-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradska uprava

Grmoja: Gradsko vijeće je o nagradama odlučilo temeljem argumenata

Metković, 30.6.2016. - Povodom napisa o netransparentnoj dodjeli nagrada Grada Metkovića oglasio se zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja.

 Rukomet

Tko će pristati na ujedinjenje pod novim klubom u interesu oporavka metkovskoga rukometa?

Metković, 30.6.2016. - Danas je u prostorijama Gradske uprave na inicijativu Sportske zajednice Grada Metkovića održan sastanak predstavnika RK Škola rukometa i RK Metković 1963, na kojemu su nazočili predstavnici tih klubova Stanko Vidović, Davor Planinić, Ivo Veraja i Matko Jerković, uime Grada Metkovića gradonačelnica Katarina Ujdur, zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja i pročelnik JUO Mirko Volarević te uime Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko i Nino Šešelj.

 Obrazovanje

Gimnazija Metković četvrta u Hrvatskoj dobila digitalnu učionicu

Metković, 30.6.2016. - Danas je u Gimnaziji Metković svečano otvorena Učionica budućnosti, koju su kompanija Microsoft Hrvatska i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet opremili uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 Manifestacije

Sutra 'Cipolijada' u Športskoj

Metković, 30.6.2016. - U organizaciji Grada Metkovića, Turističke zajednice Grada Metkovića i ugostitelja iz Športske ulice sutra će se održati IV. Metkovska cipolijada.

 Poduzetništvo

Predstavljanje ‘Poduzetničkog inkubatora’

Metković, 30.6.2016. - Centar za poduzetništvo d.o.o. u suradnji s Udrugom za lokalni razvoj Pro futuro i Pučkim otvorenim učilištem u Pločama pozivaju na besplatnu prezentaciju pod nazivom Predstavljanje poduzetničkog inkubatora, koja će se održati 5. srpnja u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama s početkom u 10 sati.

 Manifestacije

Kino na desnoj strani grada

Metković, 30.6.2016. - Metkovsko ljeto nastavljeno je na prostoru ispred crkve sv. Nikole Biskupa besplatnom projekcijom crtanoga filma Blinky Bill: Neustrašiva koala, što se pokazalo izvrsnom zamisli.

 Policija

Upravni poslovi u PP Metković sutra od 14 do 20 sati

Metković, 29.6.2016. - Iz PP Metković obavještavaju građane da će sutra, 30. lipnja poslove oko prijave prebivališta, osobne iskaznice, putne isprave, registracije vozila, vozačke dozvole i sl. iznimno moći obavljati u vremenu od 14 do 20 sati u zgradi Opuzenke, gdje je privremeno preseljena Policijska postaja Metković. Razlog su HEP-ovi radovi na održavanju elektrodistribucijskog sustava pa iz PP Metković mole za razumijevanje.

 

 Rad udruga

Metkovski planinari na Velebitu

Metković, 29.6.2016. - Članovi Planinarskoga društva Gledavac uspjeli su u samo tri dana propješačiti poznatu Premužićevu planinarsku stazu u dužini od 57 kilometra, od Zavižana do Baških Oštarija na Velebitu. Četvorica su se metkovskih planinara uspjela popeti na Šatorinu, najviši vrh Srednjega Velebita, visok 1624 metra.

 

 Kultura

Uskoro počinje 2. Umjetnički festival 'Zen Opuzen'

Metković, 29.6.2016. - Umjetnički festival “Zen Opuzen”, u organizaciji Udruge Santa Valerio, zamišljen je kao platforma za uvođenje novih kulturno-društvenih aktivnosti u Opuzenu. Nastao je sa ciljem da dolinu Neretve približimo svijetu odnosno svijet Dolini i ove godine će se održati od 1. do 3. srpnja.

 Policija

Akcija prometne policije „Pješaci u prometu“

Metković, 29.6.2016. - Kako bi se povećala sigurnost pješaka, prometna policija će tijekom današnjeg dana na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti preventivno-represivnu akciju „Pješaci u prometu“.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje 'Opuzenka' i 'Rasadnik Prud'

Metković, 29.6.2016. - Zbog planiranih radova na izmjeni NN bloka u GTS 10 (20)/0,4 kV Opuzenka, 30. lipnja (četvrtak) od 8 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači u krugu tvrtke „Opuzenka“ i Vrtni centar „Rasadnik Prud“.

 

 Elektroopskrba

Bez struje Nova Sela i Pozla Gora

Metković, 27.6.2016. - Zbog planiranih radova zamjene postojećih stupova novim i zamjene vodiča na DV 10 kV Nova Sela – Pozla Gora, bez električne energije će od 28. do 30. lipnja (utorak, srijeda i četvrtak) od 8 do 16 sati biti potrošači u naseljima: Čarapine, Šiljegova Lokva, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora.

 

 Policija

Provalio u kuću 85-godišnjakinje i ukrao novac, dokumente i bankovne kartice

Metković, 27.6.2016. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim da je u večernjim satima u utorak, 21. lipnja provalio u obiteljsku kuću na području Metkovića odakle je otuđio 1.400 kuna, osobne dokumente i bankovne kartice u vlasništvu 85-godišnjakinje. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 Turizam

Ljepotani uz Malu rivu

Metković, 27.6.2016. - Nakon jučerašnjega nevremena ponovno lijepa slika na Neretvi, kojoj pridonose i ljepotani privezani uz Malu rivu. Thurgau Dalmatia stari je naš znanac i ove ćemo ga sezone viđati još puno puta, dok je Mystic u Metković uplovio drugi put i više ga ove godine nećemo viđati. Nadamo se da će ga Agencija ID Riva tours dogodine uvrstiti u redovan program uplovljavanja u Metković.

 Rad udruga

'Leptirići' na svečanom prijmu na poziv predsjednice Grabar Kitarović

Metković, 26.6.2016. - Predsjednik UCDPDN Leptirići i nekoliko članova Udruge imali su čast biti gostima na svečanom prijmu u povodu četvrt stoljeća hrvatske državnosti održanom u Uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

 Nevrijeme

Kratkotrajno nevrijeme zabrinulo poljoprivrednike

Metković, 26.6.2016. - Jako nevrijeme praćeno tučom, koje je pogodilo dijelove Bosne i Hercegovine, nas je čini se tek rubno zahvatilo pa nije bilo veće štete.

 Maraton lađa

Lađarima UL Sv. Ilija treće mjesto na regati Kneža-Korčula

Metković, 26.6.2016. - U organizaciji UL Žrnovski galijoti jučer je održana III. Lađarska regata Kneža-Korčula na kojoj se osam lađarskih posada natjecalo na stazi dugoj 10 kilometara. Najbrži su bili lađari Gusara iz Komina, druga je Stablina, a treći Sv. Ilija Metković. Vodeći dvojac potvrdio je da je glavni favorit ovogodišnjega Maratona lađa, dok će znatno najizvjesnija biti u borba sa treće mjesto. Više na www.maratonladja.hr.

 

 Šport

Krstičević, Boras i Šustić prve na regati u Kaštel Kambelovcu

Metković, 26.6.2016. - Jučer je u Kaštel Kambelovcu održana V. kup-regata VSD-a na kojoj su sudjelovali svi veslački klubovi iz Dalmacije te VK Iktus iz Osijeka, HVK Vukovar i VK Rama iz BiH. Razlog tome je 20. obljetnica od osnutka Veslačkoga kluba Marina Kaštela, na čemu im iz VK Neretvanski gusar posebno čestitaju.

 Gradske vijesti

Vijenci i svijeće u spomen poginulim hrvatskim braniteljima

Metković, 25.6.2016. - Povodom Dana državnosti jutros su predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, Grada Metkovića i političkih stranaka na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka te pred Spomenikom poginulim Metkovcima u Domovinskome ratu položili vijence i zapalili svijeće. Odrješenje za poginule branitelje na Groblju je molio fra Lukica Vojković, a na Velikoj rivi tome se svečanu činu pridružila Gradska glazba Metković. Vijenac je jučer položila i delegacija GO SDP-a Metković.

 Gradske vijesti

Kako smo se ispraznili od praznikovanja

Metković, 25.6.2016. - Jutros smo se ranije biciklom provezli praznim gradskim ulicama ne bismo li uhvatili dio prazničke atmosfere. Zastave uglavnom stidljivo proviruju iza stakala izloga i vrata poslovnih prostora, a rijetke su one što ponosno vijore na stjegovima. Tek državnim i gradskim zastavicama ukrašen Trg kralja Tomislava i Lučki most.

 Šport

Djevojčice iz RK 'Jerkovac' prve u Čapljini

Metković, 25.6.2016. - U Čapljini je održan tradicionalni rukometni turnir Lipanjske zore na kojemu je nastupila 21 momčad. RK Jerkovac nastupio je u dvjema kategorijama; djevojčice rođene 2006. i mlađe te rođene 2008. i mlađe.

 Obrana od poplave

Konačno konkretan dogovor o gradnji nasipa na bh. strani

Metković, 24.6.2016. - Danas su se u prostorijama Gradske knjižnice sastali predstavnici Grada Metkovića i Hrvatskih voda s predstavnicima Općine Čapljina i Agencije za vodno područje Jadranskoga mora iz Mostara, kako bi se utvrdilo u kojoj je fazi provedba Projekta izgradnje nasipa na području Gabele Polja te dogovorilo da se nastavak potrebnih predradnji podigne na što višu razinu.

 Koncert

Klapa i Orkestar HRM-a Metkoviću darovali koncert za Dan državnosti

Metković, 24.6.2016. - Pod ravnanjem maestra Tonćija Ćićerića sinoć su u Gradskome parku cjelovečernji koncert povodom Dana državnosti Republike Hrvatske održali Klapa HRM-a Sveti Juraj i Orkestar Hrvatske ratne mornarice.

 Šport

Spasio sam Ćorluku, a zbog Badelja razbio klupu! Perišić je bio 'novi Boban', a Srna je umalo završio u Varteksu

Metković, 24.6.2016. - Od reprezentativaca koji su na Čačićevu popisu, kroz moje ruke nisu prošli Brozović, Mandžukić, Vida, Rog, Subašić i “Švicarac” Rakitić, govori Ivan Gudelj za tjednik Max.

 

 Koncert

Klapa 'Sv. Juraj' i Orkestar HRM-a otvaraju Metkovsko ljeto 2016.

Metković, 23.6.2016. - Večeras u 21 sat u Gradskomu parku počinje cjelovečernji koncert Klape HRM-a Sveti Juraj o Orkestra Hrvatske ratane mornarice pod ravnanjem mo. Tonćija Ćićerića. Koncert je upriličen povodom Dana državnosti i prvi je događaj ovogodišnjega Metkovskog ljeta.

 

 Rad udruga

Druženje članova Udruge 'Život'

Metković, 23.6.2016. - Kako smo bili najavili, u prostorijama Edukativno-zdravstvenoga centra Draženović održano je druženje članova Udruge oboljelih od malignih bolesti Život, koja aktivno djeluje od 13. travnja ove godine.

 Vjerski život

Četiri stoljeća crkve svetoga Ivana Krstitelja na Vidonjama

Metković, 23.6.2016. - Župa Srca Isusova i Marijina u Zažablju ove godine slavi četiristo godina od izgradnje crkve svetoga Ivana Krstitelja na Vidonjama, koja je bila župna crkva do sve 1968., kada je sagrađena nova Srca Isusova i Marijina na Mliništu.

 Obrazovanje

Županijski stručni skup 'Istraživački usmjerena nastava'

Metković, 23.6.2016. - Agencija za odgoj i obrazovanje prošli je tjedan u metkovskome GKS-u organizirala stručni skup učitelja razredne nastave na temu Istraživački usmjerena nastava na kojemu su se okupili učitelji iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

 Gradske vijesti

Predstavnici Grada Metkovića položili vijenac pred Spomenikom u parku

Metković, 22.6.2016. - Danas su u Gradskome parku pred Spomenikom žrtvama fašizma članovi Gradske uprave, na čelu s gradonačelnicom Katarinom Ujdur i predsjednikom Gradskoga vijeća Marinom Verajom te sa saborskim zastupnikom Mariom Klobučićem, u znak sjećanja na stradale u II. svj. ratu položili vijenac i zapalili svijeće.

 Gradske vijesti

Metkovski SDP i HSU obilježili Dan antifašističke borbe

Metković, 22.6.2016. - Članovi metkovskoga SDP-a i HSU-a jučer su povodom 22. lipnja, Dana antifašističke borbe pred Spomenikom žrtvama fašizma u Gradskome parku položili vijence i zapalili svijeće.

 Glazba

Mimohod Gradske glazba Metković povodom 'Svjetska dana glazbe'

Metković, 22.6.2016. - Jučer je u predvečernjim satima Gradska glazba Metković u nešto pomlađenu sastavu mimohodom od Sportske ulice do Trga kralja Tomislava obilježila Svjetski dan glazbe.

 Gradska uprava

Gradsko vijeće potvrdilo sedam dobitnika javnih priznanja Grada Metkovića

Metković, 21.6.2016. - U Zgradi političkih stranaka u Metkoviću danas je pod predsjedavanjem Marina Veraje održana je XXVI. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je, između ostaloga, prihvaćeno Izvješće o izvršenju proračuna za 2015. godinu, usvojeni prijedlozi o načinu držanja kućnih ljubimaca na području Metkovića te je donesena odluka o dobitnicima javnih priznanja Grada Metkovića.

 Rad udruga

Kako pripremiti i zaštititi organizam tijekom ljeta

Metković, 21.6.2016. - Redovitim predavanjima iz ciklusa Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi nastavlja se informiranje korisnika Udruge Otac Ante Gabrić o načinima očuvanja zdravlja u starijim godinama.

 Radionica

Završila serija 'Upoznajmo vode zavičaja i ribe Neretve'

Metković, 21.6.2016. - U Prirodoslovnome muzeju Metković u subotu je završila serija radionica pod nazivom Upoznajmo vode zavičaja i ribe Neretve. Novo iznenađenje iz Muzeja najavljuju za 10 sati u subotu, 25. lipnja, a koje – objavit će u petak. I još jedna obavijest. Muzej će sutra biti zatvoren.

 Glazba

Jurica Popović objavio album 'Osobno' i u Dubrovniku snimio spot

Metković, 21.6.2016. - Prošloga je tjedna Jurica Popović Pop u Dubrovniku snimio spot za svoju pjesmu Ti i ja, koja se nalazi na upravo objavljenome albumu Osobno. Bila je to prigoda da s njime porazgovaramo uz kavu.

 Šport

Podrška kapetanu Srni

Metković, 21.6.2016. - Sinoć je na Trgu kralja Tomislava, metkovskoj pjaci, pred današnju važnu utakmicu sa Španjolskom postavljen natpis podrške kapetanu nogometne reprezentacije Dariju Srni. Prisjetimo se kako su to Metkovci napravili prije dvije godine.

 

 In memoriam

Sjećanje na lipanjske žrtve

Metković, 21.6.2016. - Članovi metkovskoga HSS-a jučer su se polaganjem vijenca pred spomenikom Stjepanu Radiću u Metkoviću prisjetili događaja iz 1928. godine, kada je eksponent velikosrpske politike Puniša Račić u Narodnoj skupštini ustrijelio zastupnike HSS-a Stjepana Radića, Pavla Radića, Đuru Basarička, Ivana Pernara i Ivana Granđu. Đuro Basariček i Pavle Radić smrtno su ranjeni, a Stjepan Radić je od posljedica atentata umro 8. kolovoza te godine.

 

 Obrazovanje

Gimnazijalci u Bugarskoj s 'Erasmus plus' projektom

Metković, 21.6.2016. - Protekloga tjedna naši su se gimnazijalci sa svojim profesori vratili s još jednoga projektnog putovanja, ovoga puta u Bugarsku – izvijestila nas je prof. Branka Vladimir.

 Obljetnice

55 godina (od mature) im je tek

Metković, 20.6.2016. - Četvrti naraštaj maturanata Gimnazije Metković okupio se u subotu na proslavi 55-te obljetnice maturiranja. Od 54 maturanata iz dva razreda na proslavu ih je došlo 18.

 Zanimljivosti

Najduži dani i najkraće noći

Metković, 20.6.2016. - Danas i sutra sunce u Metkoviću izlazi u 5:10 (zbog okolnih brda vidimo ga kasnije), a zalazi u 20:32 pa ćemo imati dva najduža dana i dvije najkraće noći. Kalendarsko ljeto nastupa večeras u 22:34 po univerzalnom vremenu, tj. u 0:34 po našem lokalnom, i trajat će do 22. rujna.

 Domovinski rat

Veterani IV. gbr. na svečanosti u Vašarovićima

Metković, 19.6.2016. - Veterani IV. gardijske brigade DNŽ sudjelovali su na svečanosti otkrivanja nadgrobnoga spomenika s bistama braće Pave i Nediljka Vegara, održanoj u subotu, 18. lipnja na mjesnom groblju u Vašarovićima u općini Ljubuški.

 Predstavljanje knjige

'Druga strana rijeke' Tonće Anković

Metković, 19.6.2016. - Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću sinoć je u Galeriji metkovskoga GKS-a upriličio predstavljanje knjige Druga strana rijeke, autorice Tonće Anković.

 In memoriam

Dva desetljeća bez profesora Jurjevića

Metković, 19.6.2016. - Na današnji dan, točno prije 20 godina iznenada nas je u 61. godini napustio profesor Petar Pero Jurjević, koji je svojom profesionalnim i svestranim sportskim i društvenim djelovanjem ostavio dubok trag u životu našega grada.

 Obrazovanje

'Mali princ u Dubrovačkoj 20/3'

Metković, 18.6.2016. - U vrtu Dječjega vrtića Leut prekjučer je održana priredba Mali Princ u Dubrovačkoj 20/3, na kojoj je u roditelje i rodbinu mališana bila i gradonačelnica Katarina Ujdur.

 Glazba

Klapi Sveti Nikola u Bolu najviše glasova publike

Metković, 18.6.2016. - U Bolu na Braču jučer je šesnaesti put održana Večer klapa debitanata 50-tog Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. Najviše glasova publike dobila je metkovska Klapa Sveti Nikola i tako se plasirala na izborne večeri u Omišu.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnica primila kćer poznatoga američkog vinara

Metković, 17.6.2016. - Gradonačelnica Katarina Ujdur danas je u prostorijama Gradske knjižnice Metković primila gđu Violetu Grgich, koja je u Hrvatsku stigla u pratnji supruga i sina te najboljih američkih distributera poznatih vina Grgich Hills.

 Šport

Što reći?

Metković, 17.6.2016. - Hrvatska je izvrsnom igrom bila na putu pridružiti se nekolicini reprezentacija sa stopostotnim učinkom. Fantastično navijanje publike na stadionu, a onda su na scenu stupili oni o kojima se govori samo nakon ovakvih sramoćenja Hrvatske, a potom se sve zaboravi. Dobro raspoloženje naših navijača snimili smo tijekom prvoga poluvremena.

 Obavijest

U utorak dulje radno vrijeme kafića

Metković, 17.6.2016. - Grad Metković je na zahtjev ugostitelja odobrio produljenje radnog vremena ugostiteljskih objekata 21. lipnja do dva sata iza ponoći pa nakon utakmice Hrvatska – Španjolska možete u svome omiljenom kafiću dulje slaviti pobjedu Vatrenih - javljaju iz Udruge obrtnika Metković.

 

 Javna rasprava

Prijedlog Izmjena i dopuna DPU 'Poslovna zona Dubravica'

Metković, 17.6.2016. - Grad Metković poziva od 27. lipnja do zaključno 4. srpnja 2016. godine na javnu raspravu (javni uvid) o Prijedlogu Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja „Poslovna zona Dubravica“.

 In memoriam

Umro je Radoslav Dodig

Metković, 17.6.2016. - Danas je u 63. godini umro Radoslav Dodig, široj javnosti poznat kao apsolutni pobjednik Kviskoteke 1986. godine, metkovskoj kao dugogodišnji profesor latinskoga jezika u Gimnaziji Metković, a stručnoj kako vrstan filolog i arheolog, znalac široka spektra.

 Folklor

Završni koncert dječjih skupina KUD-a Metković

Metković, 17.6.2016. - Šest dječjih skupina i Mandolinski orkestar KUD-a Metković sinoć su u prepunoj kazališnoj dvorani GKS-a pokazali što su naučili tijekom protekle nastavne godine. Najmlađi su nastupili s dječjim pjesmicama i brojalicama, dok se kod najstarijih vidjelo da su pred vratima prve postave.

 Humanost

35 doza krvi za OB Dubrovnik

Metković, 16.6.2016. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković danas je u predvorju GKS-a provelo petu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvao 51 darivatelj. Za OB Dubrovnik prikupljeno je 35 doza krvi.

 

 Metković 600

Postavimo spomenik metkovskom rukometu

Metković, 15.6.2016. - Evo prijedloga gradskoj vlasti, Turističkoj zajednici, rukometnim djelatnicima i svim poštovateljima metkovskoga rukometa.

 Policija

Policija u Metkoviću provjerava fiktivna prebivališta

Metković, 15.6.2016. - Velika akcija Mosta u Metkoviću: po Orepićevom nalogu traje masovno 'čišćenje' HDZ-ovih fiktivnih birača – naslov je to članka iz Slobodne Dalmacije o akciji policije koja provjerava žive li svi prijavljeni na svojim adresama.

 

 Obrtništvo

INA novi partner u projektu „Zajednička nabava – HOK ZNA“

Metković, 15.6.2016. - Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore i INA-Industrija nafte, d.d. osigurat će se povoljniji uvjeti opskrbe naftnim derivatima za obrtnike na području cijele Hrvatske. Svečanim potpisivanjem Sporazuma, definirana je suradnja HOK-a i Ine s namjerom poticanja razvoja obrtništva kroz povoljnije uvjete opskrbe naftnim derivatima za članove HOK-a na području cijele Hrvatske.

 Domovinski rat

Veterani na obilježavanju 24. obljetnice Operacije 'Lipanjske zore'

Metković, 15.6.2016. - U obilježavanju 24. obljetnice Operacije Lipanjske zore i Dana oslobođenja Bune kraj Mostara, jučer su osim obitelji poginulih branitelja, veterana ratnih postrojbi HVO-a, mještana i dužnosnika sudjelovali i veterani IV. gardijske brigade iz krovne Udruge te podružnica iz Vrgorca i Dubrovačko-neretvanske županije.

 Manifestacije

Metkovsko ljeto 2016. otvaraju Klapa 'Sv. Juraj' i Orkestar Hrvatske ratne mornarice

Metković, 15.6.2016. - Povodom Dana državnosti u Gradskom parku će u četvrtak, 23. lipnja nastupiti Klapa Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i Orkestar Hrvatske ratne mornarice. Koncert počinje u 21 sat i njime će se otvoriti ovogodišnje Metkovsko ljeto.

 Poljoprivreda

Predavanje na temu 'Certificiranje neretvanske mandarine zaštićene oznakom izvornosti

Metković, 14.6.2016. - Sutra, 15. lipnja u 19 sati u Hotelu Merlot u Opuzenu održat će se predavanje na kojemu će svi zainteresirani moći saznati kako uspješno proći postupak certificiranja i dobivanja markica za označavanje mandarina zaštićenom oznakom Neretvanska mandarina.

 In memoriam

Delegacija HNS-a posjetila Čikin grob

Metković, 14.6.2016. - Delegacija HNS-a, koja ja na sahranu pok. Uzeira Srne stigla izravno iz kampa u Francuskoj, posjetila je i grob Ante Čike Martinca, dugogodišnjega djelatnika HNS-a koji nas je napustio prije 10 godina.

 

 Radionica

U subotu nova radionica u PMM-u

Metković, 14.6.2016. - Nastavlja se novi ciklus radionica za djecu u sklopu Programa Subota u Prirodoslovnom muzeju Metković. Prva je održana prošle subote, a sljedeća je 18. lipnja od 11 do 12 sati. Ponesite kutije, stare kolor-časopise, škarice i flomastere i upoznajte vode zavičaja i ribe Neretve.

 Poziv

Kvartovski sastanak u Prudu

Metković, 14.6.2016. - Gradonačelnica Katarina Ujdur poziva stanovnike Pruda na kvartovski sastanak koji će se održati u ponedjeljak, 20. lipnja u 19 sati u školi u Prudu. Na sastanku će uz nju biti direktori gradskih poduzeća, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo i komunalni redari.

 

 In memoriam

Oprostili smo se od naših Stipe i Uzeira

Metković, 13.6.2016. - Danas su na Groblje svetoga Ivana Nepumuka u Metkoviću ispraćeni posmrtni ostaci Stipe Pipinića i Uzeira Srne. Poštujući njihovu skromnost za života te privatnost ožalošćenih obitelji, objavljujemo tek dvije spojene fotografije niske razlučivosti. Neka im je pokoj vječni!

 

 Vjerski život

Proslava Svetoga Ante na Dubravici

Metković, 13.6.2016. - U metkovskome Svetištu svetoga Antuna Padovanskoga, svetoga Ante, danas su održane tri mise, a večernjoj je prethodila procesija sa svečevim kipom. Loše vrijeme nije spriječilo stotine vjernika da pohode to omiljeno mjesto na kojemu je kapelica svetoga Ante sagrađena davne 1852. godine.

 Šport

Šustić s Bleda donijela dvije bronce

Metković, 13.6.2016. - Tijekom svibnja u VK Neretvanski gusar uspješno su proveli EE akciju, radi čega zahvaljuju svima koji su im u tome pomogli. Također, započeli su s redovnim održavanjem vanjskih površina klupskoga hangara i pontona. Nakon kupljenoga novog skifa, protekli su tjedan kupili dva para novih vesala za kadete.

 Rad udruga

Volonteri 'Brkate sjenice' u posjetu kolegama iz BiH

Metković, 13.6.2016. - Volonteri Ornitološke udruge Brkata sjenica uz vijest su objavili zanimljivu fotografiju. Prilikom prošlotjednoga posjeta kolegama iz Bosne i Hercegovine obišli su nekoliko zanimljivih mjesta, a jedno od njih je velika kolonija bregunica u blizini Bune.

 Koncert

Banjalučke etnogrupa 'Trag' nastupila u GKS-u

Metković, 13.6.2016. - Pravoslavna parohija Metković sinoć je svojim vjernicima i građanima Metkovića darovala zanimljiv koncert banjalučke grupe Trag koja njeguje etnoglazbu država s prostora Balkana.

 In memoriam

Napustili su nas Stipo Pipinić i Uzeir Srna

Metković, 12.6.2016. - Dvoje naših sugrađana, od kojih je svatko nas svoj način utisnuo pečat u život našega grada, umrli su u razmaku od nekoliko sati.

 Vjerski život

Hodočašće Svetome Anti

Metković, 12.6.2016. - Kapelica sv. Ante na Repu u Dubravici tradicionalno je mjesto hodočašća uoči Svetoga Ante. U pravilu do nje se hoda pješice, no neuobičajeno vrijeme za ovo doba godine prorijedilo je broj pješaka u odnosu na automobiliste. Stoga ni pripadnici DVD-a Metković, koji su dežurali s cisternom pitke vode, nisu imali puno posla, ali smo sigurni da će s time nastaviti i ubuduće kada hodočašće bude po puno toplijemu vremenu.

 Šport

Još dva sata do premijerne utakmice naše reprezentacije

Metković, 12.6.2016. - Danas oko podne prođirali smo središtem grada i vidjeli da su neki kafići već spremni za premijerni nastup naše nogometne reprezentacije na Euru 2016. Na pitanje „Hoće li Hrvatska izgubiti“, odgovor je bio jednoglasan – jok!

 

 Šport

Metkovke i službeno u najboljem društvu

Metković, 12.6.2016. - Od ove jeseni gledat ćemo u Metkoviću najbolje što hrvatski ženski nogomet ima. U tome će se društvu naći metkovske sportske ljubimice, čiji je strelovit uspon do I. HRL vjerojatno zbunio i nogometne stručnjake.

 Vrijeme

Oblaci nad Europom

Metković, 12.6.2016. - Ovako izgleda nebo nad Europom danas u 10:50. Opet će biti kiše, čini se i sutra.

 

 Obljetnice

Trgovci proslavili 50-tu obljetnicu mature

Metković, 12.6.2016. - Naraštaj maturanata legendarne metkovske Škole učenika u privredi, koji je maturirao 1966., jučer se okupio u Restoranu Dalmacija na proslavi pola stoljeća od završavanja te škole. Od njih 58, koliko ih je maturiralo, na proslavu je došlo 28, a 14 ih nije više živo. Svojim bivšim učenicima pridružili su se i njihovi profesori Ante Nonković i Ivan Jurić.

 

 Vrijeme

Noćas napadalo 60 litra kiše

Metković, 12.6.2016. - Nastavlja se vrijeme slično svibnju koji je bio iznimno kišan. Prema podacima koje nam je dao Dragan Tolić, u 12 svibanjskih kišnih dana napadao je čak 201 litar po metru četvornome, što je primjereno zimskim mjesecima. Tako je 20. svibnja palo 85 litara kiše , a dan poslije 48 litara.

 

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića obilježila Dan škole

Metković, 11.6.2016. - Danas je 11. lipnja, dan kada je 1871. rođen Stjepan Radić i nadnevak koji je za Dan škole uzela metkovska OŠ Stjepana Radića. Budući da je nastava gotova, svečana je proslava Dana škole upriličena prošli tjedan u prepunoj dvorani metkovskoga GKS-a.

 Obrazovanje

Adio, školo

Metković, 11.6.2016. - Za učenike su danas počeli ljetni praznici, a jučer su metkovski osnovnoškolci po ugledu na maturante bučno obilježili kraj nastave. Još samo da im počne pravo ljeto.

 

 Obrazovanje

Na ponos svojoj školi i gradu

Metković, 11.6.2016. - Već smo pisali o tome da je gradonačelnica Katarina Ujdur primila pobjednički tim Prism Spectrum iz Srednje škole Metković, koji je nedavno na Natječaju Balon Stellar 2015./16. odvojio prvu nagradu i 30 000 kuna, a jučer je u Srednjoj školi Metković javnosti svečano predstavljen Projekt Daedalus, kojim je Prism Spectrum u konkurenciji puno većih tehničkih škola iz Hrvatske pobijedio na Natječaju.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga Barbare Matejčić 'Kako ste?'

Metković, 10.6.2016. - U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Metković u srijedu je održano predstavljanje knjige Kako ste? autorice Barbare Matejčić. U jednoj od šest priča protagonistica je naša Neretvanka Ivana Nikolac, koja je u prometnoj nesreći ostala nepokretna od vrata naniže.

 Zdravlje

Udruga 'Život' poziva na druženje 20. lipnja

Metković, 10.6.2016. - Udruga oboljelih od malignih bolesti Život iz Metkovića počela je s radom 13. travnja ove godine. Kako je rješavanje administracije malo potrajalo, tako se tek sada obraćaju našim građanima.

 Izložba

Kulijina izložba povodom četrdeset godina umjetničkoga rada

Metković, 10.6.2016. - Sedamdesetak akrilika, a na svakome po jedna žena, sinoć je u Galeriji GKS-a Metković povodom četrdesete obljetnice bavljenja slikarstvom izložio metkovski slikar Ivica Ivaniš Kulija.

 Projekti

Gotovi betonski radovi na BUPOV-u u Prudu

Metković, 10.6.2016. - Jutros smo po kiši posjetili gradilište biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (BUPOV) u Prudu i načinili nekoliko fotografija. Potom smo zamolili Matka Jerkovića, direktora gradske tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, da nam kaže u kojoj su fazi radovi vrijedni sedam milijuna kuna, koje je darovala Svjetska banka.

 Komentar

Pa, tko je taj Most i tko je taj Petrov?

Metković, 10.6.2016. - Sinoć je u HRT-ovu Otvorenome gostovao neki lik iz HDZ-a (zar nemaju boljih, ili su se mudri među njima ispričali) koji je, kao partijski aparatčik, 110 % stajao na liniji partije. Pogledajte ga samo kada nakon 37:48 odgovara na voditeljevo pitanje: „Ili pokažite 76 zastupnika, ili dajte drugoga kandidata za potpredsjednika, ili idemo na izbore“, kako je to jučer rekao Božo Petrov.

 Poljoprivreda

Obavijest vinogradarima

Metković, 9.6.2016. - Vinova loza se ovisno o sortimentu i položaju nalazi u razvojnom stadiju cvatnje ili završetka cvatnje. Zbog intenzivnog porasta lisne mase i najavljenih oborina u narednim danima raste mogućnost infekcije uzročnicima: plamenjače, pepelnice i sive plijesni.

 Obrazovanje

Gradonačelnica primila pobjednički tim 'Prism Spectrum'

Metković, 9.6.2016. - Metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur danas je primila članove tima Prism Spectrum koji je u jakoj konkurenciji na Natječaju Balon Stellar 2015./16. osvojio prvo mjesto i nagradu od 30 000 kuna.

 Policija

Novo radno vrijeme policijskih ureda

Metković, 9.6.2016. - Obavještavamo građane da od ponedjeljka 13. lipnja do 4. rujna 2016. godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme od 7 do 15 sati.

 Obrazovanje

Predstava 'Crvenkapica' oduševila mališane, ali i stariju publiku

Metković, 9.6.2016. - Nakon Završne priredbe predškolaca, tete iz Dramske skupine Dječjega vrtića Metković kraj su pedagoške godine obilježile i predstavom Crvenkapica, koju su u režiji tete Pave Begić u Središnjem vrtiću izvele za sve skupine vrtićana.

 Radionica

Reciklirajmo, čuvajmo okoliš, ukrasimo svoju sobu.

Metković, 9.6.2016. - U sklopu Programa Subota u muzeju Prirodoslovni muzej Metković poziva vas na radionicu Upoznajmo vode zavičaja, ribe Neretve, koja će se održati u subotu, 11. lipnja od 11 do 12 sati. Mole se polaznici radionice da donesu kutije, stare kolor-časopise, škarice i flomastere.

 

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima mandarina

Metković, 9.6.2016. - Redovitim pregledom nasada mandarina na novo izraslim mladicama uočena je brojna populacija lisnih i štitastih uši. Navedeni štetnici izlučuju mednu rosu na koju se naseljavaju gljive čađavice.

 Koncert

Raspjevani školski zborovi doline Neretve

Metković, 8.6.2016. - Dva su dana do kraja nastavne godine i vrijeme je to kada se prikazuju rezultati. Tako je u metkovskome GKS-u večeras održan tradicionalni koncert školskih zborova na kojemu su nastupili zborovi iz Metkovića, Kule Norinske i Ploča.

 Poziv

Gradonačelnica Vidonjce poziva na kvartovski sastanak

Metković, 8.6.2016. - Gradonačelnica Katarina Ujdur poziva stanovnike Vida na kvartovski sastanak koji će se održati u petak, 10. lipnja u 19 sati u Župnoj dvorani ispod crkve. Na sastanku će uz nju biti direktori gradskih poduzeća, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo i komunalni redari.

 

 Obrazovanje

Svečani koncert za Dan škole OGŠ Metković

Metković, 8.6.2016. - Osnovna glazbena škola Metković sinoć je povodom svoga Dana škole u Galeriji GKS-a održala svečani koncert na kojemu je nastupilo petnaestak učenika.

 Prometna nesreća

Kraj Rogotinskoga mosta iz tračnica izletjela lokomotiva

Metković, 8.6.2016. - Danas oko 9 sati na pružnom prijelazu ispod Rogotinskoga mosta došlo je do izlijetanja lokomotive HŽ Infrastrukture d.o.o. – održavanja. Vijest donosi likemetkovic.hr

 

 Javni poziv

Natječite se za novac iz Županije

Metković, 8.6.2016. - Dubrovačko-neretvanska županija raspisala je Javni poziv za projekte podrške institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga te organizacija manifestacija, susreta, natjecanja, priredbi i sl. u 2016. godini.

 

 Šport

Sportske igre mladih u Metkoviću

Metković, 8.6.2016. - Ove se godine i u Metkoviću planira odigrati regionalno natjecanje u sklopu Sportskih igara mladih i to u trima kategorijama, odnosno sportovima: mali nogomet, rukomet i ulična košarka. Sve to za godišta: mali nogomet 2001., rukomet 2000. (M i Ž) i ulična košarka 2000. (M i Ž) i 2002. M.

 Naši u svijetu

Dva 'lajka' za Metković, i to kakva

Metković, 7.6.2016. - Evo fotografije from te face place. Ne znamo u čijemu je zračnom prostoru nastala, ali je jasno kamo je upućena.

 

 Fotografija

Još samo dva tjedna ljeta

Metković, 7.6.2016. - Vraćajući se večer s koncerta učenika OGŠ Metković, zastali smo na najpoznatijem metkovskom raskrižju. Točno u 21:21 bilo je još nešto svjetla na sjeverozapadnome nebu, na kojemu se mlađak pojavio preksinoć i do večeras je tek neznatno odebljao. Približavamo se ljetnome suncostaju, a u najkraćoj noći s neba će nam svijetliti uštap. Kako li će tek biti „nesretnicima“ na sjeveru Norveške jer im u toj noći sunce gotovo neće ni zaći?!

 

 Obavijest

Sutra Zvonimirova sat bez vode

Metković, 7.6.2016. - Iz Vodovoda Metković obavještavaju korisnike svojih usluga u Ulici kralja Zvonimira u Metkoviću da će im zbog planiranih radova na sanaciji oštećene vodovodne cijevi u srijedu, 8. lipnja od 9 do 10 sati biti obustavljena opskrba vodom. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se odgoditi za prvi sljedeći radni dan bez padalina.

 

 Glazba

Ključi i Klapi 'Sv. Nikola' prva nagrada u Blatu

Metković, 7.6.2016. - U sklopu 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016., prošle se subote u Blatu na Korčuli održala Večer popularnih skladbi na kojoj je nastupilo devet klapa. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo prvu nagradu dodijelio je Živku Ključi za obradu skladbe Šjor Bepo kapitan u izvedbi Klape Sv. Nikola iz Metkovića.

 

 Koncert

Mateo Mustapić i Ante Šiljeg koncertirali u GKS-u

Metković, 7.6.2016. - U Galeriji metkovskoga Gradskog kulturnog središta sinoć je održan koncert učenika prijateljskih škola; Osnovne glazbene škole Metković i Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, na kojemu su nastupili Metkovci Mateo Mustapić i Ante Šiljeg.

 Policija

MCGP Nova Sela: zaplijenjeno preko 15 kg marihuane

Metković, 7.6.2016. - Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela jučer, 6. lipnja oko 12.15 sati pristupilo je osobno vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 46-godišnja državljanka Crne Gore.

 Glazba

Gradska glazba Metković na proslavi 110. obljetnice Gradske muzike Budva

Metković, 6.6.2016. - Na poziv Gradske muzike Budva, koja ove godine slavi 110. obljetnicu osnutka, Gradska glazba Metković boravila je na trodnevnom gostovanju u Budvi gdje je s glazbama iz Kotora, Herceg Novoga, Đenovića i Omiša domaćinima uveličali proslavu obljetnice.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 6.6.2016. - Posljednja očitanja na području Dubrovačko-neretvanske županije, na pojedinim opažačkim mjestima (toplijim, bližim moru), govore o intenzivnom letu maslinovog moljca (Prays oleae).

 Obrazovanje

Gradonačelnica primila male olimpijce

Metković, 6.6.2016. - Djecu iz Dječjega vrtića Metković, pobjednike ovogodišnjega Olimpijskog festivala dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije, danas je s njihovim tetama u Galeriji GKS-a primila metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur, u pratnji predsjednika Sportske zajednice Grada Metkovića Ante Zovke.

 Turizam

OŠ don Mihovila Pavlinovića i Dragica Krmek pobjednici 'Perunike'

Metković, 6.6.2016. - Ovogodišnje nagrade Perunika za najbolje uređeni vrt ustanove i okućnicu dodijeljene su danas u Galeriji GKS-a OŠ don Mihovila Pavlinovića i Dragici Krmek.

 Glazba

Glazbeno druženje u Gradskom parku

Metković, 5.6.2016. - Gradski park je u predvečernjim satima bio mjesto ugodnoga druženja uz glazbu koju su izvodili The Leaf i Dudov svilac, a kao gost je nastupio Vedran Matić. Da sve to uhu bude ugodno besplatno se pobrinuo Mario Erceg. Uvod je to u događanja u parku kojih će biti i ovoga ljeta.

 Obljetnice

50. obljetnica mature drugoga naraštaja ekonomista

Metković, 5.6.2016. - Drugi naraštaj maturanata nekadašnje Srednje ekonomske škole jučer se okupio na proslavi 50. obljetnice mature. Od njih 28, koliko ih je maturiralo 1966. godine, na proslavu ih je došlo 15.

 Domovinski rat

Obilježena 25. obljetnica osnivanja A satnije ZNG–a i Dan Udruge veterana IV. gardijske brigade

Metković, 5.6.2016. - Prošlo je 25 godina od osnivanja A satnije ZNG–a, prve djelatne satnije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 Obrazovanje

Profesori zagrebačke V. gimnazije posjetili Metković

Metković, 5.6.2016. - Jučer su u posjet Metkoviću i dolini Neretve stigli profesori zagrebačke V. gimnazije na čelu s ravnateljem Petrom Mladinićem i u predvečernjim satima u Gimnaziji Metković posjetili svoje kolege s kojima su surađivali na Projektu IPAQ Peta na području matematike, fizike i informatike.

 Politika

Petrov: Hrvatska je danas u podređenoj poziciji samo zbog jedne osobe

Metković, 4.6.2016. - Na poslijepodnevnom obraćanju medijima potpredsjednik Vlade RH Božo Petrov izjavio je da je Hrvatska danas u podređenoj poziciji samo zbog jedne osobe koja predstavlja teret, a to je g. Karamarko jer snosi političku odgovornost.

 Humanost

Glazbeno druženje za Marija

Metković, 4.6.2016. - Sinoć je u Tabakeri održano humanitarno glazbeno druženje na kojemu su nastupili metkovski bendovi The Leaf i Dudov svilac kako bi se pomoglo liječenju našega sugrađanina Marija Skočibušića. Publike nije nedostajalo i nadamo se da se time barem malo pomoglo njegovoj obitelji.

 Šport

Metkovkama uručen pehar prvakinja

Metković, 3.6.2016. - Danas je na Igralištu Iza Vage odigrana prijateljska utakmica između ŽNK Neretva, seniorskih prvakinja II. HNL jug i bh. federalnoga ligaša ŽNK Sloga iz Ljubuškoga u kojoj su Metkovke slavile 5:1.

 Natječaj

Traži se izvođač radova na Trgu bana Jelačića

Metković, 3.6.2016. - Grad Metković objavio je Poziv za dostavu ponuda za izvođenje radova na uređenju Trga bana Jelačića u Metkoviću. Putem sljedećih poveznica preuzmite Poziv i dokumentaciju te Troškovnik.

 

 Obavijest

Dječji vrtić prodaje automobil

Metković, 3.6.2016. - Dječji vrtić Metković oglasio je prodaju službenoga vozila – dostavnoga automobila Opel Corsa Combo 1.7 D. Oglas i ponudbeni list možete preuzeti putem ove poveznice.

 

 Zdravlje

Glazboterapija za osobe s posebnim potrebama

Metković, 3.6.2016. - Korisnici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković sudjelovat će na Festivalu Sentimento, koji već treću godinu u Dubrovniku organizira glazbenik Stjepo Gleđ Markos.

 Posao

'Leptirići' traže fizioterapeuta

Metković, 3.6.2016. - Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići oglasila je potrebu za jednim radnim mjestom fizioterapeuta za rad u Kabinetu za terapije u Metkoviću i po potrebi u sjedištu Udruge u Pločama. Navedeni oglas je objavljen i na stranicama HZZ-a 24.05.2016. Očekivani početak rada je lipanj 2016 god.

 Obrazovanje

Djeca nose svijet na dlanu

Metković, 3.6.2016. - Ovogodišnji Dani vrtića u našemu gradu zaključeni su sinoć u dupkom ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a završnom priredbom Djeca nose svijet na dlanu, u kojoj je sudjelovalo 130 predškolske djece svrstane u devet skupina.

 Šport

Slavlje će Metkovkama uveličati Ljubušanke

Metković, 2.6.2016. - Sutra će se na igralištu Iza Vage u Metkoviću odigrati prijateljska utakmica između ŽNK Neretva i bh. federalnoga prvoligaša ŽNK Sloga iz Ljubuškoga, na kojoj će predstavnici Hrvatskoga nogometnog saveza kapetanici Neretve Ivani Kolovrat uručiti pehar za titulu prvaka II. HNL jug. Naravno, ne treba vas posebno pozivati da dođete na utakmicu.

 

 Zanimljivosti

To je samo dobri blavor

Metković, 2.6.2016. - Jutros su metkovski profesionalni vatrogasci imali neobičnu intervenciju. Iz jednoga metkovskog poslovnog prostora javljeno im je da u pomoćnoj prostoriji imaju zmiju.

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića pobjednik šahovskoga turnira

Metković, 2.6.2016. - Prošloga je petka u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću odigran ekipni šahovski turnir na kojemu su sudjelovali učenici OŠ Opuzen, OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, OŠ Vladimira Nazora iz Ploča i domaćina OŠ Stjepana Radića iz Metkovića, čiji su šahisti s trima pobjedama ekipni pobjednici.

 Šport

Dječji vrtić Metković ukupni pobjednik 15. Olimpijskog festivala DNŽ

Metković, 2.6.2016. - Prošloga se utorka u Dubrovniku na igralištu u Gospinu polju održao 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije na kojemu su se pod geslom I ja ću biti olimpijac natjecali mališani iz 12 dječjih vrtića. U ukupnom poretku prvi je Dječji vrtić Metković.

 Naši u svijetu

Mladen Bušić među dobitnicima Nagrade Grada Zagreba

Metković, 1.6.2016. - U povodu Dana Grada Zagreba, u Staroj gradskoj vijećnici na Gornjemu gradu održana je Svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj je Istraživačkome timu Projekta Ambliopija u četverogodišnje djece Grada Zagreba Klinike za očne bolesti Medicinskoga fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Kliničke bolnice Sveti Duh pod ravnanjem Mladena Bušića i Mirjane Bjeloš svečano uručena Nagrada Grada Zagreba.

 Gradska uprava

Veleposlanica Makedonije u posjetu Metkoviću

Metković, 1.6.2016. - Njezina ekscelencija Daniela Karagjozoska, veleposlanica Republike Makedonije u Hrvatskoj, danas je posjetila naš grad i tom ju je prigodom primila gradonačelnica Katarina Ujdur sa svojim suradnicima.

 Maraton lađa

Stablina prva na Jarunu – Sv. Ilija peti

Metković, 1.6.2016. - U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Udruge lađara Neretve i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu na zagrebačkom je Jarunu povodom Dana grada Zagreba održana utrka tradicionalnih neretvanskih lađa.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje sjeveroistočni dio grada

Metković, 1.6.2016. - Zbog planiranih radova na interpolaciji novoizgrađene GTS 10(20)/0,4 kV Metković 35, bit će 2. lipnja (četvrtak) od 8 do 14 sati obustavljena isporuka električne energije potrošačima u ulicama: Neretvanskih gusara, Marka Marulića, Norinska, Sv. Ćirila i Metodija, S. S. Kranjčevića, Put Vida (Glibuša) te Gabela Polju. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Kino

Gostovanje 'DokuMA Film Festivala' u Kinu Pobjeda

Metković, 1.6.2016. - U metkovskom Kinu Pobjeda u ponedjeljak je predstavljen međunarodni DokuMA Film Festival i to selekcijom ponajboljih kratkih dokumentarnih filmova s prošlogodišnjeg festivala.

 Politika

Papir sve trpi

Metković, 1.6.2016. - Važno je svaki dan prodati svoj proizvod, pod svaku cijenu. Jer to traži vlasnik medija kojemu, sukladno tome, medi. Evo primjera manipulacije. Slobodna je objavila da će HDZ u rušenju Mosta „ciljati na široj javnosti manje poznate mostovce“. Među njima se spominje i Metkovac Mario Klobučić. No pasaran.

 

 

Vijesti iz 6. 2016.
ukupno 125

Grmoja: Gradsko vijeće je o nagradama odlučilo temeljem argumenata

Tko će pristati na ujedinjenje pod novim klubom u interesu oporavka metkovskoga rukometa?

Gimnazija Metković četvrta u Hrvatskoj dobila digitalnu učionicu

Sutra 'Cipolijada' u Športskoj

Predstavljanje ‘Poduzetničkog inkubatora’

Kino na desnoj strani grada

Upravni poslovi u PP Metković sutra od 14 do 20 sati

Metkovski planinari na Velebitu

Uskoro počinje 2. Umjetnički festival 'Zen Opuzen'

Akcija prometne policije „Pješaci u prometu“

Sutra bez struje 'Opuzenka' i 'Rasadnik Prud'

Bez struje Nova Sela i Pozla Gora

Provalio u kuću 85-godišnjakinje i ukrao novac, dokumente i bankovne kartice

Ljepotani uz Malu rivu

'Leptirići' na svečanom prijmu na poziv predsjednice Grabar Kitarović

Kratkotrajno nevrijeme zabrinulo poljoprivrednike

Lađarima UL Sv. Ilija treće mjesto na regati Kneža-Korčula

Krstičević, Boras i Šustić prve na regati u Kaštel Kambelovcu

Vijenci i svijeće u spomen poginulim hrvatskim braniteljima

Kako smo se ispraznili od praznikovanja

Djevojčice iz RK 'Jerkovac' prve u Čapljini

Konačno konkretan dogovor o gradnji nasipa na bh. strani

Klapa i Orkestar HRM-a Metkoviću darovali koncert za Dan državnosti

Spasio sam Ćorluku, a zbog Badelja razbio klupu! Perišić je bio 'novi Boban', a Srna je umalo završio u Varteksu

Klapa 'Sv. Juraj' i Orkestar HRM-a otvaraju Metkovsko ljeto 2016.

Druženje članova Udruge 'Život'

Četiri stoljeća crkve svetoga Ivana Krstitelja na Vidonjama

Županijski stručni skup 'Istraživački usmjerena nastava'

Predstavnici Grada Metkovića položili vijenac pred Spomenikom u parku

Metkovski SDP i HSU obilježili Dan antifašističke borbe

Mimohod Gradske glazba Metković povodom 'Svjetska dana glazbe'

Gradsko vijeće potvrdilo sedam dobitnika javnih priznanja Grada Metkovića

Kako pripremiti i zaštititi organizam tijekom ljeta

Završila serija 'Upoznajmo vode zavičaja i ribe Neretve'

Jurica Popović objavio album 'Osobno' i u Dubrovniku snimio spot

Podrška kapetanu Srni

Sjećanje na lipanjske žrtve

Gimnazijalci u Bugarskoj s 'Erasmus plus' projektom

55 godina (od mature) im je tek

Najduži dani i najkraće noći

Veterani IV. gbr. na svečanosti u Vašarovićima

'Druga strana rijeke' Tonće Anković

Dva desetljeća bez profesora Jurjevića

'Mali princ u Dubrovačkoj 20/3'

Klapi Sveti Nikola u Bolu najviše glasova publike

Gradonačelnica primila kćer poznatoga američkog vinara

Što reći?

U utorak dulje radno vrijeme kafića

Prijedlog Izmjena i dopuna DPU 'Poslovna zona Dubravica'

Umro je Radoslav Dodig

Završni koncert dječjih skupina KUD-a Metković

35 doza krvi za OB Dubrovnik

Postavimo spomenik metkovskom rukometu

Policija u Metkoviću provjerava fiktivna prebivališta

INA novi partner u projektu „Zajednička nabava – HOK ZNA“

Veterani na obilježavanju 24. obljetnice Operacije 'Lipanjske zore'

Metkovsko ljeto 2016. otvaraju Klapa 'Sv. Juraj' i Orkestar Hrvatske ratne mornarice

Predavanje na temu 'Certificiranje neretvanske mandarine zaštićene oznakom izvornosti

Delegacija HNS-a posjetila Čikin grob

U subotu nova radionica u PMM-u

Kvartovski sastanak u Prudu

Oprostili smo se od naših Stipe i Uzeira

Proslava Svetoga Ante na Dubravici

Šustić s Bleda donijela dvije bronce

Volonteri 'Brkate sjenice' u posjetu kolegama iz BiH

Banjalučke etnogrupa 'Trag' nastupila u GKS-u

Napustili su nas Stipo Pipinić i Uzeir Srna

Hodočašće Svetome Anti

Još dva sata do premijerne utakmice naše reprezentacije

Metkovke i službeno u najboljem društvu

Oblaci nad Europom

Trgovci proslavili 50-tu obljetnicu mature

Noćas napadalo 60 litra kiše

OŠ Stjepana Radića obilježila Dan škole

Adio, školo

Na ponos svojoj školi i gradu

Predstavljena knjiga Barbare Matejčić 'Kako ste?'

Udruga 'Život' poziva na druženje 20. lipnja

Kulijina izložba povodom četrdeset godina umjetničkoga rada

Gotovi betonski radovi na BUPOV-u u Prudu

Pa, tko je taj Most i tko je taj Petrov?

Obavijest vinogradarima

Gradonačelnica primila pobjednički tim 'Prism Spectrum'

Novo radno vrijeme policijskih ureda

Predstava 'Crvenkapica' oduševila mališane, ali i stariju publiku

Reciklirajmo, čuvajmo okoliš, ukrasimo svoju sobu.

Obavijest proizvođačima mandarina

Raspjevani školski zborovi doline Neretve

Gradonačelnica Vidonjce poziva na kvartovski sastanak

Svečani koncert za Dan škole OGŠ Metković

Kraj Rogotinskoga mosta iz tračnica izletjela lokomotiva

Natječite se za novac iz Županije

Sportske igre mladih u Metkoviću

Dva 'lajka' za Metković, i to kakva

Još samo dva tjedna ljeta

Sutra Zvonimirova sat bez vode

Ključi i Klapi 'Sv. Nikola' prva nagrada u Blatu

Mateo Mustapić i Ante Šiljeg koncertirali u GKS-u

MCGP Nova Sela: zaplijenjeno preko 15 kg marihuane

Gradska glazba Metković na proslavi 110. obljetnice Gradske muzike Budva

Obavijest maslinarima

Gradonačelnica primila male olimpijce

OŠ don Mihovila Pavlinovića i Dragica Krmek pobjednici 'Perunike'

Glazbeno druženje u Gradskom parku

50. obljetnica mature drugoga naraštaja ekonomista

Obilježena 25. obljetnica osnivanja A satnije ZNG–a i Dan Udruge veterana IV. gardijske brigade

Profesori zagrebačke V. gimnazije posjetili Metković

Petrov: Hrvatska je danas u podređenoj poziciji samo zbog jedne osobe

Glazbeno druženje za Marija

Metkovkama uručen pehar prvakinja

Traži se izvođač radova na Trgu bana Jelačića

Dječji vrtić prodaje automobil

Glazboterapija za osobe s posebnim potrebama

'Leptirići' traže fizioterapeuta

Djeca nose svijet na dlanu

Slavlje će Metkovkama uveličati Ljubušanke

To je samo dobri blavor

OŠ Stjepana Radića pobjednik šahovskoga turnira

Dječji vrtić Metković ukupni pobjednik 15. Olimpijskog festivala DNŽ

Mladen Bušić među dobitnicima Nagrade Grada Zagreba

Veleposlanica Makedonije u posjetu Metkoviću

Stablina prva na Jarunu – Sv. Ilija peti

Sutra bez struje sjeveroistočni dio grada

Gostovanje 'DokuMA Film Festivala' u Kinu Pobjeda

Papir sve trpi

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01