-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Družite se SDP-om uz grah i piće

Metković, 30.4.2016. - Gradska organizacija SDP-a Metković poziva građane Metkovića na proslavu Praznika rada koja će se uz besplatan grah i piće održati u Gradskom parku 1. svibnja s početkom u 11 sati. U slučaju vremenskih neprilika proslava će biti organizirana ispred Zgrade političkih stranaka.

 

 Ugostiteljstvo

Noć restorana

Metković, 30.4.2016. - Metković je od sinoć bogatiji za dva restorana. U razmaku od samo pola sata u ulici Kralja Zvonimira otvoren je Pub and resto Tabakera, a stotinjak metara dalje u Ulici Oca Ante Gabrića Pizzeria bistro Casa nostra.

 Kazalište

'Ritina škola' prvo napunila gledalište metkovskoga kazališta, a potom ga oduševila

Metković, 30.4.2016. - Jedna od najizvođenijih suvremenih kazališnih komedija Ritina škola engleskoga dramaturga Willyja Russella, u produkciji Kazališta Planet Art, sinoć je publikom gotovo potpuno ispunila gledalište metkovskoga kazališta i na kraju doživjela, slobodno možemo reći, ovacije.

 Rad udruga

Druženje mladih i starih

Metković, 29.4.2016. - Obilježavajući Europski dan međugeneracijske solidarnosti u okviru Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe, UdrugaOtac Ante Gabrić ugostila jer učenike OŠ Stjepana Radića s učiteljicom engleskoga jezika Julitom Bakalar.

 Ugostiteljstvo

Dana se otvara 'Tabakera'

Metković, 29.4.2016. - Metković će danas ponovno dobiti restoran u središtu grada. U krugu nekadašnje Vage večeras će u 19 sati biti otvoren ugostiteljski objekt Pub and resto Tabakera. Kako su nam rekli vlasnici, Tabakera je nastala iz želje da se spoji uživanje u hrani, pivu, vinu… Ime je vezano uz nekadašnju Stanicu za otkup duhana, tj. njezino skladište, pa su pri uređenju neki ostavljeni izvorni detalji i povezani s modernim industrijskim stilom.

 

 Domovinski rat

Naši na proslavi 25. obljetnice Četvrte

Metković, 29.4.2016. - Jučer je u Splitu obilježena jubilarna 25. obljetnica osnutka IV. gardijske brigade, legendarne postrojbe iz Domovinskoga rata kroz koju je prošlo više od 7000 pripadnika, od kojih je 195 poginulo, četiri se vode kao nestali, a više od 1600 ih je ranjeno.

 Kazalište

MAK lutaka priprema 'Patkicu Blatkicu'

Metković, 29.4.2016. - Glumci Metkovskoga amaterskog kazališta lutaka imali su nedavno pred vrlo zahtjevnom publikom, djecom iz metkovskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola, generalnu probu svoje nove predstave Patkica Blatkica.

 Projekti

Napreduju radovi na BUPOV-u u Prudu

Metković, 29.4.2016. - Jučer su se predstavnici Svjetske banke na čelu sa Stipom Gabrićem sastali s gradonačelnicom Katarinom Ujdur, tehničkim direktorom gradske tvrtke Metković d.o.o. Mariom Bukmirom i voditeljem projekta Srđanom Dumanićem iz Hrvatskih voda te obišli gradilište biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Prudu.

 Koncert

Pavić i Plazibat zaključili ciklus koncerata HGSM-a

Metković, 28.4.2016. - U ciklusu koncerata Hrvatske glazbene scene mladih, što je godinama vodi prof. Jakša Zlatar, večeras su u Galeriji GKS-a nastupili klarinetist Boris Plazibat i pijanistica Gordana Pavić.

 Kultura

Sanacija akustične školjke i terase na ljetnoj sceni, novi reflektori u kazalištu

Metković, 28.4.2016. - U Ustanovi za kulturu i sport Metković pripremaju se radovi na sanaciji školjke nad pozornicom ljetnoga kazališta, čije je krovište toliko propalo da predstavlja sigurnosni problem, a nakon gotovo 40 godina modernizirat će se i rasvjeta u kazališnoj dvorani.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 28.4.2016. - Maslina se trenutno nalazi u fenofazi razvitka cvjetnih pupova odnosno vjenčića, ovisno o ekološkim uvjetima odnosno udaljenosti položaja od mora i nadmorskoj visini. Početak cvatnje na najtoplijim lokalitetima, očekuje se krajem travnja dok će sjeverniji i na višim nadmorskim visinama tu razvojnu fazu dostići mjesec dana nakon pa čak i dulje.

 Predstavljanje knjige

Knjiga o biskupu Baniću predstavljena u GKS-u

Metković, 28.4.2016. - U organizaciji ogranka Matice Hrvatske Metković sinoć je u Galeriji metkovskoga GKS-a predstavljena knjiga don Mile Vidovića Mons. Ćiril Banić – Biskup šibenski 1951. – 1861. u raljama Udbe.

 Rad udruga

Bake i djedovi u današnjoj obitelji

Metković, 28.4.2016. - U sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti u Udruzi Otac Ante Gabrić održano je predavanje Uloga bake i djeda u današnjoj obitelji. Družeći se s korisnicima, magistra socijalnoga rada Vilma Martić i magistra socijalne politike Jurjana Jelčić iz Centra za socijalnu skrb Metković, na vrlo su zanimljiv način podsjetile korisnike na važnost uloge baka i djedova u životima njihovih unuka.

 Javni poziv

Predložite kandidate za nagrade Grada Metkovića

Metković, 27.4.2016. - Odbor za javna priznanja Grada Metkovića objavio je Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića. koja se dodjeljuju prigodom blagdana Sv. Ilije – Dana Grada Metkovića 20. srpnja 2016.

 

 Poljoprivreda

Umanjite štetu od mraza i niskih temperatura

Metković, 27.4.2016. - Na pojedinim lokalitetima u našoj županiji zabilježe su štete od mraza na vinovoj lozi, voćkama i ranom povrću. Kod oštećenja od niskih temperatura i stresa uputno je biljke tretirati pripravcima na osnovi aminokiselina-biostimulatora (Megafol, Drin, Polyamin, Trainer i dr). Pripravke koristiti prema uputama proizvođača.

Ivana Tomac Talajić dipl. ing. agr.
e-mail: ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr


 

 Fotovijest

Sto metara gore-dolje

Metković, 27.4.2016. - Preživjeli smo podmukao nalet zime, premda se kroničari vremena možda ne bi složili s time jer je snijeg u travnju znao padati čak i u Metkoviću. Problem je u tome što kratko pamtimo. Jučerašnje jutro, koje je očistila bura s Veleža/i, natjeralo nas je da se popnemo ravno sto metara iznad uobičajene nadmorske visine na kojoj boravimo.

 Obrazovanje

Mediteranski eTwinning kontaktni seminar na Cipru

Metković, 26.4.2016. - Od 15. do 17. travnja u ciparskome gradu Limassolu održan je kontaktni seminar za eTwinnere iz mediteranskih zemalja pod nazivom Migracija – multikulturalizam: novi izazovi za mediteranske zemlje.

 Šport

Ivan Zec u Sinju drugi na pet kilometara

Metković, 25.4.2016. - Naš Ivan Zec (član AK Dubrovnik) jučer je u Sinju u utrci na pet kilometara osvojio drugo mjesto s vremenom 18:52. Veseli da se nakon dužega oporavka trčanju vratio Ruđer Bošković, koji je u svojoj konkurenciji osvojio peto mjesto, a ukupno osmo.

 

 Vrijeme

Danas deset na jedvite jade

Metković, 25.4.2016. - Prije 12 dana imali smo 28, a danas smo dosegnuli jedva do 10 ⁰C. Nije ni čudo jer nam bura puše ravno s Veleža koji je pod snijegom, a ta je, zna se, najhladnija. Velež nismo „dobacili“ jer je pod oblacima, ali zato je tu gotovo 900 metara niži Hrgud koji se, također, zabijelio. Nema druge doli vratiti kapute i lagano ložiti.

 Obrazovanje

Gimnazijalci se vratili iz Rumunjske
Projekt 'What's the use of it' u završnoj fazi

Metković, 25.4.2016. - Četvero učenika Gimnazije Metković sa svojim profesoricama Živkom Franković i Ljiljanom Jeličić boravili su ovih dana u Rumunjskoj u sklopu završnice dvogodišnjega europskog projekta primjene matematike u stvarnome životu What's The Use Of It. Projekt je uključio mobilnost nastavnika i učenika u Cipar, Rumunjsku, Tursku, Španjolsku i Hrvatsku, tj. Gimnaziju Metković.

 Obavijest

Zbog lošega vremena proslava Sv. Marka u crkvi

Metković, 25.4.2016. - Premda se najavljuje smirivanje vremena u popodnevnim satima, župnik fra Petar Gulić obavještava župljane Sv. Ilije da će proslava Sv. Marka biti u župnoj crkvi u 19 sati te da će se poslije sv. mise u crkvi obaviti i blagoslov polja.

 

 Obavijest

Upisi u vrtić

Metković, 25.4.2016. - Započinju upisi u Dječji vrtić Metković za pedagošku 2016./17. godinu. Upisi traju od 25. travnja do 6. svibnja, a zahtjev za upis preuzima se u uredu Središnjega dječjeg vrtića ili na www.vrticimetkovic.hr

 

 Šport

Pobjeda u boćarskome trileru

Metković, 25.4.2016. - U 9. kolu II. HBL jug u Boćarskom domu u Metkoviću sastale su se dvije vodeće ekipe. Boćari BK Metković ugostili su dosubotnjega lidera BK Biston Brela iz Baške Vode i u dramatičnoj utakmici preoteli mu prvo mjesto. Drama je, očito, inspirirala Nikicu Medaka da podnese opširno izvješće.

 Obrazovanje

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje nagrađuje najbolje iz jezika

Metković, 25.4.2016. - Metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, potaknuta postignućima učenika osnovnih i srednjih škola na području na kojemu djeluje (Neretvanska krajina, jugoistočna Hercegovina i Pelješac), u suradnji će se nastavnicima hrvatskoga jezika darovati svim sudionicima Državnoga natjecanja iz hrvatskoga jezika i najuspješnijim učenicima odabranih škola u školskoj godini 2015./2016. jedno od svojih izdanja tijekom svibnja i lipnja.

 Obrazovanje

Ante Svaguša na Držanom natjecanju iz matematike

Metković, 24.4.2016. - Često čitamo o uspjesima naših matematičara na županijskoj razini, no poseban je uspjeh ako ste pozvani na Državno natjecanje iz matematike.

 Šport

Metkovke pokupile dva zlata na Ombli

Metković, 24.4.2016. - III. regata Kupa Dalmacije jučer je unatoč kišnu vremenu održana na dubrovačkoj Ombli, a na njoj su slavile Aleksandra Boras i Leonarda Krstičević (dvojac na pariće u konkurenciji kadetkinja) i skifistica Nataša Šustić u konkurenciji seniorki.

 Šport

Kadetkinje ŽNK Neretva pobijedile u Splitu

Metković, 24.4.2016. - Kadetkinje ŽNK Neretva jučer su još jednom potvrdile svoju klasu. U prvenstvenoj su utakmici I. HNL za žene protiv ŽNK Marjan u Splitu pobijedile 4:1.

 Gradske vijesti

Dekani sa Zagrebačkoga sveučilišta posjetili Metković

Metković, 24.4.2016. - Na inicijativu dekana zagrebačkoga PMF-a Zorana Curića jučer su Metković posjetili njegovi kolege bivši dekani i članovi Senata toga fakulteta te dekani još 15 fakulteta Zagrebačkoga sveučilišta i nekoliko akademika.

 Priroda

Leptiri u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 23.4.2016. - Izložba Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja iz Zagreba Buđenje proljeća na rubu močvare – priča o leptirima, jučer otvorena u Prirodoslovnome muzeju Metković, izazvala je veliko zanimanje, naročito djece, budući da je edukativnoga karaktera.

 Zaštita okoliša

'Čistoća' I 'Vodovod' iz prirode uklonili preko 40 kubika otpada

Metković, 23.4.2016. - U današnjoj Zelenoj čistki sudjelovale su i gradske tvrtke Čistoća Metković d.o.o. i Metković d.o.o., čiji su djelatnici na lokacijama u Ulici Matije Gupca, Vrbovcima i Koševu uz pomoć mehanizacije iz prirode uklonili preko 40 m³ različitoga otpada.

 Zaštita okoliša

'Zelena čistka'

Metković, 23.4.2016. - Metković se i ove godine uključio u globalnu akciju Zelena čistka kojom se iz prirode nastoji ukloniti otpad što je tamo dospio zbog nemara pojedinaca, odnosno manjka svijesti o očuvanju okoliša. Premda vremenska prognoza nije bila obećavajuća, akcija je ipak uspjela.

 Izložba

Dragobratovićeva 'Neretva' u GKS-u

Metković, 23.4.2016. - Slivanjsko-opuzenski slikar Ante Dragobratović u četvrtak je u Galeriji GKS-a Metković izložio pedesetak ulja na platnu i akrilika iz svoga ciklusa Moja Neretva.

 Komentar

Je li moglo drukčije?

Metković, 23.4.2016. - Upravo sam objavio krasnu vijest o našim učenicima koji su jučer pod vodstvom svojih nastavnika obilježili Dan planeta Zemlje. Kao da su ih čuli i oni u New Yorku. Koju minutu kasnije e-poštom mi je stigla jedna fotografija vezana uz današnji dan – Svetoga Juru.

 Zaštita prirode

Zeleni zagrljaj metkovskih vrtova

Metković, 23.4.2016. - U školskim vrtovima OŠ Stjepana Radića, Srednje škole Metković i Gimnazije Metković Dan planete Zemlje obilježen je programom pod nazivomZeleni zagrljaj. Zamisao za takvo što prof. Goranka Ivanković imala je još prošle godine, ali je nije uspjela ostvariti, no ove ju je godine, uz podršku prof. Ivanke Ujdur, odlučila provesti je u djelo.

 Zaštita okoliša

Pridružite se sutra 'Zelenoj čistki'

Metković, 22.4.2016. - Gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur poziva vas da se sutra pridružite globalnoj akciji Zelena čistka kojom se iz prirode nastoji otkloniti otpad tj. sanirati nelegalna odlagališta otpada.

 Šport

Dvije pobjede mlađih kadeta i plus 40 kadeta u Omišu

Metković, 22.4.2016. - Mladi košarkaši KK Metković protekloga su produženog vikenda došli do novih pobjeda. Mlađi kadeti u Metkoviću su u prijateljskoj utakmici pobijedili DOŠK iz Drniša u, a u Prološcu u prvenstvenoj utakmici Imotski, dok su kadeti u Omišu bili više nego uvjerljivi i s visokih plus 40 (47:87) porazili omiške vršnjake.

 Zaštita okoliša

U vrtu SŠ Metković započela 'Zelena priča'

Metković, 22.4.2016. - U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje u Srednjoj školi Metković započeo je projekt pod nazivom Zelena priča. Sama ideja krenula je od profesorice Goranke Ivanković koja je uz pomoć prof. Željke Dodig osmislila koncept budućega izgleda školskoga vrta.

 Projekti

Sonja Bošnjak, zamjenica ministra Tomislava Tolušića, posjetila Metković

Metković, 21.4.2016. - Danas je u Metkoviću boravila Sonja Bošnjak, zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koja se susrela sa zamjenikom gradonačelnice Nikolom Grmojom kako bi se na terenu upoznala s projektima čije je izvođenje već započelo ili je pred samim početkom.

 Obrazovanje

Krije li se među njima budući vatrogasac?

Metković, 21.4.2016. - U organizaciji DVD-a Metković i uz potporu JVP-a Metković, jutros je u posjet metkovskim vatrogascima sa svojim tetama stigla skupina Iskrice iz Dječjega vrtića Metković.

 Izložba

Hrvatski prirodoslovni muzej gostuje u Prirodoslovnome muzeju Metković

Metković, 21.4.2016. - Buđenje proljeća na rubu močvare – priča o leptirima gostujuća je izložba Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja koja će od 22. travnja do 22. listopada 2016. biti postavljena u Prirodoslovnome muzeju Metković, a njezino otvorenje bit će u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja u 19 sati.

 Poljoprivreda

Obavijesti voćarima i vinogradarima

Metković, 21.4.2016. - Budući da nas očekuju oborine Savjetodavna služba uputila je obavijesti voćarima i vinogradarima koje ovdje prenosimo.

 Policija

Tuđom karticom 'ispeglao' 10 900 kuna

Metković, 21.4.2016. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 39-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krađe.

 Izgubljneno - nađeno

Pronađeni ključevi

Metković, 21.4.2016. - Ispred Gradskoga kulturnog središta pronađen je par ključeva koje vlasnik može preuzeti radnim danom od 8 do 15 sati.

 

 Dolina Neretve

Družite se na X. Noći Neretvana u Zagrebu

Metković, 20.4.2016. - Predsjednik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu Luka Vlahović uputio je poziv na druženje na jubilarnoj, X. Noći Neretvana koja će se 30. travnja održati u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu.

 Rad udruga

Osnovana Udruga liječenih alkoholičara i KLA 'Sidro'

Metković, 20.4.2016. - U prostorijama Gradske knjižnice Metković jučer je održana Osnivačka skupština Udruge i Kluba liječenih alkoholičara Sidro, u sklopu koje je organiziran i Okrugli stol na temu Alkoholizam i klubovi liječenih alkoholičara. Skupštini je nazočila i metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur.

 Gradske vijesti

Sanira se Ulica dr. Franje Tuđmana u Vidu

Metković, 20.4.2016. - Djelatnici Čistoće Metković započeli su sa sanacijom Ulice dr. Franje Tuđmana u Vidu, koja vodi od pošte do groblja. Zbog strma položaja ulice došlo je do erozije tla pa se počeo uništavati i asfalt. Zbog toga će se s obiju strana kolnika izraditi betonske bankine.

 

 Policija

Pojačana kontrola brzine, moguće gužve na granici

Metković, 20.4.2016. - Kako je već najavljeno, prometna policija će na svim prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja provesti pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

 Gradske vijesti

Hortikulturno uređenje minitržnice

Metković, 20.4.2016. - Nakon što je profunkcionirala minitržnica na desnoj strani grada, stiglo je na red i njezino estetsko uređenje. Na zelenim površinama zasijana je trava i zasađeno ukrasno bilje.

 

 Gradska uprava

Bratimljenje Grada Metkovića i talijanske Ortone

Metković, 20.4.2016. - Pod predsjedavanjem Marina Veraje jučer je u Zgradi političkih stranaka održana XXV. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića, na početku koje je 11 vijećnika jednoglasno usvojilo Zapisnik s prošle sjednice i Dnevni red tekuće koji je sadržavao 22 točke.

 Šport

Metkovci i Sinjani popola izvagali bodove

Metković, 19.4.2016. - U 26. kolu III. HNL jug danas su na Igralištu Iza Vage nogometaši NK Neretva i NK Junak iz Sinja podijelili po bod.

 Obrazovanje

Naši će srednjoškolci s europskim kolegama raditi na projektu 'Skrivena prigodna blaga'

Metković, 19.4.2016. - U Varšavi se od 14. do 17. travnja održao Multilateralni kontaktni seminar za nastavnike prirodoslovnih predmeta na kojem je sudjelovao i nastavnik Petar Nikolić, profesor mentor geografije i engleskog jezika u Srednjoj školi Metković i u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen.

 Jezik

Hrvatska imena: Od Domaslave do Dženifer

Metković, 19.4.2016. - U našim se imenima po Dalmaciji zrcale prežitci dalmatskoga jezika koji je stariji od talijanskoga, a nastao je od latinskoga. Mi smo, dakle, imali romanska imena prije nego što je talijanski postao važnim, prije Dantea. To su „sitnice“ koje bi ovaj narod mogle učiniti malo ponosnijim – kaže Domagoj Vidović u intervjuu za zg-magazin.

 

 Projekti

Glasujte za Metković

Metković, 19.4.2016. - Coca-Cola u Hrvatskoj pokreće projekt izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, sa željom da građane potakne na redovito vježbanje i rekreaciju. O tome hoće li i Metković biti uključen u projekt odlučujete vi od 15. travnja do 1. lipnja svojim glasovima na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr.

 Obavijest

Osniva se klub liječenih alkoholičara

Metković, 18.4.2016. - Sutra, 19. travnja s početkom u 18 sati na drugome katu Gradske knjižnice Metković održat će se Osnivačka skupština Kluba liječenih alkoholičara te Okrugli stol na temu Alkoholizam i klubovi liječenih alkoholičara, čiji će sudionici biti multidisciplinarni stručnjaci iz Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 Šport

ONK Metković izbio na drugo mjesto ŽNL

Metković, 18.4.2016. - Jučer je na svome igralištu ONK Metković u 17. kolu ŽNL dubrovačko-neretvanske ugostio staroga znanca NK Orebić i u uzbudljivoj ga utakmici pobijedio 1:0. Time su Metkovci na tablici izbili na drugo mjesto, s boljom gol-razlikom u odnosu na trećeplasirani NK Croatia.

 Rekreacija

Sedamdesetak žena bicikliralo od Metkovića do Badžule

Metković, 18.4.2016. - Da se uz dobru volju može postići puno, dokaz je jučerašnja Prva biciklijada Primavera 2016. koja je za pripadnice ljepšega spola svih uzrasta organizirana u suradnji metkovskih biciklističkih klubova Relaks i Metković.

 

Kadetkinje Neretve i dalje uvjerljivo najbolje

Metković, 17.4.2016. - Kadetkinje ŽNK Neretva jučer su u županijskom derbiju I. HNL juga za žene pobijedile vršnjakinje iz ŽNK Ombla rezultatom 6:0. Golove su postigle Mandić (2), Obradović, Repeša, Govorko i Previšić.

 Vjerski život

Nadbiskup poveo suradnike u svoj rodni kraj

Metković, 17.4.2016. - Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić jučer je svoje suradnike i djelatnike Nadbiskupije poveo na izlet u svoj rodni kraj. Po jezeru Kuti provezli su se lađom, u Vidu su posjetili Arheološki muzeja Narona, a u Metkoviću su pogledali postav Prirodoslovnoga muzeja Metković.

 Natjecanje

Znanje koje život znači

Metković, 17.4.2016. - U organizaciji GD Crvenoga križa Metković i Srednje škole Metković jučer je održano Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći podmlatka i mladeži Hrvatskoga Crvenog križa na kojem su sudjelovale ekipe iz naše Dubrovačko-neretvanske i susjedne Splitsko-dalmatinske županije.

 Fotovijest

Iz jakne u kratke rukave

Metković, 15.4.2016. - Jutrošnjih 7-8 zimskih stupnjeva Celzija pretvorilo se u ranim poslijepodnevnim satima današnjega prekrasnog dana u idealnih 24. Pravo metkovsko proljeće.

 

 Policija

Prevaren u kupnji putem interneta

Metković, 15.4.2016. - Krajem ožujka ove godine policijskim službenicima Policijske postaje Gruda 32-godišnjak je prijavio prijevaru prilikom kupnje preko interneta.

 Kazalište

Posljednja izvedba predstave 'Pravo na život'

Metković, 15.4.2016. - Gotovo potpuno ispunjeno gledalište kazališne dvorane GKS-a sinoć je velikim pljeskom ispratilo glumce amatere iz metkovske FRAMA-e, koji su posljednji put izveli predstavu Gorana Matića Pravo na život.

 Obrazovanje

Drugi krug Radionice 'Očuvanje vodnih resursa'

Metković, 15.4.2016. - U sklopu prekograničnoga projekta Održivo upravljanje vodnim resursima, koji Europska unija financira putem IPA prekograničnoga programa Hrvatska – Crna gora 2007. – 2013., u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću održan je drugi krug edukativne radionice Očuvanje vodnih resursa – osiguranja uredne i sigurne javne vodoopskrbe i gubici vodoopskrbne mreže.

 Obrazovanje

Novim njegovateljicama svečano uručene diplome

Metković, 13.4.2016. - Udruga Dobra danas je s partnerskim organizacijama Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba i Centar za socijalnu skrb Metković te suradnicima iz Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković i Obiteljskoga doma za starije i nemoćne osobe Ivana iz Ploča za 17 korisnica prekvalifikacije za zanimanje njegovateljica starijih osoba priredila svečanu dodjelu diploma u metkovskome GKS-a.

 Kazalište

Uspješni naraštaj framaša oprašta se predstavom
'Pravo na život'

Metković, 13.4.2016. - Ovoga četvrtka, 14. travnja u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 20 sati metkovski će framaši posljednji put izvesti Matićevu uspješnicu Pravo na život koja je premijerno izvedena u prosincu 2015. Ulaz je slobodan.

 Promet

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Metković, 13.4.2016. - S obzirom na to da je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila i dalje glavni uzročnik prometnih nesreća s najtežim posljedicama, tijekom sutrašnjeg dana, 14. travnja, na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske prometna će policija provesti akciju pojačanoga nadzora brzine kretanja vozila.

 Obrazovanje

Ivan i Matija uspješni na LiDraNu

Metković, 12.4.2016. - Prošloga se tjedna od 6. do 8 travnja u Šibeniku održavala državna smotra LiDraNo 2016. na kojoj su Gimnaziju Metković, ali i Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljali učenici Ivan Vidović (mentorica Suzana Nižić) i Matija Borovac (mentorica Martina Pačić).

 Obrazovanje

Edukacija osnovnoškolaca o važnosti vode

Metković, 12.4.2016. - U sklopu prekograničnoga projekta Održivo upravljanje vodnim resursima, koji Europska unija financira putem IPA prekograničnoga programa Hrvatska – Crna gora 2007. – 2013., u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću održane su edukativne radionice Očuvanje vodnih resursa – osiguranja uredne i sigurne javne vodoopskrbe i gubici vodoopskrbne mreže.

 Rekreacija

U nedjelju biciklijada za žene

Metković, 12.4.2016. - Dva metkovska biciklistička kluba Relaks i Metković sljedeće nedjelje organiziraju na ruti od Metkovića do Izletišta Adria u Badžuli prvu biciklijadu Primavera za pripadnice ljepšega spola.

 Akcija

HSU prikuplja potpise protiv poskupljenja dopunskoga

Metković, 12.4.2016. - Danas i u subotu od devet do 11 sati članovi Gradske organizacije HSU-a Metković preko puta pošte će prikupljati potpise građana protiv poskupljenja police dopunskoga zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna. Za starije osobe i osobe s invaliditetom koje nisu u stanju doći na punktove gdje se prikupljaju potpisi članovi GO HSU-a Metković po potpise će doći u njihove domove.

 

 Turizam

Ove sezone 44 uplovljavanja mini-kruzera

Metković, 11.4.2016. - U odnosu na prošlu, ove će sezone Neretvom u Metković turiste dovoziti pet mini-kruzera, koji će ukupno ostvariti 44 uplovljavanja ili 35 % više nego lani.

 Glazba

Prošećite svijetom popularne glazbe proteklih sto i nešto godina

Metković, 11.4.2016. - Zanimljiv internetski glazbeni servis naći ćete na adresi radiooooo.com koji non-stop emitira popularnu glazbu diljem svijeta posljednjih desetak dekada. Prvo izaberite dekadu, a potom kliknite na državu. Jedna od njih je i Nigdjezemska smještena na Atlantiku između Afrike i Južne Amerike. CTRL + kotačić na mišu je zumiranje.

 

 Šport

Tajna ženskoga nogometa

Metković, 10.4.2016. - Eto, stigao nam je i ragbi, ali ne da se ni nogomet. Samo su tri godine do proslave stotoga rođendana Neretve koji će, čini se, u mnogočemu uljepšati – nogometašice. Donosimo vam nekoliko fotografija snimljenih danas na našemu trgu na kojemu se igrao totalni nogomet i koje bi mogle otkriti zašto je u Metkoviću muški nogomet u krizi, a ženski u procvatu.

 Šport

Promocija ragbija u Metkoviću

Metković, 10.4.2016. - Metkovski sportski vikend danas je obogatila fešta o' ragbija koja se u poslijepodnevnim satima odigrala na pomoćnome igralištu NK Neretva. Taj, za naše pojmove pomalo neobičan, sport privukao je popriličan broj gledatelja, među kojima su sigurno bili i budući ljubitelji ragbija.

 Šport

„Obojeni“ pojasevi članovima KK Metković

Metković, 10.4.2016. - Prekjučer je u prostorijama Karate-kluba Metković početnicima organizirano polaganje za učenička karate zvanja, kojemu je pristupio dio članova koji su savladali program. Polaganje je uz pomoć trenera Darija Bukvića i Dine Žderića vodio ispitivač i predsjednik komisije za pojaseve Hrvatskoga karate-saveza Denis Žderić.

 Šport

Neretva se trznula nakon šest posnih kola

Metković, 10.4.2016. - U 24. kolu III. HNL jug na igralištu Iza Vage NK Neretva je s 2:0 svladala NK Jadran LP i tako ostvarila prvu pobjedu ovog proljeća.

 Rukomet

Metkovci preskočili Split

Metković, 9.4.2016. - U zanimljivoj, fer i borbenoj utakmici večeras su rukometaši RK Metković 1963 pred dvjestotinjak gledatelja s 26:21 svladali goste iz RK Split.

 Prometna nesreća

Smrtno stradao u prometnoj nesreći

Metković, 9.4.2016. - U prometnoj nesreći koja se dogodila 7. travnja oko 20.40 sati u Krvavcu smrtno je stradao 36-godišnji vozač.

 Obrazovanje

Dnevna doza fizike

Metković, 9.4.2016. - Mlade profesorice fizike u Gimnaziji Metković Angela Ćelić i Ana Dragović osmislile su sa svojim učenicima zanimljiv projekt pod nazivom Dnevna doza fizike koji je jučer u popodnevnim i večernjim satima u Gimnaziju privukao mnoštvo posjetitelja svih uzrasta.

 Šport

Turnir u ragbiju sedam

Metković, 9.4.2016. - Sutra u 14:30 na pomoćnome igralištu NK Neretva započet će turnir u ragbiju na kojemu će nastupiti klubovi iz Metkovića, Ploča, Dubrovnika i Mostara.

 Gradske vijesti

Orepić obećao neometan ulaz u Ulicu Marka Marulića osim u posebnim prilikama koje zahtijevaju pojačanu kontrolu

Metković, 8.4.2016. - Danas je u posjet Metkoviću stigao ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kako bi s Gradskom upravom i stanovnicima Ulice Marka Marulića razgovarao o budućemu pograničnom režimu u toj ulici te ga pokušao učiniti što bezbolnijim za tamošnje stanovništvo, ali i za ostale građane koji u toj ulici imaju rodbinu i prijatelje ili tamo idu poslom.

 Izložba

Vodena vladarica

Metković, 7.4.2016. - Izložba likovnih radova učenika Srednje škole Metković Vodena vladarica otvorena je uz prigodan program u utorak u Galeriji metkovskoga GKS-a.

 Zaštita okoliša

Napreduju radovi na biljnom uređaju u Prudu

Metković, 7.4.2016. - U prigradskom naselju Prud trenutačno je u izgradnji biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja (II. stupanj pročišćavanja) čiji je ukupan kapacitet 550 ES.

 Obrazovanje

Vrtićani učili kako se ponašati u prometu

Metković, 7.4.2016. - Djecu iz Dječjega vrtića Radost na desnoj strani grada danas smo u pratnji svojih odgajatelja i policijske službenice zatekli u samome središtu grada kako uče o ponašanju u prometu. Pri tome je simpatična policajka imala isto tako simpatične i odlučne pomagače.

 Zdravlje

Građani preventivno kontrolirali tlak i šećer

Metković, 7.4.2016. - Povodom 7. travnja, Svjetskoga dana zdravlja danas je u Metkoviću organizirana preventivna akcija mjerenja krvnoga tlaka i šećera u krvi, na koju se odazvalo dosta građana. Mi smo pred Ljekarnom Draženović zatekli korisnike Dnevnoga boravaka Udruge Otac Ante Gabrić, a u red je stala i gradonačelnica Katarina Ujdur.

 Zabava

Ni Dolores ne bi bolje

Metković, 7.4.2016. - Završena je MTKviz liga u kojoj su u posljednjem, sedmom kolu prvo mjesto podijelili ukupni pobjednici No pasaran i Coot & sons, dok je treće mjesto pripalo ekipi Bež ćuko.

 Poljoprivreda

Obavijesti ta poljoprivrednike

Metković, 7.4.2016. - Donosimo nekoliko obavijesti poljoprivrednicima koje šalje Savjetodavna služba. Odnose se na vinogradare i voćare te posebno na proizvođače jabuka.

 Šport

Zlato i srebro za naše veslače

Metković, 6.4.2016. - Veslači VK Neretvanski gusar u subotu su u Splitu sudjelovali na regati Kupa Dalmacije – memorijal Zlatko Celent, s koje su se vratili s po jednim zlatom i srebrom.

 Vjerski život

Duhovna obnova u Pločama

Metković, 6.4.2016. - Pater Marko Glogović, voditelj pavlinskog apostolata za život, idući će tjedan prigodom Jubilarne godine Božjeg milosrđa od 11. do 13. travnja (ponedjeljak – srijeda) predvoditi duhovnu obnovu u Župi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama.

 Folklor

Metkovski kudovci na 'Uskrsu u Primorju'

Metković, 5.4.2016. - Dječja plesna skupina KUD-a Metković u pratnji Mandolinskoga orkestra na Mali je Uskrs sudjelovala na tradicionalnoj VII. Međunarodnoj manifestaciji Uskrs u Primorju – Mrčevo 2016.

 Zabava

Sutra posljednje kolo MTKviz lige

Metković, 5.4.2016. - Sutra, 6. travnja u 19:30 u Galeriji GKS-a na rasporedu je posljednje, sedmo kolo MTKviz lige. Na kraju ciklusa natjecanja dodijelit će se zahvalnice svim ekipama koje su sudjelovale u prvoj sezoni kviza.

 

 Zdravlje

Znate li koliki je vaš šećer u krvi?

Metković, 5.4.2016. - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO/WHO) za ovogodišnji je 7. travnja – Svjetski dan zdravlja stavila naglasak na prevenciju i liječenje dijabetesa tj. šećerne bolesti. Tim povodom Patronažna služba Doma zdravlja Metković, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Ljekarne Draženović organiziraju zajedničku preventivnu akciju Znate li koliki je Vaš šećer u krvi?.

 Promet

Sutra otežano prema Dubrovniku

Metković, 5.4.2016. - Evo obavijesti onima koji sutra putuju u Dubrovnik. U srijedu, 6. travnja od 10 do 15 sati djelatnici policije će u Malostonskom zaljevu u blizini mosta Bistrina obavljati podvodne radove, odnosno uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava.

 Obrazovanje

Drugi Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Metković, 5.4.2016. - U sklopu Školskoga preventivnog programa i Projekta Mediji naši svagdašnji u OŠ. S. Radića provest će se 7. i 8. travnja II. Medijski dani povodom Svjetskoga dana mladih. Dani sadržavaju interaktivna edukativna predavanja za učitelje, učenike i roditelje, a održat će se uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 Predavanje

Govori mojim jezikom

Metković, 5.4.2016. - U sklopu projekta Zaigrana pedala u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj održano je povodom Svjetskoga dana autizma predavanje koje je predavačica Maja Bonačić nazvala Govori mojim jezikom.

 Obrazovanje

Dnevna doza fizike

Metković, 5.4.2016. - U petak 8. travnja od 16 sati do 21:30 u Gimnaziji Metković održat će se Dnevna doza fizike, događaj otvorenih vrata Gimnazije Metković za vanjske posjetitelje. Tridesetak je učenika sa svojim profesoricama osmislilo igrokaz, predavanja, pokuse i radionice za sve vas.

 Tribina

Udruga 'Susjedi' složno protiv getoizacije Ulice Marka Marulića

Metković, 5.4.2016. - Marko Marulić otac je hrvatske književnosti i vrlo je logično što je svojedobno u Metkoviću dobio ulicu s čijih dviju strana živi isti narod u dvjema njegovim konstitutivnim državama. Da se ta ulica zove i drukčije to ništa ne bi mijenjalo odnose susjeda koji dijele probleme poput nepostojanja kanalizacijskoga sustava. No, problem s kojim su se upravo susreli (a pred kojim odavna strepe) mogao bi im zagorčati svakodnevni život.

 Radionica

Kako se osjećaš?

Metković, 5.4.2016. - U subotu, 9. travnja od 9 sati u Gradskoj knjižnici Metković održavat će se zabavna likovna radionica za učenike 3. i 4. razreda osnovne škole pod nazivom Kako se osjećaš?. Voditeljica radionice Milka Vučić, univ. bacc. psych. različitim će likovnim aktivnostima djeci nastojati približiti temu osjećaja.

 Šport

Na turniru u Ljubuškom RK Jerkovac osvojio zlato i srebro

Metković, 4.4.2016. - Dvjema pobjedama u skupini te u polufinalu djevojčice ŽRK Jerkovac rođene 2002. osvojile su na turniru u Ljubuškome srebrnu medalju, dok su njihove dvije godine mlađe kolegice bez poraza u trima utakmicama osvojile zlato.

 Poziv

Policija poziva građane da predlože lokacije za pojačan nadzor brzine

Metković, 4.4.2016. - Prometna policija će na svim prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 21./22. travnja provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje oko Autobusnoga kolodvora

Metković, 4.4.2016. - Sutra, 5. travnja zbog radova na zamjeni niskonaponskoga bloka u GTS 10(20)/0,4 kV Metković 27 bit će od 9 do 14 sati obustavljena isporuka električnom energijom potrošačima u blizini Autobusnoga kolodvaora i Policijske postaje Metković.

 Gospodarstvo

S ministrom Panenićem o investicijama u poljoprivredu i turizam

Metković, 4.4.2016. - Na svome putovanju u Dubrovnik na Brown Forum jučer se ministar gospodarstva Tomislav Panenić zaustavio Metkoviću, gdje ga je dočekala gradonačelnica Katarina Ujdur i njezin zamjenik Nikola Grmoja, a uz predstavnike medija na susretu pred Hotelom Narona našli su se i ministar pravosuđa Ante Šprlje te saborski zastupnik Mario Klobučić.

 Obrazovanje

Učenici OŠ Stjepana Radića izradili reprezentativan 'Sierpinski tepih'

Metković, 4.4.2016. - Pod vodstvom učiteljice Marijane Curić učenici 4. C, 8. D i 8. E razreda OŠ Stjepana Radića sudjelovali su u Međunarodnom projektu Sierpinski Carpet pa smo gđu Curić zamolili da nam o tome kaže nešto više.

 Šport

Metković dobio nogometnog prvoligaša

Metković, 3.4.2016. - Nakon što su jučer kadetkinje bile uvjerljive protiv ŽNK Split, danas su seniorke ŽNK Neretva s pet golova ispratile Zadranke iz ŽNK Donat. Metkovsko ženskonogometno čudo se nastavlja.

 Šport

Kadetkinje ŽNK Neretva osigurale završnicu

Metković, 3.4.2016. - Kadetkinje ŽNK Neretva putuju na završnicu Prvenstava Hrvatske koju su jučer izborile visokom pobjedom 4:0 protiv ŽNK Split.

 Maraton lađa

Promocija Maratona u Bjelovaru

Metković, 3.4.2016. - Od petka do danas u Gudovcu pokraj Bjelovara održan je Proljetni sajam na kojemu je Udruga 'Argonauti' iz Bjelovara postavila reklamni pano s neretvanskom lađom te tako promovirala Maraton lađa.

 

 Akcija

Testiranje sluha te mjerenja tlaka i šećera u krvi

Metković, 3.4.2016. - Udruga Dobra u suradnji s Društvom dijabetičara grada Metkovića i Patronažnom službom Doma zdravlja Metković jučer je u prostorijama Volonterskoga centra Dobra organizirala besplatno testiranje sluha te mjerenja tlaka i šećera u krvi.

 Šport

Limačice otvorile rođendansko slavlje ŽNK Neretva

Metković, 1.4.2016. - Na malonogometnom igralištu s umjetnom travarom predvečer je odigrana prijateljska utakmica između limačica ŽNK Neretva i ŽNK Maestral iz Krvavca, u kojoj su maestralke pokazale da su napredovale jer su primile dva gola manje, a dale su jedan. Prije dva mjeseca bilo je bilo 8 : 1.

 Promet

Od 1. srpnja pješačke staze na mostu jednosmjerne

Metković, 1.4.2016. - Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture naručilo je Studiju o intenzitetu i smjeru pješačkoga prometa Lučkim mostom u Metkoviću. Od danas naročite kamere na sredini mosta broje pješake koji se kreću dvjema pješačkim stazama.

 Obrazovanje

Metkovski sedmaši posjetili HNK Split

Metković, 1.4.2016. - Učenici VII. C i VII. D razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića prošloga su utorka u sklopu izvanučioničke nastave sa svojim razrednicima Božidarom Lovrićem i Ljupkom Sršen Gutić posjetili Hrvatsko narodno kazalište u Splitu.

 Obrazovanje

Kukci dobili još jedan 'hotel'

Metković, 1.4.2016. - U Metkoviću je proradio još jedan hotel za kukce. Nakon edukacije u Prirodoslovnome muzeju Metković, gdje su naučili sve o važnosti kukaca za prirodu, učenici II. a razreda sa svojom su učiteljicom Anom Barbir od prirodnih materijala izgradili nastambu za kukce koja usput i ukrašava školski vrt.

 Tradicija

Ministrastvo kulture RH metkovskim žudijama oduzelo godinu

Metković, 1.4.2016. - Reagirajući na anonimnu predstavku koja je u utorak, 29. ožujka 2016. stigla na adresu Ministarstva kulture i u kojoj se ukazuje na neobična događanja tijekom Velikog trodnevlja u Župi sv. Ilije u Metkoviću, Vijeće za nematerijalnu kulturnu baštinu pri Ministarstvu kulture RH oglasilo se priopćenjem iz kojega prenosimo najvažnije.

 

Vijesti iz 4. 2016.
ukupno 112

Družite se SDP-om uz grah i piće

Noć restorana

'Ritina škola' prvo napunila gledalište metkovskoga kazališta, a potom ga oduševila

Druženje mladih i starih

Dana se otvara 'Tabakera'

Naši na proslavi 25. obljetnice Četvrte

MAK lutaka priprema 'Patkicu Blatkicu'

Napreduju radovi na BUPOV-u u Prudu

Pavić i Plazibat zaključili ciklus koncerata HGSM-a

Sanacija akustične školjke i terase na ljetnoj sceni, novi reflektori u kazalištu

Obavijest maslinarima

Knjiga o biskupu Baniću predstavljena u GKS-u

Bake i djedovi u današnjoj obitelji

Predložite kandidate za nagrade Grada Metkovića

Umanjite štetu od mraza i niskih temperatura

Sto metara gore-dolje

Mediteranski eTwinning kontaktni seminar na Cipru

Ivan Zec u Sinju drugi na pet kilometara

Danas deset na jedvite jade

Gimnazijalci se vratili iz Rumunjske
Projekt 'What's the use of it' u završnoj fazi

Zbog lošega vremena proslava Sv. Marka u crkvi

Upisi u vrtić

Pobjeda u boćarskome trileru

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje nagrađuje najbolje iz jezika

Ante Svaguša na Držanom natjecanju iz matematike

Metkovke pokupile dva zlata na Ombli

Kadetkinje ŽNK Neretva pobijedile u Splitu

Dekani sa Zagrebačkoga sveučilišta posjetili Metković

Leptiri u Prirodoslovnome muzeju

'Čistoća' I 'Vodovod' iz prirode uklonili preko 40 kubika otpada

'Zelena čistka'

Dragobratovićeva 'Neretva' u GKS-u

Je li moglo drukčije?

Zeleni zagrljaj metkovskih vrtova

Pridružite se sutra 'Zelenoj čistki'

Dvije pobjede mlađih kadeta i plus 40 kadeta u Omišu

U vrtu SŠ Metković započela 'Zelena priča'

Sonja Bošnjak, zamjenica ministra Tomislava Tolušića, posjetila Metković

Krije li se među njima budući vatrogasac?

Hrvatski prirodoslovni muzej gostuje u Prirodoslovnome muzeju Metković

Obavijesti voćarima i vinogradarima

Tuđom karticom 'ispeglao' 10 900 kuna

Pronađeni ključevi

Družite se na X. Noći Neretvana u Zagrebu

Osnovana Udruga liječenih alkoholičara i KLA 'Sidro'

Sanira se Ulica dr. Franje Tuđmana u Vidu

Pojačana kontrola brzine, moguće gužve na granici

Hortikulturno uređenje minitržnice

Bratimljenje Grada Metkovića i talijanske Ortone

Metkovci i Sinjani popola izvagali bodove

Naši će srednjoškolci s europskim kolegama raditi na projektu 'Skrivena prigodna blaga'

Hrvatska imena: Od Domaslave do Dženifer

Glasujte za Metković

Osniva se klub liječenih alkoholičara

ONK Metković izbio na drugo mjesto ŽNL

Sedamdesetak žena bicikliralo od Metkovića do Badžule

Kadetkinje Neretve i dalje uvjerljivo najbolje

Nadbiskup poveo suradnike u svoj rodni kraj

Znanje koje život znači

Iz jakne u kratke rukave

Prevaren u kupnji putem interneta

Posljednja izvedba predstave 'Pravo na život'

Drugi krug Radionice 'Očuvanje vodnih resursa'

Novim njegovateljicama svečano uručene diplome

Uspješni naraštaj framaša oprašta se predstavom
'Pravo na život'

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Ivan i Matija uspješni na LiDraNu

Edukacija osnovnoškolaca o važnosti vode

U nedjelju biciklijada za žene

HSU prikuplja potpise protiv poskupljenja dopunskoga

Ove sezone 44 uplovljavanja mini-kruzera

Prošećite svijetom popularne glazbe proteklih sto i nešto godina

Tajna ženskoga nogometa

Promocija ragbija u Metkoviću

„Obojeni“ pojasevi članovima KK Metković

Neretva se trznula nakon šest posnih kola

Metkovci preskočili Split

Smrtno stradao u prometnoj nesreći

Dnevna doza fizike

Turnir u ragbiju sedam

Orepić obećao neometan ulaz u Ulicu Marka Marulića osim u posebnim prilikama koje zahtijevaju pojačanu kontrolu

Vodena vladarica

Napreduju radovi na biljnom uređaju u Prudu

Vrtićani učili kako se ponašati u prometu

Građani preventivno kontrolirali tlak i šećer

Ni Dolores ne bi bolje

Obavijesti ta poljoprivrednike

Zlato i srebro za naše veslače

Duhovna obnova u Pločama

Metkovski kudovci na 'Uskrsu u Primorju'

Sutra posljednje kolo MTKviz lige

Znate li koliki je vaš šećer u krvi?

Sutra otežano prema Dubrovniku

Drugi Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Govori mojim jezikom

Dnevna doza fizike

Udruga 'Susjedi' složno protiv getoizacije Ulice Marka Marulića

Kako se osjećaš?

Na turniru u Ljubuškom RK Jerkovac osvojio zlato i srebro

Policija poziva građane da predlože lokacije za pojačan nadzor brzine

Sutra bez struje oko Autobusnoga kolodvora

S ministrom Panenićem o investicijama u poljoprivredu i turizam

Učenici OŠ Stjepana Radića izradili reprezentativan 'Sierpinski tepih'

Metković dobio nogometnog prvoligaša

Kadetkinje ŽNK Neretva osigurale završnicu

Promocija Maratona u Bjelovaru

Testiranje sluha te mjerenja tlaka i šećera u krvi

Limačice otvorile rođendansko slavlje ŽNK Neretva

Od 1. srpnja pješačke staze na mostu jednosmjerne

Metkovski sedmaši posjetili HNK Split

Kukci dobili još jedan 'hotel'

Ministrastvo kulture RH metkovskim žudijama oduzelo godinu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01