-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Radionica

Neretvanska prirodna i kulturna baština

Metković, 31.12.2013. - U Gradskoj knjižnici Metković jučer je u organizaciji Udruge Divina Natura održana radionica u sklopu Edukativnoga program Naronitana kojim se želi promovirati neretvanski kraj, njegovu prirodnu i kulturnu baštinu te zaštititi prirodne i tradicijske vrijednosti delte Neretve.

 Obrazovanje

Subvencija prijevoza srednjoškolcima

Metković, 31.12.2013. - Upravni odjel za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metkovića obavještava učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Metkovića, a pohađaju srednju školu u Pločama ili u Opuzenu da Grad Metković subvencionira prijevoz autobusom.
    Zahtjev za subvenciju podnosi se Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metkovića, a sve informacije u svezi toga mogu se dobiti na tel. 681 395 ili 681 878.

 

 Komentar

Petrov 'izgubio' u 95. minuti

Metković, 31.12.2013. - Bez obzira na to što internetske ankete zbog svoje prirode više spadaju u domenu zabave nego stvarnoga opipavanja pulsa javnosti, jučer zaključena anketa Slobodne Dalmacije za Dalmatinca/ku godine za Božu Petrova je završila slično kao što je u Prvenstvu Jugoslavije u nogometu 1975./76. završio splitski Hajduk – na drugome mjestu.

 Potres

Neke Metkovce probudio jak potres, ostali su bili već budni

Metković, 29.12.2013. - Prema izviješću Seizmološke službe Republike Hrvatske njihovi su seizmografi jutros malo prije osam sati zabilježili jak potres s epicentrom 10 km sjeverozapadno od Ploča u okolici Gradca. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VI. stupnja MCS ljestvice. Potres je uznemirio i Metkovce, no trešnja je bila brza i kratka pa izgleda da nije bilo nekih šteta.

 Koncert

Koncertom Gradske glazbe okončane Prosinačke svečanosti

Metković, 29.12.2013. - Ovogodišnje Prosinačke svečanosti sinoć su tradicionalno okončane Božićno-novogodišnjim koncertom Gradske glazbe Metković koja je pod ravnanjem Dražena Laskača nastupila na pozornici metkovskoga GKS-a.

 Tradicija

Božićna čarolija u DV Leut

Metković, 28.12.2013. - Tradicionalna božićna priredba i ove je godine održana u Dječjem vrtiću Leut. Predstavom Božićna čarolija mali su leutani božićnu čaroliju oživjeli u srcima svih prisutnih.

 Obavijest

Blagoslov obitelji u Župi sv. Ilije

Metković, 28.12.2013. - Na mrežnoj stranici Župe sv. Ilije objavljen je raspored blagoslova obitelji koji je započeo jučer.

 

 Gradska uprava

Vizualizacija Proračuna za 2014.

Metković, 28.12.2013. - Nakon što je nedavno na Sjednici Gradskoga vijeća usvojen Proračun za 2014. napravljena je njegova vizualizacija pa sada klikom na gornju grafiku možete vidjeti koliko je novca predviđeno za što. Imate li problema s Internet Explorerom vizualizaciju pogledajte u Chromeu ili nekom drugom pregledniku.

 

 Predavanje

Jasmin u kosi

Metković, 28.12.2013. - Zanimljivo multimedijsko predavanje o Južnoj Indiji naslovljeno s Jasmin u kosi sinoć je u gotovo ispunjenoj Galeriji GKS-a održao Stipica Grgić.

 Tradicija

Badnjak u Ulici neretvanskih gusara

Metković, 27.12.2013. - Prethodne dvije godine stanovnici Ulice neretvanskih gusara organizirali su paljenje badnjaka, kako se to po našim selima radilo u davna vremena. Ta je tradicija nastavljena i ove godine pa je uz dobro pripremljen bakalar, crno vino i obilje pjesme i radosti ispunjena još jedna predbožićna noć. O božićnim običajima u Hrvata pročitajte u tekstu dr. Ivana Jurića, a evo što je u svojoj ulici zabilježio Mate Musulin:

 Izložba

'Neretva Natura 2000' u Gradskoj knjižnici

Metković, 27.12.2013. - U organizaciji Udruge Divina Natura danas je u Gradskoj knjižnici Metković otvorena izložba fotografija Davorke Kitonić naziva Neretva Natura 2000. Izložba je osmišljena i predstavljena sa svrhom da se javnost što više zainteresira i obrati pozornost na Naturu 2000, europsku direktivu s kojom je Hrvatska postala dio ekološke mreže Europske unije.

 Domovinski rat

Veterani se prisjetili svoga suborca

Metković, 26.12.2013. - Danas je Sv. Stjepan, dan kada imendan slave Stjepani, Stipani, Štefovi i Štefice… Stjepan Dropulić ga prije 19 godina nije dočekao. Poginuo je samo tri dana prije imendana u akciji Zima 94.

 Šport

CB Urban Orašina pobjednik MNT Metković 2013.

Metković, 26.12.2013. - Malonogometna ekipa CB Urban Orašina uspjela je u finalnoj utakmici 21. Božićnog malonogometnog turnira Metković 2013. seniorski pehar zadržati u Metkoviću tako što su sa 6:3 pobijedili ekipu Caffe Pavo Dubint iz Čitluka. U utakmici za treće mjesto među seniorima CB Carpe diem je rezultatom 9:2 pobijedio MNK Crni put.

 Ugostiteljsvo

Hoćemo li dobiti tradicionalnu fažolijadu

Metković, 24.12.2013. - Jučer su u večernjim satima u Športskoj ulici tamošnji ugostitelji na nekoliko mjesta kuhali grah na dar građanima, tj. svojim gostima. Kako je došlo do te zamisli da ugostitelji počaste građane razgovarali smo s Mirelom Jelčić, voditeljicom Sekcije ugostitelja u Udruženju obrtnika Metkovića.

 Gradska uprava

Gradonačelnik na božićnome domjenku zatražio još veće zalaganje

Metković, 24.12.2013. - Sinoć je u Galeriji GKS-a gradonačelnik Božo Petrov upriličio domjenak za svoje suradnike u Gradskoj upravi te zaposlenike gradskih ustanova i poduzeća. Tom im je prigodom zahvalio na suradnji i čestitao Božić i Novu godinu, zatraživši od sviju još veće zalaganje na poslu kako bi Metković učinili gradom na ponos sebi i svojoj djeci. Preostala hrana s domjenka upućena je u Crveni križ koji će je podijeliti najpotrebnijima.

 Tradicija

Božićna priredba na Trgu

Metković, 24.12.2013. - Sinoć je na Trgu kralja Tomislava upriličen jednosatni glazbeno-recitatorski program naziva Božiću u susret. Time je nastavljena tradicija započeta prije dvije godine, s tim što je koncert održan dan ranije nego što je to bilo protekla dva puta.

 Obavijest

Dođite i na Trg i u Športsku

Metković, 23.12.2013. - Danas će u 17 sati na Trgu kralja Tomislava početi jednosatni glazbeno-recitatorski program Božiću u susret, a u Športskoj će ulici tamošnji ugostitelji pripremati besplatan grah.

 Humanost

Policijska postaja Metković darovala potrebite

Metković, 23.12.2013. - Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana djelatnici Policijske postaje Metković nastojali su u vrijeme darivanja pomoći i razveseliti one kojima je to najpotrebnije. Tako su u Policijskoj postaji Metković organizirali humanitarnu akciju sakupljanja novčanih priloga te od prikupljenoga novca kupili osnovne prehrambene namirnice za najpotrebnije korisnike Caritasa Župe sv. Ilije u Metkoviću.

 Inicijative

Grad Metković traži MT registracijske pločice na vozilima

Metković, 23.12.2013. - U javnu raspravu o izgledu novih registracijskih pločica na vozilima uključio se i Grad Metković sa zahtjevom da vozila vlasnika s područja Metkovića ubuduće imaju oznaku MT umjesto DU, kao što to u Splitsko-dalmatinskoj županiji imaju Makarska i Imotski.

 Šport

Danas veliko finale MNT-a 'Metković 2013'

Metković, 23.12.2013. - Sinoć su odigrane utakmice poluzavršnice MNT-a Metković 2013 koje su donijele dosta uzbuđenja, a nakon kojih su se u završnicu plasirali čitlučki Caffe Pavo Dubint i metkovski CB Urban Orašina.

 Koncert

Božićni koncert u crkvi sv. Franje

Metković, 22.12.2013. - Večeras je u crkvi sv. Franje održan Božićni koncert Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković i Mješovitog zbora Župe sv. Ilije te njihovih gostiju.

 Koncert

Versi i Mejaši dobro zagrijali publiku

Metković, 22.12.2013. - Oko tisuću i sto posjetitelja gotovo dvosatnoga koncerta metkovske grupe Versi i Tamburaškoga sastava Mejaši sinoć je zadovoljno otišlo iz Gradske športske dvorane.

 Gradske vijesti

Betlehemsko svjetlo stiglo u Metković

Metković, 22.12.2013. - Betlehemsko svjetlo mira sinoć su u Metković iz katedrale sv. Dujma u Splitu donijeli članovi Udruge izviđača Neretvanski gusar. Svjetlo će do Badnje večeri izviđači čuvati na dvama mjestima, od kuda će ga na Badnjak odnijeti u crkve u Metkoviću, Vidu, Bijelom Viru, Gabela Polju, Opuzenu i Živogošću. Vjernici koji u svom domu žele imati Svjetlo mira mogu ga preuzeti u crkvama u spomenutim mjestima.

 

 Koncert

Veselje ti navješćujem

Metković, 22.12.2013. - Veselo, veselo. Možda je tako najbolje opisati sinoćnji Božićni koncert Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković i gostiju u Galeriji GKS-a i za koji vjerujemo da će ubuduće postati tradicionalan.

 Zanimljivosti

Petrov u startu među deset Dalmatinaca godine

Metković, 22.12.2013. - Nakon što je na anketi, koju je na razini Hrvatske proveo net.hr, metkovski gradonačelnik Petrov u vrlo jakoj konkurenciji završio na četvrtom mjestu, uvršten je i u anketu Dalmatinac godine koju na svojoj mrežnoj stranici provodi Slobodna Dalmacija. Bez obzira na rezultat uspjeh je što je Petrov u startu svrstan među desetoricu Dalmatinaca godine.

 

 Gradska uprava

Proračun 27 milijuna, a stvarnih 20

Metković, 21.12.2013. - Na jučer održanoj VI. Sjednici Gradskoga vijeća grada Metkovića usvojen je Rebalans proračuna Grada Metkovića za 2013. i Proračun za 2014. Ukupno rebalansirani proračunski prihodi za 2013. iznose 34.138.920 kuna i veći su za 398.805 kuna u odnosu na planirani Proračun 2013.

 Rad udruga

Planinari proslavili uspješnu godinu

Metković, 21.12.2013. - Planinari Hrvatskoga planinarskoga društva Gledavac jučer su u Kavani Havana uz glazbu Trija Dalmati zajedničkim druženjem proslavili uspješnu godinu tijekom koje su imali niz zanimljivih izleta.

 Šport

Najava poluzavršnice BMT Metković 2013

Metković, 21.12.2013. - 21. božićni malonogometni turnir Metković 2013 približava se svojoj završnici koja će se igrati u ponedjeljak, 23. prosinca. Sutra će se u Gradskoj športskoj dvorani igrati utakmice poluzavršnice prema sljedećem rasporedu:

 Obavijest

Predstavljanje fakulteta zagrebačkoga sveučilišta

Metković, 21.12.2013. - Onima koji su možda zaboravili evo podsjetnika da je danas od 10 do 13 sati u Galeriji GKS-a predstavljanje fakulteta Zagrebačkoga sveučilišta. Predstavljanje je namijenjeno maturantima, no nije zgorega da dođu i mlađi srednjoškolci kako bi stvorili sliku fakulteta koji namjeravaju studirati ili se konačno odlučili za jedan od njih. Fakultete će predstaviti studenti iz doline Neretve.

 

 Zabava

Veseli božićni party

Metković, 21.12.2013. - Za djecu i roditelje Coco club u nedjelju, 22. prosinca s početkom u 16.30 organizira Veseli party s djedom božićnjakom. Najavljuju dva sata nezaboravna provoda uz karaoke show i prigodne darove koje će podijeliti djedica. Ulaznica stoji 20 kn.

 

 Kultura

Kako su nastale lastavice

Metković, 21.12.2013. - Poznata pripovjedačica bajki Jasna Held sinoć je u Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnoga muzeja Metković okupila najmlađe da bi im pričala bajke iz skandinavskoga svijeta.

 Gradske vijesti

Zvonce traži sreću

Metković, 20.12.2013. - Tete iz Dramske skupine Dječjeg vrtića Metković danas su malim vrtićanima na dar izvele lutkarsku predstavu Zvonce traži sreću.

 Kazalište

Opuzenski amateri odigrali 'Zimski prostor'

Metković, 20.12.2013. - Glumci Amaterskoga kazališta Opuzen Suzana Dragobratović Mušan, Robert Babić i Tomislav Herceg sinoć su u Gradskom kulturnom središtu Metković odigrali predstavu Zimski prostor prema drami Tončija Petrasova Marovića i u režiji Velimira Ključe. To je bila posljednja kazališna predstava u sklopu Prosinačkih svečanosti 2013. koje se sutra u 19 sati nastavljaju koncertom Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković u Galeriji GKS-a.

 Gradske vijesti

'Leut' darivao Caritas i Crveni križ

Metković, 19.12.2013. - Djeca iz Dječjeg vrtića Leut danas su u pratnji svojih odgojitelja posjetila Caritas Župe sv. Ilije i Gradsko društvo Crvenoga križa Metković.

 Izložba

Kulijini akrilici u Gradskoj knjižnici

Metković, 19.12.2013. - U razmaku od samo desetak dana slikar amater Ivica Ivaniš Kulija metkovskoj publici se predstavio i drugom izložbom koja je večeras otvorena u Gradskoj knjižnici Metković. Ovoga puta izložen je dvadeset i jedan rad zajedničkog naziva Akrilici 2013.

 Glazba

Matija i Jure snimili božićni spot

Metković, 19.12.2013. - Matija Vuica i Jurica Popović iz Gracije snimili su u idiličnom okruženju zagrebačkoga Zrinjevca videospot za svoju novu božićnu pjesmu Božić s tobom.

 Izložba

Kulija u Gradskoj knjižnici

Metković, 19.12.2013. - Večeras će u 19.30 u Gradskoj knjižnici biti otvoren drugi dio izložbe slika Ivice Ivaniša Kulije Akrilici 2013. Izložba ostaje otvorena do 17. siječnja 2014.

 

 Humanitarna priredba

Jabuke prvog Božića

Metković, 18.12.2013. - U organizaciji Udruge Leptirići večeras je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana tradicionalna humanitarna priredba koja se u okviru Prosinačkih svečanosti održava od 2009.

 Gradske vijesti

Izložba dječjih radova u DV Radost

Metković, 18.12.2013. - Ako još uvijek razmišljate čime biste mogli razveseliti svoje bližnje svakako navratite do Dječjeg vrtića Radost. U tom metkovskom vrtiću danas je započela prodajna izložba dječjih radova koje su mališani izradili sa svojim tetama, a rad koji izaberete platit ćete po cijeni koju sami ponudite.

 Koncert

Božićni koncert učenika OGŠ Metković

Metković, 18.12.2013. - Već tradicionalno program Prosinačkih svečanosti upotpunio je i Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole Metković. Koncert je otvorio Ansambl gitara, nakon čega je nastupilo 14 solista, četiri dueta te jedan trio, a završen je završen nastupom Dječjeg pjevačkog zbora OGŠ Metković koji je pod ravnanjem prof. Dragana Gutića otpjevao tri pjesme.

 Poziv

Turnir u stolnome tenisu

Metković, 17.12.2013. - Stolnoteniski klub Metković organizira turnir u stolnome tenisu koji bi se igrao 19. i 20. prosinca, dok bi se finalni meč odigrao 23. prosinca tijekom finalne večeri Malonogometnoga božićnog turnira Metković 2013. Prijaviti se može svatko do početka turnira 19. prosinca u 17 sati i to na mobitele 098/888 777 (Zoran Šutalo) i 091/5929 583 (Pavo Magzan).

 

 Dolina Neretve

Druga Neretvaska siesta

Metković, 17.12.2013. - Na blagdan Sv. Lucije, 13. prosinca 2013. u prostorijama Društva Neretvana i prijatelja Neretve održana je druga po redu Neretvanska siesta, sad već pomalo tradicionalna priredba čija je namjena predstavljanje neretvanskih književnika i njihovih djela. Više pročitajte i pogledajte na mrežnim stranicama Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 

 Rad udruga

Paketi za najpotrebitije

Metković, 17.12.2013. - Udruga Dobra u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Metković i ove godine je provela akciju Uljepšaj baki Božić.

 Koncert

Mali pjevači i svirači ispunili Galeriju GKS-a

Metković, 17.12.2013. - Tradicionalni Božićni koncert školskih zborova doline Neretve, koji se već deveti put zaredom sinoć održao u Galeriji GKS-a, privukao je iznimno velik broj posjetitelja, među kojima su se našli roditelji, braća, sestre i rodbina malih pjevača i svirača.

 Šport

Uz novogodišnju čestitku 'Neretvanskih gusara'

Metković, 17.12.2013. - Veslački klub Neretvanski gusar osnovan je davne 1968. pa su ove godine njegovi članovi obilježili 45 godina postojanja Kluba, tijekom kojih su kroza nj prošli naraštaji veslača i veslačica.

 Obrazovanje

Predstavljanje Zagrebačkoga sveučilišta

Metković, 17.12.2013. - Studenti različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu će 20. i 21. prosinca u Pločama i u Metkoviću maturantima srednjih škola u dolini Neretve predstaviti bogatu tradiciju i naslijeđe toga najstarijeg i najvećeg hrvatskog sveučilišta. Prvi dan predstavljanje će biti u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama s početkom u 12 sati, a drugi dan u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću od 10 do 13 sati.

 

 Obavijest

U Zagrebu umro novinar Pero Gabrić

Metković, 17.12.2013. - Prošle je subote u Zagrebu u 82. godini života umro Pero Gabrić, istaknuti dugogodišnji novinar u izdanjima nekadašnje novinske kuće Vjesnik. Gabrić je godinama ponajviše pisao o turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu i bio izniman novinarski autoritet u tim gospodarskim sektorima - javilo je Hrvatsko novinarsko društvo.

 Obavijest

Mir i dobro svima za Božić i Novu godinu

Metković, 16.12.2013. - Na području Policijske postaje Metković danas je započela akcija Mir i dobro
koja traje sve do 8. siječnja 2014. godine, a provodi se, već tradicionalno, od 1993. godine na području cijele Republike Hrvatske – stoji u priopćenju PP Metković.

 

 Baština

Neretvanska strašila

Metković, 16.12.2013. - Na Međunarodnom znastvenom interdisciplinarnom simpoziju Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti, što se 11. i 12. prosinca održavao u Dubrovniku, predstavljen je projekt Neretvanska strašila – Tragom mitoloških bića doline Neretve Udruge Divina Natura iz Metkovića.

 Šport

Pobijedili sami sebe

Metković, 16.12.2013. - U 8. kolu košarkaške B1 lige jug domaćemu KK Metković sinoć je nedostajalo samo malo koncentracije i discipline u igri da se protiv KK Dalvin 2001 domogne prvih bodova u natjecanju.

 Gradske vijesti

Mališani okitili jelu na Trgu

Metković, 16.12.2013. - Na Trgu kralja Tomislava jučer je u popodnevnim satima sve odisalo božićnim ugođajem. Trebalo je okititi veliku jelu što ju je gradu darovao Rasadnik Prud, a za koju su ukrase izradila djeca iz Dječjega vrtića Metković, Dječjega vrtića Mali Isus i Dječjega vrtića Leut te osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića. Naravno, sve uz pomoć svojih teta i učiteljica.

 Kazalište

Dobro uštimani makovci

Metković, 15.12.2013. - Metkovsko amatersko kazalište sinoć je u režiji Gorkoga Dumanića premijerno izvelo predstavu Milana Grgića Ne daj se Njofra, laganu komediju koja govori o smiješnim odnosima unutar jedne obitelji u kojoj se dogodila promjena.

 Komentar

Ovo je tvoja zemlja

Metković, 15.12.2013. - Jučer sam pročitao da Hrvatska nikada neće izaći iz krize nastavi li na dosadašnji način izlaz tražiti samo u stezanju remena (ne znam je li Vlada čula onaj vic o Bračaninu i magarcu?). I vrapci na grani znaju da „štos“ leži u domaćoj proizvodnji koja je privatizacijom bačena na koljena, a potom joj završne udarce zadaju politike svih vlada i uvozni lobiji koji uredno pune državni proračun i još urednije tisuće ostavljaju bez radnih mjesta.

 Šport

Utakmica u spomen na Renata Čovića

Metković, 14.12.2013. - U nedjelju, 15. prosinca u Opuzenu će se odigrati prijateljska rukometna utakmica između RK Opuzen i RK Metković1963 u spomen na Renata Čovića, poginuloga hrvatskog branitelja i bivšeg rukometaša. Utakmica počinje u 18.30, a  u predigri se sastaju mlađi kadeti RK Opuzen i RK Jerkovac.

 

 Gradske vijesti

Osmometarska jela na Trgu

Metković, 14.12.2013. - Na Trgu kralja Tomislava danas je s pomoću profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca postavljena velika jela koja će sutra biti okićena. Program kićenja počinje u 15.30, a u njemu će osim djece, koja će jelu kititi, sudjelovati braća Ćelić, glazbena skupina Toledo, i Dječji zbor Sv. Ilija. U svakom slučaju bit će veselo.

 

 Folklor

Folkloraši dupkom ispunili GKS

Metković, 13.12.2013. - Večeras je svoj tradicionalni i tradicionalno dobro posjećen Božićni koncert održalo Kulturno-umjetničko društvo Metković na kojemu su nastupile sve uzrasne skupine plesača i Mandolinski orkestar, a gosti su im bili KUD Sveti Juraj iz Osojnika.

 Predstavljanje knjige

Ante Raos predstavio 'Predgrađe vječnosti'

Metković, 13.12.2013. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković predstavljena zbirka pjesama Ante Raosa pod nazivom Predgrađe vječnosti. Zbirka je izašla u ožujku ove godine, a izdavači su Općina Lovreć i Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

 Folklor

Božićni koncert KUD-a 'Metković'

Metković, 13.12.2013. - Večeras će u kazališnoj dvorani GKS-a svoj Božićni koncert održati folklorna i mandolinska skupina KUD-a Metković, a u goste im dolazi Kulturno-umjetničko društvo Sveti Juraj iz Osojnika. Budući da se očekuje velik broj posjetitelja nemojte stizati u zadnji čas.

 

 Gradske vijesti

Uređuje se nekadašnje kupalište na Neretvi

Metković, 13.12.2013. - Nekadašnje kupalište na dnu Male rive, a prije izgradnje vodovoda i mjesto na kojemu se ražentavala roba, s vremenom je gotovo potpuno nestalo, a na tome se mjestu u izrasloj trsci najčešće skupljalo plutajuće smeće što nam stiže s uzvodnih, turistički rečeno, emitivnih područja.

 Film

Projekcija filma 'Savka' u GKS-u

Metković, 13.12.2013. - Metkovska podružnica HNS-a sinoć je u Galeriji GKS-a upriličila prikazivanje dokumentarnoga filma Savka koji govori o političkome djelovanju Savke Dabčević Kučar, koje je kulminiralo 1971. te naprasno prekinuto u prosincu te godine nakon što je Tito odlučio smijeniti hrvatski partijski vrh.

 Turizam

Inicijativa za zajednički nastup u turizmu

Metković, 12.12.2013. - Na inicijativu Grada Metkovića danas je u Galeriji GKS-a Metković održan sastanak neretvanskih gradonačelnika, načelnika općina i turističkih djelatnika u svrhu razvoja turizma u dolini Neretve te nužne koordinacije u osmišljavanju novih sadržaja i zajedničkoga nastupa na tržištu.

 Natječaj

Traži se viši računovodstveni referent za proračun

Metković, 12.12.2013. - Upravni odjel za financije Grada Metkovića raspisao je Natječaj za prijam u službu višega računovodstvenog referenta za proračun. S Natječajem su objavljeni i podaci vezani uza nj.

 

 Predstavljanje knjige

'Predgrađe vječnosti' Ante Raosa

Metković, 12.12.2013. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića večeras će u 19 sati u Gradskoj knjižnici biti predstavljanje zbirke pjesama Predgrađe vječnosti autora Ante Raosa, predsjednika Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

 

 Izložba

Veliko zanimanje za izložene fotografije

Metković, 12.12.2013. - U predvorju Gradskoga kulturnog središta sinoć je otvorena izložba 169 fotografija 35 autora koji su ih darovali u humanitarne svrhe. Mnogobrojne posjetitelje prvo je pozdravio Ivan Petković, član Uprave Udruge mladih Kolektiv, koja je izložbu organizirala, a potom je predsjednik Udruge Leptirići Marijo Jurković u ime djece oboljele od dječje i cerebralne paralize zahvalio idejnom začetniku izložbe Juri Parmaću, Kolektivu i građanima koji će kupiti fotografije.

 Vrijeme

Prva automatska meteo-postaja u Metkoviću

Metković, 11.12.2013. - Kako piše crometeo.hr, u Metkoviću je proradila prva automatska meteorološka postaja, ujedno i prva u DNŽ koja je postavljena na školi. Rezultat je to zalaganja profesora geografije iz OŠ don Mihovila Pavlinovića Ante Buljubašića i Diane Gluščević te njihova ravnatelja Petra Jakića.

 Fotografija

U GKS-u fotografije izlaže 35 autora

Metković, 11.12.2013. - Večeras u 18 sati u predvorju Gradskoga kulturnog središta bit će otvorenje izložbe fotografija Tvoja fotka za njihov osmijeh na kojoj će se predstaviti 35 autora sa 169 fotografija.

 Izložba

Kulijini akrilici u GKS-u

Metković, 11.12.2013. - Sinoć se izložbom pod nazivom Figure u prostoru u Galeriji GKS-a domaćoj publici predstavio metkovski slikar amater Ivica Ivaniš Kulija. Riječ je pedesetak radova rađenih u tehnici akrilika.

 Kultura

Završen Festival bosanskoga humora

Metković, 11.12.2013. - Odigrana je i posljednja od četiriju predstava iz ciklusa Festival bosanskoga humora koji se u Gradskom kulturnom središtu Metković održavao tijekom ove jeseni. Riječ je o predstavi Udruženja - umjetničke grupe Satya iz Sarajeva naziva Cosa Nostra koju su izvele glumice Minka Muftić i Elma Ahmetović.

 In memoriam

Franjo Tuđman, 10. XII. 1999. – 10. XII. 2013.

Metković, 10.12.2013. - Stara je izreka da je lako biti general poslije bitke. Vratimo se dvadesetak godina unatrag i zapitajmo se što bismo mi napravili na njegovu mjestu. Možda bismo izbjegli sramotnu privatizaciju i tajkunizaciju, ali Hrvatsku sigurno ne bismo stvorili. Možda je sve to danak jednome povijesnome trenutku u kojemu se tražio viši cilj ili kriva procjena čovjeka koji je povijest tumačio na svoj način. Ako i jest, bilo je dovoljno vremena da svi koji su došli nakon njega isprave njegove pogrješke i ovaj hrvatski brod usmjere na pravi put. Imali su „samo“ četrnaest godina nakon njegove smrti, a brod je još na mrtvome vezu.

 

 Natječaj

Športski objekti izdaju dva prostora

Metković, 10.12.2013. - Ustanova Športski objekti Metković danas je objavila dva natječaja za zakup poslovnih prostora. Prema njima u zakup se daje prostor u Gradskoj športskoj dvorani za obavljanje fizioterapeutske djelatnosti te prostor u Boćarskome domu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

 

 

Polovičan uspjeh metkovskih klubova

Metković, 10.12.2013. - Dvije pobjede, jedan neodlučen rezultat i dva poraza bilanca su sportskih natjecanja metkovskih klubova prošloga tjedna – izdvajamo iz izvješća Nikice Medaka.

 Humanitarna priredba

Koncert klapa za Caritas

Metković, 9.12.2013. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković održan drugi Humanitarni koncert Caritasa Župe sv. Ilije, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za tekuće potrebe Caritasa.

 Šport

Splićani pobjednici turnira 'Sveti Nikola'

Metković, 9.12.2013. - U organizaciji Škole nogometa NK Neretva protekli vikend odigran je Prvi međunarodni kadetski nogometni turnir Sveti Nikola. Nastupilo je šest ekipa, iz Hrvatske: RNK Split, NK Sesvete i NK Neretva te tri ekipe iz susjedne BiH: HNK Neum te FK Velež i HŠK Zrinjski iz Mostara.

 Rad udruga

Odigran malonogometni turnir

Metković, 9.12.2013. - Udruga veterana 4. gardijske brigade - Podružnice Dubrovačko-neretvanske županije jučer je upriličila malonogometni turnir koji je održan u okviru Programa sportsko-rekreacijskih aktivnosti koje Udruga provodi tijekom ove godine.

 Gradske vijesti

Sveti Nikola darivao vrtićane 'Leuta'

Metković, 9.12.2013. - S malim zakašnjenjem smo iz Vrtića Leut dobili informaciju da je i njihove polaznike posjetio sv. Nikola.

 Rad udruga

Proslavljen Sv. Ambrozije

Metković, 9.12.2013. - Već tradicionalno Pčelarska udruge Kadulja iz Metkovića jučer je upriličila okupljanje svojih članova kako bi proslavili blagdan svoga zaštitnika sv. Ambrozija, koji se obilježava 7. prosinca.

 Gradske vijesti

Novih 1,5 mil. kuna za Prirodoslovni muzej

Metković, 9.12.2013. - Danas je metkovski gradonačelnik Božo Petrov s predstavnikom firme Ing-grad d.o.o. Jadrankom Jurićem potpisao II. ugovor za izvođenje radova na izvedbi stalnog postava Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću u prostorijama bivše zgrade „Poduh“ u Metkoviću.

 Gradske vijesti

Predblagdansko čišćenje Trga

Metković, 9.12.2013. - Danas je nastavljeno čišćenje južnoga dijela Trga kralja Tomislava. Prljavština s kamena se uklanja vodom pod visokim tlakom, no najveći problem stvaraju žvakaće gume koje treba odstraniti mehaničkim putem.

 Vjerski život

Sveti Nikola proslavljen u Borovcima

Metković, 9.12.2013. - Jučer se u Borovcima okupilo mnoštvo vjernika čiji su korijeni borovački. Povod je bila sv. misa koju je u crkvi sv. Nikole, jednoj od najstarijih u dolini Neretve, u počast tome svecu služio sužupnik Župe sv. Nikole don Ante Antunović. Vijest i fotogaleriju donosi eMetkovic.

 

 Politika

Jambo i dalje predsjednik ŽO HSS-a DNŽ

Metković, 8.12.2013. - Na redovnoj izbornoj skupštini za predsjednika HSS-a Dubrovačko neretvanske-županije ponovno je izabran Stipo Gabrić koji je tako pobijedio svoga protukandidata Antu Šendu. Za potpredsjednike stranke izabrani su Pero Nikoletić, Zdenko Mateljak, Željko Raguž i Željko Andrijić. Za mjesto tajnice izabrana je Silvija Petrlić Saltarić, a za blagajnika Željko Alimić – piše na službenim stranicama hss.hr.

 

 Rukomet

Visoka pobjeda na dar 50. obljetnici igranja rukometa u Metkoviću

Metković, 8.12.2013. - Samo u prvim minutama utakmice izgledalo je da će gostujući igrači RK Trogir uspjeti parirati domaćima iz RKMetković 1963. Metkovci su poveli, a Trogirani potom dva puta dolazili u vodstvo, no nisu mogli dalje od 2:3.

 Šport

U 13.30 Metković i Orebić za treće mjesto

Metković, 8.12.2013. - Danas će se na stadionu ONK Metković odigrati utakmica koja će odlučiti o trećemu mjestu na tablici 1. ŽNL dubrovačko-neretvanske. U 13.30 na teren će istrčati igrači domaćega ONK Metković i gosti iz NK Orebić, koji su Metkovcima izravni konkurenti. Vjerujemo da će uz pomoć vjerne publike naši zabilježiti i četvrtu uzastopnu pobjedu.

 

 Domovinski rat

Predstavljene knjige HMDCDR-a

Metković, 8.12.2013. - U galeriji metkovskoga GKS-a u petak je predstavljeno nekoliko knjiga u izdanju Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata koje su predstavili recenzenti, urednici i autori knjiga te ravnatelj Centra: Vlado Bogdanić, Julija Barunčić Pletikosić, Ivan Radoš, Slavica Bilić i Ante Nazor.

 Radionica

Sveti Nikola razveselio male likovnjake

Metković, 8.12.2013. - Likovnom radionicom na temu sv. Nikola obilježen je blagdan toga sveca i u Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnog muzeja Metković. Djeca su kao i obično uživala u zajedničkom druženju, a posebno veselo bilo je pred sam kraj radionice kada im je ravnateljica Ivana Baće podijelila prigodne darove.

 Vjerski život

Župa sv. Nikole proslavila svog zaštitnika

Metković, 7.12.2013. - Jučer je u Župi sv. Nikole biskupa svečano proslavljen blagdan sv. Nikole, nebeskog zaštitnika te metkovske Župe.

 Kazalište

Izvrsna predstava metkovskih srednjoškolaca

Metković, 7.12.2013. - U sklopu obilježavanja Svetoga Nikole sinoć je u gotovo potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a Metković održana predstava Bilo jednom u izvođenju Dramskoga studija Bezdan, sastavljenoga mahom od učenika Srednje škole Metković.

 Gradske vijesti

Mnoštvo djece dočekalo sv. Nikolu

Metković, 7.12.2013. - Sinoć je svetoga Nikolu na Trgu kralja Tomislava dočekalo mnoštvo djece u pratnji svojih roditelja. Kako se na Trgu istovremeno održavao humanitarni sajam na kojemu su bile izložene različite rukotvorine ugođaj je bio još potpuniji. Sve to uz glazbu za koju je bio zadužen Dilajla, a posjetitelji su se mogu ugrijati i kuhanim vinom i kupiti razne vrste kolača.

 Gradske vijesti

Sveti Nikola pohodio DV Metković

Metković, 6.12.2013. - Sveti Nikola danas je posjetio Dječji vrtić Metković. Mi smo ga zatekli u Središnjem vrtiću prije kojega je obišao vrtiće u Otrić-Seocima, Vidu i Vrtić Radost na desnoj strani grada.

 Akcija

Darivanje krvi i dodjela priznanja

Metković, 6.12.2013. - U atriju Gradskog kulturnog središta Metković jučer je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković održalo osmu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo ukupno 62 darivatelja, a prikupljeno je 45 doza krvi za OB Dubrovnik.

 Humanost

Sajam na Trgu kralja Tomislava

Metković, 6.12.2013. - Kao što som najavili, oko 11 sati započeo je na Trgu kralja Tomislava sajam što ga u humanitarne svrhe organizira Udruga lađarica Metkovke. Na dvadesetak štandova izloženi su razni proizvodi kao što su kolača, razna pića, ukrasni predmeti, čestitke i sl. Prihod od sajma namijenjen je Udruzi Leptirići koja skrbi o djeci oboljeloj od cerebralne i dječje paralize.

 Vjerski život

Proslava Svetoga Nikole

Metković, 6.12.2013. - Danas Župa sv. Nikole biskupa na desnoj strani grada slavi svoga zaštitnika pa se i mi, čestitajući svim župljanima, pridružujemo proslavi Svetoga Nikole. Osim svečanim misama Sveti Nikola će se danas obilježiti gotovo cjelodnevnim programom koji prije podne počinje na Trgu kralja Tomislava.

 Katastrofa

Euro-siročad

Metković, 6.12.2013. - Svoje roditelje poznaju samo iz povremenih posjeta ili preko Skypea. U istočnoj Europi ima na milijune djece čiji roditelji rade u inozemstvu. Novi zakoni EU-a mogli bi popraviti situaciju ove "euro-siročadi". Slična je priča hrvatskome narodu odavna poznata, no pročitajte što o tome piše Deutsche Welle.

 

 Maraton lađa

Lađari na kraju svijeta

Metković, 6.12.2013. - Prošli utorak i srijedu lađari su se otisnuli do krajnjega sjevera sjevernoga otoka Nove Zelandije, kako su tu zemlju zvali naši prvi iseljenici, a što bi na našoj hemisferi bio krajnji jug. Taj je dio poznat po velikom broju doseljenika iz naših krajeva koji su tamo radili teške poslove na vađenju smole drveta kauri koja bi se, dospjevši pod zemlju, nakon dugo godina pretvarala u gumu. Tako se stvorio poseban odnos s domicilnim stanovništvom iz maorskoga plemena Napui koji su naše prihvatili kao svoje, i dali ime Tarara, što na maorskome označava majku svih ptica.

 Obrazovanje

Zabavna i smiješna strana matematike

Metković, 5.12.2013. - Večeras je u Gimnaziji Metković održana Večer matematike na kojoj je bilo sve samo ne dosadno. Započela je matematičkim igrokazom što su ga osmislili i izveli gimnazijalci, a nastavila se dvosatnim druženjem učenika, profesora i gostiju.

 Šport

Treća uzastopna pobjeda ONK 'Metković'

Metković, 5.12.2013. - ONK Metković nastavlja pobjednički niz. Jučer je u zaostaloj utakmici sa 3:2 na domaćem terenu svladao HNK Dubrovnik 1919. Zanimljivo je da je sva tri pogotka za domaće postigao Majić. Osokoljeni pobjedama Metkovci tako u nedjelju s nestrpljenjem očekuju gostovanje NK Orebić kojega bi pobjedom smijenili na trećemu mjestu, a možda bi izbili i na drugo. Utakmica počinje u 13.30.
Foto: Ico Petrov

 

 Obavijest

U ponedjeljak desna strana dva sata bez vode

Metković, 5.12.2013. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava građane na desnoj strani grada da će u ponedjeljak, 9. prosinca u vremenu od 11 do 13 sati biti prekinuta opskrba pitkom vodom. Razlog su radovi na vodoopskrbnom cjevovodu u ulici Andrije Hebranga.

 

 Socijalna skrb

Sveti Nikola donio darove

Metković, 5.12.2013. - Sveti Nikola danas je posjetio Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe, gdje su mu štićenici Centra za rehabilitaciju, koji djeluje u okviru Doma, izveli prigodan program.

 Obljetnice

Pola stoljeća rukometa u Metkoviću

Metković, 5.12.2013. - U subotu, 7. prosinca 2013. u Gradskoj športskoj dvorani recesijski skromno obilježit će se pedeseta obljetnica igranja rukometa u Metkoviću. U poluvremenu prvenstvene utakmice između RK Metković 1963 i RK Trogir publici će biti predstavljeni ljudi (igrači i uprava) koji su prije 50 godina zakotrljali rukometnu loptu na travi igrališta NK „Neretva“ i na ceneri igrališta današnje škole Stjepana Radića.

 Maraton lađa

Lađari među Maorima

Metković, 4.12.2013. - Malo izaslanstvo Udruge lađara Neretve u sastavu Marko Marušić, predsjednik i Izvor Škubonja, dopredsjednik otputovalo je u Novi Zeland na poziv Hrvatskog kulturnog društva Kralj Tomislav iz Aucklanda. Evo što javljaju Marko i Izvor:

 Gradske vijesti

Započelo asfaltiranje Hebrangove ulice

Metković, 4.12.2013. - Danas je započelo asfaltiranje Hebrangove ulice od ulaza u Luku Metković do podvožnjaka.

 Vjerovali ili ne

Matematičke majstorije JL-a

Metković, 4.12.2013. - S nadnaslovom Brojke ne lažu i velikim naslovom Metropola ipak liberalna - Zagrepčani na nedjeljnom referendumu dali 30 posto svih glasova PROTIV i samo 20 ZA, Jutarnji list, koji će valjda još cijelu 2014. dokazivati da je većina manjina, a manjina većina, ponudio je zanimljiv matematički dokaz da su Zagrepčani, unatoč činjenici što su 56 posto bili ZA, zapravo 30 posto bili PROTIV, a 20 posto ZA. To me podsjetilo na jednu zgodu iz gimnazijskih dana.

 Koncert

Koncertom 'Prijatelja' započele 'Prosinačke svečanosti'

Metković, 4.12.2013. - Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom metkovska Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj građanima je darovala koncert koji je održan sinoć u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 Tradicija

Neretvanski stari bali

Metković, 4.12.2013. - U organizaciji KUD-a Metković 19. i 20. studenoga prof. Vidoslav Bagur održao je seminar o plesnoj tradiciji jadranskoga područja s temom Neretvanski stari bali.

 Glazba

Jurica i Matija daruju vam pjesmu

Metković, 4.12.2013. - Već dvadesetak godina radijske postaje u božićno vrijeme vrte jednu od najpoznatijih domaćih božićnih pjesama Na Božić nitko nije sam koju je napisao Jurica Popović, a izvodi je Gracia. Pred ovaj Božić Jurica i Matija snimili su novu božićnu pjesmu Božić s tobom i postavili je na internet kao dar svima koji je žele čuti i imati. Preuzimanje pjesme i daljnje dijeljenje je besplatno.

 

 Šport

ONK Metković juriša ka vrhu

Metković, 3.12.2013. - ONK Metković, osokoljen učinkom u zadnjim utakmicama, ovaj će se tjedan boriti za još veći uspon na tablici 1. ŽNL dubrovačko-neretvanske. Sutra im u goste dolazi HNK Dubrovnik 1919. Utakmica počinje u 13.30.
    U nedjelju, 8. prosinca na rasporedu je još jedna domaća utakmica, taj put protiv NK Orebić, također u 13.30. Pobijede li naši u obje utakmice izbit će na drugo mjesto i ugodno prezimiti.

 

 Kultura

Obilježena 100. obljetnica rođenja Obrada Gluščevića

Metković, 2.12.2013. - Prigodnim programom OŠ Stjepana Radića obilježila je 100. obljetnicu rođenja filmskoga redatelja Obrada Gluščevića Buće, istaknutog hrvatskog filmaša rođenoga u Metkoviću 1913. Prigodan program priredile su prof. Ivana Čarapina, koja je prisutne vodila kroz program, i koordinatorica programa učiteljica Aleksandra Lukić-Skelić.

 Obavijest

Izbistrio se izvor u Prudu

Metković, 2.12.2013. - Prema današnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije (Služba za zdravstvenu ekologiju - Odjel za vode) u uzorcima vode iz izvorišta Prud, uzetih iz vodovodnih mreža u Prudu, Kuli Norinskoj i Opuzenu, vrijednosti mutnoće vode su unutar normalnih. Tako voda udovoljava Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće pa je ne treba taložiti i prokuhavati.

 

 Prometna nesreća

Na nadvožnjaku sudar automobila i kamiona

Metković, 2.12.2013. - Oko 13.30 na nadvožnjaku se dogodila prometna nesreća, na sreću bez ljudskih žrtava. U nesreći su sudjelovali osobno vozilo marke Renault 4, koje se kretalo u smjeru Lučkoga mosta i kamion koji se kretao u suprotnom smjeru.

 Šport

Košarkaši nikad bliže pobjedi

Metković, 2.12.2013. - Košarkaši Metkovića su u derbi utakmici začelja pokleknuli protiv KK Amfora tek u posljednjoj četvrtini – piše eMetkovic.

 

 Šport

Raspored pretkola 21. BMT 'Metković 2013'

Metković, 2.12.2013. - U tijeku je pretkolo 21. božićnog malonogometnog turnira 'Metković 2013'. Donosimo raspored utakmica:

 Šport

Rezultati metkovskih klubova

Metković, 2.12.2013. - Rezultati metkovskih klubova
Prošloga vikenda pobjedama su nas obradovali nogometaši i rukometaši. Evo kakve su rezultate postigli naši klubovi:

 Šport

KK 'Knez Domagoj' osvojio osam medalja

Metković, 2.12.2013. - Na Međunarodnome karate turniru Ploče Open uspješan je bio i Karate klub Knez Domagoj iz Metkovića koji je tamo sudjelovao sa 17 svojih natjecatelja. Osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i pet brončanih medalja.

 Referendum

Kako je glasovao Metković i Neretva

Metković, 1.12.2013. - Rezultati referenduma su poznati. Mi smo izdvojili kako su glasovali gradovi i općine u dolini Neretve te naša županija.

 

 Referendum

U GKS-u 183:34

Metković, 1.12.2013. - Imamo i prve neslužbene rezultate referenduma. Na glasačkoga mjesta broj jedan u Gradskom kulturnom središtu 183 građana zaokružilo je ZA, 34 je bilo PROTIV, a jedan je listić nevažeći. Sličan odnos očekuje se i na većini ostalih 12 glasačkih mjesta.

 

 Referendum

Metković do 14 sati 33 %

Metković, 1.12.2013. - Od Povjerenstva za provedbu državnoga referenduma Grada Metkovića dobili smo podatak da je na 13 glasačkih mjesta u Metkoviću do 14 sati izašlo 33 % upisanih birača.

 

 Politika

Raspušten GO HDZ-a Metković

Metković, 1.12.2013. - Na Sjednici Županijskoga odbora HDZ-a održanoj u Stonu donesena je jednoglasna odluka da se raspuste Gradski odbori HDZ-a u Dubrovniku i u Metkoviću.
    Kako piše dubrovacki.hr, za predsjednika Povjerenstva u gradu Dubrovniku imenovan je Antun Kisić, a u Metkoviću Mladen Šutalo. Uz njih, imenovano je još i deset članova povjerenstava, koji su u obvezi da do 1. ožujka 2014. provedu izbore u gradovima Metkoviću i Dubrovniku.

 Predstavljanje knjige

Kako je čovjek upoznao svoju sjenu

Metković, 1.12.2013. - U organizaciji Udruge veterana Domovinskoga rata sinoć je u Galeriji GKS-a predstavljena knjiga Ante Kovačevića Čovjek i njegova sjena, kojoj je nazočio i sam autor, dugogodišnji politički zatvorenik u bivšemu sustavu te saborski zastupnik u samostalnoj Hrvatskoj.

 Kazalište

Vlaška, ali i druga, posla

Metković, 1.12.2013. - Usred Festivala bosanskoga humora metkovskoj je publici preksinoć ponuđena predstava Vlaška posla koja je još jednom pokazala da i u Hrvatskoj ima dobrih pisaca komedija te glumica i glumaca koji će ih odigrati na kazališnim daskama.

 Šport

Deset medalja za KK 'Metković'

Metković, 1.12.2013. - Jučer je u Pločama je održan Međunarodni klupski karate turnirPloče Open na kojem je nastupilo 537 natjecatelja iz 42 kluba iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. Karate klub Metković imao je u 30 kategorija 22 natjecatelja koji su osvojili ukupno deset medalja.

 

Vijesti iz 12. 2013.
ukupno 119

Neretvanska prirodna i kulturna baština

Subvencija prijevoza srednjoškolcima

Petrov 'izgubio' u 95. minuti

Neke Metkovce probudio jak potres, ostali su bili već budni

Koncertom Gradske glazbe okončane Prosinačke svečanosti

Božićna čarolija u DV Leut

Blagoslov obitelji u Župi sv. Ilije

Vizualizacija Proračuna za 2014.

Jasmin u kosi

Badnjak u Ulici neretvanskih gusara

'Neretva Natura 2000' u Gradskoj knjižnici

Veterani se prisjetili svoga suborca

CB Urban Orašina pobjednik MNT Metković 2013.

Hoćemo li dobiti tradicionalnu fažolijadu

Gradonačelnik na božićnome domjenku zatražio još veće zalaganje

Božićna priredba na Trgu

Dođite i na Trg i u Športsku

Policijska postaja Metković darovala potrebite

Grad Metković traži MT registracijske pločice na vozilima

Danas veliko finale MNT-a 'Metković 2013'

Božićni koncert u crkvi sv. Franje

Versi i Mejaši dobro zagrijali publiku

Betlehemsko svjetlo stiglo u Metković

Veselje ti navješćujem

Petrov u startu među deset Dalmatinaca godine

Proračun 27 milijuna, a stvarnih 20

Planinari proslavili uspješnu godinu

Najava poluzavršnice BMT Metković 2013

Predstavljanje fakulteta zagrebačkoga sveučilišta

Veseli božićni party

Kako su nastale lastavice

Zvonce traži sreću

Opuzenski amateri odigrali 'Zimski prostor'

'Leut' darivao Caritas i Crveni križ

Kulijini akrilici u Gradskoj knjižnici

Matija i Jure snimili božićni spot

Kulija u Gradskoj knjižnici

Jabuke prvog Božića

Izložba dječjih radova u DV Radost

Božićni koncert učenika OGŠ Metković

Turnir u stolnome tenisu

Druga Neretvaska siesta

Paketi za najpotrebitije

Mali pjevači i svirači ispunili Galeriju GKS-a

Uz novogodišnju čestitku 'Neretvanskih gusara'

Predstavljanje Zagrebačkoga sveučilišta

U Zagrebu umro novinar Pero Gabrić

Mir i dobro svima za Božić i Novu godinu

Neretvanska strašila

Pobijedili sami sebe

Mališani okitili jelu na Trgu

Dobro uštimani makovci

Ovo je tvoja zemlja

Utakmica u spomen na Renata Čovića

Osmometarska jela na Trgu

Folkloraši dupkom ispunili GKS

Ante Raos predstavio 'Predgrađe vječnosti'

Božićni koncert KUD-a 'Metković'

Uređuje se nekadašnje kupalište na Neretvi

Projekcija filma 'Savka' u GKS-u

Inicijativa za zajednički nastup u turizmu

Traži se viši računovodstveni referent za proračun

'Predgrađe vječnosti' Ante Raosa

Veliko zanimanje za izložene fotografije

Prva automatska meteo-postaja u Metkoviću

U GKS-u fotografije izlaže 35 autora

Kulijini akrilici u GKS-u

Završen Festival bosanskoga humora

Franjo Tuđman, 10. XII. 1999. – 10. XII. 2013.

Športski objekti izdaju dva prostora

Polovičan uspjeh metkovskih klubova

Koncert klapa za Caritas

Splićani pobjednici turnira 'Sveti Nikola'

Odigran malonogometni turnir

Sveti Nikola darivao vrtićane 'Leuta'

Proslavljen Sv. Ambrozije

Novih 1,5 mil. kuna za Prirodoslovni muzej

Predblagdansko čišćenje Trga

Sveti Nikola proslavljen u Borovcima

Jambo i dalje predsjednik ŽO HSS-a DNŽ

Visoka pobjeda na dar 50. obljetnici igranja rukometa u Metkoviću

U 13.30 Metković i Orebić za treće mjesto

Predstavljene knjige HMDCDR-a

Sveti Nikola razveselio male likovnjake

Župa sv. Nikole proslavila svog zaštitnika

Izvrsna predstava metkovskih srednjoškolaca

Mnoštvo djece dočekalo sv. Nikolu

Sveti Nikola pohodio DV Metković

Darivanje krvi i dodjela priznanja

Sajam na Trgu kralja Tomislava

Proslava Svetoga Nikole

Euro-siročad

Lađari na kraju svijeta

Zabavna i smiješna strana matematike

Treća uzastopna pobjeda ONK 'Metković'

U ponedjeljak desna strana dva sata bez vode

Sveti Nikola donio darove

Pola stoljeća rukometa u Metkoviću

Lađari među Maorima

Započelo asfaltiranje Hebrangove ulice

Matematičke majstorije JL-a

Koncertom 'Prijatelja' započele 'Prosinačke svečanosti'

Neretvanski stari bali

Jurica i Matija daruju vam pjesmu

ONK Metković juriša ka vrhu

Obilježena 100. obljetnica rođenja Obrada Gluščevića

Izbistrio se izvor u Prudu

Na nadvožnjaku sudar automobila i kamiona

Košarkaši nikad bliže pobjedi

Raspored pretkola 21. BMT 'Metković 2013'

Rezultati metkovskih klubova

KK 'Knez Domagoj' osvojio osam medalja

Kako je glasovao Metković i Neretva

U GKS-u 183:34

Metković do 14 sati 33 %

Raspušten GO HDZ-a Metković

Kako je čovjek upoznao svoju sjenu

Vlaška, ali i druga, posla

Deset medalja za KK 'Metković'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01