-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Nova regulacija prometa u središtu grada

Metković, 30.9.2019. - Na snazi je nova privremena regulacija prometa na raskrižju Zvonimirove, Starčevićeve i Matice hrvatske, tj. na mjestu gdje se gradi istočni rotor.

 Izložba

300 godina vjerni Kristu i Crkvi

Metković, 29.9.2019. - Drugoga dana desetodnevne proslave 300-te obljetnice utemeljenja Župe sv. Ilije proroka u Metkoviću, u župnoj je crkvi fra Josip Repeša predvodio misu na kojoj je pjevao Dječji župni zbor pod ravnanjem č. s. Mile Deak. Nakon toga je u Galeriji GKS-a otvorena izložba fotografija '300 godina vjerni Kristu i Crkvi'.

 Humanitarna priredba

Potpora Udruzi 'Leptirići'

Metković, 29.9.2019. - Udruga 'Leptirići' organizirala je u GKS-u glazbeno-poetsku večer književnice Nives Puhalo, koja je imala humanitaran karakter jer je prihod od prodanih knjiga namijenjen za potrebe te udruge koja skrbi o djeci iz doline Neretve s cerebralnom i dječjom paralize.

 Vjerski život

Započelo svečano obilježavanje 300-te obljetnice Župe svetoga Ilije

Metković, 28.9.2019. - U spomen na godinu 1719., točno u 17:19 jučer su se u Župi sv. Ilije proroka sa svih crkava oglasila zvona te tako označila početak proslave 300-te obljetnice utemeljenja te metkovske Župe.

 Rad udruga

Tjelovježbom protiv degenerativnih promjena

Metković, 28.9.2019. - Udruga Otac Ante Gabrić provodi Projekt Aktivna i zdrava starost koji financira Dubrovačko- neretvanska županija i u sklopu kojega je viša fizioterapeutkinja Ljiljana Obradović korisnicima govorila o degenerativnim promjenama kralježnice u starijoj dobi.

 Izložba

Cetín izložio radove što ih je darovao metkovskome ogranku MH

Metković, 28.9.2019. - Hrvatsko-kanadski umjetnik Anton Cetín, koji je u Metkoviću u organizaciji metkovskoga ogranka Matice hrvatske izlagao više puta, darovao je 30 svojih slika tome ogranku povodom 29. obljetnice njegove obnoviteljske skupštine. Slike su domaćoj publici predstavljene na izložbi otvorenoj u Galeriji Gradskoga kulturnog središta.

 Policija

Djeca posjetila policiju povodom njihova Dana

Metković, 28.9.2019. - U povodu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, njihovog zaštitnika, jučer su policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u svojim službenim prostorijama policijskih postaja ugostili djecu iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola s područja cijele Županije.

 Poljoprivreda

Županija i ove godine pokreće Inicijativu samostalnog plasmana mandarina

Metković, 27.9.2019. - Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Leader mrežom RH i Udrugom gradova i ove godine pokreće Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske.

 

 Policija

Metkovci na meti kradljivaca vozila

Metković, 27.9.2019. - U posljednjih mjesec dana na području Metkovića zabilježena su četiri slučaja otuđenja motornih vozila i to tako da su vlasnici vozila ostavili otključana i s ključem u vozilima. Sva otuđena vozila su potom pronađena. Stoga je PU dubrovačko-neretvanska građanima uputila apel.

 Vjerski život

Danas svečano otvorenje proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Metković, 27.9.2019. - Danas u simboličan sat (17:19) oglasit će se zvona na crkvama u župi sv. Ilije proroka, a Neretvom će zaploviti dvije lađe UL Sveti Ilija u kojima će na Veliku rivu stići zastave Republike Hrvatske i Vatikana te svijeća i svečana zastava s likom sv. Ilije.

 Humanost

Za OB Dubrovnik 15 doza krvi

Metković, 27.9.2019. - Jučer je u organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković u predvorju Gradskoga kulturnog središta održana je osma ovogodišnja akcija dobrovoljnoga darivanja krvi. Akciji se odazvalo 43 darivatelja, a prikupljena je 41 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Šport

Rukometna utakmica prebačena u Opuzen

Metković, 27.9.2019. - Došlo je do promjene mjesta odigravanju utakmice 1. kola I. HRL između RK Mehanika Metković i RK Buzet. Utakmica se u subotu u 19 sati igra u Sportskoj dvorani Opuzen.

 

 Javni poziv

Poziv za dostavu ponuda za radove zamjene otvora na zgradi GKS-a

Metković, 26.9.2019. - Ustanova za kulturu i sport Metković objavljuje Poziv na dostavu ponuda za radove zamjene otvora na zgradi Gradskog kulturnog središta.

 Šport

Metkovski olimpijci

Metković, 26.9.2019. - U nakladi Hrvatskoga olimpijskoga odbora 2016. godine izašla je publikacija 'Hrvatski olimpijci i odličnici' autora Jurice Gizdića, iz koje smo izdvojili olimpijce koji su u Metkoviću rođeni ili su dio svoje sportske karijere proveli u našemu gradu. Riječ je o nogometašima te većinom rukometašima, ali ima po jedan vaterpolist i veslač.

 

 Koncert

Koncert Marijana Đuzela u GKS-u

Metković, 25.9.2019. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković večeras je u Galeriji GKS-a koncert održao mladi hrvatski pijanist Marijan Đuzel.

 Obrazovanje

Quot linguas calles...

Metković, 25.9.2019. - Quot linguas calles, tot homines vales. Možda ste čuli ovu latinsku poslovicu, koja kaže da vrijediš onoliko koliko jezika znaš. Upravo sutra, 26. rujna, EU obilježava Europski dan jezika.

 Obavijest

Sutra i prekosutra prema Dubravici preko Potkraja

Metković, 25.9.2019. - Sutra, 26. rujna na dva se dana zatvara lokalna cesta Klada-Dubravica (LC 69013) zbog radova na proširenju te prometnice na predjelu Rep. Vozači se upućuju na obilazak Dubrovačkom ulicom, tj. županijskom cestom preko Potkraja na Sv. Antu.

 

 Humanost

Uključite se u akciju „Veliko srce za djecu Neretve“

Metković, 25.9.2019. - Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je humanitarnu akciju „Veliko srce za djecu Neretve“ kojom se planira prikupiti 500.000,00 kn za nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću, kao i druge medicinske opreme, prvenstveno kardiotokografskog (CTG) uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković.

 Posao

Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve

Metković, 25.9.2019. - Grad Metković provodi projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Partner projekta je Općina Kula Norinska. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je Posredničko tijelo razine 2 za projekt Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 Akcija

Uspješno provedena 'Zelena čistka'

Metković, 24.9.2019. - Za razliku od prijašnjih godina, prošle je subote vrijeme poslužilo sudionike akcije 'Zelena čistka', kojih se na „zbornome mjestu“ na Trgu okupio velik broj.

 Obavijest

Dimnjačar stigao u Metković

Metković, 24.9.2019. - Iz Grada Metkovića obavještavaju građane da je danas, 24. rujna u Metković stigao dimnjačar kojemu se možete javiti za redovne usluge čišćenja. On je Miljenko Fišter i možete ga nazvati na putem mobitela 097 681 33 68.

 

 Festival

Ivanu Vladimiru prvi Next festival

Metković, 24.9.2019. - Na prvome Next festivalu, održanom u subotu u Gradskome kulturnom središtu Metković, natjecalo se sedam mladih pjevača, među kojima je ukupnim glasovima žirija i publike s pjesmom 24 sata dnevno pobijedio Ivan Vladimir.

 Inicijative

Molitveno bdijenje za prestanak pobačaja

Metković, 24.9.2019. - Inicijativa '40 dana za život' poziva građane Metkovića da se od 25. rujna do 3. studenoga uključe u do sada najveću kampanju za prestanak pobačaja u našoj domovini. Molitveno bdijenje bit će svakoga dana od 13 do 19 sati ispred Doma zdravlja Metković.

 

 Javni poziv

Uključite se u planiranje Proračuna Grada Metkovića

Metković, 24.9.2019. - Grad Metković objavio je poziv na uključenje građana u planiranje Proračuna Grada Metkovića za 2020. godinu.

 

 Obavijest

Radovi oko stare Vage

Metković, 24.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice kralja Zvonimira (stari Poduh) da će danas, 24. rujna od 9 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te da će od 8:30 do 12 sati za promet biti zatvoren prvi ulaz (između zgrade Prirodoslovnog muzeja i PBZ-a).

 

 Kultura

U Ravnom obilježena 30 obljetnica smrti Stojana Vučićevića

Metković, 23.9.2019. - Jučer se navršilo 30 godina otkako je umro hrvatski pjesnik, putopisac, prevoditelj i novinar Stojan Vučićević, koji je kao dijete iz rodnih Turkovića s obitelji doselio u Metković. Rodna Hercegovina i neretvanski kraj trajno su obilježili njegov život i pjesništvo. U hercegovačkom Ravnom 6. rujna je u spomen na pok. Vučićevića održana Književna manifestacija Grgurovi hukovi, u čijem je glazbenom dijelu nastupio Darko Matičević.

 Vjerski život

Predstavljen Program proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Metković, 23.9.2019. - Povodom proslave 300. obljetnice utemeljenja metkovske Župe sv. Ilije proroka, u GKS-u je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen desetodnevni program, a uz župnika fra Antu Bilokapića predstavili su ga Ivanka Šešelj, Tomislav Medak, Andro Mijić, č. s. Mila Deak, Ana Putica i Goran Matić.

 Koncert

Duo Novinc-Čaldarević muzicirao u GKS-u

Metković, 23.9.2019. - Koncertom dua Novinc-Čaldarević u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković započele je nova sezona komornih koncerata, koji će se u Galeriji održavati od jeseni do proljeća.

 Festival

U subotu prvi NEXT festival Metković

Metković, 19.9.2019. - U subotu, 21. rujna s početkom u 20 sati, u Gradskom kulturnom središtu Metković održat će se prvi NEXT festival Metković, glazbeno-scenski spektakl koji će okupiti pjevače i druge umjetnike iz cijele doline Neretve i šire.

 Javni poziv

Poziv na dostavu ponuda za uređenje pomoćnoga igrališta Metković

Metković, 19.9.2019. - Ustanova za kulturu i sport Metković objavljuje Poziv na dostavu ponuda za građevinske radove uređenja pomoćnoga igrališta Metković i postavljanja umjetne trave.

 Obavijest

Dio Ul. Zrinskih u Frankopana jutros bez vode

Metković, 19.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Z. i Frankopana, od raskrižja s Ulicom A. Stepinca do raskrižja s Jerkovačkom ulicom, da će danas, 19. rujana od 9 sati do 12:30 zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U slučaju vremenskih neprilika, radovi se odgađaju za sljedeći dan.

 

 Obavijest

Jutros bez vode u Ul. Eugena Kvaternika

Metković, 18.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Eugena Kvaternika da će danas od 8:30 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Županija

Župan Dobroslavić primio predstavnicu američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Metković, 18.9.2019. - Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem i direktoricom tvrtke Dubrovnik partner sastao se jučer s predstavnicom američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovkom, Mirenom Bagur te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

 

 Akcija

Poziv na Zelenu čistku - jedan dan za čisti okoliš

Metković, 17.9.2019. - Već osmu godinu zaredom u Hrvatskoj se održava kampanja „Zelena čistka“, zajednička ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, a već od prve godine postala je najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj.

 Policija

Fiktivnom prijavom do dječjega doplatka

Metković, 17.9.2019. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 53-godišnji hrvatski državljanin, koji ima prebivalište u BiH, se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.

 Obavijest

Jutros bez vode u Sportskoj

Metković, 17.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Sportskoj ulici da će danas, 17. rujna od 8 sati do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Obavijest

Sutra bez vode u Ul. Petra Zoranića

Metković, 10.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Petra Zoranića da će sutra, 11. rujna od 9 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. Ulica će u to vrijeme biti zatvorena za sav promet.

 

 Obavijest

Ne parkirajte sutra ispred Croatia osiguranja i Neretvina igrališta

Metković, 10.9.2019. - Iz Grada mole vlasnike motornih vozila da sutra, 11. rujna od 6 sati nadalje svoja vozila ne parkiraju na parkiralištima ispred Croatia osiguranja i sjevernoga ulaza u Neretvino igralište, budući da će se na tim površinama nanositi završni sloj asfalta.

 

 Javni poziv

Poziv na dostavu ponuda za uređenje pomoćnoga igrališta Metković

Metković, 10.9.2019. - Ustanova za kulturu i sport Metković objavljuje Poziv na dostavu ponuda za građevinske radove uređenja pomoćnoga igrališta Metković i postavljanja umjetne trave.

 Projekti

Nabavljena oprema za Dječji vrtić Metković

Metković, 9.9.2019. - U sklopu Projekta „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ nabavljena je oprema za taj vrtić.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik Milan s Gimnazijom i Srednjom školom potpisao ugovore o darivanju

Metković, 9.9.2019. - Gradonačelnik Dalibor Milan je u prostorijama Grada Metkovića s ravnateljem Srednje škole Metković Marijom Obradovićem i ravnateljem Gimnazije Metković Jozom Jurkovićem potpisao ugovore o darivanju.

 Folklor

KUD 'Metković' poziva na upis

Metković, 7.9.2019. - Škola folklora, koja djeluje pri KUD-u 'Metković', počinje s upisom svojih starih i novih članova. Upis će se obavljati u prostorijama KUD-a 'Metković 'u sljedećim terminima:

 Šport

Bravo, Bruno!

Metković, 7.9.2019. - Sinoćnji trijumf hrvatske nogometne reprezentacije nad Slovacima obradovao je cijelu Hrvatsku, a nas je posebno obradovala izvrsna igra našega Brune Petkovića.

 Promet

Ne skrećite ulijevo u Ul. Matice hrvatske

Metković, 5.9.2019. - Ne vrijedi više privremena prometna regulacija koja je dopuštala vozačima što su se od Trga kretali Ulicom Ivana Gundulića da prije pješačkoga prijelaza pokraj tržnice skrenu lijevo u Ulicu Matice hrvatske. To je bilo označeno žutom signalizacijom, koja je danas izbrisana pa skretanje ne samo da je zabranjeno nego nigdje ne vodi. Dopušteno je samo stanarima te ulice u nju vozilom ući iz smjera Opuzena.

 

 Obavijest

Dio Predolca sutra bez vode

Metković, 5.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Makarskoj, sv. Đorđa, Skalama VI, Putu groblja i Tivatskoj ulici da će u petak, 6. rujna od 9 sati do 13 sati zbog radova na vodospremi doći do prekida u isporuci vode.

 

 Promet

Novi prometni smjerovi u središtu grada

Metković, 5.9.2019. - Zbog nastavka radova na izgradnji rotora u Ulici Ante Starčevića za promet je zatvorena Ulica Matice Hrvatske i dio njezina raskrižja s Ulicom Ante Stračevića.

 Radionica

Agroturizam i mjere ruralnog razvoja

Metković, 5.9.2019. - Centar za održivi razvoj iz Imotskoga i Udruga DOBRA organiziraju radionicu na temu Agroturizam i mjere ruralnog razvoja, koja će se održati u Volonterskom centru Dobra (bivša knjižnica) u petak, 6. rujna s početkom u 18 sati.

 In memoriam

Danas se opraštamo od Ante Polića

Metković, 4.9.2019. - U 73. godini života umro je Ante Polić – Pape – kako su ga iz poštovanja zvali njegovi prijatelji, rukometaš iz vremena kada se rukomet još igrao na travi Neretvina pa na ceneri školskoga igrališta, pokretač mnogih akcija u Metkoviću u kojima su sudjelovali tadašnji mladi, iznimno društven i zabavan čovjek mirne naravi.

 Poziv

Dođite na radionice o razvoju održivog turizma i revitalizaciji ruralnih naselja doline Neretve

Metković, 3.9.2019. - Radionice “Preduvjeti za razvoj održivog turizma u dolini Neretve” i Revitalizacija ruralnih naselja doline Neretve” organiziraju se za sve zainteresirane stanovnike doline Neretve, a održat će se u srijedu, 4. rujna 2019. godine na Pučkom otvorenom učilištu u Pločama s početkom u 16 sati.

 Obavijest

Bez vode u Petra Zoranića

Metković, 3.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Petra Zoranića da će danas od 9 sati do 11 sati doći do prekida u isporuci vode zbog radova na vodoopskrbnoj mreži.

 

 Obrazovanje

Dubravka Šešelj u mirovinu nakon 44 godine rada

Metković, 3.9.2019. - Na sjednici Učiteljskoga vijeća 30. kolovoza 2019. od svojih se kolegica i kolega oprostila dugogodišnja učiteljica – savjetnica likovne kulture Dubravka Šešelj, koja nakon 44 godine rada odlazi u zasluženu mirovinu.

 Obrazovanje

U petak prozivke prvašima i petašima

Metković, 3.9.2019. - OŠ Stjepana Radića obavještava o prozivkama 6. rujna i početku nastavne godine 9. rujna.

 

 Posao

Osposobite se za pomoćnoga kuhara

Metković, 2.9.2019. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, objavljuje Natječaj za osposobljavanje – pomoćnog kuhara.

 

Vijesti iz 9. 2019.
ukupno 53

Nova regulacija prometa u središtu grada

300 godina vjerni Kristu i Crkvi

Potpora Udruzi 'Leptirići'

Započelo svečano obilježavanje 300-te obljetnice Župe svetoga Ilije

Tjelovježbom protiv degenerativnih promjena

Cetín izložio radove što ih je darovao metkovskome ogranku MH

Djeca posjetila policiju povodom njihova Dana

Županija i ove godine pokreće Inicijativu samostalnog plasmana mandarina

Metkovci na meti kradljivaca vozila

Danas svečano otvorenje proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Za OB Dubrovnik 15 doza krvi

Rukometna utakmica prebačena u Opuzen

Poziv za dostavu ponuda za radove zamjene otvora na zgradi GKS-a

Metkovski olimpijci

Koncert Marijana Đuzela u GKS-u

Quot linguas calles...

Sutra i prekosutra prema Dubravici preko Potkraja

Uključite se u akciju „Veliko srce za djecu Neretve“

Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve

Uspješno provedena 'Zelena čistka'

Dimnjačar stigao u Metković

Ivanu Vladimiru prvi Next festival

Molitveno bdijenje za prestanak pobačaja

Uključite se u planiranje Proračuna Grada Metkovića

Radovi oko stare Vage

U Ravnom obilježena 30 obljetnica smrti Stojana Vučićevića

Predstavljen Program proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Duo Novinc-Čaldarević muzicirao u GKS-u

U subotu prvi NEXT festival Metković

Poziv na dostavu ponuda za uređenje pomoćnoga igrališta Metković

Dio Ul. Zrinskih u Frankopana jutros bez vode

Jutros bez vode u Ul. Eugena Kvaternika

Župan Dobroslavić primio predstavnicu američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Poziv na Zelenu čistku - jedan dan za čisti okoliš

Fiktivnom prijavom do dječjega doplatka

Jutros bez vode u Sportskoj

Sutra bez vode u Ul. Petra Zoranića

Ne parkirajte sutra ispred Croatia osiguranja i Neretvina igrališta

Poziv na dostavu ponuda za uređenje pomoćnoga igrališta Metković

Nabavljena oprema za Dječji vrtić Metković

Gradonačelnik Milan s Gimnazijom i Srednjom školom potpisao ugovore o darivanju

KUD 'Metković' poziva na upis

Bravo, Bruno!

Ne skrećite ulijevo u Ul. Matice hrvatske

Dio Predolca sutra bez vode

Novi prometni smjerovi u središtu grada

Agroturizam i mjere ruralnog razvoja

Danas se opraštamo od Ante Polića

Dođite na radionice o razvoju održivog turizma i revitalizaciji ruralnih naselja doline Neretve

Bez vode u Petra Zoranića

Dubravka Šešelj u mirovinu nakon 44 godine rada

U petak prozivke prvašima i petašima

Osposobite se za pomoćnoga kuhara

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01