-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Veslači s Ramskoga jezera tradicionalno s medaljama

Metković, 27.8.2019. - Veslački klub Rama u nedjelju je bio domaćinom VII. regate na Ramskom jezeru Lake to lake i IV. minikup regate Veslačkoga saveza Dalmacija, koja je održana kod Veslačkog centra na Šćitu. Po iznimno lijepu vremenu i odličnim uvjetima na regati na Ramskom jezeru uz VK Neretvanski gusar nastupili su veslači iz VK Rama, HVK Mornar, HVK Gusar, VK Croatia, HVK Marina-Kaštela i VK Zagreb.

 Kultura

Ministrica kulture Obuljen Koržinek u posjetu Metkoviću

Metković, 23.8.2019. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek jučer je tijekom radnoga posjeta Metkoviću sa svojim pomoćnikom Hrvojem Manenicom obišla Prirodoslovni muzej Metković, Gradsku knjižnicu Metković, Ustanovu za kulturu i sport Metković te Arheološki muzej Narona u Vidu.

 Obavijest

Jutros bez vode Splitska ispod Veletržnice

Metković, 23.8.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Splitskoj ulici, od Veletržnice do raskrižja s Ulicom sv. Franje Asiškoga, da će danas, 23. kolovoza od 9:30 do 11 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 In memoriam

Vijenci u spomen žrtvama totalitarnih režima

Metković, 23.8.2019. - Na trima mjestima u gradu jutros su predstavnici Grada Metkovića, gradskih ustanova i udruga, policije i vatrogasaca položili vijence i zapaljene svijeće u spomen na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, kojih se sjećamo 23. kolovoza, kada je 2008. 409 članova Europskoga parlamenta potpisalo izjave potpore za uspostavu dana sjećanja na njih.

 Inicijative

Most NL: Svatko ima pravo na čistu i pitku vodu

Metković, 23.8.2019. - Aktivisti Mosta NL jučer su u Metkoviću počeli s potpisivanjem peticije za inicijativu 'Vodu u Ustav', što ju je uz podršku 34 saborskih zastupnika Most pokrenuo u Saboru i traži da se o njoj do 1. studenog raspravi u Saboru.

 Koncert

Koncert duhovnih pjesama na veslačkom pontonu

Metković, 22.8.2019. - Bend mladih metkovske Župe sv. Ilije proroka sinoć je na Unki ispred klupskih prostorija VK Neretvanski gusar okupio brojnu publiku, koja je došla čuti suvremene kršćanske duhovne pjesme.

 Koncert

Večeras na Unki koncert duhovne glazbe

Metković, 21.8.2019. - Mladi metkovske Župe sv. Ilije proroka pozivaju vas večeras na koncert suvremene duhovne glazbe, koji će u 20:30 početi na splavi ispred Veslačkoga kluba 'Neretvanski gusar'.

 Poljoprivreda

Skupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja

Metković, 21.8.2019. - Udruga CROCPA u suradnji sa tvrtkom CIAK na području Dubrovačko-neretvanske županije organizira akciju „Prateći list“- skupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja. Akcija prikupljanja će se održati 28. kolovoza od 14 do 16 sati u Opuzenu, Jasenska bb, ispred tvrtke Poljopromet.

 Manifestacije

Crta pod 'Metkovsko ljeto'

Metković, 21.8.2019. - Za nama je bogato 'Metkovsko ljeto 2019.', tijekom kojega je Ustanova za kulturu i sport Metković bila organizatorom te suorganizatorom i domaćinom više od dvije trećine događaja, ali i koordinatorom manifestacije.

 Obavijest

Prekid u vodoopskrbi u Ul. don Mihovila Pavlinovića

Metković, 21.8.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici don Mihovila Pavlinovića da će danas, 21. kolovoza od 8:30 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te mole za razumijevanje.

 

 Obavijest

Bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Metković, 20.8.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Marka Marulića i S. S. Kranjčevića da će danas, 20. kolovoza od 9 sati do 11 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Glazba

Branku Medaku u Šibeniku druga nagrada publike

Metković, 19.8.2019. - Branko Medak je u Šibeniku na Večeri novih skladbi u sklopu 22. Dalmatinske šansone u konkurenciji 23 izvođača pjesmom 'Za koga si šila dotu' osvojio drugu nagradu publike. Čestitamo!

 Koncert

Zvuci New Orleansa pod stoljetnim platanima

Metković, 18.8.2019. - Nakon gotovo dva mjeseca došao je kraj Metkovskome ljetu, tijekom kojega je bilo više od 40 događaja. Nekako se ustalilo da započinje i završava koncertima pa je sinoć, prema mišljenju ljubitelja džeza kao 'šlag na kraju', u Gradskome parku nastupio kvartet 'Scifidelity Orchestra'.

 Vjerski život

Misa na Sv. Roka

Metković, 17.8.2019. - Kao i svakoga Svetoga Roka, na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka jučer je služena misa kojoj je prethodila procesija sa svečevim kipom iz crkvice sv. Roka i sv. Ivana Nepomuka. Misu je služio fra Dario Sinković.

 Koncert

Zabava zagarantirana!

Metković, 16.8.2019. - Metkovsko se ljeto sutra u Gradskome parku zatvara na najbolji mogući način – duhovito, otkačeno i rasplesano – koncertom međimurskoga benda Scifidelity Orchestra.

 Zahvala

Vrijedna donacija Ustanovi za kulturu i sport

Metković, 16.8.2019. - Mislav Majić, vlasnik tvrtke Gazvon security d.o.o., potaknut nedavnim vandalskim činom u kojem je stradalo veliko projekcijsko platno na Ljetnoj sceni GKS-a, donirao je Ustanovi za kulturu i sport vrijednu opremu.

 Rad udruga

Obilježen Međunarodni dan mladih osoba

Metković, 16.8.2019. - Udruga DOBRA je sa svojim suradnicima i volonterima u sklopu Projekta Aktiva-pozitiva br. 2 u utorak u Gradskom parku obilježila Međunarodni dan mladih osoba.

 Policija

Maloljetnik osumnjičen za oštećivanje kinoplatna

Metković, 14.8.2019. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković maloljetna osoba s područja Metkovića sumnjiči se za dva kaznena djelo i to kazneno djelo teške krađe i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

 Koncert

Metkovci uživali u poznatim opernim arijama

Metković, 13.8.2019. - Članovi splitskoga HNK-a Bjanka Ivas, Stefan Kokoskov, Antonija Teskara i Ivana Štimac za klavirom sinoć su na terasi Ljetne scene GKS-a održali koncert 'Najljepše operne arije pod neretvanskim nebom' koji je privukao prilično brojnu publiku.

 Izložba

Karin Grenc u Galeriji GKS-a

Metković, 13.8.2019. - Večeras u Galeriji GKS-a izlaže splitska grafička dizajnerica i slikarica Karin Grenc. Otvorenje te izložbe iz ciklusa 'Za nas' je u 19.30.

 

 Koncert

Večeras uz Neretvu najljepše operne arije

Metković, 12.8.2019. - Članovi splitskoga HNK Bjanka Ivas, Stefan Kokoskov, Antonija Teskara i Ivana Štimac za klavirom večeras će uz Neretvu na terasi Ljetne scene održati koncert 'Najljepše operne arije pod neretvanskim nebom', a mi bismo dodali i 'prošaranim suzama sv. Lovre' jer se večeras očekuje najveća aktivnost Perzeida. Ulaz je, naravno, slobodan. Evo i programa:

 Maraton lađa

Nek bili galeb nad vama leti, neka vas čuva Nikola sveti…

Metković, 12.8.2019. - Bili prvi ili zadnji, lađari UL Jerkovac redovito nakon Maratona lađa priređuju Jerkovačku večer. Ovaj put u suradnji s Udrugom veterana IV. Gardijske brigade – podružnice za DNŽ, budući da obje udruge ove godine obilježavaju 10. obljetnicu osnutka.

 Obavijest

Na Duvratu danas kratak prekid u vodoopskrbi

Metković, 12.8.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulici Zrinskih i Frankopana na Duvratu, od raskrižja s Jerkovačkom do kraja ulice, da će danas, 12. kolovoza od 12 sati do 13 sati zbog hitnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Maraton lađa

Kominjanima dvostruka kruna

Metković, 11.8.2019. - Nakon što su Kominke prije tri dana osvojile Maraton lađarica, primat među lađarima potvrdili su kominski Gusari, koji su u uzbudljivoj utrci od Metkovića do Ploča izdržali sve napade svojih takmaca te u Pločama visoko podignuli Veliki Domagojev štit.

 Manifestacije

Srednjovjekovne atrakcije u Gradskome parku

Metković, 10.8.2019. - Drugoga dana manifestacije 'Dani Neretvanske kneževine' u Gradskome se parku u popodnevnim i večernjim satima odvijao atraktivan program, u kojemu su uz male neretvanske gusare svoje vještine prikazali srednjovjekovni vitezovi, iluzionisti, lakrdijaši i slična 'zanimanja' kojima je obilovao srednji vijek.

 Vrijeme

U ponedjeljak vrh toplinskoga vala

Metković, 10.8.2019. - Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje.

 

 Maraton lađa

Koja će prva do Ploča?

Metković, 10.8.2019. - Danas u 17 sati start je 22. Maratona lađa na Neretvi, na kojemu će se ispod Lučkoga mosta u Metkoviću pojaviti 28 lađarskih posada. Nažalost, navijačkoga vlaka neće biti.

 

 Manifestacije

Započeli 'Dani Neretvanske kneževine' – mali gusari već napali Grad

Metković, 9.8.2019. - Dolaskom kneza Domagoja u gusarski tabor te svečanim podizanjem zastave jučer je započela trodnevna manifestacija 'Dani Neretvanske kneževine'.

 Maraton lađa

Kominjankama VI. Maraton lađarica

Metković, 9.8.2019. - Lađarice UL 'Gusarice' Komin pobjednice su VI. Maratona lađarica, koji je osam posada jučer veslalo od Metkovića do Opuzena. Druga je u cilj uveselila bjelovarska 'Sparta', a čini se da su se na treće mjesto 'pretplatile' lađarice UL 'Metkovke'.

 Koncert

Obnovljen 'MTK summer jam'

Metković, 8.8.2019. - Na košarkaškom igralištu Gimnazije sinoć je, nakon nekoliko godina stanke, ponovno održan MTK summer jam, koncert lokalnih rock-skupina na kojemu su nastupile tri skupine.

 Posao

U tijeku je 2. radionica u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

Metković, 8.8.2019. - U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću, u razdoblju 6. - 12. kolovoza (svaki dan po 4 sata), održava se druga radionica na kojoj sudionici mogu učiti o sljedećim temama:

 Domovinski rat

Veterani Četvrte na proslavi u Kninu

Metković, 8.8.2019. - Za veterane 4. gardijske brigade Oluja ima posebno značenje pa su i ove godine jednim autobusom sufinanciranim od Ministarstva hrvatskih branitelja krenuli u Knin iz Metkovića u ranim jutarnjim satima 5. kolovoza. Okupili su svoje članove, članove obitelji i druge branitelje koji su željeli otići u Knin na proslavu.

 Kino

Četiri filmska hita idućega tjedna

Metković, 8.8.2019. - Kao što smo pisali, zbog uništenja velikoga projekcijskog platana filmske se projekcije s Ljetne scene vraćaju u zatvorenu dvoranu GKS-a. Termini ostaju isti pa će se sljedeći tjedan s početkom u 20:30 prikazati četiri filmska hita: 13. kolovoza 'Brzi i žestoki: Hobbs i Shaw', 14. kolovoza 'General', 16. kolovoza 'Bilo jednom... u Hollywoodu' i 18. kolovoza 'Angry birds'.

 

 Manifestacije

Dani Neretvanske kneževine

Metković, 8.8.2019. - Danas započinju Dani Neretvanske kneževine, trodnevna manifestacija koja će se odvijati na Trgu kralja Tomislava i u Gradskome parku. Donosimo program.

 Kultura

11. neretvanski pjesnički susreti 'Maslini u lice'

Metković, 8.8.2019. - Od 12. do 14. kolovoza u Kominu, Metkoviću i Podgradini održavaju se u organizaciji DHK Južnohrvatski ogranak, Ustanove za kulturu i sport Metković, Gradske knjižnice Metković i Udruge HKZ 'Mi' iz Komina 11. neretvanski pjesnički susreti 'Maslini u lice'. Donosimo sudionike i program Susreta.

 Obavijest

Za promet i parkiranje zatvara se dio središta grada

Metković, 8.8.2019. - Iz Grada Metkovića obavještavaju sudionike u prometu da će od danas u podne za sav promet i parkiranje biti zatvoren dio središta grada, koji obuhvaća Trg kralja Tomislava, Veliku rivu, parkiralište uz Gradski park i Ulicu hrvatskih iseljenika. Uredba će vrijediti do ponoći 10. kolovoza, tj. tijekom održavanja manifestacija Maraton lađarica i Noć lađara te Dani Neretvanske kneževine i Maraton lađa.

 

 Metkovsko ljeto

Lipo ti je biti Opuzenac…

Metković, 7.8.2019. - Kako je na početku programa rekao predsjednik Udruge 'Balatura' Ivo Lozina, do sada su Opuzenci u dva navrata masovno pohodili Metković. Prvi put 1914. za ispraćaja tijela Franje Ferdinanda i supruge mu Sofije, drugi put kada su nakon velikoga leda 1985. propale mandarine pa su u Metković dolazili kupovati drva, a, evo, treći put ovoga ljeta da bi se s Metkovcima zabavili i skupa zapjevali.

 Vandalizam

Vandali prekinuli program Ljetnoga kina

Metković, 7.8.2019. - Vandalski čin s velikom materijalnom štetom zbio se u noći s ponedjeljka na utorak na prostorima Ljetne scene GKS-a, koja je i ove godine služila za filmske projekcije. Naime, zasad, nepoznati počinitelj(i), provalili su u kabinu s kinoprojektorom, kako bi se domogli napitaka koji se tamo pohrane nakon filmskih projekcija. No, to im nije bilo dosta pa su na više mjesta zarezali veliko filmsko platno te tako za ovo ljeto (možda i za ubuduće, s obzirom na jako visoku cijenu takvih platna) onemogućili daljnje filmske projekcije na Ljetnoj sceni.

 Obavijest

Iza podne u Prudu prekid u vodoopskrbi

Metković, 7.8.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga naselja Prud da će danas, 7. kolovoza od 12 sati do 14 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Kazalište

Djeca se dobro zabavila i naučila važne stvari

Metković, 7.8.2019. - Edukativnim lutkarskim mjuziklom 'Šumska priča' sinoć je u Gradskom parku završen program Metkovskoga ljeta namijenjen djeci, što im ga je pripremila Ustanova za kulturu i sport.

 Policija

U Metkoviću ponovno zabilježena najveća koncentracija alkohola u krvi

Metković, 7.8.2019. - Prilikom kontrole prometa prekjučer je u Metkoviću oko 0:50 zaustavljen je 53-godišnjak kojemu je alkotestom izmjerena koncentracija alkohola od 2,87 g/kg.

 Maraton lađa

Traže se redari na startu Maratona

Metković, 7.8.2019. - Udruga lađara Neretve traži redare koji bi u subotu, 10. kolovoza od 14 do 17 sati osiguravali start Maratona lađa. Navedeni posao bit će plaćen. Kontaktni broj: 098 909 20 58.

 

 Obavijest

Voda iz Pruda ispravna za piće

Metković, 7.8.2019. - Prema rezultatima završene analize od 4. kolovoza, u uzorcima vode iz vodoopskrbne mreže s izvorišta Prud vrijednosti parametara mutnoće snižene su ispod zadanih vrijednosti MDK pa je voda s toga izvorišta ispravna za ljudsku potrošnju.

 

 In memoriam

Vijenci i svijeće u spomen na poginule branitelje

Metković, 5.8.2019. - Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja danas su na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka i pred Spomenikom u Domovinske ratu poginulim braniteljima iz Metkovića vijence i svijeće položili predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, lokalne samouprave, političkih stranaka te policije i vatrogasaca.

 Tradicija

Vučići dominirali na Neretvi

Metković, 5.8.2019. - Brojni gledatelji u subotu su s obale i s mosta pratili natjecanje u skokovima u Neretvu, što ga je 16. put organizirala SKU 'Ispod mosta'. Krunu u najatraktivnijoj disciplini ponio je Luka Vučić, kojemu je pobjednički pehar i sponzorske darove predao predsjednik Udruge Ivica Jakić.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 5.8.2019. - Gradonačelnik Dalibor Milan čestitao je svojim sugrađanima i hrvatskim braniteljima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan hrvatskih branitelja.

 Tradicija

Predvečer XVI. Skokovi u Neretvu

Metković, 3.8.2019. - Šesnaesti put zaredom SKU Ispod mosta organizira skokove u Neretvu u kategorijama za mladež, za pršut, za odrasle i skokovi s mosta. Natjecanje počinje u 19 sati, a za posjetitelje se sprema besplatna hrana i piće po popularnim cijenama.

 

 Vrijeme

Mimoišlo nas nevrijeme

Metković, 3.8.2019. - Olujno, srećom kratkotrajno i rubno, nevrijeme sinoć nije nanijelo veće štete, premda je kidalo grane stabala. Tako je na parkiralištu uz GKS otkinulo granu obližnjega jablana, koja je pala na dva nepopunjena parkirna mjesta.

 

 Kultura

U Metkoviću premijerno predstavljene 'Sabrane pjesme' Luka Paljetka

Metković, 3.8.2019. - Metkovski ogranak Matice hrvatske sinoć je u Galeriji GKS-a upriličio izniman kulturni događaj – predstavljanje knjiga Sabrane pjesme I. – VI. (1968. – 2018.) velikoga hrvatskog književnika i akademika Luka Paljetka.

 Kazalište

Ugodna kazališna večer uz Neretvu

Metković, 2.8.2019. - Lijepo je bilo vidjeti da i kazališna predstava može solidno popuniti veliko gledalište Ljetne scene GKS-a, koje ima više od 700 mjesta. To je sinoć uspjelo Teatru Gavran, koji je u organizaciji Ustanve za kulturu i sport gostovao s predstavom 'Sve od ženama', najizvođenijega komada trenutno najizvođenijega hrvatskog komediografa Mire Gavrana.

 Gradske vijesti

Ča-ča-ča pred fontanom na Trgu

Metković, 2.8.2019. - Jednom tjedno u večernjim satima Plesna škola Calypso raspleše na Trgu pred fontanom i male i velike. Riječ je o popularnoj ljetnoj plesnoj školi u koju se uključe i najmlađi, naravno s roditeljima.

 

Vijesti iz 8. 2019.
ukupno 51

Veslači s Ramskoga jezera tradicionalno s medaljama

Ministrica kulture Obuljen Koržinek u posjetu Metkoviću

Jutros bez vode Splitska ispod Veletržnice

Vijenci u spomen žrtvama totalitarnih režima

Most NL: Svatko ima pravo na čistu i pitku vodu

Koncert duhovnih pjesama na veslačkom pontonu

Večeras na Unki koncert duhovne glazbe

Skupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja

Crta pod 'Metkovsko ljeto'

Prekid u vodoopskrbi u Ul. don Mihovila Pavlinovića

Bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Branku Medaku u Šibeniku druga nagrada publike

Zvuci New Orleansa pod stoljetnim platanima

Misa na Sv. Roka

Zabava zagarantirana!

Vrijedna donacija Ustanovi za kulturu i sport

Obilježen Međunarodni dan mladih osoba

Maloljetnik osumnjičen za oštećivanje kinoplatna

Metkovci uživali u poznatim opernim arijama

Karin Grenc u Galeriji GKS-a

Večeras uz Neretvu najljepše operne arije

Nek bili galeb nad vama leti, neka vas čuva Nikola sveti…

Na Duvratu danas kratak prekid u vodoopskrbi

Kominjanima dvostruka kruna

Srednjovjekovne atrakcije u Gradskome parku

U ponedjeljak vrh toplinskoga vala

Koja će prva do Ploča?

Započeli 'Dani Neretvanske kneževine' – mali gusari već napali Grad

Kominjankama VI. Maraton lađarica

Obnovljen 'MTK summer jam'

U tijeku je 2. radionica u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

Veterani Četvrte na proslavi u Kninu

Četiri filmska hita idućega tjedna

Dani Neretvanske kneževine

11. neretvanski pjesnički susreti 'Maslini u lice'

Za promet i parkiranje zatvara se dio središta grada

Lipo ti je biti Opuzenac…

Vandali prekinuli program Ljetnoga kina

Iza podne u Prudu prekid u vodoopskrbi

Djeca se dobro zabavila i naučila važne stvari

U Metkoviću ponovno zabilježena najveća koncentracija alkohola u krvi

Traže se redari na startu Maratona

Voda iz Pruda ispravna za piće

Vijenci i svijeće u spomen na poginule branitelje

Vučići dominirali na Neretvi

Gradonačelnikova čestitka

Predvečer XVI. Skokovi u Neretvu

Mimoišlo nas nevrijeme

U Metkoviću premijerno predstavljene 'Sabrane pjesme' Luka Paljetka

Ugodna kazališna večer uz Neretvu

Ča-ča-ča pred fontanom na Trgu

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01