-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Kultura

Susret posvećen Ivanu Slamnigu

Metković, 30.9.2016. - Ovogodišnji XII. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret održava se od 29. rujna do 1. listopada u Neumu, Metkoviću, Pločama, Opuzenu i Čapljini, a tema mu je hrvatski književnik Ivan Slamnig, rođen 1930. u Metkoviću i umro 2001. u Zagrebu.

 Natječaj

Kako se prijaviti na Natječaj 'Naš doprinos zajednici'

Metković, 30.9.2016. - Zaklada Kajo Dadić poziva na predstavljanje NatječajaNaš doprinos zajednici, koji provodi u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva za dodjelu financijskih podrška građanskim akcijama koje se provode u lokalnim zajednicama.

 Socijalna skrb

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 30.9.2016. - Uoči sutrašnjega Međunarodnog dana starijih osoba, jutros je u Hotelu Narona Udruga DOBRA u suradnji s Udrugom Otac Ante Gabrić i Domom za starije osobe i rehabilitaciju organizirala druženje i savjetovanje s našim starijim sugrađanima.

 Rad udruga

Aktivnosti Udruge 'Život' u listopadu

Metković, 30.9.2016. - Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke. Planirane akcije Udruge oboljelih od malignih bolesti Život usmjerene su na važnost prevencije, ranog otkrivanja i liječenja raka dojke. Pogledajte raspored njihovih aktivnosti u listopadu.

 Maraton lađa

Neretvanski lađari na sajmu u Zagrebu

Metković, 30.9.2016. - Na Zagrebačkome velesajmu jučer je svečano otvoren Izvor - Sajam županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija na kojemu se predstavila i Udruga lađara Neretve.

 Obrazovanje

DV 'Leut' ugostio policajce

Metković, 30.9.2016. - Povodom Sv. Mihovila i Dana policije osoblje Dječjeg vrtića Leut ugostilo je policijske službenike iz PP Metković da djecu upoznaju sa svojim radom. Vrtićani su se oduševili kada su u dvorištu začuli policijsku sirenu i vidjeli policajce. Saznali su sve o policijskoj odori te su upoznati s time kako policija pomaže djeci.

 Radionica

Sve boje jeseni

Metković, 30.9.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva učenike 5-ih i 6-ih razreda na radionicu Sve boje jeseni, koja će se održati u subotu, 1. listopada od 10:30 do 12 sati. Zbog ograničena broja mjesta najavite se na 690 673, a u slučaju velikog interesa radionica će se ponoviti.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje na Duvratu

Metković, 29.9.2016. - Zbog planiranih radova zamjene dotrajale BTS 10/0,4 kV Metković 4 (Duvrat) u petak, 30. rujna bez električne će energije od 8 do 14 sati biti potrošači na Duvratu i dijelu ulice Zrinskih i Frankopana. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Izložba

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Metković, 29.9.2016. - U organizaciji Dubrovačkih muzeja i Arheološkog muzeja Narona danas se u 19 sati u Kneževu dvoru u Dubrovniku otvara izložba Fantastična bića na spomenicima antičke Narone. Izložba će biti otvorena do 30. listopada ove godine.

 Šport

Mateja Žilić: 'Iznad svih Neretva!'

Metković, 29.9.2016. - U nedjelju u 16 sati na igralištu Iza Vage nogometašice ŽNK Neretva očekuje susret sa ŽNK Lepoglava. Tim smo povodom razgovarali s Matejom Žilić, nogometašicom koja je došavši iz Zadra pojačala naš domaći sastav.

 Domovinski rat

Branitelji iz PP Metković odali počast poginulim suborcima

Metković, 29.9.2016. - Danas, na Svetoga Mihovila, članovi Policijske udruge branitelja Policijske postaje Metković 1991. položili su vijenac i zapalili svijeću pred Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskome ratu.

 Obavijest

Rastimo zajedno – radionice za roditelje

Metković, 29.9.2016. - Dječji vrtić Metković organizira jedanaest radionica iz UNICEF–ova programa Rastimo zajedno za roditelje djece do četvrte godine koji žele:

 Radionica

Jačanje primjene Zakona u lovstvu i zaštiti prirode

Metković, 29.9.2016. - Udruga BIOM koja se bavi zaštitom prirode, jučer je u galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković održala radionicu na temu Jačanje primjene Zakona u lovstvu i zaštiti prirode.

 Policija

U Zažablju otkrivena plantaža marihuane

Metković, 28.9.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dvojica muškaraca u dobi od 45 i 47 godina sumnjiče se za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

 Koncert

Ugodno druženje s AZ 'Concordia discors'

Metković, 28.9.2016. - Četrdesetpeteročlani Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors sinoć je nastupio u GKS-u pod vodstvom Lobela Filipića i Marine Jurković.

 Gradska uprava

Gradonačelnica primila studente-pjevače

Metković, 27.9.2016. - Gradonačelnica Katarina Ujdur danas je primila 48 članova Akademskoga zbora Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia Discors, izrazivši im dobrodošlicu i upoznavši ih s poviješću i znamenitostima našega grada i okolice.

 Rekreacija

Šest medalja za BK Metković

Metković, 27.9.2016. - U organizaciji Biciklističkoga kluba Ljubuški i Udruženja hercegovačkih biciklističkih klubova u nedjelju je u Ljubuškom na lokalitetu parka Kravice održana prva iz serije brdsko-biciklističkih utrka u kojoj su članovi BK Metković osvojili šest medalja

 

 Koncert

Poslušajte 'Concordia discors'

Metković, 27.9.2016. - Večeras u Gradskom kulturnom središtu Metković nastupa Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors. Koncert uz slobodan ulaz počinje u 19:30.

 Humanost

Za Marija skupljeno nevjerojatnih 77.610,65 kuna

Metković, 26.9.2016. - Upravo smo iz Sportske udruge Neretva run dobili nevjerojatan podatak da je u njihovoj akciji za pomoć u liječenju Marija Skočibušića ukupno prikupljeno 77.610,65 kuna.

 Projekti

Novi izgled Trga bana Jelačića

Metković, 26.9.2016. - Završeni su grubi građevinski radovi na preuređenju Trga bana Jelačića. Slijedi postavljanje podloge i sprava na dječjem igralištu, asfaltiranje parkirališta te sadnja novih stabala i uređenje zelenih površina.

 

 Gradska uprava

U prvome polugodištu 2016. Grad u plusu gotovo 600.000 kuna

Metković, 26.9.2016. - XVIII. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića danas je održana u Zgradi političkih stranaka pod predsjedavanjem Marina Veraje. Nakon što je utvrđen kvorum i usvojen Zapisnik s prošle Sjednice, prišlo se usvajanju četiriju točaka Dnevnoga reda.

 Šport

Metkovski veslači u Vukovaru drugi u kategoriji gradova

Metković, 26.9.2016. - Ove su subote juniori VK Neretvanski gusar na poziv svojih prijatelja iz HVK Vukovar sudjelovali na XIII. Vukovarskom maratonu osmeraca, na kojemu su stazu u dužini od 26 km veslali u kategoriji gradova.

 Domovinski rat

Druženjem uz buće obilježili 25. obljetnicu 'Male bare'

Metković, 26.9.2016. - U okviru obilježavanja 25. obljetnice akcije Zelena tabla – Mala bara veterani IV. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije u Borovcima su za svoje članove i prijatelje organizirali turnir u bućama.

 Humanost

U utrci za Marija Metković i dolina pokazali veliko srce

Metković, 25.9.2016. - Preko pet stotina trkača iz Metkovića i cijele doline Neretve, kojima su se pridružili i mnogi šetači, danas je pokazalo veliko srce uključivši se u humanitarnu utrku za teško bolesnoga Marija Skočibušića i tako pomogli njegovoj obitelji koje se već dugo bori s visokim troškovima njegova liječenja.

 Šport

Neretva pobjedom protiv Zmaja prikupila 12 bodova u nizu

Metković, 24.9.2016. - Na Igralištu Iza Vage danas je odigrana utakmica 6. kola III. HNL jug između domaćega NK Neretva i gostujućega BŠK Zmaj iz Blata na Korčuli, u kojoj je domaćin ostvario minimalnu pobjedu od 1:0.

 Humanost

Biciklijada za Marija

Metković, 24.9.2016. - Danas je u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković i prijateljskih klubova održana humanitarna biciklijada za našega bolesnog sugrađanina Marija Skočibušića.

 Obrazovanje

Okončan posjet gostiju iz osam zemalja Gimnaziji Metković

Metković, 24.9.2016. - U sklopu svojih međunarodnih projekata Gimnazija Metković je od 18. do 24. rujna bila domaćinom 33 učenika i 17 profesora osnovnih i srednjih škola iz Švedske, Litve, Slovačke, Poljske, Italije, Francuske, Španjolske i Portugala.

 Predstavljanje knjige

Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća

Metković, 24.9.2016. - U Zavodu HAZU-a na Trgu braće Radića 7 u Splitu, u utorak, 27. rujna u 20 sati započet će predstavljanje knjige Radojke Bagur Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća. Knjiga je prošle godine u srpnju predstavljena u Metkoviću te koncem listopada u Zagrebu.

 Gradska uprava

Gradonačelnica primila profesore iz osam europskih zemalja

Metković, 24.9.2016. - Gradonačelnica Katarina Ujdur jučer je u Galeriji GKS-a Metković primila profesore iz osam europskih zemalja, koji su u sklopu Erasmus plus projekta Can you tell me the way to...? / Tradicionalne staze ovaj tjedan u posjetu Gimnaziji Metković.

 Pravosuđe

Svečano otvorena metkovska 'Palača pravde'

Metković, 23.9.2016. - Danas je u Metkoviću održana svečanost povodom otvaranja zgrade pravosudnih tijela u Metkoviću, koja je rekonstruirana za potrebe smještaja Općinskoga suda u Dubrovniku, Stalne službe u Metković, Prekršajnoga suda u Dubrovniku, Stalne službe u Metkoviću te Općinskoga državnog odvjetništva u Dubrovniku, Stalne službe u Metkoviću.

 Rad udruga

Udruga 'Prijatelj': Ponovno dostupan neurofeedback

Metković, 23.9.2016. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj obavještava sve članove i ostale građane doline Neretve da su ponovno dostupne terapije neurofeedback metode, radna i logopedska terapija te kreativne radionice.

 Rad udruga

Delta Neretve – jačanje primjene zakona u lovstvu i zaštiti prirode

Metković, 23.9.2016. - Udruga BIOM poziva zainteresirane na radionicu Delta Neretve – jačanje primjene zakona u lovstvu i zaštiti prirode, koja će se održati srijedu, 28. rujna 2016. od 10 do 15 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 In memoriam

Stojan Vučićević, 7. srpnja 1941. – 22. rujna 1989.

Metković, 22.9.2016. - Pjesnik, putopisac, prevoditelj i novinar Stojan Vučićević bio je od onih koji su životom prolazili nenametljivo, obzirno, odmjereno, ali tankoćutno i predano. Jedan od brojnih u povijesti hrvatske književnosti koje je životna borba istrošila prebrzo i prerano.

 Rad udruga

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi

Metković, 22.9.2016. - Jutros su se Udruzi Otac Ante Gabrić korisnici Dnevnoga boravka u sklopu redovnih aktivnosti družili s dr. Asjom Palinić Cvitanović na temu kvalitetnoga provođenja dana osoba treće životne dobi.

 Policija

73-godišnjak ukrao novčanik 65-godišnjaku

Metković, 22.9.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Metković, 73-godišnjak se sumnjiči da je u ponedjeljak, 19. rujna u trgovini u Metkoviću 65-godišnjaku otuđio novčanik, oštetivši ga za 1240 kuna. Policija protiv osumnjičenoga podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 Humanost

Umjesto Šetalištem 116. brigade HV-a, nedjeljna utrka ide starim gradskim ulicama

Metković, 21.9.2016. - Došlo je do promjene u održavanju humanitarne utrke Trčimo za Marija. Zbog tehničkih razloga, a u dogovoru s Gradom Metkovićem, cijeli događaj se prebacuje na Trg kralja Tomislava. Dakle, sve – rukotvorine, koncert i same utrke (biciklizam i trčanje) te preuzimanje startnih naljepnica bit će na Trgu kralja Tomislava.

 Folklor

Jesenske aktivnosti KUD-a Metković

Metković, 21.9.2016. - S početkom školske godine s radom je počela i Škola folklora KUD-a Metković, a Društvo očekuju i druge aktivnosti. Stoga smo tajnika i predsjednika Društva Zdravka Obradovića i Matu Obrvana zamolili da nam kažu što ih očekuje ove jeseni.

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima agruma

Metković, 21.9.2016. - Upozoravaju se proizvođači agruma da se mediteranska voćna muha lovi u visokom intenzitetu te se očekuje zaraza na srednjim i kasnim sortama mandarina i ostalih agruma (naranča, grejp, limun i kumkvat). Optimalni trenutak za zarazu je kad plod mijenja boju iz zelene u narančastu odnosno žutu.

 Policija

Pronađen kradljivac bicikla

Metković, 21.9.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Metković 30-godišnjak se sumnjiči da je tijekom lipnja ove godine, na području Metkovića, otuđio bicikl u vlasništvu 43-godišnjaka.

 Projekti

Razvoj vodno-komunalne infrastrukture grada Metkovića financiran sredstvima EU - strateški projekt Republike Hrvatske

Metković, 21.9.2016. - Jučer je u poslovnoj zgradi Hrvatskih voda u Zagrebu održan prvi sastanak Operativne skupine za pripremu i provedbu projekta Razvoja vodno-komunalne infrastrukture grada Metkovića, Projekt Metković - razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje.

 Poljoprivreda

Počinje prikupljanje prazne ambalaže

Metković, 21.9.2016. - Prikupljanje prazne ambalaže od SZB-a za Dubrovačko-neretvansku županiju biti će 26. IX. 2016. (ponedjeljak) od 14 do 16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

 Radionica

Subota u Prirodoslovnome muzeju Metković

Metković, 21.9.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva male kreativce da se i ove subote uključe u kreativnu radionicu koja će se početi u 10:30. Ponesite tempere, flomastere i pastel.

 Elektroopskrba

U Glušcima sutra prekid u elektroopskrbi

Metković, 21.9.2016. - Zbog hitnih radova na remontu DV 10 kV Glušci, bez električne će energije 22. rujna (četvrtak) od 8 do 14 sati biti potrošači u Glušcima. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Kino

Započinje nova filmska sezona

Metković, 21.9.2016. - Ovoga nam petka projekcijom filma Drugo stanje Bridget Jones započinje nova filmska sezona pa koristimo prigodu najaviti i ciklus filmova pod nazivom Randez-vous su cinema koji će se održavati u listopadu.

 Rekreacija

Volarević zlatni u Veloj Luci

Metković, 21.9.2016. - U subotu je u Veloj Luci održan rekreativni MTB Maraton Vela Luka outdoors, na kojemu član BK Metković Luka Volarević Luše osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji.

 

 Projekti

II. Sjednica Partnerskoga vijeća Grada Metkovića

Metković, 21.9.2016. - Na II. Sjednici Partnerskoga vijeća Grada Metkovića, koje je nositelj Strategije razvoja urbanoga područja Grada Metkovića za programsko razdoblje do 2020., jučer je usvojen Zapisnik s Osnivačke sjednice te su uočene razvojne potrebe i potencijali Grada Metkovića, predstavljeni ciljevi, prioriteti i mjere u sklopu Strategije razvoja urbanoga područja.

 Turizam

Uplovio minikruzer 'Krilo Pride'

Metković, 20.9.2016. - Danas je u Metković uplovio minikruzer Krilo Pride, kojim je agencija Croatia ala carte u Metković dovela turiste. Riječ je o brodu dugom 44 metra s 38 ležaja. Premda im ovoga ljeta Metković nije bio na popisu odredišta, odlučili su ga posjetiti.

 Promet

Sutra pojačan nadzor brzine vozila

Metković, 20.9.2016. - Tijekom sutrašnjeg dana, 21. rujna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provest će se preventivno-represivna akcija pojačanoga nadzora brzine kretanja vozila.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 20.9.2016. - Zadnjim pregledom lovnih trapova na opažačkim mjestima diljem županije utvrđena je pojava treće generacije maslinove muhe (Bactrocera oleae).

 Šport

Metkovci osvojili Ston

Metković, 20.9.2016. - Prošle je subote u Stonu održan četvrti po redu Ston Wall Marathon na kojem su naši trkači ostvarili izvrsne rezultate.

 Šport

Metkovkama prvi bodovi u elitnome društvu

Metković, 19.9.2016. - U susretu drugoga kola I. HNLŽ jučer su nogometašice ŽNK Neretva na igralištu Iza Vage u posljednjoj minuti u svoju korist preokrenule susret sa ŽNK Marjan iz Splita i odnijele pobjedu s konačnim rezultatom 3:2.

 Šport

Metkovcima u Čitluku tri srebra i četiri bronce

Metković, 19.9.2016. - U subotu je u Čitluku održan Međunarodni klupski turnir DBG OPEN 2016., koji se održao u organizaciji triju karataških klubova; Međugorje, Hercegovina i Brotnjo, na kojemu su sudjelovali i klubovi i Metkovića.

 Šport

Makarani ukupni pobjednici XXVIII. Neretvanske regate

Metković, 19.9.2016. - Jučer je na 500 m dugoj stazi uz Šetalište 116. brigade HV-a održana XXVIII. Neretvanska regata, koja je ujedno i IV. mini-kup Veslačkoga saveza Dalmacije. U 28 utrka natjecalo se 250 veslača iz dalmatinskih klubova te iz Rame u BiH.

 Zdravlje

KoHOM na Vijeću u Metkoviću najavio neke promjene

Metković, 18.9.2016. - Na Vijeću KoHOM-a, održanom jučer u Metkoviću, sastali su se predstavnici liječnika obiteljske medicine iz cijele Hrvatske kako bi se dogovorili oko pripreme za rad s novom zdravstvenom administracijom, Ministarstvom zdravlja i HZZO-om.

 Fotovijest

Jesen zakucala na vrata

Metković, 17.9.2016. - Jesen je zakucala na vrata Prirodoslovnoga muzeja u Metkoviću. Među simbolima jeseni uočili smo i dunje te se prisjetili se da su ih naši stari zvali – funje.

 

 Fotografija

Posljednji ljetni dan

Metković, 17.9.2016. - Znajući da nas čeka promjena vremena, jučer smo načinili miniturneju desnom i lijevom obalom Neretve i ponešto zabilježili, možda ovogodišnjega posljednjega ljetnog dana.

 Izložba

Smokvinin 'Nemir' u GKS-u

Metković, 17.9.2016. - Na sinoć otvorenoj izložbi u Galeriji GKS-a Metković dubrovački slikar Tonko Smokvina izložio je 28 ulja na platnu iz svoga ciklusa Nemir, od toga šest diptiha.

 Domovinski rat

Četvrt stoljeća od akcije kojom je osvojeno oružje i oruđe oteto Hrvatskoj

Metković, 16.9.2016. - U srijedu, 14. rujna prigodnom je svečanošću u Pločama obilježena 25. obljetnica akcije Zelena tabla - Male bare, kojom je zauzeto skladište oružja i streljiva što je poslužilo u obrani juga RH. Riječ je o oružju i oruđu koje su nekadašnje komunističke vlasti otele teritorijalnim obranama neretvanskih i susjednih općina i predale ga tadašnjoj JNA. To se dogodilo diljem Hrvatske pa smo početak agresije na domovinu dočekali potpuno razoružani.

 Obavijest

Obavijest građanima o postupanju dimnjačarske službe u svrhu nadolazeće sezone grijanja

Metković, 16.9.2016. - Dimnjačarskom se službom smatra čišćenje i kontrola dimovodnih objekata i poduzimanje mjera za sprečavanje opasnosti od požara, eksplozije, trovanja te zagađivanje zraka, kako štetne posljedice ne bi nastupile zbog neispravnosti dimovodnih objekata i uređaja za loženje.

 Zdravlje

Konoplja kao lijek

Metković, 16.9.2016. - Sinoć je u GKS-u održano predavanje o ljekovitosti konoplje, njezinome uzgoju i izradi ljekovitih pripravaka. Predavač Božidar Radišić istaknuo je da njezina uporaba seže u daleku prošlost te da su je drevni narodi koristili kao hranu i lijek, ali i kao građevinski i odjevni materijal.

 Radionica

Još jedna 'Subota u muzeju'

Metković, 16.9.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva male kreativce na još jednu radionicu koja će se održati 17. rujna od 10:30. Ponesite boje, ljepilo i šareno lišće.

 

 Humanost

Za OB Dubrovnik 42 doze krvi

Metković, 16.9.2016. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković jučer je u predvorju Gradskoga kulturnog središta Metković održalo sedmu ovogodišnju akciju dobrovoljnoga darivanja krvi. Akciji se odazvalo 63 dobrovoljnih darivatelja, a prikupljene su 42 doze krvi za OB Dubrovnik.

 

 Elektroopskrba

Donji dio Splitske sutra bez struje

Metković, 15.9.2016. - Zbog radova zamjene neispravnoga transformatora novim u GTS 10(20)/0,4 kV Metković 12, u petak, 16. rujna bez električne će energije od 9 do 12 sati biti potrošači u Splitskoj (od Konzuma do br. 28) i u Jakova Gotovca te Veletržnica i Dominant. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Zdravlje

Konoplja u medicini i iskustva iz Slovenije

Metković, 15.9.2016. - Danas će u Galeriji GKS-a Božidar Radišić iz slovenske Udruge ONEJ (Društvo prekmurske pobude) iznijeti svoja iskustva i iskustva drugih članova Udruge u liječenju malignih bolesti, ali i nekih drugih. Predavanje počinje u 18:30.

 

 Obavijest

Obvezan upis djece u predškolski program

Metković, 14.9.2016. - U skladu s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe Dječji vrtić Metković upućuje Javni poziv za uključivanje djece u predškolski program.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje oko Trga bana Jelačića

Metković, 14.9.2016. - Zbog radova zamjene neispravnoga transformatora novim u GTS 10(20)/0,4 kV Metković 18, u četvrtak, 15. rujna bez električne će energije od 9 do 12:30 biti potrošači u Metkoviću u ulicama Kneza Domagoja k. br. 1. – 4., Ivana Mažuranića, Trg bana Jelačića k. br. 2., 4., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 18/1. i 18/2., Croatia osiguranje i Mana moda. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Koncert

'Concordia discors' u Metkoviću

Metković, 14.9.2016. - Potkraj rujna u goste nam dolazi Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors, koji će nastupiti u Gradskom kulturnom središtu. Uskoro više.

 

 Folklor

KUD 'Metković' počinje s probama

Metković, 14.9.2016. - KUD Metković obavještava svoje članove da će probe Škole folklora početi 15. rujna (četvrtak) u 18 sati za predškolce, I. i II. razred, a u 19 sati za III., IV. i V. razred. Sutradan, 16. rujna probe će u 19 sati imati VI., VII. i VIII. razred.

 

 Šport

Plavo-bijeli pobijedili bivšeg prvoligaša iz Zadra

Metković, 14.9.2016. - U 4. kolu III. HNL – jug NK Neretva je na Igralištu Iza Vage ugostila NK Zadar i u zanimljivoj utakmici zasluženo ga pobijedila 2:1.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje dio Općine Kula Norinska

Metković, 13.9.2016. - Zbog planiranih radova na postrojenju DV 10 kV Kula Norinska – Nova Sela – Pozla Gora, u srijedu, 14. rujna od 9 do 11 sati bez električne će energije biti potrošači u naseljima Matijevići, Momići, Podrujnica, Rastočići, Borovci, Nova Sela, Čarapine, Šiljezi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Rad udruga

Otvorena vrata Udruge 'Život'

Metković, 13.9.2016. - Udruga oboljelih od malignih bolesti Život obavještava svoje članove, kao i ostale zainteresirane, da je na adresi Put Narone 6 (Ljekarna Draženović) u sklopu najavljenih aktivnosti od 19 do 20 sati otvorila svoja vrata prvi i treći utorak u mjesecu.

 Natječaj

Osposobljavanje za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba

Metković, 12.9.2016. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjega programa Ministarstva socijalne politike i mladih Obrazovanjem do boljih usluga, objavljuje Natječaj za osposobljavanje za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba.

 Domovinski rat

Okupljanje sudionika Akcije 'Zelena tabla - Male Bare' nakon četvrt stoljeća

Metković, 12.9.2016. - Prošlo je dvadeset i pet godina otkako su hrvatski branitelji rame uz rame u Akciji nazvanoj Zelena tabla - Male Bare od jugovojske oslobodili prvu vojarnu u Republici Hrvatskoj te tako došli do oružja koje je promijenilo tijek rata i omogućilo nastavak borbe za slobodu. Dvadeset i pet godina, četvrt stoljeća, više od čitavoga tadašnjeg života mnogih suboraca.

 Izbori

Kako su glasovali Neretvani

Metković, 12.9.2016. - Načinili smo analizu glasovanja na jučerašnjim parlamentarnim izborima za gradove i općine doline Neretve. Uključili smo tri najjače liste te kandidate koji su dobili najviše preferencijskih glasova.

 Izbori

Djelomični rezultati u X. izb. jedinici

Metković, 11.9.2016. - Prikupili smo prve rezultate iz X. izborne jedinice. Za Metković još nema podataka u 22:15 pa pogledajte kako su glasovali u drugim gradovima. Broj obrađenih glasačkih mjesta (naznačeno u zagradama) jako varira pa i predviđanje konačnoga rezultata.

 Šport

Metkovke očekivano poražene u Zagrebu

Metković, 11.9.2016. - Bez obzira na visok poraz od 12:2 protiv ŽRK Agram, čestitamo domaćim nogometašicama na premijernome nastupu u I. HNLŽ. Oni koji su putem interneta gledali prijenos utakmice mogli su vidjeti da su Zagrepčanke kudikamo uigranije te da su često do golova dolazile rutinski, gotovo šablonski. Sigurni smo da će svaki sljedeći susret s kvalitetnijim protivnicama igračicama ŽNK Neretva biti itekako dobra škola jer treba učiti od boljih.
Foto: M. Talajić

 

 Šport

Gledajte uživo prijenos iz Španskoga

Metković, 11.9.2016. - Naše cure iz ŽNK Neretva upravo igraju prvu utakmicu I. HNL za žene protiv Agrama iz Zagreba. Počelo je drugo poluvrijeme, a rezultat je 4:1. Gledajte uživo.

 

 Izbori

U 16:30 u Metkoviću odziv preko 43 %

Metković, 11.9.2016. - U Metkoviću je u 16:30 odziv birača bio 43,05 %, dok je u X. izbornoj jedinici on iznosio 39,28 %. Pogledajte kako je to izgledalo na 16 birališta u Metkoviću.

 Izbori

Gotovo 22 % građana izašlo na birališta

Metković, 11.9.2016. - U Metkoviću je do 11:30 glasovalo 21,94 % birača, a u cijeloj X. izbornoj jedinici 20,29 %. Evo kako je bilo na 16 birališta.

 Izbori

U Metkoviću glasuje 13578 građana na 16 biračkih mjesta

Metković, 11.9.2016. - Metkovci danas glasuju na 16 biračkih mjesta, 14 u gradu te po jedno u Vidu i Prudu. U popis birača upisano je 13578 građana, što je 172 manje nego na parlamentarnim izborima u studenome prošle godine.

 Šport

Sutra u Zagrebu prvi nastup metkovskih nogometašica u I. HNL za žene

Metković, 10.9.2016. - Jučer smo bili na posljednjemu treningu igračica ŽNK Neretva pred njihovu prvu utakmicu u I. hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi, koju će protiv jake momčadi ŽNK Agram igrati u nedjelju u 17 sati u Zagrebu na igralištu NK Špansko.Stoga smo trenera i voditelja Stručnoga stožera svih selekcija Nevena Majića zamolili da nam kaže o nešto o tome, za metkovski sport, povijesnome trenutku.

 Projekti

Uređuje se bankina uz Put Vida

Metković, 9.9.2016. - Jučer smo obišli Glibušu i dio trase nasipa za obranu od poplava. Na Glibuši se uređuje bankina uz novoasfaltirani Put Vida, gotova je građevina za postavljanje pomične pregrade na spoju Puta Vida i Puta Narone, a na istočnome kraju nasipa Jerkovac izgrađen je preljev čiji je vrh na 3,7 m nm, što je zapravo kota obrane od poplave. Takav jedan preljev planiran je na Glibuši s bh. strane.

 Rad udruga

Subota u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 9.9.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva sve male kreativce od 1. do 5. razreda na radionicu Subota u Prirodoslovnom muzeju koja će se održati u subotu, 10. rujna od 10:30. Ponesite boje, i različito lišće koje vam šapuće svoju jesensku priču.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje sjeveroistok grada

Metković, 8.9.2016. - Zbog planiranoga remonta DV 10(20)/0,4 kV Glibuša, u petak, 9. rujna od 8 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači na Putu Vida, a od 8 do 8:30 te od 12 do 14 sati potrošači u ulicama Neretvanskih gusara, Marka Marulića, Norinska, Sv. Ćirila i Metodija, S. S. Kranjčevića te u naselju Gabela Polje. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Predstavljanje knjige

O rodu jezikom i pokoja fraška

Metković, 7.9.2016. - Najnovija knjiga Domagoja Vidovića, ovogodišnjega laureata Nagrade Grada Metkovića Narona, sinoć je pred brojnom publikom predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković. Riječ je o knjizi O rodu jezikom i pokoja fraška, tiskanoj u autorovoj nakladi, u kojoj je sabrano dvjestotinjak članaka objavljivanih u Hrvatskome slovu.

 Projekti

Dovršava se krovna konstrukcija

Metković, 6.9.2016. - Gotovo je završena potpuno nova krovna konstrukcija nad ljetnom pozornicom GKS-a, nakon koje će se obnoviti i akustična školjka. U drugoj fazi radova sanirat će se terasa nad ulazom u gledalište, ispod koje će se urediti prostorija za kinoprojektor.

 stanovanje

Gradit će se 55 stanova iz Programa POS-a

Metković, 6.9.2016. - Između Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i tvrtke MGA Nekretnine d.o.o. iz Metkovića jučer je potpisan ugovor o gradnji zgrade iz Programa POS-a.

 Izbori

Jambo se obrušio na Most i obećao minimalnu cijenu mandarina 2,5 kuna

Metković, 6.9.2016. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu održan predizborni skup Hrvatske seljačke stranke koja se na izvanrednim parlamentarnim izborima natječe u sklopu Narodne koalicije. Jedini govornik na skupu bio je metkovski čelnik HSS-a Stipo Gabrić Jambo.

 Izbori

Predizborna Hrvatska u očima Stiva Cinika

Metković, 5.9.2016. - Poznati hrvatski karikaturist Stiv Cinik (Stevo Šinik, autor nekada popularnoga satiričnoga crtanog filma 'Laku noć, Hrvatska') uspio je unijeti malo vedrine u hrvatsku predizbornu zbilju. Jedino Vidonjci mogu reći – nije to Neretva, to je Norilj.

 

 Fotovijest

Napokon radovi na opasnoj ruševini

Metković, 5.9.2016. - Zna se reći da fotografija (slika) govori tisuću riječi. Za ovu to vrijedi desetostruko.

 

 Obrazovanje

215 prvaša prvi put sjelo u školske klupe

Metković, 5.9.2016. - Danas je osvanulo jutro kada su naši mališani prvi put zakoračili u novi svijet formalnoga obrazovanja, što je poseban događaj za čitavu obitelj.

 Vjerski život

Prvi put Sveta Majka Terezija

Metković, 5.9.2016. - Fotografijom iz 1978. svete Majke Terezije i sluge Božjega o. Ante Gabrića za oltarom crkve sv. Ilije u Metkoviću, podsjećamo da danas, 5. rujna 2016. prvi put slavimo Svetu Majku Tereziju.

 

 Šport

Neretvi se isplatila upornost

Metković, 3.9.2016. - U utakmici drugoga kola III. HNL jug danas je na igralištu Iza Vage domaćin NK Neretva u dramatičnoj završnici uknjižio tri važna boda pobijedivši 3:2 NK Omiš.

 Folklor

KUD 'Metković' započinje s upisom članova

Metković, 3.9.2016. - Iz KUD-a Metković obavještavaju da njihova Škola folklora i Mandolinski orkestar počinju upisivati stare i nove članove. Upis će se obavljati u prostorijama KUD-a od 5. do 9. rujna 2016. (ponedjeljak – petak).

 Akcija

Poštujte naše znakove

Metković, 3.9.2016. - Iz Policijske postaje Metković obavještavaju da će njihovi policijski službenici u suradnji s osnovnim školama i tijelima lokalne i područne samouprave i ove godine tijekom mjeseca rujna u okviru Nacionalnoga programa sigurnosti cestovnog prometa provoditi preventivno-represivnu akciju pod nazivom Poštujte naše znakove.

 

 Gradske vijesti

Nakon vrućega ljeta – vruća filmska jesen

Metković, 2.9.2016. - Nedavno smo se oprostili od Metkovskoga ljeta, koje je i ove godine obilovalo raznovrsnim događanjima. Stoga smo napravili malu retrospektivu događanja na kojima ste bili, ili ste ih propustili.

 Policija

Novo radno vrijeme Policijske uprave

Metković, 2.9.2016. - Obavještavamo građane da od ponedjeljka, 5. rujna 2016. Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na radno vrijeme od 8 do 16 sati. Radno vrijeme sa strankama na upravnim poslovima u zgradi na adresi Vladimira Nazora 32 u Dubrovniku, kao i policijskim postajama na području Županije, bit će od 8.30 do 15 sati, izuzev utorkom kada će šalter-sala (poslovi prijave prebivališta, osobne iskaznice, putne isprave, registracije vozila, vozačke dozvole) građanima biti otvorena od 8.30 do 17 sati.

 

 Gradska uprava

Savjetovanja o ugostiteljskoj djelatnosti i mjerama zaštite od buke

Metković, 1.9.2016. - Grad Metković danas je objavio poziv zainteresiranoj javnosti na savjetovanja o Nacrtu prijedloga Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti te o Nacrtu prijedloga Odluke o mjerama zaštite od buke. Savjetovanja traju od 3. do 18. rujna. U nastavku pogledajte pozive na savjetovanja i nacrte prijedloga odluka te preuzmite potrebne obrasce za davanje prijedloga.

 Gradske vijesti

Partnersko vijeće

Metković, 1.9.2016. - Danas je u metkovskome GKS-u održana sjednica Partnerskoga vijeća koju je predvodila Brankica Bataković iz tvrtke Ekovet.

 Rekreacija

U Metkoviću otvoren novi FIT4EVER

Metković, 1.9.2016. - Na adresi Put Narone 6 jučer je u Metkoviću svečano otvoren novouređeni prostor Sportskoga centra FIT4EVER, u kojemu će se provoditi program za treniranje kakav se u Dolini Neretve pojavio prije tri godine.

 Izbori

HSU Metkovcima predstavio Olgu Muratti

Metković, 1.9.2016. - Jučer je u Hotelu Narona metkovski HSU svojim članovima i simpatizerima predstavio svoju kandidatkinju za zastupnicu u Hrvatskome saboru Olgu Muratti, koja se u X. izbornoj jedinici nalazi na devetome mjestu liste br. 12 Narodne koalicije.

 

Vijesti iz 9. 2016.
ukupno 101

Susret posvećen Ivanu Slamnigu

Kako se prijaviti na Natječaj 'Naš doprinos zajednici'

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Aktivnosti Udruge 'Život' u listopadu

Neretvanski lađari na sajmu u Zagrebu

DV 'Leut' ugostio policajce

Sve boje jeseni

Sutra bez struje na Duvratu

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Mateja Žilić: 'Iznad svih Neretva!'

Branitelji iz PP Metković odali počast poginulim suborcima

Rastimo zajedno – radionice za roditelje

Jačanje primjene Zakona u lovstvu i zaštiti prirode

U Zažablju otkrivena plantaža marihuane

Ugodno druženje s AZ 'Concordia discors'

Gradonačelnica primila studente-pjevače

Šest medalja za BK Metković

Poslušajte 'Concordia discors'

Za Marija skupljeno nevjerojatnih 77.610,65 kuna

Novi izgled Trga bana Jelačića

U prvome polugodištu 2016. Grad u plusu gotovo 600.000 kuna

Metkovski veslači u Vukovaru drugi u kategoriji gradova

Druženjem uz buće obilježili 25. obljetnicu 'Male bare'

U utrci za Marija Metković i dolina pokazali veliko srce

Neretva pobjedom protiv Zmaja prikupila 12 bodova u nizu

Biciklijada za Marija

Okončan posjet gostiju iz osam zemalja Gimnaziji Metković

Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća

Gradonačelnica primila profesore iz osam europskih zemalja

Svečano otvorena metkovska 'Palača pravde'

Udruga 'Prijatelj': Ponovno dostupan neurofeedback

Delta Neretve – jačanje primjene zakona u lovstvu i zaštiti prirode

Stojan Vučićević, 7. srpnja 1941. – 22. rujna 1989.

Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi

73-godišnjak ukrao novčanik 65-godišnjaku

Umjesto Šetalištem 116. brigade HV-a, nedjeljna utrka ide starim gradskim ulicama

Jesenske aktivnosti KUD-a Metković

Obavijest proizvođačima agruma

Pronađen kradljivac bicikla

Razvoj vodno-komunalne infrastrukture grada Metkovića financiran sredstvima EU - strateški projekt Republike Hrvatske

Počinje prikupljanje prazne ambalaže

Subota u Prirodoslovnome muzeju Metković

U Glušcima sutra prekid u elektroopskrbi

Započinje nova filmska sezona

Volarević zlatni u Veloj Luci

II. Sjednica Partnerskoga vijeća Grada Metkovića

Uplovio minikruzer 'Krilo Pride'

Sutra pojačan nadzor brzine vozila

Obavijest maslinarima

Metkovci osvojili Ston

Metkovkama prvi bodovi u elitnome društvu

Metkovcima u Čitluku tri srebra i četiri bronce

Makarani ukupni pobjednici XXVIII. Neretvanske regate

KoHOM na Vijeću u Metkoviću najavio neke promjene

Jesen zakucala na vrata

Posljednji ljetni dan

Smokvinin 'Nemir' u GKS-u

Četvrt stoljeća od akcije kojom je osvojeno oružje i oruđe oteto Hrvatskoj

Obavijest građanima o postupanju dimnjačarske službe u svrhu nadolazeće sezone grijanja

Konoplja kao lijek

Još jedna 'Subota u muzeju'

Za OB Dubrovnik 42 doze krvi

Donji dio Splitske sutra bez struje

Konoplja u medicini i iskustva iz Slovenije

Obvezan upis djece u predškolski program

Sutra bez struje oko Trga bana Jelačića

'Concordia discors' u Metkoviću

KUD 'Metković' počinje s probama

Plavo-bijeli pobijedili bivšeg prvoligaša iz Zadra

Sutra bez struje dio Općine Kula Norinska

Otvorena vrata Udruge 'Život'

Osposobljavanje za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba

Okupljanje sudionika Akcije 'Zelena tabla - Male Bare' nakon četvrt stoljeća

Kako su glasovali Neretvani

Djelomični rezultati u X. izb. jedinici

Metkovke očekivano poražene u Zagrebu

Gledajte uživo prijenos iz Španskoga

U 16:30 u Metkoviću odziv preko 43 %

Gotovo 22 % građana izašlo na birališta

U Metkoviću glasuje 13578 građana na 16 biračkih mjesta

Sutra u Zagrebu prvi nastup metkovskih nogometašica u I. HNL za žene

Uređuje se bankina uz Put Vida

Subota u Prirodoslovnome muzeju

Sutra bez struje sjeveroistok grada

O rodu jezikom i pokoja fraška

Dovršava se krovna konstrukcija

Gradit će se 55 stanova iz Programa POS-a

Jambo se obrušio na Most i obećao minimalnu cijenu mandarina 2,5 kuna

Predizborna Hrvatska u očima Stiva Cinika

Napokon radovi na opasnoj ruševini

215 prvaša prvi put sjelo u školske klupe

Prvi put Sveta Majka Terezija

Neretvi se isplatila upornost

KUD 'Metković' započinje s upisom članova

Poštujte naše znakove

Nakon vrućega ljeta – vruća filmska jesen

Novo radno vrijeme Policijske uprave

Savjetovanja o ugostiteljskoj djelatnosti i mjerama zaštite od buke

Partnersko vijeće

U Metkoviću otvoren novi FIT4EVER

HSU Metkovcima predstavio Olgu Muratti

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01