-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Maškare

Ove godine Marko užgan 'lege artis'

Metković, 28.2.2017. - Prema višestoljetnoj tradiciji koju smo baštinili od Mlečana, večeras je na nekadašnjoj metkovskoj Pjaci, a sada sjevernome dijelu Trga kralja Tomislava, održan završni okršaj braniteljstva i tužiteljstva Marka Krnjevala koji je pratilo više stotina porotnika, među kojima je bilo i najmlađih pod maskama.

 

 Maškare

Pošteno suđenje uz ukusne fritule

Metković, 28.2.2017. - U 18 sati na Pjaci počinje suđenje Marku Krnjevalu. Što se tiče presude, iznenađenja neće biti, ali mogli biste se iznenaditi ukusnim fritulama što ih prže kuhari iz drugoga i trećega razreda SŠ Metković pod budnom paskom svojih mentora Dane Paponje i Vedrana Perića.

 

 Gradska uprava

Ukida se naplata parkinga na Maloj rivi

Metković, 28.2.2017. - Zbog nedostatka parkirnih mjesta u središtu grada i slaboga korištenja parkinga na prostoru Male rive, do daljnjega se ukida naplata parkiranja na Maloj rivi. To je zaključak sastanka na inicijativu gradonačelnice Katarine Ujdur i direktora Metković razvoja Zorana Kozine.

 

 Obavijest

POS Metković – obavijest kandidatima na listi reda prvenstva grada Metkovića o odabiru stanova iz programa POS-a

Metković, 28.2.2017. - Pozivaju se kandidati s liste reda prvenstva Grada Metkovića za kupnju stanova iz Programa POS-a na lokaciji Metković da se odazovu odabiru stanova koji će se 1. i 2. ožujka održavati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković, na adresi Stjepana Radića 1.

 

 Promet

Otežan promet preko Lučkoga mosta

Metković, 28.2.2017. - Danas je započelo skidanje asfaltnoga sloja na kolniku Lučkoga mosta da bi se došlo do betonske podloge koja je, neslužbeno doznajemo, na mjestima oštećena jer na nju nije bila postavljena hidroizolacija.

 Manifestacije

Brojna publika na recitalu 'Naš Ante Neretvanski'

Metković, 28.2.2017. - Pred brojnom publikom sinoć je u GKS-u Metković izveden glazbeno-scenski recital Naš Ante Neretvanski autora i redatelja Gorana Matića, u kojemu su sudjelovali učenici i profesori OŠ Stjepana Radića, OŠ Don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković, Srednje škole Metković te zborovi župa sv. Ilije Proroka i sv. Nikole Biskupa.

 Glazba

Promocija novoga spota Klape 'Žveljarin'

Metković, 28.2.2017. - Klapa učiteljica Žveljarin u nedjelju je u sklopu obilježavanja Dana oca Ante Gabrića u Galeriji GKS-a Metković upriličila promociju spota za pjesmu Tamo gdje palme cvatu, za koju je aranžman napisao Ivica Kaleb.

 Rad udruga

'Brkata sjenica' zbrinula šumsku sovu

Metković, 27.2.2017. - Mnogo puta do sada reagirali smo na pozive oko ozlijeđenih ptica, ali ovu vrstu nismo imali prilike do sada rehabilitirati. Naime, pozvao nas je gospodin Zdenko Rendulić iz Podace da je u blizini, na magistrali, na cesti našao ošamućenu sovu – rekao je Bariša Ilić iz Ornitološke udruge Brkata sjenica.

 Manifestacije

Okrugli stol na temu Otac Ante Gabrić

Metković, 27.2.2017. - Povodom obilježavanja Dana oca Ante Gabrića u subotu je u GKS-u održan okrugli stol u čast tom velikom misionaru i humanitarcu. Na početku je okupljene pozdravila gradonačelnica Katarina Ujdur koja se kratko osvrnula na život oca Ante Gabrića, njegova dobročinstva i misionarstvo te zahvalila svim sudionicima koji su toj manifestaciji dali svoj pridonos.

 Manifestacije

'Naš Ante Neretvanski'

Metković, 27.2.2017. - Danas, posljednjega dana manifestacije Dani oca Ante Gabrića u Gradskom kulturnom središtu Metković učenici i učitelji OŠ Stjepana Radića, OŠ don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković, Srednje škole Metković te vjernici župa sv. Ilije Proroka i sv. Nikole Biskupa izvest će dramsko-scenski recital Gorana Matića Naš Ante Neretvanski . Program počinje u 19:30, a za posjetitelje će biti organizirana humanitarna prodaja neretvanskih i indijskih jela.

 

 Izbori

Grmoja: Metković nikada neće biti u ovakvoj poziciji da se sve poklopilo i ovo je idealna prilika za Metković

Metković, 27.2.2017. - U povodu nedavne objave Mosta nezavisnih lista da će njihov politički tajnik Nikola Grmoja biti kandidat za župana DNŽ na svibanjskim izborima, razgovarali smo sa saborskim zastupnikom i zamjenikom gradonačelnice Metkovića Nikolom Grmojom.

 Maškare

Više stotina maškaranih u velikoj povorci

Metković, 27.2.2017. - Jučer je gradskim ulicama održana tradicionalna maškarana povorka u kojoj je uz učenike dviju metkovskih osnovnih škola i Gimnazije sudjelovalo desetak maškaranih skupina te mnoštvo pojedinačnih maska.

 

 Policija

Starijoj ženi u parku ukrao torbicu

Metković, 27.2.2017. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 34-godišnjak se sumnjiči da je u popodnevnim satima 23. veljače u gradskom parku u Metkoviću iskoristio nepažnju starije ženske osobe kojoj je otuđio torbicu u kojoj su se nalazili novac i osobni dokumenti.

 Rukomet

Metkovci spretniji u završnici derbija

Metković, 27.2.2017. - U susretu 13. kola I. HRL-jug u Gradskoj dvorani Metković snage su odmjerili RK Metković 1963 i RKHM Dubrovnik. Nakon mnogih preokreta na kraju je domaćin slavio 25:24.

 Narona

Prva dekada AM Narona

Metković, 26.2.2017. - Prije deset godina otvoren je Arheološki muzej Narona u Vidu pa je u povodu toga sinoć u Muzeju izložbom i dokumentarnim filmom obilježena prva dekada njegova djelovanja.

 Radionica

Djeca učila kako napraviti kućice za ptice

Metković, 26.2.2017. - U okviru radionica 'Subota u muzeju', koje organizira Prirodoslovni muzej Metković, održana je ekološko-edukativna radionica kojoj je cilj bio upoznati djecu sa životom ptica dupljašica, ali i to kako izraditi kućicu za njih.

 Maškare

'Muffini bečarci' najbolji na Gali

Metković, 26.2.2017. - U Hotelu Narona održana je sinoć maškarana Gala-zabava na kojoj se okupilo desetak maškaranih skupina, od kojih se šest natjecalo maskom i koreografijom te time ušlo u konkurenciju za nagrade.

 

 Fotografija

Gdje je snimljena ova fotografija?

Metković, 25.2.2017. - Mario Talajić iz Zagreba nam je poslao ovu fotografiju snimljenu negdje u dolini Neretve. Prepoznaje li tko o kojemu mjestu je riječ? U prvi mah čini se da je Vid, ali najvjerojatnije nije.

 

 Šport

KK Metković u Crnoj Gori osvojio sedam medalja

Metković, 25.2.2017. - Karate-klub Metković danas je sa sedam natjecatelja nastupio na Međunarodnom klupskom karate-natjecanju Kup Mimoza, koje se održalo u crnogorskom Herceg Novom i Igalu. Među 404 natjecatelja iz 28 klubova Metkovci su u borbama osvojili sedam medalja; četiri zlata, dva srebra i jednu broncu.

 Glazba

Promocija spota Klape 'Žveljarin'

Metković, 25.2.2017. - U sklopu obilježavanja Dana oca Ante Gabrića Klapa učiteljica Žveljarin održat će 26. veljače 2017. u 19 sati u Galeriji GKS-a Metković promociju spota za pjesmu Tamo gdje palme cvatu. Nakon toga bit će upriličen domjenak.

 Šport

Odbrojavanje: 22 dana do III. Metkovske skalinade
Zatvorene prijave za dječju utrku

Metković, 24.2.2017. - Organizator Skalinade postavio je okviran limit od 200 natjecatelja u dječjoj utrci, a budući da je broj danas dosegao 246 službeno su zatvorene prijave.

 Obrazovanje

Ponovno velik uspjeh učenika SŠ Metković na 'Gastru'

Metković, 24.2.2017. - Završen je Gastro, regionalno natjecanje učenika od Zadra do Dubrovnika na kojemu je u različitim disciplinama sudjelovalo 13 turističko-ugostiteljskih srednjih škola. Natjecanje se dva dana održavalo se u hotelu Olimpija u Vodicama, a našu su SŠ Metković više nego uspješno predstavljali sljedeći učenici sa svojim mentorima:

 Maškare

Mole se građani da ne parkiraju na mjestima pokladnih događanja

Metković, 24.2.2017. - Iz Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU mole vlasnike vozila u Metkoviću koji svoja vozila parkiraju u ulici Oca Ante Gabrića i na Trgu kralja Tomislava da u vrijeme pokladne povorke u nedjelju, 26. veljače 2017. od 14 do 18 sati ne ostavljaju svoja vozila u gore navedenoj ulici i trgu radi nesmetanog prolaska povorke.

 Maškare

E-Marko u dvorištu PMM-a

Metković, 23.2.2017. - U vrtu Prirodoslovnoga muzeja Metković postavljena je lutka Marka Krnjevala načinjena od otpada. Istovremeno se u prostorijama Muzeja na radionicama izrađuju maske za nedjeljnu povorku.

 Promet

Od ponedjeljka regulacija prometa na mostu

Metković, 23.2.2017. - Od ponedjeljka, 27. veljače 2017. godine, zbog izvođenja radova na sanaciji, započet će privremena regulacija prometa preko Lučkoga mosta u Metkoviću pa se mole vozači i pješaci da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju.

 Zabava

Generalka MTKviza uspjela, pobijedili lanjski pobjednici Lige

Metković, 23.2.2017. - Popularni MTKviz ušao je u svoju treću sezonu organizacijski potpuno pomlađen. Sinoć se „na prozivku“ javilo 19 ekipa koje su odigrale probno kolo prema već poznatom pravilima.

 Zaštita okoliša

Očišćen otpad uz Neretvu

Metković, 23.2.2017. - Zelena površina uz lijevu obalu Neretve, tzv. inundacijski pojas, odnedavna je bez plastičnih boca i drugoga otpada koji za sobom ostavi Neretva kada joj opadne vodostaj. Čišćenje su obavili djelatnici Neretvanskoga sliva, skupivši na desetke velikih vreća otpada.

 Obrazovanje

Osnovci obilježili ' Dan ružičastih majica'

Metković, 23.2.2017. - Dvije metkovske osnovne škole – Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića jučer su se uključile u obilježavanje Dana ružičastih majica, koji se u sklopu Programa prevencije vršnjačkoga nasilja obilježava svake posljednje srijede u veljači.

 

 Projekti

Započeli radovi na Lučkome mostu

Metković, 23.2.2017. - Tvrtka Geotehnika d.o.o. započela je radove na uređenju Lučkoga mosta u Metkoviću. Trenutno se radi ispod mosta pa se promet odvija normalno, a kada se prijeđe na gornji dio promet će se regulirati semaforima.

 Izbori

Jambo se ponovno kandidira za gradonačelnika

Metković, 22.2.2017. - U nazočnosti predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka jučer je u Zgradi političkih stranaka Stipo Gabrić Jambo službeno objavio kandidaturu za gradonačelnika Metkovića na lokalnim izborima u svibnju.

 

 Radionica

Naučite kako izraditi kućicu za ptice

Metković, 22.2.2017. - Ako volite promatrati ptice, a još vam je draže kada se ptice gnijezde u vašem dvorištu, dođite na radionicu izrade kućica za ptice koja će se održati u Prirodoslovnom muzeju Metković u subotu, 25. veljače s početkom u 10 sati.

 Kazalište

Odgođena Alićeva predstava

Metković, 22.2.2017. - Monodrama Božidara Alića Bez lustracije nema Kroacije, koja se u metkovskome GKS-u trebala igrati 24. veljače, odgođena je zbog glumčeve bolesti. To nam je uime organizatora Udruge boćara Branitelj iz Splita javio Žare Pehar, koji je rekao da će novi termin biti zakazan najkasnije do 18. svibnja.

 

 Izbori

Kuran i službeno kandidat SDP-a i HSU-a

Metković, 21.2.2017. - GO SDP-a Metković i GO HSU-a Metković danas su u Zgradi političkih stranaka predstavili zajedničkoga kandidata za gradonačelnika Metkovića na predstojećim lokalnim izborima Krešimira Kurana.

 Obrazovanje

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Metković, 21.2.2017. - Na tradicionalnom Koncertu pod maskama večeras je u Galeriji GKS-a nastupilo 45 učenika od prvog do trećeg razreda Osnovne glazbene škole Metković.

 Kino

Filmoljupci, pripremite se za 'Ženijalni vikend'

Metković, 21.2.2017. - I ove će se godine u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača, čiji je naše Kino Pobjeda član, u neovisnim kinima diljem Hrvatske održati Ženijalni dani, filmska fešta povodom Međunarodnog dana žena koji se obilježava 8. ožujka.

 Policija

Ukrao vrijedan bicikl

Metković, 21.2.2017. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković maloljetnik s područja Metkovića osumnjičen je za kazneno djelo krađe.

 Radionica

Mladi učili kako osnovati udrugu

Metković, 21.2.2017. - Prošle je subote je Udruga DOBRA organizirala edukativnu radionicu Kako osnovati udrugu?, koja je dio Programa Aktiva pozitiva, i na kojoj se okupio velik broj sudionika.

 Radionica

Naučite tehniku filcanja

Metković, 21.2.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva vas na radionicu Naučite kako od vune izraditi filc i prekrasne ukrase!, koju će u petak, 24. veljače od 19 sati voditi gđa Jasminka Gršković s Krka.

 Rad udruga

Izrada maska u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 20.2.2017. - Danas je u prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić održana radionica u sklopu Projekta Prozor u prošlost vrata u budućnost na kojoj su sa svojim učiteljicama učenici sudjelovali iz područnih škola Bijeli Vir i Mlinište.

 Maškare

Deset dana ludovanja, a onda posipanje pepelom

Metković, 20.2.2017. - Metkovske Pokladne svečanosti tradicionalno počinju s Malim maškarama deset dana prije Pepelnice. I ove su se godine u njih uključila djeca iz Dječjega vrtića Metković, njih tristotinjak s tridesetak teta, te mališani i tete iz Dječjega vrtića 'Leut'. Sve u svemu, u povorci je bilo četiristotinjak maškaranih, a mnogi su roditelji doveli i svoju maškaranu djecu koja još, ili više, nisu u vrtiću te su povorku pratili kao gledatelji.

 

 Šport

Veterani Neretve u osmini finala 15. dvoranskoga prvenstva Hrvatske

Metković, 18.2.2017. - Veterani Neretve u prvom su kolu skupine H završnice dvoranskog prvenstva Hrvatske za veterane sinoć odigrali 1:1 s ekipom HNK Zmaj City Kebap Petrinja iz Novog Pračnog. Strijelac pogotka za Neretvu bio je Josip Galov.

 Zabava

Treća sezona MTKviza

Metković, 18.2.2017. - Popularni MTKviz uspješno je prebrodio smjenu naraštaja. U srijedu, 22. veljače u Galeriji GKS-a od 19:30 odigrat će se probno kolo prema starim pravilima.

 In memoriam

Dr. Marko Veselica – hrvatski Mendela

Metković, 18.2.2017. - Sin hrvatskoga partizana koji je 1944. poginuo u operaciji oslobađanja Knina, dr. Marko Veselica zalagao se prije 46. godina za privrednu reformu, tj. za tržišnu ekonomiju u okvirima socijalizma i politiku čistih računa. Svoja javna istupanja u tim olovnim vremenima skupo je platio.

 Internet

Stiže nam brži 'Metkom internet'

Metković, 17.2.2017. - Zbog velike potražnje i učestalih zahtjeva za spajanjem usluge interneta Metkom, djelatnici gradske tvrtke Metković razvoj zadnjih desetak dana intenzivno rade na montaži nove opreme koja će osigurati kvalitetu usluge i brzine sukladne ugovorenim paketima.

 Poljoprivreda

Zaštitite koštunjave voćke nakon rezidbe

Metković, 17.2.2017. - Nakon provedene agrotehničke mjere rezidbe na koštunjavim voćkama (marelica,breskva,nektarina, višnja, trešnja, šljiva), a najkasnije do razvojne faze nabubrenih pupova uputno je napraviti zaštitu pripravcima na osnovi bakra (Neoram WG, Nordox 75 WG, Champion, Champion Flow SC, Cuprablau Z, Bordoška juha 20 WP, Cuprocaffaro 50 WP, Rame Caffaro 32 WP).

 Projekti

Nove kazališne stolice nakon gotovo 40 godina

Metković, 17.2.2017. - Ustanova za kulturu i sport Metković, u čijemu okviru djeluje Gradsko kulturno središte, prošle se godine javila na Natječaj Ministarstva kulture RH za Program investicijske potpore, za što joj je odobreno 600 000 kuna. S tim novcem i s još 200 000 kuna, koliko je Grad Metković u 2017. predvidio u svome Proračunu, kupit će se montirati nove kazališne stolice za parter.

 

 Obrazovanje

Valentinovo u Gimnaziji

Metković, 16.2.2017. - Povodom obilježavanja Valentinova u Gimnaziji Metković održana je priredba u kojoj su učenici sudjelovali s glazbenim obradama poznatih ljubavnih skladba te s recitiranjem ljubavne poezije.

 

 Gradska uprava

Grad se odrekao komunalne naknade za POS stanogradnju, stiže ulična led-rasvjeta

Metković, 16.2.2017. - Pod predsjedavanjem Marina Veraje jutros je u Zgradi političkih stranaka održana XXXI. Sjednica Gradskoga vijeća. Nakon utvrđivanja kvoruma jednoglasno je prihvaćen Dnevni red i Zapisnik s prošle Sjednice.

 Manifestacije

Program 'Dana o. Ante Gabrića'

Metković, 16.2.2017. - Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića od 20. – 28. veljače u Metkoviću će se održavati Dani oca Ante Gabrića. Pogledajte program.

 Obrazovanje

Prijatelji otkrivaju kako je nastao naš grad

Metković, 16.2.2017. - Uvelike su započele aktivnosti u sklopu Projekta 'Prijatelji otkrivaju kako je nastao naš grad', što ga zajedno provode OŠ Stjepana Radića, Gimnazija Metković i Udruga osoba s invaliditetom 'Prijatelj' iz Metkovića.

 Radionica

Naučite kako osnovati udrugu

Metković, 16.2.2017. - U subotu, 18. veljače 2017.godine, održat će se prva u nizu radionica iz projekta Aktiva-pozitiva!, koju provodi Udruga DOBRA. Radionica pod nazivom Kako osnovati udrugu? upoznati će sve zainteresirane s informacijama potrebnim za osnivanje udruge kao pravne forme.

 Kino

Ruže za Valentinovo

Metković, 16.2.2017. - Na Dan zaljubljenih u Kinu 'Pobjeda' prikazivala se izvrsna romantična komedija 'Café Society', koju je stari majstor Woody Allen snimio prošle godine. Sve je žene na ulazu dočekao ravnatelj UKS-a Milan Kapović i ružama im čestitao Valentinovo.

 Policija

Sutra pojačan nadzor brzine vozila

Metković, 15.2.2017. - Tijekom sutrašnjega dana (četvrtak) prometna će policija na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

 

 Projekti

Odabrana inačica spoja na A10, predložena obilaznica desnom stranom grada s novim mostom

Metković, 15.2.2017. - U Galeriji GKS-a jučer je održano predstavljanje Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže državnog značenja na širem području Metkovića. U nazočnosti gradonačelnice Katarine Ujdur te njezina zamjenika i saborskoga zastupnika Mosta Nikole Grmoje, zainteresiranim građanima Studiju su predstavili stručnjaci iz Hrvatskih cesta.

 Javni poziv

Predložite Županiji svoje programe u kulturi

Metković, 15.2.2017. - Dubrovačko-neretvanska županija objavila je Poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2017. godinu, a to su djelatnosti u kulturi, akcije i manifestacije u kulturi od interesa za Županiju.

 

 Javni poziv

Poziv za nabavu javnih bicikla

Metković, 14.2.2017. - Grad Metković objavio je Poziv za dostavu ponuda za nabavu sustava javnih bicikala. Rok za dostavu je zaključno do 14 sati 17. veljače 2017. godine. Putem ove poveznice preuzmite Poziv s pripadajućom dokumentacijom o nabavi.

 

 Obrazovanje

David Kozina najbolji šestaš iz informatike u županiji

Metković, 14.2.2017. - Na Županijskom natjecanju iz informatike za osnovne škole Dubrovačko-neretvanske županije, što se 10. veljače održalo u Osnovnoj školi Mokošica, natjecali su se najbolji učenici sa školskih natjecanja, a među njima i devetero iz OŠ Stjepana Radića.

 Film

Izvedite je, kao nekada, u kino

Metković, 14.2.2017. - Valentinovo je, blagdan koji se kako-tako primio kod nas i pomalo istiskuje kalendarski bliski mu 8. ožujka, na „ovim prostorima“ nekada poznatiji kao 8. mart – Međunarodni dan žena.

 Obrazovanje

Kazališna radionica u Gimnaziji

Metković, 13.2.2017. - U organizaciji Goethe Instituta München/Zagreb danas je u Gimnaziji Metković održana kazališna radionica na njemačkome jeziku.

 Elektroopskrba

'Mala pjaca' sutra bez struje

Metković, 13.2.2017. - Zbog radova na zamjeni postojećih elemenata u mjernim ormarima na Gradskoj tržnici u Metkoviću 14. veljače (utorak) od 9 do 15 sati bez električne energije bit će korisnici na toj tržnici. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Humanitarna priredba

Veliko srce malom srcu

Metković, 13.2.2017. - U organizaciji Udruge Veliko srce malom srcu sinoć je u GKS-u održan humanitarni koncert kojim se obilježio Svjetski tjedan borbe protiv srčanih bolesti kod djece.

 Gastronomija

'Raštika u Naroni' okupila brojne ljubitelje toga jela

Metković, 13.2.2017. - Na Naronskom trgu u Vidu jučer je održana gastronomska manifestacija Raštika u Naroni, koja se već četvrtu godinu održava u organizaciji HSŠKD Narona - Sekcija Mladi Vid.

 Naši u svijetu

Danas dva Metkovca na HKR-u

Metković, 13.2.2017. - Hrvatski katolički radio danas će u svojoj emisiji 'Budimo mladi', što će se emitirati u 20:30, ugostiti dvoje naših Metkovaca; fra Josipa Repešu i mladoga franjevca Ivu Rastočića.

 Šport

ŽNK Neretva dobro započela s pripremama

Metković, 12.2.2017. - Danas su u prvoj pripremnoj utakmici nogometašice ŽNK Neretva na igralištu iza Vage ugostile ŽFK Ekonomist iz Nikšića, višestrukoga prvaka Crne Gore i sudionika Lige prvaka.

 Televizija

Grmoja danas kod Stankovića

Metković, 12.2.2017. - Danas je na Prvome programu HRT-a u emisiji 'Nedjeljom u 2' gost saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnice Metkovića Nikola Grmoja, u Mostu nedavno izabran na dužnost političkoga tajnika.

 

 Maškare

Naši Krnjevali

Metković, 12.2.2017. - Na današnji dan sljedeći tjedan počinju maškare. Maškarat će se vrtićani, za koje će u Gradskoj dvorani biti priređen ples pod maskama. Tada ćemo prvi put ugledati i ovogodišnjega Marka Krnjevala.

 Šport

Poraz KK Metković od KK Dražen Petrović 70:83

Metković, 11.2.2017. - Nakon triju uzastopnih pobjeda, košarkaši KK Metković na domaćemu su terenu danas uvjerljivo poraženi od gostiju iz Primoštena (Šibenika), premda je jedna četvrtina pokazala da mogu puno, puno bolje.

 Tradicija

Veselo na Neretvinoj Plavo-bijeloj noći – miss Ivana Mustapić

Metković, 11.2.2017. - Plavo-bijela noć Nogometnoga kluba Neretva sinoć je uz glazbenu potporu Nene Belana & Fiumensa te domaćega Glazbenog sastava Versi održana u Restoranu 'Adria' u Metkoviću.

 Metković 600

Plavo-bijela noć prije 51 godinu

Metković, 11.2.2017. - Noćas, dok ovo pišemo, u Restoranu 'Adria' održava se Neretvina 'Plavo-bijela noć'. Sutra ćemo znati tko je miss, a mi ćemo se vratiti pedeset plus jednu, ne dionicu, nego godinu, unatrag. Zapravo, vratit će nas Branko Bebić.

 Poljoprivreda

Kako koristiti potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Metković, 10.2.2017. - U Galeriji GKS-a sinoć je održano predstavljanje Natječaja za podmjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ koji provodi Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 Požar

Provjerite dimnjake

Metković, 9.2.2017. - Jučer jedan, a već danas drugi slučaj zapaljenja dimnjaka jasno je upozorenje svima koji se griju na drva, ugljen i sl. Na svu sreću, vatrogasci JVP Metković pravovremeno su intervenirali. Usput smo od njih doznali da problem mogu stvoriti drva koja se nisu dovoljno osušila jer se njihovim loženjem i dimnjak, koji je čišćen pred zimu, može vrlo brzo začepiti.

 

 Maškare

Dođite na radionicu za izradu kostima za maškare

Metković, 9.2.2017. - Nemate li ideju kako svoje dijete maškarati u nedjelju, kada su Male poklade, dođite u subotu, 11. veljače na radionicu Prirodoslovni muzej Metković, na kojoj će se od 10 do 12 sati izrađivati kostimi i maske. Bude li dovoljno zainteresiranih djeca će nastupiti u povorci kao maškarana skupina Prirodoslovnoga muzeja.

 

 Film

Prikazan dokumentarni film o otkrivanju jedne od najstrožih tajni iz vremena Jugoslavije

Metković, 9.2.2017. - Dokumentarni film Huda jama – strogo čuvana tajna slovenskoga publicista Romana Leljaka sinoć je pred brojnom publikom prikazan u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 Vrijeme

Ako ste kupili još drva neka ste, neće propasti

Metković, 8.2.2017. - Početkom veljače senzacionalistički su nas uplašili novim valom hladnoće, usporedivim sa zimama dvadesetih godina prošloga stoljeća. Nasreću, ništa od toga, kaže naš pouzdani DHMZ. Barem kratkoročno.

 

 Obrazovanje

Najbolji izabrani za županijski LiDraNo

Metković, 8.2.2017. - Jučer je u Gradskome kulturnom središtu u Metkoviću održano Međuopćinsko/gradsko natjecanje LiDraNo za osnovne i srednje škole, kojemu je domaćin bila Srednja škola Metković i na kojemu je sudjelovalo ukupno 83 učenika i 16 mentora.

 Obavijest

Udruge, podnesite Izvješće o provedbi programa/projekta za 2016.

Metković, 7.2.2017. - Iz Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića, Odsjeka za upravno-pravne poslove, društvene djelatnosti i opće poslove, pozivaju udruge i druge organizacije civilnoga društva, kojima su dodijeljena sredstva iz Proračuna Grada Metkovića za 2016. godinu, da su Gradu Metkoviću dužni podnijeti Izvješće o provedbi programa/projekta za 2016. godinu.

 Plesna večer

Građani koji nemaju prebivalište u Metkoviću mogu po osobnu u Ploče ili Vrgorac

Metković, 7.2.2017. - IZ PU dubrovačko-neretvanske stigla nam je obavijest u svezi otežanih uvjeta rada na referadi upravnih poslova PP Metković, a odnosi se uglavnom na građane koji nemaju prijavljeno prebivalište na području PP Metković.

 Dolina Neretve

Kako smo zajedno obranili dolinu

Metković, 7.2.2017. - Zanimljiv članak naslovljen s Fosilna goriva odlaze u prošlost već 2020. godine? naveo nas je da se prisjetimo događanja iz prve polovine 2014., kada su dolinu Neretve zaskočili sumnjivi tipovi, eksponenti još sumnjivijega kapitala, koji su nam u Pločama, tik do ušća Neretve, htjeli „uvaliti“ čudovišnu TE Ploče na ugljen, ćumuranu, kako ju je tada bila nazvala Ana Musa.

 Elektroopskrba

Dio Đumruka sutra bez struje

Metković, 6.2.2017. - Zbog radova na sanaciji NN bloka u TS Crpna stanica 'Predolac', u utorak, 7. veljače od 8 do 10 sati bez električne energije bit će potrošači u ulici Stjepana Radića od novoga graničnog prijelaza do uključivo obiteljske kuće Glogovac. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Projekti

Počinje obnova Lučkoga mosta vrijedna preko dva milijuna kuna

Metković, 6.2.2017. - Danas je u uredu gradonačelnice Katarine Ujdur održan sastanak između predstavnika Grada Metkovića, Hrvatskih cesta i tvrtke Geotehnika d.o.o., izvođača radova na obnovi Lučkoga mosta.

 Rad udruga

Međunarodni dan života

Metković, 6.2.2017. - Volonteri Udruge DOBRA danas su sa štićenicima Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković obilježili Međunarodni dan života, koji se obilježava prve nedjelje u veljači. Volonteri su s tijekom druženja sa štićenicima otpjevali nekoliko veselih pjesama te se zajedno pogostili ukusnim kolačima.

 Šport

Ekipno zlato u katama za KK knez Domagoj

Metković, 6.2.2017. - Na jučer je održanom Međunarodnom karate-kupu Splita Karate-klub knez Domagoj iz Metkovića nastupio je s 12 natjecatelja te osvojio sedam odličja, od toga jedno zlatno, dva srebrna i četiri brončana.

 Šport

Mihaljeviću zlato, a Đukić srebro u Splitu

Metković, 6.2.2017. - Jučer je na splitskim Gripama 19 natjecatelja Karate-kluba Metković nastupilo na Međunarodnom klupskom turniru Splitski karate-kup, na kojemu su 54 kluba iz 5 zemalja nastupili sa 705 natjecatelja. Karataši KK Metković osvojili su zlato, srebro i sedam bronca.

 Šport

Vid u znaku bicikla

Metković, 5.2.2017. - Danas je u organizaciji BK Metković u sklopu osmoga kola Rekreativne lige Dalmacije održana biciklistička utrka XCM Stipe Čamber. Start i cilj utrke bio je u Vidu ispred Arheološkog muzeja, a ruta utrke bila je preko Pruda, Dragovije, Novih Sela, Vreštice i Mrtvačkog puta.

 Maškare

Za dva tjedna počinju maškare

Metković, 5.2.2017. - Približavaju nam se maškare, koje će početi Malim pokladama točno za 14 dana. U nedjelju, 26. veljače je velika povorka, a zadnjega dana ovoga mjeseca Završne poklade. Ima još vremena za pripremu, a mi smo vam pripremili pregled maškara u Metkoviću zadnjih 15-ak godina.

 Politika

Bernardić i Hrelja ocijenili 100 dana Hrvatske vlade

Metković, 4.2.2017. - Predsjednici SDP-a i HSU-a Davor Bernardić i Silvano Hrelja sinoć su u Zgradi političkih stranaka u okviru tribine 100 dana Hrvatske vlade, koju su organizirali gradski ogranci SDP-a i HSU-a, govorili o aktualnim političkim problemima.

 Narona

Augustova skulptura zablistala novim sjajem

Metković, 3.2.2017. - Od listopada prošle godine pa do ovih dana obavljeni su konzervatorsko-restauratorski radovi na skulpturi cara Augusta, središnjoj u impozantnome postavu na tribini naronskoga Augusteja pod krovom Arheološkoga muzeja Narona u Vidu.

 Upozorenje

Ne odlažite užareni pepeo u posude za otpad

Metković, 3.2.2017. - Iz Čistoće Metković stigao nam je dopis kojim se upozoravaju građani da u posude i kontejnere za otpad ne odlažu užareni pepeo. Prenosimo ga u cijelosti.

 Prenosimo

Tata iz Metkovića: 'Moj Kristijan završio je u komi zbog gripe, već smo zvali svećenika.'

Metković, 3.2.2017. - Darijan Jović za Telegram priča o komplikacijama koje je njegov sin imao zbog gripe. Danas, tri godine nakon što je završio u komi, Kristijan još uvijek ima posljedice, ali vrlo blage. Dobro je, ima 10 godina i ide u drugi razred. Njegov tata donosi detaljnu priču o događajima u splitskoj bolnici, oporavku i, konačno, velikoj pobjedi.

 

 Maškare

Što li su metkovski glazbari 1970. došli tražiti od fra Vinke?

Metković, 3.2.2017. - Uskrs je ove godine prilično kasno pa nam tako kasne i maškare. Počet će 19. veljače, a završiti 28. veljače. Tako i treba – točno 10 dana, a ne kao ona komercijala što se razvuće mjeseca dana. Jedino našim susjedima Opuzencima priznamo tradiciju da Marka pale – na Čistu srijedu.

 Poljoprivreda

Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Metković, 2.2.2017. - Grad Metković Metković u suradnji sa Savjetodavnom službom obavještava sve zainteresirane da će se u četvrtak, 9. veljače u 18 sati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković, Stjepana Radića 1, održati informiranje sa zainteresiranom javnošću u vezi otvorenoga Natječaja za provedbu podmjere 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, provedba tipa operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

 

 Zaštita prirode

Podizati svijest o važnosti močvara

Metković, 2.2.2017. - Danas zapadno kršćanstvo slavi Svijećnicu, a u svijetu se obilježava Svjetski dan vlažnih (močvarnih) staništa. Nekada je naša dolina u potpunosti bila močvarno područje, no neprestanim ljudskim aktivnostima toga je sve manje pa su, osim prostora oko jezera Kuti, značajnija močvarna područja ostala još samo na području Grada Metkovića.

 Prometna nesreća

Dvoje ozlijeđenih u sudaru vozila

Metković, 2.2.2017. - U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 9:50 dogodila na području Metkovića jedna je osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

 Komentar

Treba li nam obvezni vojni rok

Metković, 2.2.2017. - Uopće vam ne zamjeram ako odustanete već pri prvim rečenicama. Politika nam sudbinu kroji „od stoljeća sedmog“, skrojila nam ju je i koncem osamdesetih, kada je razoružana Hrvatska bila gurnuta u rat, a kroji nam je i danas. Zapravo, riječ je o politikama.

 Tribina

100 dana Hrvatske vlade

Metković, 1.2.2017. - Metkovski gradski ogranci SDP-a i HSU-a pozivaju vas na tribinu '100 dana Hrvatske vlade', koja će se u petak, 3. veljače s početkom u 18 sati održati u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću. Gosti tribine bit će predsjednik SDP-a Davor Bernardić i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

 

 Zaštita prirode

Svjetski dan vlažnih staništa u Prirodoslovnome muzeju Metković

Metković, 1.2.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva djecu i ove subote (4. veljače) od 10 do 12 sati na radionicu na kojoj će naučiti više o jednoj od najznačajnijih funkcija šume, a ona je povezana uz vodu.

 Najave

Zanimljiva prva polovina veljače

Metković, 1.2.2017. - Za nama je „najduži“ mjesec, a stigao nam je najkraći, koji je započeo kišicom, a prije nje se nakratko ukazalo sunce. Ta dva nezgodna mjeseca stari Rimljani niti nisu uvrštavali u svoj kalendar pa im je decembar, zapravo, bio deseti mjesec.

 

Vijesti iz 2. 2017.
ukupno 97

Ove godine Marko užgan 'lege artis'

Pošteno suđenje uz ukusne fritule

Ukida se naplata parkinga na Maloj rivi

POS Metković – obavijest kandidatima na listi reda prvenstva grada Metkovića o odabiru stanova iz programa POS-a

Otežan promet preko Lučkoga mosta

Brojna publika na recitalu 'Naš Ante Neretvanski'

Promocija novoga spota Klape 'Žveljarin'

'Brkata sjenica' zbrinula šumsku sovu

Okrugli stol na temu Otac Ante Gabrić

'Naš Ante Neretvanski'

Grmoja: Metković nikada neće biti u ovakvoj poziciji da se sve poklopilo i ovo je idealna prilika za Metković

Više stotina maškaranih u velikoj povorci

Starijoj ženi u parku ukrao torbicu

Metkovci spretniji u završnici derbija

Prva dekada AM Narona

Djeca učila kako napraviti kućice za ptice

'Muffini bečarci' najbolji na Gali

Gdje je snimljena ova fotografija?

KK Metković u Crnoj Gori osvojio sedam medalja

Promocija spota Klape 'Žveljarin'

Odbrojavanje: 22 dana do III. Metkovske skalinade
Zatvorene prijave za dječju utrku

Ponovno velik uspjeh učenika SŠ Metković na 'Gastru'

Mole se građani da ne parkiraju na mjestima pokladnih događanja

E-Marko u dvorištu PMM-a

Od ponedjeljka regulacija prometa na mostu

Generalka MTKviza uspjela, pobijedili lanjski pobjednici Lige

Očišćen otpad uz Neretvu

Osnovci obilježili ' Dan ružičastih majica'

Započeli radovi na Lučkome mostu

Jambo se ponovno kandidira za gradonačelnika

Naučite kako izraditi kućicu za ptice

Odgođena Alićeva predstava

Kuran i službeno kandidat SDP-a i HSU-a

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Filmoljupci, pripremite se za 'Ženijalni vikend'

Ukrao vrijedan bicikl

Mladi učili kako osnovati udrugu

Naučite tehniku filcanja

Izrada maska u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Deset dana ludovanja, a onda posipanje pepelom

Veterani Neretve u osmini finala 15. dvoranskoga prvenstva Hrvatske

Treća sezona MTKviza

Dr. Marko Veselica – hrvatski Mendela

Stiže nam brži 'Metkom internet'

Zaštitite koštunjave voćke nakon rezidbe

Nove kazališne stolice nakon gotovo 40 godina

Valentinovo u Gimnaziji

Grad se odrekao komunalne naknade za POS stanogradnju, stiže ulična led-rasvjeta

Program 'Dana o. Ante Gabrića'

Prijatelji otkrivaju kako je nastao naš grad

Naučite kako osnovati udrugu

Ruže za Valentinovo

Sutra pojačan nadzor brzine vozila

Odabrana inačica spoja na A10, predložena obilaznica desnom stranom grada s novim mostom

Predložite Županiji svoje programe u kulturi

Poziv za nabavu javnih bicikla

David Kozina najbolji šestaš iz informatike u županiji

Izvedite je, kao nekada, u kino

Kazališna radionica u Gimnaziji

'Mala pjaca' sutra bez struje

Veliko srce malom srcu

'Raštika u Naroni' okupila brojne ljubitelje toga jela

Danas dva Metkovca na HKR-u

ŽNK Neretva dobro započela s pripremama

Grmoja danas kod Stankovića

Naši Krnjevali

Poraz KK Metković od KK Dražen Petrović 70:83

Veselo na Neretvinoj Plavo-bijeloj noći – miss Ivana Mustapić

Plavo-bijela noć prije 51 godinu

Kako koristiti potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Provjerite dimnjake

Dođite na radionicu za izradu kostima za maškare

Prikazan dokumentarni film o otkrivanju jedne od najstrožih tajni iz vremena Jugoslavije

Ako ste kupili još drva neka ste, neće propasti

Najbolji izabrani za županijski LiDraNo

Udruge, podnesite Izvješće o provedbi programa/projekta za 2016.

Građani koji nemaju prebivalište u Metkoviću mogu po osobnu u Ploče ili Vrgorac

Kako smo zajedno obranili dolinu

Dio Đumruka sutra bez struje

Počinje obnova Lučkoga mosta vrijedna preko dva milijuna kuna

Međunarodni dan života

Ekipno zlato u katama za KK knez Domagoj

Mihaljeviću zlato, a Đukić srebro u Splitu

Vid u znaku bicikla

Za dva tjedna počinju maškare

Bernardić i Hrelja ocijenili 100 dana Hrvatske vlade

Augustova skulptura zablistala novim sjajem

Ne odlažite užareni pepeo u posude za otpad

Tata iz Metkovića: 'Moj Kristijan završio je u komi zbog gripe, već smo zvali svećenika.'

Što li su metkovski glazbari 1970. došli tražiti od fra Vinke?

Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Podizati svijest o važnosti močvara

Dvoje ozlijeđenih u sudaru vozila

Treba li nam obvezni vojni rok

100 dana Hrvatske vlade

Svjetski dan vlažnih staništa u Prirodoslovnome muzeju Metković

Zanimljiva prva polovina veljače

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01