-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Dar za 82 bebe

Metković, 31.12.2009. - U skladu s Odlukom Grada Metkovića o daru u iznosu od tisuću kuna za svako novorođeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja danas je na prigodnoj svečanosti metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo uručio novac roditeljima  osamdeset dvoje naših novih sugrađana. Time je zadovoljeno oko 190 zahtjeva, koliko ih je podnijeto u ovoj godini.

 Komentar

Glavu gore!

Metković, 30.12.2009. - Sutra je Stara godina. Koliko ste do sada Starih godina proživjeli nadajući se da će baš od Nove godine u novoj godini ('N' se odnosi na blagdan, a 'n' na razdoblje) biti bolje?

 Koncert

Završene 'Prosinačke svečanosti'

Metković, 29.12.2009. - Ovogodišnje Prosinačke svečanosti na najljepši način zaključio je večerašnji koncert Gradske glazbe Klement Visković.

 Dolina Neretve

Dobar izbor

Metković, 28.12.2009. - Sedam gradova i općina u dolini Neretve ima točno 32.394 registrirana birača. Nešto više od polovina njih jučer je izašlo na predsjedničke izbore, dok je danas samo nekoliko desetaka Neretavna, uključujući i one koji još nemaju pravo izbora, izabralo Ušće. Ovi potonji sigurno su birali ispravno. I mi smo.

 Izbori

Usporedba izbora 2009. i 2005.

Metković, 28.12.2009. - Zanimljivo je pogledati usporedne tablice rezultata predsjedničkih izbora u Metkoviću 2009. i 2005. Stjepan Mesić je tada nešto bolje prošao nego Milan Bandić jučer, ali je zanimljivo da je anonimni Boris Mikšić 2005. u Metkoviću dobio više glasova (oko 750 birača je tada manje glasovalo) nego što su ih jučer ostvarili Josipović, Hebrang ili Vidošević, dok je Jadranka Kosor bila za petstotinjak glasova bolja od stranačkoga kolege Hebranga.

 

 Izbori

U Metkoviću pobijedio Bandić

Metković, 27.12.2009. - Prema neslužbenim rezultatima na predsjedničkim izborima u Metkoviću je s 31,17% glasova pobijedio Milan Bandić. Slijede ga Ivo Josipović s 18,19% i Andrija Hebrang s 17,78% glasova. Cjelokupnu tabelu možete pogledati ovdje.

 

 Izbori

Metkovci na biralištima

Metković, 27.12.2009. - Jutros u sedam sati u Metkoviću je otvoreno 13 birališta na kojima će moći glasovati 14.488 upisanih birača, što u odnosu na ukupan broj upisanih na 6.866 biračkih mjesta u zemlji i inozemstvu iznosi 0,32%.

 Vjerski život

Miran Božić

Metković, 25.12.2009. - Božić u Metkoviću prošao je, uglavnom, mirno što jest i temeljna poruka božićnih blagdana.

 Promet

Sutra po gradu brže bez auta

Metković, 23.12.2009. - Već danas je u gradu bio prometni kolaps pa je policija isključila semafore i na jednome dijelu regulirala promet.

 Gradske vijesti

U parku palo još jedno stablo

Metković, 23.12.2009. - Olujno jugo noćas je u Gradskom parku iz korijena izvalilo stari čempres visok oko 25 m.

 Šport

Finalna večer turnira

Metković, 23.12.2009. - Večeras je finalna večer Božićnog malonogometnog turnira 'Metković 2009'. Raspored utakmica i zabavnog programa možete pogledati ovdje.

 

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 24

Metković, 23.12.2009. - Zbog Božića Metkovski vjesnik br. 24 u grad dolazi dan ranije. Možete ga naći na standardnim mjestima sutra na Badnjak. Ovo je veza prema njegovom elektronskom izdanju.

 

 Izbori

Gužva u Metkoviću

Metković, 21.12.2009. - Nakon Dragana Primorca i Milana Bandića još trojica predsjedničkih kandidata posjetila su Metković. I to sva trojica u istom danu.

 Vrijeme

Tek u 11 sati na nuli

Metković, 21.12.2009. - Kako je bilo i najavljeno prošle noći Metković je bio u debelome minusu, što se vidi po smrznutome cvijeću u arli na trgu. Prvoga službenoga dana zime najniža temperatura kretala se između minus 6 i minus 7 stupnjeva Celzijusa, a tek u jedanaest sati zabilježena je nula.

 Koncert

Božićni koncert učenika glazbene škole

Metković, 19.12.2009. - Program Prosinačkih svečanosti upotpunio je i Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole Metković. U sklopu koncerta nastupio je 21 učenik, a svi oni izvodeći djela poznatih skladatelja prisutnoj publici su pokazali koliko su napredovali u znanju i vještini.

 Socijalna skrb

Prigodna prodaja

Metković, 19.12.2009. - Već uobičajeno za ovaj dio godine u TC Mercator upriličena je prigodna prodaja različitih predmeta koje su uz pomoć defektologa i terapeuta s puno ljubavi i topline u sklopu psihosocijalne rehabilitacije izradili štićenici s posebnim potrebama Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.
Na štandu su se kao i obično nudili božićni ukrasi, čestitke i umjetnički radovi. Izloženi predmeti prodavali su se po simboličnim cijenama, a svrha prodajne izložbe bila je sugrađanima pokazati što sve umiju izraditi osobe s posebnim potrebama.

 

 Obavijest

Umro Ranko Primorac

Metković, 18.12.2009. - Nakon teške bolesti umro je Ranko Primorac, čovjek koji je 23 godine robovao za Hrvatsku, a robovao bi i svih 40 da ga zbog u zatvoru teško narušena zdravlja američke vlasti nisu 2005. deportirale u Hrvatsku. Ispraćaj pokojnoga Primorca na groblje Svetog Ivana u Metkoviću bit će 19. prosinca (subota) u 14,30.

 

 Rad udruga

Čime su se služili naši stari

Metković, 16.12.2009. - U sklopu projekta U neretvanskoj lađi u Dnevnom boravku Udruge Otac Ante Gabrić upriličeno je druženje s učenicima 2C razreda OŠ Stjepana Radića i njihovom učiteljicom Ivonom Vuicom. Tijekom druženja razgovaralo se o igrama, običajima i zagonetkama, o tome kako su živjeli naši stari te koji su se predmeti koristili u svakodnevnom životu.

 Promet

Škola za male bicikliste

Metković, 16.12.2009. - Na poligonu Autoškole Žabac 12. prosinca zatekli smo skupinu djece na biciklima kako pod punom opremom, koja naravno uključuje i biciklističku kacigu, uvježbava vožnju biciklom sukladno propisima u cestovnom prometu. To uključuje i vožnju kroz različite prepreke koje mali biciklisti moraju savladati.

 Vrijeme

Gotovo 100 litara kiše u 24 sata

Metković, 15.12.2009. - Rekord od 12. na 13. listopada, kada je u 24 sata palo 94 mm kiše, jutros je oboren. Naime, od 7 sati jučer do 7 sati jutros palo je 97 mm kiše po četvornome metru, dakle, malo manje od sto litara. Iz JVP Metković javili su nam da nisu imali ozbiljnijih intervencija.

 

 Koncert

Dječji zborovi u GKS-u

Metković, 15.12.2009. - Sinoć je u Galeriji GKS-a održan tradicionalni Božićni koncert dječjih zborova na kojem su nastupili Mali i Veliki zbor OŠ Don M. Pavlinovića iz Metkovića, Zbor OŠ Vladimira Nazora iz Ploča, zborovi osnovnih glazbenih škola Metković i Ploče te Tonća Šiljeg iz OŠ Don M. Pavlinovića kao solist na glasoviru.

 Akcija

Mir i dobro

Metković, 15.12.2009. - Na području Policijske postaje Metković i ove će se godine provoditi akcija pod nazivom „Mir i dobro“ koja se od 1993. provodi na području cijele Republike Hrvatske. Akcija je počela jučer i trajat sve do 8. siječnja 2010.

 Tradicija

Svjetlo mira stiglo u dolinu Neretve

Metković, 14.12.2009. - Predstavnici Odreda izviđača poriječana Ivica Prusac Juma danas su donijeli iz Zagreba u Dubrovačko-neretvansku županiju Svijetlo mira koje je jutros bilo zapaljeno na misi u zagrebačkoj katedrali, a već u 15 sati i u crkvi Gospe Karmelske na Bagalovićima.

 Kazalište

Metkovski amateri i dalje privlače publiku

Metković, 14.12.2009. - Glumci Metkovskog amaterskog kazališta treći put u dvadesetak dana pristojno su napunili gledalište GKS-a. Predstava Ljubavnik velikog stila sinoć je izvedena u okviru Prosinačkih svečanosti.

 

 Kazalište

Slika koja je pokvarila prijateljstvo

Metković, 14.12.2009. - U okviru Prosinačkih svečanosti u Gradskom kulturnom središtu Metković u petak 11. prosinca izvedena je komedija Art, Yasmine Reze.

 Akcija

Ivana treba svih nas

Metković, 14.12.2009. - www.metkovic.hr pridružuje se akciji koju su pokrenuli prijatelji gospođe Ivane Bunoza čijoj obitelji treba pomoć svih nas.
   Ivana Bunoza (44), rođ. Volarević, kćer Maše (rođ. Borovac) i pok. Josipa, udana je i majka dvoje malodobne djece. Već deset godina boluje od autoimune bolesti, a zadnje dvije godine vodi tešku borbu s malignom bolešću.

 Obavijest

Umrla najstarija Metkovka

Metković, 14.12.2009. - U 104. godini 12. prosinca umrla je Mila Simat, najstarija Metkovka, a koliko znamo i Neretvanka. Ispraćaj pokojnice bit će danas u 13 sati iz Gradske mrtvačnice na groblje Svetog Ðorđa u Metkoviću.

 

 Akcija

Dani otvorenih vrata

Metković, 14.12.2009. - U svrhu stvaranja pozitivnog ozračja i povećanja subjektivnog osjećaja sigurnosti građana nedavno je Policijska postaja Metković provela projekt pod nazivom Dani otvorenih vrata.

 Tradicija

Jeste li posijali pšenicu?

Metković, 13.12.2009. - Danas je Sveta Lucija, dan kada se tradicionalno sije božićna pšenica. Eto, ako ste zaboravili potražite sjeme koje se po trgovinama prodaje u malim pakiranjima. Naravno, sretan imendan svim Lucijama i Lucama kojih razmjerno najviše ima na Lastovu. Zanimljivo je da tamo svaki šesti stanovnik nosi to ime, a u Hrvatskoj ih ima preko devet tisuća.

 

 Gradske vijesti

Otvoren Trg

Metković, 12.12.2009. - Pred nekoliko tisuća građana Metkovića večeras je svečano otvoren obnovljeni južni dio Trga kralja Tomislava.

 Gradske vijesti

Potekla voda u fontani

Metković, 11.12.2009. -
Pred večer je probno u rad puštena fontana na obnovljenom južnom dijelu Trga kralja Tomislava što je privuklo mnoge građane.

 Gradske vijesti

Uklonjen stari brijest

Metković, 11.12.2009. - Stogodišnji brijest kraj parka uz državnu cestu D9 trebalo je ukloniti jer su njegove šuplje grane predstavljale opasnost za prolaznike i vozila. Radove su obavili metkovski vatrogasci.

 Izložba

Kulijini akrilici u GKS-u

Metković, 11.12.2009. - S četrdesetak akrilika, nastalih u nekoliko posljednjih mjeseci, sinoć se u Galeriji GKS-a domaćoj publici predstavio metkovski slikar amater Ivica Ivaniš Kulija.

 Gradske vijesti

Poticaj za zapošljavanje

Metković, 11.12.2009. - Dvadeset sedmerici nezaposlenih s područja koje pokrivaju ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Metkoviću i Pločama jučer su uručene uvjerenja o završenim tečajevima za deficitarna zanimanja.

 Rad udruga

Vrijedne ruke

Metković, 10.12.2009. - Različitim tehnikama, među kojima i tehnikom raspucavanja, nastali su ovi zanimljivi ukrašeni predmeti što ih izrađuju vrijedne ruke korisnica Dnevnog boravka u Udruzi 'O. Ante Gabrić'.

 In memoriam

Misa zadušnica za Tuđmana

Metković, 10.12.2009. - Danas, na 10. obljetnicu smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana, u crkvi Sv. Ilije u 18 sati služit će se sveta misa zadušnica.

 

 Gradske vijesti

Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti

Metković, 9.12.2009. - Danas se na Trgu kralja Tomislava okupilo dosta znatiželjnika koji su pratili postavljanje velike staklene stijene.

 

Humanitarna prodaja ukrasa i igračaka

Metković, 9.12.2009. - Udruga osoba s invaliditetom 'Prijatelj' iz Metkovića ovih je dana na opuzenskoj Pjaci organizirala humanitarnu prodaju prigodnih ukrasa i dječjih igračaka. Prihod od prodaje upotrijebit će se za troškove liječenja jedne bolesne djevojčice.

 

 Izložba

Izložba jaslica u GKS-u

Metković, 8.12.2009. - U sklopu prosinačkih svečanosti sinoć je u GKS-u otvorena izložba jaslica.

 Vjerski život

Posvećena crkva Sv. Nikole

Metković, 5.12.2009. - Četrdeset godina očekivan dan za župljane župe Sv. Nikole Biskupa dogodio se danas. U prepunoj novoj crkvi Sv. Nikole splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić posvetio je oltar i crkvu.

 Tradicija

Pripreme za izložbu jaslica

Metković, 5.12.2009. - Tko će, ako ne izviđači, znati gdje u okolini raste najbolja mahovina? Za Izložbu jaslica u Gradskom kulturnom središtu u pomoć su priskočili izviđači iz Udruge 'Neretvanski gusari'.

 Akcija

Humanitarna prodaja

Metković, 5.12.2009. - Sutra je Sveti Nikola kad sva djeca pohrle do svojih čizama vidjeti što im je donio. Na žalost neka od njih umjesto o darovima razmišljaju o zdravlju.

 župske vijesti

Svečana akademija u crkvi Sv. Nikole

Metković, 4.12.2009. - Svečanom akademijom u novoj crkvi Sv. Nikole večeras je započela proslava čiji središnji čin će biti sutrašnja posveta crkve. Pred mnoštvom okupljenih u programu su sudjelovali župni zbor, dječji zbor, mandolinski sastav i recitatori. Više o tome u cjelovitoj reportaži posvećenoj posvećenju crkve, a do tada donosimo dvadesetak fotografija koje najbolje opisuju večerašnji ugođaj.

 Gradske vijesti

Postavljen jarbol

Metković, 4.12.2009. - Podizanje jarbola na štandarac na Trgu kralja Tomislava posjetilo nas je da su radovi došli blizu kraja. Preostalo je još samo unutrašnje uređenje fontane i postavljanje prozirne stjenke u okvir nad njom.

 

 župske vijesti

Večerašnjom akademijom započinje slavlje

Metković, 4.12.2009. - Večeras započinje proslava povodom posvete nove crkve Sv. Nikole. Jutros je nakon zornice iz stare kapele u novu crkvu prenesen kip sv. Nikole, a večeras u 18 sati održat će se akademija i predstavljanje knjige o don Jozi Bebiću. Pogledajte cijeli program:

 Gradske vijesti

Napokon rušenje derutnih zgrada

Metković, 4.12.2009. - Ovih dana započelo je rušenje dotrajalih objekata u krugu Luke Metković koji već dosta dugo nisu bili u funkciji.

 Zanimljivosti

Vijećnički blog

Metković, 3.12.2009. - Osebujni gradski vijećnik Blažko Mijić, čije ime se protivi jednačenju po zvučnosti, prije nekoliko mjeseci pokrenuo je svoj blog < web log. Nije pretjerano aktivan, ali tu i tamo donese koje zanimljivo razmišljanje. U ime tehnološkog napretka Blažko je, ipak, u imenu bloga primijenio jednačenje.

 

 Fotografija

Pasji život

Metković, 3.12.2009. - Iako se izraz pasji život koristi u negativnom kontekstu čini nam se da ovome psiću iz Zagrebačke ulice nije tako loše. A što mu više i treba do li komad kosti i lijep sunčan dan.

 

 Zanimljivosti

Tečaj brzog čitanja

Metković, 3.12.2009. - U prostorijama Autoškole Žabac ovih se dana održava tečaj brzoga čitanja koji vodi Damir Boban. Osim brzoga čitanja četrnaest polaznika tečaja savladava izradu umnih mapa i metodu brzoga učenja, tj. tehnike za razvij koncentracije. Sudeći po broju zainteresiranih takvih tečajeva će biti i dalje.

 

 Vrijeme

Dan kiše - dan sunca

Metković, 2.12.2009. - Nakon jučerašnjega potopa meteorolozi nam za sutra predviđaju lijep dan, što se da naslutiti i po mjesecu koji je večeras provirio kroz oblake, ali nakon toga ponovno slijedi nestabilno vrijeme – dan kiše pa dan sunca.

 

 

Vijesti iz 12. 2009.
ukupno 50

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01