-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Koncert

Ivan Krpan ispunio Galeriju GKS-a

Metković, 31.7.2019. - U koncertnome dijelu Metkovskoga ljeta večeras je na repertoaru bio izvrstan solistički nastup mladoga pijanista Ivana Krpana, koji je izazvao veliko zanimanje domaće publike. U Galeriji GKS-a on se predstavio djelima Frederica Chopina, Johannesa Brahmsa i Franza Liszta.

 Obavijest

Lijeva strana kasno večeras bez vode

Metković, 31.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga na lijevoj strani Metkovića (osim Predolca i Ulice Stjepana Radića od GKS-a do graničnog prijelaza) i naselja Krvavac II, da će danas, 31. srpnja od 22 sata do ponoći zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Manifestacije

Javite se u 'Male neretvanske gusare'

Metković, 31.7.2019. - Organizatori Dana Neretvanske kneževine u sklopu koje djeluje sekcija Mali neretvanski gusari, obavještavaju djecu od završenog 1. do 5. razreda i njihove roditelje da se mogu prijaviti u Male neretvanske gusare do 15 sati u petak, 2. kolovoza 2019.

 Obavijest

U Prudu i Vidu vodu za piće treba prokuhati prije uporabe

Metković, 31.7.2019. - Prema današnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vode za ljudsku potrošnju iz vodoopskrbne mreže iz izvorišta Norin u Prudu (uzorci uzeti iz vodovodne mreže u Prudu i Vidu) vrijednosti parametara su iznad zadanih vrijednosti te kao takvi ne ispunjavaju parametre sukladnosti propisane Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe ("Narodne novine", broj 125/17) zbog povećane mutnoće.

 Koncert

Klapska pjesma ponovno u Gradskome parku

Metković, 31.7.2019. - Metkovsko ljeto sinoć se nastavilo koncertom splitske Klape Šufit, koja je u Gradski park privukla brojnu publiku.

 Koncert

Metković se prisjetio Olivera

Metković, 30.7.2019. - Uoči prve obljetnice smrti Olivera Dragojevića u metkovskome GKS-u upriličen je koncert njemu u spomen, kojemu je organizator bio KUD Metković.

 Obljetnice

Apollo-naraštaj proslavio malu maturu

Metković, 30.7.2019. - Naraštaj rođen 1969./70. sastao nakon 35 godina kako bi proslavio malu maturu 8. D razreda iz školske godine 1983./84., koji je vodila razrednica Neda Barbir r. Šalinović. Od njih 27 proslavi se odazvalo 14 bivših kolega.

 Obavijest

Bez vode u Vrgoračkoj i u Ulici sv. Ćirila i Metodija

Metković, 30.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Vrgoračkoj i u Ulici sv. Ćirila i Metodija da će danas, 30. srpnja od 8:30 do 12 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Izbori

GIP objavio službene rezultate izbora za vijeća MO-a

Metković, 29.7.2019. - Gradsko izborno povjerenstvo danas je objavilo rezultate izbora za članove vijeća mjesnih odbora, koji su jučer održani na području Grada Metkovića.

 Manifestacije

Održana IX. Rimska noć u Naroni.

Metković, 29.7.2019. - Deveti put je u petak u Vidu pred Arheološkim muzejom Narona i na Velikoj rivi održana manifestacija 'Rimska noć u Naroni', koja okupila priličan broj publike i kojoj su organizatori AM Narona, TZ grada Metkovića, TZ DNŽ i Grad Metković upriličili degustacija rimskih delicija.

 Gradska uprava

Gradonačelnik primio pobjednike ' Marko Polo festa'

Metković, 29.7.2019. - Povodom osvajanja Grand prixa na 24. Međunarodnom Marko Polo festu, gradonačelnik Dalibor Milan u petak je u svojemu uredu primio Branka Medaka i Mandolinski sastav KUD-a Metković, koji su došli u pratnji predsjednika Društva Mate Obrvana i voditelja orkestra Tomislava Hercega.

 Obavijest

Bez vode u Prudu i Crnićima

Metković, 29.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naseljima Prud i Crnići da će 29. srpnja (ponedjeljak) od 8 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Vrijeme

Dobrodošao dar s neba

Metković, 28.7.2019. - Prema podacima s Meteorološke postaje Metković, koje nam je poslao Dragan Tolić, u Metkoviću je danas palo 43,6 litara kiše po metru četvornom, što je sigurno obradovalo mnoge poljoprivrednike.

 

 Izbori

U Glušcima u 16 sati izlaznost 42,59 %

Metković, 28.7.2019. - Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je rezultate izlaznosti u 16 sati na izbore za vijeća MO. Najveći odziv u Glušcima, s time da je riječ o samo 23 birača. Evo cjelovitoga izvješća.

 Koncert

Koncert za Olivera preseljen u GKS

Metković, 28.7.2019. - Koncert Mandolinskoga orkestra Kud-a Metković, posvećen Oliveru Dragojeviću, održat će se u GKS večeras u 21 sat. Nastupaju klape Kumpanija i Nava iz Vele Luke, Branko Medak, Ivan Vidović, Maja Jerković, Leon Rikalo i Antonio Dragojević.

 

 Kino

'Kralj lavova' napunio gledalište uz Neretvu

Metković, 25.7.2019. - Večeras nas je Ljetno kino 'Pobjeda' podsjetilo na svoje slave dane sedamdesetih prošloga stoljeća. Razlog je svjetski hit 'Kralj lavova', koji je popunio gotovo cijelo gledalište. Šteta što tako nije i za drugih filmova budući da su ulaznice iznimno jeftine, samo 20 kn. Očito su druga vremena jer danas svatko ima 'kino' u svome džepu.

 

 Glazba

'Metkovke' spotom najavile pohod na opuzenski festival

Metković, 25.7.2019. - Ženska klapa 'Metkovke' sinoć je u Galeriji GKS-a javnosti predstavila spot za pjesmu Za nju, s kojom će 9. kolovoza nastupiti u Opuzenu na Festivalu Melodije hrvatskog juga Opuzen 2019.

 Obljetnice

Četvrt stoljeća privatnoga ljekarništva u dolini Neretve

Metković, 25.7.2019. - Davne 1994. godine otvorena je u Metkoviću Ljekarna Draženović, prva privatna ljekarna na našim prostorima, koja ove godine obilježava 25 godina rada.

 Kino

Kupite ulaznice navrijeme

Metković, 25.7.2019. - Zbog velikoga zanimanja za film 'Kralj lavova', iz Kina 'Pobjeda' mole posjetitelje da navrijeme kupe ulaznice, da ne bi dugo čekali u redu te da se ne bi stvarala nepotrebna gužva. Film počinje u 20:30, a blagajna se otvara u 18:30.

 

 Kazalište

Djeca učila sve o prometu

Metković, 25.7.2019. - Splitska Produkcija Z sinoć je na platou pred crkvom sv. Nikole odigrala edukativnu interaktivnu predstavu ‘Prometna priča’, koja govori o ponašanju u prometu.

 Obavijest

Jutros bez vode u Jadranskoj

Metković, 25.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Jadranskoj ulici da će danas, 25. srpnja od 8 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do povremenih prekida u isporuci vode.

 

 Gradska uprava

Državni prvak Nikola Mijić na prijmu kod gradonačelnika

Metković, 23.7.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jutros je s pročelnikom JUO Ivicom Popovićem u svome uredu primio veslača VK Neretvanski gusar Nikolu Mijića, u čijoj su pratnji bili tajnik i potpredsjednik Kluba Davor Gnječ i Joško Erceg.

 Glazba

'Metkovke' promoviraju novu pjesmu za Opuzen

Metković, 23.7.2019. - Klapa Metkovke održat će promociju spota za pjesmu Za nju (Ivo i Fani Nuić - Ivo Nuić - Ivica Kaleb i Jašar Murtezani), koju će izvesti 9. kolovoza 2019. na festivalu Melodije hrvatskog juga Opuzen 2019. Promocija će se, uz domijenak i druženje, održati u galeriji GKS-a u srijedu, 24. srpnja u 21 sat.

 Gradska uprava

Gradonačelnik primio bicikliste

Metković, 23.7.2019. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer je u svojemu uredu primio predstavnike Biciklističkoga kluba Metković, povodom izvrsnih rezultata ostvarenih na sportskoj manifestaciji „Neretvanski đir“, koja se u Metkoviću održavala 29. i 30. lipnja.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena Jurićeva knjiga o domobranstvu u našemu kraju

Metković, 23.7.2019. - Udruga Hrvatski domobran, ogranak Metković, u nedjelju je u Galeriji GKS-a upriličila predstavljanje knjige Tri rata - tri tragedije domobrana Kotara Metković, čiji je autor metkovski povjesničar dr. sc. Ivan Jurić.

 Obavijest

Na Putu Narone kratak prekid u vodoopskrbi

Metković, 23.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga na Putu Narone da će danas (utorak) od 11 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Koncert

Zvuci latinoglazbe u Gradskome parku

Metković, 22.7.2019. - Koncertni dio Metkovskoga ljeta nastavljen je sinoć još jednim urbanim događajem u Gradskome parku, gdje je u organizaciji Ustanove za kulturu i sport nastupio izvrsni Ricardo Luque i njegov prateći benda 'Amigos'.

 Film

Pogledajte sutra Prljavi ples

Metković, 22.7.2019. - Među metkovske filmske pozornice u sklopu Metkovskoga ljeta od sutra će se uvrstiti i prostor Luke Metković (pokraj silosa). Naime, sutra u 21 sat nastavlja se ciklus 'Skriveni ulični film', i to prikazivanjem filma Prljavi ples. Ulaz je, naravno slobodan.

 

 In memoriam

Umro je Edo Petrić

Metković, 22.7.2019. - U Dubrovniku je u 84. godini umro Eduard Edo Petrić, naš bivši sugrađanin koji je ostavio dubok trag u kulturnome životu Metkovića. Sjećamo ga se kao plodna likovnog stvaratelja pa njegove slike i crteži krase mnoge metkovske domove, ali vise i na zidovima naših iseljenika širom svijeta.

 Promet

Zatvoreno skretanje u A. Starčevića

Metković, 22.7.2019. - Od jutros je zatvoren dio Ulice Ante Starčevića od raskrižja s don Radovana Jerkovića do raskrižja sa Zvonimirovom i Matice hrvatske.

 Maraton lađa

Stablini Kup Sv. Ilije 2019.

Metković, 22.7.2019. - Udruga lađara Stablina pobjednik je VI. Kupa Sv. Ilije, koji je i ove godine organizirala UL Jerkovac. Oni su u završnome dvoboju bili bolji od UL Gusari Komin, dok je Crni put za dlaku pobijedio lađare Gospe Karmelske iz Krvavca.

 Šport

Počelo obilježavanje 100-te obljetnice igranja nogometa u Metkoviću

Metković, 21.7.2019. - Povodom 100-te obljetnice osnutka NK Narona, tj. 100 godina organiziranoga igranja nogometa u Metkoviću, na Igralištu Iza Vage prošloga je petka odigrana revijalna utakmica između veterana NK Neretva i hrvatske veteranske reprezentacije, a Marin Veraja je načinio 'stoljetnu' fotografija na kojoj su se našli svi naraštaji Neretvinih igrača.

 Gradska uprava

Svečana sjednica Gradskoga vijeća

Metković, 21.7.2019. - Uoči Dana grada Metkovića i Sv. Ilije u GKS-u je pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, na kojoj je kao izaslanik predsjednice Grabar-Kitarović bio ministar obrane Damir Krstičević, ministar Tomislav Ćorić, državni tajnik Frano Matušić, župan Nikola Dobraslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te gradonačelnici i načelnici neretvanskih gradova i susjednih hercegovačkih općina.

 Izložba

Ivanišinovo 'Divlje cvijeće' u Galeriji GKS-a

Metković, 21.7.2019. - U organizaciji metkovskoga ogranka Matice Hrvatske tradicionalno se uoči Svečane sjednice Gradskoga vijeća u Galeriji GKS-a otvara likovna izložba. Tako je bilo i u petak, kada je svoje slike iz ciklusa Divlje cvijeće izložio dubrovački slikar Tomislav Ivanišin.

 Čestitka

Sretan vam Sv. Ilija

Metković, 20.7.2019. - Svim Metkovkama i Metkovcima čestitamo Sv. Iliju i Dan grada Metkovića!

 

 Koncert

Gdje god se pojavi, Grdović je mamac za publiku

Metković, 19.7.2019. - Svojim sugrađanima i brojnim gostima Grad Metković je sinoć povodom svoga Dana i Svetoga Ilije darovao koncert Mladena Grdovića, najdalmatinskijega pjevača. Publika je više od dva sata pjevala s Grdovićem, na čijem su se repertoaru našle sve njegove uspješnice, ali i one drugih izvođača.

 Folklor

Vukovar Metkoviću za rođendan

Metković, 19.7.2019. - Zajednički koncert članova HKUD-a 'Dunav' iz Vukovara i njihovih domaćina iz KUD-a 'Metković' provukao je sinoć u kazališnu dvoranu GKS-a brojnu publiku, koja je došla pozdraviti i vidjeti nastup uvijek dobrodošlih veselih Slavonaca.

 Koncert

Gudalom protiv trzalice

Metković, 18.7.2019. - Duo Tihomir Hojsak i Filip Novosel održali su sinoć na terasi Arheološkoga muzeja Narona zanimljiv koncert na kojemu su „suprotstavili“ gudalo i trzalicu, tj. kontrabas i brač.

 Projekti

Uskoro izgradnja prvoga rotora

Metković, 17.7.2019. - Radovi na uređenju Ulice A. Starčevića te na kružnim raskrižjima s ulicama don R. Jerkovića, kralja Zvonimira i Matice hrvatske stigli su u fazu asfaltiranja dijela te ulice od raskrižja s don R. Jerkovića do ulaza u Sportsku.

 Obavijest

Na Unki popodne bez vode

Metković, 17.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Mlinskoj, Industrijskoj i Mostarskoj ulici da će 17. srpnja (srijeda) od 15 sati do 18 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Obavijest

Zatvaranja prometa i zabrana parkiranja o Sv. Iliji

Metković, 16.7.2019. - Obavještavaju se svi sudionici u prometu da će zbog organiziranja sajma povodom blagdana Svetoga Ilije od 22 sata 18. srpnja (četvrtak) do 7 sati 21. srpnja (nedjelja) za promet motornim vozilima privremeno biti zatvoren Trg kralja Tomislava (ispred Hotela) te Ulica hrvatskih iseljenika i parkiralište između Ulice Stjepana Radića Gradskoga parka.

 Šport

Revijalna utakmica veterana Neretve i Hrvatske u čast 100 godina nogometa u Metkoviću

Metković, 16.7.2019. - Veterani NK Neretva nastavljaju s projektima u čast obilježavanja 100. obljetnice osnutka svoga kluba. Osvajanjem naslova prvaka Hrvatske za veterane 2018. godine, veterani su ovaj veliki jubilej počeli obilježavati dovođenjem domaćinstva prvenstva Hrvatske u veljači ove godine u metkovsku sportsku dvoranu gdje su se, sebi na čast, Klubu i Gradu na ponos, okitili brončanom medaljom.

 Iz tiska

Nikoli sportska stranica u Dalmaciji

Metković, 15.7.2019. - Danas je iz pera Božidara Lovrića u Slobodnoj Dalmaciji izišao članak o veslaču VK Neretvanski gusar Nikoli Mijiću, koji je na nedavnom Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete osvojio zlatnu medalju u samcu.

 

 Koncert

Mladi iz Bostona naučili 'Tango s Neretve'

Metković, 15.7.2019. - Svoj boravak u Metkoviću u organizaciji OŠ Stjepana Radića Zbor Boston City Singers završio je koncertom u Gradskom parku, na kojemu su, između ostaloga, pjevali Tango s Neretve , koji su naučili na radionici tijekom druženja s našim učenicima.

 Maraton lađa

'Crni put' na turbopogon do trofeja u Krvavcu

Metković, 15.7.2019. - Tradicijska, kulturno-sportska udruga Oba Krvavca jučer je povodom Gospe Karmelske organizirala XV. Lađarski kup Župe Bagalovići, na kojemu je nastupilo 12 lađarskih posada. Stazu od Krvavca do Lučkoga mosta u Metkoviću i natrag najbrže je izveslala posada metkovske UL Crni put.

 Obavijest

Sutra Ul. o. A. Gabrića bez vode i zatvorena za promet

Metković, 14.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici o. A. Gabrića da će u ponedjeljak, 15. srpnja od 11 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. Zbog iskopa na vodovodnom priključku ulica će od 8:30 do 10 sati biti i zatvorena za promet.

 

 Šport

Više od regate

Metković, 14.7.2019. - V. regata osmerca 'Neretva Open 2019.', u organizaciji domaćega VK Neretvanski gusar te u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i Veslačkim savezom Dalmacije, jučer se održala na Neretvi od Kule Norinske do Velike rive u Metkoviću.

 Šport

Na Neretvi jutros utrke u kraljevskoj disciplini

Metković, 13.7.2019. - Prognostičari najavljuju lijepo jutro, koje vam još ljepše može biti uz Neretvu, na kojoj će posade čak 17 osmeraca boriti na stazi od Krvavca do Metkovića. Regata osmeraca 'Neretva open' raste iz godine u godinu, a ove je i međunarodna jer se prijavila jedna posada iz francuskoga Toulousea. Veslat će se tri utrke sa startom u 9, 10, i 11 sati.

 

 Projekti

Počeli radovi na projektu 'Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve'

Metković, 12.7.2019. - Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, povodom početka radova, obišli su lokacije u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“.

 

 Koncert

Večer filmske glazbe i stranih uspješnica

Metković, 12.7.2019. - Pod ravnanjem Slobodana Begića sinoć je u Gradskom parku koncert održao Pop-orkestar Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, koji je na repertoaru imao filmsku glazbu te strane uspješnice pop, rock i latino glazbe.

 Izbori

Poznati kandidati za izbor članova Vijeća mjesnih odbora

Metković, 12.7.2019. - Gradsko izborno povjerenstvo sastavilo je i objavljuje Kandidacijske liste i Zbirne liste za izbor po pet članova Vijeća mjesnih odbora, koji će se održati u nedjelju, 28. srpnja.

 Kino

Večeras svoja vrata otvara Ljetno kino 'Pobjeda'

Metković, 12.7.2019. - Projekcijom filmske glazbene komedije 'Yesterday', s Himeshom Patelom i Lily James u glavnim ulogama, večeras počinje ciklus od osam filmskih projekcija na Ljetnoj sceni GKS-a, za koje će ulaznice stajati 20 kuna.

 Koncert

Izvrsna glazbena večer u Gradskome parku

Metković, 11.7.2019. - Pops Orchestra, podorkestar Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, večeras će u 21 sat nastupiti u Gradskom parku s vrlo zanimljivim repertoarom na kojemu će biti filmska te strana zabavna i klasična glazba. Evo što nam pripremaju:

 Gradska uprava

Gradonačelnik Milan metkovskim učenicima podjelio priznanja i nagrade

Metković, 11.7.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jučer je u Galeriji GKS-a primio više od 170 učenika i mentora četiriju metkovskih škola te im uručio priznanja za promicanje ugleda Metkovića sudjelovanjem na državnim natjecanjima i smotrama. Osvajačima prvih triju mjesta uručio je i novčane nagrade.

 Kazalište

Umjesto na Ljetnoj sceni ‘Sirena i Viktorija’ u kazališnoj dvorani

Metković, 10.7.2019. - Kazališna predstava ‘Sirena i Viktorija’ večeras će se zbog nepovoljnih vremenskih prilika održati u kazališnoj dvorani GKS-a. Blagajna se otvara u 19 sati.

 

 Rad udruga

Aktivna i zdrava starost

Metković, 10.7.2019. - U udruzi Otac Ante Gabrić upriličeno je druženje osoba treće životne dobi s dr. med. Ivanom Barbir. Naglasak je bio na zaštiti starijih osoba od sunca i ljetnih vrućina.

 Kazalište

Još danas možete povoljno kupiti ulaznice

Metković, 9.7.2019. - Sutra na Ljetnoj sceni GKS-a gostuje Teatar Rugantino s izvrsnom komedijom ‘Sirena i Viktorija’. Još danas su ulaznice u pretprodaji po cijeni od 40 kn (za one koji kupe 10 i više ulaznica cijena je 30 kn), inače će na blagajni cijena ulaznica biti 50 kn.

 

 Kino

S projekcijama počinje Ljetno kino 'Pobjeda'

Metković, 9.7.2019. - Nakon premještanja tehnike na Ljetnu scenu GKS-a, na njoj ponovno počinje djelovati Ljetno kino 'Pobjeda'. Prva će projekcija biti u petak u 21 sat, kada je na repertoaru film Yesterday s Himeshom Patelom i Lily James u glavnim ulogama.

 Projekti

Nova ograda oko pomoćnoga igrališta

Metković, 9.7.2019. - Ustanova za kulturu i sport započela je s radovima uređenja pomoćnoga nogometnog igrališta na dnu Sportske ulice. U prvoj fazi oko terena će se izgraditi betonski zidić te na nj postaviti panelna ograda. Na raspisanome natječaju za izvođača radova izabrana je tvrtka MGA nekretnine d.o.o.

 

 Kazalište

Krcat Gradski park na 'Složnoj obitelji'

Metković, 9.7.2019. - Da je Gradski park izvrsno mjesto za događaje poput predstava za djecu još se jednom pokazalo sinoć, kada je u njemu splitska Produkcija Z izvela lutkarski mjuzikl Složna obitelj, što ga je u potpunosti osmislio Ivo Lesić.

 Manifestacije

Cipola manje, ali je Cipolijada ipak uspjela

Metković, 8.7.2019. - Sad već tradicionalna Metkovska cipolijada u petak je održana sedmi put, no ne baš u povoljnim okolnostima, s obzirom na to da u posljednje vrijeme cipola u Neretvi gotovo nema. To se dovodi u vezu s pojačanim radom CHE Čapljina u Svitavi pa ribiči kažu da je Neretva prebrza.

 Šport

Državni prvak u skifu iz Krnjesavca

Metković, 7.7.2019. - Krnjesavac je najstarije metkovsko naselje, nastalo tako što su se ljudi naseljavali na padinama Predolca bježeći od Neretve, tj. od poplava. Neki novi klinci s Krnjescavca vratili su se na Neretvu i veslajući pronose ime svoga grada. Jedan od njih je Nikola Mijić, od danas državni prvak u skifu.

 Zanimljivosti

Vraćaju se Anđa, Mara i Maša

Metković, 5.7.2019. - Evo još jednoga zanimljiva štiva na temu osobnih imena, u kojemu onomastičar Domagoj Vidović objašnjava kako su kroz povijest pojedina imena postajala moderna pa nestajala pa opet ulaze u modu. Naravno, i još puno drugih zanimljivosti.

 

 Manifestacije

Danas VII. Metkovska cipolijada

Metković, 5.7.2019. - U Metkoviću se danas s početkom u 21 sat u Sportskoj ulici održava tradicionalna VII. Metkovska cipolijada. Kao i uvijek do sada, očekuje vas odlična zabava uz Flash Back Band i, naravno besplatne, cipole s gradela!

 Obavijest

Bez vode dio Zvonimirove

Metković, 5.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici kralja Zvonimira, od raskrižja s Ulicom Ante Starčevića do raskrižja s Ulicom Petra Krešimira IV, da će danas 5. srpnja od 8:30 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Metkovsko ljeto

Ulična filmska projekcija u Skalama II

Metković, 5.7.2019. - Prva od tri projekcije u sklopu Metkovskoga ljeta, pod nazivom 'Ulični skriveni film', sinoć je održana u Skalama II, koje je mahom ženska publika potpuno ispunila pa je dio publike film Zvijezda je rođena gledao stojeći.

 Maraton lađa

Pripreme metkovskih lađara

Metković, 4.7.2019. - Do XXII. Maratona lađa na Neretvi ostalo je nešto više od pet tjedana. Za sada je iz Metkovića prijavljeno šest lađarskih posada: Jerkovac, Jerkovac juniori, Veterani IV. gardijske brigade, Domagojevi gusari Vid, Crni put i Sveti Ilija. Potonje dvije fotografirali smo prekjučer i jučer uz Neretvu.

 Sponzorirana vijest

AT Kerametal – 30 godina s Vama!

Metković, 4.7.2019. - Ponosni smo što možemo objaviti da AT Kerametal ove godine obilježava 30 godina uspješnog poslovanja! Tim povodom u našem prodajnom centru AT Kerametal Ljubuški smo 5. i 6. srpnja (petak-subota) za svoje vjerne kupce organizirali rođendansku proslavu, posebne popuste, rođendanske artikle i poklone!

 Obavijest

Zbog kvara dezinsekcija jutros nije obavljena

Metković, 4.7.2019. - Pomorski servis - Luka Ploče d.o.o. obavještava da jutrošnja dezinsekcija komaraca nije obavljena zbog tehničkih problema na dimnom generatoru. Kvar će biti riješen tijekom dana i sutra nastavljaju prema dostavljenom Programu.

 Gradske vijesti

Novi brendovi u našem gradu

Metković, 4.7.2019. - Na Trgu kralja Tomislava jučer je otvorena poslovnica tvrtke Autoagent, koja je ovlašteni zastupnik proizvođača motocikala i mopeda Kymco te uređaja i sredstava za čišćenje Kärcher.

 Tiskovna konferencija

Metkovski SDP i HSU neće na mjesne izbore

Metković, 4.7.2019. - Na jučerašnjoj konferenciji za medije metkovski ogranci SDP-a i HSU-a izjavili su da neće izaći na izbore za članove vijeća mjesnih odbora, koji će se održati u nedjelju 28. srpnja.

 Koncert

Topli zvuci flauta

Metković, 3.7.2019. - U sklopu Metkovskoga ljeta sinoć je u Galeriji GKS-a koncert održao 'Zagrebački ansambl flauta', koji je u Metkoviću nastupio u sastavu Renata Penezić, Ana Batinica, Danijela Klarić-Mimica, Marija Esih, Lidija Ljubičić, Ivana Vukojević, Dijana Bistrović i Eva Cigić.

 Glazba

Predsjednica Grabar Kitarović odlikovala neretvanskog glazbenika Živka Ključu

Metković, 3.7.2019. - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz svih područja javnog djelovanja, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti.

 Poziv

Ministarstvo objavilo poziv 'Inovacije u S3 područjima' vrijedan 634 milijuna kuna

Metković, 3.7.2019. - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Inovacije u S3 područjima', Referentna oznaka: KK.03.2.2.06, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

 Kazalište

Od 3. srpnja pretprodaja ulaznica za predstavu 'Sirena i Viktorija'

Metković, 2.7.2019. - Na ljetnoj sceni GKS-a u srijedu, 10. srpnja u 21 sat gostuje Teatar Rugantino s predstavom ‘Sirena i Viktorija’. Ulaznice se od 3. srpnja mogu kupiti u pretprodaji u GKS-u radnim danom od 9 do 13 sati. Cijena je 40 kn, a za one koji kupe 10 i više ulaznica cijena je 30 kn. Na dan predstave cijena ulaznica bit će 50 kn. Rezervacije nisu potrebne budući da mjesta u gledalištu nisu numerirana.

 

 Obavijest

Splitska ispod Veletržnice sutra bez vode

Metković, 1.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Splitskoj ulici, od veletržnice do raskrižja Splitske i Ulice sv. F. Asiškoga, da će 2. srpnja (utorak) od 9 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 

Vijesti iz 7. 2019.
ukupno 76

Ivan Krpan ispunio Galeriju GKS-a

Lijeva strana kasno večeras bez vode

Javite se u 'Male neretvanske gusare'

U Prudu i Vidu vodu za piće treba prokuhati prije uporabe

Klapska pjesma ponovno u Gradskome parku

Metković se prisjetio Olivera

Apollo-naraštaj proslavio malu maturu

Bez vode u Vrgoračkoj i u Ulici sv. Ćirila i Metodija

GIP objavio službene rezultate izbora za vijeća MO-a

Održana IX. Rimska noć u Naroni.

Gradonačelnik primio pobjednike ' Marko Polo festa'

Bez vode u Prudu i Crnićima

Dobrodošao dar s neba

U Glušcima u 16 sati izlaznost 42,59 %

Koncert za Olivera preseljen u GKS

'Kralj lavova' napunio gledalište uz Neretvu

'Metkovke' spotom najavile pohod na opuzenski festival

Četvrt stoljeća privatnoga ljekarništva u dolini Neretve

Kupite ulaznice navrijeme

Djeca učila sve o prometu

Jutros bez vode u Jadranskoj

Državni prvak Nikola Mijić na prijmu kod gradonačelnika

'Metkovke' promoviraju novu pjesmu za Opuzen

Gradonačelnik primio bicikliste

Predstavljena Jurićeva knjiga o domobranstvu u našemu kraju

Na Putu Narone kratak prekid u vodoopskrbi

Zvuci latinoglazbe u Gradskome parku

Pogledajte sutra Prljavi ples

Umro je Edo Petrić

Zatvoreno skretanje u A. Starčevića

Stablini Kup Sv. Ilije 2019.

Počelo obilježavanje 100-te obljetnice igranja nogometa u Metkoviću

Svečana sjednica Gradskoga vijeća

Ivanišinovo 'Divlje cvijeće' u Galeriji GKS-a

Sretan vam Sv. Ilija

Gdje god se pojavi, Grdović je mamac za publiku

Vukovar Metkoviću za rođendan

Gudalom protiv trzalice

Uskoro izgradnja prvoga rotora

Na Unki popodne bez vode

Zatvaranja prometa i zabrana parkiranja o Sv. Iliji

Revijalna utakmica veterana Neretve i Hrvatske u čast 100 godina nogometa u Metkoviću

Nikoli sportska stranica u Dalmaciji

Mladi iz Bostona naučili 'Tango s Neretve'

'Crni put' na turbopogon do trofeja u Krvavcu

Sutra Ul. o. A. Gabrića bez vode i zatvorena za promet

Više od regate

Na Neretvi jutros utrke u kraljevskoj disciplini

Počeli radovi na projektu 'Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve'

Večer filmske glazbe i stranih uspješnica

Poznati kandidati za izbor članova Vijeća mjesnih odbora

Večeras svoja vrata otvara Ljetno kino 'Pobjeda'

Izvrsna glazbena večer u Gradskome parku

Gradonačelnik Milan metkovskim učenicima podjelio priznanja i nagrade

Umjesto na Ljetnoj sceni ‘Sirena i Viktorija’ u kazališnoj dvorani

Aktivna i zdrava starost

Još danas možete povoljno kupiti ulaznice

S projekcijama počinje Ljetno kino 'Pobjeda'

Nova ograda oko pomoćnoga igrališta

Krcat Gradski park na 'Složnoj obitelji'

Cipola manje, ali je Cipolijada ipak uspjela

Državni prvak u skifu iz Krnjesavca

Vraćaju se Anđa, Mara i Maša

Danas VII. Metkovska cipolijada

Bez vode dio Zvonimirove

Ulična filmska projekcija u Skalama II

Pripreme metkovskih lađara

AT Kerametal – 30 godina s Vama!

Zbog kvara dezinsekcija jutros nije obavljena

Novi brendovi u našem gradu

Metkovski SDP i HSU neće na mjesne izbore

Topli zvuci flauta

Predsjednica Grabar Kitarović odlikovala neretvanskog glazbenika Živka Ključu

Ministarstvo objavilo poziv 'Inovacije u S3 područjima' vrijedan 634 milijuna kuna

Od 3. srpnja pretprodaja ulaznica za predstavu 'Sirena i Viktorija'

Splitska ispod Veletržnice sutra bez vode

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01