-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Turizam

Prodajna izložba suvenira

Metković, 31.1.2008. - Evo jedne informacije koja će zanimati proizvođača suvenira iz Metkovića i doline Neretve. Ove godine, već peti put, u Opatiji se održava izložba Kvarner Expo na kojoj oni mogu predstaviti i prodavati svoje suvenire.

 Promet

Ležeći policajci

Metković, 29.1.2008. - Prema naputku grada Metkovića u ulici Alojzija Stepinca danas su postavljeni uspornici tj. (ne)popularni ležeći policajci. Postavljeni uspornici u neposrednoj blizini OŠ Don Mihovila Pavlinovića spriječit će brzu vožnju ulicom kojom se svakodnevno kreće tisuću učenika te škole. Radove su izveli djelatnici poduzeća „Dubrovnik ceste“.

 

 Požar

Vatrogascima pune ruke posla

Metković, 29.1.2008. - Tijekom posljednja dva dana djelatnici JVP Metković imali su pune ruke posla intervenirajući čak 14 puta.

 Folklor

Metkovci večeras u Dubrovniku

Metković, 29.1.2008. - Evo i jedne obavijesti za sve Metkovce koji će večeras boraviti u Dubrovniku. U 18 sati, na priredbi Welcome to Dubrovnik, u okviru programa Dubrovnik zimi predstavit će se KUD „Metković“, jedno od najboljih folklornih društava naše Županije. Koncert će se održati u Kazalištu „Marina Držića“.

 

 Elektroopskrba

Popravak visokonaponskog kabla

Metković, 28.1.2008. - Danas su djelatnici HEP-ovog Pogona Metković obavljali radove na deset kilovoltnom vodu koju prolazi ispod mosta.

 Tragedija

Poginuo slučajan prolaznik

Metković, 28.1.2008. - Jutros se oko sedam sati dogodila nesreća u kojoj je poginuo naš sugrađanin N. V. star 79 godina.

 Šport

Druga pobjeda u nastavku prvenstva

Metković, 28.1.2008. - U 13. kolu B1 muške lige – Jug, košarkaši KK Metković odigrali su treću utakmicu u drugom dijelu prvenstva i pobijedili KK Otok Ugljan iz Preka rezultatom 78:76.

 Iz Poglavarstva

Program ukupnog razvoja grada Metkovića

Metković, 28.1.2008. - U petak, 25. siječnja održana je Sjednica Poglavarstva grada Metkovića na kojoj je usvojen Plan nabave roba i usluga te ustupanja radova Grada Metkovića za 2008. Stručne poslove za provođenje postupka provodit će Upravni odjel.

 Izložba

Florijan Mićković u GKS-u

Metković, 28.1.2008. - U Galeriji GKS-a Metković otvorena je izložba akademskog kipara Florijana Mićkovića. Mostarski umjetnik, zagrebački đak i Augustinčićev učenik na izložbi se predstavio radovima iz ciklusa „Tragovi“ i „Znaci“.

 Tradicija

Počele poklade

Metković, 27.1.2008. - Današnjom povorkom malih maškara započele su Pokladne svečanosti koje će potrajati do utorka, 5. veljače 2008.

 Fotografija

Pogled na Metković s Male Rujnice

Metković, 27.1.2008. - Jučerašnji dan bio je idealan za odlazak u prirodu. Mi smo se uspeli na 598 m visoku Malu Rujnicu s koje se pruža, vjerojatno, najljepši pogled na Metković i okolicu. Tako je nastala nova fotografija što smo je uvrstili među podloge za desktop.

 

 Gradske vijesti

Pao i stogodišnji cedar

Metković, 24.1.2008. - Jučer iza 12 sati jaka bura je u Gradskom parku na razini tla prelomila dvadesetpetmetarski cedar kojega su djelatnici Komunalnoga poduzeća danas ispilili. Tako se svakim novim nevremenom smanjuje broj stogodišnjaka pa park čeka temeljita obnova. Sva sreća je da jučerašnja bura u Metkoviću nije imala snagu one makarske jer bi posljedice bile još teže.

 Rukomet

Bravo Metkovci

Metković, 24.1.2008. - Fotografija, koju prenosimo sa www.index.hr, govori sve. Nakon katastrofalne igre protiv Danaca Červar je povjerenje dao našem Ivanu Čupiću koji to opravdao „uvalivši“ Crnogorcima šest golova uz stopostotni učinak. Napokon je u obrani zaigrao i Davor Dominiković te dokazao da je obrana 3-2-1 prava tek kad je on nosi. Nikša Kaleb na prethodnim utakmicama pokazao je što zna i što (još uvijek) može. Čekamo samo da proradi i Dragan Jerković pa da metkovska četvorka u Norveškoj postane djetelina s četiri lista hrvatskoga rukometa.

 

 Gradske vijesti

Sanacija deponija početkom veljače

Metković, 23.1.2008. - U prostorijama „Metković“ d.o.o. za komunalne djelatnosti danas je potpisan Ugovor o obavljanju radova na sanaciji Gradskoga odlagališta otpada na Dubravici. Nakon raspisanog Natječaja stručno povjerenstvo, temeljem prihvatljive cijene i referenci, između četiri ponuditelja odabralo je vinkovačku firmu „Eurco“ d.d.

 Vrijeme

Bura lomila stabla

Metković, 23.1.2008. - Jaka bura što je noćas zapuhala na južnom Jadranu osjetila se i u Metkoviću. Na više mjesta vjetar je otkidao grane sa stabala, a u gradskome parku prelomio je jedno stablo. Na svu sreću sve prošlo bez ozlijeđenih i znatnije materijalne štete. Na lučkome mostu i dalje se obavljaju radovi pa se promet naizmjenično pušta jednim trakom.

 

 Kriminalitet

Zaustavljen krijumčar cigareta

Metković, 22.1.2008. - Jučer oko šest sati na graničnom prijelazu Metković zaustavljen je državljanin BiH koji je u kamionu s tegljačem pokušao u Hrvatsku prokrijumčariti 62.500 kutija cigareta.

 Promet

Ponovno radi semafor kod mosta

Metković, 22.1.2008. - Nakon puno godina ponovno je u funkciju stavljen semafor na raskrižju Ulice Stjepana Radića i prilaza Lučkom mostu.

 Gradske vijesti

Radovi na mostu

Metković, 21.1.2008. - Zbog radova na početku Lučkog mosta s desne strane Neretve, tijekom prijepodneva promet se odvijao otežano samo jednim kolničkim trakom. Od djelatnika Komunalnog poduzeća „Metković“ doznali smo da je došlo do pada pritiska na dijelu vodovodnog sustava pa se pristupilo detektiranju kvara. Radovi će se nastaviti i sljedećih dana, o čemu će se građane na vrijeme informirati.

 

 Fotografija

Nismo snimili NLO

Metković, 21.1.2008. - Ne ulazeći u to jesu li u posljednjih pedesetak dana u dva navrata zaista zabilježeni neidentificirani leteći objekti u blizini Metkovića, na našoj fotografiji od prije nekoliko dana to sigurno nisu.

 Fotografija

Lipa moja

Metković, 20.1.2008. - Nakon što je sunce raspršilo jutrošnju maglu, mnogi su nedjeljno jutro iskoristili za izlazak. U Športskoj se sjedilo ispred kafića, a mi smo potegnuli do rive gdje sjećanje na bolju prošlost čuva „Lipa moja“ na zimskome vezu.

 

 Šport

Ponovno sukob Torcide i BBB-a

Metković, 19.1.2008. - Iako je policija od sinoć čuvala prostorije Torcide i BBB-a u Metkoviću, ipak je jutros došlo do sukoba među navijačkim skupinama.

 Zanimljivosti

Jutros još jedan NLO

Metković, 19.1.2008. - Jutros, u 6,42 snimili smo neobično svjetlo nad Metkovićom. Svjetleći objekt stao je neko vrijeme mirno na mjestu nakon čega je velikom brzinom nestao u smjeru sjeveroistoka. Radi li se o istoj pojavi o kojoj je sinoć izvijestila HRT, a 30. studenoga prošle godine TV Nova, teško je reći.

 Komentar

Jedan dan zaplaši Hrvate, a drugi Srbe i Židove

Metković, 17.1.2008. - Jučerašnji bombastičan naslov „U škole se vraćaju srpski pisci i ćirilica?“ na naslovnici jednih naših novina, danas je dobio nasljednika u sestrinskoj novini. „'Hajduk Jugend' prijeti Srbima“.

 Rukomet

Ostati u Prvoj ligi i izbjeći kvalifikacije

Metković, 17.1.2008. - Već drugi tjedan rukometaši RK Metković, predvođeni trenerom Matom Nikolićem, pripremaju se za proljetni dio prvenstva koji bi trebao započeti 9. veljače.

 Obljetnice

Petsto osamdeset šesti rođendan

Metković, 17.1.2008. - Za 20. srpnja, blagdan Sv. Ilije kada Metković slavi Dan grada svi znamo. Većina nas zna i za godinu 1422. kada se prvi put u, dosad poznatim, dokumentima spominje Metković. No, većini je nepoznato da je to upravo na današnji dan.

 EU

Idemo u EU

Metković, 16.1.2008. - Nakon raznoraznih najava te stalnog pomicanja datuma ulaska Hrvatske u EU stigli smo do godine 2011., i to ako. Nedavno je Internetom kružila (šaljiva?) projekcija razvoje Europske Unije.

 Obrazovanje

Još jedan uspjeh matematičara Gimnazije Metković

Metković, 14.1.2008. - Od oko 13.000 učenika drugih razreda gimnazija, koji su u veljači prošle godine polagali nacionalni ispit (rezultati nedavno objavljeni), samo 59 ih je imalo stopostotni učinak iz matematike. Među njima našli su se Ines Jakić i Igor Šimić, učenici II. C razreda matematičkog usmjerenja metkovske Gimanzije.

 Zdravlje

Nestašica flastera

Metković, 14.1.2008. - Sve ljekarne u državi bilježe nagli porast prodaje sredstava za odvikavanje od pušenja. U nekim ljekarnama iscrpljene su sve zalihe. Više na stranici HRT-a

 

 Narona

Više od 10.000 posjetitelja

Metković, 10.1.2008. - Arheološki muzej „Narona“, svečano otvoren 18. svibnja 2007. prve posjetitelje počeo je primati 1. lipnja. Od tada pa do kraja 2007. kroz njega je prošlo više od 10.000 posjetitelja. Taj broj će sigurno stalno rasti, čime Vid i Metković postaju sve prepoznatljivija turistička destinacija.

 Zanimljivosti

Praznici

Metković, 8.1.2008. - Završili su (državni) praznici tijekom kojih su se su darivali i poslovni partneri. Jedan od standardnih darova bili su razni rokovnici. Mi smo zavirili u jedan u kojemu se na početku nalaze razne korisne informacije kao što je kalendar državnih praznika u većini europskih zemalja. Koja država ima najviše prazničkih dana? Ni sami nismo vjerovali. Njemačka ih ima čak 18.

 Promet

Do svibnja otežano preko Neretve

Metković, 7.1.2008. - Sanacija mosta na državnoj cesti D8 preko Neretve kod Rogotina danas nije započela, iako je bila najavljena. Do odgode od otprilike tjedan dana došlo je zbog kolektivnih godišnjih odmora građevinara.

 Šport

Ni na praznicima bez nogometa

Metković, 7.1.2008. - Prije nekoliko dana na igralištu NK Neretve zatekli smo „starog“ poznanika kako neumorno vježba. Trinaestogodišnji Bruno Petković, na privremenom „radu“ u Zagrebu, došao je za praznike doma, no što se tiče nogometa za njega praznici ne postoje.

 Izdavaštvo

Četrnaesti broj „Iskre“

Metković, 7.1.2008. - Zatišje koje se, obično, uvijek dogodi nakon božićnih i novogodišnjih blagdana iskoristili smo za dovršenje davno započetoga posla. Na naše web stranice postavljen je i četrnaesti broj „Iskre“.

 Posao

Na posao u novoj

Metković, 4.1.2008. - Pretražili smo na stranicama HZZ-a oglašena radna mjesta na području doline Neretve. U Metkoviću Dom zdravlja traži farmaceutskog tehničara, u Pločama se traži diplomirani inženjer pomorskoga prometa, a u općini Pojezerje pet poljoprivrednih radnika. Rokovi za prijavu istječu za dan-dva pa pogledajte ako vas zanima.

 

 Kultura

Aktivnosti Ogranka Matice hrvatske Metković

Metković, 3.1.2008. - Usprkos kroničnoj nestašici novca Ogranak Matice hrvatske iz Metkovića uspio je i prošle godine napraviti veliki broj vrijednih kulturnih projekata. Uz četiri izložbe, i to akademskih slikara: fra Petra Perice Vidića u svibnju, Jürgena Mitranskyja u srpnju, Bane Milenkovića u rujnu te akademskog kipara Kuzme Kovačića u studenome, Ogranak je pomogao i prilikom postavljanja mozaika akad. slikara Vatroslava Kuliša te oltara akad. kipara Petra Barišića u crkvi Sv. Frane u Metkoviću.

 

Vijesti iz 1. 2008.
ukupno 35

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01