-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Glazba

Sinjani u uzvratnom posjetu

Metković, 30.9.2012. - Prošle je godine Gradska glazba Sinj u goste bila pozvala Gradsku glazbu Metković pa je druženje svih naraštaja glazbara tih dviju glazba bilo upriličeno uz Cetinu. Došlo je vrijeme da i naši ugoste Sinjane i tako održe dugotrajno prijateljstvo.

 Vrijeme

Jučer rekord druge polovine rujna

Metković, 30.9.2012. - Najviša temperatura ikada izmjerena u Metkoviću u drugoj polovini rujna zabilježena je jučer na Meteorološkoj postaji Metković čiji se toplomjer zaustavio na 34,9ºC. Od sutra nam, izgleda, slijedi pravo jesensko vrijeme s nižim temperaturama i smjenjivanjem kišnih i sunčanih dana.

 

 Internet

Prvi rođendan eMetkovica

Metković, 30.9.2012. - U petak je u Cafe baru Ćakula proslavljen prvi rođendan portala eMetkovic.com što ga je prije godinu dana na volonterskom principu pokrenula skupina mladih.

 Komentar

A, je li Fiolić tu nedje?

Metković, 30.9.2012. - Danas svi U2 okrenite na HRT 1. Jer tamo će Stanković ugostiti drIvu. Sanadera.
   Stanković je mačak, no ni Sanader nije mačji kašalj. Zato će biti zanimljivo gledati i slušati što to Sanader nakon svega ima reći. Ne treba zaboraviti da se radi o vrhunskome retoričaru i političkome glumcu koji je svojedobno bio zaludio dobar dio Hrvata. Istina je da ga se mnogi za(b)ludjeli danas odriču, kao što se odriču i Jadranke.

 Komentar

Vedrana Krstić Ivanišević, moja heroina

Metković, 30.9.2012. - S Dylanom se družim ni sam ne znam od kada. Sjećam se samo jedne sobe u londonskome Croydonu daleke 1972. kada sam otkrio elpijeve ranoga Dylana. Najstariji među njima (bio je još jedan prije, ali ga u toj sobi bilo nije) bio je The Freewheelin' Bob Dylan s omotom (coverom, ako vam je to razumljivije) na kojemu mladi Robert Allen Zimmerman ulicom šeće pod ruku s djevojkom u zelenu kaputu.

 Obrazovanje

Europski dan jezika u Gimnaziji Metković

Metković, 29.9.2012. - U Gimnaziji Metković svečano je obilježen 26. rujna – Europski dan jezika. Aktiv stranih jezika upriličio je prigodan program kako bi se zajedno s učenicima obilježio taj iznimno važan dan, čime se mladim ljudima još jedanput ukazalo na važnost i ljepotu poznavanja što više stranih jezika, jer nije zaludu rečeno „Čovjek je onoliko bogat koliko stranih jezika govori“.

 Internet

Zagrebački Neretvani na Mreži

Metković, 29.9.2012. - U mrežu svih mreža odnedavna se svojom čvorom uključilo i Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu. Aktivnosti Društva i njegove planove možete pratiti na www.drustvo-neretvana.hr.

 

 Kultura

Predstavljen fra Lucijan Kordić

Metković, 28.9.2012. - U auli Gimnazije Metković održan je osmi po redu neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret koji je ove godine posvećen fra Lucijanu Kordiću. Uz Metković, susretom pod nazivom Fra Lucijan Kordić – hrvatski književnik, franjevac, svećenik, emigrant obuhvaćeni su još i Neum, Ploče, Opuzen i Čitluk.

 Izložba

Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj

Metković, 28.9.2012. - U organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu jučer je u Arheološkom muzeju Narona otvorena izložba Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj.

 Šport

Neretva bez bodova kod kuće

Metković, 27.9.2012. - Nakon gostujuće pobjede protiv Primorca iz Biograda protekloga vikenda, Neretva je jučer u šestome kolu 3. HNL – jug, na domaćem terenu, poražena od NK Val iz Kaštel Staroga rezultatom 0:1.

 Kultura

Osmi NKZKS u Metkoviću

Metković, 25.9.2012. - Osmi neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret na temu „Fra Lucijan Kordić – hrvatski književnik, franjevac, svećenik, emigrant“ održat će se od 27. do 29. rujna. U četvrtak, 27. rujna predavanja će u 17,30 početi u Gimnaziji Metković. Tom će prigodom biti predstavljen i Zbornik radova s prošlogodišnjega Susreta čija je tema bio život i rad fra. Stanka Petrova.

 

 Komentar

Svi smo mi odgovorni

Metković, 24.9.2012. - „Svi smo mi odgovorni“ kultna je knjiga Petra Šegedina (sjetit će ga se oni kojima je svojedobno u Kuli Norinskoj bio učitelj) što se početkom sedamdesetih prošloga stoljeća, a nakon Karađorđeva, u tišini dodavala od ruke do ruke, jer biti uočen kao čitatelj toga štiva značilo je, u najmanju ruku, biti kao šovinist pozivan na obavijestne (informativne, kako se to tada govorilo) razgovore. Zna se gdje i komu.

 Komentar

Svih mi bućkuriša moga dede apotekara

Metković, 24.9.2012. - Eto nakon što smo gotovo dva mjeseca komedijali (što nakon Držića Hrvati rijetko čine) i potom ljeto pozdravili dajući obol depresiji (u čemu su hrvatski književnici svjetski rekorderi), vraćamo se na utrte staze. Čitateljima koji su zabrinuti za moju budućnost zbog nekoliko rečenici o hanumi poručujem da se ne brinu. Naime, davno sam čuo vic o susretu Muje i Tarzana. Tarzan se predstavi Muji riječima: „Ja Tarzan, ovo Čita“. Na to će Mujo spremno: „Ovo Fata, a ona ne čita.“ Tako je nekako i u mene. Zove me hanuma Škrabalo i srećom ništa ne čita.

 Požar

Umalo katastrofa na Predolcu

Metković, 23.9.2012. - Kada smo se već ponadali da je sezona požara iza nas, danas je u poslijepodnevnim satima buknuo požar na Predolcu. Vatra je planula na južnom obronku Predolca, s mjesta gdje je na šumskoj stazi postavljena klupa otkuda je krasan pogled na istočni dio grada i dolinu Neretve, i ljevkasto se proširila prema Gradskome groblju.

 Fotografija

Koji je ovo grad?

Metković, 23.9.2012. - Za nedjeljno jutro evo jedne fototeme. Donosimo šesnaest fotografija Metkovića od kojih će neke većinu zbuniti. Nije ni čudo jer se grad razišao na sve strane.

 Znanost

Jakov Vučić obranio doktorski rad

Metković, 22.9.2012. - Vidonjac Jakov Vučić je pod mentorstvom dr. sc. Branka Migottija s Odsjeka za arheologiju HAZU obranio svoj doktorski rad Topografija naronitanske biskupije. Vid je tako dobio svoga prvog doktora znanosti – vijest donosi www.vid.hr.

 

 Zdravlje

Povratak na Predolac

Metković, 22.9.2012. - Danas su u prijepodnevnim satima na Predolcu oživjele staze kojima se dvjestotinjak uglavnom mladih uputilo do mjesta na južnom obronku gdje su postavljene sprave za vježbanje.

 Akcija

Očišćen park, posađene breze

Metković, 22.9.2012. - Jučer su se u obilježavanje Međunarodnoga dan mira uključile metkovske udruge Prijetelj i Otac Ante Gabrić koja provodi Program Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe Ministarstva socijalne politike i mladih, a čijim članovima su se pridružili volonteri, studentice socijalne skrbi i drugi građani.

 Folklor

Metkovci na Pulskom ljetu

Metković, 21.9.2012. - Članovi Kulturno umjetničkog društva Metković bili su od 14. do 16. rujna gosti KUD-a Barban, čime su nastavili uspješnu suradnju među društvima započetu prije 11 godina.

 Fotografija

Adio, ljeto

Metković, 21.9.2012. - Sutra u 16,49 stiže nam jesen, a ovi posljednji dani ljeta, kada je nakon kiša zapuhala bura i osušila zrak, bili su idealni za fotografiranje u prirodi. Ljeto pozdravlajmo s nekoliko fotografija Metkovića i okolice, a sutra svi na Predolac na „pozdrav jeseni“, kako su to nekada učiteljice radile sa svojim učenicima.

 Zdravlje

Sutra svi na Predolac

Metković, 21.9.2012. - Nakon što su jučer na Predolcu postavljene vanjske sprave za vježbanje, danas su mladi volonteri u suradnji s Hrvatskim šumama i Javnom vatrogasnom postrojbom Metković očistili kružnu trim stazu i time završili Projekt „Zdravo tijelo=zdrav duh“ što ga je financirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije. U akciju se uključila i Turistička zajednica grada Metkovića koja je iz sredstava predviđenih Programom Volim Hrvatsku darovala košare za otpad.

 Komentar

Hrvatska na jednonošcu

Metković, 20.9.2012. - Mi u Metkoviću sredinom ljeta 1992. još nismo ni bili svjesni da nam na krovove kuća ili u dvorišta više neće tako lako padati minobacačke i topovske granate jer je početkom ljeta neprijatelj razbijen i protjeran iz našega neposrednog zaleđa. Umanjena je bila i opasnost od zračnih napada jer je naš PZO neprijatelju ulio strah u kosti, no i dalje su naši momci odlazili na teren, a podalje od Hrvatske vodili smo neke druge bitke. Hrvatska je u Barceloni prvi put nastupala na Olimpijskim igrama, s kojih se vratila s jednim srebrom i dvije bronce.

 Obljetnice

Dvadeset godina vjernosti carinskoj službi

Metković, 20.9.2012. - U Restoranu Jura shop trideset i četiri djelatnika Carinarnice Ploče, koja su 21. rujna 1992. primljena u carinsku službu, proslavila su dvadesetu obljetnicu rada ili kako oni kažu dvadeset godina vjernosti carinskoj službi.

 Gradske vijesti

13 litara kiše, dvije intervencije vatrogasaca

Metković, 20.9.2012. - Kratko nevrijeme, koje je jutros rano prošlo nad nama, donijelo nam je novih 13 litara kiše po metru četvornome. Vjetar je na predjelu Đumruka izvalio stablo na državnu cestu D9 pa su intervenirali vatrogasci. Drugu intervenciju imali su u Ulici kneza Domagoja gdje je u stambenoj zgradi jedan dječak ostao u zaglavljenome liftu.

 

 Internet

Zrakoplovom preko Marine do Pekinga

Metković, 19.9.2012. - Kako iz Rima zrakoplovom do Pekinga? Vrlo jednostavno. Letite iz Rima do Marine kraj Trogira, a onda skrenete mrvu desno i ravno naprijed, pravac Smederevo pa na srpsko-rumunjskoj granici mrvu lijevo. I tako, mrvu desno, mrvu lijevo pri brzini od oko 900 km/h nakon devet sati i 48 minuta eto vas u Pekingu. Ne možete promašiti.

 Zdravlje

1, 2, 3, Predolac, ja i ti

Metković, 19.9.2012. - U subotu (22. rujan) bit će veselo na Predolcu na kojemu će se obilježiti završetak projekta uređenja trim staze i postavljanja vanjskih sprava za vježbanje te plana Predolca s ucrtanim šumskim stazama. Dio je to širega projekta kojim se želi promicati zdrav i kvalitetniji načina života te prevencija pretilosti kod mladih. Skupina mladih pod nazivom „Zdravo tijelo = zdrav duh“ poziva vas da im se u subotu pridružite. Osim zdravlja zagarantirana je i dobra zabava.

 

 Kampanja

Volontiraj

Metković, 19.9.2012. - Ove se godine na Međunarodni dan mira (21. rujna) održava kampanja „Hrvatska volontira!“ koja uključuje velik broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje okoliša, podrška socijalno ranjivim skupinama, zagovaranje za čisti okoliš, ljudska prava itd.).
    Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj i Udruga o. Ante Gabrić provest će volontersku akciju na području grada Metkovića.

 Kultura

Vratar proglašen kulturnim dobrom

Metković, 19.9.2012. - Koncem kolovoza je Uprava za zaštitu kulturne baštine pri Ministarstvu kulture donijela Rješenje kojim se Arheološko nalazište Vratar u Borovcima proglašava zaštićenim kulturnim dobrom.

 Komentar

Muda od labuda

Metković, 19.9.2012. - Kakva će muda imati od naroda izabrani zastupnici u Hrvatskome saboru pri izglasavanju ratifikacije Sporazuma Tuđman-Izetbegović o HR-BiH granici na Kleku te o sudbini Velikoga i Maloga škoja, vidjet ćemo uskoro.

 Maraton lađa

Vidonjci druženjem zaključili sezonu

Metković, 18.9.2012. - Lađari Domagojevih gusara proteklu su sezonu zaključili večerom i zajedničkim druženjem sa svojim sponzorima i donatorima u Konobi Narona u Vidu, čime su na najbolji način iskoristili nagradu za osvojeno prvo mjesto na brzinskim utrkama što su se pod nazivom Kup Slobodne Dalmacije održale 9. kolovoza u Opuzenu.

 Gradske vijesti

Sjednica GV grada Metkovića

Metković, 18.9.2012. - Na danas održanoj XXV. sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića metkovski gradonačelnik Gabrić podnio je izvješće o radu u prvih pola godine, odnosno za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2012.

 Fotografija

Pozdrav dijaspori

Metković, 16.9.2012. - Evo još jedne fotografije namijenjene onima koji nas prate iz najudaljenijih kutaka našega planeta, a koju smo danas snimili s Predolca. Nakon uvećanja možete je klikom na proširiti i nakon toga vući lijevo-desno.

 

 Fotografija

Nedjeljno jutro

Metković, 16.9.2012. - Približava nam se ravnodnevnica i sjene će postajati sve duže. Neretva je sa 2:1, golom Brajkovića u 87. minuti, poslala Blaćane doma bez bodova i tako zasjela u sredinu tablice, a rijeka Neretva, malo narasla nakon kiša, još uvijek je zadržala plavu boju.

 Priroda

Predolac na kvadrat

Metković, 15.9.2012. - U stilu Ashley Colburn mogli bismo ovo nazvati Wow Predolac iliDiscover Predolac, no može i hrvatski: „Otkrijte Predolac“.

 Fotografija

Bravo, majstore!

Metković, 15.9.2012. - Od jedne gospođe dobili smo e-mail koji smo zbog jedne od fotografija u privitku nazvali kao što piše u naslovu. Radi se o prolazu ispod bivše Taverne kuda prema Mercatoru znanju prolaziti i turisti koji se parkiraju na malome parkiralištu, a na desetak metara udaljenom igralištu igraju se djeca.

 Obavijest

Na Mreži knjiga o granici na Kleku

Metković, 14.9.2012. - Jučerašnje predstavljanje knjige Prijevara ili zabluda? Problem granice na području poluotoka Kleka u Samostanu sv. Klare u Dubrovniku izazvalo je veliko zanimanje javnosti.

 Šport

Tri metkovske posade putuju u Zagreb

Metković, 14.9.2012. - Na posljednjoj regati Kupa Dalmacije (memorijal Perica Vlašić), koja se prošle subote veslala održavala u Splitu, nastupili su i veslači VK Neretvanski gusar iz Metkovića.

 Vrijeme

42 litra kiše u 24 sata

Metković, 14.9.2012. - Za razliku od sjevernoga i srednjega Jadrana kiša koja je pala na području Metkovića činila se slabom. Prema podatcima što smo ih dobili od Dragana Tolića, ipak, nije tako. Naime, u posljednja 24 sata palo je solidnih 42,5 l kiše na metar četvorni.

 Folklor

Nastup Metkovaca u Puli

Metković, 14.9.2012. - Članovi Kulturno-umjetničkog društva Metković jutros su otputovali u Pulu gdje će sutra nastupiti u programu Pulskoga ljeta. Zateknete li se sutra u Puli pogledajte i poslušajte naše u 19 sati na Portarati, trgu na kojem je poznati antički spomenik Zlatna vrata.

 

 Akcija

Policija i ove godine s prvašićima

Metković, 12.9.2012. - Kao i proteklih godina, početkom nove školske godine Policijska postaja Metković u metkovskim školama provodi akciju Poštujte naše znakove.

 Jezik

Fine strune strukovnoga nazivlja

Metković, 10.9.2012. - Imate li problema s hrvatskim strukovnim nazivljem? Odgovor na njih mogla bi biti Struna koju održava Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Za sada su obrađeni termini iz područja brodostrojarstva, fizike, građevinarstva, kartografije i geoinformatike, kemije, korozije i zaštite materijala, polimerstva, stomatologije, strojnih elemenata i zrakoplovstva, a završava se antropologija, pomorstvo i pravo EU-a. Počeo je rad na medicini, anatomiji i fiziologiji. Sučelje je gotovo rudimentarno, no snaći ćete se.

 

 Komentar

Stiže prvi novac za Pelješki most

Metković, 10.9.2012. - Kako je danas na svojim internetskim stranicama objavio Večernji list iz Europske unije stiže nam prvi novac za Pelješki most. Radi se o oko 200 tisuća eura, čime bi se platila izrada Predinvesticijske studije za gradnju mosta.

 Predstavljanje knjige

Gdje je granica na Kleku?

Metković, 10.9.2012. - U zadnje vrijeme sve neki prijepori vezani uz naš kraj. Te Gornji horizonti, te Pelješki most, te granica na Kleku.

 Komentar

Prosto zrakom ptica mlati

Metković, 10.9.2012. - Iz Zagreba (dosta je bilo ljetnoga magarčenja) javio se Domagoj Vidović, dr. sc., da ne bude zabune, a sve u svezi sa zrakomlatom što ga spomenuh u prethodnome komentaru o hrvatskoj šutnji u kojemu spomenuh i neke prešućivane te danas ponovno prihvaćene hrvatske riječi. No, zrakomlat nikada nije ni bio predložen kao zamjena za helikopter.

 Akcija

Brodica puno više nego što smo procijenili

Metković, 9.9.2012. - Prema procjeni fotografa Šime Strikomana, koji je današnju akciju snimao iz helikoptera, danas se između Pelješca i kopna okupilo barem 500 plovila, a prema našim procjenama da je na svakome u prosjeku bilo petero (možda i više jer su veće brodice bile na sredini pa je teško bilo procijeniti) na moru i na kopnu okupilo se oko četiri tisuće građana koji su došli podržati zahtjev za gradnju mosta. Donosimo vam još nekoliko fotografija s napuštenoga gradilišta mosta, a neke možete pogledati i na emetkovic.com. Neke fotografije mogu nadmašiti dimenzije vašega monitora pa ih vucite bočnim klizačima.

 Akcija

Hrvatska prvi put cjelovita

Metković, 9.9.2012. - Akcija spajanja Južne Hrvatske pomoću povezanih neretvanskih lađa, brodica i brodova te drugih manjih plovila uspješno je izvedena danas na trasi budućega Pelješkoga mosta između Komarne, tj. Duboke i Brijeste na Pelješcu.

 Komentar

Hrvatska šutnja o hrvatskoj šutnji

Metković, 7.9.2012. - Pišući prethodi komentar naslovljen s „Dokle ta hrvatska šutnja?“ uputio sam na Wikipedijin članak. Možda ste zamijetili da URL toga članka počinje s http://sh.wikipedia.org te da je narječje štokavsko, a govor ijekavski, no decenija, vijek, pežorativno i period (našlo bi se tu još nekih sitnica), ipak, upućuju da članak nije pisan standardnim hrvatskim jezikom. I nije, ali nema drugoga.

 Tribina

Sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi

Metković, 7.9.2012. - U Zgradi političkih stranaka jučer je održana tribina na temu Privremeno i povremeno zapošljavanje na sezonskim poslovima u poljoprivredi u skladu s novim zakonskim odredbama.

 Komentar

Dokle ta hrvatska šutnja?

Metković, 6.9.2012. - Tko se god vozio Dalmatinom (naziv te autoceste najobičnija je podvala kojom se kanilo podići Dalmatincima i zamagliti tužnu činjenicu da je Zagreb sve, a ostatak Hrvatske gotovo ništa) nije se mogao oteti dojmu kako smo, barem što se autocesta tiče, u samome europskome vrhu. Kako kvalitetom te ceste, tako i njenom atraktivnošću koja na niti 500 kilometara nudi izmjene krajolika jedinstvene u svijetu.

 Akcija

Tiskovna Stožera za izgradnju mosta

Metković, 6.9.2012. - Stožer za izgradnju Pelješkoga mosta jučer je u Metkoviću održao tiskovnu konferenciju na kojoj su novinari detaljnije upoznati s akcijom Bilo naroda – gradimo most iza koje stoje Udruga lađara Neretve i Udruga branitelja Zavjet.

 Komentar

Je li iznad Hrvatskoga sabora samo Bog?

Metković, 5.9.2012. - Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene. Nisam siguran da bi mnogi Hrvati, koji se velikom većinom predstavljaju vjernicima, znali nabrojiti baš svih deset Božjih zapovijedi. No, prvu, svakako, većina zna.

 Gradske vijesti

Visoki gost iz Japana u Metkoviću

Metković, 5.9.2012. - Njegova Ekscelencija g. Masaru Tsuji, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj danas je posjetio Metković gdje ga je primio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić sa suradnicima.

 Obavijest

Subvencioniran prijevoz učenicima

Metković, 5.9.2012. - Iz Upravnoga odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metkovića obavještavaju da Grad Metković subvencionira prijevoz autobusom učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište u naseljima Vid, Prud, Dubravica i Glušci, a pohađaju Srednju školu Metković ili Gimnaziju Metković. Zahtjev za subvenciju podnosi se Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metkovića. Sve informacije u svezi subvencije prijevoza mogu se dobiti na tel. 681-395 ili 681-878.

 

 Vrijeme

Hoće-neće

Metković, 5.9.2012. - Jutros je sunce ustuknulo pred oblacima. Prognostičari kažu da bi nam danas napokon mogla pasti kiša. Tako kaže i satelitska animacija na sat24.com, no prema rasporedu oblaka nakon kiše ponovno će se razvedriti.

 

 Humanost

Prikupljena 61 doza krvi

Metković, 5.9.2012. - Jučerašnja gužva pred prostorijama Gradskog društva Crvenoga križa Metković stvarala je dojam kao da se nešto dijeli. Ako malo razmislimo i bilo je tako. Dijelila se humanost.

 Klimatske promjene

Metković u ljubičastom

Metković, 4.9.2012. - Europska agencija za okoliš (EEA) objavila je mapu rizika od toplinskih udara u europskim gradovima kroz narednih šest desetljeća, na bazi vjerojatnih globalnih trendova zagrijavanja. Metković i dolina Neretve našli su se u najgoremu društvu. O tome vijest donosi Jutarnji list, a detaljnu mapu pogledajte ovdje.

 

 Poljoprivreda

Nezainteresirani za navodnjavanje

Metković, 4.9.2012. - Anketa koju su zajednički provele Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatske vode i Grad Metković, a koja se odnosila na izgradnju sustava javnog navodnjavanja Koševo-Vrbovci (u okviru Nacionalnog pilot projekta navodnjavanja Donja Neretva), nije dala očekivane rezultate.

 Obavijest

Počeo upis u KUD 'Metković'

Metković, 4.9.2012. - Kulturno umjetničko društvo Metković obavještava građane da njegova Škola folklora i Mandolinski orkestar od utorka, 4. rujna u prostorijama KUD-a počinju s upisom članova.

 Akcija

Lađama i brodicama kane povezati Hrvatsku

Metković, 3.9.2012. - Udruga lađara Neretve, zajedno s braniteljskom udrugom Zavjet, 9. rujna (nedjelja) namjerava neretvanskim lađama i drugim plovilima načiniti „most“ od Komarne do Pelješca.

 Zanimljivosti

Zabavite se i obnovite sive moždane

Metković, 3.9.2012. - Zamislite skup na kojemu Leonardo u bradu nešto tumači Staljinu, a Nietzche u nešto uvjerava Karla Marxa. Na drugoj strani Beethoven svira u društvu Hitlerovu i Mussolinijevu. Elvis Presley je s gitarom, Tolstoj razvlači malu rusku harmoniku, a Kofi Annan puše u flautu. Alfred Nobel trubi, a Mozart gudi. Našao se tu i detalj s fotografije Cartiera-Bressona i još puno toga što su na jedno platno spojili kineski umjetnici Dai Dudu, Li Tiezi i Zhang An. Pokušajte sami prepoznati prije nego što mišem potražite tko je tko. Sliku vucite gore-dolje i lijevo-desno, a klik vas vodi na Wikipediju.

 

 Obrazovanje

Prvašići zasjeli u školske klupe

Metković, 3.9.2012. - Danas je u dvjema osnovnim školama u Metkoviću 196 prvoškolaca prvi put sjelo u školske klupe. Nažalost, u sve škole upisalo se dva razredna odjela manje nego lani. Zato se, izgleda, nimalo nisu smanjile školske torbe pa dobro dođe mama servis. Barem prvih dana.

 Akcija

Poštujte naše znakove

Metković, 2.9.2012. - Iz PP Metković obavještavaju da će i ove godine u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a u suradnji sa osnovnim školama i tijelima lokalne i područne samouprave, tijekom rujna provoditi preventivno represivnu akciju pod nazivom Poštujte naše znakove.

 

 Šport

Neretvi bod izmakao u nadoknadi

Metković, 2.9.2012. - Nakon dobroga starta u prvome kolu, kada je s 2:1 svladala Omiš, Neretva je jučer na domaćem terenu protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca izgubila sa 1:2.

 Akcija

Građani potpisivali za manji PDV

Metković, 2.9.2012. - Jučer je na Trgu kralja Tomislava metkovska organizacija HSS-a organizirala potpisivanje peticije kojom se od Vlade RH traži smanjivanje PDV-a na hranu na 10% i tako se pridružila akciji koju je HSS provodio na razini cijele države. Peticiju je potpisalo 114 građana.

 

 Projekti

Sudjelujte u Projektu 'Bistra voda'

Metković, 1.9.2012. - Neformalna skupina mladih Neretvanski gusari poziva sve zainteresirane da im se priključe na Projektu Bistra voda što se provodi u okviru akcije Mladi za Europu, tj. podakcijeInicijativa mladih. Više pogledajte ovdje.

 

 

Vijesti iz 9. 2012.
ukupno 65

Sinjani u uzvratnom posjetu

Jučer rekord druge polovine rujna

Prvi rođendan eMetkovica

A, je li Fiolić tu nedje?

Vedrana Krstić Ivanišević, moja heroina

Europski dan jezika u Gimnaziji Metković

Zagrebački Neretvani na Mreži

Predstavljen fra Lucijan Kordić

Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj

Neretva bez bodova kod kuće

Osmi NKZKS u Metkoviću

Svi smo mi odgovorni

Svih mi bućkuriša moga dede apotekara

Umalo katastrofa na Predolcu

Koji je ovo grad?

Jakov Vučić obranio doktorski rad

Povratak na Predolac

Očišćen park, posađene breze

Metkovci na Pulskom ljetu

Adio, ljeto

Sutra svi na Predolac

Hrvatska na jednonošcu

Dvadeset godina vjernosti carinskoj službi

13 litara kiše, dvije intervencije vatrogasaca

Zrakoplovom preko Marine do Pekinga

1, 2, 3, Predolac, ja i ti

Volontiraj

Vratar proglašen kulturnim dobrom

Muda od labuda

Vidonjci druženjem zaključili sezonu

Sjednica GV grada Metkovića

Pozdrav dijaspori

Nedjeljno jutro

Predolac na kvadrat

Bravo, majstore!

Na Mreži knjiga o granici na Kleku

Tri metkovske posade putuju u Zagreb

42 litra kiše u 24 sata

Nastup Metkovaca u Puli

Policija i ove godine s prvašićima

Fine strune strukovnoga nazivlja

Stiže prvi novac za Pelješki most

Gdje je granica na Kleku?

Prosto zrakom ptica mlati

Brodica puno više nego što smo procijenili

Hrvatska prvi put cjelovita

Hrvatska šutnja o hrvatskoj šutnji

Sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi

Dokle ta hrvatska šutnja?

Tiskovna Stožera za izgradnju mosta

Je li iznad Hrvatskoga sabora samo Bog?

Visoki gost iz Japana u Metkoviću

Subvencioniran prijevoz učenicima

Hoće-neće

Prikupljena 61 doza krvi

Metković u ljubičastom

Nezainteresirani za navodnjavanje

Počeo upis u KUD 'Metković'

Lađama i brodicama kane povezati Hrvatsku

Zabavite se i obnovite sive moždane

Prvašići zasjeli u školske klupe

Poštujte naše znakove

Neretvi bod izmakao u nadoknadi

Građani potpisivali za manji PDV

Sudjelujte u Projektu 'Bistra voda'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01