-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Jerkovčankama zlato, a dječacima Metković Mehanike tri srebra

Metković, 31.3.2019. - To je trebalo vidjeti! Više od 600 malih rukometaša i rukometašica iz 56 rukometnih klubova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore nastupilo je jučer u organizaciji RK Metković Mehanika u Gradskoj športskoj dvorani na Međunarodnome turniru u minirukometu za mlađe uzraste.

 Šport

Uvjerljiva pobjeda Neretve nad izravnim rivalom na tablici

Metković, 31.3.2019. - NK Neretva jučer je na Igralištu 'Iza Vage' pred oko 250 gledatelja s uvjerljivih 3:0 savladala dubrovački NK GOŠK te ga tako pretekla na tablici III. HNL jug.

 Glazba

Goranu Martincu tri Porina

Metković, 31.3.2019. - Čestitamo Goranu Gogi Martincu na trima osvojenim nagradama Porin. Za album Josipe Lisac '...Tu u mojoj duši stanuješ...' Martinac je Porine dobio kao glazbeni producent i ton-majstor te kao glazbeni producent za album Hladnoga piva '30 godina – Greatest hits', koji je proglašen najboljim koncertnim albumom. Isto tako, čestitke i Ivici Brnasu, čija se pjesma 'Mali mulac' nalazi na albumu Gorana Karana 'Glas juga', koji je Porin osvojio za najbolji album zabavne glazbe.

 

 Policija

Promocija policijskih zvanja među srednjoškolcima

Metković, 29.3.2019. - PU dubrovačko-neretvanska, u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom Josip Jović, jučer je u sportskoj dvorani Gimnazije Metković za srednjoškolce upriličila predstavljanje raznih rodova policije, sve u svrhu promoviranja policijskih zvanja.

 stanovanje

Primopredaja ključeva stanova iz programa POS-a

Metković, 29.3.2019. - Šesnaest obitelji jučer je primilo ključeve stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje, koje su uzeli u najam u zgradi u Ulici Ante Starčevića.

 Humanost

Za OB Dubrovnik 47 doza krvi

Metković, 29.3.2019. - U organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković, u predvorju Gradskog kulturnog središta održana je druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 63 dobrovoljnih darivatelja, od toga šestero novih, a prikupljeno je 47 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Šport

Visoka HNS-ova priznanja Antunu Prci i Stipi Iliću

Metković, 28.3.2019. - Na inicijativu Nikše Martinca NK Neretva je povodom 100. obljetnice osnutka Kluba nominirala svoja dva dugogodišnja člana, Antuna Prcu i Stipu Ilića za Trofej podmlatka, najvišu nagrada Hrvatskog nogometnog saveza, koja se dodjeljuje se na godišnjoj razini zaslužnim pojedincima i organizacijama kao nagrada za izniman doprinos razvoju nogometnog sporta u Hrvatskoj.

 Politika

Most predstavio Listu kandidata za europarlamentarne izbore

Metković, 28.3.2019. - Most nezavisnih lista predstavio je Kandidacijsku listu za izbore članova u Europski parlament. Nositelj Liste je predsjednik stranke Božo Petrov, a potom slijede Sonja Čikotić, Ivan Prskalo, Ines Strenja, Ružica Vukovac, Robert Podolnjak, Ljubica Ambrušec, Nizar Shoukry, Ivan Bekavac, Mato Tomljanović, Ivan Matić i Miro Bulj.

 Projekti

Potpisan ugovor o gradnji dvaju kružnih raskrižja u Ulici Ante Stračevića

Metković, 27.3.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan danas je, u nazočnosti ravnatelja Županijske uprave za ceste Ive Kaštelana, s Robertom Krilom iz tvrtke Dubrovnik ceste d.d. potpisao Ugovor o izgradnji dvaju kružnih raskrižja (rotora) u Ulici Ante Starčevića, uključujući i radove na početcima pristupnih ulica te uređenje pješačke infrastrukture, hortikulture itd.

 Obavijest

U Petra Zoranića sutra kratko bez vode

Metković, 27.3.2019. - U Ulici Petra Zoranića sutra, 28. ožujka od 9 do 10 sati doći će do prekida u isporuci vode zbog radova na vodoopskrbnoj mreži, javljaju iz tvrtke Metković d.o.o. i građane mole za razumijevanje.

 

 Projekti

Odmiču radovi uz Malu rivu

Metković, 27.3.2019. - Jutros smo nakratko obišli radove na uređenju Ulice hrvatskih iseljenika uz Malu rivu. Izrađen je nogostup s južne strane, a s druge se postavlja zaštitna ograda. U tijeku su i radovi na adaptaciji dviju kosina kojima će se na Malu rivu silaziti i s nje uspinjati u smjeru istok-zapad. Nadamo se da će mjerodavni jednoga dana urediti i kameni pokos nasipa koji je izgrađen još u vrijeme austrougarske vladavine.

 Rad udruga

Četvrtom radionicom okončano upoznavanje mladih sa starim zanatima

Metković, 27.3.2019. - U prostorijama Volonterskog centra Dobra održana je posljednja, četvrta radionica u sklopu projekta „Aktiva – pozitiva br. 2“, koji provodi Udruga DOBRA u partnerstvu s Općinom Zažablje, Gradom Metkovićem i Centrom za socijalnu skrb Metković, na kojoj su djeca i mladi dobili uvid o značaju starih neretvanskih zanata.

 Gradska uprava

Odluke o dodjeli sredstava za javne potrebe u 2019. godini

Metković, 27.3.2019. - Grad Metković objavio je odluke o dodjeli sredstava za javne potrebe u 2019. godini u području kulture, socijalne skrbi, udruga građana i predškolskoga odgoja.

 

 Obrazovanje

Natječaj za upis u policijsku školu

Metković, 27.3.2019. - Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske objavilo je Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini. Još jednom napominjemo da će sutra u sportskoj dvorani Gimnazije Metković u organizaciji Policijske akademije i Policijske škole „Josip Jović“ od 10 do 11:30 za građanstvo biti upriličeno predstavljanje raznih rodova policije.

 

 Gradska uprava

Metkoviću nepovratna sredstva za poticanje zapošljavanja mladih

Metković, 27.3.2019. - Kako je jučer na svome FB profilu objavio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, Grad Metković je osigurao novih nepovratnih 420.160 kuna za poticanje zapošljavanja mladih.

 Maraton lađa

Lađari Crnoga puta ozbiljno krenuli u pripreme

Metković, 26.3.2019. - Do 22. Maratona lađa na Neretvi još je četiri i pol mjeseca, no neke su se ekipe već uvelike počele pripremati. Jedni od onih koji to ozbiljno shvaćaju lađari su metkovskoga Crnoga puta, koje smo prošle subote zatekli na Neretvi uoči treninga. Do sada u svojoj riznici imaju po jedan zlatni i srebrni te dva brončana Domagojeva štita, a mi im želimo da ponove uspjeh iz 2014., kada su spektakularno osvojili prvo mjesto.

 

 Policija

Promocija Policijske škole

Metković, 26.3.2019. - Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva sve zainteresirane građane da se u četvrtak 28. ožujka od 10 do 11:30, pridruže pripadnicima policije u školskoj sportskoj dvorani Gimnazije Metković.

 Šport

Kadeti B Neretvanskoga gusara i dalje na vrhu Dalmacije

Metković, 26.3.2019. - U Zatonu kraj Šibenika u subotu je održana druga regata Kupa Dalmacije. Kadeti VK Neretvanski gusar i ovaj su put ostvarili vrlo dobre rezultate te je osvojena jedna zlatna medalja više nego u Splitu. Na kraju regate nije osvojen pehar (nedostajala su samo dva boda), ali u kategoriji kadeta B naši i dalje ostaju vodeći klub.

 Šport

U subotu turnir u minirukometu

Metković, 25.3.2019. - Sljedeće subote, 30. ožujka, s početkom u 9 sati u organizaciji Rukometnog kluba Metković Mehanika u Gradskoj sportskoj dvorani održati će se Međunarodni turnir u minirukometu za mlađe uzraste.

 Predavanje

Predavanje i izložba o vučedolskoj kulturi

Metković, 25.3.2019. - Arheološki muzej Narona i Muzej vučedolske kulture pozivaju vas u četvrtak, 28. ožujka u 18 sati u Arheološki muzej Narona na prigodno predavanje prof. dr. sc. Aleksandra Durmana i otvorenje izložbe Astralni simbolizam u vučedolskoj kulturi. Predavanje će se početi u 18 sati, a otvorenje izložbe je u 19 sati. Autori stručne koncepcije izložbe su prof. dr. sc. Aleksandar Durman, Mirela Hutinec i Darko Puharić.

 Obrazovanje

Metkovski srednjoškolci u Rumunjskoj predstavili povijest migracija hrvatskog stanovništva

Metković, 25.3.2019. - Učenici i nastavnici Srednje škole Metković sudjelovali su na drugom susretu projektnih partnera u sklopu Erasmus+ projekta “European Patterns: Migration of Birds and People“ u rumunjskom Bacau.

 Koncert

Izvrstan korizmeni koncert GZ 'Brodosplit'

Metković, 25.3.2019. - Čuveni Gradski zbor 'Brodosplit' gostovao je u Metkoviću i drugi put. Nakon božićnoga koncerta u crkvi sv. Ilije proroka u prosincu prošle godine, Splićani su sinoć u organizaciji Ustanove za kulturu i sport nastupili na korizmenome koncertu u crkvi sv. Nikole biskupa pod ravnanjem maestra Vlade Sunka.

 Zdravlje

Udruga Život obilježila Dan narcisa

Metković, 24.3.2019. - Kao i dosadašnjih godina, metkovska Udruga oboljelih od malignih bolesti Život uključila se u obilježavanje Dan narcisa, koji se u mnogim hrvatskim gradovima obilježava prve proljetne subote kako bio se ukazalo na potrebu zajedničke borbe protiv raka dojke.

 Predstavljanje knjige

U Zagrebu se predstavlja fotomonografija Općine Ravno

Metković, 22.3.2019. - Evo obavijesti svima svima koji svoje podrijetlo vuku iz Popova polja, a takvih je nemali broj, da će se u četvrtak, 28. ožujka u prostorijama Hrvatskoga slova u Zagrebu na tribini Hrvatsko slovo uživo održati predstavljanje knjige Neispričana priča – turistička monografija Općine Ravno.

 Obrazovanje

Projekt Putovima malih mjesta

Metković, 22.3.2019. - U sklopu Projekta Putovima malih mjesta u Srednjoj školi Metković održane su dvije radionice: Uvod u fotografiju i Poduzetništvo turističke destinacije.

 Rad udruga

Karcinom dojke u starijoj dobi

Metković, 22.3.2019. - Povodom Dana narcisa, cvijeta koji simbolizira borbu protiv raka dojke, a u sklopu predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi, predstavnica Udruge Život dr. Darka Volarević održala je u Udruzi Otac Ante Gabrić predavanje Karcinom dojke u starijoj dobi.

 Policija

Činite ozbiljan prekršaj prijeđete li u Ulici Marka Marulića na bh. stranu

Metković, 22.3.2019. - Zbog točnog izvješćivanja javnosti u odnosu na promet i način prelaska državne granice u Ulici Marka Marulića u Metkoviću Policijska uprava dubrovačko-neretvanska daje sljedeće pojašnjenje:

 Obavijest

U subotu i u ponedjeljak dijelovi grada bez vode

Metković, 22.3.2019. - Zbog radova na sanaciji puknuća na vodoopskrbnoj mreži u Ulici Marka Marulića, sutra od 8 do 10 sati u toj će ulici doći do prekida u isporuci vode.

 Zdravlje

Pobijedimo rak dojke!

Metković, 22.3.2019. - Metkovska Udruga oboljelih od malignih bolesti Život poziva na javnozdravstvenu akciju borbe protiv raka dojke. Pridružite im se ispred pošte u subotu, 23. ožujka od 9 do 13 sati.

 Šport

S lijepim vremenom oživjela Neretva

Metković, 22.3.2019. - Juniorska i seniorska reprezentacija Hrvatske u kajaku i kanuu na pripremama je u Metkoviću. Dio veslačica i veslača zatekli smo na zagrijavanju uoči izlaska na vodu, na kojoj su već bile metkovske lađarice.

 Šport

Za nogometna igrališta semafori, stolice i svlačionice

Metković, 22.3.2019. - Za dva nogometna igrališta koje koriste naši klubovi kupljena su dva stadionska semafora vanjskih dimenzija 2 m x 2 m, na kojima se nalazi LED displej i klupski grb.

 Koncert

Život Bogu ispjevan u spomen na Matišu Rajčića

Metković, 22.3.2019. - Nakon prošlogodišnjega koncerta u župnoj crkvi sv. Ilije, koncert Život Bogu ispjevan u spomen na Matišu Rajčića održan je sinoć u crkvi sv. Franje Asiškoga na Kladi.

 Rad udruga

Poziv na Izbornu skupštinu UOSI Prijatelj

Metković, 21.3.2019. - Udruga osoba s invaliditetom 'Prijatelj' Metković poziva svoje članove na redovnu Izbornu skupštinu Udruge, koja će se održati u petak, 29. ožujka u 10 sati u prostorijama Udruge na adresi Ante Starčevića 19.

 

 Policija

Predložite policiji lokacije nadzora brzine kretanja vozila

Metković, 20.3.2019. - Prometna policija će na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i ove godine provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Akcija će se provesti 3. travnja kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

 Kazalište

Chanson-cabaret - „Varaš ga, ne ostavljaš ga“

Metković, 20.3.2019. - U petak, 29. ožujka u GKS-u će se u 19:30 održati predstava „Varaš ga, ne ostavljaš ga“ koja je premijerno izvedena 29. listopada 2018. te je pobudila nezapamćen interes publike. Gotovo 1500 Splićanki i Splićana pohodilo je splitsku Loru u prvom vikendu izvođenja najnovijega kabareta Arijane Čuline, a u kratkom razdoblju izvođenja predstava je nasmijala i zabavila nekoliko tisuća ljudi diljem Hrvatske.

 Gradska uprava

Gradonačelnik Milan s poduzetnicima potpisao ugovore o dodjeli potpora

Metković, 20.3.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan danas je u Galeriji GKS-a s poduzetnicima popisao ugovore za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2019. godinu.

 Policija

Pojačan nadzor brzine

Metković, 20.3.2019. - Policijski službenici prometne policije će tijekom današnjeg dana na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Akcija se provodi s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

 

 Predstavljanje knjige

Sveti Vlaho i njegovi festanjuli

Metković, 19.3.2019. - Knjiga Dubravka Kovačevića Sveti Vlaho i njegovi festanjuli jučer je u suorganizaciji dubrovačkoga Hrvatskoga kulturnog društvo Napredak i metkovskoga ogranka Matice hrvatske predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković. Riječ je o za dubrovačku povijest značajnom djelu koje se na više od 850 stranica bavi svetkovinom Svetoga Vlaga i ljudima koji su je organizirali – festanjulima.

 Obavijest

Nakratko bez vode u Ulici Marka MArulića

Metković, 19.3.2019. - Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži danas će od 8:30 do 10 sati doći do prekida u isporuci vode građanima u Ulici Marka Marulića. Ako to vremenski uvjeti ne budu dozvoljavali, radovi se odgađaju.

 

 Predstavljanje knjige

'Moje ime je Duška' Duške Mušić

Metković, 19.3.2019. - Pločanka Duška Mušić predstavila je u Gradskoj knjižnici Metković drugo izdanje svoje zbirke Moje ime je Duška, u koju je uvrstila tridesetak svojih pjesama i kratkih proznih tekstova u kojima otvoreno, bez zagrada, često na autoironičan i sarkastičan način progovara o svome djetinjstvu, odrastanju u Pločama, usponima i padovima kakvih je život prepun.

 Šport

Deset medalja iz Sarajeva

Metković, 18.3.2019. - Prošle je subote i nedjelje Karate-klub Metković s 13 natjecatelja nastupio u Sarajevu na natjecanju Ilidža Open 2019, na kojemu je s 1055 natjecatelja nastupilo 93 kluba iz četiriju država. Natjecatelji KK Metković osvojili su tri zlata, tri srebra i jednu broncu. Natjecanje je organizirano bez repasaža, tako da su medalje osvajali samo pobjednici u polufinalu i finalu.

 Šport

Uroš Gutić apsolutni pobjednik IV. Metkovske skalinade

Metković, 18.3.2019. - Blizu 180 natjecatelja i natjecateljka iz šest država jučer je sudjelovalo na IV. Metkovskoj skalinadi, koja se u organizaciji SU Neretva Run trčala na stazi dugačkoj 1,47 km, s visinskom razlikom od 70 m i na kojoj je trebalo svladati više od 500 stepenica.

 Požar

Policija poziva na odgovorno ponašanje

Metković, 15.3.2019. - Povodom većeg broja požara na otvorenom prostoru, koji su na području Doline Neretve zabilježeni u posljednje vrijeme, Policijska postaja Metković poziva građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju ili drugih načina korištenja otvorenog plamena.

 Obrazovanje

Metkovski gimnazijalci i osnovci ponovno izvrsni u hrvatskome

Metković, 15.3.2019. - Na Županijskom natjecanju u poznavanju hrvatskog jezika za srednje škole, što se 13. ožujka održalo u OŠ Mokošica, učenici Gimnazije Metković ostvarili su iznimne rezultate. U kategoriji prvih razreda četvero naših gimnazijalca dijele dva prva i dva druga mjesta, u kategoriji trećih razreda osvojili su sva tri prva mjesta, a kategoriji četvrtih drugo i treće mjesto.

 Politika

Most i oporba zahtijevaju tematsku sjednicu Županijskog vijeća o stanju zdravstvenog sustava u DNŽ

Metković, 15.3.2019. - Na 9. Sjednici skupštine Dubrovačko-neretvanske županije vijećnici Mosta nezavisnih lista i ostali oporbeni vijećnici nametnuli su temu stanja zdravstvenog sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Predsjednik kluba vijećnika Mosta, Pero Jerković, predao je Zahtjev kojim 1/3 vijećnika Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije traži održavanje tematske sjednice na temu: Stanje zdravstvenog sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – stoji u priopćenju vijećnika Mosta NL.

 Vrijeme

Zabijeljeli vrhovi Rujnice

Metković, 14.3.2019. - Jutros su dva najviša vrha masiva Rujnice, Babina gomila i Ilica, osvanuli u bijelome, no ni blizu onome što smo imali 23. ožujka prošle godine.

 Folklor

Župan Dobroslavić primio predstavnike KUD-a Metković

Metković, 14.3.2019. - Povodom organizacije 35. Smotre folklora u Metkoviću Na Neretvu misečina pala, župan Nikola Dobroslavić je sa zamjenicom Žalkinom Marević i v. d. pročelnice Jelenom Dadić primio delegaciju KUD-a Metković; predsjednika Društva Matu Obrvana, umjetničkoga voditelja Smotre prof. Vidoslava Bagura i tajnika Zdravka Obradovića.

 

 Obavijest

Večeras bez vode lijeva strana grada i dio desne

Metković, 14.3.2019. - Zbog rekonstrukcije vodospreme večeras će od 20 sati do ponoći bez vode biti cijela desna strane grada te na lijevoj strani cijeli Predolac, Ulica S. Radića od mosta do Graničnoga prijelaza i naselje Doljani.

 

 Kazalište

Stand-up komičari SplickeScene u subotu ponovno nastupaju u GKS-u

Metković, 13.3.2019. - Splitski komičari održavaju svoja obećanja. Na premijernom nastupu u siječnju pred gotovo punom dvoranom GKS-a najavili su kako će se vratiti i to s novim bazama, a to će i učiniti u subotu 16. ožujka.

 Poduzetništvo

Poziv na edukaciju 'Upravljanje stresom i konfliktnim situacijama u poslovnom svijetu'

Metković, 13.3.2019. - U sklopu projekta Novim znanjem do uspjeha, Centar za poduzetništvo d.o.o. organizira besplatnu edukaciju Upravljanje stresom i konfliktnim situacijama u poslovnom svijetu, koja će se održati 15. ožujka s početkom u 10 sati u prostorijama Učilišta Mijoč, na adresi Kralja Zvonimira 5 u Metkoviću.

 Obavijest

Doljani jutros bez vode

Metković, 13.3.2019. - Zbog radova na vodovodnoj mreži danas će u Doljanima od osam do 12 sati doći do prekida u isporuci vode.

 

 Rad udruga

Mladi se upoznaju s tradicionalnim zanatima

Metković, 12.3.2019. - U prostorijama Volonterskoga centra Dobra održane su tri radionice u kojima su djeca i mladi stekli uvid o značaju starih neretvanskih zanata. Riječ je o radionicama koje su održane u sklopu Projekta Aktiva – pozitiva br. 2, koji provodi Udruga DOBRA u partnerstvu s Općinom Zažablje, Gradom Metkovićem i Centrom za socijalnu skrb Metković.

 Obrazovanje

Neretvani najbolji na županijskome LIK-u

Metković, 12.3.2019. - Na drugome katu Gradske knjižnice Metković, u multimedijskoj dvorani, jučer je u organizaciji OŠ don Mihovila Pavlinovića otvorena izložba učeničkih radova s 21. Županijskoga natjecanja LIK 2019. Od ukupno 80 radova iz 22 škole izloženo je njih 43, među kojima tri najbolja i osam pohvaljenih.

 Rukomet

RK Metković Mehanika svladao novajliju u ligi RK Trogir

Metković, 12.3.2019. - Nakon domaćega vodstva Trogirani su poveli s dva gola razlike pa je sve do kraja prvoga poluvremena uslijedila igra uzajamnog stizanja i prestizanja, premda su domaći dobrim dijelom bili u vodstvu, čak i tri gola razlike. Ipak, na odmor se otišlo pri rezultatu 14:14.

 Šport

Peterostruki aksel preko Pregrade

Metković, 11.3.2019. - Više nego uvjerljivo igračice ŽNK Neretva jučer su u prvoligaškoj utakmici ŽNL na Igralištu Iza Vage preskočile gošće iz Pregrade. Za to se s tri pogotka pobrinula Terzić i s dva Bakalar.

 Šport

Pobjeda ONK Metković posvećena pok. treneru

Metković, 11.3.2019. - Na Igralištu ONK Metković u 12. kolu I. ŽNL sastali su se ONK Metković i NK Grk iz Potomja. Domaći su slavili 2:1, a zanimljivo je da je oba domaća gola postigao Marko Utovac i to svome bratu Ivanu, vrataru Grka.

 Šport

Nakon 22 godine ponovno ukupni pobjednici u kategoriji kadeta B

Metković, 11.3.2019. - Prošle je subote na splitskom Spinutu nakon duge zimske stanke otvorena sezona natjecanja – Memorijal Zlatko Celent. Veslači VK Neretvansko gusar dobro su otvorili sezonu, osvojene su tri zlatne medalje i to: Nikola Mijić u skifu u kategoriji kadeti B, dvojac na pariće Gabriel Gluščević i Toni Milan u kategoriji kadeti B te, naravno, Nataša Šustić u kategoriji seniorki.

 Šport

Rukometaši igraju za obitelj pok. Máme

Metković, 10.3.2019. - Večeras u 18:30 u Gradskoj sportskoj dvorani počinje utakmica I. HRL jug, u kojoj će domaći RK Metković Mehanika ugostiti novajlije u ligi MRK Trogir. Cjelokupan prihod od ulaznica namijenjen je pomoći obitelji nedavno preminuloga Joze Veraje Máme, čovjeka koji je cijeli život posvetio sportu, posebno svome ONK Metković.

 

 Poljoprivreda

Znanstveno-stručni skup na temu poljoprivrede u delti Neretve

Metković, 9.3.2019. - Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića te općina Zažablje i Kula Norinska u Hotelu Narona u Metkoviću održan je Znanstveno-stručni skup Teorija i praksa poljoprivredne proizvodnje u delti Neretve.

 Politika

Živi zid dijelio maćuhice te samohranim roditeljima predao donacije

Metković, 9.3.2019. - Članovi Živoga zida jutros su na Trgu kralja Tomislava postavili štand na kojemu su bile sadnice maćuhica. Njih su dijelili građanima uz letak sa svojim prijedlogom Ovršnoga zakona. Bila je to prigoda da petorici samohranih roditelja s područja Metkovića predaju donaciju od 500 kn, a rekli su nam da je takvih donacija u našoj županiji bilo ukupno deset.

 

 Šport

Pomozite sutra našim curama da preskoče 'Pregradu'

Metković, 9.3.2019. - Nastavljaju se prvoligaški dvoboji I. HNLŽ na Igralištu Iza Vage. Domaćemu ŽNK Neretva sutra u goste dolazi ŽNK Pregrada. Utakmica počinje u 15:30.

 

 Poljoprivreda

Voćarima, vinogradarima i maslinarima

Metković, 8.3.2019. - Najavljene oborine u nasadima bresaka i nektarina koji su u razvojnom stadiju otvaranja cvjetnih pupova, omogućiti će zarazu uzročnikom kovrčavosti lista (Taphrina deformans). Zaštitu je moguće napraviti jednim od pripravaka: Chromodin S-65, Delan 700 WDG, Nativo 75 WG, Difcor ili Ziram 76 WG..

 

Filmu TZ DNŽ drugo mjesto na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu

Metković, 8.3.2019. - Novi promidžbeni film Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Dubrovnik Riviera na ceremoniji dodjele nagrada Filmskog festivala 'The Golden City Gate' u Berlinu, na najvećem svjetskom turističkom sajmu ITB-a, osvojio je drugo mjesto u kategoriji regionalnih filmova.

 

 Kino

Ženijalni vikend u Kinu 'Pobjeda'

Metković, 7.3.2019. - Kino 'Pobjeda' se četvrtu godinu zaredom uključuje u program Ženijalnih dana, što ga povodom 8. ožujka, Međunarodnoga dana žena organiziraju Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar. Na programu je 'Kapetanica Marvel', u petak 3D i u nedjelju 2D po cijeni od 25 i 20 kn, dok je u subotu (obvezno gledati) besplatna projekcija otkačene islandske akcijske komedije 'Halla ide u rat'.

 

 Poljoprivreda

Poziv na demonstraciju rezidbe maslina

Metković, 7.3.2019. - Ministarstvo poljoprivrede (Hrvatska poljoprivredno šumarska savjetodavna služba) organizira stručnu demonstraciju rezidbe maslina, te poziva sve zainteresirane maslinare i uljare na usavršavanje tehnike rezidbe maslina.

 stanovanje

Konačna lista reda prvenstva za najam stanova iz Programa POS-a

Metković, 7.3.2019. - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina objavila je Konačnu listu reda prvenstva i odbijenih zahtjeva za najam stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje na lokaciji Metković. Na mrežnoj adresi apn.hr/novosti/pos-metkovic dostupne su detaljnije informacije, kao i Konačna lista i Lista odbijenih zahtjeva.

 

 Rad udruga

Kreativna radionica za starije osobe

Metković, 7.3.2019. - Povodom Međunarodnoga dana žena, djelatnici i korisnici Udruge Otac Ante Gabrić održali su Kreativnu radionicu s korisnicima i osobljem Doma za starije osobe i rehabilitaciju Metković.

 Poljoprivreda

Radionica za neretvanske poljoprivrednike

Metković, 7.3.2019. - Ministarstvo poljoprivrede organizira radionicu koja će se u utorak, 12. ožujka s početkom u 9 sati održati u Vijećnici Grada Opuzena, na adresi Trg kralja Tomislava 1.

 Natječaj

Novi krug fotonatječaja 'Volim svoju županiju'

Metković, 7.3.2019. - Nakon šestotinjak prijavljenih fotografija u prve dvije godine i prošlogodišnjih 2835, u ponedjeljak, 11. ožujka točno u 18 sati kreće četvrti krug fotonatječaja 'Volim svoju županiju'. Izrađena je posebna aplikacija na linku https://www.volimzup.hr/ putem koje se mogu predati do tri fotografije po autoru.

 Glazba

'Vječnost' ide na švedsko tržište

Metković, 7.3.2019. - Zagrebački Metkovac Jurica Popović pripremio je za jednu švedsku izdavačku kuću novi glazbeni materijal u sklopu projekta El Croata, pod kojim je imenom poznat izvan Hrvatske. Nama je zanimljivo vizualno rješenje nosača zvuka. Naime, na naslovnici je fotografija djevojčice Tonke Bošković, snimljena u Metkoviću za njezine Prve svete pričesti 1943. Za one koji ne znaju, riječ je o Popovićevoj pok. majci.

 

 Naši u svijetu

U grudima našim srce bije

Metković, 7.3.2019. - Agilno Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu organiziralo je prošle subote tradicionalnu Neretvansku zabavu pod maskama, koja se održala u konobi 'More' u Splitu.

 Elektroopskrba

Sutra i prekosutra bez struje Borovci i Rastočići

Metković, 6.3.2019. - Zbog potpune rekonstrukcije dalekovoda DV 10(20) kV Nova Sela – Borovci bez električne energije bit će naselja Borovci i Rastočići prema sljedećem rasporedu:

 Jezik

Otkuda Mlaka umjesto Lokve, a o Školju da ne govorimo

Metković, 6.3.2019. - Evo još jednoga znanstvenog rada s područja onomastike, koji će svakako zainteresirati i neretvansko čitateljstvo izvan znanstvene zajednice. Riječ je o izvornom znanstvenom radu Toponimija jugoistočnoga dijela Neretvanske krajine, u kojemu se obrađuje petstotinjak toponima te čiji su autori Ivana Milić iz Osnovne škole Opuzen i Domagoj Vidović s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

 

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima agruma

Metković, 6.3.2019. - Nakon obavljene rezidbe, a prije kretanja vegetacije uputno je provesti preventivnu mjeru zaštite nasada agruma od uzročnika bakterijskih i gljivičnih oboljenja.

 Maškare

Umalo stradao nedužan čovjek

Metković, 6.3.2019. - Završilo je desetodnevno razdoblje ovogodišnjih poklada. Sinoć je na Trgu kralja Tomislava održano suđenje Marku Krnjevalu, tijekom kojega su na vidjelo izašle mnoge šporkarije.

 Maškare

Ne zaboravite večeras doći na Trg

Metković, 5.3.2019. - Završne su poklade, posljednji dan mesopusta, kada se u Metkoviću sve što nije valjalo svaljuje na Marka Krnjevala. Namjerno nismo objavili optužnicu protiv njega da vam ne kvarimo gušt, a vi dođite na Trg u 18 sati, uhvatite dobro mjesto te pogledajte i poslušajte epsku bitku između navale i obrane. Rezultat je već naštiman pa će iza 19 sati uslijediti završni čin na Maloj rivi. Nakon toga se vratite do šatora, gdje će vas uz besplatno iće i jeftino piće zabavljati GS Versi.

 

 Glazba

Gradska glazba gostovala u Herceg Novom

Metković, 5.3.2019. - Gradska glazba Metković prošloga je vikenda u crnogorskom Herceg Novom sudjelovala na Međunarodnom susretu puhačkih i mažoretskih skupina pod nazivom Ima jedan grad na moru.

 Ovisnost

Prekidi u vodoopskrbi

Metković, 5.3.2019. - Danas će od 9 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode u Ulici Slatine te se tom ulicom neće moći ni prometovati vozilima. Isto tako, od 12 do 15 sati isporuka vode bit će prekinuta prema Dubravici i Glušcima.

 

 Obrazovanje

Još jedan veseli koncert učenika OGŠ Metković

Metković, 5.3.2019. - Koncert pod maskama učenika Osnovne glazbene škole već je posto tradicionalnim u vrijeme metkovskih Pokladnih svečanosti pa nije ni čudo što je sinoć Galerija GKS-a bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

 Gradske vijesti

Osnovana Vatrogasna zajednica grada Metkovića

Metković, 5.3.2019. - U nazočnosti zapovjednika Županijske vatrogasne zajednice Stjepana Simovića, sinoć je u obnovljenoj dvorani Zgrade političkih stranaka održana osnivačka skupština Vatrogasne zajednice grada Metkovića, za čijeg je predsjednika izabran metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

 Domovinski rat

Metkovske medicinske sestre koautorice knjige 'Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu'

Metković, 4.3.2019. - U Pakracu je 1. ožujka održana svečana promocija knjige Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu – svjedočanstva na kojoj su sudjelovale Marija Cvitanović, glavna sestra Doma zdravlja Metković u ratnom vremenu i Tereza Baće, glavna sestra Ratne bolnice Metković. Promocija knjige organizirana je u sklopu obilježavanja svečanosti vezanih za početak Domovinskog rata u Pakracu, a nazočio joj je i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

 Maškare

Marko dobio danonoćnu zaštitu

Metković, 4.3.2019. - U koordinaciji obavještajnih službi i specijalnih snaga policije noćas je u munjevitoj akciji Marko Krnjeval skinut s bine na Trgu i premješten u strogo čuvani prostor, gdje će do sutrašnjega suđenja biti pod danonoćnom zaštitom. Budući da je razlog te akcije strogo čuvana tajna, već su po gradu počela nagađanja.

 Obavijest

Bez vode Dubravica i Glušci

Metković, 4.3.2019. - Zbog saniranja puknuća vodovodne cijevi danas će od 9 do 12 sati bez vode biti naselja Dubravica i Glušci.

 

 Maškare

Čak četiri Krnjevala u velikoj maškaranoj povorci

Metković, 3.3.2019. - Petnaestak maškaranih skupina i čak četiri Marka Krnjevala prošla su danas gradskim ulicama u velikoj maškaranoj povorci.

 Maškare

Maski Trillers prva nagrada na Gali

Metković, 3.3.2019. - Od osam maškaranih skupina, koje su sinoć u Hotelu 'Narona' sudjelovale na Gala-zabavi, njih pet se predstavilo sa svojom koreografijom. Prva je nagrada pripala maski 'Trillers'. Drugo je mjesto osvojila ženska maškarana skupina 'Blues sisters', a treće 'Vježbaj p…. ti materina!'.

 Maškare

Maškara vijola, ispala ti šjola

Metković, 2.3.2019. - Detalj fotografije metkovskih mašakara prije devedesetak godina na lokaciji nekadašnje Mehanike, prije toga prvoga nogometnog igrališta pod Krnjesavcem. Fotoarhiv pok. Libera Mišura.

 

 Internet

Dolina Neretve predstavljena na Topoteci

Metković, 2.3.2019. - Otkako je u prosincu 2017. pokrenuta inicijativa da se dolina Neretve predstavi na virtualnoj platformi Topoteka, uspjelo se u suradnji s dvjema metkovskim osnovnim školama, Ustanovom za kulturu i sport te pojedincima prikupiti više od 170 fotografija i dokumenta pa je jučer u Gradskoj knjižnici Metković ta platforma predstavljena javnosti.

 Prosvjed

GI Sinovi i kćeri Neretve poziva danas na mirni prosvjed

Metković, 2.3.2019. - GI Sinovi i kćeri Neretve uputila je poziv građanima doline Neretve da im se danas pridruže u mirnome prosvjedu ispred Hotela 'Merlot' u Podgradini. Poziv prenosimo u izvornom obliku.

 Obrazovanje

Metkovski osnovci dominirali natjecanjem

Metković, 2.3.2019. - Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića bila je jučer domaćinom 61. natjecanja mladih tehničara Dubrovačko-neretvanske županije, na kojemu je u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Zajednice tehničke kulture DNŽ nastupilo 53 učenika. Natjecali su se u maketarstvu i modelarstvu, graditeljstvu, strojarskoj konstrukciji, obradi materijala, robotici, fotografiji, elektrotehnici, elektronici i modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina.

 Rad udruga

Proljetne alergije dišnog sustava

Metković, 2.3.2019. - Udrugu Otac Ante Gabrić posjetila je dr. med. Darka Volarević, spec. pulmologije, kako bi u sklopu ciklusa predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi s korisnicima razgovarala o proljetnim alergijama dišnog sustava.

 Jezik

Jesi li danas kupila mlijeko?

Metković, 1.3.2019. - Zanimljiv zvučni atlas hrvatskih govora s interaktivnim zemljovidom još je u nastajanju, ali već i ono što se na njemu može pronaći dovoljno je da stvorimo barem približnu sliku o raznolikosti naših mjesnih govora (obratite pozornost na poznati bednjanski). Dolinu Neretve, zasada, predstavljaju govori Tisnoga (Opuzen) i Vlake, a u svemu je sudjelovala i naša dijalektologinja Perina Vukša Nahod.

 

 Manifestacije

Svečanim programom završeni Dani oca Ante Gabrića

Metković, 1.3.2019. - Završni događaj ovogodišnjih Dana oca Ante Gabrića odigrao se sinoć, na 104. rođendan oca Ante u Gradskom kulturnom središtu, gdje je izveden svečan program s projekcijom igrano-dokumentarnoga filma Preporučena posveta.

 

Vijesti iz 3. 2019.
ukupno 92

Jerkovčankama zlato, a dječacima Metković Mehanike tri srebra

Uvjerljiva pobjeda Neretve nad izravnim rivalom na tablici

Goranu Martincu tri Porina

Promocija policijskih zvanja među srednjoškolcima

Primopredaja ključeva stanova iz programa POS-a

Za OB Dubrovnik 47 doza krvi

Visoka HNS-ova priznanja Antunu Prci i Stipi Iliću

Most predstavio Listu kandidata za europarlamentarne izbore

Potpisan ugovor o gradnji dvaju kružnih raskrižja u Ulici Ante Stračevića

U Petra Zoranića sutra kratko bez vode

Odmiču radovi uz Malu rivu

Četvrtom radionicom okončano upoznavanje mladih sa starim zanatima

Odluke o dodjeli sredstava za javne potrebe u 2019. godini

Natječaj za upis u policijsku školu

Metkoviću nepovratna sredstva za poticanje zapošljavanja mladih

Lađari Crnoga puta ozbiljno krenuli u pripreme

Promocija Policijske škole

Kadeti B Neretvanskoga gusara i dalje na vrhu Dalmacije

U subotu turnir u minirukometu

Predavanje i izložba o vučedolskoj kulturi

Metkovski srednjoškolci u Rumunjskoj predstavili povijest migracija hrvatskog stanovništva

Izvrstan korizmeni koncert GZ 'Brodosplit'

Udruga Život obilježila Dan narcisa

U Zagrebu se predstavlja fotomonografija Općine Ravno

Projekt Putovima malih mjesta

Karcinom dojke u starijoj dobi

Činite ozbiljan prekršaj prijeđete li u Ulici Marka Marulića na bh. stranu

U subotu i u ponedjeljak dijelovi grada bez vode

Pobijedimo rak dojke!

S lijepim vremenom oživjela Neretva

Za nogometna igrališta semafori, stolice i svlačionice

Život Bogu ispjevan u spomen na Matišu Rajčića

Poziv na Izbornu skupštinu UOSI Prijatelj

Predložite policiji lokacije nadzora brzine kretanja vozila

Chanson-cabaret - „Varaš ga, ne ostavljaš ga“

Gradonačelnik Milan s poduzetnicima potpisao ugovore o dodjeli potpora

Pojačan nadzor brzine

Sveti Vlaho i njegovi festanjuli

Nakratko bez vode u Ulici Marka MArulića

'Moje ime je Duška' Duške Mušić

Deset medalja iz Sarajeva

Uroš Gutić apsolutni pobjednik IV. Metkovske skalinade

Policija poziva na odgovorno ponašanje

Metkovski gimnazijalci i osnovci ponovno izvrsni u hrvatskome

Most i oporba zahtijevaju tematsku sjednicu Županijskog vijeća o stanju zdravstvenog sustava u DNŽ

Zabijeljeli vrhovi Rujnice

Župan Dobroslavić primio predstavnike KUD-a Metković

Večeras bez vode lijeva strana grada i dio desne

Stand-up komičari SplickeScene u subotu ponovno nastupaju u GKS-u

Poziv na edukaciju 'Upravljanje stresom i konfliktnim situacijama u poslovnom svijetu'

Doljani jutros bez vode

Mladi se upoznaju s tradicionalnim zanatima

Neretvani najbolji na županijskome LIK-u

RK Metković Mehanika svladao novajliju u ligi RK Trogir

Peterostruki aksel preko Pregrade

Pobjeda ONK Metković posvećena pok. treneru

Nakon 22 godine ponovno ukupni pobjednici u kategoriji kadeta B

Rukometaši igraju za obitelj pok. Máme

Znanstveno-stručni skup na temu poljoprivrede u delti Neretve

Živi zid dijelio maćuhice te samohranim roditeljima predao donacije

Pomozite sutra našim curama da preskoče 'Pregradu'

Voćarima, vinogradarima i maslinarima

Filmu TZ DNŽ drugo mjesto na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu

Ženijalni vikend u Kinu 'Pobjeda'

Poziv na demonstraciju rezidbe maslina

Konačna lista reda prvenstva za najam stanova iz Programa POS-a

Kreativna radionica za starije osobe

Radionica za neretvanske poljoprivrednike

Novi krug fotonatječaja 'Volim svoju županiju'

'Vječnost' ide na švedsko tržište

U grudima našim srce bije

Sutra i prekosutra bez struje Borovci i Rastočići

Otkuda Mlaka umjesto Lokve, a o Školju da ne govorimo

Obavijest proizvođačima agruma

Umalo stradao nedužan čovjek

Ne zaboravite večeras doći na Trg

Gradska glazba gostovala u Herceg Novom

Prekidi u vodoopskrbi

Još jedan veseli koncert učenika OGŠ Metković

Osnovana Vatrogasna zajednica grada Metkovića

Metkovske medicinske sestre koautorice knjige 'Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu'

Marko dobio danonoćnu zaštitu

Bez vode Dubravica i Glušci

Čak četiri Krnjevala u velikoj maškaranoj povorci

Maski Trillers prva nagrada na Gali

Maškara vijola, ispala ti šjola

Dolina Neretve predstavljena na Topoteci

GI Sinovi i kćeri Neretve poziva danas na mirni prosvjed

Metkovski osnovci dominirali natjecanjem

Proljetne alergije dišnog sustava

Jesi li danas kupila mlijeko?

Svečanim programom završeni Dani oca Ante Gabrića

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01