-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Projekt eteričnih ulja

Metković, 30.11.2007. - Ovo je već treća godina kako Upravni odjel za društvene djelatnosti DNŽ financira projekte mladih ekologa iz OŠ Stjepana Radića u Metkoviću. Ove školske godine, ekolozima su se priključili i cvjećari i kemičari jer je odlučeno da se dobivena sredstva potroše na projekt pod nazivom „Eterična ulja“.

 Zanimljivosti

Samogradnja „pametne“ kuće

Metković, 29.11.2007. - Naš sugrađanin Slobodan Medak odlučio je sam riješiti stambeni problem prihvativši se samogradnje niskoenergetske pasivne „pametne“ kuće po sustavu YTONG. Čak je i pokrenuo blog na kojem objavljuje svoja iskustva koja je stekao u gradnji.

 Promet

Radovi na spoju ulica Sv. Franje i Splitske

Metković, 28.11.2007. - Županijska cesta koja započinje ulicom Sv. Franje Asiškoga i vodi ka Dubravici još nije potpuno završena, ali ovih dana radi se na spoju te ulice sa Splitskom tj. državnom cestom D9 te na dijelu od ulice Petra Krešimira IV. Prema Dubravici

 Gradske vijesti

Veleprodaja na malo

Metković, 28.11.2007. - Na cesti od Metkovića do Opuzena, pa dalje prema Pločama, postavljeni su mnogi štandovi na kojima se prodaju domaći neretvanski proizvodi.

 Izbori

Rezultati u Metkoviću

Metković, 27.11.2007. - Napokon smo dobili i službene rezultate parlamentarnih izbora u Metkoviću po biračkim mjestima.

 

 Izbori

Jambo u Saboru

Metković, 26.11.2007. - Kako su poznati rezultati parlamentarnih izbora na kojima je metkovski gradonačelnik postao saborski zastupnik zamolili smo ga za izjavu.

 Izbori

Popis biračkih mjesta

Metković, 24.11.2007. - Donosimo popis biračkih mjesta i zbirne liste izbornih lista u X. izbornoj jedinici. Popis svih kandidata možete pogledati na stranici www.izbori.hr

 

 Šport

Novosti iz Ustanove Športski objekti

Metković, 24.11.2007. - Ovih dana završavaju se radovi na rekonstrukciji svlačionica te izgradnji sanitarnih prostorija i kotlovnice u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću.

 Iz Poglavarstva

Dar umirovljenicima

Metković, 24.11.2007. - Već drugu godinu odlukom Gradskog poglavarstva grad Metković iz svoga proračuna izdvaja po petsto kuna za sve umirovljenike sa područja grada čija mirovina sa dodatcima ne prelazi 1.500 kuna.

 Izbori

Završni skup koalicije HSS-a i HSLS-a

Metković, 23.11.2007. - Večeras je u Metkoviću održan završni predizborni skup koalicije HSS-a i HSLS-a za X. izbornu jedinicu na kojem je završnu riječ dao nositelj liste Stipo Gabrić Jambo.
Pred oko sedamsto članova i simpatizera, koji su se nalazili u dvorani kazališta te pred videozidom u Galeriji GKS-a, na skupu su govorili Ivo Mujo, Mira Buconić, Ante Dodig, Tonći Božanić i Ivana Prović.

 Izbori

Izborni meni na Internetu

Metković, 23.11.2007. - Kao nikad do sada Internet je za izbore korišten u najrazličitije svrhe. Gotovo sve stranke ozbiljno su shvatile populaciju koja se svakodnevno služi Internetom, a neke su početnu stranicu svoga web sjedišta privremeno potpuno izmijenile stavivši je u funkciju izbora.

 Iz Poglavarstva

Darovi, stipendije i pomoć

Metković, 23.11.2007. - Prema odluci Gradskog poglavarstva grada Metkovića danas je dodijeljeno još 11 darova za novorođene bebe. Uz članove Poglavarstva, darove je dodijelio gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.

 Šport

Zimski trening na Neretvi

Metković, 23.11.2007. - Mladi veslači VK Neretvanski gusar svakodnevno treniraju na Neretvi koja i zimi pruža idealne uvjete.

 

 Koncert

Šesta sezona koncerata

Metković, 23.11.2007. - Koncertom violinistice Ane Barbarić i pijanistice Jelene Barbarić-Mijalić u atriju OŠ Stjepana Radića, započela je šesta sezona koncerata koje organizira Hrvatska glazbena scena mladih.

 Poljoprivreda

Edukacija poljoprivrednika

Metković, 23.11.2007. - U Zgradi političkih stranaka održan je seminar za poljoprivrednike i gospodarstvenike pod nazivom „Za razvoj ruralnih krajeva“ čija svrha je predstaviti modele financiranja i sustave mjera i investicija namijenjenih razvoju poljoprivredne proizvodnje.

 Šport

Košarkaši jedini bili uspješni

Metković, 19.11.2007. - Protekli vikend metkovski sportski klubovi nisu baš najbolje prošli. Evo rezultata:

 In memoriam

Sjećanje Vukovar i Škabrnju

Metković, 19.11.2007. - Treću godinu za redom, u organizaciji Grada Metkovića i Udruge tjelesnih invalida Metković, Metkovci su se paljenjem svijeća u gradskom parku prisjetili stradanja Vukovara i Škabrnje.

 Zdravlje

Mjerenje krvnog šećera i tlaka

Metković, 17.11.2007. - Povodom Svjetskog dana dijabetesa, što se obilježava 14. studenoga, Dijabetička udruga grada Metkovića u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Metković danas je organizirala akciju preventivnog mjerenja šećera i tlaka.

 Vrijeme

Zabijelio i Metković

Metković, 17.11.2007. - Jutros je Metković osvanuo pod bijelim pokrivačem. U ranim jutarnjim satima napadalo je 2-3 cm solike koja se tijekom jutra otopila. Na okolnim brdima padao je snijeg koji se zadržao na najvišim vrhovima, ponajviše na planinskom nizu Žabe.

 

 Gradske vijesti

Radio Raguza

Metković, 17.11.2007. - U Hotelu „Narona“ jučer je održana prigodna svečanost na kojoj je, nakon mjesec dana emitiranja, i službeno predstavljen Radio Raguza kojeg se može pronaći na frekvenciji 93,4 FM.

 Mediji

Hrvatska u EU 2014.

Metković, 17.11.2007. - Ako nastavi ovim tempom, Hrvatska će ući u EU 2014. godine. Tako bar stoji u članku objavljenom u Poslovnom dnevniku koji se temelji na detaljnom proučavanju izvješća EK o Hrvatskoj.

 

 Iz Poglavarstva

Stipendije studentima

Metković, 16.11.2007. - Na današnjoj sjednici Gradskog Poglavarstva usvojen je prijedlog Odluke o dodjeli stipendija Grada Metkovića za akademsku godinu 2007/2008. prema kojoj će pomoć pri studiranju dobiti 170 studenata, od toga 125 novih koji su se javili na Natječaj raspisan 19. listopada.

 Akcija

Mjerenje šećera u krvi

Metković, 16.11.2007. - Dijabetička udruga grada Metkovića u subotu, 17. studenoga 2007. u prostorijama Crvenog križa Metković od 9 do 11 sati organizira mjerenje šećera u krvi. Mjerenje je besplatno!

 

 Gradske vijesti

Manja intervencija vatrogasaca

Metković, 16.11.2007. - Sinoć oko 22 sata nepoznati počinitelji zapalili su kontejner u dvorištu OŠ Stjepana Radića. Brzom intervencijom metkovske JVP požar je ugašen pa nije nastala značajnija šteta.

 

 Izbori

HDZ pokazao mišiće

Metković, 16.11.2007. - U potpuno ispunjenoj Gradskoj športskoj dvorani sinoć je svoj predizborni skup održao HDZ.

 Šport

KK Metković u novim prostorijama

Metković, 15.11.2007. - Karate klub Metković nakon pet godina postojanja uselio je u novi, suvremeno opremljeni, prostor u ulici Andrije Hebranga, iza nekadašnje upravne zgrade „Razvitka“.

 Obrazovanje

59 godina Srednje škole Metković

Metković, 13.11.2007. - Srednja škola Metković danas slavi Dan škole, a proslava je upriličena na dan kada su 1948. upisani prvi učenici u tadašnju Školu učenika u Privredi (ŠUP), na čijim je temeljima izrasla današnja Srednja škola Metković.

 Obrazovanje

Dizalo i u Osnovnoj školi Stjepana Radića

Metković, 13.11.2007. - Jučer je u OŠ Stjepana Radića potpisan Ugovor o izgradnji hidrauličnog dizala za 8 osoba čime će i druga metkovska osnovna škola zadovoljiti uvjete propisane Pravilnikom o pristupačnost škola kako bi i djeca s tjelesnim invaliditetom mogla ravnopravno sudjelovati u nastavnom procesu.

 Šport

Još jedan malonogometni teren u Metkoviću

Metković, 13.11.2007. - U sklopu akcije razvijanja baznog nogometa koju provodi Hrvatski nogometni savez danas je u prostorijama Grada Metkovića potpisan ugovor o donaciji malonogometnog (tzv mini-pitch) igrališta sa umjetnom travom za NK Metković.

 Obrazovanje

U OŠ Don M. Pavlinovića u rad pušteno dizalo

Metković, 12.11.2007. - Na prigodnoj svečanosti u OŠ Don Mihovila Pavlinovića na kojoj su uz djelatnike i učenike škole nazočili županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić i pročelnik za društvene djelatnosti u Županiji Ivo Mujo, danas je u rad pušteno dizalo koje će učenicima s tjelesnim invaliditetom omogućiti jednostavnije pohađanje nastave.

 Izbori

Predizborni meni

Metković, 9.11.2007. - Jutros se u Metkoviću osjetio predizborni šušur. Stranke su različitim aktivnostima nastojale privući pozornost građana te pridobiti njihovu naklonost.

 Gradske vijesti

Nova priznanja metkovskim vinarima

Metković, 9.11.2007. - U Vodicama je nedavno održan međunarodni susret vinara i vinogradara, 17. Sabatina 2007, na kojoj su Metkovci – Stipan i Ivica Borovac još jednom potvrdili kvalitetu svojih vina osvojivši vrijedna priznanja.

 Gradske vijesti

Umro Ivan Šprlje

Metković, 9.11.2007. - U 61. godini života, nakon duge i teške bolesti sinoć je u Općoj bolnici u Dubrovniku preminuo Ivan Šprlje, bivši dubrovačko-neretvanski župan i nekadašnji metkovski gospodarstvenik.

 Komentar

Brzi Internet

Metković, 8.11.2007. - Pred nama su izbori i već smo se navikli otrpjeti najraznovrsnije promidžbene poruke. O svakoj bi se mogao napisati podulji traktat. No, jedna poruka nas je ponukala na ovaj komentar jer se radi o mediju svih medija, koji vam omogućuje da čitate ovaj tekst – Internetu.

 Komentar

Koliko će zaista koštati pelješki most?

Metković, 4.11.2007. - Kao što i naša trenutna anketa pokazuje oko mosta Pelješac-kopno mišljenja su podijeljena. Za pretpostaviti je da većina nas misli kako je taj most (jednoga dana) ipak potreban, ali problem je u tome što nitko još hrvatskim građanima nije rekao koliko će ih to sve skupa koštati. Rečeno je da će most doći oko 2 milijarde kuna, no na taj most treba doći te sa njega otići.

 Gradske vijesti

Umrli Živan Bjelovučić i fra Tomislav Duka

Metković, 4.11.2007. - Dvoje ljudi, koje smo prošle godine na Sv. Iliju gledali kao dobivaju Nagradu grada Metkovića, umrli su istoga dana, 2. studenoga 2007.

 In memoriam

Obilježen Dan mrtvih

Metković, 3.11.2007. - U znak sjećanja na sve preminule Metkovce na gradskom groblju sv. Ivana održan je obred Odrješenja kojega je predvodio župnik šupe sv. Ilije fra Dušan Džimbeg.

 Gradske vijesti

Preminuo Drago Tolić

Metković, 3.11.2007. - U Metkoviću je 1. studenoga u 84. godini života preminuo Drago Tolić, dugogodišnji ravnatelj Osnovne škole Metković (sada OŠ Stjepana Radića). Drago Tolić ostat će zapamćen po svojim mnogobrojnim aktivnostima u društvenom životu Metkovića, a naročito će ga pamtiti naraštaji metkovskih osnovaca. Ispraćaj pok. Drage bit će danas u 13 sati ispred Gradske mrtvačnice Metković, a pokop u 15 sati na mjesnom groblju u Vrgorcu. Supruzi Vesni, kćeri Sanji i ostaloj rodbini iskrena sućut.

 

 

Vijesti iz 11. 2007.
ukupno 38

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01