-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Rukomet

ŽRK Biseri najbolji u Metkoviću

Metković, 31.8.2010. - Prošloga vikenda u Metkoviću je odigran 9. rukometni spomen turnir na kojem je prvo mjesto osvojila ekipa ŽRK Biseri iz crnogorskoga Pljevlja.

 Šport

Dobar start Neretve

Metković, 30.8.2010. - U neretvanskom derbiju na startu sezone u 1. kolu 3. HNL – jug Neretva je protiv Jadrana LP izborila minimalnu, ali potpuno zasluženu pobjedu od 1:0.

 Rukomet

Pločanke pobjedom otvorile turnir

Metković, 27.8.2010. - Utakmicom između RK Dalmatinka iz Ploča i ŽRK Borac iz Banje Luke u Metkoviću je započeo 9. rukometni spomen turnir.

 Internet

Metković na Google Earthu

Metković, 26.8.2010. - Popularni Google Earth konačno je cijeli Metković pokrio satelitskim snimkama dosta visoke rezolucije.

 Kazalište

Posljednja predstava Kulturnoga ljeta

Metković, 26.8.2010. - Predstavom Ivice Mijačika Bog žurim, nazovi ili Replika stoljeću sinoć je završena kazališna sezona u sklopu ovogodišnjeg Metkovskog kulturnog ljeta.

 Rukomet

9. rukometni spomen turnir

Metković, 26.8.2010. - U organizaciji Rukometnog saveza DNŽ od 27. do 29. kolovoza u Metkoviću će se održati 9. rukometni spomen turnir koji se tradicionalno igra u čast igrača i rukometnih djelatnika koji su zadužili metkovski rukomet.

 Tradicija

Borovčani na okupu

Metković, 23.8.2010. - U subotu navečer u Borovcima je održana Treća borovačka noć na kojoj se okupilo nekoliko stotina Borovčana i njihovih gostiju. I taj put druženje je upriličila Udruga Uzor iz Borovaca koja skrbi o očuvanju baštine i revitalizaciji sela Borovci, mjesta u kojem trenutno živi tridesetak osoba.

 Maraton lađa

Neretvanski lađari na Cetini

Metković, 23.8.2010. - Na poziv Grada Trilja i Turističke zajednice grada Trilja u subotu su na Cetinu krenuli neretvanski lađari koji su u lipnju preveslali Jadransko more, kako bi kao gosti sudjelovali na 1. otvorenom prvenstvu lađa cetinskoga kraja.

 Gradske vijesti

Invalidima lakše u policijsku postaju

Metković, 21.8.2010. - Ispred PP Metković u tijeku su završni radovi na izgradnji prilazne rampe koja će omogućiti pristup osobama u invalidskim kolicima.

 Zanimljivosti

Dupini u 'inspekciji'

Metković, 20.8.2010. - Velika obitelj dupina, očevidci su ih nabrojali devet, kao da je krenula u inspekciju radova na Pelješkome mostu. Ove fotografije snimljene u Neretvanskom kanalu dobili smo od posjetitelja naših stranica, a posebno je zanimljivo da je u kadar uspio uhvatiti mamu i bebu dupina.

 Politika

Premijerka Kosor u Vidu

Vid, 20.8.2010. - Glasine da se nakon otvaranja kontejnerskog terminala u Luci Ploče na putu prema Mostaru hrvatska premijerka Jadranka Kosor zaustavila u Vidu pokazale su se točnima. Prema pisanju www.vid.hr premijerka se sa suradnicima u Vidu zadržala u Restoranu Narona gdje je vjerojatno kušala neretvanske specijalitete.

 

 Koncert

Dijamanti su vječni

Metković, 20.8.2010. - Koncertom Dijamanti su vječni Tereza Gabrić još jednom je obogatila metkovsku ljetnu glazbenu scenu.

 Tribina

Politička korektnost ili dosljednost

Metković, 20.8.2010. - Pod nazivom Politička korektnost ili dosljednost  u Galeriji GKS-a Metković održano je predavanje dr. sc. Nina Raspudića, profesora na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 Turizam

Na Neretvanskoj rivijeri more čisto

Metković, 18.8.2010. - Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije, Zavod za javno zdravstvo DNŽ obavio je sedmo ispitivanje mora na 95 plaža u razdoblju od 1. svibnja do 10. kolovoza ove godine. Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

 Vjerski život

Mise na Svetoga Roka

Metković, 17.8.2010. - Jučer, ba Sv. Roka na Gradskom groblju Sv. Ivana služena je misa na kojoj se okupio veliki broj vjernika.

 Fotografija

Što je riva bez brodova

Metković, 17.8.2010. - Kasnopopodnevno sunce jučer je istaknulo bjelinu ribarice Škrila privezane uz Veliku rivu na modroj Neretvi. Samo dva dana ranije tamo je sve vrvjelo brodovima, lađama i ljudima.

 

 Maraton lađa

Reportaža sa 13. maratona lađa

Metković, 16.8.2010. - Napokon smo dovršili obimnu fotoreportažu sa zadnjeg Maratona lađa na kojem je među 35 posada nastupilo i sedam s područja grada Metkovića. Pobjednici su Gusari Komin, isti kao i prošle godine, a naši najbolji su Domagojevi gusari iz Vida. Pogledajte!

 

 Izdavaštvo

Monografija 'Delta Neretve'

Metković, 14.8.2010. - Sinoć je u Metković stigla nova monografija Delata Neretve koja na 178 bogato ilustriranih stranica prikazuje deltu iz ponešto drukčijega kuta.

 Gradske vijesti

Živo na trgu

Metković, 13.8.2010. - Na Trgu kralja Tomislava večeras je organizirana tzv. Ribarska noć koja je privukla dosta svijeta. Na roštilju su se pekle srdele i ćevapi pa se moglo birati između ta dva dijametralno suprotna specijaliteta s obiju strana povijesne granice nad Metkovićom. Izgleda da su najviše uživala djeca kojima je prostor trga idealan za igranje dok se roditelji opuštaju.

 

 Maraton lađa

Sve je spremno za Maraton

Metković, 13.8.2010. - Posljednje lađe danas predvečer spuštene su u Neretvu podno Lučkoga mosta. Sutra se tamo očekuje prava vreva jer start u Metkoviću je sublimat cijeloga Maratona.

 

 Izložba

Tikveša i Utovac u GKS-u

Metković, 13.8.2010. - U sklopu Metkovskog kulturnog ljeta sinoć je u Galeriji GKS-a Metković otvorena zajednička izložba akademskog slikara Halila Tikveše i amatera Nikice Utovca.

 Gradske vijesti

Mat the Wad crtići

Metković, 13.8.2010. - U atriju GKS-a Metković održana je prezentacija s izložbom pod nazivom Što je animacija i Mat the Wad crtići animatora Matthewa A. Ducharmea. Tijekom prezentacije prikazano je nekoliko kratkih animiranih filmova s različitim temama, a uz prevođenje supruge Lane Bagur Ducharme o animaciji i njezinu nastanku, kao i tehnikama koje se koriste, govorio je sam autor.

 Maraton lađa

Državni vrh stiže u Metković

Metković, 13.8.2010. - Sutrašnji start 13. maratona lađa u Metković će privući dosta posjetitelja, ali i sam državni vrh koji će stići u nikad jačem sastavu. Dolaze nam predsjednik Josipović, predsjednik Sabora Bebić i predsjednica Vlade Kosor. Prema protokolu predviđeno je da ih na Trgu kralja Tomislava pozdravi svih 420 sudionika Maratona koji će biti postrojeni pred Hotelom Narona.

 Akcija

Uklonjena stara vozila s ulica

Metković, 13.8.2010. - Tijekom nedavno provedene akcije uklanjanja nepropisno parkiranih automobila i olupina komunalni redari su s gradskih ulica uklonili neregistriran kombi i stari kamion.

 Tisak

Stiže MV broj 34

Metković, 12.8.2010. - Metkovski vjesnik br. 34 od sutra ujutro moći ćete naći na uobičajenim mjestima po gradu. Za sve koji nisu u Metkoviću, ali i one nestrpljive, evo njegova elektronskoga izdanja.

 

 Gradske vijesti

Zasvijetlio park

Metković, 10.8.2010. - Večeras je zasvijetlilo u Gradskom parku po kojem je postavljeno pedeset štednih eko-svjetiljaka. Bočne svjetiljke ugrađene i na su ulazima u park.

 

 Kazalište

Izvedena Skupština

Metković, 10.8.2010. - Na sceni Ljetnog kazališta sinoć je izvedena kazališna predstava HNK Varaždin Skupština, autora i redatelja Ljubomira Kerekeša. Riječ je o satiričnoj komediji koja na ironičan način prikazuje izbornu skupštinu seoskog odbora u Črevu koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu.
   Uz autora i redatelja Ljubomira Kerekeša u predstavi su nastupili još i Draško Zidar, Mijo Pavelko, Marija Krpan i Dragutin Novaković - Šarli.

 

 Požar

Ugašen požar u Novim Selima

Metković, 10.8.2010. - Jučer oko 16 sati na području Novih Sela izbio je požar koji je zahvatio uglavnom makijom zaraslo područje veličine 10 ha. Požar su gasile javne vatrogasne postrojbe iz Metkovića, Ploča i Dubrovačkog Primorja te dobrovoljna vatrogasna društva općina Kula Norinska i Slivno. Budući da je vatra ugrozila i kuće u pomoć su došla dva kanadera pa je požar sinoć oko 19 sati lokaliziran.

 

 Tradicija

Nova klapa iz župe Vid

Metković, 9.8.2010. - Sinoćnjim koncertom svojim sumještanima prvi put se javno predstavila klapa Sveti Vid iz župe Vid.

 Maraton lađa

Videozapis o veslanju preko Jadrana

Vid, 6.8.2010. - U sklopu proslave Gospe Snježne sinoć je pred Arheološkim muzejom Narona u Vidu održana projekcija videomaterijala snimljenog tijekom nedavnoga pothvata Tragom pradjedova kada su lađari veslali od Metkovića do talijanskoga Termolija. Autori videozapisa su Milojko Glasović i Branko Markota.

 

 Vjerski život

Misa zahvalnica u crkvi Sv. Ilije

Metković, 6.8.2010. - Misom zahvalnicom u crkvi Sv. Ilije sinoć je u Metkoviću završeno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Uz fra Josipa Bebića misu je predvodio župnik fra Petar Gulić.

 

 Tradicija

Slavlje u Vidu

Vid, 5.8.2010. - Danas je u Vidu bilo slavlje koje, dok ovo objavljujemo još traje. Mi smo se tamo uputili jutros prije vrućina i zabilježili dio atmosfere s proslave Gospe Snježne. Kao i obično, zastali smo na mostu nad Norinom i po tko zna koji put snimili poznate kadrove.

 Domovinski rat

Prisjećanje na Metković 1992.

Metković, 5.8.2010. - Desetljeće i pol prošlo je od one Ledene Gospe kada se Oluja sručila nad tzv. Krajinu. Pet godina nakon pojave prvih balvana i stijena na hrvatskim cestama ponovno se iz Dalmacije u Zagreb moglo preko Knina.

 Tradicija

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo

Metković, 4.8.2010. - Otići u Vid na janjetinu uoči Ledene Gospe nekima nikada nije bilo upitno, no vremena su takva da mijenjaju i ljude i običaje.

 Domovinski rat

Sjećanje na poginule branitelje

Metković, 4.8.2010. - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti jutros su položeni vijenci i upaljene svijeće pred Središnjim križem na Gradskom groblju Sv. Ivana te ispred Spomenika poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskom ratu.

 Gradske vijesti

Dovršava se ulaz u groblje

Metković, 4.8.2010. - Prije nekoliko dana nastavljeni su radovi na ulazu u Gradsko groblje Sv. Ivana Nepomuka. Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji zida s desne strane ulaza koji bi u budućnosti trebao u potpunosti ograditi dio groblja uz prilaznu cestu sa sjeverne strane Predolca.

 Turizam

Stigli nam i Grci

Metković, 4.8.2010. - Jutros smo na Velikoj rivi zatekli parkiran turistički autobus s grčkim registracijskim pločicama pa smo krenuli raspitati se o čemu se radi.

 Gradske vijesti

Kupanje u kanalu

Metković, 3.8.2010. - Kao i proteklih godina za vrijeme velikih vrućina omiljeno okupljalište mladih stanovnika Klade i dalje je natapni kanal što vodu iz Neretve tunelom kroz Predolac vodi u donjoneretvanska polja. Mjesto okupljanja je most na cesti koja preko Klade vodi prema Dubravici, a najveća gužva je između 13 i 16 sati.

 Show business

Drndaj, drndaj…

Metković, 3.8.2010. - Suprotno nazivu Gracijinog najnovijeg albuma Drnadaj… svadba je popularnu Matiju danas smo zatekli u nimalo drnadajućoj vožnji biciklom niz svoju metkovsku ulicu. Saznali smo da se na njihovu najnovijem albumu nalazi i pjesma Ćaćina mezimica za koju Matija vjeruje da će postati hit na svadbama, baš kako što je to i njihova izvedba Linđe.

 

 Gradske vijesti

Gradski park sve ljepši

Metković, 3.8.2010. - Budući da još nije u potpunosti dovršen u Gradskom parku se često vidi nešto novo. U tijeku je betoniranje betonskih stopa za nove klupe, ali i radovi redovitog održavanja.

 

 Tradicija

Program proslave Gospe Snježne

Vid, 3.8.2010. - Sinoć započetom trodnevnicom u župnoj crkvi u Vidu se počela slaviti Gospa Snježna. Osim vjerskog obilježavanja Blagdana bit će još podosta događaja koje ovdje najavljujemo.

 Rukomet

Prvi trening RK Jerkovac

Metković, 2.8.2010. - Mladi rukometaši Jerkovca danas su se po prvi put okupili nakon ljetne pauze. Kako to obično biva, prvi trening iskorišten je za razgovor o novoj sezoni, vraćanje opreme te upoznavanju s problemima i obavezama koje ih očekuju u narednom razdoblju.

 Turizam

'Boje turizma' u dolini Neretve

Metković, 2.8.2010. - Sutra iza dnevnika na HTV1 bit će emitirana emisija Boje turizma kojoj je tema naša županija, a tri minute bit će posvećene i turističkoj ponudi gornjeg dijela doline Neretve. Prilog je sniman u Vidu i na izletištu na Norinu.

 Zanimljivosti

Modrozeleni đir

Metković, 2.8.2010. - Današnje lijepo vrijeme iskoristila je posada ove talijanske jahte za učinit đir Neretvom. Mi smo ih u objektiv uhvatili pred metkovskom lukom.

 

 Zanimljivosti

Morska ili slatkovodna?

Metković, 1.8.2010. - Bez obzira na kiše koje su pale Neretva je porasla za samo 4 cm. Sudeći prema vodostaju i slabu protoku u ovu vršu na njezinu dnu najvjerojatnije će neka morska riba. Možda se zaleti i cipol koji podnosi obje vode, a još bolje ako se u njoj nađe kakva jegulja.

 Tradicija

Vid se sprema za feštu

Vid, 1.8.2010. - Bliži se 5. kolovoza i Gospa Snježna koja se u Vidu svečano proslavlja. Da bi mjesto izgledalo urednije pobrinula se skupina Vidonjaca koji su, na poziv MO Vid i Udruge Domagojevi gusari, uredili obale Norina oko mosta.

 Gradske vijesti

Breakdanceri osvojili Trg

Metković, 1.8.2010. - Na Trgu kralja Tomislava u petak navečer bilo je iznimno živo. Razlog tomu bilo je natjecanje pet skupina brakedancera iz Metkovića i njihovih gostiju.

 

Vijesti iz 8. 2010.
ukupno 47

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01