-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Vjerski život

Vjernici se okupili na misama

Metković, 31.3.2013. - Danas su se vjernici okupili u svojim župnim crkvama kako bi zajedno proslavili najveći kršćanski blagdan – dan kada je Krist uskrsnuo. U župnoj crkvi sv. Nikole Biskupa misu je služio župnik don Senko Antunović koji se u svojoj propovijedi osvrnuo i na ono što nas čeka u skoroj budućnosti ulaskom u EU, misleći pri tome prije svega na sve ono što nam se izvana nameće te pozvao vjernike da se sjete da je Uskrs dan kada je Krist uskrsnuo, a ne, kako je rekao, dan kada je dotrčao zeko.

 Tradicija

Običaj Barabana na Veliku subotu

Metković, 30.3.2013. - Otkako je prije više od deset godina Ferdo Jakić u župi sv. Ilije obnovio stari običaj znan kao Baraban, svake godine raste broj djece koja sudjeluju u njemu pa ih se danas pred crkvom sv. Ilije okupilo stotinjak.

 Vjerski život

Zbog nevremena otkazana procesija

Metković, 30.3.2013. - Zbog nevremena koje je zaprijetilo pred sam početak procesije, obredi Velikoga petka sinoć su u cijelosti održani u župnoj crkvi sv. Ilije. Obrede je predvodio župnik fra Petar Gulić.

 Tradicija

Bakalar na Veliki petak

Metković, 30.3.2013. - Jučer, na Veliki petak u Metkoviću je bakalar mirisao po domovima, ali i, koliko znamo, u trima metkovskim restoranima. Gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić je u Restoranu Adria organizirao ručak za djelatnike gradskih ustanova, gospodarstvenike i građane, dok su se u Hotelu Narona i u Restoranu Vaga za zajedničkim stolom okupili članovi i simpatizeri metkovskih HDZ-a i HSP-a.

 Vjerski život

Započelo Vazmeno trodnevlje

Metković, 29.3.2013. - Jučer je u metkovskim župama započelo Vazmeno trodnevlje uz koje se, osim liturgijskih, vežu i pučke pobožnosti specifične za Metković. Prije osam godina objavili smo diplomski rad fra Domagoja Volarevića koji je obradio temu „Liturgijsko pučko pjevanje u župi Sv. Ilije u Metkoviću“ u kojoj se dotiče i pučkih običaja vezanih uz Uskrs. Pretpostavljamo da mnogi taj rad do sada nisu vidjeli pa ovom prigodom ponavljamo poveznicu do njega.
Foto: Ico Petrov

 Prometna nesreća

Poginula 49-godišnjakinja

Metković, 29.3.2013. - Jutros u 8.10 policiji je javljeno da je s lokalne ceste Opuzen-ušće Neretve na predjelu Pržinovac osobno vozilo sletjelo u kanal pun vode. Izlaskom na mjesto nesreće utvrđeno je da se radi o automobilu dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 49-godišnjakinja koja je u toj prometnoj nesreći smrtno stradala. U tijeku je očevid kojim će se utvrditi okolnosti te prometne nesreće.

 

 Izbori

Popis biračkih mjesta EU izbore

Metković, 28.3.2013. - Iz Županijskoga izbornog povjerenstvo Dubrovačko-neretvanske županije stiglo nam je Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području grada Metkovića na kojima će građani moći birati članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Rješenje je desno pri vrhu stranice i na tome će mjestu biti do izbora.

 

 Promet

Gradilište A1 kraj Maloga Prologa

Metković, 27.3.2013. - Putujući prošle subote u Zagreb na otvaranje izložbe Krajobraz i biološka raznolikost delte Neretve prošli smo u Malome Prologu uz gradilište dionice A1 od Vrgorca do interregionalnoga čvora Metković i načinili panoramsku fotografiju. Ako je nakon uvećanja vaš preglednik sažme na širinu monitora možete je tipkom F dodatno uvećati na stvarnu veličinu i mišem vući lijevo-desno.

 

 Akcija

Humanitarna prodaja u 'Dnevnom boravku'

Metković, 27.3.2013. - Iz Udruge Otac Ante Gabrić obavještavaju građane da će 28. ožujka (četvrtak) u vremenu od 10 do 14 sati u prostorijama Udruge, Športska bb, organizirati humanitarnu prodaju uradaka nastalih na radionicama Dnevnog boravka. Od prikupljenoga novca nabavit će se novi materijali i pribor za kreativne radionice, kako bi se osobama treće životne dobi omogućile što kvalitetnije i zanimljivije radionice prilagođene njihovim mogućnostima, a samim tim i što aktivnije starenje.

 

 Zdravlje

Debelo gulite zeleni krumpir

Metković, 27.3.2013. - Kupnja krumpira postala je lutrija. Misli se na onu u raznim trgovinama u koje krumpir dolazi nakon što je odležao po raznim skladištima. Najčešće nam smeta što naoko zdrav plod unutra bude crn (truljenje), ali opasan je krumpir koji je pod korom zelen ili ako je počeo klijati. Takav krumpir sadrži jak otrov solanin koji se ne uništava kuhanjem.

 

 Tradicija

Festival žudija ove godine u Rogotinu

Metković, 27.3.2013. - Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja u župi Presvetog Trojstva u Rogotinu održat će se smotra žudija pod nazivom XIII. vodički festival žudija pa je tim povodom u Rogotinu održana tiskovna konferencija.

 Gradske vijesti

Osnovan Lions klub 'Narona' Metković

Metković, 27.3.2013. - U prostoru Arheološkoga muzeja Narona u Vidu jučer se održala Osnivačka skupština Lions kluba Narona Metković. To je 72. klub organizacije Lions Clubs International (LCI) u Hrvatstkoj i prvi u Hrvatskoj kojemu je pri osnivanju nazočio visoki gost iz inozemstva i to prvi dopredsjednik LCI Barry J. Palmer iz Australije sa suprugom Anne.

 Gradske vijesti

Moližani posjetili radionicu 'Prijatelja'

Metković, 26.3.2013. - Radionicu Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj prošle subote je posjetila skupima mladih Talijana.

 Opasnost

HGSS spasio psa iz jame na Šibanici

Metković, 26.3.2013. - Da šetnja okolnim brdima može biti opasna ako se maknemo s uhodanih staza svjedoči nedavni događaj kada je u jednu od jama upao pas pa je vlasnik u pomoć pozvao pripadnike HGSS-a, Stanice Dubrovnik.

 

 Vjerski život

Muka Gospodina našega

Metković, 26.3.2013. - Sinoć je u metkovskome GKS-u izvedeno uprizorenje Muke Gospodina našega Isusa Krista što ga, sada već tradicionalno, pred Uskrs izvodi kazališna družina župe sv. Ilije. Oni koji je nisu vidjeli to mogu učiniti danas u 20 sati, a evo što je sinoć zabilježio Denis Jerković.

 Šport

Bronca za KK 'Knez Domagoj'

Metković, 25.3.2013. - S Državnoga prvenstva u karateu, koje se 23. ožujka održalo u Biogradu na Moru, učenica Petra Bebić donijela je broncu svome Karate klubu Knez Domagoj. Uz Petru su se na tome prvenstvu još okušali Josipa Bebić, Roko Kravar, Ante Bebić i Ivan Galić.

 

 Gradske vijesti

Žene HSS-a dijelile maslinove grančice

Metković, 25.3.2013. - Jučer i danas je Udruga žena HSS-a Hrvatsko srce svojim sugrađanima dijelila prigodne svežnjeve maslinovih i lovorovih grančica koje se tradicionalno nose na blagoslov u crkvu. U izradi nešto više od 2200 svežnjeva sudjelovalo je stotinjak žena iz te udruge.

 

 Obrazovanje

'Kreket' putuje na Državno

Metković, 25.3.2013. - Kreket, list OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića već je treći put zaredom pozvan na državnu smotru literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo.
   To je dokaz da su mladi novinari te škole vrlo uspješni i kreativni. Ove godine Kreket je imao još oštriju konkurenciju za prolazak na državnu smotru: pozvano je deset najboljih školskih listova iz cijele Hrvatske, a prethodnih godina njih petnaest.

 Izložba

Neretvanske fotografije u Zagrebu

Metković, 25.3.2013. - Danas je u Zagrebu u prostorijama Hrvatskih voda svečano obilježen Svjetski dan voda u čemu su, među ostalima, sudjelovali predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

 Rad udruga

Obilježen Dan narcisa

Metković, 24.3.2013. - Već tradicionalno članice pločanske Udruge Vita prigodnom su prodajom narcisa u Metkoviću obilježile Dan narcisa, svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke.

 Povijest

Kolodvor u Metkoviću prije 120 godina

Metković, 24.3.2013. - Neumorni naš Radoslav Dodig (valjda nam Ljubušaci neće zamjerati na otimačini) ponovno pokazuje da ne posustaje u kopanju po debelim „knjižurinama“. U jednoj od njih je pronašao jednu fotografiju Metkovića snimljenu oko 1895. Za one koji se ne mogu snaći, radi se o zgradi metkovskoga kolodvora koja je tada izgledala drukčije nego danas, a za koju se do sada mislilo da je ista onoj kada je 1985. u promet puštena pruga Metković-Mostar.

 

 Komentar

Adio prošeku

Metković, 24.3.2013. - Tinel je bio posebna soba. U njega se nije ulazilo tek tako, samo kada bi došli gosti. Sjećam se toga tinela svoga ranoga djetinjstva. Na zidu velika reprodukcija (tada nisam znao što je reprodukcija) slike Otona Ivekovića Dolazak Hrvata na more, do nje Medovićev Splitski sabor, a nasuprot ulazu šukundidova velika kolorirana fotografija s ordenjem iz Viškoga boja. Lijevo od vrata velika vitrina s bocama, među kojima je bila i ona s prošekom. Jer, što je dalmatinska kuća bez prošeka?

 Obrazovanje

Dan darovitih učenika

Metković, 22.3.2013. - OŠ Stjepana Radića je Dan darovitih učenika (21. ožujka), što se prema preporuci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prvi put obilježava u hrvatskim školama, obilježila školskom priredbom na kojoj se okupilo mnoštvo učenika, njihovih roditelja i učitelja koji su sve pratili s velikim zanimanjem.

 Gradske vijesti

Nikolić predsjednik Hrvatskog domobrana

Metković, 22.3.2013. - Jučer je u Hotelu Narona održana Osnivačka skupština Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran, Ogranak Metković.

 Priroda

22. ožujka – Svjetski dan voda

Metković, 22.3.2013. - Danas se u cijelome svijetu obilježava Svjetski dan voda. I mi u dolini Neretve, naučeni da je voda svugdje oko nas, sve više postajemo svjesni da čovjek svojim (ne)djelovanjem i te kako može ugroziti taj prirodni dar bez kojega nam nema opstanka.

 

 Seminar

Od 1. travnja novi val fiskalizacije

Metković, 22.3.2013. - Kao što je i najavljeno, u organizaciji Udruženja obrtnika Metković i Porezne uprave, Područni ured Dubrovnik u Zgradi političkih stranaka održan je seminar na temu Fiskalizacija za trgovce i samostalna zanimanja.

 Metkovci u svijetu

Domagoj Vidović među nagrađenima

Metković, 22.3.2013. - Zagrebačka Gradska skupština je na svojoj zadnjoj sjednici u sadašnjem sazivu usvojila zaključak o dodjeli Nagrade Grada Zagreba koje će dobitnicima biti uručene na Dan grada, 31. svibnja, u znak javnog priznanja za osobite uspjehe, ostvarenja i zasluge u radu. Jedan od dobitnika Nagrade je i Domagoj Vidović, suautor nagrađenoga Školskog rječnika hrvatskoga jezika.

 

 Predavanje

Radionica o poremećajima iz autističnog spektra

Metković, 21.3.2013. - Jučer je u Galeriji GKS-a Metković održana radionica na temu Osnovni pristup u radu s djecom s pervazivnim razvojnim poremećajemi (ili poremećajima iz autističnog spektra).

 Komentar

Lijevo, desno, nigdje moga stana

Metković, 21.3.2013. - Događaji preskaču jedan drugoga i u tjedan-dva više ne znaš što ti se sve „izdogađalo“. Naravno, mediji sve to pomno bilježe po načelu što gore – to bolje. Njihovoj prodaji, of course.

 Šport

Osam medalja za KK knez Domagoj

Metković, 20.3.2013. - Na Međunarodnom turniru Kup Jadrana, održanom 17. ožujka u Splitu, sudjelovao je i KK knez Domagoj. Nastupilo je 17 natjecatelja, a njih osmero okitilo se medaljama.

 Kazalište

'Svi me vole samo tata ne'

Metković, 20.3.2013. - Sinoć su u Gradskom kulturnom središtu Metković članovi Kulturnog amaterskog kazališta župe Sv. Nikole izveli predstavu Svi me vole samo tata ne u režiji Branka Medaka. Riječ je o obiteljskoj drami u pet činova nastaloj prema istoimenom romanu Đure Zrakića koju je taj hrvatski pisac, teolog i svećenik napisao 1971.

 In memoriam

Počivaj u miru Strašni Lave

Metković, 20.3.2013. - Nora Šitum vjerojatno nikada nije čula za Metković, ali jest Metković za nju i siguran sam da se i te kako iskazao kada se prije mjesec i pol u humanitarnoj akciji skupljao novac za njezino liječenje. Vjerujem da ćemo i ubuduće takvima biti. Počivaj u miru Strašni Lave.

 

 Humanost

Svim srcem za Roka

Metković, 20.3.2013. - Jučer je na igralištu Iza Vage odigrana humanitarna utakmica između splitskog Hajduka i Selekcije doline Neretve. Utakmica je odigrana u okviru akcije Svim srcem za Roka kojom se prikupljaju sredstva za liječenje dječaka Roka Vištice koji je rođen s malformacijom kralježnice i hitno mu je potrebna jako skupa operacija.

 Obrazovanje

Susret s književnicom Sanjom Pilić

Metković, 20.3.2013. - U ponedjeljak je u školskoj knjižnici OŠ Stjepana Radića za učenike od 2. do 5. razreda održan književni susret s književnicom Sanjom Pilić na kojemu je ta djeci omiljena autorica predstavila svoje knjige Nemam vremena iMrvice iz dnevnog boravka.

 Obrazovanje

Lovre Laskač prvi na Državnom natjecanju

Metković, 20.3.2013. - Još jedna lijepa vijest stigla nam je iz Osnovne glazbene škole Metković. Na 51. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje se 18. ožujka održalo u Dubrovniku, u disciplini Solfeggio I. kategorija je učenik petog razreda Osnovne glazbene škole Metković Lovre Laskač osvojio prvu nagradu. Čestitamo Lovri i njegovu nastavniku prof. Draganu Gutiću s kojim se spremao za natjecanje.

 

 Radionica

O neretvanskoj baštini

Metković, 20.3.2013. - Udruga Divina Natura nedavno je u Hotelu Narona organizirala radionicu Neretvanska baština kojom se željelo predstaviti dolinu Neretve uključujući njezina prirodna bogatstva, biljni i životinjski svijet, povijest i kulturu te mogućnosti u poljoprivredi, turizmu i sl.

 vodostaj Neretve

Iz EP BiH kažu da nema opasnosti

Metković, 19.3.2013. - S jučerašnjim razvojem hidroloških prilika, koje su rezultirale značajnim povećanjem prirodnih dotoka vode na slivu rijeke Neretve, situacija kod hidroelektrana kojim upravlja JP Elektroprivreda BiH je pod potpunom kontrolom.

 vodostaj Neretve

Neretva naglo raste

Metković, 19.3.2013. - Neretva je jutros u Mostaru u samo nekoliko sati narasla gotovo 4 i pol metra pa je u 7,30 vodostaj iznosio 941 cm, nakon čega je počeo opadati. Ta promjena počela se osjećati i u Metkoviću gdje je vodostaj u nekoliko sati narastao za 40 cm.

 Šport

Novi uspjeh pionira NK Neretve

Metković, 19.3.2013. - Prošloga vikenda u Pločama je odigran kvalifikacijski turnir Nike Premier Cup 2013. na kojem su pioniri NK Neretva (dječaci rođeni 1998. i mlađi) osvojili prvo mjesto pobijedivši u finalu vršnjake splitskog HNK Hajduka rezultatom 1:0. Kao pobjednici turnira mladi Metkovci kvalificirali su se na završni državni turnir koji će se održati 20. i 21. travnja u Zagrebu.

 Šport

Četiri medalje iz Splita

Metković, 19.3.2013. - Karate klub Metković prošle nedjelje nastupio je na Međunarodnom karate turniru Kup Jadrana 2013. koje je održano u Splitu. Na natjecanju je nastupilo oko 600 natjecatelja iz 63 kluba.

 Predavanje

O autizmu i drugim razvojnim poremećajima

Metković, 19.3.2013. - U srijedu, 20. ožujka u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković stručni djelatnici Centra za autizam Split održati će predavanje na temu Osnovni pristup u radu s djecom s pervazivnim razvojnim poremećajem. Organizator je Centar za socijalnu skrb Metković, a predavanje, koje započinje u 11 sati, namijenjeno je korisnicima iz evidencije Centra, stručnim osobama i svima koji su zainteresirani.

 

 Gradske vijesti

Dvije tribine o legalizaciji

Metković, 19.3.2013. - U organizaciji Grada Metkovića i mjesnih odbora Centar i Sv. Nikola prošle subote i nedjelje su u Gradskom kulturnom središtu Metković održane dvije javne tribine o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata. Aktualnost teme privukla je velik broj zainteresiranih građana koji su se željeli podrobnije upoznati s detaljima postupka legalizacije.

 Šport

Kajak-kanu reprezentativci u Metkoviću

Metković, 19.3.2013. - Jutros smo na Velikoj rivi u zagrijavanju zatekli hrvatske reprezentativce – kajakaše i kanuiste koji će pod vodstvom prof. Vinka Miočevića u Metkoviću trenirati 12 dana. Od njih petnaestak većina su članovi mlade reprezentacije, a na pitanje smeta li im brza Neretva odgovorili su – nimalo.

 

 Predavanje

O kemijskoj analizi tla i biljnoga materijala

Metković, 19.3.2013. - Nakon što je jučer u Opuzenu u prostoru tvrtke Poljopromet i službeno otvoren laboratorij za analizu tla, u Hotelu Merlot je organizirano predavanje za poljoprivrednike na temu Nužnost kemijskih analiza tla i biljnog materijala u svrhu racionalne gnojidbe voća i povrća.

 Šport

Završena 2. međunarodna futsal liga za mlade

Metković, 18.3.2013. - Jučer je u organizaciji MNK Metković u Dvorani Gimnazije Metković održana završnica Druge međunarodne futsal lige za mlade 2013. čiji je inicijator Mirko Vrcan trener HMNK Vrgorac GTP.

 Šport

Neretva – Neretvanac 2:0

Metković, 18.3.2013. - Na igralištu Iza Vage jučer su u 18. kolu 3. HNL - jug snage odmjerili vječni rivali, NK Neretva i NK Neretvanac, a susret je završio rezultatom 2:0. Junak utakmice bio je Andrija Milinković koji je bio dvostruki strijelac za domaće. Milinković je prvi gol zabio u 37. minuti, a konačnih 2:0 potvrdio je u 85. minuti.

 Prenosimo

Kako je dobitnik iz Metkovića iznenadio suprugu

Metković, 18.3.2013. - Prije dva tjedna nakon više od godinu dana pogođena je "šestica", a tada se saznalo da je sretni igrač svoj listić odigrao u petak, 1. ožujka, u 9:08 sati u Metkoviću. Za samo 19 kuna, s odigranim sistemskim listićem za Loto 6/45 i Joker brojem, postao je dobitnik Jackpota Lota 6/45 od 6,066.481,63 kn – donosi index.hr.

 

 Tradicija

Crkveni pučki pjevači u Katunima

Metković, 18.3.2013. - Pučki crkveni pjevači iz sedam župa Neretvanskog dekanata u prošlu subotu su održali koncert korizmenih napjeva u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u župi Katuni-Kreševo u općini Šestanovac.

 Seminar

Fiskalizacija za trgovce i samostalna zanimanja

Metković, 18.3.2013. - Porezna uprava, Područni ured Dubrovnik organizira 20. ožujka (srijeda) u Metkoviću seminar na temu Fiskalizacija za trgovce i samostalna zanimanja.

 Policija

Bolja suradnja graničnih policija RH i BiH

Metković, 18.3.2013. - U sjedištu Terenskog ureda JUG Granične policije BiH u Čapljini je u petak potpisan protokol između Granične policije BiH i ravnateljstva policije MUP-a RH o osnivanju zajedničkog kontakt centra na graničnom prijelazu Bijača (BiH) i Nova Sela (RH) – piše vecernji.ba
   Kako piše caportal.info na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti da građani BiH od 1. srpnja u Hrvatsku ulaze s osobnim iskaznicama.

 

 Peticija

Roditelji prikupili 2398 potpisa

Metković, 17.3.2013. - Građanska inicijativa Roditelji doline Neretve jučer je pokraj košarkaškoga igrališta Gimnazije Metković održala tiskovnu konferenciju na kojoj su podnijeli izvješće o potpisivanju peticije protiv tzv. četvrtoga modula zdravstvenoga odgoja koji se nedavno počeo predavati u hrvatskim školama.

 Obljetnice

Sorry - govorimo hrvatski!

Metković, 17.3.2013. - Svjesni da najvrjednije što unose u Europsku uniju je materinski jezik, učenici Gimnazije Metković, zajedno s profesoricama Ivankom Ujdur i Lidijom Puljan, pretvorili su njezinu aulu u slikopis vrijednosti hrvatskoga jezika, obilježavajući tako obljetnicu Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika. Čitav prošli tjedan bio je posvećen sjećanju na 1967., pokušaju da se u Ustav SFRJ unese odredba o samostalnosti hrvatskoga jezika i upozori Beograd da Hrvati postoje.

 vodostaj Neretve

Neretva značajno opala

Metković, 16.3.2013. - Jutros nas je, unatoč buri hladnu vremenu, obradovao pogled na Neretvu čiji je vodostaj je oko 8,30 iznosio 250 cm. Nadamo se da kiše najavljene za ponedjeljak i utorak neće donijeti nove probleme.

 

 vodostaj Neretve

Neretva visoka, ali stabilna

Metković, 15.3.2013. - Iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine dobili smo informaciju da je stanje na akumulacijama na rijeci Neretvi pod kontrolom te da se prelijevanje vode izvodi na branama HE Jablanica i HE Grabovica, dok na HE Salakovac voda prolazi samo kroz turbine, tj. nema dodatnoga prelijevanja na kruni brane.

 Obavijest

Kamo s različitim vrstama otpada?

Metković, 15.3.2013. - Povodom objavljene vijesti o neadekvatnom odlaganju različitoga otpada, iz Čistoće Metković stigao nam je dopis kojim se građani detaljno obavještavaju kako odlagati otpad koji nije uobičajeni kućni otpad za koji su predviđeni mali kontejneri. Pročitajte.

 

 Tisak

Sutra novi Metkovski vjesnik

Metković, 14.3.2013. - Nakon devet mjeseci stanke izašao je 57. broj Metkovskoga vjesnika. Sutra će se u standardnoj nakladi od 5000 primjeraka naći na uobičajenim mjestima po gradu.

 vodostaj Neretve

Neretva na 284 cm

Metković, 14.3.2013. - Večeras oko 20 sati Neretva je narasla na 284 cm, što je još uvijek desetak centimetara niže od maksimuma zabilježenoga u siječnju. Inače, u Metkoviću je do sedam sati jutros, računajući prethodna 24 sata, palo čak 49 litara kiše po metru četvornome. Dobra vijest je da, barem nakratko okreće na buru pa će i Neretva lakše do mora. Neka vas ujutro ne iznenadi snijeg po okolnim brdima.

 

 Poljoprivreda

U Opuzenu laboratorij za analizu tla

Metković, 14.3.2013. - U Opuzenu će se u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi 18. ožujka otvoriti suvremen laboratorij za analizu tla. Tim povodom će se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Hotelu Merlot održati predavanje za neretvanske poljoprivrednike.

 Obavijest

U kontejnere samo kućni otpad

Metković, 14.3.2013. - Iz Gradske čistoće upozoravaju na neodgovorno ponašanje nekih građana koji u kontejnere predviđene isključivo za kućni otpad bacaju čak i građevinski otpad nastao renoviranjem njihovih stanova.

 Obavijest

Tribine o legalizaciji bespravnih objekata

Metković, 13.3.2013. - Grad Metković i Mjesni odbori Centar i sv. Nikola pozivaju građane na javne tribine olegalizaciji bespravnih građevina.

 Obrazovanje

Izvrsni rezultati mladih tehničara

Metković, 11.3.2013. - Na Županijskome natjecanju mladih tehničara održanome 8. ožujka u Dubrovniku sudjelovalo je pod mentorstvom prof. Marine Nikolić sedmero učenika iz OŠ Stjepana Radića. Postigli su izvrsne rezultate osvojivši četiri prva mjesta i plasman na Državno natjecanje.

 Obrazovanje

Anteji Filipi Stojić prva nagrada

Metković, 11.3.2013. - Na Međunarodnom glazbenom natjecanju „Davorin Jenko“, koje se održalo u Beogradu, u kategoriji Saksofon junior A nastupila je naša mala sugrađanka Antea Filipa Stojić i osvojila prvu nagradu.

 Gradske vijesti

Koalicija SDP-HNS darivala cvijeće

Metković, 9.3.2013. - Na jučerašnji Dan žena članovi metkovske Koalicije SDP-HNS su u manje od pola sata u blizini Gradske tržnice svojim sugrađankama i sugrađanima podijelili 1000 narančastih gerbera, 700 jaglaca, te 400 magnetića sa crvenim srcima dobrih promjena koje su izradili članovi udruge Prijatelj iz Metkovića.

 Obavijest

Oprez pri spaljivanju biljnog otpada

Metković, 9.3.2013. - Policijska postaja Metković poziva sve građane na oprez prilikom loženja vatre odnosno spaljivanja biljnog otpada na otvorenom prostoru.

 Gradske vijesti

Večeras zabava u 'Coco' klubu

Metković, 8.3.2013. - U preuređenome prostoru bivše diskoteke Adrenalin večeras će biti zabava povodom današnjega Dana žena. Za štimung su zadužene domaće snage: Grupa Slatka tajna i DJ Andro. Ulaz je besplatan.

 

 Gradske vijesti

Druženje žena HSS-a

Metković, 8.3.2013. - U povodu Dana žena sinoć je u Restoranu Adria organizacija žena HSS-a Hrvatsko srce za svoje članice priredila prigodno druženje.

 Obrazovanje

Publici najbolji filmovi Gimnazije Metković

Metković, 8.3.2013. - Od 1. listopada 2012. do 15. siječnja 2013. održano je međunarodno on-line natjecanje partnerskih škola Goethe Instituta Märchen (Bajke). Natjecatelji su imali zadatak snimiti trominutni filma na njemačkom jeziku uz obvezne motive iz bajke: ogledalo, jabuka i prsten.

 Politika

Most predstavio okvirnu strategiju razvoja

Metković, 8.3.2013. - Na sinoćnjoj tiskovnoj konferenciji stranka Most nezavisnih lista predstavila je svoj Okvir dugoročne strategije razvoja grada Metkovića pod nazivom Metković 2021.

 Promet

Popravljen makadamski put do Orepka

Metković, 8.3.2013. - Inicijativni odbor Udruge Podgrede – Crni dolac prije mjesec dana pokrenuo je akciju popravka i čišćenja puta Vid-Podgrede-Vreštica. U desetak akcija uz put od Gnjile do Orepka uklonjeno je granje koje se nekontrolirano nadvilo nad put nakon čega je cijela dionica nasuta tamponom.

 Tisak

Gabrić o incidentu u Športskoj

Metković, 8.3.2013. - Sinoć je portal index.hr objavio vijest da je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić u Športskoj ulici u Metkoviću napao Peru Kežića, uhvativši ga za vrat.

 Obavijest

Prevencija u zaštiti maloljetnih osoba

Metković, 7.3.2013. - U sklopu aktivnosti usmjerenih na prevenciju rizičnih ponašanja mladih, policija kontinuirano, a posebno u dane vikenda, samostalno ili u suradnji s državnim inspektoratom provodi nadzor ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja poštivanja zakonske odredbe koja se odnosi na usluživanje alkoholnih pića maloljetnim osobama.

 Policija

Kada u bankomatu zaboravite karticu

Metković, 7.3.2013. - U Policijskoj postaji Metković dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo krađe na štetu 32-godišnjaka.

 Gradske vijesti

Do kraja godine i voda iz Pruda

Metković, 6.3.2013. - Nastavljeni su radovi na izgradnji priključnoga cjevovoda gradske vodospreme s vodocrpilištem u Prudu, čime će se gradu osigurati pitka voda kada ona iz Doljana bude neispravna za piće.

 Kazalište

Zijah Sokolović ponovno nasmijao

Metković, 6.3.2013. - Poznati bosansko-hercegovački glumac Zijah Sokolović sinoć se u Gradskom kulturnom središtu Metković publici predstavio s monodramom Međuigre od 0-24. Riječ je o kabaretskom komadu sastavljenom od niza kratkih razmišljanja o naizgled nevažnim sitnicama koje suvremeni čovjek propušta ili odgađa zbog nekih drugih neodgodivih obveza.

 Kultura

Podrška muzejima i galerijama u BiH

Metković, 6.3.2013. - I dva muzeja s područja Metkovića pridružila su se akciji u kojoj u svijetu sudjeluje preko 200 kulturnih institucija, muzeja i galerija tako što su prekrile pojedine eksponate, pa čak i zatvorile svoja vrata u znak solidarnosti s katastrofalnim položajem institucija kulture u Bosni i Hercegovini.

 Šport

Dječaci NK Neretve drugi u Međugorju

Metković, 5.3.2013. - Darko Zeljić, trener pionira NK Neretva, javio nam se s viješću da su pioniri NK Neretve (dječaci rođeni 1998. i mlađi) sudjelovali na velikom nogometnom turniru u Međugorju te sjajnim igrama osvojili 2. mjesto, izgubivši u finalu sa 1:0 od RNK Split kojega su Metkovci istim rezultatom pobijedili u skupini.

 Radionica

Prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo

Metković, 5.3.2013. - Prošle je subote Gradska knjižnica Metković za mlađe korisnike organizirala i drugu ovogodišnji radionicu. Tema radionice bila je Prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo, a sudjelovala su djeca prvih i drugih razreda osnovne škole.

 Dobra vijest

Sutra svi na benzinske

Metković, 4.3.2013. - Sutra svi na benzinske i punite do vrha. Ponesete i bidone. Kako javlja Hina, od sutra će većina benzina pojeftiniti za jednu lipu. Blago se nama.

 

 Dolina Neretve

Održana Sedma 'Noć Neretvana'

Metković, 4.3.2013. - Sedma Noć Neretvana u organizaciji Društva Neretvana i prijatelja Neretve održana je u subotu 2. ožujka u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu. Uz nastup klape „Komin“ iz Zagreba i pozdrave kneza Domagoja zagrebačke Neretvane i njihove goste do ranih je jutarnjih sati u odličnome raspoloženju držala grupa „Garcia“ i trio iz Metkovića.

 Humanost

Prikupljeno 56 doza krvi

Metković, 4.3.2013. - Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Metković održana druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji su se odazvala ukupno 72 darivatelja od čega pet novih, a prikupljeno je 56 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Prenosimo

Dajte nam više vremena

Metković, 3.3.2013. - Jučer je negdje objavljeno britansko istraživanje prema kojemu se unuci više oslanjaju na Google nego na iskustvo svojih djedova i baka. Danas Deutsche Welle donosi vijest o prosvjedu djece koja skupa sa svojim roditeljima traže više vremena za život u obitelji. Mali Nijemci, držimo vam palčeve, možda se izborite i za bolje sutra malih Hrvata.

 

 Vandalizam

Junaci našega doba

Metković, 3.3.2013. - Sunčano i hladno nedjeljno jutro u Ulici Ivana Gundulića bilo bi još ljepše da na nekoliko koraka dalje prizor ne kvare ostaci spaljenoga kontejnera za otpad.

 Zdravlje

Europski dan logopedije

Metković, 3.3.2013. - Povodom obilježavanja Europskog dana logopedije metkovski logopedi i članovi Hrvatskog logopedskog društva, podružnice Dubrovačko-neretvanske županije, održat će 6. ožujka Dan otvorenih vrata.

 Iz susjedstva

S radom započeo vrtić u Otrić-Seocima

Metković, 2.3.2013. - Jučer je i službeno s radom započeo Područni vrtić Otrić-Seoci koji će u buduće djelovati u sastavu Dječjeg vrtića Metković. Time se počeo primjenjivati Sporazum o financiranju djelatnosti Područnog vrtića Otrić-Seoci sklopljen između Grada Metkovića, Općine Pojezerje i Dječjeg vrtića Metković, a koji su vijećnici Gradskog vijeća grada Metkovića usvojili prošle godine u studenome na 26. sjednici Vijeća.

 Gradske vijesti

Desetak mladih 'prosvjedovalo' u Metkoviću

Metković, 1.3.2013. - Za danas najavljivan prosvjed u svim većim hrvatskim gradovima nije se ni osjetio u Metkoviću koji je stavljen na popis gradova prosvjednika. Na Trgu kralja Tomislava okupila se mala skupina mladih koja se čudila kako im se ne pridružuje više „prijatelja“ s Facebooka. Tako je to kada je riječ prijatelj olako postala friend. Naravno, ovim ne mislimo umanjiti njihovu potrebu da se čuje i njihova riječ, ali sve je lakše iz tople sobe putem tipkovnice.

 

 Zanimljivosti

Metkovske legende

Metković, 1.3.2013. - Prije tri i pol mjeseca objavili smo vijest Zgrađanska nostalgija. Radilo se o uratku našega bivšeg sugrađanina Ive Nuića koji daleko od Metkovića piše i uglazbljuje pjesme što ga vraćaju u mladost. Najnoviji njegov rad zove se Metkovske legende.

 

 Vrijeme

Pozdrav proljeću

Metković, 1.3.2013. - Iako ćemo do kalendarskoga proljeća čekati još 20 dana ovome marunu ono je već stiglo. Jedino što će nam ovih dana smetati je zimska odjeća koju treba imati ujutro da bismo na podne poželjeli kratke rukave.

 

 Policija

Pokušaj provale

Metković, 1.3.2013. - U srijedu, 27. veljače, oko 23,15 sati policijski službenici su pri pokušaju provale u autopraonicu koja se nalazi u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću zatekli 29-godišnjaka iz Metkovića.

 

Vijesti iz 3. 2013.
ukupno 88

Vjernici se okupili na misama

Običaj Barabana na Veliku subotu

Zbog nevremena otkazana procesija

Bakalar na Veliki petak

Započelo Vazmeno trodnevlje

Poginula 49-godišnjakinja

Popis biračkih mjesta EU izbore

Gradilište A1 kraj Maloga Prologa

Humanitarna prodaja u 'Dnevnom boravku'

Debelo gulite zeleni krumpir

Festival žudija ove godine u Rogotinu

Osnovan Lions klub 'Narona' Metković

Moližani posjetili radionicu 'Prijatelja'

HGSS spasio psa iz jame na Šibanici

Muka Gospodina našega

Bronca za KK 'Knez Domagoj'

Žene HSS-a dijelile maslinove grančice

'Kreket' putuje na Državno

Neretvanske fotografije u Zagrebu

Obilježen Dan narcisa

Kolodvor u Metkoviću prije 120 godina

Adio prošeku

Dan darovitih učenika

Nikolić predsjednik Hrvatskog domobrana

22. ožujka – Svjetski dan voda

Od 1. travnja novi val fiskalizacije

Domagoj Vidović među nagrađenima

Radionica o poremećajima iz autističnog spektra

Lijevo, desno, nigdje moga stana

Osam medalja za KK knez Domagoj

'Svi me vole samo tata ne'

Počivaj u miru Strašni Lave

Svim srcem za Roka

Susret s književnicom Sanjom Pilić

Lovre Laskač prvi na Državnom natjecanju

O neretvanskoj baštini

Iz EP BiH kažu da nema opasnosti

Neretva naglo raste

Novi uspjeh pionira NK Neretve

Četiri medalje iz Splita

O autizmu i drugim razvojnim poremećajima

Dvije tribine o legalizaciji

Kajak-kanu reprezentativci u Metkoviću

O kemijskoj analizi tla i biljnoga materijala

Završena 2. međunarodna futsal liga za mlade

Neretva – Neretvanac 2:0

Kako je dobitnik iz Metkovića iznenadio suprugu

Crkveni pučki pjevači u Katunima

Fiskalizacija za trgovce i samostalna zanimanja

Bolja suradnja graničnih policija RH i BiH

Roditelji prikupili 2398 potpisa

Sorry - govorimo hrvatski!

Neretva značajno opala

Neretva visoka, ali stabilna

Kamo s različitim vrstama otpada?

Sutra novi Metkovski vjesnik

Neretva na 284 cm

U Opuzenu laboratorij za analizu tla

U kontejnere samo kućni otpad

Tribine o legalizaciji bespravnih objekata

Izvrsni rezultati mladih tehničara

Anteji Filipi Stojić prva nagrada

Koalicija SDP-HNS darivala cvijeće

Oprez pri spaljivanju biljnog otpada

Večeras zabava u 'Coco' klubu

Druženje žena HSS-a

Publici najbolji filmovi Gimnazije Metković

Most predstavio okvirnu strategiju razvoja

Popravljen makadamski put do Orepka

Gabrić o incidentu u Športskoj

Prevencija u zaštiti maloljetnih osoba

Kada u bankomatu zaboravite karticu

Do kraja godine i voda iz Pruda

Zijah Sokolović ponovno nasmijao

Podrška muzejima i galerijama u BiH

Dječaci NK Neretve drugi u Međugorju

Prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo

Sutra svi na benzinske

Održana Sedma 'Noć Neretvana'

Prikupljeno 56 doza krvi

Dajte nam više vremena

Junaci našega doba

Europski dan logopedije

S radom započeo vrtić u Otrić-Seocima

Desetak mladih 'prosvjedovalo' u Metkoviću

Metkovske legende

Pozdrav proljeću

Pokušaj provale

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01