-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Vrijeme

Čuvajte se pitara - hodajte dalje od zgrada

Metković, 30.11.2009. - Samo ludom srećom Metković se danas nije našao u prvim minutama dnevnih vijesti. Jako jugo jednostavno je otpuhalo pitar s balkona zgrade u Ulici kralja Zvonimira koji je završio na nogostupu kojim se, inače, kreće mnoštvo građana, među kojima i školske djece.

 župske vijesti

Šest dana do posvete nove crkve

Metković, 29.11.2009. - Šest dana do posvete nove crkve Sv. Nikole Biskupa radnici se nadmeću s rokovima. Danas smo snimili postavljanje mozaika koji predstavlja svemir u središtu kojega je trometarski brončani kip uskrsla Isusa.

 Politika

20 godina HDZ-a Metković

Metković, 29.11.2009. - Pred dvjestotinjak članova, simpatizera i gostiju iz susjednih gradova i općina metkovski HDZ u petak je u Hotelu Narona u Metkoviću obilježio dvadesetu godinu od svoga osnutka.

 Potres

Potres jugozapadno od Metkovića

Metković, 28.11.2009. - Oni koji su sinoć oko 11 sati bili još budni osjetili su lagan potres. Epicentar mu je bio kod Drača na Pelješcu, dvadesetak km jugozapadno od Metkovića. Seizmolozi kažu da je magnituda potresa prema Richteru iznosila je 3,2.

 

 Šport

Neretva – Neretvanac 0:1

Metković, 28.11.2009. - U 16. kolu III. HNL – jug na igralištu Iza Vage odigrana je nogometna utakmica između domaće NK Neretve i NK Neretvanca iz Opuzena. Pred stotinjak gledatelja po kišnom vremenu i blatnjavu terenu nešto bolje snašli su se Opuzenci odnijevši doma tri boda.

 Rad udruga

30 tisuća kuna za suvenirnicu u Vidu

Metković, 27.11.2009. - U prostorijama Ministarstvu turizma u Zagrebu 20. studenoga ministar Damir Bajs potpisao je ugovore o dodjeli bespovratnih potpora u iznosu od 600 tisuća kuna za projekte u programu Turizam bez zapreka. Među 20 potpisnika našla se i metkovska Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj u ime koje je ugovor potpisao predsjednik Antiša Puljević.

 Baština

Izgubljeno-nađeno: štandarac

Metković, 26.11.2009. - Zaboravljena riječ vratit će se u Metković i to na Trg kralja Tomislava na kojem se radi postolje za jarbol na kojem će se vijoriti zastava, stijeg, barjak ili pak korugva koju smo pokupili iz avarskoga još u vrijeme kada smo s njima (Avarima) imali premijerni nastup na Balkanu.

 župske vijesti

Devet dana do posvete crkve

Metković, 26.11.2009. - Bliži se 5. prosinca, dan posvete nove crkve u župi Sv. Nikole Biskupa u Metkoviću. S novopostavljene web stranice te župe doznajemo da je stigao kip uskrslog Gospodina koji će se postaviti u središte velikoga mozaika u prostoru prezbiterija.

 

 Rad udruga

Ručno rađene božićne čestitke

Metković, 26.11.2009. - U Dnevnom boravku Udruge Otac Ante Gabrić u ovo predbožićno vrijeme vlada živost. Danas smo tamo zatekli skupinu žena koje se svakoga utorka i četvrtka okupljaju na kreativnim radionicama.

 Gradske vijesti

Glicinije na trgu

Metković, 25.11.2009. - Kako se ovih dana užurbano radi u parku i na trgu svaki dan vidi se nešto novo. Danas su u arle na trgu posađene bijele glicinije, a oko njih ukrasno grmlje i cvijeće.

 Rad udruga

73.500 kn za Vukovar

Metković, 24.11.2009. - Projekt pod nazivom Moje svjetlo za moj Vukovar, s podnaslovom Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu, koji je peti put za redom proveden u organizaciji UOSI Prijatelj iz Metkovića te suorganizaciji Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uspješno je priveden kraju predajom čeka u iznosu od 73.500 kuna vukovarskom gradonačelniku Željki Sabi.

 Gradske vijesti

Počelo uređenje fontane

Metković, 24.11.2009. - Na Trg kralja Tomislava ponovno su se vratili majstori. Ovaj put dovršava se fontana, a djelatnici Komunalnoga poduzeća u arle su nasuli zemlju u koju će biti zasađene penjačice za pergole.

 

 Gradske vijesti

Nove biljke u parku

Metković, 24.11.2009. - Sadnja ukrasnoga bilja i dalje se nastavlja u Gradskome parku. Danas su na red došle japanske viseće safore (Sophora Japonica Pendula), a na red i nekoliko borova.

 

 Promet

Ležeći policajci na tri mjesta

Metković, 24.11.2009. - Danas su u gradu na tri mjesta postavljeni tzv. ležeći policajci kojima će se pokušati obuzdati oni koji zaborave da voze gradskom ulicom.

 Rad udruga

Bez daha, ali ne i bez nade

Metković, 23.11.2009. - U povodu obilježavanja svjetskog dana KOPB-a pod sloganom Bez daha, ali ne i bez nade dr. Darka Volarević, pulmolog u metkovskom Domu zdravlja i član Izvršnog nacionalnog odbora za KOPD Hrvatske, održala u prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić predavanje za korisnike Dnevnog boravka.

 Tradicija

Izložba jaslica

Metković, 23.11.2009. - Gradsko kulturno središte u prosincu organizira izložbu jaslica. Pozivaju se svi oni koji bi svoje jaslice htjeli pokazati javnosti da se do 1. prosinca jave u Gradsko kulturno središte radnim danom od 7 do 15 sati ili na telefon 091 51 888 67. Izložba će trajati od 7. do 20. prosinca.

 

 Zanimljivosti

U potrazi za 'Božjom česticom'

Metković, 22.11.2009. - Pogledajte što rade ovi ljudi. Vjerojatno nećete shvatiti previše, ali da troše ogroman novac bit će jasno svakome jer samo ono što je na ovim fotografijama vjerojatno nadilazi hrvatski proračun.

 

 Fotografija

Magla

Metković, 21.11.2009. - Topli dani u ovo godišnje doba za nus pojavu imaju maglovita jutra, kakovo smo i danas imali u Metkoviću. Kako je magla, ipak, relativno rijetka u našim krajevima uvijek je motivacija onima koji subotnje jutro žele provesti s fotoaparatom. Imamo sreću da nam je Predolac na dva koraka, a motiva tamo uvijek ima u izobilju.

 Kazalište

MAK-ovci nasmijali puno gledalište

Metković, 21.11.2009. - Nakon nekoliko pokušaja članovi Metkovskog amaterskog kazališta sinoć su u GKS-u pogodili ukus prosječnog ljubitelja kazališta u Metkoviću premijerno odigravši komad 'Ljubavnik velikog stila' autora Raya Conneya.

 In memoriam

Spomen na strijeljane

Metković, 21.11.2009. - Na Gradskom groblju Sv. Ivana Nepomuka jučer je služena misa zadušnica za hrvatske rodoljube strijeljane na tom mjestu u studenome 1944.

 Kazalište

Nova predstava MAK-a

Metković, 20.11.2009. - Nakon godinu i pol Metkovsko amatersko kazalište pred domaću publiku izlazi s novom premijerom. Ovaj put radi se o predstavi 'Ljubavnik velikog stila' Raya Conneya. Premijera će biti danas u 20 sati u Gradskom kulturnom središtu, a repriza sutra u 19,30 na istome mjestu.

 

 Obljetnice

Veterani u Vukovaru

Metković, 20.11.2009. - Kako bi se s ostatkom Hrvatske prisjetili 18. studenoga 1991. kada je pao Vukovar te odali počast braniteljima Vukovara četrdesetak članova Udruge veterana ZNG IV. brigade, Podružnica DNŽ, 17. i 18. studenoga boravili su u Vukovaru.

 Gradske vijesti

Sadnja ukrasnoga bilja u parku

Metković, 19.11.2009. - Lijepo vrijeme omogućilo je nastavak radova na sanaciji i uređenju Gradskoga parka u kojemu je započela sadnja nižih stabala i ukrasnoga bilja. Na fotografiji su dvije magnolije i dvije palme, a na kamiončiću smo snimili sadnice pitospore, abelije i eskalonije. Kako izgledaju ti grmovi kada narastu potražili smo na internetu.

 Ispravak

Nije krstionica nego svetohranište

Metković, 19.11.2009. - Pri nedavnom posjetu novoj crkvi Sv. Nikole snimili smo nekoliko fotografija i objavili ih uz vijest o radovima. Na jednoj od njih velik je predmet u obliku kaleža za koji smo „stručno“ zaključili da se radi o krstionici, no radi se o svetohraništu ili tabernakulu koji se kroz povijest nalazio na različitim mjestima u crkvi, a imao je i različite oblike, što nas je i zbunilo.

 In memoriam

Svjetlo za Vukovar

Metković, 18.11.2009. - U organizaciji Udruge UOSI 'Prijatelj' večeras je u Gradskom parku u Metkoviću održan komemorativni skup 'Moje svjetlo za moj Vukovar' na kojem se, kao i prijašnjih godina, okupilo mnoštvo građana. Nakon što je Klapa 'Sveti Nikola' otpjevala himnu uslijedio je kratak program u kojem su se s Klapom izmjenjivali metkovski glumci amateri. Pogledajte fotozapis s komemoracije.

 Politika

Gnječu odbijena kandidatura

Metković, 18.11.2009. - Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske 17. studenoga 2009. odbilo je kandidaturu Stjepana Gnječa za predsjednika Republike Hrvatske jer nije ispunio zahtjeve propisane odredbama Zakona o izboru predsjednika RH.

 župske vijesti

Užurbani radovi u župi Sv. Nikole

Metković, 17.11.2009. - Nešto više od dva tjedna ostalo je do Svetoga Nikole kada će u Metkoviću biti posvećena nova crkva Sv. Nikole na desnoj obali Neretve.

 Šport

Rukometom protiv nasilja

Metković, 17.11.2009. - Škola rukometa Jerkovac Metković u suradnji sa OŠ Don Mihovila Pavlinovića, a uz potporu Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i Športske zajednice grada Metkovića, organizira prvenstvo škole u mini rukometu i rukometu za dječake i djevojčice.

 Rukomet

Pobjeda RK Metković u Challenge kupu

Metković, 16.11.2009. - U 3. kolu Challenge kupa RK Metković je prvu utakmicu odigrao na domaćem terenu protiv ukrajinskog HC Time – Burevestnik kojega je uvjerljivo savladao rezultatom 32:24.

 Šport

Neretvi županijski derbi

Metković, 16.11.2009. - U 14. kolu III. HNL – jug na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica između NK Neretva i NK Gošk koja je završena rezultatom 3:0 za domaću momčad.

 Politika

Gnječ ide za predsjednika RH

Metković, 15.11.2009. - Iz Gospodarske stranke stigla nam je obavijest da je Krvavčanin Stjepan Gnječ prikupio više od 30 000 potpisa za predsjedničku kandidaturu te da će ih, s ostalom potrebnom dokumentacijom, Državnom izbornom povjerenstvu na Markovu trgu predati u ponedjeljak u 19,20.

 

 Fotografija

Pačja škola

Metković, 14.11.2009. - Nakon što nas je pogodila iznenadna zima pa uslijedile kiše, konačno smo mogli uživati u lijepom vremenu za vikend koje nas uz sutrašnje kratko naoblačenje očekuje i idućih dana.

 Gradske vijesti

Osvijetljen trg

Metković, 14.11.2009. - Sinoć je južni dio Trga kralja Tomislava zasjao pod novom rasvjetom. Iako još nije do kraja obnovljen (čeka se na majstore za uređenje fontane) osvjetljenjem je dobio novu dimenziju. Nadamo se da će jednoga dana, kad bude više novaca stari kandelabri biti zamijenjeni primjerenijima novome izgledu trga. Uskoro će na njega i božićni ukrasi te jaslice koje su prošloga Božića oduševile mnogu djecu.

 

 Maraton lađa

Marko Marušić ostaje predsjednik

Metković, 14.11.2009. - Iako se pred Izbornu skupštinu Udruge lađara Neretve moglo čuti da bi na njoj moglo biti burno lađari su strasti ostavili za sljedeći maraton, a Skupština je prošla mirno u ozračju pune tolerancije.

 Akcija

Kontrola šećera i tlaka

Metković, 14.11.2009. - Povodom Svjetskog dana dijabetičara, koji se obilježava 14. studenoga, Dijabetička udruga grada Metkovića jučer je u TC Mercator organizirala akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka.

 Tisak

Metkovski vjesnik broj 22

Metković, 12.11.2009. - Kako nam vrijeme leti najbolje vidimo po tome da sutra dolazi novi Metkovski vjesnik. Pročitajte o novoj naplati odvoza otpada, intervju s fra Dušanom, o tome kako smo baštinili naša prezimena i još podosta toga. Nestrpljivi i odsutni neka kliknu na gornju vezu prema elektronskom izdanju.

 

 Gradske vijesti

Knjige starijima

Metković, 10.11.2009. - Danas je Udruzi Otac Ante Gabrić, koja skrbi o starijim i nemoćnim osobama s područja grada, dopredsjednik metkovskoga Ogranka Matice hrvatske Ratko Krstičević uručio dar od 42 knjige, od kojih je veći dio objavljen u izdanju toga ogranka. Dar je u ime Udruge primila Anđelina Jerković, voditeljica Programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama.

 

 župske vijesti

Misije u župi Sv. Nikole Biskupa

Metković, 9.11.2009. - Župa Sv. Nikole Biskupa priprema se za veliki dan kada će biti posvećena nova crkva pa su i aktivnosti u toj župi posljednjih mjeseci ubrzane.

 župske vijesti

Odlazi fra Dušan

Metković, 8.11.2009. - Na današnjoj misi u crkvi Sv. Ilije od svojih župljana oprostio se fra Dušan Džimbeg koji za župnika u Metković došao prije šest godina i tri mjeseca (i tjedan dana, kako je sam rekao).

 Vrijeme

Musaka

Metković, 7.11.2009. - Ciklona što polako promiče nad našim krajevima i sljedećih dana nosit će nam muskaka vrijeme, kao što smo jutros ranije zabilježili na gornjoj fotografiji. Red oblaka, red kiše pa red sunca. Više kiše očekuje se sutra u poslijepodnevnim satima, ali neka je. S obzirom na prognoze oko ruskog plina neka bar Peruča pred zimu bude do vrha napunjena.

 

 Promet

Policija pojačava kontrole

Metković, 5.11.2009. - Iz Policijske postaje Metković stigla nam je obavijest da će od sutra, 6. studenoga pa do utorka, 11. studenoga na prometnicama biti pojačane policijske kontrole. Svrha akcije je prevencija prometnih nesreća i njihovih posljedica do kojih često dolazi zbog alkoholiziranih vozača.

 Šport

Pobjeda kadetima Hajduka

Metković, 4.11.2009. - Po iznimno lošem vremenu na igralištu Iza Vage jučer je odigrana uzvratna utakmica polufinala za pobjednika regije Dalmacija za kadete (godište '93. i '94) između NK Neretve i NK Hajduka koja je završila rezultatom 0:2 za goste iz Splita.

 Kazalište

Petar Pan u Metkoviću

Metković, 3.11.2009. - U Gradskom kulturnom središtu Metković danas su održane dvije lutkarske predstave Petar Pan koje je za učenike nižih razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića i područnih škola iz Vida i Pruda izvelo kazalište Licem u lice iz Splita.

 In memoriam

Vijenci i svijeće u znak sjećanja

Metković, 2.11.2009. - Nakon Svete mise u župnoj crkvi Sv. Ilije, koja je služena povodom blagdana Svih svetih, predstavnici Grada Metkovića na čelu s gradonačelnikom Stipom Gabrićem, članovi Gradskoga vijeća, političkih stranaka te predstavnici udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće u spomen na sve poginule branitelje.

 In memoriam

Počast poginulim braniteljima

Metković, 2.11.2009. - U Gradskom kulturnom središtu Metković održan je svečani recital pod nazivom Anima Croatorum kojim Metkovci svake godine odaju počast osamnaestorici svojih sugrađana koji su život dali za Domovinu.

 Seminar

Predavanje za poduzetnike

Metković, 2.11.2009. - U organizaciji Dubrovačkog centra za poduzetništvo te u suradnji s Udrugom DEŠA protekli vikend upriličen je cjelodnevni seminar pod nazivom Od ideje do realizacije.

 In memoriam

Sjećanje na najdraže

Metković, 1.11.2009. - Blagdan Svih svetih, koji je u Republici Hrvatskoj neradni dan, obično se koristi za odlazak na groblje kako bi se uoči Dana mrtvih okitili grobovi svojih najdražih i na njima zapalile svijeće.

 

Vijesti iz 11. 2009.
ukupno 47

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01