-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Tisak

Počnite listopad s Metkovskim vjesnikom

Metković, 30.9.2010. - Rujan je za nama, a 36. broj Metkovskog vjesnika pred nama. Kako se u prometu ne predviđaju neke teškoće sutra bi se trebao naći na standardnim mjestima po gradu, a već je postavljen i na svoje mrežno sjedište.

 

 Narona

Arheologija i turizam

Metković, 29.9.2010. - Večeras u 18. sati u Arheološkom muzeju Narona u Vidu otvorit će se izložba Arheologija i turizam u Hrvatskoj.

 Poljoprivreda

Minimalna otkupna cijena mandarina 2,9 kuna

Metković, 28.9.2010. - Na sastanku koji je danas održan u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja  dogovoreno je da će minimalna zajamčena otkupna cijena mandarina ove godine biti 2,9 kuna po kilogramu, a država će iz proračunskih sredstava subvencionirati troškove otkupa sa 0,7 kuna po kilogramu.

 Rukomet

Redovna izborna skupština RS DNŽ

Metković, 27.9.2010. - Na Redovnoj izbornoj skupštini Rukometnog saveza županije dubrovačko – neretvanske, koja je održana u Hotelu Narona u Metkoviću, ponovo je za predsjednika izabran Mario Batinović.

 Rad udruga

Metkovci posjetili Sinj

Metković, 27.9.2010. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj upriličila je svoji članovima jednodnevni izlet u Sinj na kojem su im se pridružili i predstavnici metkovskog Centra za socijalnu skrb i GO Crvenoga križa.

 Vrijeme

Za vikend 125 mm kiše

Metković, 26.9.2010. - Iako je tijekom vikenda na području grada pala veća količina oborina problema uglavnom nije bilo osim na nekom mjestima gdje nije riješena odvodnja.

 Gradske vijesti

Izgradnja fontane u parku

Metković, 26.9.2010. - Iskopom zemlje započeli su radovi na gradnji fontane u jugoistočnom dijelu parka.

 Rukomet

Metkoviću 1963 izmakla I. liga

Metković, 24.9.2010. - Sinoć je u dvorani Gimnazije odigrana uzvratna kvalifikacijska utakmica za popunu 1. HRL između RK Metkovića 1963 i RK Spačve Vinkovci koja je završila rezultatom 29:26 za domaće rukometaše.

 župske vijesti

Sv. Iliji nova ograda i vrata

Metković, 22.9.2010. - Nakon što je u potpunosti dovršeno uređenje dvorišta crkve Sv. Ilije dovršeni su i ogradni zidovi na koje je postavljena nova metalna ograda. Tom su prigodom i stara vrata na zapadnoj i južnoj strani dvorišta zamijenjena novima.

 Rad udruga

'Neretvanski gusari' u trupama

Metković, 22.9.2010. - Izletom u Vid članovi Udruge izviđača Neretvanski gusari započeli su novu sezonu.

 Gradske vijesti

Stigla lokacijska za priključak na Prud

Metković, 21.9.2010. - Danas smo u gradu zatekli Blašku Mijića iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša i po običaju ga upitali ima li što novoga. Ima – odgovorio je.

 Zanimljivosti

Na Duvratu pregažena mlada lisica

Metković, 21.9.2010. - U metkovskoj Ulici Zrinskih i Frankopana na Duvratu, pedesetak metara od table Metković prema Kuli Norinskoj, jučer je pronađena lešina mlade lisice. Životinja je najvjerojatnije pregažena tijekom noći, a pronašao ju je lovočuvar Mate Brečić.

 Gradske vijesti

Hodočašće u Mariju Bistricu

Metković, 19.9.2010. - Jučer su s Autobusnog kolodvora u Metkoviću prema Mariji Bistrici krenula četiri autobusa hodočasnika iz čitave doline Neretve. Oni će sudjelovati na petom po redu tradicionalnom hodočašću u hrvatsko nacionalno Svetište Majke Božje Bistričke koje organizira Hrvatska seljačka stranka.

 

 Priroda

Radionica o zaštiti prirode

Metković, 19.9.2010. - U Zgradi političkih stranaka u petak je održana radionica o Nacrtu plana upravljanja zaštićenim dijelovima prirode u delti Neretve kao jednom od segmenata Projekta upravljanja vodama Neretve i Trebišnjice.

 Poljoprivreda

Premijerka Kosor otvorila berbu mandarina

Metković, 19.9.2010. - Ubravši nekoliko plodova mandarina predsjednica Hrvatske vlade Jadranka Kosor simbolično je označila početak berbe mandarina u dolini Neretve.

 Gradske vijesti

Na Trg postavljene košare za otpatke

Metković, 18.9.2010. - Nakon što su nedavno postavljene u parku košare za otpatke stigle su i na preuređeni dio Trga kralja Tomislava. Izgledom su se prilično dobro uklopile, a zadovoljni će biti i pušaći jer su na njima pepeljare. Jedino bi bilo dobro da ih je malo više.

 

 Gradske vijesti

GP Prud napreduje prema planu

Metković, 18.9.2010. - Radovi na izgradnji platoa graničnog prijelaza Prud daleko su odmakli pa se očekuje da će biti završeni za dva mjeseca, kako je i ugovoreno.

 Gradske vijesti

Ornitološkoj zbirci vrijedni preparati

Metković, 17.9.2010. - Ornitološkoj zbirci u Metkoviću jučer je Ministarstvo kulture, odnosno njegova Uprava za inspekcijske poslove zaštite prirode donirala sedam preparata.

 župske vijesti

Župni ured Sv. Nikole u novim prostorima

Metković, 17.9.2010. - Župni ured župe Sv. Nikole odnedavna djeluje u novoizgrađenom prostoru u sklopu crkve Sv. Nikole i Pastoralnog centra o. Ante Gabrića.

 Gospodarstvo

Kako do poticaja i kredita za obrtnike

Metković, 16.9.2010. - U organizaciji Dubrovačkog centra za poduzetništvo jučer je u prostorijama Gradske vijećnice u Metkoviću održano predstavljanje raznih programima poticaja za obrtnike i kreditnih linija koje se nude za pomoć u poslovanju, a ukratko su predstavljeni i projekti Europske Unije u kojima Centar sudjeluje.

 Šport

Iza Vage bez bodova

Metković, 16.9.2010. - Na igralištu Iza Vage jučer je odigran susret 5. kola III. HNL - jug između NK Neretva i NK Primorac 1929 koji je završio rezultatom 0:1 za gostujuću momčad.

 Posao

Važnost cjeloživotnog obrazovanja

Metković, 16.9.2010. - U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Metković jučer je održana konferencija za medije na temu Važnost cjeloživotnog obrazovanja za zapošljavanje i profesionalni razvoj.

 Fotografija

Koji je ovo grad?

Metković, 15.9.2010. - Teleobjektiv ponekad može zbuniti pa možda neki neće prepoznati dio Metkovića fotografiran s Gradskoga odlagališta otpada na Dubravici.

 

 Gradske vijesti

Uklonjen bolesni brijest

Metković, 15.9.2010. - Za razliku od ostalih stabala stogodišnji brijest u gradskom parku nije se oporavio nakon što su mu bile potkresane grane. Nakon godinu i pol stablo se osušilo pa su ga danas djelatnici JVP Metković ispilili uz pomoć velike građevinske dizalice. Na njegovu mjestu posadit će se novo stablo.

 Zanimljivosti

Dva Metkovića

Metković, 14.9.2010. - Google Earth je napokon ispravio granicu na Đumruku, iako je ona i dalje pomaknuta stotinjak metara u BiH, ali je s druge njezine strane, pred samom Gabelom, ubacio još jedan Metković. Bolje dva nego nijedan.

 

 Rad udruga

Licence za jahanje

Metković, 14.9.2010. - Petero članova Konjičkog kluba Narona jučer je pristupilo Ispitu za natjecateljsku licencu iz dresurnog i preponskog jahanja na kojem su kandidati jahali program E1 iz Zbirke dresurnih programa.

 Tradicija

Mala Gospa u Dobranjama

Metković, 13.9.2010. - Nekada napučene Dobranje jedanput godišnje podsjete na stara vremena. Tako je bilo i ove nedjelje.

 Mediji

Susret hrvatskih medija BiH

Metković, 13.9.2010. - Na poziv Zdravka Jakiše sa čapljinskog portala caportal.info kao gosti boravili smo na Trećem susretu hrvatskih medija BiH u čijoj organizaciji je sudjelovao i HERC Vjesnik te portali brotnjo.info i ljportal.com.

 Gradske vijesti

Radovi na Vagi ne staju

Metković, 10.9.2010. - Radnici metkovske tvrtke MGA danas su na zaradi stare Vage započeli s izlijevanjem AB ploče drugoga kata, nakon čega ostaje još samo ona na trećem katu. Koliko smo doznali krovište će biti drveno s nekom čeličnim elementima. U međuvremenu zgrada je opasana skelom koja će služiti za sanaciju fasade i montažu otvora.

 

 Akcija

Poštujte naše znakove

Metković, 10.9.2010. - Kao i svake godine tijekom rujna policija u Hrvatskoj provodi preventivno-represivnu akciju Poštujte naše znakove kojom se želi zaštititi školsku djecu, a posebno one najmlađe koji su tek krenuli u školu.

 Šport

Druga pobjeda NK Neretve

Metković, 9.9.2010. - Na igralištu Iza Vage jučer je odigran susret 3. kola III. HNL - jug između NK Neretva i NK GOŠK koji je završio rezultatom 2:1 za domaću momčad.

 Vjerski život

Mala Gospa u Doljanima

Metković, 9.9.2010. - Doljanci su Malu Gospu i ove godine proslavili na poljani pred crkvom Male Gospe koja je 1861. izgrađena na temeljima crkve za koju se smatra da potječe iz 15. stoljeća.

 Turizam

Francuzi posjećuju Metković

Metković, 8.9.2010. - Sudeći prema većim skupinama francuskih turista koji zadnjih tjedana dolaze u Metković razgledati Ornitološku zbirku turistička posezona u Dubrovačko-neretvanskoj županiji biti će uspješna. Goste smo zatekli kako sa zanimanjem razgledavaju eksponate nimalo se ne žaleći na tmurno vrijeme u dolini Neretve koja, očito drugačijom ponudom, postaje sve zanimljivija stranim turistima.

 

 Fotografija

Tri broda u luci

Metković, 8.9.2010. - Osim na dan Maratona lađa, kada Neretva u Metkoviću vrvi brodovima, vidjeti tri broda privezana u metkovskoj luci prava je rijetkost. A kako je luka nekada izgledala pogledajte na dvjema fotografijama iz zbirke Marija Talajića.

 Obrazovanje

Svi naši prvašići

Metković, 7.9.2010. - Jučer, na prvi dan nastave obišli smo metkovske osnovne i područne škole te onu u Kuli Norinskoj i fotografirali najmlađe kojima je to bio prvi dan u školi. Nažalost nešto ih je manje nego prošle godine, ali prema dostupnim podacima to bi se dogodine trebalo popraviti.

 Nezgode

Kamion izvučen iz Neretve

Metković, 6.9.2010. - Nesvakidašnja nezgoda dogodila se danas na metkovskoj veletržnici kada je vozač kamiona zaustavio vozilo na nizbrdici i zaboravio zategnuti ručnu kočnicu pa se ono našlo u Neretvi.

 Šport

Sastali se veterani Metkovića i Orebića

Metković, 6.9.2010. - Na igralištu ONK Metkovića u subotu je odigrana prijateljska utakmica između veterana ONK Metković i NK Orebić koja je završila rezultatom 5:1 za gostujuću ekipu.

 Tisak

Ispravak krivoga linka

Metković, 6.9.2010. - Na podstranici Metkovskoga vjesnika objavljen je neispravan link prema najnovijem broju što je sada ispravljeno.

 

 Lov i ribolov

Otvorena nova lovna sezona

Metković, 3.9.2010. - Lovci LD Liska iz Metkovića 1. rujna započeli su novu lovnu sezonu 2010/2011. po lovnom kalendaru HLS-a RH. Otvaranje lova obilježili su prigodnim okupljanjem pokraj lovačke kućice na Predolcu koje je upriličeno na inicijativu Nike Matičevića, jednog od najstarijih članova Društva. Uz jelo i piće okupilo se 15 lovaca, a tijekom neformalnog druženja dogovorene su i neke akcije. Najvažnije su čišćenje Predolca, adaptacija lovačke kućice i pročišćavanje staza.

 

 Tisak

Sutra novi Metkovski vjesnik

Metković, 2.9.2010. - Da tri tjedna začas prođu dokaz je i novi broj Metkovskoga vjesnika koji ujutro stiže u grad. Mjesta distribucije su ista kao i njegovo mrežno sjedište. Pogledajte novi Metkovski vjesnik br. 35.

 

 Gradske vijesti

Gradnja kolektora u Hercegovačkoj

Metković, 2.9.2010. - U srijedu su započeli radovi na kanalizacijskom kolektoru u Hercegovačkoj ulici koje je povodom Dana grada Metkovića prigodno otvorio potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik HSS-a Josip Friščić.

 

Vijesti iz 9. 2010.
ukupno 41

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01