-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Zanimljivosti

Vidonjski brakovi

Metković, 29.7.2008. - Saznali smo za jedan vidonjski običaj koji je relativno nov. Svake godine sastanu se rođene Vidonjke i Vidonjci koji muža ili ženu nisu tražili izvan svoga sela. Utemeljili su Društvo Vidonjski brakovi koje je u nedjelju za svoje članove organiziralo druženje i večeru uz Norin.

 Tradicija

Brudetijada u Opuzenu

Metković, 28.7.2008. - Prošle godine Brudetijadu u Opuzenu smo nekako propustili. Zato smo ove godine otišli u Opuzen i zabilježili što se događalo na tom popularnom neretvanskom natjecanju u kuhanju brudeta. Pogledajte!

 

 Akcija

Humanitarni koncert za Kalos

Metković, 28.7.2008. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj i Grada Metkovića održan je humanitarni koncert čiji prihod je namijenjen Specijalnoj bolnici Kalos u Veloj Luci gdje se liječe i mnogi Metkovci.

 Zanimljivosti

Lađa i trupa na Atlantiku

Metković, 27.7.2008. - O nastupu neretvanskih lađara na Svjetskoj izložbi mora i mornara „Brest 2008.“ Mogla bi se napraviti monografija. Toliko su zanimljiva materijala donijeli sa sobom da je gotovo nemoguće napraviti selekciju. Stoga ovdje donosimo samo nekoliko fotografija o izlasku neretvanske lađe i trupe na Atlantik.

 Maraton lađa

Potpisan Suorganizatorski ugovor

Metković, 24.7.2008. - U stonskom Restoranu Villa Koruna 23. srpnja održan je sastanak suorganizatora XI. maratona lađa na Neretvi, tijekom kojega je potpisan Suorganizatorski ugovor kojim su definirana međusobna prava i obveze.

 Gradske vijesti

Ubuduće bez vode na ulici

Metković, 24.7.2008. - Zbog sakupljanja vode pri svakoj obilnijoj kiši, na križanju ulica Put Narone i Zagrebačke izvode se radovi na ugradnji dviju kišnih rešetaka kojima će se riješiti problem oborinskih voda na tom raskrižju. Radove u dužini od 30 metara izvode djelatnici Komunalnog poduzeća Metković po nalogu Upravnog odjela za gospodarstvo grada Metkovića. Vrijednost investicije sa završnim radovima asfaltiranja procjenjuje se na oko 13 tisuća kuna.

 

 Poljoprivreda

Izložba stoke i sira

Metković, 22.7.2008. - U organizaciji Udruge uzgajivača ovaca i koza Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskoga stočarskog centra i grada Metkovića održana je Peta izložba stoke i Druga izložba tradicionalnog sira. Pogledajte što smo zabilježili.

 

 Tradicija

Proslava Svetoga Ilije i Dana grada

Metković, 21.7.2008. - Gotova je poveća fotoreportaža s dana tijekom kojih se obilježavao Dan grada i slavio Sveti Ilija. Sutra ćemo objaviti i reportažu sa Sajma stoke što se nakon dugo vremena održao u Metkoviću. Pogledate!

 

 Tradicija

Peti skokovi u Neretvu

Metković, 19.7.2008. - U organizaciji Sportsko-kulturne udruge Ispod mosta iz Metkovića, peti put su održani tradicionalni skokovi u Neretvu.

 Tradicija

Jole oduševio tisuće mladih

Metković, 19.7.2008. - Na prepunom Trgu dr. Franje Tuđmana sinoć je koncert održao popularni pjevač Jole koji je, većinom mladu publiku preko dva sata zabavljao uz besplatan roštilj i pivo. Nastup pjevača, hranu i piće sponzorirao je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo. Večeras se obilježavanje Svetoga Ilije i Dana grada Metkovića nastavlja Svečanom sjednicom u GKS-u, a u 21, 30 na istom trgu nastupit će Milo Hrnić.

 

 Gradske vijesti

Asfaltirana cesta prema Glušcima

Metković, 19.7.2008. - Nakon što su nedavno završeni radovi na polaganju vodovodne cijevi prema Glušcima jučer je na dva kilometra dugačkoj cesti prema selu položen novi asfaltni sloj.

 

 Gospodarstvo

Otvoren Ured za poduzetništvo

Metković, 18.7.2008. - Danas je u Metkoviću zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić s predstavnicima Dubrovačkog centra za poduzetništvo potpisao Ugovor o davanju na uporabu uredskih prostora i sufinanciranju troškova budućega Ureda u Metkoviću u iznosu od 500 kn mjesečno.

 Iz susjedstva

Stolice doljanskome domu

Metković, 17.7.2008. - Hrvatski seljački kulturno-prosvjetni dom u Doljanima obnovljen je prošle godine, no nedostajao mu je namještaj. Na molbu Doljanaca Grad Metković jučer im je na prigodnoj svečanosti darovao 50 stolica.

 Šport

Uređuje se igralište kod Sv. Frane

Metković, 17.7.2008. - Jučer su završeni radovi na tamponiranju igrališta uz crkvu Sv. Frane na kojem bi danas trebao biti nanesen asfaltni sloj. Igralište će biti rukometnih dimenzija, a služit će i kao parkiralište u vrijeme misa u crkvi.

 

 Tradicija

Sve je spremno za skokove

Metković, 17.7.2008. - Večerašnjem natjecanju u skokovima u Neretvu prethodile su opsežne pripreme. Jutros su vatrogasci JVP Metković šmrkovima umili obalu, a u parku se postavlja logistika koja će brojnim gledateljima nuditi jela s roštilja i razna pića. Natjecanje započinje u 19 sati. Nakon natjecanja možete produžiti do obližnje ljetne pozornice GKS-a i pogledati predstavu Zbrka u izvođenju Epilog teatra.

 

 Fotografija

Noć uz Norin

Metković, 16.7.2008. - Nekoliko minuta vožnje od središta Metkovića dovoljno je da se nađemo uz Norin u Vidu. Ta rijeka vodom napaja više od pola doline Neretve, Pelješac i Korčulu, a uskoro će Lastovo i Mljet, i još je ostane za proteći ispod vidonjskoga mosta.

 

 Gradske vijesti

Prezentacija vozila za gašenje šumskih požara

Metković, 16.7.2008. - U nazočnosti predstavnika tvrtke Strada, ovlaštenog distributera Iveco vozila za Hrvatsku, metkovski vatrogasci na Pologoši su isprobali specijalno višenamjensko vozilo marke Iveco koje se koristi u gašenju šumskih požara.

 Kazalište

Nastavlja se kulturno ljeto u Vidu

Metković, 15.7.2008. - Nastupom Malog hrvatskog teatra Kiklop iz Šibenska nastavio se kulturni program što ga ovo ljeto u Vidu organizira Arheološki muzej Narona.

 Koncert

Goran Karan na Metkovskom kulturnom ljetu

Metković, 15.7.2008. - U sklopu Metkovskoga kulturnoga ljeta na ljetnoj pozornici nastupio je Goran Karan sa pratećim bandom. Tijekom dvosatnoga koncerta taj osebujan pjevač oduševio je brojnu publiku koja se okupila na pozornici uz Neretvu.

 

 Tradicija

Skokovi u Neretvu

Metković, 15.7.2008. - U četvrtak 17. srpnja održat će se natjecanje u skokovima u Neretvu, ovaj put u četiri kategorije. Ocjenjivat će se najbolji i najluđi skokovi, a posebne kategorije bit će juniori i žene. Broj skakača nije ograničen niti je potrebno uplatiti kotizaciju. Natjecanje započinje u 19 sati kod Lučkoga mosta.

 

 Gradske vijesti

Voda Dubravici i Glušcima

Metković, 13.7.2008. - Simboličnim puštanjem vodenoga mlaza iz novoizgrađene vodovodne mreže u prigradskim naseljima Dubravici i Glušcima, na dvama prigodnim svečanostima, metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo u subotu je službeno otvorio vodovod.

 Maraton lađa

Četiri tjedna do Maratona

Metković, 12.7.2008. - Gradski park u Metkoviću idealan je poligon za zagrijavanje i vježbe istezanja u sjeni stoljetnih stabala pred mokri trening.

 Obljetnice

Papin blagoslov za 50 godina vjernosti

Metković, 11.7.2008. - U župi Nova Sela kraj Metkovića u nedjelju 29. lipnja 2008., na Sv. Petra i Pavla, bračni par Nedjeljka i Petar Bebić proslavili su u krugu svoje brojne obitelji 50-tu obljetnicu braka. Tom prigodom iz Rima je stigao blagoslov pape Benedikta XVI. koji je tim zlatnim mladencima i uzornim kršćanskim roditeljima bio uručen na kraju svete mise.

 Turizam

Na Trgu ponovno informatori

Metković, 11.7.2008. - Lani započet program pružanja turističkih informacija u gradu nastavljen je i ove godine, no sada se u nj uključila i Hrvatska turistička zajednica.

 Turizam

Mala riva osposobljena za prihvat brodova

Metković, 11.7.2008. - Komedija Zagrebački orkestar koju su Histrioni izveli na ljetnoj sceni GKS-a bila je povod da se na maloj rivi na Neretvi pusti u rad energetski ormarić sa priključcima struje i vode za brodove koji će se tamo privezivati.

 Socijalna skrb

Osnovana Udruga „Otac Ante Gabrić“

Metković, 10.7.2008. - U Metkoviću je osnovana Udruga „Otac Ante Gabrić“ koja će se baviti pružanjem pomoći osobama starije životne dobi te svima onima kojima je takva pomoć potrebna.

 Tradicija

Djelić Neretve u Brestu

Metković, 9.7.2008. - U hrvatskom izaslanstvu, koje je otputovalo u Francusku na Svjetski festival mora i mornara što se svako četiri godine se održava u Brestu, našlo se i 15 Neretvana. Oni su 7. srpnja iz Metkovića otputovali u Split gdje su se priključili ostatku izaslanstva s kojom su nastavili put u Francusku.

 Gradske vijesti

Gradsko vijeće potvrdilo prijedloge nagrada

Metković, 9.7.2008. - Gradsko vijeće Grada Metkovića potvrdilo je prijedloge Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića u 2008. Ove godine bit će ih sedam.

 Gradske vijesti

Obnova parka i Trga kralja Tomislava

Metković, 8.7.2008. - Najavljena prezentacija Idejnog projekta uređenja gradskoga parka održana je jučer u Galeriji GKS-a. Prema projektu tvrke „Studio Perivoj“ iz Malinske velika većina postojećih stabala i dalje ostaje, kao i većina postojećih staza.

 Maraton lađa

Neretvanska lađa kontra baskijske barke

Metković, 7.7.2008. - Najveći svjetski festival mora i mornara koji se ove godine po peti put, svake četvrte godine, održava u Brestu, u Francuskoj, uključuje i fluvijalnu kulturu. To je razlog što su u hrvatsku flotu povijesnih barki uključene i dvije riječne barke s ušća rijeke Neretve neretvanska trupa i lađa. Pročitajte tekst iz Vjesnika.

 

 Kultura

Oživjelo naronitansko kazalište

Metković, 6.7.2008. - Zna se da je Narona imala, tj., morala je imati amfiteatar. Samo još nije otkriven, jer da jest, tada bi se s puno većom sigurnošću moglo govoriti o mogućem broju stanovnika toga antičkog grada nadomak Metkovića.
Kako se ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Hrvoje Manenica duhovito izrazio prošloga četvrtka na terasi Muzeja u Vidu – u Naroni je nakon 2000 godina ponovno oživio teatar.

 Humanost

Oskar humanosti

Metković, 6.7.2008. - Prije nekoliko dana u Splitu su, u okviru projekta „Dodir dobrote“, dodijeljeni Oskari humanosti, nagrade koje se dodjeljuje drugi put do sada. U službenoj konkurenciji nagrade su dobile tvrtke, ustanove i udruge, dok je kao osoba jedino nagrađen metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.

 Izdavaštvo

Nagrada Ogranku Matice hrvatske Metković

Metković, 6.7.2008. - Nedavno su Zagrebu dodijeljene nagrade Matice hrvatske za 2007., a jedan od dobitnika je i Ogranak Matice hrvatske Metković. To priznanje Ogranak je dobio kao suizdavač knjige „Povijest Crkve u Hrvata“ dr. don Mile Vidovića, koja je u prosincu prošle godine predstavljena u Metkoviću.

 Gradske vijesti

Više vode zelenim površinama

Metković, 3.7.2008. - Nekoliko gradskih zelenih i cvjetnih površina ovih dana dobivaju suvremene automatske sustave za navodnjavanje kojima će olakšati održavanje tih površina, naročito u vrijeme ljetnih vrućina kakve imamo ovih dana.

 Gradske vijesti

Vatrogascima još jedno navalno vozilo

Metković, 1.7.2008. - Prije nekoliko dana u JVP Metković stiglo je još jedno navalno vatrogasno vozilo marke „Mercedes – ATEGO“, ovaj put s dvostrukom kabinom.

 

Vijesti iz 7. 2008.
ukupno 35

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01