-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Policija

Policija građanima prikazala opremu i vozila

Metković, 29.9.2017. - Službenici Policijske postaje Metković i Postaje granične policije Metković danas su povodom Svetoga Mihovila - Dana policije na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću izložili opremu i vozila kojima se koriste u svakodnevnom radu.

 Domovinski rat

Branitelji iz PP Metković sjetili se poginulih suboraca

Metković, 29.9.2017. - Danas je Sveti Mihovila, ujedno i Dan hrvatske policije. Tim je povodom izaslanstvo Policijske udruge branitelja Policijske postaje Metković 1991. jutros pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu iz Metkovića položilo vijenac i zapalilo svijeće.

 Obavijest

Rastimo zajedno

Metković, 29.9.2017. - U Dječjem vrtiću Metković, uskoro započinje novi, drugi ciklus radionica za roditelje Rastimo zajedno koji je nastao kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu: Prve tri su najvažnije!

 Gradska uprava

Gradonačelnik obišao Prud

Metković, 29.9.2017. - U pratnji pročelnika JUO-a Grada Metkovića Ivice Popovića jučer je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan posjetio Prud kako bi u susretu s mještanima doznao više o problemima koje treba rješavati. Najveći problem je komunalna infrastruktura, poglavito kanalizacijska mreža, za koju je gradonačelnik rekao da će se uskoro početi rješavati.

 Obavijest

Dio Splitske bez vode

Metković, 29.9.2017. - Danas od 8 do 11 sati radit će se na sanaciji kvara u Splitskoj ulici pa stanovnici od Veletržnice do raskrižja s Ulicom sv. Franje Asiškoga neće imati vode.

 

 Predstavljanje knjige

Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću

Metković, 29.9.2017. - Admiral Davor Domazet Lošo sinoć je u Galeriji GKS-a Metković predstavio svoju knjigu Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću ili Hrvatsko njihalo u kojoj se na oko 400 stranica bavi geostrateškim položajem Hrvatske, hrvatskom nacionalnim interesima, hrvatskim resursima, ali i nepostojanjem hrvatske nacionalne geopolitike.

 Zdravlje

Za zdravije srce

Metković, 28.9.2017. - Povodom sutrašnjega Svjetskog dana srca, 29. rujna ljekarnički tim Ljekarne Draženović organizira javnozdravstvenu akciju u svrhu podizanja svijesti o važnosti zdravlja srca.

 Izložba

'San ljetne noći' Mercedes Bratoš

Metković, 28.9.2017. - Prva u nizu izložaba dubrovačkih akademskih slikara sinoć je otvorena u Galeriji GKS-a Metković. Riječ je o ciklusu slika Mercedes Bratoš nazvanom San ljetne noći, koji obuhvaća tridesetak akrila na platnu ili slika nastalih kombiniranim tehnikama printanja na platno te doradom akrilom, ugljenom i kredom.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Čarapina do Pozle Gore

Metković, 27.9.2017. - Zbog planiranih radova na postrojenju GTS 10(20)/0,4 kV Pozla Gora u četvrtak, 28. rujna od 9 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači u naseljima: Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Šport

Volarević i Talajić srebreni u Veloj Luci

Metković, 27.9.2017. - U organizaciji TZ Vela Luka i BK Timun u subotu, 23. rujna održan je MTB maraton Vela Luka outdoors na kojemu su se među više od 100 biciklista na stazi dugoj 28 km natjecali i članovi BK Metković te postigli izvrsne rezultate.

 

 Nepoznati Metković

Bombon-drvo

Metković, 26.9.2017. - Prošlo je točno 50 godina otkako se Gimnazija Metković iz sadašnje zgrade OŠ Metković preselila u novu zgradu. Gimnazijski vrt je koncem šezdesetih godina prošloga stoljeća sa svojim učenicima zasadio pok. prof. Josip Gulin Bepo. Zapravo je to mali arboretum u kojemu se mogu naći i egzotična stabla poput bombon-drveta.

 Natječaj

Osposobljavanje za zanimanje dadilje.

Metković, 26.9.2017. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, objavljuje Natječaj za osposobljavanje - zanimanje za dadilje.

 Policija

Predložite policiji lokacije za 24-satni nadzor brzine

Metković, 26.9.2017. - S obzirom na to da je nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnik prometnih nesreća s najtežim posljedicama, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska kontinuiranim provođenjem raznih preventivnih i represivnih aktivnosti nastoji u što većoj mjeri podići razinu svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštivanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

 Domovinski rat

Članovi Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata posjetili Metković

Metković, 26.9.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas se u Hotelu Narona sastao s članovima Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata, na čelu s potpredsjednikom Zajednice Nikom Vukovićem, koji je i predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Grada Dubrovnika. Uz Milana na sastanku je bio i Ivo Jadreško, predsjednik Udruge obitelji poginulih branitelja u Domovinskome ratu iz Metkovića.

 Izložba

Sutra u Galeriji GKS-a izlaže Mercedes Bratoš

Metković, 26.9.2017. - Gradsko kulturno središte Metković u programu za 2017. godinu u svojemu izložbenom prostoru nastavlja s izložbama eminentnih dubrovačkih umjetnika. Prva od tri samostalne izložbe slika dubrovačkih akademskih slikara bit će otvorena sutra u 19:30 u Galeriji GKS-a.

 Kino

Jesen u Kinu 'Pobjeda'

Metković, 26.9.2017. - Nakon uspješna starta s filmom Ono, nova kinoprikazivačka sezona ovoga se vikenda nastavlja triptihom Kingsman – Lego Ninjago – Počinjem ponovno. Kingsman: Zlatni krug na programu je u petak i subotu u 20:30, Lego Ninjago u nedjelju u 17:30, a romantična komedija Počinjem ponovno u nedjelju u 20:30.

 

 Elektroopskrba

Dio Metkovića i Zažablja sutra bez struje

Metković, 26.9.2017. - Zbog planiranih radova održavanja DV 10(20) kV Glibuša sutra će (srijeda) od 10 do 11 sati bez električne energije biti potrošači u ulicama: Neretvanskih gusara(dio), Marka Marulića, Norinska, Sv. Ćirila i Metodija, S. S. Kranjčevića i Put Vida te u naselju Gabeli Polju.

 Šport

Naši trkači još jednom potvrdili vrijednost u jakoj konkurenciji

Metković, 25.9.2017. - Već poslovično dobre vijesti stižu nam s Maratona stonskim zidinama (Ston Wall Marathon). U utrci na četiri kilometra Ruđer Bošković je zauzeo drugo mjesto, a Mario Vekić treće. Na 15 kilometara drugi je u muškoj konkurenciji stigao Kominjanin Nikola Oršulić, dok je u ženskoj Biljana Taslak zauzela četvrto mjesto.
Foto: Tonči Vlašić, Dubrovački vjesnik

 

 Šport

'Neretva' preko Nertve prenijela tri boda

Metković, 25.9.2017. - Pred preko 500 gledatelja jučer su se na igralištu ONK Metković prvi put u istome rangu natjecanja susreli domaći ONK Metković i NK Neretva, koja je prošle sezone ispala i III. HNL jug pa sada igra u I. ŽNL. Nakon dva kola Neretva je potvrdila da je favorit za prvo mjesto, tako i u trećemu, pobijedivši susjede s Preka s 3:0.

 Šport

Splitskome Mornaru XXIX. Neretvanska regata

Metković, 23.9.2017. - Po idealnom vremenu danas se na Neretvi uz Šetalište 116. brigade HV-a veslala XXIX. Neretvanska regata, tj. V. minikup regata Veslačkoga saveza Dalmacije, čiji je suorganizator bio domaći VK Neretvanski gusar. Ukupni pobjednik je splitski HVK Mornar, drugi je splitski HVK Gusar, a treći VK Jelsa, dok su Metkovci s jednom zlatnom, četiri srebrne i dvije brončane medalje zauzeli sedmo mjesto.

 Demanti

Kozina demantira članak na portalu metkovic-news

Metković, 22.9.2017. - Zoran Kozina, direktor tvrtke Metković razvoj d.o.o., poslao nam je demantij na članak koji je danas objavljen na portalu metkovic-news, što prenosimo u cijelosti.
  
  
  
  
  
  

 Projekti

Napreduju radovi na Lovačkome putu

Metković, 22.9.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas se sastao s članovima Koordinacijskoga tijela za praćenje provedbe Projekta Financiranje vodnokomunalne infrastrukture financiranog zajmovima Europske investicijske banke i Razvojne banke Vijeća Europe, kako bi se upoznao s problematikom dovršetka izgradnje kanalizacijskoga sustava aglomeracije Metković.

 Fotovijest

Stradala većina palma uz Šetalište

Metković, 22.9.2017. - Vrlo niske temperature, koje su danima vladale početkom siječnja ove godine, uništile su palme zasađene uz Šetališne 116. brigade HV-a. Premda smo se nadali da bi se mogle oporaviti, tek ih desetak pokazuje znakove života. Kod ostalih je istrunuo središnji dio pa će ih trebati vaditi.

 

 Gradska uprava

Stanje EU Projekta Metković i problemi oko Biljnoga uređaja u Prudu

Metković, 22.9.2017. - Jučer su na inicijativu metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana održana dva sastanka, prvi na temu EU projekt Metković i drugi o problematici Biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud.

 Šport

Posljednje pripreme pred subotnju regatu

Metković, 21.9.2017. - Nismo baš Cambridge ili Oxford, ali ovakvi prizori na Neretvi svakako vesele. Otkako su metkovski sportski entuzijasti prije točno 49 godina i osam dana osnovali VK Neretvanski gusar proteklo je puno Neretvom. Ima ih koji, nažalost, više nisu među nama, ali uvrštavanje Metkovića među gradove koji njeguju taj plemenit i nadasve koristan sport njima će ostati u vječni spomen.

 Poljoprivreda

Kako obnoviti proizvodnju nakon elementarnih nepogoda

Metković, 21.9.2017. - Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Savjetodavna službe pozivaju na radionicu potencijalne korisnike mjere 5 Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

 Projekti

Veća prevodnica - minikruzeri će i dalje moći do Metkovića

Metković, 21.9.2017. - U Uredu metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana održan je sastanak na kojemu su uz gradonačelnika bili župan Nikola Dobroslavić, voditelj Službe za provedbu međunarodnih projekata Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mijo Leko, voditelj Jedinice za provedbu nacionalnog programa navodnjavanja Hrvatskih voda Marinko Galiot i Mario Odak iz Upravnoga odjela za ruralni razvoj i poljoprivredu DNŽ. Tema je bio Projekt navodnjavanja doline Neretve te izgradnja pregrade na Neretvi s brodskom prevodnicom.

 Jezik

Peruča ili Peruća?

Metković, 21.9.2017. - Ovih se dana lome koplja oko gradnje termoelektrane u Cetinskoj krajini pa je uočen i jedan jezikoslovni problem. Naime, zažapsko-bračko-metkovsko-zagrebački jezikoslovac dr. sc. Domagoj Vidović kaže da nije Peruča, nego Peruća. Pravilno je kako lokalno stanovništvo zove koji toponim. Inače, Vidović je zaslužan što su u Školski rječnik ušle riječi Metkovac/ka, metkovski, Bjelovirac/ka, bjelovirski te drugi neretvanski etnici i ktetici.

 

 Obrazovanje

Obrazujte se besplatno za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Metković, 20.9.2017. - Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik, Ispostava Metković poziva sve zainteresirane nezaposlene osobe da se prijave svomu savjetniku radi obrazovanja u programima obrazovanja za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, a koje organizira i sve troškove snosi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 Policija

Europski dan bez poginulih u prometu

Metković, 20.9.2017. - Ovaj četvrtak, 21. rujna, drugu godinu zaredom provodi se Europski dan bez poginulih u prometu. Priključite se i vi Projektu Edward i doprinesite povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu!

 Elektroopskrba

Sutra bez struje u P. Krešimira IV.

Metković, 20.9.2017. - Zbog planiranih radova izgradnje nove GTS 10/0,4 kV Krvavac 3 (Komazini) 21. rujna od 8:30 do 14 sati bit će obustava električne energije u ulici Petra Krešimira IV. od kućnog broja 190 do kraja ulice. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Poljoprivreda

U ponedjeljak prikupljanje prazne ambalaže

Metković, 20.9.2017. - Prikupljanje prazne ambalaže od SZB-a za Dubrovačko-neretvansku županiju bit će 25. rujna 2017. od 14 do 16 sati ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. na adresi Jasenska bb u Opuzenu.

 stanovanje

Prezentacija stanova iz Programa POS-a

Metković, 19.9.2017. - Grad Metković obavještava sve zainteresirane kandidate na Listi reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa POS-a u Gradu Metkoviću da će se prezentacija stanova održati 26. rujna (utorak) 2017. u 15 sati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković na adresi Stjepana Radića 1, Metković.

 

 Rad udruga

Slušajte 'EUrosferu' i postavite pitanje

Metković, 19.9.2017. - Udruga DOBRA u partnerstvu s UDD-om, Udrugom za demokratsko društvo i Centrom za održivi razvoj iz Imotskog, uz potporu Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, nastavlja s ciklusom emisija EUrosfera. Sljedeća je danas u 13 sati, a tema je upravljanje zaštićenim područjima.

 Humanost

Prikupljanje krvi za OB Dubrovnik

Metković, 19.9.2017. - GD Crvenoga križa Metković jučer je u predvorju Gradskoga kulturnoga središta organizirao osmu ovogodišnju akciju dobrovoljnoga darivanja krvi. Akciji je pristupilo 48 dobrovoljnih darivatelja, od kojih je 37 darovalo krv, među njima četvero prvi put.

 

 In memoriam

Danas posljednji ispraćaj Igora Penave

Metković, 18.9.2017. - Jučer je iznenadno preminuo Igor Penava, prvi prometni redar u Metkoviću, koji je svoj posao obavljao vrlo savjesno pa je unatoč „nepopularnu“ radnom mjestu bio omiljen među mnogim sugrađanima.

 Šport

Neumorni Ante Živković

Metković, 18.9.2017. - Večernji list u današnjemu broju donosi članak o metkovskome atletičaru Anti Živkoviću, hrvatskome Forrestu Gumpu, koji je prošle godine nanizao 104 utrke. Budući da ih je ove godine trčao već sto, do kraja godine moglo bi ih biti 140.

 

 Turizam

'Thurgau Dalmatia' sa zalaskom sunca

Metković, 17.9.2017. - Otkako je 30. travnja prvi put ove sezone uplovio u Metković, minikruzer Thurgau Dalmatia stalno nam dovodi turiste. U tome ga prate i brodovi Vilma, Mystic i Orkan pa ćemo do kraja sezone imati preko 50 uplovljavanja tih turističkih brodova.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik Milan obišao Vid kako bi se upoznao s problemima

Metković, 17.9.2017. - Upoznat s problemom potpornoga zida školskoga igrališta u Vidu, na što ga je na prošloj sjednici Gradskoga vijeća upozorio HDZ-ov vijećnik Davor Boras, Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jučer je posjetio Vid, u kojemu je zatekao još podosta toga što bi trebalo riješiti u tome selu koje posjećuju brojni turisti.

 Šport

Nove medalje za metkovske karate-klubove

Metković, 17.9.2017. - U Čitluku je jučer u organizaciji triju karate-klubova i Karate saveza BiH održan Međunarodni karate turnir DBG Open 201., na kojemu je iz šest zemalja nastupilo 55 klubova s 593 natjecatelja. Među njima su bili i članovi dvaju metkovskih klubova.

 Naši u svijetu

Nakon Pule Dropuljić i na STFF-u

Metković, 15.9.2017. - Metkovac Igor Dropuljić, student filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na 64. Pulskom filmskom festivalu predstavio se svojim filmom Behemot. Film mu je uvršten i na Splitski filmski festival, koji je u tijeku. Evo što o njemu piše Slobodna Dalmacija.

 

 Obrazovanje

Svečana dodjela Plakete 'Škola ambasador Europskoga parlamenta' Gimnaziji Metković

Metković, 15.9.2017. - Gimnaziji Metković svečano je dodijeljena Plaketa Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj te je tako i službeno stekla status Škole ambasadora Europskoga parlamenta.

 Radionica

Naučite sve o gljivama

Metković, 15.9.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva vas u subotu, 16. rujna u 10 sati na radionicu na kojoj će se potražiti odgovore na pitanja: Tko raste brzo poslije kiše? Zašto se kaže luda gljiva?

 Koncert

Publika ovacijama ispratila Gitarski trio 'Elogio'

Metković, 15.9.2017. - Izvodeći djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Miroslava Miletića i Antonína Dvořáka trojica mladih gitarista, Petrit Çeku (Kosovo), Pedro Ribeiro Rodrigues (Portugal) i Tomislav Vukšić (Hrvatska), sinoć su u Galeriji GKS-a brojnoj metkovskoj publici prikazali svu raskoš svoga talenta.

 Fotovijest

Gradski park pred jesen

Metković, 14.9.2017. - Približava se jesen, počelo je opadati lišće, a trava nakon kiša intenzivno raste pa se ovih nekoliko lijepih dana koristi za uređenje parka.

 

 Humanost

Trčimo za Manuelu

Metković, 13.9.2017. - U sklopu 1. Mandarina polumaratona, koji će se održati u nedjelju, 5. studenoga, trčat će se humanitarna utrka Butterfly Race 5K - Trčimo za Manuelu.

 Folklor

Mladi folkloraši na Dječjim vinkovačkim jesenima

Metković, 13.9.2017. - Mlađa skupina KUD-a Metković prošli je vikend sudjelovala na ovogodišnjim Dječjim vinkovačkim jesenima, na kojima se okupilo 58 dječjih folklornih skupina iz svih hrvatskih županija.

 Gradska uprava

Rebalansom Proračuna prihodi i rashodi smanjeni za 6 milijuna kuna

Metković, 13.9.2017. - Pod predsjedavanjem Hrvoje Bebića danas je održana IV. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na čijemu je Dnevnom redu bilo 12 točaka oko kojih su se ponekad vodile burne rasprave. Pri usvajanju Zapisnika s prošle Sjednice Mostovi su zastupnici bili suzdržani, dok su prijedlozi iz 12 točaka, unatoč raspravama, uglavnom usvajani jednoglasno.

 Rad udruga

Uspješno okončan Projekt 'Prozor u prošlost, vrata u budućnost'

Metković, 13.9.2017. - Projekt izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih Prozor u prošlost, vrata u budućnost u šk. g. 2016./2017. uspješno je realiziran u partnerskoj suradnji Udruge Otac Ante Gabrić, OŠ Stjepana Radića i Dječjega vrtića Metković.

 Projekti

Metkoviću dnevna bolnica i reciklažno dvorište otpada

Metković, 12.9.2017. - Ministar državne imovine Goran Marić danas je bio u radnome posjetu Metkoviću, kako bi s gradonačelnikom Daliborom Milanom potpisao Ugovor o ustupanju državnoga zemljišta na 30 godina za izgradnju reciklažnoga dvorišta na Dubravici te obišao bivše prostorije Općinskoga suda, koje će se staviti u funkciju buduće Dnevne bolnice Metković.

 Zaštita prirode

Kako pomiriti lovstvo i zaštitu prirode na desnoj strani grada?

Metković, 11.9.2017. - U prostorijama Gradske uprave danas je održan sastanak na kojemu se u nazočnosti gradonačelnika Milana raspravljalo o tome kako riješiti problem lova na području lovišta LD Muflon, budući da velik dio njega pokrivaju posebni ornitološki rezervati Prud i Pod gredom, čije je razina zaštite identična parku prirode.

 Gradske vijesti

Ponovno imamo prometnoga redara

Metković, 11.9.2017. - Nakon dužega vremena na gradskim ulicama ponovno ureduje prometni redar i to se odmah osjetilo na kritičnim mjestima u gradu. Bez obzira na to što je naplata parkinga ukinuta, parkiranje je dopušteno samo na označenim mjestima, inače slijedi novčana kazna.
I. Puljan

 

 Projekti

Intenzivirat će se radovi na Lovačkome putu

Metković, 11.9.2017. - Radovi na izgradnja vodoopskrbne mreže i fekalnog kolektora u dijelu ulice Vladimira Nazora i dijelu Lovačkoga puta u Metkoviću započeli su u svibnju, ali je podizvođač Ipsum d.o.o zapao u financijske probleme pa su prekinuti, što je stvorilo silne probleme stanovnicima Lovačkoga puta, ali i građanima na putu do groblja.

 Socijalna skrb

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom u Metkoviću

Metković, 8.9.2017. - Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak jučer se u pratnji svoje zamjenice Mire Pekeč Knežević u Hotelu Narona sastala s predstavnicima neretvanskih gradova i općina, Dubrovačko-neretvanske županije, relevantnih ustanova i udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom.

 Šport

1. Mandarina polumaraton

Metković, 6.9.2017. - Sportska udruga Neretva run Metković i Sportska zajednica Metković u nedjelju, 5. studenoga organiziraju 1. Mandarina polumaraton 21,097 km + Utrka građana 5K/ ZA LEPTIRIĆE/ Butterfly Race. Prijave za polumaraton po nižoj startnini su do 15. listopada, a za utrku na 5 km do 9:15 na dan utrke.

 Elektroopskrba

Nova Sela i Pozla Gora danas bez struje

Metković, 6.9.2017. - Zbog planiranih radova na postrojenju DV 10 kV Nova Sela – Pozla Gora danas će od 9 do 12 sati bez električne energije biti potrošači u naseljima: Čarapine, Šiljegi, Jakići,Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Policija

Dvoje ozlijeđenih u prometnim nesrećama

Metković, 5.9.2017. - Tijekom jučerašnjeg dana na području Metkovića dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene.

 Gradske vijesti

Asfaltira se Ulica sv. Franje Asiškoga

Metković, 5.9.2017. - Danas je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan u pratnji svoga zamjenika Damira Raića obišao asfalterske radove u Ulici sv. Franje Asiškoga.

 Obrazovanje

Obvezan upis u program predškole

Metković, 5.9.2017. - U skladu s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i obrazovanja Dječji vrtić Metković upućuje Javni poziv za uključivanje djece u program predškole za djecu koja nisu polaznici dječjeg vrtića, a rođena su od 1. travnja 2011. do 31. ožujka 2012. godine.

 Posao

Zaželi i ostvari

Metković, 5.9.2017. - Grad Metković u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Dubrovnik, Centrom za socijalnu skrb Metković, Općinom Kula Norinska i Udrugom Dobra, prijavljuje projektni prijedlog Zaželi i ostvari iz Programa zapošljavanja žena koji se financira unutar OP Učinkovitih ljudskih potencijala 2014.-2020. godine iz Europskog socijalnog fonda.

 

 Fotovijest

Šest jablana i jedan orah

Metković, 4.9.2017. - Na svim starim razglednicama Metkovića zaštitni znak lijeve obale uzvodno od mosta su jablani. Posljednji su zasađeni prije osam godina kao dio Projekta Za zeleni grad Udruge Divina Natura, no dio ih je stradao u velikim poplavama 2010. Šest ih dobro napreduje, a među njih je kasnije posađen i orah, kojemu, također, dobro ide.

 Folklor

Metkovci gosti na koncertu u Veloj Luci

Metković, 4.9.2017. - Mandolinski orkestar KUD-a Metković“ prošloga je vikenda bio gost Klape Kumpanija iz Vele Luke, s kojom je suradnja započela ovog ljeta, u vrijeme obilježavanja 40. obljetnice KUD-a Metković, kada su članovi te klape bili gosti na koncertu u metkovskom Gradskom parku.

 Obrazovanje

Započela nastava

Metković, 4.9.2017. - Oko tri tisuće učenika metkovskih osnovnih i srednjih škola danas sjeda u školske klupe. Među njima su i oni kojima je to prvi put i koji su zbog toga posebno uzbuđeni.

 

 Izložba

Power progressive art on the rocks

Metković, 1.9.2017. - U pelješkoj uvali Praratno nedavno je u organizaciji Powerweba – Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju održana zanimljiva izložba Power progressive art on the rocks. Evo što su organizatori o tome objavili na svome FB profilu.

 Rad udruga

Plamenac ponovno na ušću Neretve

Metković, 1.9.2017. - Nakon nekog vremena na ušće Neretve ponovo je sletio ružičasti plamenac (Phoenicopterus ruber) te obradovao ljubitelje ptica i šetače.

 Folklor

KUD Metković počinje s upisom članova

Metković, 1.9.2017. - Kulturno-umjetničko društvo Metković obavještava građane da Škola folklora, koja djeluje pri KUD-u, s upisom svojih članova počinje od ponedjeljka, 4. rujna u prostorijama KUD-a, Stjepana Radića 16.

 Projekti

Završava se Projekt 'Održivo upravljanje vodnim resursima'

Metković, 1.9.2017. - Ovaj će mjesec biti završen dvogodišnji Projekt Održivo upravljanje vodnim resursima, koji su u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora zajednički proveli Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda i Vodovod i kanalizacija d.o.o. Budva, a jučer je u Hotelu Narona održan Okrugli stol na kojemu se govorilo o upravljanju gubicima u vodoopskrbnim sustavima te su prikazani rezultati, primjeri dobre prakse i sinergijski razvoj javnih isporučitelja vodne usluge kroz instrumente Kohezijske politike EU.

 

Vijesti iz 9. 2017.
ukupno 67

Policija građanima prikazala opremu i vozila

Branitelji iz PP Metković sjetili se poginulih suboraca

Rastimo zajedno

Gradonačelnik obišao Prud

Dio Splitske bez vode

Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću

Za zdravije srce

'San ljetne noći' Mercedes Bratoš

Sutra bez struje od Čarapina do Pozle Gore

Volarević i Talajić srebreni u Veloj Luci

Bombon-drvo

Osposobljavanje za zanimanje dadilje.

Predložite policiji lokacije za 24-satni nadzor brzine

Članovi Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata posjetili Metković

Sutra u Galeriji GKS-a izlaže Mercedes Bratoš

Jesen u Kinu 'Pobjeda'

Dio Metkovića i Zažablja sutra bez struje

Naši trkači još jednom potvrdili vrijednost u jakoj konkurenciji

'Neretva' preko Nertve prenijela tri boda

Splitskome Mornaru XXIX. Neretvanska regata

Kozina demantira članak na portalu metkovic-news

Napreduju radovi na Lovačkome putu

Stradala većina palma uz Šetalište

Stanje EU Projekta Metković i problemi oko Biljnoga uređaja u Prudu

Posljednje pripreme pred subotnju regatu

Kako obnoviti proizvodnju nakon elementarnih nepogoda

Veća prevodnica - minikruzeri će i dalje moći do Metkovića

Peruča ili Peruća?

Obrazujte se besplatno za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Europski dan bez poginulih u prometu

Sutra bez struje u P. Krešimira IV.

U ponedjeljak prikupljanje prazne ambalaže

Prezentacija stanova iz Programa POS-a

Slušajte 'EUrosferu' i postavite pitanje

Prikupljanje krvi za OB Dubrovnik

Danas posljednji ispraćaj Igora Penave

Neumorni Ante Živković

'Thurgau Dalmatia' sa zalaskom sunca

Gradonačelnik Milan obišao Vid kako bi se upoznao s problemima

Nove medalje za metkovske karate-klubove

Nakon Pule Dropuljić i na STFF-u

Svečana dodjela Plakete 'Škola ambasador Europskoga parlamenta' Gimnaziji Metković

Naučite sve o gljivama

Publika ovacijama ispratila Gitarski trio 'Elogio'

Gradski park pred jesen

Trčimo za Manuelu

Mladi folkloraši na Dječjim vinkovačkim jesenima

Rebalansom Proračuna prihodi i rashodi smanjeni za 6 milijuna kuna

Uspješno okončan Projekt 'Prozor u prošlost, vrata u budućnost'

Metkoviću dnevna bolnica i reciklažno dvorište otpada

Kako pomiriti lovstvo i zaštitu prirode na desnoj strani grada?

Ponovno imamo prometnoga redara

Intenzivirat će se radovi na Lovačkome putu

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom u Metkoviću

1. Mandarina polumaraton

Nova Sela i Pozla Gora danas bez struje

Dvoje ozlijeđenih u prometnim nesrećama

Asfaltira se Ulica sv. Franje Asiškoga

Obvezan upis u program predškole

Zaželi i ostvari

Šest jablana i jedan orah

Metkovci gosti na koncertu u Veloj Luci

Započela nastava

Power progressive art on the rocks

Plamenac ponovno na ušću Neretve

KUD Metković počinje s upisom članova

Završava se Projekt 'Održivo upravljanje vodnim resursima'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01