-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Domovinski rat

Svečana sjednica Policijske udruge branitelja PP Metković 1991.

Metković, 30.9.2014. - U Gradskom kulturnom središtu Metković sinoć je povodom Sv. Mihovila održana Svečana sjednica Policijske udruge branitelja PP Metković 1991. koja je, isto kao i policija, sv. Mihovila uzela za svoga zaštitnika, a njegov blagdan za Dan udruge.

 Obavijest

Od sutra zimski režim naplate parkinga

Metković, 30.9.2014. - Iz tvrtke Metković razvoj obavještavaju građane da će od sutra (1. listopada) pa do 31. svibnja 2015. vrijediti zimski režim naplate parkinga. Radnim će se danom parking naplaćivati od 7 do 18 sati, a subotom od 7 do 13 sati. Nedjeljom, praznikom i blagdanom nema naplate.

 

 Šport

Uspješan sportski vikend

Metković, 29.9.2014. - Evo pregleda većinom uspješna sportskoga vikenda metkovskih klubova, za što nam je podatke pripremio Nikica Medak.

 Kultura

Vrednovanje djela književnika Vladimira Pavlovića

Metković, 29.9.2014. - Od 25. do 27. rujna održan je Deseti neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret posvećen hrvatskom književniku Vladimiru Pavloviću, rođenom Trebižačaninu koji je dio života proveo kao nastavnik u Kuli Norinskoj i kao ravnatelj Gradskog kulturnog središta u Metkoviću te koji je 1995. za Zbirku pjesama Gral dobio književnu nagradu Tin Ujević.

 Šport

Neretva i dalje bez poraza

Metković, 29.9.2014. - Nakon zaslužene pobjede u Zmijavcima (0:1) momci Iza Vage okreću se prema novom protivniku, Mosoru iz Žrnovnice. Odavno se ne pamti ovakav start Neretve u prvenstvu. Totalno domaća momčad bez i jedne izgubljene utakmice. Nadamo se da će tako biti i ove srijede u 16 sati. Svi na tribine, Neretva je zaslužila podršku!
Foto: NK Neretva Metković/Facebook

 Šport

Ivan Batinović među kadetskim reprezentativcima

Metković, 28.9.2014. - Ivan Batinović, član Karate-kluba Metković ovoga je vikenda bio na pripremama kadetske karate-reprezentacije u Samoboru. Ivan se s još dvojicom natjecatelja iz dalmatinskih karate-klubova, KK Porto Tolero i KK Sokol - Split odazvao pozivu izbornika pa je, obavivši pripreme, uvršten u popis natjecatelja koji će ubuduće biti pozivani na sve akcije kadetske karate-reprezentacije.

 Referendum

Željka Markić sutra u Pločama

Metković, 28.9.2014. - Iz Ploča nam stiže obavijest da će sutra (ponedjeljak) u dvorani Pastoralnoga centra crkve Kraljice Neba i Zemlje u 19.30 započeti tribina koju organizira Udruga U ime obitelji i na kojoj će nastupiti dr. Željka Markić. Tema je referendum na kojemu će građani odlučiti o promjeni izbornoga sustava.

 

 Rukomet

Metkovski rukomet prešao Maslenički most

Metković, 28.9.2014. - Nakon dugo vremena metkovski je rukomet prešao Maslenički most pa je to uspjeh sam po sebi, a pobjeda u Ivancu i dva nova boda na startu prvenstva zadovoljstvo čine još većim – rekao nam je trener RK Metković 1963 Mario Bjeliš kada smo ga nazvali nakon što su naši rukometaši više nego uvjerljivo odigrali II. kolo Prve hrvatske rukometne lige.

 Šport

Metkovske mome uvalile pet komada

Metković, 28.9.2014. - Jučer i danas Metković je (većinski) bio u znaku ženskoga nogometa. Neretva je gostovala (NK Croatia - NK Neretva 0:1), a ONK Metković je s 1:0 iz jedanaesterca otpremio NK Orebić pa su cure harale metkovskim nogometnim terenima.

 Rukomet

I druga pobjeda RK Metković 1963

Metković, 27.9.2014. - Iz Ivanca podno Ivanščice (može i Ivančice) dolazi nam lijepa rukometna vijest. Prvoligaš RK Metković 1963 je u drugome kolu prvenstva uvjerljivo s 37:26 nadigrao domaći RK Ivančica, također novajliju u ligi. Uskoro slijedi opširnije izvješće.

 

 Obrazovanje

Gimnaziji Metković nagrada 'Europska oznaka jezika'

Metković, 27.9.2014. - Na svečanoj dodjeli nagrada/priznanja Europska oznaka jezika, održanoj na Dan Europskih jezika 26. rujna u zgradi Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, među tri najbolja projekta, od trideset prijavljenih, nagrađen je i projekt Gimnazije Metković Bajka.

 Rekreacija

Zaputite se biciklima put Čapljine

Metković, 26.9.2014. - U nedjelju, 28. rujna Biciklistički klub Relaks organizira biciklijadu Đir do Čapljine. Okupljanje i polazak je u 8.30 kraj fontane u gradskom parku Metković.

 Gradske vijesti

Stigli nam prvi 'zeleni otoci'
Na nama je da pokažemo zaslužujemo li biti građanima

Metković, 26.9.2014. - Čistoća Metković d.o.o. počela je s postavljanjem kontejnera za skupljanje posebnih kategorija otpada koje se mogu reciklirati. Na desetak lokacija po gradu do sada je postavljeno 20 kontejnera u koje građani mogu odložiti papir, plastiku, staklo, metal i tekstil.

 

 Predavanje

Recept za uspješno starenje:
Zdrava prehrana, tjelesna aktivnost i životni optimizam

Metković, 26.9.2014. - Udruga Otac Ante Gabrić redovito organizira predavanja na temu skrbi o zdravlju u trećoj životnoj dobi. Jučer su ugostili mag. psihologije Anu Vučković koja je okupljenim korisnicima govorila o uspješnom starenju, tj. onome što ga razlikuje od uobičajenoga starenja.

 Tribina

Ante Paradžik – jedan život za Hrvatsku

Metković, 26.9.2014. - Udruga Narenta danas u 19.30 u Gradskom kulturnom središtu organizira javnu tribinu pod nazivom Ante Paradžik – jedan život za Hrvatsku. Gosti predavači bit će prof. povijesti Ante Paponja i Mladen Bošnjak, prijatelj pok. Ante Paradžika. Dolazak je najavila i obitelj pok. Paradžika.

 

 Upozorenje

Istječe rok za upis predškolaca

Metković, 26.9.2014. - Evo još jednom napomene roditeljima djece rođene između 1. travnja 2008. i 31. ožujka 2009. U skladu s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i Državnoga pedagoškog standarda predškolskoga odgoja i naobrazbe ta se djeca moraju upisati u program predškole, a rok je do 30. rujna. Roditelji to mogu učiniti u Dječjem vrtiću Metković radnim danom od 8 do 15 sati.

 

 Turizam

Metković grad-partner na manifestaciji 'Cili svit u Split'

Metković, 26.9.2014. - Prošloga se utorka u Splitu na manifestaciji Cili svit u Split Splićanima i brojnim turistima predstavio Metković, koji je ujedno predstavljao i dolinu Neretve.

 Priopćenje za javnost

Režite nepotrebne rashode

Metković, 25.9.2014. - Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov danas je medijima poslao priopćenje u kojemu predlaže mjere za smanjenje rashoda koji opterećuju državni proračun, ali i proračune lokalnih zajednica. Priopćenje donosimo u cijelosti.

 

 Tribina

Prikupljanje potpisa započelo, odaziv izuzetno dobar

Metković, 25.9.2014. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metkoviću održana tribina povodom pokretanja referendumske inicijative za promjenu izbornoga zakona u Republici Hrvatskoj na kojoj je o toj aktualnoj temi govorio Miodrag Paponja.

 Šport

Lora i Anamarija postale majstoricama karatea

Metković, 25.9.2014. - Jučer je u Karate-klubu Metković organizirano polaganje za majstorska karate-zvanja 1. Dan (crni pojas). Komisijom je predsjedavao Denis Žderić (3. Dan), inače i predsjednik Komisije za pojaseve Hrvatskoga karate-saveza. Položivši ispite, majstoricama karatea postale su Lora Pavlović i Anamarija Jakić. One su stekle majstorsko karate-zvanje 1. Dan, široj javnosti poznatije kao crni pojas.

 Tribina

Tribina na temu referenduma o promjeni izbornoga zakona

Metković, 24.9.2014. - Večeras će u se u Gradskom kulturnom središtu Metkoviću s početkom u 19.30 održati tribina povodom pokretanja referendumske inicijative za promjenu izbornoga zakona u Republici Hrvatskoj.

 Film

Pipi Duga Čarapa u Gradskoj knjižnici

Metković, 24.9.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković danas će se u 18 sati održati projekcija filma Pipi Duga Čarapa: nove pustolovine neustrašive i radoznale Pipi. Film je sinkroniziran i traje 60 minuta. Besplatne ulaznice preuzmite na porti Knjižnice.

 

 Rad udruga

Druženje povodom Međunarodnog dana kulturne baštine

Metković, 23.9.2014. - Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine danas je u okviru redovitih organiziranih aktivnosti za starije u Udruzi Otac Ante Gabrić održano zanimljivo druženje korisnika s profesoricom Katarinom Barišić i učenicima 3. b razreda, smjer odjevni tehničar, iz Srednje škole Metković.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje na području Pozle Gore

Metković, 23.9.2014. - Zbog planiranih radova na sanaciji DV 10 kV Nova Sela - Pozla Gora, bez električne će energije 24. rujna (srijeda) u vremenu od 9 do 12 sati biti naselja Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Kultura

Sjećanje na pjesnika Stojana Vučićevića

Metković, 23.9.2014. - U organizaciji Gradske knjižnice, OŠ don Mihovila Pavlinovića i metkovskog ogramka Matice hrvatske sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković održan prigodan program posvećen 25. obljetnici smrti prerano umrlog metkovskog pjesnika i političkog uznika Stojana Vučićevića.

 Šport

Odigrano drugo kolo ARL lige

Metković, 23.9.2014. - U prošlu nedjelju u Gradskoj športskoj dvorani odigrano je drugo kolo Amaterske regionalne lige (ARL) za seniorke. Nastupile su ekipe: ŽRK Dubrovnik, ŽRK Lokomotivu – Mostar (BiH), ŽRK Leotar – Tebnje (Crna Gora) i domaćin ŽRK Metković.

 Obrana od poplave

Zabrinuti stanovnici Gabela Polja inicirali sastanak na temu gradnje nasipa za obranu od poplava na području BiH

Metković, 23.9.2014. - Na inicijativu stanovnika Gabela Polja, naselja koje je spojeno s Metkovićem, ali istovremeno od njega oštro razdvojeno EU granicom, gradonačelnik Metkovića Božo Petrov organizirao je sastanak s Hrvatskim vodama i načelnikom Općine Čapljina Smiljanom Vidićem kako bi stanovnici Gabela Polja iz prve ruke doznali zašto se neće odmah nastaviti s gradnjom nasipa za obranu od poplava na dijelu kroz BiH. Donosimo Zapisnik s toga sastanka.

 

 Šport

NK Neretva i NK Hrvace ne igraju u utorak

Metković, 22.9.2014. - Nogometna utakmica između NK Neretva i NK Hrvace, koja se u subotu nije odigrala zbog velike kiše, a bila je odgođena za sutra, ponovno je odgođena. Obavijest o novome terminu odigravanja bit će dana pravovremeno.

 

 Narona

Izložba AM Narona u Zagrebu

Metković, 22.9.2014. - Evo jedne vijesti za sve Neretvane koji će sutra biti, ili trajno jesu, u Zagrebu. Povodom Međunarodnoga kongresa Stoljeće hrabrih: Arheologija rimskog osvajanja i otpora starosjedilaca u Iliriku za vrijeme Augusta i njegovih nasljednika, u Arheološkom muzeju u Zagrebu sutra će (23. rujna) u 20 sati biti otvorenje izložbe Augusteum favissa Arheološkoga muzeja Narona. Izložba ostaje otvorena dva mjeseca.

 

 Koncert

Zagorski eho odjeknuo GKS-om

Metković, 22.9.2014. - Puhački orkestar Echo Zagórzan iz poljskoga sela Kašina Velika (Kasina Wielka) sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković pod ravnanjem kapelnika Adama Rusnarczyka održao mini-koncert na kojem su izvodili polke i marševe te obrade suvremenijih kompozicija.

 Rukomet

RK Metković 1963 pobjedom započeo nastupe u Prvoj ligi

Metković, 22.9.2014. - Rukometaši RK Metković 1963 sinoć su u pred šestotinjak gledatelja u Gradskoj športskoj dvorani protiv RK Dugo Selo odigrali utakmicu punu preokreta u kojoj su na kraju slavili 42:39 i ubilježili prve bodove.

 Koncert

'Gadjo Manouche' dobro zagrijao Metkovce

Metković, 22.9.2014. - Prošloga se petka na pozornici metkovskoga GKS-a predstavio zagrebački gypsy jazz-sastav Gadjo Manouche, izvevši jedno i pol satnom nastupu niz više ili manje poznatih jazz i swing kompozicija koje je domaća publika izvrsno primila.

 In memoriam

Obilježavanje 25-godišnjice smrti Stojana Vučićevića

Metković, 21.9.2014. - Zidnim novinama i satom hrvatskoga jezika posvećena životu i djelu metkovskog pjesnika Stojana Vučićevića, u petak je u Gimnaziji Metković obilježena 25-godišnjica njegove smrti. Prof. Ivanka Ujdur i Lidija Puljan, sa svojim pripravnicama prof. Marijom Tomić i Barbarom Šuman te učenicima Gimnazije Metković, otpočele su sjećanje na Vučićevića koje će se nastaviti u Gradskoj knjižnici Metkovića u ponedjeljak, 22. rujna u organizaciji metkovskog ogranka Matice hrvatske.

 Vrijeme

Jučer preko pedeset litara kiše – vatrogasci intervenirali na sedam mjesta

Metković, 21.9.2014. - U kratkome je vremenu jučer u Metkoviću palo 50,7 kiše po četvornome metru. Iz JVP Metković doznali smo da su njegovi vatrogasci od 13.30 do 19 sati imali sedam intervencija crpenja vode iz podrumskih i poslovnih prostora.

 Šport

Iz Čitluka stigle četiri karataške medalje

Metković, 21.9.2014. - S jučer u Čitluku održanoga Međunarodnog karate-turnira DBG Open, dva su se metkovska karate-kluba vratila s po dvije medalje. U jakoj je konkurenciji KK Metković osvojio srebro i broncu, a KK Knez Domagoj dvije bronce.

 Koncert

Poljski Zagorci sviraju u GKS-u

Metković, 20.9.2014. - Najavljujemo još jedan glazbeni događaj. Prijatelji naše Klape Sveti Nikola, Puhački orkestar Echo-Zagórzany iz poljskoga zagorskog sela Kasina Wielka (Kašina Velika) održat će sutra (nedjelja) koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković. Ulaz je slobodan.

 

 Šport

Potop u Metkoviću – odgođena utakmica

Metković, 20.9.2014. - Današnji nogometni susret između NK Neretva i NK Hrvace odgođen je za utorak, 23. rujna u 16 sati. Razlog je obilna kiša koja je potopila Igralište iza Vage.

 

 Zanimljivosti

Objektivi najviše ljube Andreu Anković

Metković, 20.9.2014. - Prema pisanju portala Dalmacija News Metkovka Andrea Anković je u Splitu na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta 2014. ponijela titulu najfotogeničnije od trinaest natjecateljica iz cijele Hrvatske. Čestitamo!
Foto: Jakov Prkić / CROPIX
  

 

 Šport

Pregled natjecanja ovoga vikenda

Metković, 20.9.2014. - Danas ljubitelji sporta u Metkoviću mogu na Igralištu iza Vage pogledati utakmicu 6. kola III. HNL jug između NK Neretva i NK Hrvace, koja počinje u 16.30. Navijači ONK Metković sutra mogu u Komin na ogled njihova kluba s NK Gusar, koji će na Igralištu Pržina početi u 16.30.

 Internet

Na Wikipediji izabran članak o Metkoviću

Metković, 18.9.2014. - Otprije nekoliko dana na hrvatskoj je Wikipediji trenutno izabrani članak onaj Metkoviću što ga je uredio Wikipedijin suradnik MaGa, no za to je dijelom „kriv“ i www.metkovic.hr, što i stoji u napomeni pri dnu stranice. MaGa, čestitamo!

 

 Koncert

'Gadjo Manouche' u GKS-u svira Djanga Reinhardta

Metković, 18.9.2014. - Sutra nas u kazališnoj dvorani GKS-a očekuje zanimljiv koncert zagrebačkoga gypsy jazz-sastava Gadjo Manouche. Oni će se predstaviti nizom jazz i swing standarda velikoga francuskog gitarista Djanga Reinhardta koje je on izvodio sa svojim kvintetom Hot Clube de France.

 Obavijest

Voda iz Pruda ispravna

Metković, 17.9.2014. - Prema današnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije (Služba za zdravstvenu ekologiju Odjel za vode) u uzorcima vodovodne vode iz izvorišta Prud (uzorci vode uzeti iz vodovodnih mreža u Prudu i Opuzenu) vrijednosti mutnoće vode su u normalnim vrijednostima, te kao takvi udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (NN 125/13). Stoga prestaje preporuka prokuhavanja takve vode za piće u vodovodnim mrežama koji se opskrbljuju sa izvorišta Prud.

 

 Naši u svijetu

Vidonjski vinograd u Askimu

Metković, 17.9.2014. - Poznato je da Vidonjaca ima razasutih širom svijeta. Da netko od njih u Australiji sebi zasadi vinograd ne bi bilo nikakvo čudo, no kada to napravi u Norveškoj u najmanju je ruku neobično.

 Obavijest

Zamućeno izvorište u Prudu

Metković, 16.9.2014. - Prema jučerašnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije (Služba za zdravstvenu ekologiju Odjel za vode) u uzorcima vodovodne vode iz izvorišta Prud vrijednosti mutnoće su iznad zadanih vrijednosti te kao takvi ne udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (NN 125/13). Pojačana mutnoća prisutna je u vodovodnim mrežama koja se opskrbljuju tom vodom (mjesta: Prud, Vid, dio Općine Kula Norinska, Grad Opuzen, i Općina Slivno).

 Poljoprivreda

Prikupljanje prazne ambalaže

Metković, 15.9.2014. - Prikupljanje prazne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja za Dubrovačko- neretvansku županiju bit će dana 23. runa 2014. (utorak) u vremenu od 14 do 16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

 Elektroopskrba

Kobiljača i Mali Prolog sutra bez struje

Metković, 15.9.2014. - Zbog planiranih radova modifikacije TTS 10/0,4 kV Kobiljača 1, u utorak, 16. rujna bez struje će od 9 do 15 sati biti dio naselja Kobiljača, dok će od 9 do 11 sati bez struje biti Mracir, Mali Prolog, dio naselja Kobiljača i gradilište Viadukt u Malom Prologu. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Šport

Uspješan nastup 'Neretvanskih gusara' u Splitu

Metković, 15.9.2014. - U subotu je u Splitu održana VI. regata Kupa Dalmacije 2014. – memorijal Perica Vlašić na kojoj su nastupili veslači VK Neretvanski gusar. Šime Popović je osvojio treće mjesto u kategoriji 1X KMB (mlađi kadeti), dok je Marin Krešić osvojio treće mjesto u kategoriji 1 X KMA (stariji kadeti).

 Maraton lađa

Pridružite se 'Domagojevim gusarima'

Metković, 12.9.2014. - Domagojevi gusari iz Vida, najstarija lađarska udruga u dolini Neretve, sljedeće će godine obilježiti 40. obljetnicu osnutka. Tim su povodom odlučili započeti ozbiljan trenažni proces pod nadzorom stručnoga trenera, kako bi što spremniji dočekali XVIII. Maraton lađa.

 Posao

Traži se PHP web-developer

Metković, 12.9.2014. - Ako se dobro razumijete u PHP, javascript, HTML5 i CSS3, javite se radi zaposlenja. Zbog povećanja obujma posla Metković Razvoj d.o.o. traži iskusnog PHP web-developera u svome IT odjelu u Metkoviću i to na puno radno vrijeme i uz ugovor za stalno.

 

 Humanost

Za OB Dubrovnik prikupljena 51 doza krvi

Metković, 11.9.2014. - U atriju Gradskog kulturnog središta Metković danas je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković održalo svoju sedmu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Odazvalo se 62 darivatelja, od čega desetero novih, a prikupljena je 51 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Obrtništvo

Prijave za polaganje majstorskoga ispita do 19. rujna

Metković, 11.9.2014. - Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije u razdoblju od 3. studenoga do 12. prosinca 2014. organizira polaganje majstorskih ispita. Krajnji rok za prijavu ispita je 19. rujna.

 Glazba

Karan uglazbio i pjeva Brnasova 'Maloga mulca'

Metković, 11.9.2014. - Iz svijeta glazbe stigla nam je vijest da je Goran Karan predstavio spot za pjesmu Mali mulac, kojom najavljuje svoj novi album U četiri oka. Nama je ta vijest posebno zanimljiva jer je autor teksta Metkovac Ivica Brnas, dok su Karan i Nikša Bratoš potpisali glazbu i aranžman.

 

 Zanimljivosti

Saor Alba – poručuju iz Metkovića

Metković, 10.9.2014. - U događanja oko škotskoga referenduma o neovisnosti uključili su se i neki u Metkoviću. Jutros su po gradu osvanuli plakati sa škotskom zastavom i porukom Slobodna Škotska, a na mostu je osvanuo transparent (danas se to modernije kaže banner) kojim se zahtjeva kraj vladavine Londona nad svojim sjevernim susjedom.

 Gradske vijesti

Naplata parkiranja na Maloj rivi

Metković, 10.9.2014. - Metković Razvoj obavještava korisnike gradskoga naplatnog parkinga da od ponedjeljka, 15. rujna 2014. počinje naplata parkiranja na prostoru Male rive. Riječ je o ukupno 39 parkirališnih mjesta.

 

 Javni uvid

Javni uvid u buduću trasu nasipa na Duvratu

Metković, 9.9.2014. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković danas je obavljen prvi dan javnog uvida za izmijenjenu, odnosno dopunjenu trasu nasipa na predjelu Duvrat.

 Poziv

Roditelji, krajnji rok za obvezni upis u program predškole je 30. rujna

Metković, 9.9.2014. - U skladu s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe, Dječji vrtić Metković objavljuje Javni poziv za uključivanje djece u program predškole.

 Vrijeme

Prva jesenja

Metković, 9.9.2014. - Iznad prve jesenje magle čeka nas lijep dan, ali već u četvrtak izgleda da stiže nam grompada.

 

 Šport

ŽNK Neretva se priprema za početak prvenstva

Metković, 8.9.2014. - Jučer su nogometašice Neretve na igralištu Iza Vage odigrale prijateljsku utakmicu protiv prvoligaša ŽNK Split koja je završila 7:0 za gošće iz Splita. Utakmica je odigrana u okviru priprema za nadolazeće prvenstvo za koje se Metkovke pod vodstvom trenera Nevena Majića pripremaju već mjesec dana.

 Čestitka

Petrov metkovskim učenicima:
Učite za život, ne za školu

Metković, 8.9.2014. - Povodom prvoga dana škole upućujem čestitku svim metkovskim učenicima, učiteljima, a posebice našim malim prvašićima.
  Dragi učenici, budite ustrajni i kreativni, vječni istraživači za novim znanjima i vještinama, budite zahvalni svojim roditeljima i poštujte svoje učitelje.
  

 

Oživjele školske klupe

Metković, 8.9.2014. - Danas je prvi nastavi dan u novoj školskoj godini pa su metkovske ulice jutros oživjele. Prvašiće nije bilo teško uočiti jer su do škole išli u pratnji starijih, a novost je da je na frekventnom pješačkom prijelazu pokraj OŠ Stjepana Radića o sigurnu prijelazu učenika preko ulice brinuo prometni redar.

 Akcija

Udžbenike možete potražiti i sutra tijekom radnoga vremena

Metković, 7.9.2014. - Iako zbog poznatih razloga organizirana u zadnji čas, akcija razmjene školskih udžbenika i pribora, što ju je organizirala Zaklada Iva Petrušić, mnogim je roditeljima uštedjela barem dio novca koji ove godine trebaju izdvojiti za kupnju udžbenika.

 Šport

Neretva s 2:0 svladala Neretvanca

Metković, 6.9.2014. - U 4. kolu 3. HNL – jug Neretva je u neretvanskom derbiju protiv Neretvanca ostvarila zasluženu pobjedu, nadigravši protivnika rezultatom 2:0. Strijelci su bili Roko Ćelić u 50. i Frane Jerković u 88. minuti susreta.

 Izložba

Vejzovićeve Galatee u GKS-u

Metković, 6.9.2014. - U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković otvorena je izložba ak. slikara Fadila Vejzovića, koji se nakon šest godina ponovno predstavio metkovskoj publici. Ovaj put, riječ je o dvadesetak velikih platna iz ciklusa Galatea, inspiriranoga mitom o Pigmalionu i Galatei.

 Poziv

Razmijenite rabljene školske udžbenike

Metković, 5.9.2014. - Nakon izjave ministra obrazovanja g. Mornara da djeca ne smiju biti kažnjena ako im roditelji ne mogu kupiti školske udžbenike, Humanitarna zaklada Iva Petrušić poziva sve one koji nisu u mogućnosti kupiti nove udžbenike za šk. god. 2014./2015. da dođu na razmjenu rabljenih udžbenika u atrij Gradskog kulturnog središta Metković. Razmjena će se održati u subotu, 6. rujna i nedjelju, 7. rujna u vremenu od 15 do 19 sati. Pozivaju se i svi oni koji imaju, a neće koristiti očuvane rabljene školske torbe i školski pribor da ih donesu jer će biti ponuđene onima koji nemaju.

 

 Šport

Dođite sutra na igralište 'Iza Vage' i podržite Neretvu

Metković, 5.9.2014. - NK Neretva sutra na igralištu Iza Vage u 17 sati igra neretvanski derbi protiv NK Neretvanca. Nakon prva tri kola domaća momčad s jednom pobjedom i dva neriješena rezultata zauzima sedmo mjesto na tablici, a uz dobre dosadašnje rezultate važno je istaknuti da je Neretva u tri utakmice zabila sedam golova. Budući da se sutra očekuje derbi svih derbija upitali smo trenera Darku Zelića što očekuje od subotnjeg susreta.

 Folklor

KUD 'Metković' u Jelenju

Metković, 5.9.2014. - Članovi KUD-a Metković prošloga su vikenda, kao gosti KUD-a Zvir, boravili u Jelenju gdje su nastupili na jubilarnom 20. folklornom festivalu Zatancajmo po domaći.

 Policija

Novo radno vrijeme policijskih postaja

Metković, 5.9.2014. - Policijska uprava dubrovačko-neretvanska obavještava građane da je od ponedjeljka, 8. rujna 2014. radno vrijeme sa strankama na upravnim poslovima u zgradi na adresi Vladimira Nazora 32 u Dubrovniku, kao i u policijskim postajama na području županije, od 8.30 do 15 sati, izuzev utorkom kada će šalter-sala (poslovi prijave prebivališta, osobne iskaznice, putne isprave, registracije vozila, vozačke dozvole) za građane biti otvorena od 8.30 do 17 sati.

 

 Folklor

KUD 'Metković' upisuje nove članove

Metković, 5.9.2014. - Škola folklora, koja djeluje pri KUD-u Metković, od utorka, 9. rujna 2014. počinje s upisom svojih članova u prostorijama KUD-a.

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima mandarina: Intenziviran let mediteranske voćne muhe

Metković, 5.9.2014. - Upozoravaju se proizvođači mandarina da je proteklih dana intenziviran let mediteranske voćne muhe (Ceratitis capitata) na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Mediteranska voćna muha pravi štete kad plodovi mandarina i drugih agruma prelaze iz zelene u žutu boju.

 Obavijest

Zamjenite ‘žute’ pogranične propusnice

Metković, 4.9.2014. - Ministarstvo unutarnjih poslova podsjeća stanovnike pograničnih područja Republike Hrvatske kojima su izdane pogranične propusnice (žute, na rok od 5 godina), da ih do 30. rujna 2014. bez naknade kod nadležnih tijela Bosne i Hercegovine mogu zamijeniti za nove, biometrijske. Zamjena „starih“ pograničnih propusnica bez naknade regulirana je čl. 15. st. 2. Sporazuma između RH i BiH o pograničnom prometu.

 

 Gradske vijesti

Prezentirane neke od mogućnosti novoga vozila

Metković, 4.9.2014. - Čistoća Metković nabavila je novo vozilo koje je kombinacija maloga vozila za skupljanje otpada i multifunkcionalnoga stroja. Za sada je vozilo opremljeno nadogradnjom za skupljanje otpada kapaciteta tri prostorna metra te kranskom kosilicom za uređenje zapuštenih putova pa je to jučer prikazano u Ulici Ljudevita Gaja.

 Izložba

Večeras u GKS-u izlaže Fadil Vejzović

Metković, 4.9.2014. - Večeras će u Galeriji Gradskoga kulturnog središta u 19.30 biti otvorenje izložbe slika ak. slikara Fadila Vejzovića, koji će se metkovskoj publici predstaviti s dvadesetak velikih platna iz svoga ciklusa Galatea. Za razliku od mitskoga Pigmaliona, koji je svoju Galateu isklesao, Vejzović svoje Galatee oživljava akrilom na platnu.

 

 Policija

Velika zapljena cigareta u Metkoviću

Metković, 4.9.2014. - Jučer, 3. rujna oko 6.30 u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću policijski službenici za zaštitu državne granice Postaje granične policije Metković u osobnom su vozilu Opel Zafira, kojim je upravljao 36-godišnjak iz Osijeka, pronašli veću količinu cigareta.

 Obrana od poplave

Nasip na Glibuši do 1. listopada, uskoro kreće i Duvrat

Metković, 4.9.2014. - Hrvatske vode, odnosno izvođači radova OHL ŽS a. s., Podružnica Zagreb i Skladgradnja d.o.o. Split, započeli su 23. srpnja ove godine radove na dionici nasipa Glibuša ukupne dužine 1,34 km, koja je i najzahtjevnija dionica na cijeloj trasi nasipa. Mi smo jučer ujutro obišli gradilište te zamolili voditelja Projekta i nadzornoga inženjera Tihomira Galića, dipl. ing. građ., da nam opiše što se trenutno tamo radi te što će se raditi sljedećih dana.

 

 Elektroopskrba

Dolina Neretve sutra u dva navrata bez struje

Metković, 3.9.2014. - Iz HEP-a obavještavaju potrošače na području doline Neretve da će u četvrtak, 4. rujna zbog hitne intervencije na postrojenju TS 110/35kV Opuzen bez električne energije biti u vremenu od 10.30 do 11 i od 14.30 do 15 sati. To se odnosi na gradove Metković i Opuzen te općine Kula Norinska, Slivno i Zažablje, kao i na pogranična naselja Gabela Polje, Put Doljana i Crnići u BiH. Ako radovi budu trajali kraće, napon može biti pušten i ranije.

 

 Rukomet

Kadeti ŠR RK Metković prvi u Poljskoj

Metković, 2.9.2014. - Danas nam je iz Škole rukometa RK Metković stigla vijest da su njihovi mladi rukometaši više nego uspješno nastupili na Međunarodnom turniru u poljskome Kielcu. Metkovci su nastupili s kadetima i mlađim kadetima koji su igrali u istoj kategoriji. U vrlo jakoj konkurenciji, nakon dramatičnih obrata, kadeti (dječaci rođeni 1998. i mlađi) pod stručnim su vodstvom trenera Mojmira Majića osvojili prvo mjesto.

 Gradska uprava

Grad izdvaja preko 60 tisuća kuna za potporu kupnji udžbenika

Metković, 2.9.2014. - Odlukom gradonačelnika Bože Petrova, Grad Metković će u skladu sa svojim mogućnostima sufinancirati kupnju udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja. Sredstva nisu dostatna za sve pa će potpora biti usmjerena prema obiteljima s četvero i više djece, od kojih najmanje troje pohađa školu.

 Rukomet

'Metković 1963' u uzlaznoj putanji

Metković, 2.9.2014. - RK Metković 1963 neposredno pred početak nove natjecateljske sezone pokazuje sve bolju formu. Prije nekoliko dana osvojili su turnir u Ljubuškome, pobijedivši domaću momčad s 30:28 (13:14).

 Koncert

Klapa 'Kurjože' pokazala autentičnost i ljepotu klapske pjesme

Metković, 2.9.2014. - Preksinoć je u ispunjenom dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu održan koncert Ženske klape Kurjože koji je ujedno i posljednje događanje bogatoga Metkovskog ljeta 2014.

 Šport

Pokreće se Stolnoteniska gradska liga

Metković, 2.9.2014. - Stolnoteniski klub Metković organizira Gradsku ligu koja će se odigravati u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću. Prijaviti se možete do 1. listopada na 091 592 95 83.

 

 Zanimljivosti

II. seoska olimpijada u Vidu

Metković, 2.9.2014. - U nedjelju je u Vidu održana II. seoska olimpijada na kojoj su se u više kategorija natjecala djeca i odrasli. Organizator Olimpijade je bila Udruga mladih Vida, a na mrežnim stranicama Vida možete vidjeti kako je bilo na parkiralištu na Plivoru.

 

 Vrijeme

Spektakularna uvertira u jesen

Metković, 2.9.2014. - Jučer i noćas je nad Metkovićem sijevalo, grmjelo i padalo. Prema podatcima Meteorološke postaje Metković, na području grada palo 71,4 litara kiše po metru četvornome. IZ JVP Metković doznajemo da nisu imali intervencija, osim na Jerkovcu gdje je grom udario u krovište obiteljske kuće. Brzim dolaskom vatrogasaca požar je ugašen, a budući da kuća ima kosu betonsku deku nastala šteta je uglavnom na sustavu solarnoga grijanja.

 

 Šport

Neretva s visokih 4:2 nadigrala NK Kamen

Metković, 1.9.2014. - U drugom kolu 3. HNL - jug NK Neretva je u prvoj ovosezonskoj utakmici na domaćem terenu u prošlu subotu s visokih 4:2 pobijedila NK Kamen iz Podbablja. Pogotke su postigli Ćelić, Milinković, Brečić i Batinović.

 Maraton lađa

UL 'Crni put' predstavljena na Poljudu

Metković, 1.9.2014. - Na poziv Uprave NK Hajduk, na jučerašnji derbi u Splitu otputovali su članovi UL Crni put koji su, kao pobjednici ovogodišnjega Maratona lađa, pred utakmicu bili predstavljeni gledateljima. To nismo vidjeli u TV prijenosu jer se dogodilo neposredno pred uključenje kamera, ali će zato fotografija s Poljuda svima ostati kao trajna uspomena.

 

 Zanimljivosti

Pločanka najljepša, Metkovka druga pratilja

Metković, 1.9.2014. - Kako piše Dubrovački vjesnik, na sinoć održanome izboru za Miss Dubrovačko-neretvanske županije za Miss Hrvatske najljepšom je proglašena Pločanka Zrinka Kučinić, dok se naša Andrea Anković okitila lentom druge pratilje.

 

 

Vijesti iz 9. 2014.
ukupno 85

Svečana sjednica Policijske udruge branitelja PP Metković 1991.

Od sutra zimski režim naplate parkinga

Uspješan sportski vikend

Vrednovanje djela književnika Vladimira Pavlovića

Neretva i dalje bez poraza

Ivan Batinović među kadetskim reprezentativcima

Željka Markić sutra u Pločama

Metkovski rukomet prešao Maslenički most

Metkovske mome uvalile pet komada

I druga pobjeda RK Metković 1963

Gimnaziji Metković nagrada 'Europska oznaka jezika'

Zaputite se biciklima put Čapljine

Stigli nam prvi 'zeleni otoci'
Na nama je da pokažemo zaslužujemo li biti građanima

Recept za uspješno starenje:
Zdrava prehrana, tjelesna aktivnost i životni optimizam

Ante Paradžik – jedan život za Hrvatsku

Istječe rok za upis predškolaca

Metković grad-partner na manifestaciji 'Cili svit u Split'

Režite nepotrebne rashode

Prikupljanje potpisa započelo, odaziv izuzetno dobar

Lora i Anamarija postale majstoricama karatea

Tribina na temu referenduma o promjeni izbornoga zakona

Pipi Duga Čarapa u Gradskoj knjižnici

Druženje povodom Međunarodnog dana kulturne baštine

Sutra bez struje na području Pozle Gore

Sjećanje na pjesnika Stojana Vučićevića

Odigrano drugo kolo ARL lige

Zabrinuti stanovnici Gabela Polja inicirali sastanak na temu gradnje nasipa za obranu od poplava na području BiH

NK Neretva i NK Hrvace ne igraju u utorak

Izložba AM Narona u Zagrebu

Zagorski eho odjeknuo GKS-om

RK Metković 1963 pobjedom započeo nastupe u Prvoj ligi

'Gadjo Manouche' dobro zagrijao Metkovce

Obilježavanje 25-godišnjice smrti Stojana Vučićevića

Jučer preko pedeset litara kiše – vatrogasci intervenirali na sedam mjesta

Iz Čitluka stigle četiri karataške medalje

Poljski Zagorci sviraju u GKS-u

Potop u Metkoviću – odgođena utakmica

Objektivi najviše ljube Andreu Anković

Pregled natjecanja ovoga vikenda

Na Wikipediji izabran članak o Metkoviću

'Gadjo Manouche' u GKS-u svira Djanga Reinhardta

Voda iz Pruda ispravna

Vidonjski vinograd u Askimu

Zamućeno izvorište u Prudu

Prikupljanje prazne ambalaže

Kobiljača i Mali Prolog sutra bez struje

Uspješan nastup 'Neretvanskih gusara' u Splitu

Pridružite se 'Domagojevim gusarima'

Traži se PHP web-developer

Za OB Dubrovnik prikupljena 51 doza krvi

Prijave za polaganje majstorskoga ispita do 19. rujna

Karan uglazbio i pjeva Brnasova 'Maloga mulca'

Saor Alba – poručuju iz Metkovića

Naplata parkiranja na Maloj rivi

Javni uvid u buduću trasu nasipa na Duvratu

Roditelji, krajnji rok za obvezni upis u program predškole je 30. rujna

Prva jesenja

ŽNK Neretva se priprema za početak prvenstva

Petrov metkovskim učenicima:
Učite za život, ne za školu

Oživjele školske klupe

Udžbenike možete potražiti i sutra tijekom radnoga vremena

Neretva s 2:0 svladala Neretvanca

Vejzovićeve Galatee u GKS-u

Razmijenite rabljene školske udžbenike

Dođite sutra na igralište 'Iza Vage' i podržite Neretvu

KUD 'Metković' u Jelenju

Novo radno vrijeme policijskih postaja

KUD 'Metković' upisuje nove članove

Obavijest proizvođačima mandarina: Intenziviran let mediteranske voćne muhe

Zamjenite ‘žute’ pogranične propusnice

Prezentirane neke od mogućnosti novoga vozila

Večeras u GKS-u izlaže Fadil Vejzović

Velika zapljena cigareta u Metkoviću

Nasip na Glibuši do 1. listopada, uskoro kreće i Duvrat

Dolina Neretve sutra u dva navrata bez struje

Kadeti ŠR RK Metković prvi u Poljskoj

Grad izdvaja preko 60 tisuća kuna za potporu kupnji udžbenika

'Metković 1963' u uzlaznoj putanji

Klapa 'Kurjože' pokazala autentičnost i ljepotu klapske pjesme

Pokreće se Stolnoteniska gradska liga

II. seoska olimpijada u Vidu

Spektakularna uvertira u jesen

Neretva s visokih 4:2 nadigrala NK Kamen

UL 'Crni put' predstavljena na Poljudu

Pločanka najljepša, Metkovka druga pratilja

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01