-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

'Dubravici' uskoro uporabna dozvola

Metković, 27.2.2009. - Danas je obavljen tehnički pregled Gradskog deponija 'Dubravica' čija je sanacija i dogradnja trajala godinu dana. Trinaest milijuna kuna vrijedna investicija tako je završena i za nekoliko dana dobit će uporabnu dozvolu.

 Zanimljivosti

Planinar na stablu

Metković, 27.2.2009. - Jučer su u gradskom parku prolaznici mogli vidjeti neobičan prizor. U sklopu sanacije parka trebalo je oboriti stari cedar visok 35 metara, ali prije toga mu je vrh trebalo skratiti desetak metara.

 Gradske vijesti

Nova ograda pod nadvožnjakom

Metković, 27.2.2009. - Na dijelu Hercegovačke ulice ispod nadvožnjaka jučer je uz nogostup postavljena nova ograda. Taj dio ulice zbog zavoja je nepregledan pa predstavlja opasnost za pješake, naročito za školsku djecu. Kako je stara ograda bila uništena Upravni odjel za gospodarstvo angažirao je tvrtku RP iz Metkovića čiji djelatnici su oštećenu ogradu zamijenili su novom.

 

 Promet

Rasvjeta na raskrižje

Metković, 27.2.2009. - Ovih dana dovršeno je postavljanje rasvjetnih stupova na raskrižju Splitske ulice i Ulice sv. Franje Asiškoga (D9) pa će raskrižje postati puno sigurnije. U drugoj fazi očekuje se i postavljanje semafora za što se već radi projektna dokumentacija.

 

 Gradske vijesti

Otkopava se podrum 'Vage'

Metković, 27.2.2009. - Radovi na sanaciji i rekonstrukciji zgrade idu prema planu. U tijeku je uklanjanje starih AB ploča. Iako je na originalnim nacrtima podrum ucrtan cijelom površinom u stvarnosti je bio izveden tek na jednoj polovici. Fotografija prikazuje radnike tvrtke MGA kako otkopavaju zemlju u neizgrađenom dijelu podruma u kojem bi, prema planu, trebale biti pomoćne prostorije Prirodoslovnog muzeja.

 

 Tradicija

Zločin i kazna

Metković, 24.2.2009. - Večeras je na Trgu kralja Tomislava u organizaciji Pokladnog gradskog društva održan završni čin suđenja Marku Krnjevalu kojemu su pripisani svi grijesi i loše stvari koje su se u Metkoviću dogodile od prošlih maškara.

 Tradicija

Nikad veća povorka

Metković, 23.2.2009. - Velika povorka u nedjelju, 22. veljače u potpuno je opravdala svoj naziv. Svi se slažu da je do sada najveća u povijesti maškaravnja u Metkoviću. Pogledajte!

 

 Tradicija

Poskoci pobjednici Gale

Metković, 23.2.2009. - Nakon podosta vremena tradicionalna Gala zabava, što se po običaju održava u subotu prije Velikih poklada, povratila je dio staroga sjaja. Mi smo za vas pripremili Nakon podosta vremena tradicionalna Gala zabava, što se po običaju održava u subotu prije Velikih poklada, povratila je dio staroga sjaja. Mi smo za vas pripremili fotoreportažu s te zabave.

 

 Vrijeme

Nogomet na snijegu

Metković, 20.2.2009. - Jučerašnji dan bez škole dobro je došao i roditeljima i djeci. Nije bilo jutarnje gužve u središtu grada pa je sigurno izbjegnut koji prometni udes zbog skliska kolnika, a i djeca su mogla na snijeg. Neki su se uputili na Predolac, a neke u ljubavi prema nogometu ni snijeg nije mogao spriječiti. S Hitne kažu da su primili tek nekoliko slučajeva ozljeda uslijed poledice.

 

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 10

Metković, 20.2.2009. - Deseti broj Metkovskoga vjesnika danas stiže u Metković, ako ne bude nekih problema na putu. Gost ovome broju je Maškarani vjesnik, prilog na 12 stranica. Možete ga dobiti na već poznatim mjestima u gradu i ovdje na internetu

 

 Gradske vijesti

Igralište u Orašini

Metković, 19.2.2009. - Na inicijativu stanovnika naselja Orašina na prostoru gdje je nekada bilo Komunalno poduzeće započela je izgradnja malog igrališta.

 Gradske vijesti

Nova šetnica u Športskoj

Metković, 19.2.2009. - Radovi na uređenju šetnice u Sportskoj ulici nastavljeni su prema planu, mada ih je posljednji snijeg nakratko prekinuo.

 Vrijeme

Jutros bez većih problema

Metković, 19.2.2009. - Na svu sreću nije se dogodila katastrofa kao prije četiri godine jer je snijeg prestao padati pa su se pješaci i vozila jutros gradom mogli kretati uz povećan oprez.

 Vrijeme

Vatrogasci posipaju nogostupe

Metković, 18.2.2009. - Predvečer je snijeg oslabio pa su vatrogasci JVP Metković započeli sa čišćenjem i prosipanjem nogostupa solju. Navečer je snijeg prestao padati pa će se ugažene površine noćas smrznuti. Stoga ujutro oprez!

 

 Vrijeme

Snijeg nakon četiri godine

Metković, 18.2.2009. - Nakon četiri godine jutros je u Metkoviću osvanuo snijeg. Trenutno ga ima desetak centimetara pa još nema većih problema u prometu iako su na prometnicama neki vozači zapeli, naročito na uzbrdicama.

 Koncert

Tražila se stolica više

Metković, 17.2.2009. - Dubrovačko-neretvanska županija i Gradsko kulturno središte večeras su metkovskoj publici priuštili rijedak glazbeni događaj. U Galeriji GKS-a gostovao je renomirani Dubrovački komorni orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Dražinića.

 Rad udruga

Osnovana Udruga veterana IV. brigade

Metković, 17.2.2009. - U Zgradi političkih stranka, u nedjelju 15. veljače, održana je osnivačka skupština Udruge veterana IV. brigade ZNG, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije.

 Tradicija

Počele maškare 2009.

Metković, 15.2.2009. - Danas su u organizaciji Grada Metkovića i Pokladnog gradskog društva započele Pokladne svečanosti 2009. Kao i prošlih godina tradicionalno su ih otvorili najmlađi.

 Baština

Koncert korizmenih pučkih napjeva

Metković, 15.2.2009. - U župnoj crkvi Gospe Snježne u Vidu sinoć je održan koncert korizmenih pučkih napjeva župa Neretvanskog dekanata u izvedbi crkvenih pučkih pjevača.

 Rukomet

RK Metković – RK Nexe  25:25

Metković, 15.2.2009. - Susret 17. kola Dukat Premijer lige između RK Metković i RK Nexe, koji se sinoć pred 400 gledatelja igrao u Metkoviću, završio je neriješenim rezultatom 25:25.

 župske vijesti

Radovi uz crkvu Gospe Snježne

Metković, 15.2.2009. - Zahvaljujući nešto povoljnijim vremenskim prilikama prije desetak dana u Vidu su započeli radovi na uređenju i osvjetljavanju pristupa župnoj crkvi Gospe Snježne u sklopu kojih će se izgraditi i prostorija za smještaj klimatizacijske opreme.

 Dolina Neretve

Desanski toponimi i nadimci

Metković, 13.2.2009. - U nakladi Ogranka Matice hrvatske Metković iz tiska je izašla knjiga Toponimi sela Desana s prilogom Desanski nadimci, autora Josipa Đuguma i Mladena Mateljka.
To drugo, dopunjeno, izdanje kao i prethodno čuva bogatstvo toponimijskoga nasljeđa u kojem je iskazan živ duh desanskoga puka, kako u davanju imena lokalitetima tako i nadimcima.

 Šport

NK Neretva – NK Hrvatski dragovoljac 0:2

Metković, 13.2.2009. - Nakon prijateljskog susreta protiv NK Osijeka (20. siječnja bilo je 1:3 za Osječane) potvrdu forme pred proljetni dio prvenstva nogometaši Neretve potražili su i u prijateljskoj utakmici protiv NK Hrvatski dragovoljac.

 Rad udruga

Osnivačka skupštuna Udruge veterana

Metković, 13.2.2009. - Inicijativni odbor za osnivanje podružnice Udruge veterana 4. gardijske brigade pozva sve bivše pripadnike 4. gbr na Osnivačku skupštinu Udruge veterana 4. gardijske brigade – podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju.

 Iz Poglavarstva

Zona Pržine i rotori

Metković, 11.2.2009. - Na danas održanoj Sjednici Gradskog poglavarstva grada Metkovića usvojen je prijedlog zaključaka o donošenju Programa za izradu DPU-a Stambeno-poslovni kompleks Pržine i pastoralni centar.

 Kazalište

Lisica Varalica

Metković, 11.2.2009. - U Gradskom kulturnom središtu održana je lutkarska predstava Lisica Varalica koju je za učenike nižih razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića izvelo kazalište „Licem u lice“ iz Splita.

 Kriminalitet

Pljačka trgovine

Metković, 7.2.2009. - Večeras iza 18 sati maskirani razbojnik upao je u trgovinu na Platanu i prijeteći pištoljem blagajnicu natjerao da mu preda utržak.

 Šport

Uspješni i karataši KK Knez Domagoj

Metković, 7.2.2009. - S nedavno održanog Prvenstva Dalmacije u Splitu s medaljama su se vratili i kartaši KK Knez Domagoj iz Metkovića. Tamo su nastupili s devet natjecatelja u borbama i dvije natjecateljice u katama. U borbama su osvojili dva zlata (Josip Lacku i Filip Dominiković) te dva srebra i šest bronci.

 

 Obrazovanje

Potpisan ugovor između Grada i Gimnazije

Metković, 7.2.2009. - Između Grada Metkovića i Gimnazije Metković potpisan Ugovor o sufinanciranju izgradnje toplog prolaza i dogradnje četiri učionice.

 Šport

Metkovcima pregršt medalja

Metković, 5.2.2009. - Prošle nedjelje u Splitu je održano službeno Prvenstvo Dalmacije 2009. u borbama i katama. Među 350 natjecatelja bilo ih je i 24 iz Karate kluba Metković koji su se kući vratili s 23 medalje: 4 zlata, 10 srebra i 9 bronci.
   U ekipnim nastupima Karate klub Metković, nastupio je s 5 ekipa od kojih su sve nastupile u finalu i postale ekipni viceprvaci Dalmacije osvojivši 5 srebra.

 

 Rad udruga

Osnovan Konjički savez DNŽ

Metković, 5.2.2009. - U prostorijama tvrtke Rectus jučer je održana Osnivačka skupština Dubrovačko-neretvanskog konjičkog saveza. Skupštini su se odazvala tri konjička kluba s područja Metkovića dok četvrti, klub iz Konavala, za sada nije pokazao interes.

 Rad udruga

Izviđači na Dubravici

Metković, 3.2.2009. - U sklopu programskih aktivnosti Odreda izviđača poriječana Metković, u subotu poslijepodne organiziran je prvi u nizu jednodnevnih izleta na koji su pošle sve dobne skupine Odreda. Ovaj put odredište je bila Dubravica.

 Obavijest

Od danas obavijesti o umrlima
Metković, 3.2.2009. - U suradnji s firmom Grafex iz Metkovića započinjemo s objavljivanjem obavijesti o smrti naših sugrađana. Veze prema obavijestima možete pronaći s obje strane početne stranice.

 

 Priroda

Svjetski dan močvarnih staništa

Metković, 2.2.2009. - Danas je Svjetski dan močvarnih staništa koji se obilježava se od 1997. u spomen na prihvaćanje Konvencije o vlažnim staništima poznatije kao Ramsarska konvencija iz 1971. Svrha Konvencije je očuvanje vlažnih staništa, slatkih voda i jezera, vodotoka i močvara. Ono što je za nas značajno jest i to da se predviđa zaštitu obalnoga mora do dubine od šest metara.

 Šport

KK 'Metković' – KK 'Knin' 101:77

Metković, 2.2.2009. - U utakmici 12. kola B-1 lige grupe jug košarkaši Metkovića na domaćem terenu ostvarili su pobjedu protiv KK Knin rezultatom 101:77. Domaći košarkaši su bez većih problema savladali protivničku ekipu, a najveću prednost ostvarili su tijekom četvrte četvrtina u kojoj je rezultat bio 31:16.

 Narona

Noć muzeja

Metković, 1.2.2009. - U ovogodišnju „Noć muzeja“ među sedamdesetak hrvatskih muzeja uključio se i Arheološki muzej Narona u Vidu. Od 18 do iza 23 sata kroz Muzej je prošlo preko tristo posjetitelja kojih bi vjerojatno bilo i više da tu večer Hrvatska nije igrala polufinalnu utakmicu s Poljacima.

 

Vijesti iz 2. 2009.
ukupno 36

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01