-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Uklonite neregistrirana vozila – rok je do 7. travnja

Metković, 31.3.2014. - Komunalni redar Grada Metkovića upozorava građane koji su na svojim neregistriranim vozilima, koja se nalaze na javnoj površini ili uz nju, zatekli Rješenje o uklanjanju otpadnog vozila postavljeno na vidno mjesto da ih do 7. travnja sami besplatno predaju ovlaštenom koncesionaru za zbrinjavanje neregistriranih i dotrajalih vozila Acal sirovine Metković, Put Narone 99.

 Poljoprivreda

Predavanje za obiteljska poljoprivredna gospodarstva

Metković, 31.3.2014. - U srijedu, 2. travnja u 19 sati će u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću Savjetodavna služba organizirati predavanje za obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) na teme:
   - višestruka sukladnost,
   - uvod u održivu upotrebu pesticida i
   - fitoupisnik.
    U slučaju velike gužve, predavanje će se ponoviti i 9. travnja na istom mjestu i u isto vrijeme.

 

 Glazba

U srpnju nam stiže metkovski mjuzikl

Metković, 31.3.2014. - Prošle subote i nedjelje je u Glazbenome domu Marija Šorša, pedagoginja scenskoga pokreta i glumica Kazališta Tirena, vodila dvodnevnu radionicu scenskoga pokreta. U radionici je sudjelovalo 20 učenika iz osnovnih i srednjih škola sa svojom voditeljicom prof. Nikolinom Anković.

 Humanitarna priredba

Veliko, veće – Neretvansko srce

Metković, 31.3.2014. - Koliko je veliko neretvansko srce najbolje pokazuje sinoćnji humanitarni koncert u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću, koji je i nosio naziv Neretvansko srce, na kojemu se okupilo preko tri tisuće posjetitelja kako bi čuli svoje omiljene pjevačice i pjevače, ali i kako bi kupnjom ulaznice pomogli opremanje rehabilitacijskog centra za djecu s teškoćama u razvoju.

 Humanost

MNK 'Killersi' se sprijateljili s 'Prijateljem'

Metković, 31.3.2014. - Sinoć je uoči humanitarnoga koncerta pod nazivom Neretvansko srce između MNK Killersi i Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj potpisana Povelja o prijateljstvu.

 Promet

Hebrangova će se povremeno zatvarati

Metković, 31.3.2014. - Od danas će se intenzivirati radovi u Ulici Andrije Hebranga pa će povremeno biti zatvorena za promet. Mole se građani da se umjesto njome koriste Ulicom kneza Branimira.

 

 Elektroopskrba

Cijela dolina bez struje

Metković, 31.3.2014. - Jutros nešto prije devet sati nestalo je struje na području cijele doline Neretve. Za sada smo doznali samo toliko i nemamo informaciju kada bi kvar mogao biti otklonjen.

 

 Zdravlje

Priča o uspješnoj borbi s karcinom žučnjaka

Metković, 30.3.2014. - Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković ing. građevine Stele Perši, uspješna poslovna žena koja je preboljela karcinom žučnjaka, okupljenima ispričala svoje iskustvo u borbi sa zloćudnom bolešću i prenijela informacije o uspješnom izlječenju i o proizvodima koji su joj prema njenim riječima u tome pomogli.

 Kazalište

Održana 54. smotra kazališnih amatera DNŽ

Metković, 30.3.2014. - Jučer je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana 54. smotra kazališnih amatera Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj su svoje kazališne uratke predstavila tri amaterska kazališta: Studentski teatar Lero iz Dubrovnika, Amatersko kazalište Opuzen i Metkovsko amatersko kazalište.

 Zdravstvo

Održan XXVI. sastanak pedijatara Dalmacije

Metković, 30.3.2014. - U organizaciji Hrvatskog pedijatrijskog društva, Ogranak Split i Ogranak Zadar u Hotel-restoranu Villa Neretva održan je XXVI. sastanak pedijatara Dalmacije, a da sve prođe u najboljem redu pobrinuli su se lokalni organizatori dr. sc. Vlado Krmek, dr. Rasema Bubica i prim. mr. sc. Marija Radonić.

 Politika

Ivo Stier posjetio metkovske HDZ-ovce

Metković, 30.3.2014. - Jučer su članovi metkovskoga HDZ-a pred Arheološkim muzejom Narona u Vidu dočekali Ivu Stiera, zastupnika u Europskom parlamentu iz redova HDZ-a, koji uoči svoje predizborne kampanje obilazi hrvatske gradove i općine kako bi se susreo s ljudima i porazgovarao s njima o tome kako su doživjeli ulazak Hrvatske u EU te doznao specifične probleme pojedinih krajeva.

 Obrazovanje

Kako napraviti herbarij

Metković, 30.3.2014. - Prirodoslovni muzej Metković je u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Split za učenike osnovnih i srednjih škola organizirao predavanje i terenski rad na temu Kako skupiti bilje i stvoriti herbar koje su vodili ravnatelj splitskoga Prirodoslovnog muzeja i Zoološkoga vrta Nediljko Ževrnja i kustos Muzeja Dalibor Vladović koji nam je dao kraću izjavu.

 Obavijest

Sat naprijed, svjetla stoj!

Metković, 29.3.2014. - Ranoranioci će sutra ujutro doći na svoje, jer kada se probude u uobičajenih četiri ili pet bit će sat više pa neće morati misliti što će sa sobom. Ne zaboravite pomaknuti kazaljke sata unaprijed, a svjetla na automobilu možete i zaboraviti dok se ne naviknete, osim ako ste motociklist pa ih morate imati stalno uključena. Starijima preporučamo da sat ne diraju nego neka sve do jeseni preračunavaju vrijeme. To vježba mozak.

 

 Kriminalitet

Oružana pljačka Studenčeve trgovine

Metković, 29.3.2014. - Večeras oko 20 sati izvedena je oružana pljačka Studenčeve trgovine u Ulici kralja Zvonimira, nasuprot PBZ-u. Policijski službenici nisu nam smjeli reći nikakve detalje, ali smo od građana doznali da se radi o muškarcu u sivome odijelu. Očevid je u tijeku, a očekujemo i službeno izvješće PU dubrovačko-neretvanske.

 

 Akcija

Predolac i središte grada u mraku

Metković, 29.3.2014. - Točno 20.30 pogašena je ulična rasvjeta u dijelu staroga naselja na Predolcu i u središa grada. Time se Metković pridružio akciji Sat za planet Zemlju koja se ove godine provodi u više od 150 zemalja, a u Hrvatskoj joj se odazvalo 55 gradova. Iako će ušteda energije biti neznačajna, svrha akcije je podići svijest o tome da prirodni resursi nisu beskonačni.

 Akcija

HNS-ovci posadili 400 primorskih borova i pinija

Metković, 29.3.2014. - Lokalitet Šibanica-Pavlovača od danas je bogatiji za preko 400 novih stabalaca primorske šume koje su u sklopu akcije pošumljavanja posadili županijski HNS-ovci uz pomoć saborskog zastupnika Igora Kolmana i simpatizera stranke. Početak je to velike akcije koju su pokrenuli članovi dubrovačko-neretvanskog Tima HNS-a u svrhu obogaćivanja okoliša za najmanje 10 tisuća stabala sljedeće dvije godine.

 Akcija

Od 20.30 do 21.30 bit će ugašen dio ulične rasvjete

Metković, 29.3.2014. - Metković se ove godine uključuje u globalnu akciju Sat za planet zemlju tako što će sat vremena biti isključen dio ulične rasvjete. U grubim crtama, rasvjeta će se isključiti na sjevernim i sjeverozapadnim padinama Predolca, u Ulici A. Hebranga, na mostu, dijelu Ulice Stjepana Radića, Na Trgu, u Gundulićevoj i početku Splitske. Pozivaju se i građani da rasvjetu isključe u svojim domovima, na verandama i sl.

 

 Gospodarstvo

Hoćemo li izgubiti i plovni put?

Metković, 29.3.2014. - Otprilike u isto vrijeme kada nam je Mario Talajić poslao gornju fotografiju metkovske luke s početka XX. st. stigla nam je vijest o njezinu mogućem konačnom kraju. Metković je prošle godine, nakon 128 godina, praktički ostao bez putničkog željezničkog prijevoza, a čini se da bi mogao ostati i bez plovnoga puta. Prema nekim informacijama u projekt pregrade na Neretvi nizvodno od Opuzena nije uvrštena velika ustava pa će do Metkovića moći samo plovila dužine do 16 metara. Sada nam je boriti se da do toga ne dođe.

 Znanost

Kako je izgledala Mala od Caske

Metković, 29.3.2014. - Prije tri godine su na paškom lokalitetu sv. Juraj u Caski kod Novalje Arheološki muzej Zadar i Konzervatorski odjel iz Gospića proveli arheološka istraživanja na ostacima crkve i utvrde, u sklopu kojih je istraženo i nekoliko grobova. Grob broj sedam čuvao je iznimne nalaze, a kako je bila riječ o kosturu djevojčice stare između 8 i 9 godina, nazvana je Mala od Caske.

 Zdravlje

Kako sam pobijedila karcinom žučnjaka

Metković, 28.3.2014. - Nadam se da ću svojim iskustvom u liječenju i izlječenju karcinoma proširiti Vaše spoznaje o zdravlju i zdravom načinu života. Nemojte odbacivati jednu ljudsku priču, zbog vlastitog ega ili taštine, jer moja priča može utjecati na Vaš stav o životu. Ako ništa drugo, možete samo ostaviti odškrinuta vrata...

 Kino

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Metković, 28.3.2014. - Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za buduće kino koje bi trebalo početi raditi u kazališnoj dvorani GKS-a, budući da stara kinodvorana zahtijeva velika ulaganja, a za što Grad trenutno nema novca.

 Gradska uprava

Poziv na testiranje kandidata

Metković, 28.3.2014. - Grad Metković nedavno je raspisao dva natječaja i to za višega stručnog suradnika za prostorno uređenje i gradnju te za višega prometnog referenta/prometnog redara. Nakon pristiglih prijava i utvrđivanja formalnih uvjeta objavljuje se poziv na testiranje za višega stručnog suradnika za prostorno uređenje i gradnju i za višega prometnog referenta/prometnog redara. Dokumenti imaju po dvije stranice.

 

 Policija

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Metković, 28.3.2014. - Tijekom jučerašnjeg dana po dojavi građana pirotehničari PU dubrovačko-neretvanske u tri su navrata i to na predjelu Metkovića i Dubrovnika izuzeli minsko-eksplozivna sredstva. Radi se o topovskom streljivu call 40 mm, protupješadijskoj poteznoj mini, 2,5 kg privrednog eksploziva tipa „vitezit“ i 5 m detonirajućeg štapina te upotrijebljenom ručnom bacaču raketa M80 koji je bio ostavljen kod kontejnera za smeće. Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.

 Šport

Kako provesti sportski vikend

Metković, 28.3.2014. - Ovoga vikenda samo će subota biti sportska. Program u Gradskoj sportskoj dvorani u 15 sati otvaraju rukometašice ŽRK Metković koje u 16. kolu 2. HRL jug dočekuju ŽRK Zadar. U 19 sati započet će košarkaški susret 20. kola B-1 lige jug između KK Metković i cavtatskoga KK Konavle 2007, a nakon toga u 20.30 odigrat će se malonogometna utakmica 18. kola 2. HMNL jug između MNK Metković i MNK Porto Tolero iz Ploča. U susjednome Boćarskom domu u 15 sati BK Metković će preciznost i brzinu odmjeriti s BK Hidroelektrana Dubrovnik.

 

 Kazalište

Županijski susret dramskih amatera

Metković, 28.3.2014. - Sutra će se u Gradskom kulturnom središtu Metković održati Županijski susret dramskih amatera na kojemu će nastupiti Studentski teatar Lero iz Dubrovnika, Amatersko kazalište Opuzen i Metkovsko amatersko kazalište.

 Gradska uprava

Audiovideozapis s VIII. Sjednice GV-a

Metković, 28.3.2014. - Preksinoć, nešto prije ponoći, donijeli smo dio izvješća s VIII. Sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića koje je u nepuna 24 sata imalo rekordnu posjećenost. Evo i obećanoga audiovideozapisa, s kojim je bilo nekih problema pri podizanju na internet, kako smo rekli, za neizlječive ovisnike o metkovskoj političkoj sceni. Šalu nastranu, dva sata i osamnaest minuta Sjednice možete pogledati ovdje (možete i preskakati). Sjednicu je, svakako začinio, a time i dobro odužio bivši gradonačelnik Gabrić, koji je dugo izbivao, ali je zanimljivo da je gotovo pri svakome glasovanju digao ruku za.

 

 Anketa

76 posto ispitanih ne osjeća se građanima EU

Metković, 27.3.2014. - Zaključena je naša anketa kojom smo tražili odgovor na pitanje „Osjećate li se građaninom EU?“. Više od ¾ vas odgovorilo je negativno. Ponekad se tako osjeća gotovo 13 % ispitanih, 1,6 % ih se tako osjeća većim dijelom, a samo osam posto ponosni su Europejci. Vjerojatno će proporcionalna tomu biti i izlaznost na svibanjskim EU izborima, tj. manja od 25 %. Sjetimo se da je u travnju 2013. na tim izborima izlaznost u Metkoviću bila 23,41 %.

 

 Izbori

Provjerite jeste li u biračkom registru

Metković, 27.3.2014. - Ministarstvo uprave objavilo je biračima da je Predsjednik RH 18. ožujka donio Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, koji će se održati u nedjelju, 25. svibnja 2014. Tim se povodom birači pozivaju na provjeru jesu li u biračkom registru te da zatraže dopunu li ispravak podataka.

 

 Poljoprivreda

Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva

Metković, 27.3.2014. - Dana 22. ožujka 2014. stupio je na snagu Pravilnik o provedbi mjere 101 - Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice unutar IPARD programa.

 Gradske vijesti

Hebrangova napokon ponovno krenula

Metković, 27.3.2014. - Nakon silnih peripetija napokon su nastavljeni radovi u Hebrangovoj ulici. Trenutno se priprema podloga za nogostup i zelenu površinu s desne strane, ako vrijeme dopusti sve bi moglo biti gotovo za mjesec do mjesec i pol. Doznali smo da će se asfaltirati i spoj na Ulicu kneza Branimira koji je bio ostao izvan projekta.

 Gradska uprava

Burno na VIII. Sjednici Gradskoga vijeća

Metković, 26.3.2014. - VIII. Sjednica Gradskoga vijeća grada Metkovića već je i medijski bila najavljena, budući da se očekivao dolazak bivšega gradonačelnika Gabrića. Povod je, uglavnom, bilo Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2013., a zanimljivo je bilo i s ostalih 14. točaka. Pogledajte cjelovito izvješće.

 

 

Zaštitite svoju mirovinu putem Europskog i Hrvatskog parlamenta

Metković, 26.3.2014. - Hrvatska stranka umirovljenika danas je u Galeriji GKS-a Metković održala tribinu pod nazivom Zaštitite svoju mirovinu putem Europskog i Hrvatskog parlamenta. Tribinu su organizirale Županijska i Gradska organizacija HSU-a, a na njoj su sudjelovali predsjednik HSU Silvano Hrelja, kandidatkinja HSU-a za zastupnika u Europskom parlamentu Višnja Fortuna i glasnogovornik HSU-a Kažmir Varda.

 Priopćenje za javnost

Jambo: Božo Petrov i suradnici obmanjuju javnost

Metković, 26.3.2014. - Na današnjoj VIII. Sjednici Gradskoga vijeća grada Metkovića prva točka je predviđena za Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2013. Tim se povodom priopćenjem oglasio GO HSS-a Metković, čiji predsjednik i gradski vijećnik Stipo Gabrić Jambo tvrdi da nova Gradska vlast na čelu s Božom Petrovom obmanjuje javnost da je uštedjela 6.5 milijuna kuna.

 

 Obrana od poplave

Osmaši iz Opuzena posjetili izložbe

Metković, 26.3.2014. - U Gradskom središtu Metković otvorene su dvije izložbe, jedna o Sarajevskome atentatu, a druga je izložba slika Josipa Botterija Dinija i Ane Marije Botteri Peruzović. Prigoda je to da školska djeca odjednom pogledaju obje, što su učinili učenici osmih razreda Osnovne škole Opuzen.

 Gradska uprava

Metković bez (komunalnih) problema

Metković, 26.3.2014. - Tvrtka Metković razvoj d.o.o. razvila je za Grad Metković web-aplikaciju pod nazivom Metković bez prob!ema , koju je voditelj projekta Mislav Gluščević u Galeriji Gradskoga kulturnog središta predstavio zaposlenicima Grada Metkovića i gradskih tvrtka. Putem te aplikacije na internetskoj adresi metkovic.bezproblema.hr. Gradska je uprava građanima omogućila prijavu komunalnih problema na vrlo jednostavan i transparentan način.

 In memoriam

Jan Palach

Metković, 25.3.2014. - Što nam se sprema u ovome svijetu bremenitome mnogim neriješenim problemima ne znamo, ali nas u zadnje vrijeme sve više zabrinjava situacija u Ukrajini od koje nas, unatoč našoj percepciji da je to tamo negdje, dijeli samo Mađarska.

 Vježba

Vrtićani uspješno evakuirani

Metković, 25.3.2014. - Danas je Javna vatrogasna postrojba Metković u suradnji s Dječjim vrtićom Metković izvela vježbu kojom se simulirao požar te se izvela evakuacija djece utvrđenim evakuacijskim putovima.

 Gradske vijesti

Športska bi večeras trebala zasvijetliti

Metković, 24.3.2014. - Iz tvrtke Unelpo, koja je zadužena za održavanje javne rasvjete u gradu, dobili smo sljedeće priopćenje: Poštovani, nakon dojave kvara na rasvjeti u Športskoj ulici pristupili smo njegovu otklanjanju. Budući da je bio vikend, izašli smo na teren u namjeri da ga otklonimo, ako se radi o manjemu kvaru koji se može odmah riješiti. Međutim, nakon izvida utvrdili smo da se radi o većem kvaru za koji treba više vremena dok se locira. Ovom prilikom Vas obavještavam da radimo na tome da kvar što prije bude otklonjen, nadamo se danas, ako dopusti vrijeme.

 

 Šport

Šest medalja s Kupa Jadrana 2014

Metković, 24.3.2014. - U Splitu je jučer održan Međunarodni karate turnir Kup Jadrana 2014. na kojem je nastupilo 900 natjecatelja iz 72 kluba iz 12 zemalja. Među njima bili su i natjecatelji dvaju metkovskih karate klubova koji su u Metković donijeli dvije zlatne i četiri brončane medalje.

 Šport

Metkovske nogometašice odigrale prvu utakmicu Iza Vage

Metković, 23.3.2014. - Jučer je na igralištu Iza Vage odigrana prijateljska utakmica u kojoj su snage odmjerile nogometašice ŽNK Neretva i ŽNK Marjan, a nakon tri puta po dvadeset minuta rezultat je na kraju bio 6:1 za gošće iz Splita. Metkovskim je curama to bila prva službena utakmica od osnutka kluba, a odigrana je sa svrhom populariziranja ženskog nogometa u Metkoviću i dolini Neretve. Sudeći po broju igračica koje su se u posljednjih mjesec dana učlanile u ŽNK Neretva, njih 50, igračkoga kadra klubu neće nedostajati.

 Obrazovanje

Tko će se bakćati tamo nekakvim Microsoftom i Intelom

Metković, 23.3.2014. - Nedavno je u Barceloni završio Microsoftov Globalni forum koji je okupio više od 1100 nastavnika iz 97 zemalja koji su predstavljali svoje inovativne i kreativne projekte. Na kraju događanja odabrani su najbolji projekti u nekoliko različitih kategorija. U jednoj od kategorija pobijedili su naši susjedi iz Makedonije, već drugi put zaredom. Iz Hrvatske nitko nije pobijedio jer tamo Hrvatske nije ni bilo. Evo priče, kako u zadnje vrijeme svoje priloge blesavo najavljuju TV novinari.

 

 Rukomet

Uvjerljivo protiv Zadrana

Metković, 23.3.2014. - RK Metković 1963 sinoć je kao domaćin pred petstotinjak gledatelja sa 38:19 (16:11) svladao RK Arbanasi i tako četrnaestom pobjedom iz isto toliko utakmica još jednom potvrdio da je najbolji u II. HRL - jug.

 Posao

Hitlist trazi junior developera

Metković, 22.3.2014. - Hitlist, startup iz New Yorka, trazi novog clana brzo rastuceg development teama :o) Radi se o uglavnom backend poziciji (pisanje APIja, strukturiranje baze itd), no bazicno poznavanje frontenda je pozeljno. Tehnologija je python/django/postgres, no u obzir dolazi i iskustvo iz srodnih/suparnickih kampova (mysql, php, ruby).

 Humanitarna priredba

Korizmeni koncert u organizaciji 'Prijatelja' i 'Neretvanskoga srca'

Metković, 22.3.2014. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića u suradnji sa Zakladom Neretvansko srce organizira namjenski korizmeni koncert za opremanje rehabilitacijskoga centra za djecu s teškoćama u razvoju (nabava niskofrekventnoga lasera i didaktičke opreme za senzornu sobu) kako bi se smanjili troškovi rehabilitacije koja se do sada provodila u medicinskim centrima Splita i Zagreba.

 Zaštita okoliša

WWF upozorava na štetne posljedice razvoja hidroenergije u Dinarskom luku

Metković, 22.3.2014. - Danas se obilježava Svjetski dan voda, ove godine pod motom Voda i energija. WWF (Svjetski fond za zaštitu prirode) tim je povodom izdao priopćenje koje je nama u dolini Neretve posebno zanimljivo, s obzirom na nastavak izgradnje sustava Gornji horizonti u Republici Srpskoj, na što nikako ne smijemo zaboraviti u borbi protiv nove prijetnje u vidu termoelektrane na ugljen. Time bi se dolina Neretve našla u pravim energetskim škarama čije dvije oštrice prijete svaka na svoj način

 Politika

Raspušteno staro i imenovano novo Povjerenstvo GO HDZ-a Metković

Metković, 22.3.2014. - Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na 23. sjednici održanoj 20. ožujka 2014. donio je odluku o raspuštanju Povjerenstva Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Metković koje je imenovano odlukom Županijskoga odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije donesenoj na 20. Sjednici održanoj 30. studenoga 2013. godine.

 Poljoprivreda

Pripremite bakrene pripravke za prskanje vinove loze

Metković, 21.3.2014. - Vinova loza se ovisno o lokalitetu i sortimentu u našoj županiji nalazi u razvojnom stadiju bubrenja pupova ili vunastog pupa.  Meteorolozi u idućem tjednu najavljuju oborine koje će omogućiti infekcije i razvoj uzročnika crne pjegavosti (Phomopsis viticola). Bolest se manifestira na rozgvi koja poprima bijelo-srebrnkastu boju s crnim točkicama. U ovom razvojnom stadiju za zaštitu se preporuča uporaba bakrenih pripravaka - stoji u priopćenju Poljoprivredne savjetodavne službe.

 Natječaj

Izrada horizontalne i nabavka vertikalne prometne signalizacije

Metković, 21.3.2014. - Metković Razvoj d.o.o. za projektiranje, građenje i razvoj objavio je Poziv za dostavu ponuda za nabavu horizontalne i vertikalne prometne signalizacije. Predmet natječaja je izrada horizontalne i nabavka vertikalne prometne signalizacije. Rok za dostavljanje ponuda je 28. ožujka 2014. u 12 sati. Poziv s pripadajućom dokumentacijom možete ovdje preuzeti i pohraniti na svoje računalo.

 

 Vjerovali ili ne

Imat ćemo čišći zrak s TE nego danas!

Metković, 21.3.2014. - Imat ćemo čišći zrak s TE nego danas! Štetni utjecaji su nula. Izgradnjom TE bit će bolje – samo su neke od izjava koje su se sinoć mogle čuti u Pločama na predstavljanju termoelektrane na ugljen koju neidentificirani lutajući oplođivači(NLO) novca kane graditi u tome gradu. Više s mjesta događaja pročitajte u članku Ljubice Foškulo za portal dubrovackidnevnik.hr.

 

 Poduzetništvo

Poduzetnicima predstavljen Projekt 'e-Poslovanje'

Metković, 21.3.2014. - U organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika (DURA), Grada Metkovića i Udruge obrtnika Metković, jučer je u metkovskom GKS-u održano predstavljanje Projekta e-Poslovanje, čija je svrha poboljšavanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkoga poslovanja.

 Izložba

Otac i kći Botteri izlažu u GKS-u

Metković, 21.3.2014. - Sakralna tematika umjetnosti daje ozračje posvećenosti. Dakako, za takvu kvalifikaciju nužni su neki preduvjeti bez kojih se jednostavno ne može. S jedne strane to je visoka umjetnička razina, a s druge strane istinsko predanje sadržajima biblijske inspiracije… Iz darovana talenta umjetniku proizlazi i odgovornost u njegovu susretu s nemjerljivošću božje ljubavi, za što su u stvaralačkom umjetničkom procesu potrebni i skrušenost i iskrenost zanosa – izvadak je iz teksta koji je o sinoć otvorenoj izložbi Josipa Botterija Dinija i Ane Marije Botteri Peruzović napisao Stanko Špoljarić.

 Dolina Neretve

Energija i ovčarstvo budućnost su doline Neretve

Metković, 21.3.2014. - Koliko promotori TE Ploče pojma nemaju o dolini Neretve pokazuje sinoćnja presmiješna situacija s „tribine“ organizirane, Bogu hvala, u Pastoralnome centru (jerbo hrvatski nema riječ središte). Naime, u jednome se trenutku na platnu pojavila slika buduće termoelektrane oko koje je naslikana zelena travica na kojoj pasu ovce.

 Dolina Neretve

Halo, Bing, imam nešto šljake na lageru – cijena prava sitnica

Metković, 20.3.2014. - Pala je i prva žrtva TE Ploče, nasreću ne smrtno nego „samo“ egzistencijalno. O tome više uskoro, a do tada upućujemo na tekst objavljen na portalu dnevno.hr. Danas je u Pločama održan PP program za gradnju TE, lukavo nazvan tribina. I o tome uskoro. Zanimljivo je da je skup održanu u prostoru Pastoralnoga centra. Bogu hvala!

 

 Zdravlje

Sutra svi u raznobojne čarape

Metković, 20.3.2014. - Dva proljeća, vremensko-temperaturno i astronomsko, već su nam stigla, a sutra stiže i kalendarsko. Prvoga dana kalendarskoga proljeća, tj. 21. ožujka obilježava se i kao Svjetski dan Downova sindroma (Down Syndrome International - DSI). Simbolika leži u nadnevku: 21. III. koji predstavlja tri kopije kromosoma 21, što je značajka osoba s Downovim sindromom.

 Elektroopskrba

Borovci i Rastočići sutra bez struje

Metković, 20.3.2014. - Zbog planiranih radova remonta na DV 10(20) kV Borovci, dana 21. ožujka (petak) bez električne energije će u vremenu od 8.30 do 14 sati biti naselja Rastočići i Borovci. U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Rukomet

RK Metković 1963 zastao među osam

Metković, 20.3.2014. - Lijepo je sinoć bilo vidjeti na tribinama Metkovskog rukometnog hrama možda i tisuću i pol gledatelja koji su zdušno bodrili domaće rukometaše u teško ostvarivoj misiji da se u Kupu probiju među četiri najbolje momčadi. Posebno je zdušno je navijala skupina malih rukometaša koji su na utakmicu donijeli velike bubnjeve i dodatno doprinosili navijačkoj atmosferi.

 Zanimljivosti

Kontrast komplementarnih boja

Metković, 20.3.2014. - Djeca u školi uče da proljeće počinje 21. ožujka, ali ove godine to je danas, 20. ožujka. Bez obzira na astronomiju stvarno nam je proljeće dobro uranilo pa ova djeca iz OŠ Stjepana Radića sat likovnoga imaju u prirodi. Tema je tipično proljetna – kontrasti komplementarnih boja.

 Izložba

Otvorena izložba na temu Sarajevskog atentata

Metković, 19.3.2014. - U Gradskom kulturnom središtu sinoć je u organizaciji Grada Metkovića i Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine otvorena izložba fotografija, dokumenata i zemljovida koje se odnose na Sarajevski atentat i početak I. svj. rata kojemu je taj događaj bio povod.

 Akcija

70 % protiv gradnje TE Ploče

Metković, 18.3.2014. - Prošle je nedjelje zaključena naša anketa kojom smo pokušali ispitati vaš stava o gradnji TE Ploče. Najviše je bilo protivnika (70,25%), slijede oni koji misle da se treba graditi, ali po strogim pravilima (9,81%), a zatim oni koji smatraju da u odluci trebaju sudjelovati svi Neretvani (6,96%). 4,75% ispitanika misli da TE svakako treba graditi, a gotovo toliko misli da nas nitko ništa neće pitati.

 Šport

Dramatična završnica pripala 'Jamatvi'

Metković, 18.3.2014. - Završnica i doigravanje IV. zimske boćarske lige ponudila je u finalu dramatičan završetak između boćara Jamatve iz Vrgorca i Župe sv. Nikole Metković. Boćari Jamatve imali su veliku prednost, no borbeni i motivirani boćari Župe sv. Nikole uspjeli su to stići i na isteku vremena poravnati rezultat.

 Policija

Na Mliništu stradao 68-godišnjak

Metković, 18.3.2014. - Jučer, 17. ožujka oko 16.50 na predjelu Mlinište, općina Zažablje, 68-godišnjak je upravljajući automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka, iz zasada neutvrđenih razloga, izgubio nadzor nad vozilom i udario u zid obiteljske kuće. Nakon pružene liječničke pomoći, vozač je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći. O toj prometnoj nesreći slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu – javlja PU dubrovačko-neretvanska.

 

 Gradske vijesti

Energetski ormarić na šetalištu

Metković, 18.3.2014. - Grad Metković je odlučio na početak šetališta uz Neretvu postaviti energetski ormarić s više priključaka kako bi se omogućilo sigurno korištenje električne energije u vrijeme sajma na Sv. Iliju, ali za neka buduća događanja kojih bi jednoga dana moglo biti na tome prostoru.

 

 Jezik

Dani hrvatskoga jezika ili borba s vjetrenjačama?

Metković, 17.3.2014. - Sredinom ožujka nešto se više prostora u medijima posveti hrvatskome jeziku za čije očuvanje i razvoj borba nikada nije prestala jer je hrvatski jezik danas možda više ugrožen nego u vremenima „3B“ vladavine dunavskih gradova. Naime, od 11. do 17. ožujka obilježavaju se Dani hrvatskoga jezika u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967., za koju je javnost saznala na današnji dan objavom u zagrebačkom Telegramu, a danas obilježavamo i stotu obljetnicu smrti velikoga Antuna Gustava Matoša.

 Akcija

Kako vratiti ptice u dolinu Neretve?

Metković, 17.3.2014. - Stiže nam proljeće i ptice po kojima je nekada dolina Neretve bila poznata, a danas ih je sve manje, mada još uporno prodajemo priču o ptičjemu carstvu. Kako bi zaustavili taj negativan trend i u dolinu privukli što više ptica, neki lokalni „eko-aktivisti“ pale šaš i šalju im dimne signale da po povratku s juga već iz daljine vide gdje je dolina Neretve i – zaobiđu je u veliku luku.

 Ekologija

Zaključci sastanka na temu Zagađenje rijeke Neretve smećem i drugim otpadom

Metković, 17.3.2014. - U Metkoviću je prošli tjedan održan sastanak na temu Zagađenje rijeke Neretve smećem i drugim otpadom na kojemu su sudjelovali Grad Metković, Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanska županije i njezine ustanove te Agencija za vodno područje Jadranskog mora iz Mostara.

 

 Izložba

Izložba o Sarajevskom atentatu

Metković, 17.3.2014. - Sutra u 18 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković bit će otvorenje izložbe na temu Sarajevskoga atentata i početka I. svjetskoga rata, koju sačinjava četrnaest panoa s fotografijama, dokumentima i zemljovidima iz 1914. Organizatori izložbe su Arhiv Federacije Bosne i Hercegovine i Grad Metković.

 

 Natječaj

Grad traži stručnjake za prostorno uređenje i promet

Metković, 17.3.2014. - Jedinstvenoga upravni odjel Grada Metkovića raspisao je Javni natječaj za prijam u službu višega stručnog suradnika za prostorno uređenje i gradnju na neodređeno vrijeme te višega prometnog referenta/prometnog redara na neodređeno vrijeme uz probni rad od tri mjeseca.
    Ovdje možete preuzeti dokumentaciju za stručnog suradnika za prostorno uređenje i gradnju i za prometnog referenta/prometnog redara.
    Prostorni plan Grada Metkovića možete pronaći ovdje

 

 Politika

Nikica Gabrić u Metkoviću
predstavio svoj 'Nacionalni forum'

Metković, 16.3.2014. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković svoju novoosnovanu stranku Nacionalni forum građanima svoga rodnoga grada predstavio poznati hrvatski oftalmolog Nikica Gabrić koji je u Metković došao u pratnji stranačkih dužnosnika; glavnoga tajnika Edvina Jurina i predsjednika Glavnoga odbora Borisa Dmitrovića.

 Gradske vijesti

Igra i druženje u Gradskom parku

Metković, 14.3.2014. - Lijepo vrijeme potaknulo je tete iz Dječjeg vrtića Leut da uobičajene aktivnosti u prostoru vrtića zamjene boravkom na otvorenome. Šetnja gradom završila je u Gradskom parku gdje su mališani uživali u igri i druženju. Boravak na zraku i igra s prijateljima djeci je otvorila apetit pa su bez prigovora napravila stanku za ručak.

 

 Fotografija

Slijedeći mjesec

Metković, 14.3.2014. - Mada je do kalendarskoga proljeća još cijeli tjedan, predvečer se osjetilo ono nešto. Čist zrak i nedopun Mjesec potaknuo nas je na posezanje za fotoaparatom. Slijedeći Mjesec strpljivo smo ga čekali nad zvonikom Sv. Ilije, a onda nastavili gradom u predvečerje. Sljedeći mjesec, točnije, sljedećega mjeseca bit ćemo već dobrano u proljeću.

 Naši u svijetu

Pozdrav Martinu

Metković, 14.3.2014. - Sa stranoga broda, na kojemu plovi kao časnik, javio nam se Martin Gustin. Pita je li on „Islanđanin“ jer se na internet spaja preko satelita, a serveri se nalaze na raznim lokacijama diljem svijeta. Bio – ne bio, pozdravljamo ga iz Metkovića u koje je proljeće uranilo.

 

 Obrana od poplave

Nasip već jednim dijelom brani najniže kote

Metković, 14.3.2014. - U zadnje vrijeme intenzivinirani radovi na gradnji nasipa za obranu od poplava desne strane grada već daju vidljive rezultate. Jučer smo obišli dionice Jerkovac i Strugu i uvjerili se da je tamo u jednom dijelu nasip dosegao kotu 1,90 m n. m.

 Gospodarstvo

Unaprijedite vlastito poslovanje korištenjem elektroničkog poslovanja

Metković, 14.3.2014. - Evo vijesti koja će sigurno zanimati male i srednje poduzetnike. U Metkoviću će se 20. ožujka (četvrtak) održati seminar na kojemu će biti predstavljen projekt e-Poslovanje: Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, faza II.
    Osim upoznavanja s projektom, sudionicima seminara će se predstaviti i neki od uspješnih primjera korištenja e-poslovanja. Seminar će započeti u 10:30 sati, a sudjelovanje na seminaru je besplatno.

 

 Putopis

Davorka Kitonić o južnoj Africi

Metković, 14.3.2014. - Kao nastavak serijala putopisnih reportaža o svojim putovanjima Afrikom sinoć je u Galeriji GKS-a Davorka Kitonić riječju i slikom prikazala što je sve doživjela i zabilježila u Namibiji, Svaziju i Lesotu, s posebnim osvrtom na neke zanimljive plemenske zajednice, među kojima je i narod Himba. Nastavak serijala o Africi očekuje se sredinom svibnja.

 Obrazovanje

Matematika? Problema nema!

Metković, 13.3.2014. - Tko među nama neće uzdahnuti kada se spomene matematika?! Malobrojni. Međutim, oni koji su imali sreću da im u metkovskoj Gimnaziji matematiku predaje prof. Ljiljana Jeličić, doživljavaju je kao zabavu. Zašto?
   Tajna je objelodanjena ovih dana. Da je svojim vrsnim znanjem i metodičkim pristupom mnoge metkovske gimnazijalce uspjela uputiti do statusa doktora znanosti svjedoči i izdanje udžbenika skupine autora, na čelu s dr. sc. Zvonimirom Šikićem, čiji je i član i prof. Jeličić.

 Fotoreportaža

Južna Afrika u objektivu Davorke Kitonić

Metković, 13.3.2014. - Večeras će u 19.30 u Galeriji metkovskoga GKS-a svoju putopisnu reportažu o južnoj Africi predstaviti Davorka Kitonić.

 

 Povijest

Da je Osman paša toga dana bio lošije volje granica bi danas možda bila u Bočini

Metković, 13.3.2014. - Je li toga dana Osman paša u Sarajevu bio naročito dobre volje ili je smatrao da Metković s okolnim područjem nema neke vrijednosti, ne znamo, ali njegova je odluka da Metković u razgraničenju između Venecije i Turskoga carstva prepusti Mlečanima zauvijek odredila sudbinu našega grada. Kako su tekla ta događanja pročitajte u izvatku iz znanstvenoga članka koji je 2006. objavio Milenko Krešić.

 

 Obrana od poplave

Nasip će štititi sve kuće na Duvratu

Metković, 12.3.2014. - Hrvatske vode, kao investitor gradnje sustava za obranu od poplava desne strane Metkovića, uspjele su nakon nekoliko sastanaka s građanima Duvrata dogovoriti izmjenu trase nasipa kako bi u štićeno područje ušli i oni objekti koji su prvotnim planom bili izostavljeni.

 Predstavljanje knjige

Aleksandar Stanković u Gradskoj knjižnici Metković predstavio svoju zadnju knjigu

Metković, 12.3.2014. - Popularni i prema nekim kontroverzni HRT-ov novinar i voditelj dugovječne emisije Nedjeljom u 2 Aleksandr Stanković sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković predstavio svoju knjigu Sto faca i Aca, za koju je već na početku rekao da je nastala temeljem njegovih sjećanja na razgovore i druženja s mnogim gostima te da je potpuno subjektivna.

 Zdravlje

Kako radi mozak

Metković, 11.3.2014. - Danas je u Dječjem vrtiću Metković održana radionica za djecu pod nazivom Kako radi mozak. Organizirala ju je Služba za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u okviru Tjedna mozga koji se održava od 10. do 16. ožujka, u Hrvatskoj 13. godinu zaredom.

 Dolina Neretve

8. Noć Neretvana

Metković, 11.3.2014. - Dana 8. ožujka 2014. u hotelu The Westin pred tristotinjak Neretvana i njihovih gostiju održana je 8. Noć Neretvana, tradicionalna manifestacija koja ponajprije kroz kulturno-zabavni program te gastronomsku ponudu i neformalna druženja predstavlja Neretvane i Neretvu Zagrebu, ali i služi za održavanje veza sa zavičajem. Pogledajte reportažu objavljenu na mrežnoj stranici Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 

 Akcija

48 doza krvi za OB Dubrovnik

Metković, 11.3.2014. - U atriju Gradskog kulturnog središta Metković jučer je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković održalo prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo ukupno 64 darivatelja, a prikupljeno je 48 doza krvi za OB Dubrovnik. Među darovateljima bio je i Slobodan Zlojić koji je jučerašnjom akcijom broj darivanja zaokružio na okruglih 100 i time postao rekorder u davanju krvi na području Metkovića.

 

 Dijaspora

Naši na Islandu?

Metković, 10.3.2014. - Naša statistika kaže da su ove mrežne stranice od 1. veljače do danas zabilježile gotovo 161.000 posjeta, a od toga 48 njih je bilo s Islanda. Tko je naš na Islandu ne znamo, samo vidimo da na metkovic.hr ode ponekad i dvaput dnevno. Ako želi neka nam se javi, baš bismo htjeli malo porazgovarati s njim/njom.

 

 Akcija

Metković se pridružuje akciji
'Sat za planet Zemlju'

Metković, 10.3.2014. - WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, osmu godinu za redom organizira 'Sat za planet Zemlju' (Earth Hour), najveću volontersku akciju na svijetu u koju će se u subotu, 29. ožujka u 20.30 sati uključiti i Grad Metković.

 Šport

U Metković stigle dvije brončane medalje s Državnoga prvenstva u karateu

Metković, 10.3.2014. - Oba Metkovska karate kluba vratila su se sa po broncom iz Nedelišća gdje je 8. i 9. ožujka održano Karate prvenstvo Hrvatske u borbama za učenice i učenike pojedinačno, te za mlađe kadetkinje i mlađe kadete pojedinačno. Treće u Hrvatskoj bile su Petra Bebić (KK Knez Domagoj ) i Iva Vučić (KK Metković).

 Rukomet

Ivo Veraja predsjednik RK Metković 1963

Metković, 9.3.2014. - Večeras je u Metkoviću održana Izvanredna izborna skupština Rukometnoga kluba Metković 1963 na kojoj je, na osobni zahtjev, razriješen dosadašnji predsjednik Uprave Pero Jerković i na to mjesto izabran Ivo Veraja, nekadašnji igrač RK Mehanika i dugogodišnji rukometni djelatnik koji je do sada obnašao dužnosti blagajnika, tajnika i člana uprave u Mehanici i kasnijem Metkoviću.

 Dolina Neretve

Kako će izgledati TE Ploče ako se izgradi?

Metković, 9.3.2014. - Nevjerojatna se stvar prije nekoliko dana dogodila u dolini Neretve. Na veliko iznenađenje građana odjednom je, kao iz svemira, u Ploče tresnula inicijativa za gradnju termoelektrane na ugljen koja se brzinom munje trebala naći na Gradskom vijeću Grada Ploče. Inicijativu za pokretanje inicijative za promjenu Županijskoga prostranog plana u koji bi bila uvrštena ta termoelektrana dalo je Ministarstvo gospodarstva RH i tvrtka Luka Ploče Energija, a da je javnost o tome itko išta pitao. Budući da je sve obavijeno velom tajne morali smo se sami snalaziti kako bismo stvorili kakvu-takvu sliku o tome mega-projektu. (Dopunjeno još nekim činjenicama)

 

 Nagradna igra

Tko su ove buduće zvijezde?

Metković, 8.3.2014. - Danas, na Međunarodni dan žena, odlučili smo nagraditi tri posjetiteljice naših stranica koje prve odgovore na pitanje tko su ova dva mala nogometaša snimljena davnih dana kada su igrali za pionire GOŠK-a iz Gabele? Molimo rodbinu i bliske prijatelje da nam se ne miješaju u nagradnu igru. A nagrada? To će biti iznenađenje. Možda i neće onima koji prepoznaju jednoga od njih. Odgovore s punim imenom i prezimenom šaljite ovdje.

 

 Čestitka

Čestitamo vam Međunarodni dan žena

Metković, 8.3.2014. - Danas smo u gradu s cvijećem u rukama zatekli članove metkovskoga HNS-a (ovaj put na začelju) s predsjednikom Vinkom Dragovićem. Doznali smo da su već našim sugrađankama podijelili gotovo 500 cvjetova, naravno povodom Međunarodnoga dana žena ili osmoga marta, kako se taj naziv ustalio unatoč našem ožujku.

 Priopćenje za javnost

Petrov: Spremni smo se odreći plinske termoelektrane u Metkoviću u korist takve u Pločama

Metković, 8.3.2014. - Dobili smo priopćenje za javnost gradonačelnika Metkovića Bože Petrova koji se u njemu osvrće na optužbe da ruši projekt termoelektrane na ugljen u Pločama. Prenosimo ga u cijelosti.

 

 Priopćenje za javnost

Metkovski SDP i HNS složni: Ne termoelektranama u dolini Neretve

Metković, 7.3.2014. - Tema koja je zadnjih dana uzburkala duhove u dolini Neretve potaknula je na očitovanje metkovski SDP i HNS. SDP je to učinio preko svoje mrežne stranice , a HNS dopisom.

 

 Prosvjed

TE privremeno zaustavljena

Metković, 7.3.2014. - Gradsko vijeće Grada Ploča na današnjoj Sjednici nije raspravljalo o inicijativi za gradnju TE Ploče. Ta je vijest prije nekog vremena priopćena okupljenim prosvjednicima.

 

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima agruma

Metković, 7.3.2014. - Nakon obavljene rezidbe i dugog kišnoga razdoblja, a prije kretanja vegetacije uputno je provesti preventivnu mjeru zaštite nasada agruma od bakterijskih i gljivičnih oboljenja pripravcima na osnovi bakra.

 Prosvjed

Preko 1000 prosvjednika u Pločama

Metković, 7.3.2014. - Prema najnovijim vijestima pred Gradskom vijećnicom u Pločama se do 9 sati okupilo preko 1000 prosvjednika koji izvikuju imena gradonačelnika Vejića i kapetana Pavlovića, direktora Luke Ploče, tražeći da se pojave pred njima.

 Prosvjed

Prosvjednici iz Metkovića krenuli ka Pločama

Metković, 7.3.2014. - Jutros je s Autobusnoga kolodvora u Metkoviću ka Pločama krenula kolona od dvadesetak automobila s aktivistima Građanske inicijative Spasimo dolinu Neretve iz Metkovića koji će se u Pločama pridružiti kolegama iz GI Pravo na zdrav život iz Ploča i drugim građanima u mirnome prosvjedu protiv najavljene gradnje TE Ploče.

 Anketa

Što stvarno mislite o gradnji TE Ploče?

Metković, 7.3.2014. - Evo nam i nove ankete potaknute kontroverzama oko izgradnje termoelektrane od 800 MW u Pločama. Nudimo široku lepezu odgovora, a za uzmak uvijek ostaje onaj „ne znam“.

 Gradske vijesti

Predstavljen projekt 'Pazigrad'

Metković, 6.3.2014. - Predstavnicima Grada Metkovića i gradskih službi te djelatnicima PP Metković danas je prezentiran projekt Pazigrad riječke tvrtke RI-ING NET d.o.o. Riječ je o projektu koji obuhvaća cjelokupnu podršku lokalnim samoupravama u procesu osnivanja, ustroja i djelovanja prometnoga redarstva. Prezentaciju je održao Draško Andrić, direktor spomenute tvrtke.

 Zanimljivosti

Ukrajina kao daleka država

Metković, 6.3.2014. - Premijer Milanović je pred svoj odlazak u Australiju i Novi Zeland novinarima rekao da se ne boji nekih nepredviđenih događaja oko krize u Ukrajini te da je Ukrajina dovoljno daleko od Hrvatske. Evo jednoga kviz-pitanja, ali bez varanja. Kroz koliko država mi iz Hrvatske trebamo proći da bismo došli u Ukrajinu? Odgovorite u sebi i provjerite svoj odgovor. To je barem lako.
Foto: Patrik Macek/Pixsell

 

 Zanimljivosti

U 'Čudu' Jelene Radman Metković jedan od glavnih 'likova'

Metković, 6.3.2014. - U videospotu pjesme Čudo Jelene Radan, jučer objavljenome na YouTubeu, korišteni su amaterski filmski zapisi g. Bore Katavića, o čemu smo već pisali, koje je on oko 1970. načinio uglavnom u Metkoviću i Vrgorcu.

 Rad udruga

Suradnja djece i mladih s posebnim potrebama i darovitih u izradi mjuzikla

Metković, 6.3.2014. - Udruga Dobra iz Metkovića započela je provedbu projekta Za sve nas - unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih s posebnim potrebama i darovitih, koji financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 Obrazovanje

Gimnazija Metković bila domaćin Županijskoga natjecanja iz njemačkoga jezika

Metković, 5.3.2014. - Gimnazija Metković, već tradicionalan domaćin Županijskog natjecanja iz njemačkoga jezika, ugostila je jučer učenike i profesore mentore njemačkoga jezika iz osnovnih i srednjih škola te gimnazija iz cijele županije. Učenici su se natjecali u vladanju svim četirima vještinama njemačkoga jezika, u čemu su se istaknuli učenici naše gimnazije Mihovil Pavlinović i Lea Knežević koji su se plasirali na Državno natjecanje.

 Prenosimo

Inicijativa za TE Ploče privremeno zaustavljena

Metković, 5.3.2014. - Direktor tvrtke Luka Ploče energija, Josip Jurčević, uputio je dopis gradonačelniku Ploča Krešimiru Vejiću i predsjedniku Gradskoga vijeća Davoru Mihaljeviću, u kojemu traži skidanje s dnevnoga reda točke koja se odnosi na inicijativu pokretanja postupka izmjena prostornoga plana Dubrovačko – neretvanske županije u svrhu izgradnje termoelektrane na ugljen snage 800 MW u industrijskoj zoni luke Ploče – piše dubrovacki.hr.

 

 Priopćenje za javnost

I Gračani ustali protiv TE Ploče

Metković, 5.3.2014. - Stiglo nam je priopćenje Općine Gradac o planiranoj gradnji TE Ploče u kojemu, između ostaloga, stoji: „Kao neposredni susjed, kao svjesna, savjesna i odgovorna jedinica lokalne samouprave, Općina Gradac traži trenutno zaustavljanje ove inicijative i zabranu poduzimanja svih daljnjih radnji - sve do javne objave rezultata preliminarnih studija utjecaja projekta na život i zdravlje stanovništva, i studije koje će pokazati utjecaj na gospodarski život šireg područja, izrađene od neovisnih eksperata.“

 

 Poziv

Grad Metković poziva dobavljače cvijeća i ukrasnih biljaka na dostavu ponuda

Metković, 5.3.2014. - Grad Metković objavio je Poziv za dostavu ponuda za nabavku sezonskoga cvijeća, ukrasnih biljaka i repromaterijala za potrebe Programa održavanja javnih površina Grada Metkovića u 2014. godini. Dokumentaciju uz Poziv možete preuzeti ovdje.

 

 Obrana od poplave

Drugi sastanak na temu promjene trase nasipa na Duvratu

Metković, 5.3.2014. - Jučer su u nazočnosti gradske uprave Živko Barbarić, voditelj Službe zaštite od štetnog djelovanja voda pri Hrvatskim vodama i Tihomir Galić, nadzorni inženjer izgradnje nasipa održali drugi sastanak s vlasnicima građevinskih objekata na Duvratu koji se nisu našli unutar štićenoga područja.

 Komentar

Bolje planski uzmak nego nečasni poraz

Metković, 5.3.2014. - Ne želeći ni na koji način mutiti odnose dvaju neretvanskih gradova, dapače, svi smo mi grad Neretva, kako je dolinu nazvala jedna inicijativa Neretvana u Zagrebu, ipak, moram reagirati na reakciju predsjednika Gradskoga vijeća Grada Ploča Davora Mihaljevića koji se obrušio na gradsku vlast u Metkoviću, a sve povodom izjave gradonačelnika Petrova kojom se odlučno protivi izgradnji termoelektrane na ugljen u Pločama.

 Maškare

478. put spaljen Marko Krnjeval

Metković, 4.3.2014. - Unatoč kiši, koja je više išla na živce nego što je stvarno smetala, završni čin sudskoga procesa godine okupio je večeras na Trgu kralja Tomislava prilično brojnu publiku koja je došla čuti što je sve tužiteljstvo pripisalo Marku Krnjevalu.

 Maškare

18 sati započinje suđenje Marku Krnjevalu

Metković, 4.3.2014. - Bez obzira na kišu, danas će na Trgu kralja Tomislava u 18 sati započet i proces Marku Krnjevalu, nakon kojega će se pročitati njegova oporuka. Spaljivanje na Maloj rivi biti će oko 19 sati.

 

 Šport

Košarkaši ostvarili i drugu pobjedu

Metković, 4.3.2014. - Rezultate metkovskih klubova s natjecanja prošloga vikenda pripremio je Nikica Medak. Posebno raduje druga pobjeda košarkaša te njihovih kadeta koji su svladali vršnjake iz Dubrovnika.

 Mediji

Ministrica kulture Zapadnog Balkana u katedrali hrvatskog duha

Metković, 3.3.2014. - Fenomen Brene nije teško objasniti. To je zapravo fenomen balkanskog krkanluka i kiča. U tmurnoj svakodnevnici kriznih osamdesetih, obilježenih krizama i nadolazećim neumitnim krahom socijalizma, čiji je potpuni slom bio samo pitanje vremena, Brena je na neki način naslijedila Titovo mjesto na tronu nacionalne ikone Jugoslavena – piše povodom gostovanja Fikrete Jahić, alias Lepe Brene, na HRT-u dnevno.hr.
   Ako pojma nemate o čemu je riječ evo roga iz poslovice „Ako laže koza…“. Pripremite vrećice, zna se koje.

 

 Maškare

Fotoreportaža s velike povorke

Metković, 3.3.2014. - Jučer je u Metkoviću gradskim ulicama prošla velika maškarana povorka u koju se, unatoč vremenu i recesiji uključilo desetak maškaranih skupina, od kojih su neke imale više od sto maškaranih. Pogledajte kako je bilo.

 

 Folklor

KUD 'Metković' vratio se iz Sombora

Metković, 3.3.2014. - Članovi KUD-a Metković su od 28. veljače do 2. ožujka gostovali u Somboru u kojem im je domaćin bilo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Vladimir Nazor koje ove godine obilježava 77 godina rada i postojanja. Tim su povodom Somborci na 80. Veliko bunjevačko-šokačko prelo u goste pozvali našu folklornu i mandolinsku sekciju.

 Mediji

'I Hitler je bio moralniji od neoliberala koji vladaju, EU je cirkus. Ali ovaj hrvatski grad je svjetlo na kraju tunela!'

Metković, 2.3.2014. - Zanimljivo razmišljanje

 

 Kazalište

'Brat Franji i zao čovjek'

Metković, 2.3.2014. - Za one koji 7. veljače nisu imali prigodu pogledati premijeru predstave Brat Franjo i zao čovjek, članovi Franjevačke mladeži (FRAMA) sinoć su u Gradskom kulturnom središtu ponovili svoju izvedbu.

 Maškare

Fotografije s Gala zabave

Metković, 2.3.2014. - Danas je gradom prošla velika maškarana povorka koja je do posljednjega trenutka bila upitna s obzirom na vrijeme. Fotoreportažu s nje pripremamo, a do tada pogledajte fotografije Jure Veraje s Gala zabave koja je u petak održana u Hotelu Narona. Prvu nagradu osvojile su 'Mace iz pakla' iz Župe dubrovačke, druga je bila opuzenska 'Balatura', a treće je mjesto pripalo metkovskoj skupini 'Gejše'.

 

 Maškare

Maškarana povorka kreće danas u 15 sati

Metković, 2.3.2014. - Bez obzira na kišu velika maškarana povorka krenut će danas u 15 sati ispred Gradske športske dvorane ustaljenom rutom do Trga kralja Tomislava na kojemu će biti pročitana optužnica Marku Krnjevalu. Pozivamo maškarane skupine i gledatelje da ponesu kišobrane, a povorka će biti otkazana tek u slučaju velikoga nevremena, čega prema prognozi ne bi trebalo biti. Moguće je čak i da kiša stane.

 

 Obavijest

Završena mini turneja 'Vuka i sedam kozlića'

Metković, 2.3.2014. - Nakon nedavne premijere u Dječjem vrtiću Metković, učenici Gimnazije Metković izveli su svoj njemačko-hrvatski mjuzikl Vuk i sedam kozlića i u dvjema metkovskim osnovnim školama.

 Koncert

Mladi glazbenici predstavili natjecateljski program

Metković, 1.3.2014. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković sinoć je održan još jedan odličan koncert. Ovoga puta publici se predstavilo šestero učenika koji će se natjecati na regionalnom dijelu državnoga natjecanja. Puhači će svoje znanje pokazati već u utorak u Imotskom, a gitaristi u travnju u Splitu gdje će nastupiti na natjecanju mladih glazbenika Jadrana pod nazivom Daleki akordi.

 Rukomet

RK Metković 1963 - RK Trilj PV 41:18

Metković, 1.3.2014. - Nakon nedavnoga plasmana u četvrtinu završnice Kupa Hrvatske, RK Metković 1963 uspješno nastavlja natjecanje i u prvenstvu. Mada su gosti iz Trilja u Metković stigli oslabljeni, vjerujemo da bi i bez toga rezultat večerašnje rukometne utakmice, također, bio uvjerljivo na strani Metkovaca.

 Gradska uprava

Petrov: Odlučno se protivim gradnji termoelektrane na ugljen u Pločama

Metković, 1.3.2014. -

Dolina Neretve u energetskim raljama

    Uime svojih sugrađanki i sugrađana, uime svih Neretvanki i Neretvana, uime Neretvana s druge strane granice, uime naše još nerođene djece, odlučno se protivim bilo kakvim planovima za gradnju termoelktrane na ugljen na području doline Neretve.

 Fotografija

Tko su Metkovke i Metkovci s ove fotografije?

Metković, 1.3.2014. - Donosimo fotografiju iz ostavštine pok. Libera Mišura na kojoj su naše sugrađanke i sugrađani, dijelom u sokolaškim odorama, snimljeni prije barem 75 godina. Zna se da fotografija nije nastala u Metkoviću, a na njoj jedino prepoznajemo vlasnika negativa.

 Poljoprivreda

Na 'Maslini 2014.' Antino ulje među 'Top 20'

Metković, 1.3.2014. - Prošloga je vikenda u Splitu održana XI. međunarodna manifestacija Maslina Split 2014. koja je pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića okupila dalmatinske maslinare čija su ulja i razne delicije od maslinova ploda bila ocijenjena najboljima.

 

Vijesti iz 3. 2014.
ukupno 122

Uklonite neregistrirana vozila – rok je do 7. travnja

Predavanje za obiteljska poljoprivredna gospodarstva

U srpnju nam stiže metkovski mjuzikl

Veliko, veće – Neretvansko srce

MNK 'Killersi' se sprijateljili s 'Prijateljem'

Hebrangova će se povremeno zatvarati

Cijela dolina bez struje

Priča o uspješnoj borbi s karcinom žučnjaka

Održana 54. smotra kazališnih amatera DNŽ

Održan XXVI. sastanak pedijatara Dalmacije

Ivo Stier posjetio metkovske HDZ-ovce

Kako napraviti herbarij

Sat naprijed, svjetla stoj!

Oružana pljačka Studenčeve trgovine

Predolac i središte grada u mraku

HNS-ovci posadili 400 primorskih borova i pinija

Od 20.30 do 21.30 bit će ugašen dio ulične rasvjete

Hoćemo li izgubiti i plovni put?

Kako je izgledala Mala od Caske

Kako sam pobijedila karcinom žučnjaka

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Poziv na testiranje kandidata

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Kako provesti sportski vikend

Županijski susret dramskih amatera

Audiovideozapis s VIII. Sjednice GV-a

76 posto ispitanih ne osjeća se građanima EU

Provjerite jeste li u biračkom registru

Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva

Hebrangova napokon ponovno krenula

Burno na VIII. Sjednici Gradskoga vijeća

Zaštitite svoju mirovinu putem Europskog i Hrvatskog parlamenta

Jambo: Božo Petrov i suradnici obmanjuju javnost

Osmaši iz Opuzena posjetili izložbe

Metković bez (komunalnih) problema

Jan Palach

Vrtićani uspješno evakuirani

Športska bi večeras trebala zasvijetliti

Šest medalja s Kupa Jadrana 2014

Metkovske nogometašice odigrale prvu utakmicu Iza Vage

Tko će se bakćati tamo nekakvim Microsoftom i Intelom

Uvjerljivo protiv Zadrana

Hitlist trazi junior developera

Korizmeni koncert u organizaciji 'Prijatelja' i 'Neretvanskoga srca'

WWF upozorava na štetne posljedice razvoja hidroenergije u Dinarskom luku

Raspušteno staro i imenovano novo Povjerenstvo GO HDZ-a Metković

Pripremite bakrene pripravke za prskanje vinove loze

Izrada horizontalne i nabavka vertikalne prometne signalizacije

Imat ćemo čišći zrak s TE nego danas!

Poduzetnicima predstavljen Projekt 'e-Poslovanje'

Otac i kći Botteri izlažu u GKS-u

Energija i ovčarstvo budućnost su doline Neretve

Halo, Bing, imam nešto šljake na lageru – cijena prava sitnica

Sutra svi u raznobojne čarape

Borovci i Rastočići sutra bez struje

RK Metković 1963 zastao među osam

Kontrast komplementarnih boja

Otvorena izložba na temu Sarajevskog atentata

70 % protiv gradnje TE Ploče

Dramatična završnica pripala 'Jamatvi'

Na Mliništu stradao 68-godišnjak

Energetski ormarić na šetalištu

Dani hrvatskoga jezika ili borba s vjetrenjačama?

Kako vratiti ptice u dolinu Neretve?

Zaključci sastanka na temu Zagađenje rijeke Neretve smećem i drugim otpadom

Izložba o Sarajevskom atentatu

Grad traži stručnjake za prostorno uređenje i promet

Nikica Gabrić u Metkoviću
predstavio svoj 'Nacionalni forum'

Igra i druženje u Gradskom parku

Slijedeći mjesec

Pozdrav Martinu

Nasip već jednim dijelom brani najniže kote

Unaprijedite vlastito poslovanje korištenjem elektroničkog poslovanja

Davorka Kitonić o južnoj Africi

Matematika? Problema nema!

Južna Afrika u objektivu Davorke Kitonić

Da je Osman paša toga dana bio lošije volje granica bi danas možda bila u Bočini

Nasip će štititi sve kuće na Duvratu

Aleksandar Stanković u Gradskoj knjižnici Metković predstavio svoju zadnju knjigu

Kako radi mozak

8. Noć Neretvana

48 doza krvi za OB Dubrovnik

Naši na Islandu?

Metković se pridružuje akciji
'Sat za planet Zemlju'

U Metković stigle dvije brončane medalje s Državnoga prvenstva u karateu

Ivo Veraja predsjednik RK Metković 1963

Kako će izgledati TE Ploče ako se izgradi?

Tko su ove buduće zvijezde?

Čestitamo vam Međunarodni dan žena

Petrov: Spremni smo se odreći plinske termoelektrane u Metkoviću u korist takve u Pločama

Metkovski SDP i HNS složni: Ne termoelektranama u dolini Neretve

TE privremeno zaustavljena

Obavijest proizvođačima agruma

Preko 1000 prosvjednika u Pločama

Prosvjednici iz Metkovića krenuli ka Pločama

Što stvarno mislite o gradnji TE Ploče?

Predstavljen projekt 'Pazigrad'

Ukrajina kao daleka država

U 'Čudu' Jelene Radman Metković jedan od glavnih 'likova'

Suradnja djece i mladih s posebnim potrebama i darovitih u izradi mjuzikla

Gimnazija Metković bila domaćin Županijskoga natjecanja iz njemačkoga jezika

Inicijativa za TE Ploče privremeno zaustavljena

I Gračani ustali protiv TE Ploče

Grad Metković poziva dobavljače cvijeća i ukrasnih biljaka na dostavu ponuda

Drugi sastanak na temu promjene trase nasipa na Duvratu

Bolje planski uzmak nego nečasni poraz

478. put spaljen Marko Krnjeval

18 sati započinje suđenje Marku Krnjevalu

Košarkaši ostvarili i drugu pobjedu

Ministrica kulture Zapadnog Balkana u katedrali hrvatskog duha

Fotoreportaža s velike povorke

KUD 'Metković' vratio se iz Sombora

'I Hitler je bio moralniji od neoliberala koji vladaju, EU je cirkus. Ali ovaj hrvatski grad je svjetlo na kraju tunela!'

'Brat Franji i zao čovjek'

Fotografije s Gala zabave

Maškarana povorka kreće danas u 15 sati

Završena mini turneja 'Vuka i sedam kozlića'

Mladi glazbenici predstavili natjecateljski program

RK Metković 1963 - RK Trilj PV 41:18

Petrov: Odlučno se protivim gradnji termoelektrane na ugljen u Pločama

Tko su Metkovke i Metkovci s ove fotografije?

Na 'Maslini 2014.' Antino ulje među 'Top 20'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01