandidati koalicijske liste SDP-a i HNS-a za gradonačelnika i njegovu zamjenicu na proteklim lokalnim izborima.

 Zdravstvo

Praćenje koncentracije peludi u zraku

Metković, 23.5.2013. - U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije (ZZJZ DNŽ) danas je u Domu zdravlja Metković održana tiskovna konferencija povodom početka praćenja koncentracije peludi u zraku na području Metkovića.

 Folklor

Počele pripreme za 29. smotru

Metković, 22.5.2013. - Popodne je u Metković stigla skupina Komiški koja će u petak u Galeriji GKS-a od 10 do 14 sati održati Radionicu Malo peca, velo peca na kojoj će prikazati tehniku izrade pačvorka.

 Izbori

Jambo zahvalio biračima i najavio tešku borbu

Metković, 22.5.2013. - U današnjoj izjavi za Radio Deltu metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo zahvalio je biračima, a naročito onima 2828 koji su njemu dali glas. Rekao je da nije razočaran i da je siguran da će pobijediti u drugome krugu te najavio borbu do posljednjeg daha. – Hvala Bogu, ukoliko pobjedi gospodin Petrov ja ću njemu čestitati – kazao je Gabrić.

 

 Šport

Hrvatska – Crna Gora 29. u Metkoviću

Metković, 22.5.2013. - Slijedeće srijede, 29. svibnja u 17 sati na igralištu Iza Vage odigrat će se finalna utakmica Regionalne lige U-20 u kojoj se sastaju mlade reprezentacije Hrvatske i Crne Gore. Tim povodom u prostorijama NK Neretve, kojoj je HNS ukazao povjerenje da bude organizator i domaćin spomenute utakmice, održana je tiskovna konferencija na kojoj su o samom događaju i tehničkim pojedinostima javnost upoznali predsjednik NK Neretva Nikola Kaleb, dopredsjednik Renato Srna i Branko Bebić, jedan od članova Upravnog odbora i delegat na toj utakmici.

 Policija

Zatečen s drogom vrijeđao policajce

Metković, 22.5.2013. - Temeljem naloga Prekršajnog suda u Metkoviću jučer, 21. svibnja obavljena je pretraga stana kojeg koristi 23-godišnjak iz Metkovića. Tom je prilikom u njegovoj spavaćoj sobi na tri mjesta pronađena droga marihuana ukupne težine 5 g.

 Obavijest

Predupis u metkovske vrtiće

Metković, 22.5.2013. - U vrtićima u sklopu Dječjega vrtića Metković i u Dječjem vrtiću Leut započeo je predupis djece u vrtiće, odnosno jaslice.

 Rad udruga

Radionica povodom Majčina dana

Metković, 22.5.2013. - Učenici 2.f razreda iz OŠ Stjepana Radića i njihova učiteljica Žaklina Marević posjetili su Dnevni boravak Metković gdje su zajedno s korisnicima sudjelovali u zanimljivoj radionici koja je upriličena povodom Majčina dana.

 Izbori

Kako smo glasovali na županiji

Metković, 22.5.2013. - Činjenica da u Metkoviću pobjednička županijska lista nije imala svoga kandidata za župana otvara mogućnost analize (kliknite na gornji graf) kome je Most oduzeo birače, iako svakako treba uzeti u obzir veliku izlaznost, što je znak da su na ovim izborima glasovali mnogi koji do sada nisu bili ničiji glasači, tj. nisu izlazili na izbore. To se, prije svega, odnosi na mlade.

 Obavijest

Obročna otplata poreznoga duga

Metković, 22.5.2013. - U Narodnim novinama br. 55 od 8. svibnja 2013. objavljen je Zakon o naplati poreznog duga fizičkih osoba, koji je stupio na snagu prvog dana od objave, a trajat će 90 dana, objavila je HINA.

 Dolina Neretve

Neretvanski studenti predstavljaju dolinu

Metković, 21.5.2013. - U subotu, 25. svibnja na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu održat će se manifestacija pod nazivom Tko smo, što smo, odakle smo?.

 Folklor

U susret 29. smotri folklora

Metković, 21.5.2013. - Od 23. do 26. svibnja održat će se 29. smotra folklora Na Neretvu misečina pala pa su tim povodom u prostorijama KUD-a Metković umjetnički voditelj i selektor Smotre prof. Vidoslav Bagur i tajnik KUD-a Metković Zdravko Obradović održali konferenciju za medije.

 Policija

Prometna nesreća u Ul. Sv. Franje Asiškoga

Metković, 21.5.2013. - Prema izvješću PU Dubrovačko-neretvanske jučer ujutro oko šest sati na području Metkovića dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

 Obavijest

Nastavak radova u Ul. Zrinskih i Frankopana

Metković, 21.5.2013. - Jučer su nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora na dijelu državne ceste D62, odnosno Ulicom Zrinskih i Frankopana od raskrižja s ulicom Alojzija Stepinca do bivše Vinarije u dužini od stotinjak metara. Zbog tih radova će do sredine lipnja promet Ulicom Zrinskih i Frankopana, od Podvožnjaka do spoja sa Zagrebačkom ulicom, biti zatvoren pa građani mogu koristiti obilaznicu Put Narone – Zagrebačka.

 

 Iz susjedstva

Otvorena mrtvačnica u Borovcima

Metković, 21.5.2013. - Prošle subote u Borovcima je upriličena svečanost povodom završetka radova na mrtvačnici koja je izgrađena donacijama Borovčana, koji danas žive većinom u Metkoviću kao i onih koji su za egzistencijom otišli i u najudaljenije krajeve svijeta, te uz veliku pomoć Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije u vrijeme kada je županica bila Mira Buconić.

 Izbori

Službeni rezultati izbora

Metković, 20.5.2013. - Od Gradskoga izbornog povjerenstva grada Metkovića dobili smo službene rezultate izbora i Oluku o drugome krugu izbora za gradonačelnika. Pripremili smo i detaljne rezultate izbora za gradonačelnika i Gradsko vijeće sa svih 13 birališta. Pogledajte.

 

 Koncert

Održan koncert gitare

Metković, 20.5.2013. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković u subotu navečer održan je gitaristički koncert Ivanke Prusac, profesorice na GŠ Josipa Hatzea u Splitu.

 Rad udruga

Izviđači dali izviđačke zavjete

Metković, 20.5.2013. - Povodom Dana izviđača Hrvatske, koji se obilježava 19. svibnja, novi članovi Udruge izviđača Neretvanski gusari u subotu su u Vidu, u blizini spomenika knezu Domagoju, dali izviđačke zavjete. Po završetku su se počastili pizzama i picetama koje su im donirali Pizzerija Maestro i Fast Food Ham-ham.

 Gradske vijesti

'Leutu' treće mjesto

Metković, 20.5.2013. - Iz Dječjeg vrtića Leut dobili smo informaciju kako je ocjenjivačka komisija Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije izabrala najbolje likovne radove pristigle na natječaj Ljepote mog zavičaja. Likovni rad Dječjeg vrtića Leut zauzeo je treće mjesto u županiji u kategoriji vrtića.

 Izbori

Uspjeh Mosta i u županiji

Metković, 20.5.2013. - Rezultati koje smo u prethodnoj vijesti bili pribavili rezultat su javljanja s terena pa nisu bili najtočniji. Evo neslužbenih rezultata nakon što su obrađena sva biračka mjesta u Metkoviću.

 Izbori

Mostu apsolutna pobjeda, Petrovu drugi krug

Metković, 19.5.2013. - Na danas održanim izborima Most nezavisnih lista osvojio je devet od 17 vijećničkih mjesta u Gradskome vijeću grada Metkovića, dok je Boži Petrovu nedostajalo nekoliko stotina glasova da u prvome krugu postane gradonačelnikom.

 Izbori

Do 16 sati glasovalo preko 47% birača

Metković, 19.5.2013. - Dobili smo izlaznost na biralištima do 16 sati. Ukupno je glasovalo 6.489 birača ili 47,26% pa je za očekivati da će na kraju ona iznositi preko 60%. Pogledajte detalje:

 Izbori

Visoka izlaznost do 11 sati

Metković, 19.5.2013. - Prema podacima sa 13 birališta do jedanaest sati glasovalo je 2796 birača, što daje izlaznost od 20,36%. Najviša izlaznost je u GKS-u (30,57%), a najmanja u Vidu (13,66%), no oni će na biralište vjerojatno nakon nedjeljne mise. Za usporedbu, prije dvije godine na parlamentarnim izborima do istoga vremena glasovalo je bilo 13,6% birača, a slično je bilo i na lokalnim izborima prije četiri godine. Pogledajte stanje na svim biralištima u 11 sati:

 Izbori

Na popisu 13.731 birač

Metković, 18.5.2013. - Sutra će u Metkoviću, pretpostavljamo, natpolovičan broj od 13.731 upisanih birača izaći na lokalne izbore. Prije četiri godine upisanih birača je bilo više – 14.294, a na izbore ih je izašlo 8.948 ili 62,6%. Važećih glasova je bilo 8.652.

 Izbori

Gdje tko glasuje?

Metković, 18.5.2013. - Trinaest biračkih mjesta na području grada Metkovića sutra u sedam sati otvorit će svoja vrata. Ako slučajno ne znate koje je vaše, objavljujemo popis što nam ga je poslalo Gradsko izborno povjerenstvo grada Metkovića. Kliknite na gornju kartu i izaberite Otvori/Open za Word dokument.

 

 Zanimljivosti

Juriš na Guinnessa

Metković, 18.5.2013. - Jučer su se učenici osnovnih i srednjih škola iz Metkovića, Opuzena, Vrgorca i Dubrovnika pridružili kolegama iz ukupno 55 europskih gradova u kojima se posljednjega dana nastave za maturante pleše najveća četvorka (quadrilla) na svijetu.

 Izbori

HSS i partneri u GKS-u

Metković, 17.5.2013. - U kazališnoj dvorani metkovskoga GKS-a večeras je svoj predizborni skup imao GO HSS-a Metković na kojemu su se predstavili i njegovi partneri SDP i HNS s kojima ide na izbore na županijskoj razini.

 Izbori

Završni skup HDZ-a na Trgu kralja Tomislava

Metković, 17.5.2013. - Večeras je koalicija HDZ–HSLS–HSP-AS–HSU–A-HSP na središnjem metkovskom trgu održala svoj završni predizborni skup na kojemu su bili i njihovi kandidati za Županijsku skupštinu i župana.

 Izložba

'Pera' u Ornitološkoj zbirci

Metković, 17.5.2013. - U Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnog muzeja Metković danas je otvorena izložba naziva Pera Ive Donellija. Riječ je o dvadesetak akvarela posvećenih pticama Neretve, tj. njihovim perima.

 Izbori

Jambo građanima dijelio srdele

Metković, 17.5.2013. - U sklopu svoji predizbornih aktivnosti metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić je na Gradskoj tržnici građanima tradicionalno dijeli besplatne srdele. Unatoč kišnome jutru podijeljeno je dvjestotinjak kašeta te plave ribe.

 

 Izbori

Pjevali Cambi i Ivan Zak

Metković, 17.5.2013. - Na Trgu dr. Franje Tuđmana sinoć su u organizaciji GO HSS-a održani koncerti na kojima su nastupili Klapa Cambi i Ivan Zak. Na prvome je starija publika uživala u dalmatinskoj klapskoj pjesmi, nakon čega su prostor pred pozornicom, ali i na pozornici, osvojili tinejdžeri koji su oduševljeno reagirali na svaku otpjevanu pjesmu Ivana Zaka. Ni kiša koja je prijetila tijekom cijeloga koncerta nije okupljene spriječila da ostanu do kasnih noćnih sati.

 Izbori

Završni skup Mosta na Trgu

Metković, 17.5.2013. - Na Trgu kralja Tomislava sinoć je Most nezavisnih lista imao svoj završni predizborni skup na kojemu su se građanima predstavili kandidati Mosta za Gradsko vijeće te kandidat za gradonačelnika Božo Petrov, zajedno sa svojim zamjenicima Katarinom Ujdur i Nikolom Grmojom.

 Gradske vijesti

Otvoreno dječje igralište u Prudu

Metković, 17.5.2013. - Sinoć je u Prudu otvoreno dječje igralište koje je napravljeno i uređeno u suradnji MO Prud i Grada Metkovića. Igralište je smješteno iza Područne škole Prud, a radovi na preuređenju spomenutog prostora odrađeni su u zadnjih sedam dana.

 Fotografija

Pogled s Predolca početkom 50-ih

Metković, 16.5.2013. - Strastveni kolekcionar metkovskih povijesnih razglednica i fotografija Mario Talajić poslao nam je još nekoliko rijetko viđenih razglednica. Prva koju objavljujemo je pogled na Metković sa sjeverozapadnoga obronka Predolca s početka pedesetih prošloga stoljeća.

 Izbori

HDZ: Samo je jedna koalicija

Metković, 16.5.2013. - Današnju, kraću konferenciju za medije GO HDZ-a Metković sazvao je ponajprije da, kako su rekli, demantira glasine o stvaranju velike, tajne koalicije.

 Izložba

Donellijeva 'Pera' u Ornitološkoj zbirci

Metković, 16.5.2013. - U Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnoga muzeja Metković sutra (17. svibnja) u 11 sati otvorit će se izložba akvarela Pera Ive Donellija. Donelli, rodom Metkovac, živi i radi u Splitu, no rana mladost u Metkoviću i u Pločama zauvijek ga je vezala za rodni kraj kojemu se stalno vraća svojim umjetničkim izričajima.

 

 Gradske vijesti

Priključak na Regionalni vodovod NPKL

Metković, 15.5.2013. - U Ulici Stjepana Radića pri kraju su radovi na polaganju cijevi za priključak vodospreme na Predolcu s Regionalnim vodovodom NPKL. Promet u tome uskom dijelu ulice reguliraju semafori, no uskoro će se radovi nastaviti brdom pa će promet biti uspostavljen u oba smjera, iako malo otežano jer treba čekati da se teren slegne i raskopani dio ulice asfaltira.

 

 Kultura

Gradska knjižnica u novim prostorima

Metković, 15.5.2013. - Jučer su u Metkoviću su svečano otvorene nove prostorije Gradske knjižnice u Ulici kralja Zvonimira. Dogodilo se to točno 140 godina nakon što je 1873. u Metkoviću otvorena Hrvatska narodna čitaonica neretvanska, kada je don Mihovil Pavlinović održao svoj poznati govor.

 Elektroopskrba

U srijedu ujutro bez struje lijeva strana

Metković, 13.5.2013. - Zbog planiranih radova redovnoga godišnjeg remonta TS 35/10 kV Metković 1 (Orašina) 15. svibnja (srijeda) u vremenu od 9 do 13 sati bez električne energije bit će potrošači na lijevoj strani grada Metkovića, u naseljima Dubravica i Glušci, u općini Zažablje te u BiH u naseljima Put Doljana i Doljani. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Izbori

Most: Nema 'prodaje' mandata

Metković, 13.5.2013. - Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Most nezavisnih lista objavio je Odluku o neulaženju u bilo kakve koalicije nakon izbora te javnobilježnički Ugovor o zajedničkoj suradnji i borbi protiv korupcije i nemorala koji su s Božom Petrovom, kao predsjednikom, potpisali svi kandidati Mostove liste za Gradsko vijeće grada Metkovića, kojim je regulirano da vijećnički mandati pripadaju stranci, a ne vijećniku.

 

 Gradske vijesti

Na Platanu zasađen platan

Metković, 13.5.2013. - U okviru uređenja javne površine na raskrižju ulica Petra Krešimira IV., Zvonimirove, Dubrovačke i Ilije Bošnjaka danas je zasađeno novo stablo platana. Stablo su zasadili djelatnici Čistoće Metkovića, a sadnju je simbolično pomogao i zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić.

 Vjerski život

Prud proslavio Sv. Leopolda Mandića

Metković, 13.5.2013. - Jučer je u župi Gospe Snježne bilo posebno svečano. Proslava Sv. Leopolda Mandića započela je u Prudu jutarnjom misom, a završila procesijom i svečanom misom koju je predvodio fra Ivica Omazić, župnik iz Vrgorca.

 Gradske vijesti

Otvoreno dječje igralište u Vidu

Metković, 13.5.2013. - Jučer je u Vidu Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić otvorio novouređeno dječje igralište koje se nalazi ispod crkve Gospe Snježne. Niz tobogan se prvi spustio mali Ivan, a gradonačelnik je obećao da će takvih igrališta u Vidu biti i na drugim mjestima.

 Rad udruga

Invalidi opet prosvjedovali u Dubrovniku

Metković, 12.5.2013. - U organizaciji Facebook skupine roditelja djece s teškoćama u razvoju Pomozimo djeci s invaliditetom jučer je na dubrovačkom Stradunu održan drugi po redu mirni prosvjed pod nazivom S teškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne kojemu se i ovaj put pridružila metkovska Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj.

 Maraton lađa

Lađari 'Crnoga puta' izašli na Neretvu

Metković, 11.5.2013. - Danas su prvi ovogodišnji trening na Neretvi imali veslači Udruge lađara Crni put koji su prvi plov izveli s gradonačelnikom Stipom Gabrićem na mjestu parićara. Naime, od danas veslaju u svojoj lađi vrijednoj 30 tisuća kuna, što ju im je zajednički kupio Grad Metković i Turistička zajednica grada Metkovića.

 Obrazovanje

Nagrađeni učenici metkovske Gimnazije

Metković, 11.5.2013. - U čitaonici metkovske Gimnazije jučer je upriličena dodjela nagrada učenicima koji su na Međunarodnom natjecanju Film-bajka u organizaciji Goethe-Instituta u Njemačkoj osvojili prvu nagradu publike.

 Izbori

Biciklima na predstavljanje u Vid i Prud

Metković, 11.5.2013. - Most nezavisnih lista danas je okupio svoje simpatizere koji su na Trg kralja Tomislava došli na biciklima, da bi se potom uputili put Vida i Pruda na zakazano predstavljanje Bože Petrova, svoga kandidata za gradonačelnika, kao i članova svoje liste za Gradsko vijeće.

 

 Rad udruga

Likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa

Metković, 11.5.2013. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je održana treća po redu humanitarna likovna kolonija posvećena preminulom prof. Tomislavu Zubčiću Zupi. Kako se kolonija održava pod pokroviteljstvom obitelji Zubčić, umjetnicima se pridružila i Boženka Zubčić, supruga pok. Tomislava.

 Kazalište

Izbori i na kazališnim daskama

Metković, 11.5.2013. - Kazalište Mariani iz Ploča sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković izvelo predstavu naziva Izbori ili Obračun kod OK morala.

 Gradske vijesti

Humanitarna priredba za 'Leptiriće'

Metković, 11.5.2013. - Danas je u Gradskome parku u organizaciji Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski i Dječjega vrtića Leut održana priredba s prodajnom izložbom, od čega će prikupljeni novac biti uplaćen na račun Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

 

 Šport

Veslači ponovno na Neretvi

Metković, 11.5.2013. - Jučer su, nakon dužeg vremena, mladi veslači VK Neretvanski gusar uspjeli spustiti čamce u Neretvu i obaviti tek treći trening ove sezone, jer ih je u tome sprječavao visok vodostaj Neretve. Zbog toga su do sada propustili tri regate, no nadaju se da će se spremiti za sljedeću u Makarskoj.

 

 Šport

Održana Dječja olimpijada

Metković, 11.5.2013. - Jučer se na igralištu ONK Metković održala Dječja olimpijada na kojoj su nastupili predškolci iz metkovskih vrtića. Mali sportaši natjecali su se raspoređeni u četiri ekipe naziva Vjeverice, Slavuji, Žapci i Galebovi, a voditeljice ekipa bile su tete: Sanja Obradović, Slavica Vladimir, Jadranka Jerković i Jelena Vekić.

 Šport

KK 'Metković' u novim prostorijama

Metković, 11.5.2013. - Jučer je Karate klub Metković proslavio 11 godina od svoga osnutka te preseljenje u nove prostorije iza TC Tommy kraj nadvožnjaka . Klub je kao partnera u proslavi prihvatio braniteljsku, nestranačku i nevladinu Udrugu Zavjet koja je istoga dana imala Osnivačku skupštinu Ogranka u Metkoviću.

 Izbori

Besplatne srele građanima

Metković, 10.5.2013. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić jutros je, u sklopu svoje predizborne kampanje, na Gradskoj tržnici građanima besplatno dijelio srdele. Gabrić i članovi HSS-ove liste ukupno su podijelili preko sto kašeta te plave ribe.

 

 Gradske vijesti

Proljetno šminkanje parka

Metković, 10.5.2013. - Danas smo u Gradskome parku zatekli radnike Čistoće kako bojom zaštićuju drvena sjedišta na klupama, dok je druga skupina radnika sadila proljetnice.

 Gradske vijesti

Gradonačelnik darovao MNK 'Crni put'

Metković, 10.5.2013. - Tijekom svoga druženja s članova MNK Crni put sinoć im je gradonačelnik Stipo Gabrić uručio torbe sa sportskom opremom. Riječ je o tenisicama te trenirkama i dresovima marke Legea.

 Izbori

Most medijima predstavio svoju listu

Metković, 10.5.2013. - Jučer je Most nezavisnih lista uz Neretvu održao konferenciju za medije na kojoj su uz kandidata za gradonačelnika Božu Petrova bili i kandidati za Gradsko vijeće grada Metkovića.

 Kazalište

Snađi se, druže

Metković, 10.5.2013. - Sinoć je na kazališnim daskama GKS-a održana humanitarna predstava Snađi se, druže koju je izvela dramska skupina Bezdan sastavljena od učenika Srednje škole Metković.

 Obavijest

Voda iz Doljana ponovno ispravna

Metković, 9.5.2013. - Stanje na vodocrpilištu u Doljanima normaliziralo se jer su izmjerene vrijednosti klorida ispod najviše dopuštenih prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. To znači da će građani Metkovića, Doljana i općine Zažablje imati ispravnu vodu i normalan tlak u cijevima.

 

 Izbori

Kako do potvrde za glasovanje

Metković, 9.5.2013. - Gradsko izborno povjerenstvo grada Metkovića obavještava hrvatske državljane koji imaju biračko pravo, a nisu upisani u izvatke zaključenog popisa birača dostavljene na biračka mjesta, mogu na dan izbora odnosno referenduma dokazivati pravo na glasovanje potvrdom nadležnog ureda koji vodi registar birača.

 Iz susjedstva

Otvorena mrtvačnica u Pozloj Gori

Metković, 9.5.2013. - Prošle je nedjelje u Pozloj Gori otvorena mrtvačnica koja je izgrađena na groblju uz crkvu Male Gospe. Kako iz toga kraja potječe dosta naših sugrađana, mrtvačnicu su zajedno otvorili metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić i načelnik općine Pojezerje Borislav Dominiković.

 Gradske vijesti

Postavljanje zaštitne ograde

Metković, 8.5.2013. - Danas su djelatnici tvrtke Dubrovnik ceste postavljali zaštitnu ogradu na dionici državne ceste D9 od metkovske Veletržnice do Restorana Adria. Naručitelj radova su Hrvatske ceste, a obavljaju se u okviru redovnog održavanja cesta. Svrha im je povećati razinu prometne sigurnosti na spomenutoj dionici. Kako će se radovi nastaviti i sutra, prometovanje tim dijelom grada odvijat će se otežano pa se vozači pozivaju na povećan oprez.

 

 Šport

Jerkovčankama drugo mjesto u državi

Metković, 8.5.2013. - Na Nacionalnom rukometnom turniru za niže uzraste, koji se igrao prošle subote u Šibeniku, nastupile su i tri ekipe iz ŽRK Jerkovac. Dvije ekipe natjecale su se u kategoriji godište 2002., a jedna u kategoriji 2003.

 Predavanje

Osnovci upoznati sa problemima invalida

Metković, 8.5.2013. - Danas je dijelu učenika OŠ Stjepana Radića održano zanimljivo predavanje o osobama s invaliditetom. Prema riječima Danijele Raič, radne terapeutkinje u UOSI Prijatelj iz Metkovića, svrha je toga edukativnog predavanja informirati i povećati znanje i svijest djece i građana o tome što je invaliditet kako bismo mijenjali stav prema osobama s invaliditetom i dopustili im da zauzmu svoje mjesto u društvu.

 Elektroopskrba

Bez struje Opuzen, Slivno i Krvavac II

Metković, 8.5.2013. - Zbog planiranog godišnjeg remonta TS 35/10 kV Opuzen, 10. svibnja (petak) bez električne energije će u vremenu od 8 do 13 sati biti potrošači grada Opuzena, općine Slivno i naselja Krvavac II u općini Kula Norinska. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Šport

Osam medalja za KK Knez Domagoj

Metković, 8.5.2013. - Na Međunarodnome turniru u karateu Kup Sv. Duje Split 2013. s jedanaest natjecatelja nastupio je i metkovski KK Knez Domagoj te osvojio ukupno osam medalja; dvije zlatne, četiri srebrne i dvije brončane.

 Šport

Župi sv. Nikole Sudamja kup

Metković, 7.5.2013. - Malonogometna momčad župe sv. Nikole vratila se iz Splita s osvojenim prvim mjestom na Sudamja kupu koji se igra u čast sv. Dujma, zaštitnika Splita – donosi eMetkovic.

 

 Fotografija

Vrijeme je za molitvu

Metković, 6.5.2013. - Jedan naš posjetitelj poslao nam je nekoliko, za Metković neobičnih, fotografija koje je danas načinio svojim uređajem iPhone 4S.

 Izbori

Koalicija oko HDZ-a predstavila kandidate

Metković, 6.5.2013. - Na današnjoj je tiskovnoj konferenciji Koalicija okupljena oko metkovskoga HDZ-a predstavila svoje kandidate za gradonačelnika i njegove zamjenike te za Gradsko vijeće grada Metkovića, kao i kandidate za Županijsku skupštinu.

 Rukomet

Metkovke osvojile Šibenik

Metković, 6.5.2013. - Prošle subote u Šibeniku je igran Nacionalni rukometni turnir za niže uzraste na kojemu su djevojčice iz ŽRK Metković, naraštaj 2003., pod vodstvom trenerice Nataše Ćopić osvojile prvo mjesto, a Antonela Srna je izabrana za najbolju igračicu turnira.

 Elektroopskrba

U srijedu bez struje dio grada i okolnih naselja

Metković, 6.5.2013. - Zbog planiranoga godišnjeg remonta TS 35/10 kV Metković 2 u srijedu, 8. svibnja bez električne energije bit će desna strana Metkovića (osim Ulice A. Hebranga i dijela Mlinske). Isto tako, bez struje će biti općina Kula Norinska te Gabela Polje, Put Doljana i Crnići u BiH.
Radovi su planirani u vremenu od 8 do 12 sati, s time da mogu završiti i ranije.

 

 Šport

Zlato i tri bronce za KK Metković

Metković, 6.5.2013. - Na Međunarodnom karate natjecanju Kup Sv. Duje koje se jučer održavalo u Splitu Karate klub Metković nastupio je sa četiri natjecatelja od kojih su svi osvojili po medalju. Iva Vučić je u kategoriji -32 kg osvojila zlato, dok su Petar Borovac, Ivana Brnas i Ante Krstičević u svojim kategorijama osvojili broncu.

 

 Promet

Automobilisti, pazite na motocikliste

Metković, 5.5.2013. - S ljepšim i toplijim danima na našim cestama bit će sve više vozača mopeda i motocikala, a s time, nažalost, i veći broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju ti vozači. Kako bi se smanjio broj nesreća i njihove posljedice, djelatnici PP Metković jučer su na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću od 9 do 12 provodili Preventivnu akciju Mopedi i motocikli u prometu.

 Turizam

Počela sezona krstarenja u luci Metković

Metković, 5.5.2013. - Prošle je sezone švicarska agencija Thurgau travel Neretvom dovozila svoje goste u Metković u sklopu sedmodnevnoga izleta od Dubrovnika do Zadra. Zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima ovu su sezonu počeli već početkom svibnja, s time da će osim broda Thurgau Dalmatia do Metkovića ploviti i brod Royal Eleganza. Ti luksuzni brodovi sa sedamnaest dvokrevetnih kabina uplovljavat će u Metković svaki tjedan do kraja listopada.

 Rad udruga

'Domagojevi strijelci' posjetili nadbiskupa

Metković, 4.5.2013. - Članovi Povijesne postrojbe Domagojevi strijelci Tomislav Ramić i Ivan Marušić, zajedno s vidonjskim župnikom don Mladenom Margetom, sastali su se sa splitsko-makarskim nadbiskupom Marinom Barišićom kako bi mu predstavili svoju Udrugu te razmotrili moguću suradnju s Nadbiskupijom. Za uspomenu na prvi susret nadbiskupu su darovali sliku crkvice sv. Vida, rad Željke Suton.

 

 Izbori

Tko će sve na izbore?

Metković, 4.5.2013. - Gradsko izborno povjerenstvo grada Metkovića objavilo je pravovaljane kandidature za gradonačelnika Metkovića i Gradsko vijeće grada Metkovića. Isto je učinilo Županijsko izborno povjerenstvo Dubrovačko-neretvanske županije objavom kandidatura za župana i Županijsku skupštinu. Pogledajte tko će sve na izbore.

 

 Fotografija

Protegnuti Metković

Metković, 4.5.2013. - Dok ovo pišemo još je rano jutro pa se možda neki upravo protežu uz računalo sa šalicom kave u lijevoj i mišem u desnoj ruci. Mi smo se jučer protegnuli uvis vatrogasnim ljestvama i načinili gornju panoramu Metkovića koja zatvara pun krug. Kako je rađena „iz ruke“ i u košari koja se lagano njihala, krajevi se nisu idealno poklopili pa je nismo stavili u skriptu za panoramski prikaz. Nakon klika dodatno je uvećajte tipkom F i vucite lijevo-desno.

 

 Film

U braku sa švicarcem

Metković, 3.5.2013. - Hrvatske vlasti, zajedno s HNB-om, u ovom su slučaju klijent i partner tih istih banaka koje ugrožavaju njezine građane, ističe autor dokumentarnog filma U braku sa švicarcem (Groteska u 10 činova) Arsen Oremović, a o tome piše monitor.hr. Premijera toga dugometražnog dokumentarnog filma u produkciji Interfilma održat će se u nedjelju 5. svibnja u zagrebačkom kinu Europa, s početkom u 19 sati.

 

 Predstavljanje knjige

Tko Dujmoviću zabranjuje kolumne?

Metković, 3.5.2013. - Večeras je u Gradskome kulturnom središtu Metković u organizaciji metkovske Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski održano predstavljanje knjige Tko mi zabranjuje kolumne poznatoga hrvatskoga novinara Tihomira Dujmovića. Gosti na predstavljanju bili su dr. Andrija Hebrang i dr. Goran Marić te predsjednica ŽO Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski Marija Vučković.

 Gradske vijesti

Vatrogasci oduševili učenike

Metković, 3.5.2013. - Pripadnici JVP Metković danas su pred učenicima dviju metkovskih osnovnih škola prigodnim vježbama i prezentacijama vatrogasne opreme obilježili dan svoga zaštitnika Sv. Florijana koji se slavi 4. svibnja.

 Izbori

Poznata i HDZ-ova lista za GV

Metković, 3.5.2013. - Uz kandidaturu Hranislava Gašpara za gradonačelnika te zamjenike Ivana Barišića i Matka Nikolića, metkovski HDZ predao je i kandidacijsku listu za Gradsko vijeće.

 Izbori

Svoju listu predao i Most

Metković, 2.5.2013. - Večeras istječe rok za predaju kandidatura za lokalne izbore. Mi smo doznali sastav još jedne liste za Gradsko vijeće grada Metkovića, ovaj put Mosta nezavisnih lista koji je već prije objavio da su njihovi kandidati za gradonačelnika i zamjenike Božo Petrov, Katarina Ujdur i Nikola Grmoja.

 Izbori

HSS predstavio kandidate na izborima

Metković, 2.5.2013. - Danas je GO HSS-a Metković na tiskovnoj konferenciji u GKS-u predstavio svoje kandidate za gradonačelnika i njegove zamjenike te kandidacijsku listu za Gradsko vijeće za predstojeće lokalne izbore.

 Predstavljanje knjige

Tko mi zabranjuje kolumne

Metković, 2.5.2013. - Sutra će u Gradskome kulturnom središtu Metković u organizaciji Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski svoju knjigu Tko mi zabranjuje kolumne predstaviti Tihomir Dujmović. Predstavljanje knjige započinje u 20 sati, a gosti na njemu bit će dr. Andrija Hebrang i dr. Goran Marić.

 

 Akcija

Mopedi i motocikli u prometu

Metković, 2.5.2013. - Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili smo obavijest da će se u subotu, 4. svibnja s početkom u 9 sati, na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću (ispred Hotela Narona) održati promidžbeno-preventivna akciju Mopedi i motocikli u prometu.

 Fotografija

Jedna predvečernja

Metković, 1.5.2013. - Današnje se temperature u Metkoviću ni ljeto ne bi postidjelo. Uhvatili smo gotovo 32 stupnja pa smo predvečer osvježenje potražili na Predolcu s kojega je nastala ova fotografija.

 

 Čestitka

Sretan vam Praznik rada

Metković, 1.5.2013. - Bez obzira na ideologiju Prvi svibanj je bio i ostao radnički dan. Znalo se da treba negdje u prirodu, naravno s pripremljenim ražnjem. Neki bi otišli u svoje selo, a drugi bi birali kakvo popularno izletište na rubu grada. Jedno od njih su, svakako, bili Izvori. Nažalost, danas na Izvorima gotovo da ni nema izvora.

 

 Tradicija

Koračnice odzvanjale gradom

Metković, 1.5.2013. - Jutros je Gradska glazba Metković, prema starome običaju, građane veselim koračnicama pozivala na uranak, iako su neki već bili nestrpljivo čekali njezino postrojavanje pred Glazbenim domom.

 Rad udruga

Zaštita okoliša uz suvremenu tehnologiju

Metković, 1.5.2013. - U organizaciji Udruge Natura Neretva iz Metkovića sinoć je u Zgradi političkih stranaka održano predavanje na kojem je bilo riječi o ekologiji te mogućnostima zaštite okoliša korištenjem suvremene tehnologije.

 Komentar

Je li samo Srđ u pitanju?

Metković, 1.5.2013. - Gradnja golf-terena na Srđu, tj. neuspio referendum kojim ju se pokušalo zaustaviti, postat će uskoro paradigma (već jest) našega izlaska iz recesije, jer drugoga puta naše mudro rukovodstvo za odvođenje naroda u svijetlu budućnost ne vidi. Ne vidi ili ne zna?

 

Vijesti iz 5. 2013.
ukupno 121

Mostova biciklijada u plavim majicama

Spoj gotov, promet i dalje otežan

Metkovci proslavili Tijelovo

Gusarima zlato i bronca

Cijela dolina bez struje

Hrvatska – Crna Gora 6:7 (nakon penala)

GO HDZ-a Metković podupire Petrova

S Predolca spušta se večer

Pri kraju radovi pokraj mosta

Konačni rezultati izbora za GV Metkovića

Izbornik Kovač nada se pobjedi

Tko smo, što smo, odakle smo?

Strpljivo preko mosta

Može i bez PlayStationa

Stigla mlada reprezentacija Hrvatske

Osam zlatnih medalja iz Ploča

Rukometašice prve u Stocu

Metkovac s najviše promila

Dan Udruge veterana IV. gbr.

Bez vode Mlinska, Industrijska i Mostarska

Koncert Marijanskih pučkih napjeva

Druga večer Smotre folklora u GKS-u

Novi 3D modeli u Metkoviću i Vidu

'100 posto za Metković'

Zvuci slavonske tamburice u parku

Starosni profil birača u Metkoviću

Folkloraši zauzeli kazališne daske GKS-a

Od krpica do umjetničkoga djela

Vožnja mopedom i motociklom

Spomen-ploča za suborca

'Pačvork' iz Komiže predstavljen Metkoviću

SDP i HNS o proteklim izborima

Praćenje koncentracije peludi u zraku

Počele pripreme za 29. smotru

Jambo zahvalio biračima i najavio tešku borbu

Hrvatska – Crna Gora 29. u Metkoviću

Zatečen s drogom vrijeđao policajce

Predupis u metkovske vrtiće

Radionica povodom Majčina dana

Kako smo glasovali na županiji

Obročna otplata poreznoga duga

Neretvanski studenti predstavljaju dolinu

U susret 29. smotri folklora

Prometna nesreća u Ul. Sv. Franje Asiškoga

Nastavak radova u Ul. Zrinskih i Frankopana

Otvorena mrtvačnica u Borovcima

Službeni rezultati izbora

Održan koncert gitare

Izviđači dali izviđačke zavjete

'Leutu' treće mjesto

Uspjeh Mosta i u županiji

Mostu apsolutna pobjeda, Petrovu drugi krug

Do 16 sati glasovalo preko 47% birača

Visoka izlaznost do 11 sati

Na popisu 13.731 birač

Gdje tko glasuje?

Juriš na Guinnessa

HSS i partneri u GKS-u

Završni skup HDZ-a na Trgu kralja Tomislava

'Pera' u Ornitološkoj zbirci

Jambo građanima dijelio srdele

Pjevali Cambi i Ivan Zak

Završni skup Mosta na Trgu

Otvoreno dječje igralište u Prudu

Pogled s Predolca početkom 50-ih

HDZ: Samo je jedna koalicija

Donellijeva 'Pera' u Ornitološkoj zbirci

Priključak na Regionalni vodovod NPKL

Gradska knjižnica u novim prostorima

U srijedu ujutro bez struje lijeva strana

Most: Nema 'prodaje' mandata

Na Platanu zasađen platan

Prud proslavio Sv. Leopolda Mandića

Otvoreno dječje igralište u Vidu

Invalidi opet prosvjedovali u Dubrovniku

Lađari 'Crnoga puta' izašli na Neretvu

Nagrađeni učenici metkovske Gimnazije

Biciklima na predstavljanje u Vid i Prud

Likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa

Izbori i na kazališnim daskama

Humanitarna priredba za 'Leptiriće'

Veslači ponovno na Neretvi

Održana Dječja olimpijada

KK 'Metković' u novim prostorijama

Besplatne srele građanima

Proljetno šminkanje parka

Gradonačelnik darovao MNK 'Crni put'

Most medijima predstavio svoju listu

Snađi se, druže

Voda iz Doljana ponovno ispravna

Kako do potvrde za glasovanje

Otvorena mrtvačnica u Pozloj Gori

Postavljanje zaštitne ograde

Jerkovčankama drugo mjesto u državi

Osnovci upoznati sa problemima invalida

Bez struje Opuzen, Slivno i Krvavac II

Osam medalja za KK Knez Domagoj

Župi sv. Nikole Sudamja kup

Vrijeme je za molitvu

Koalicija oko HDZ-a predstavila kandidate

Metkovke osvojile Šibenik

U srijedu bez struje dio grada i okolnih naselja

Zlato i tri bronce za KK Metković

Automobilisti, pazite na motocikliste

Počela sezona krstarenja u luci Metković

'Domagojevi strijelci' posjetili nadbiskupa

Tko će sve na izbore?

Protegnuti Metković

U braku sa švicarcem

Tko Dujmoviću zabranjuje kolumne?

Vatrogasci oduševili učenike

Poznata i HDZ-ova lista za GV

Svoju listu predao i Most

HSS predstavio kandidate na izborima

Tko mi zabranjuje kolumne

Mopedi i motocikli u prometu

Jedna predvečernja

Sretan vam Praznik rada

Koračnice odzvanjale gradom

Zaštita okoliša uz suvremenu tehnologiju

Je li samo Srđ u pitanju?

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01