-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Uskoro obvezno razvrstavanje otpada

Metković, 31.10.2017. - Stupanjem na snagu Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, Grad Metković donijet će Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanoga komunalnog otpada i biorazgradivoga komunalnog otpada.

 Gradska uprava

Traži se pravno rješenje za vodocrpilište u Doljanima

Metković, 31.10.2017. - Nedavno je gradonačelnik Dalibor Milan u pratnji svojih zamjenika Roberta Doke i Damira Rajića održao sastanak na kojemu se s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda i Općine Čapljina pokušalo naći rješenje za vodocrpilište u Doljanima, koje nije na području Hrvatske.

 Obavijest

Privremeno se otvaraju Vladimira Nazora i Lovački put

Metković, 31.10.2017. - Iz komunalnoga redarstava Grada Metkovića javljaju da će danas te sutra i prekosutra (31. X. – 2. XI.) povodom blagdana Svih svetih i Dana mrtvih biti obustavljeni radovi kako bi se omogućilo prometovanje motornim vozilima ulicama Vladimira Nazora i Lovački put, sa smjerom kretanja od Trga kralja Tomislava prema Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću.

 

 Gradske vijesti

Velik izbor cvijeća za nadolazeće blagdane

Metković, 31.10.2017. - Lijepo vrijeme pred sutrašnje Sve svete te Dušni dan nakon toga potaknulo je mnoge građane da navrijeme kupe cvijeće koje će položiti na grobove najdražih. Tako su na više mjesta po gradu postavljeni i prigodni cvjećarski štandovi na kojima je velik izbor cvijeća i cvjetnih aranžmana.

 

 In memoriam

Vijenci i svijeće za hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu

Metković, 31.10.2017. - Povodom 1. studenoga, blagdana Svih svetih i Dana spomena na hrvatske branitelje iz Grada Metkovića poginule u Domovinskom ratu, jutros je na Gradskome groblju svetoga Ivana Nepomuka župnik fra Ante Bilokapić molio za odrješenje njihovih duša, a potom su pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Rad udruga

Uključimo starije u našu zajednicu

Metković, 31.10.2017. - Udruga DOBRA jučer je u Hotelu Narona održala konferenciju na kojoj je predstavnike medija upoznala s Projektom Uključimo starije u našu zajednicu, koji provodi u svrhu smanjenja socijalne isključenosti starijih osoba na području doline Neretve, tako što razvija nove i poboljšava postojeće sadržaje.

 Upozorenje

Oprez za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Metković, 31.10.2017. - I ove godine će velik broj hrvatskih građana obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća. Na taj način se sjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama.

 Domovinski rat

Proslava 25. obljetnice oslobođenja hrvatskoga juga

Metković, 30.10.2017. - Velikom svečanošću jučer je u Dubrovniku obilježena 25. obljetnica oslobođenja juga Hrvatske. Završna svečanost održana je u luci Gruž po uzoru na svečano postrojavanje koje je pred prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i ratnim ministrom obrane Gojkom Šuškom upriličeno prije 25 godina, 29. listopada 1992. godine.

 In memoriam

Spomen na Metkovce hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu

Metković, 30.10.2017. - Grad Metković 1. studenoga, blagdan Svih svetih obilježava kao Dan spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića. Stoga ćemo se u utorak, 31. listopada, dan uoči Svih svetih prigodnim aktivnostima sjetiti osamnaestorice poginulih sugrađana.

 Rad udruga

Šume - strateški važan hrvatski resurs

Metković, 30.10.2017. - Iz Udruge DOBRA obavještavaju da je sutra na redu deveta od ukupno deset kontakt-emisija Eurosfera, koje se utorkom emitiraju na HKR-u u okviru Projekta Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima.

 Rukomet

Rukometaši iz Solina donijeli oba boda

Metković, 30.10.2017. - S gostovanja u Solinu rukometaši RK Metković 1963 vratili su se s dva boda, uvjerljivo porazivši domaći RK Solin s 13:22 u 5. kolu I. HRL jug.

 Šport

Atletičari OŠ don M. Pavlinocića putuju na Državno natjecanje

Metković, 29.10.2017. - Da je OŠ don Mihovila Pavlinovića i dalje rasadnik atletičara govori vijest o uspjehu njezinih učenika na Županijskome natjecanju u Makarskoj, na kojemu su dječaci zauzeli prvo, a djevojčice treće mjesto. Tako su se dječaci plasirali na završnicu Državnog prvenstva u Splitu u svibnju dogodine. Želimo im da ponove uspjeh svojih prethodnika iz 2008. godine.

 Rad udruga

Promatranje ptica na Ušću

Metković, 29.10.2017. - Prije desetak dana Ornitološka udruga Brkata sjenica bila je domaćinom četvrtom razredu OŠ Stjepana Radića iz Metkovića s učiteljicom Anom Barbir te nekoliko roditelja. Za razliku od prošloga druženju u kampu Brkate sjenice, taj su put radi promatranja ptica posjetili ušće Neretve.

 Rad udruga

Stariji educirani o prijevarama

Metković, 29.10.2017. - Udruga Otac Ante Gabrić nastavlja uspješnu suradnju s Policijskom postajom Metković, kako bi se putem edukativnih predavanja naše starije sugrađane upozorilo na razne oblike prijevara kojima su izloženi.

 Manifestacije

Dani kruha u DV Metković

Metković, 29.10.2017. - Dječji vrtić Metković tradicionalno je prigodnom izložbom i programom obilježio Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

 Gradske vijesti

Predsjednica Grabar Kitarović u posjetu Metkoviću

Metković, 29.10.2017. - Četvrtoga dana svojega boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je neretvanske gradove Opuzen, Ploče i Metković.

 Rekreacija

Metkovci vozili MTB maraton u Vodicama

Metković, 27.10.2017. - Članovi BK Metković sudjelovali su u Vodicama na tradicionalnom MTB Gabrinu maratonu, koji se održao deseti put, te ostvarili solidne rezultate.

 

 Koncert

Novi ciklus koncerata HGSM-a

Metković, 27.10.2017. - Kao gosti ciklusa koncerata Glazbene scene mladih sinoć su u Galeriji GKS-a Metković nastupili renomirani pijanisti Alberto Frka i Jakša Zlatar, koji su se metkovskoj publici predstavili kao klavirski duo.

 Obavijest

Dječja biciklistička XC utrka “Žabica” 2017.

Metković, 26.10.2017. - Metkovski Biciklistički klub Relaks u suorganizaciji s Biciklističkim klubom Metković u nedjelju, 29. listopada treći put organizira Dječju biciklističku XC utrku Žabica 2017. Evo što su nam javili.

 Rad udruga

Kako su u Napulju spriječili privatizaciju vodoopskrbe

Metković, 26.10.2017. - U sklopu projekta Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima, u prostorijama Udruge DOBRA u četvrtak, 19. listopada održana je radionica pod nazivom Europska iskustva u upravljanju javnim dobrima: Napulj - naučene lekcije.

 Putopis

3300 kilometra izbjegličkim putom

Metković, 26.10.2017. - Goran Blažević, hodač dobra srca, kako su ga neki nazvali, odlučio se upustiti u avanturu koja je trajala pet mjeseci. Naime, od Petre u Jordanu do svoga rodnoga Umaga propješačio je 3300 kilometara, slijedeći, koliko je mogao, staze kojima kreću izbjeglice prema Europi. Sinoć je U Gradskoj knjižnici Matković o tome održao putopisno predavanje i predstavio svoju knjigu Svilim.

 Šport

600 trkača druge nedjelje u Metkoviću

Metković, 26.10.2017. - SU Neretva run, organizator I. Mandarina polumaratona, sinoć je u Hotelu Narona održala konferenciju na kojoj su se predstavnicima medija obratili koordinator utrke Pavo Dujmović, predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko i predsjednik Udruge Ruđer Bošković te iznijeli neke važne detalje.

 Obljetnice

Obilježena 73. obljetnica oslobođenja Metkovića

Metković, 26.10.2017. - Na današnji dan, 26. listopada 1944. godine njemačka se vojska bez borbe povukla iz Metkovića, u koji je nakon toga ušlo nekoliko partizana. Bio je to kraj troipolgodišnje fašističko-nacističke okupacije grada u kojemu je do rujna 1943. bila talijanska vojska, da bi ga nakon kapitulacije Italije okupirali Nijemci.

 Upozorenje

Poduzetnici, pozor!

Metković, 26.10.2017. - U posljednje vrijeme poduzetnicima stiže pismo u kojemu se traži njihov PDV ID broj, kako bi se njihova firma/obrt oglašavala u nekim europskim poslovnim publikacijama. Oni koji obrazac ispune, potpišu i ovjere pečatom, a da nisu pročitali sitan tekst na dnu, kasno će shvatit da su potpisali ugovor koji ih obvezuje da to „rekalmiranje“ sljedećih pet godina plaćaju po 771 € godišnje.

 

 Gradska uprava

Usvojeno pet od šest točaka, Nikolić vijećnik umjesto Jurića

Metković, 25.10.2017. - V. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića jučer je pod predsjedavanjem Hrvoje Bebića održana u Zgradi političkih stranaka. Na Dnevnom redu bilo je šest točaka.

 Rad udruga

Izvještajno-izborna skupština DVD-a Metković

Metković, 24.10.2017. - U nedjelju, 22. listopada održana je Izvještajno-izborna godišnja skupština DVD-a Metković, na kojoj je sudjelovalo 19 od 49 članova Društva.

 stanovanje

Odaberite preostale stanove iz Programa POS-a

Metković, 23.10.2017. - Pozivaju se kandidati s liste reda prvenstva Grada Metkovića, klasa:370-01/17-01/01 urbroj: 2148/01-02-17-71 od dana 17. kolovoza 2017. godine, da se odazovu odabiru preostalih neprodanih stanova iz Programa POS-a na lokaciji Metković.

 Jezik

Prije 170 godina hrvatski postao službenim jezikom u Saboru

Metković, 23.10.2017. - Na današnji dan 1847. Hrvatski sabor je službenim jezikom proglasio hrvatski. Bila je to posljednja sjednica feudalnoga Hrvatskoga staleškog sabora jer je sljedeće, revolucionarne 1948. godine 5. lipnja održana prva sjednica Hrvatskoga sabora sazvanoga prema predstavničkom načelu.

 Natječaj

Natječaj za dadilje produžen do prekosutra

Metković, 23.10.2017. - Udruga DOBRA obavještava zainteresirane da je rok za javljanje na Natječaj za dadilje produžen do 25. listopada, tj. do prekosutra.

 Šport

Tri bronce s Grand Prixa 'Montenegro'

Metković, 23.10.2017. - Karate-klub Metković prošle je subote u crnogorskome Herceg Novom nastupio na Međunarodnom klupskom karate-turniru Grand prix Montenegro. Pod vodstvom trenera Denisa Žderića petero je njegovih natjecatelja osvojilo tri brončane medalje.

 Rukomet

Splićani odnijeli bodove s nekada za njih vrućega parketa

Metković, 22.10.2017. - Ni drugu sezonu zaredom rukometaši RK Metković 1963 nisu na domaćem terenu uspjeli svladati RK Split. Prošle sezone uspjeli su izvući bod, a pretprošle pobijedili su s 26:12. Sinoć se Split pred dvjestotinjak gledatelja pokazao čvršćom i uigranijom ekipom pa zasluženo nosi bodove s parketa na kojemu ih je puno puta ostavio.

 Manifestacije

Zahvalimo za kruh naš svagdašnji

Metković, 21.10.2017. - Kao siješ, tako ćeš i žeti – poznata je narodna mudrost. Sjeme zahvale Bogu za kruh naš svagdašnji, peciva, slastice i plodove prirode siju časne sestre svojim mališanima u DV Mali Isus.

 Predstavljanje knjige

Ljubav i čarobna riječ hvala najbolji su lijek protiv stresa

Metković, 21.10.2017. - Mjesec je hrvatske knjige, koji traje od 15. listopada do 15. studenoga, pa je tim povodom u Gradskoj knjižnici Metković u petak svoju prvu knjigu Ono što ostaje, uvijek ljubav je predstavila poznata TV i radijska voditeljica, nekadašnja pjevačica Ivana Plechinger.

 Manifestacije

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Metković, 21.10.2017. - Na školskome igralištu OŠ Stjepana Radića jučer je humanitarnom prodajnom izložbom te prigodnim programom obilježen Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje.

 Izložba

Grabovčeva 'Treperenja' izložena u GKS-u

Metković, 21.10.2017. - Vrlo zanimljiva izložba slika dubrovačkoga slikara Vedrana Grabovca otvorena je u Galeriji GKS-a Metković povodom 50-te obljetnice njegova bavljenja slikarstvom.

 Gradske vijesti

Što nam nosi otvaranje MCGP-a Metkovć?

Metković, 20.10.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer se sa svojim zamjenikom Robertom Dokom u Galeriji GKS-a Metković sastao s predstavnicima mjerodavnih ministarstava i drugih relevantnih subjekata kako bi se razmotrila problematika otvaranja Međunarodnoga cestovnoga graničnog prijelaza Metković, što bi se trebalo dogoditi u studenome ove godine.

 Elektroopskrba

Dubrovačkom do Zažablja u ponedjeljak bez struje

Metković, 20.10.2017. - Zbog planiranih radova intervencije na dvostrukom DV 10(20) kV Metković Hum i Metković - Opuzen u ponedjeljak, 23. listopada od 9 do 13 sati bez električne energije bit će potrošači u ulicama: Dubrovačka – dio, Put Predolca, Slatine, Ilije Bošnjaka – dio i Ive Lole Ribara te u Dubravici, Glušcima i općini Zažablje. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije, a u slučaju lošega vremena prekida neće biti pa će se naredni ponovo oglasiti.

 

 Predstavljanje knjige

Kako se elektrificirao Metković i okolne općine

Metković, 19.10.2017. - Vladislav Vlado Štimac, dugogodišnji rukovoditelj Elektrodalmacijina pogona u Metkoviću (koji je jedno vrijeme bio OOUR Elektroneretva Metković) sinoć je u Galeriji GKS-a predstavio svoju knjigu Elektrifikacija općina Metković, Opuzen, Ploče i Vrgorac, u kojoj je dao povijesni i tehnički pregled uvođenja i širenja elektroopskrbe u našim krajevima.

 Šport

Metkovci na otvaranju MTB zimske lige u Stankovcima

Metković, 19.10.2017. - U nedjelju je u Stankovcima održan MTB maraton Stankovci 2017. Na njemu su nastupili i članovi BK Metković, među njima i mali Marko Talajić, koji je uspio proći cijelu stazu i tako dobiti priznanje kao najmlađi natjecatelj koji je završio utrku.

 

 Izložba

Večeras u Galeriji GKS-a izlaže Vedran Grabovac

Metković, 19.10.2017. - Ciklus izložaba dubrovačkih slikara, koji Ustanova za kulturu i sport Metković organizira uz potporu Ministarstva kulture RH, Dubrovačko-neretvanske županije te gradova Dubrovnika i Metkovića, nastavlja se samostalnom izložbom dubrovačkoga slikara Vedrana Grabovca. Otvorenje izložbe pod nazivom Treperenja bit će večeras u Galeriji GKS-a u 19 sati, a predgovor prigodnom katalogu napisao je dr. Antun Karaman.

 

 Zabava

MTKviz uplovio u treću sezonu

Metković, 19.10.2017. - U trećoj sezoni popularnoga MTKviza u Galeriji GKS-a odigrano je prvo kolo u kojemu se natjecalo 16 ekipa, a prva mjesta podijelili su stari znanci.

 Policija

Predstavljeni načelnici policijskih postaja

Metković, 19.10.2017. - U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj jučer je organizirana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novoimenovani načelnici policijskih postaja, a predstavio ih je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

 Manifestacije

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 18.10.2017. - Jučer je na Trgu kralja Tomislava vrvjelo kao u košnici. Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića, natiskani za svojim lijepo uređenim štandovima, sa svojim su učiteljicama nudili razne pekarske proizvode i plodove neretvanske zemlje te tako obilježili Dane kruha i dane zahvalnosti za plodove zemlje.

 Elektroopskrba

Donji dio Petra Krešimira IV. sutra bez struje

Metković, 17.10.2017. - Zbog planiranih radova izgradnje nove GTS 10/0,4 kV Krvavac 3 (Komazini) u srijedu, 18. listopada bez električne energije od 8 do 14 sati bit će potrošači u ulici Petra Krešimira IV od kućnog broja 190 do kraja ulice. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Policija

24-satni nadzor brzine

Metković, 17.10.2017. - Po uzoru na TISPOL-ovu akciju, od 6 sati sutra, 18. 10. 2017. do 6 sati 19. 10. 2017. godine na području svih policijskih uprava pa tako i u našoj, provest će se kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo.

 Folklor

'Bekavci' KUD-a 'Metković' prvi u Kutini

Metković, 16.10.2017. - Evo još jedne (još bolje) vijesti iz KUD-a Metković. Njihova je starija dječja skupina (B selekcija) u Kutini na 15. Festivalu dječjega folklora Hrvatske, na kojemu je se okupilo oko 800 sudionika, u svojoj kategoriji osvojila 1. mjesto ispred Sv. Jurja Draganić i KUD-a Dunav iz Vukovara.

 Obrazovanje

Robotika u Gimnaziji Metković

Metković, 16.10.2017. - Prošloga je petka u prostorijama Gimnazije Metković održana radionica robotike na kojoj su se učenici upoznavali s programiranjem na platformi Arduino.

 Radionica

Kako se Napulj othrvao privatizaciji vodoopskrbe i odvodnje

Metković, 16.10.2017. - Udruga DOBRA poziva predstavnike organizacija civilnoga društva, lokalnih samouprava te sve zainteresirane građane na radionicu „Europska iskustva u upravljanju javnim dobrima: Napulj“ koja će se održati u četvrtak, 19. listopada 2017. godine u Volonterskom centru Dobra s početkom u 19 sati.

 Folklor

KUD-u 'Metković' druga nagrada u Čakovcu

Metković, 16.10.2017. - U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije i Grada Čakovca, 14. listopada 2017. godine u Centru za kulturu u Čakovcu održan je prvi dio 24. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina.

 Obrazovanje

Gimnazijalci u Europarlamentu u Strasbourgu

Metković, 16.10.2017. - Učenici Gimnazije Metković prošloga su četvrtka, 12. listopada, ponovno sjedili na zastupničkim mjestima u Europskom Parlamentu u Strasbourgu u sklopu Euroscola programa.

 Koncert

Stankovčani nastupili u GKS-u

Metković, 14.10.2017. - Prijatelji Gradske glazbe Metković, Puhački orkestar DVD Stankovo sinoć je pod ravnanjem prof. Dragutina Fabijanića održao koncert u Galeriji GKS-a Metković.

 Folklor

Metkovski folkloraši u Kutini

Metković, 13.10.2017. - B sekcija KUD-a Metković sa svojim voditeljicama Anđelinom Jerković i Anjom Batinović otputovala je sinoć u Kutinu, u kojoj će sudjelovati na 15. Festivalu dječjega folklora Hrvatske, a koji je natjecateljskoga karaktera.

 Koncert

Koncert Stankovčana u Galeriji GKS-a

Metković, 13.10.2017. - Večeras će u Galeriji GKS-a Metković kao gosti Gradske glazbe Metković koncert održati Puhački orkestar DVD Stankovo iz Stankova pokraj Jastrebarskoga. Prisjetimo se da su Stankovčani prije četiri godine bili u gostima našoj Glazbi te da od tada datira suradnja dviju glazba.

 

 Poziv

Skupština DVD-a Metković

Metković, 13.10.2017. - Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković poziva svoje članove na Skupštinu DVD-a Metković, koja će se održati u Zgradi Političkih stranaka 22. listopada 2017. godine s početkom u 18 sati.

 

 Obljetnice

25 godina Hrvatskoga logopedskog društva

Metković, 13.10.2017. - Hrvatsko logopedsko društvo osnovano je 16. listopada 1992. godine kao samostalna i dragovoljna udruga s ciljem okupljanja logopede na teritoriju Republike Hrvatske kao stručnjaka koji se stručno i znanstveno bave osobama s komunikacijskim, jezično-govorno-glasovnim popremećajima kao i poremećajima gutanja.

 Dolina Neretve

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Metković, 12.10.2017. - Evo još jednom napomene svim zagrebačkim Neretvanima te onima koji će se u subotu zateći u Zagrebu. U Galeriji Klovićevi dvori u 12 sati bit će otvorenje izložbe Fantastična bića na spomenicima antičke Narone. Već smo pisali i to da sutra i prekosutra traju Dani Neretve u Zagrebu, koji će u Hotelu International započeti u 18 sati Okruglim stolom na temu Cool-tura u Neretvi.

 

 Obrazovanje

Gledajte naše gimnazijalce na EPTV-u

Metković, 12.10.2017. - Naši su gimnazijalci otputovali u Strasbourg, gdje će se danas u Europskome parlamentu održati Euroscola day. EPTV će to putem interneta prenositi u dva navrata; od 12:30 do 15:30 te od 16 do 18 sati.

 

 Policija

Stop jurnjavi Splitskom i Zrinskih i Frankopana

Metković, 12.10.2017. - Kako piše današnji Večernji list, policija će do kraja godine na Jadranskoj i Podravskoj magistrali te u Metkoviću postaviti nadzorne kamere koje automatski prepoznaju registracijske pločice.

 Dolina Neretve

Grizu orade

Metković, 11.10.2017. - Da se u Neretvi love morske ribe nije nikakva novost. Slab dotok ovih dana još je više stanjio ionako tanak sloj slatke vode na površini pa koji metar ispod plivaju morske ribe poput orada. Od lokalnih sportskih ribiča doznali smo da dobro idu na gliste, tj. máme, kao se nekada govorilo.

 Kultura

Započela demontaža starih stolica u kazališnoj dvorani

Metković, 11.10.2017. - Nakon što su četiri desetljeća služile stotinama tisuća posjetitelja u kazališnoj, a danas i kinodvorani Gradskoga kulturnog središta stare će stolice na parteru gledališta biti zamijenjene novima. Stoga je danas započela njihova demontaža.

 Natječaj

Natječaj za pripremu dokumentacije za lokalne razvojne projekte

Metković, 10.10.2017. - Do kraja ovog mjeseca traje natječaj po Pozivu za iskaz interese za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, kojeg su raspisali Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA d.o.o.

 Projekti

Postavljene posljednje kocke na Lovačkome putu

Metković, 10.10.2017. - Jučer su postavljene posljednje granitne kocke na dijelu Lovačkoga puta na kojemu je prije toga postavljena nova vodnokomunalna infrastruktura.

 Rad udruga

Danas na HKR-u nova 'Eurosfera'

Metković, 10.10.2017. - Udruga DOBRA u partnerstvu s UDD-om – Udrugom za demokratsko društvo i Centrom za održivi razvoj iz Imotskog, uz potporu Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, nastavlja s ciklusom emisija EUrosfera. Danas od 13 sati na HKR-u poslušajte razgovor s gostom Tonijem Vidanom, predstavnikom hrvatskih okolišnih udruga u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO), savjetodavnom tijelu Europske unije.

 Rad udruga

Veterani organizirali turnir u bućanju

Metković, 9.10.2017. - Obilježavajući 25. obljetnicu oslobodilačkih akcija na jugu domovine i Dana neovisnosti, Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ za članove i prijatelje organizirala je u Vidu turnir u bućanju.

 Rukomet

Do bodova ni u prvoj domaćoj utakmici

Metković, 8.10.2017. - Nakon poraza na startu prvenstva od Mladoga rudara, RK Metković 1963 ni u prvoj domaćoj utakmici nije stigao do bodova. Sinoć je pred dvjestotinjak gledatelja u Gradskoj sportskoj dvorani s 24:26 izgubio od dugoratskoga Hrvatskog dragovoljca.

 Zdravlje

Dan ružičaste vrpce

Metković, 8.10.2017. - Dan ružičaste vrpce - međunarodni dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke u metkovskoj Udruzi oboljelih od malignih bolesti Život obilježili su jučer neformalnim druženjem i dijeljenjem promidžbenih materijala.

 Obrazovanje

Poštujte naše znakove

Metković, 7.10.2017. - U sklopu akcije Poštujte naše znakove policijski službenici Policijske postaje Metković tijekom rujna posjetili su prvašiće s područja Metkovića.

 Gradske vijesti

Potpredsjednik Sabora Petrov položio vijence u spomen na poginule branitelje

Metković, 7.10.2017. - Jutros je povodim sutrašnjeg Dana neovisnosti Republike Hrvatske potpredsjednik Sabora RH i predsjednik Mosta NL Božo Petrov s predstavnicima Mosta položio vijenac i zapalio svijeću na Gradskom groblju u Metkoviću i pred Spomenikom poginulim braniteljima na Velikoj rivi.

 

 Policija

'Napuhao' čak 3,24 promila

Metković, 6.10.2017. - Tijekom popodnevnih sati jučer, 5. listopada, prilikom prometne kontrole u Metkoviću je zaustavljeno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je u alkoholiziranom stanju upravljao 46-godišnjak, a kojem je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 3,24 g/kg. Vozač je tijekom jutarnjih sati, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na Prekršajni sud u Metkoviću.

 

 Film

'Sedmi kontinent' u Metkoviću

Metković, 6.10.2017. - Udruga Djeca susreću umjetnost u okviru filmskoga programa Sedmi kontinent organizirala je u suradnji s metkovskim vrtićima i osnovnim školama dvodnevni filmski program u Kinu Pobjeda, koji je uključivao gledanje izabranih filmova, njihovu analizu, upoznavanje s filmskom produkcijom i sl. Zamolili smo voditelja-realizatora programa Ivana Pavlovića da nam kaže nešto više.

 Obavijest

Preventivna deratizacija Grada Metkovića

Metković, 6.10.2017. - Od 9. do 17. listopada poduzeće Pomorski servis - Luka Ploče d. o. o. provesti će preventivnu deratizaciju (uništavanje štetnih glodavaca) na području Grada Metkovića, izlaganjem mamaca plave boje i crvene boje.

 Gradske vijesti

Vijenci i svijeće za poginule hrvatske branitelje

Metković, 6.10.2017. - Uoči preksutrašnjega Dana neovisnosti Republike Hrvatske jutros su u Metkoviću pred Središnjim križem na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka te pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu iz Grada Metkovića položeni vijenci i upaljene svijeće.

 Rad udruga

Postavljena ljuljačka za osobe u kolicima

Metković, 6.10.2017. - Na dječjem igralištu pokraj prostorija UOSI Prijatelj jučer se malom svečanošću obilježilo postavljanje naročite, 30.000 kuna vrijedne ljuljačke prilagođene osobama u kolicima.

 Poziv

Izložite svoje radove u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 5.10.2017. - Ovoga studenoga u Prirodoslovnome muzeju Metković PowerProgressiveArt izlaže skulpture, umjetničke instalacije i videoradove na temu: Prirodna i kulturne baština, odnosno Prirodna i kulturna baština delte Neretve. Umjetnici zainteresirani za sudjelovanje na natječaj se mogu prijaviti do 7. listopada 2017.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dio Jerkovca i uz Marka Marulića

Metković, 5.10.2017. - Zbog planiranih radova otklona kvara u TS 10/0,4 kV Metković 3 (bivša Vinarija) sutra (petak) od 10:30 do 11:30 bez električne energije će biti potrošači u ulicama Zrinskih i Frankopana (između brojeva 29 i 68), Alojzija Stepinca (između Zrinskih i Frankopana i Eugena Kvaternika), Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića, Dječji vrtić Radost i klupske prostorije ONK Metković.

 Kino

Rok trajanja – istekao

Metković, 5.10.2017. - Udruga mladih Kolektiv i ovaj će petak u 20 sati u Volonterskom centru Dobra (stara knjižnica) prikazivati dokumentarni film iz projekta Kinedok.

 Rad udruga

Obilježen Europski dan promatranja ptica

Metković, 4.10.2017. - Povodom Europskoga dana promatranja ptica članovi Ornitološkog društva Brkata sjenica s mladim su ljubiteljima ptica i prirode iz osnovne i srednje škole 30. rujna i 1. listopada obilazili deltu Neretve te prebrojavali i bilježili ptice.

 Projekti

Projekt navodnjavanja prihvatljiv za ekološku mrežu

Metković, 4.10.2017. - U Galeriji GKS-a Metković jučer je bilo javno izlaganje Studije glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu za optimizaciju Sustava navodnjavanja donja Neretva – Podsustava Koševo – Vrbovci.

 Zabava

Treća sezona MTKviza

Metković, 3.10.2017. - Nakon ljetne stanke popularni MTKviz vraća nam se u svojoj trećoj sezoni. Prvo kolo održat će se 17. listopada 19:30 na starome mjestu, u Galeriji GKS-a Metković.

 Manifestacije

Dani Neretve u Zagrebu

Metković, 3.10.2017. - Ovogodišnji Dani Neretve u Zagrebu održat će se šesti put u petak i subotu 13. i 14. listopada 2017. u Zagrebu. Manifestacija je to kojom Zagrepčanima želimo približiti ljepotu i običaje doline Neretve, snagu i sinergiju Zagrepčana i zagrebačkih Neretvana, kako bismo dali svoj doprinos promidžbi i napretku donjoneretvanskoga kraja s obiju strana granice – stoji u pozivu Udruge Dani Neretve u Zagrebu.

 Rad udruga

Udruga DOBRA obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 3.10.2017. - Udruga DOBRA jučer je u Domu za starije osobe i rehabilitaciju obilježila Međunarodni dan starijih osoba, sve u sklopu kampanje Ne zaboravimo starije, koja se provodi u okviru Projekta Uključimo starije u našu zajednicu.

 Elektroopskrba

Dio Zrinskih i Frankopana danas bez struje

Metković, 3.10.2017. - Zbog planiranih radova dovršetka izgradnje GTS 10(20)/0,4 kV Metković 4 (Duvrat) bez električne energije će 3. listopada (utorak ) od 9 do 14 sati biti potrošači u Ulici Zrinskih i Frankopana od kućnog broja 115 do kraja ulice. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Vjerski život

Procesija nakon 40 godina

Metković, 2.10.2017. - Na Malom Prologu tradicionalno se prve nedjelje u listopadu slavi Gospa od Ružarija, u narodu poznatije kao Ružarica, čiji je blagdan 7. listopada. Tim povodom jučer je ispred crkve Gospe od Ružarija na vanjskom oltaru slavljena sveta misa, s procesijom u kojoj je nošen Gospin kip.

 Šport

Sedam medalja za KK Metković

Metković, 2.10.2017. - Karate-klub Metković jučer je pod vodstvom trenera Denisa Žderića s 10 natjecatelja u borbama nastupio u Crnoj Gori na Međunarodnom klupskom natjecanju Kup Nikšića 2017., na kojem se natjecalo s 430 članova 25 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Srbije.

 Šport

ŽNK Neretva uknjižio prvi bod

Metković, 2.10.2017. - Metkovski prvoligaš ŽNK Neretva jučer je u 2. kolu 1. HNLŽ na igralištu Iza Vage podijelio bodove sa ŽNK Rijeka te tako osvojio prvi bod u ovoj natjecateljskoj sezoni.

 Obrazovanje

Srednja škola Metković u Erasmus+ projektu 'Water unites us'

Metković, 2.10.2017. - Od ove školske godine Srednja škola Metković sudjeluje u interdsiciplinarnom Erasmus+ projektu Water unites us u strateškom partnerstvu sa školama iz Latvije, Grčke, Portugala, Italije i Turske.

 

Vijesti iz 10. 2017.
ukupno 86

Uskoro obvezno razvrstavanje otpada

Traži se pravno rješenje za vodocrpilište u Doljanima

Privremeno se otvaraju Vladimira Nazora i Lovački put

Velik izbor cvijeća za nadolazeće blagdane

Vijenci i svijeće za hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu

Uključimo starije u našu zajednicu

Oprez za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Proslava 25. obljetnice oslobođenja hrvatskoga juga

Spomen na Metkovce hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu

Šume - strateški važan hrvatski resurs

Rukometaši iz Solina donijeli oba boda

Atletičari OŠ don M. Pavlinocića putuju na Državno natjecanje

Promatranje ptica na Ušću

Stariji educirani o prijevarama

Dani kruha u DV Metković

Predsjednica Grabar Kitarović u posjetu Metkoviću

Metkovci vozili MTB maraton u Vodicama

Novi ciklus koncerata HGSM-a

Dječja biciklistička XC utrka “Žabica” 2017.

Kako su u Napulju spriječili privatizaciju vodoopskrbe

3300 kilometra izbjegličkim putom

600 trkača druge nedjelje u Metkoviću

Obilježena 73. obljetnica oslobođenja Metkovića

Poduzetnici, pozor!

Usvojeno pet od šest točaka, Nikolić vijećnik umjesto Jurića

Izvještajno-izborna skupština DVD-a Metković

Odaberite preostale stanove iz Programa POS-a

Prije 170 godina hrvatski postao službenim jezikom u Saboru

Natječaj za dadilje produžen do prekosutra

Tri bronce s Grand Prixa 'Montenegro'

Splićani odnijeli bodove s nekada za njih vrućega parketa

Zahvalimo za kruh naš svagdašnji

Ljubav i čarobna riječ hvala najbolji su lijek protiv stresa

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Grabovčeva 'Treperenja' izložena u GKS-u

Što nam nosi otvaranje MCGP-a Metkovć?

Dubrovačkom do Zažablja u ponedjeljak bez struje

Kako se elektrificirao Metković i okolne općine

Metkovci na otvaranju MTB zimske lige u Stankovcima

Večeras u Galeriji GKS-a izlaže Vedran Grabovac

MTKviz uplovio u treću sezonu

Predstavljeni načelnici policijskih postaja

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Donji dio Petra Krešimira IV. sutra bez struje

24-satni nadzor brzine

'Bekavci' KUD-a 'Metković' prvi u Kutini

Robotika u Gimnaziji Metković

Kako se Napulj othrvao privatizaciji vodoopskrbe i odvodnje

KUD-u 'Metković' druga nagrada u Čakovcu

Gimnazijalci u Europarlamentu u Strasbourgu

Stankovčani nastupili u GKS-u

Metkovski folkloraši u Kutini

Koncert Stankovčana u Galeriji GKS-a

Skupština DVD-a Metković

25 godina Hrvatskoga logopedskog društva

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Gledajte naše gimnazijalce na EPTV-u

Stop jurnjavi Splitskom i Zrinskih i Frankopana

Grizu orade

Započela demontaža starih stolica u kazališnoj dvorani

Natječaj za pripremu dokumentacije za lokalne razvojne projekte

Postavljene posljednje kocke na Lovačkome putu

Danas na HKR-u nova 'Eurosfera'

Veterani organizirali turnir u bućanju

Do bodova ni u prvoj domaćoj utakmici

Dan ružičaste vrpce

Poštujte naše znakove

Potpredsjednik Sabora Petrov položio vijence u spomen na poginule branitelje

'Napuhao' čak 3,24 promila

'Sedmi kontinent' u Metkoviću

Preventivna deratizacija Grada Metkovića

Vijenci i svijeće za poginule hrvatske branitelje

Postavljena ljuljačka za osobe u kolicima

Izložite svoje radove u Prirodoslovnome muzeju

Sutra bez struje dio Jerkovca i uz Marka Marulića

Rok trajanja – istekao

Obilježen Europski dan promatranja ptica

Projekt navodnjavanja prihvatljiv za ekološku mrežu

Treća sezona MTKviza

Dani Neretve u Zagrebu

Udruga DOBRA obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Dio Zrinskih i Frankopana danas bez struje

Procesija nakon 40 godina

Sedam medalja za KK Metković

ŽNK Neretva uknjižio prvi bod

Srednja škola Metković u Erasmus+ projektu 'Water unites us'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01