-914

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Održan Općinski LiDraNo

Metković, 31.1.2011. - U Gradskom kulturnom središtu Metković održano je Općinskog natjecanja za osnovne i srednje škole  LiDraNo 2011. kojem je domaćin ove godine bila OŠ Stjepana Radića. Kao i obično, osnovci i srednjoškolci natjecali su se u literarnom, dramskom i novinarskom izričaju, a Srednja škola Metković predstavila se i dokumentarnim filmom.

 Rad udruga

Kako izgraditi zaklon u prirodi

Metković, 31.1.2011. - Članovi Udruge izviđača Neretvanski gusari boravili su na poludnevnom izletu na predjelu zvanom Glave gdje su, kao i obično, u prirodi kroz različite aktivnosti svladavali izviđački program.

 Poljoprivreda

Razvoj ekološke poljoprivrede

Metković, 31.1.2011. - Od 18. do 21. siječnja u Bruxellesu su u studijskom posjetu pod nazivom Uloga organizacija civilnog društva u razvoju ekološke poljoprivrede boravili predstavnici organizacija civilnog društva. Studijski posjet je organiziran u sklopu programa People 2 People (P2P).

 Gradske vijesti

Unatoč svemu još jedan vandalizam u parku

Metković, 30.1.2011. - S obzirom da su pronađeni i kažnjeni svi dosadašnji rušitelji gradskoga parka teško je bilo i zamisliti da bi se tako nešto opet moglo dogoditi. No, dogodilo se.

 Narona

1340 posjetitelja u samo jednoj večeri

Metković, 29.1.2011. - Treću godinu za redom Arheološki muzej Narona sudjelovao je u manifestaciji pod nazivom Noć muzeja. Muzej je svoja vrata posjetiteljima otvorio u 18 sati, a svi koji su željeli osjetiti atmosferu staroga Rima mogli su to do 23 sata.

 Zanimljivosti

Ciopl od 10 kilograma?!

Metković, 28.1.2011. - Da lovci mogu biti i dobri ribiči, dokazao je Ivica Musulin Čiča, predsjednik LD Muflon iz Metkovića, koji je jučer uspio uloviti divovskoga cipola.

 Gradske vijesti

Pretproljetne pripreme u parku

Metković, 28.1.2011. - Mada će sigurno još biti zime, kalendarsko proljeće sve nam je bliže pa naši komunalci ovih dana koriste lijepo vrijeme kako bi u parku pripremili zemljište za sadnju jednogodišnjeg ukrasnog bilja. Za sada će ga samo izbadiljati da bi se kasnije lakše isušilo.

 

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 41

Metković, 27.1.2011. - Nova meta, novo odstojanje parafraza je nekad popularne poslovice. Metkovski vjesnik ušao je u četvrtu godinu izlaženja kao mjesečnik. Možda je tako i pravo, jer ima li na svijetu još koji trotjednik? No, ništa zato. Bit ćemo malo usporeniji i malo manje aktualni, ali bolje i to nego ništa. Sutra bi 41. broj trebao doći u grad, iako nam je javljeno da je bilo nekih problema s transportom pa se možda pojavi tek u subotu. Do tada pogledajte ga ovdje.

 

 Gradske vijesti

Reumalov dar Metkovcima

Metković, 27.1.2011. - Nedavno je u posjetu Gradu Metkoviću boravilo izaslanstvo Centra za rehabilitaciju Reumal iz Fojnice u BiH. Razlog boravka u Metkoviću je odluka Centra da se uključi u akciju pomoći ugroženom stanovništvu poplavljenih područja u BiH, ali i poplavljenog područja grada Metkovića.

 Akcija

Mali Međimurci za vršnjake iz Metkovića

Metković, 27.1.2011. - Opet nam se javila prof. Lidija Branilović (rođ. Dominiković). Nakon što je sa svojim učenicima iz OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec lani bila na ekskurziji u našem kraju, djeci se on toliko svidio da su odlučila pomoći svojim vršnjacima stradalima u poplavi.

 Gradske vijesti

Oproštaj od pok. Ilijane Lukić

Metković, 25.1.2011. - Jučer je u metkovskom GKS-u održana komemoracija za pok. Ilijanu Lukić koja je 22. siječnja preminula iznenadnom smrću. Metkovski glumci amateri u nešto više od mjesec dana još jednom su izašli na svoju najdražu pozornicu kako bi se oprostili od člana svoje družine.

 Šport

KK Metković – KK Pet bunara 92:49

Metković, 24.1.2011. - Sinoć se u Metkoviću u Gradskoj dvorani igralo 13. kolo košarkaške lige A2 – jug. U gotovo trening-utakmici košarkaši KK Metkovića su pred, na žalost, malim brojem gledatelja visoko porazili KK Pet bunara iz Zadra i tako stigli do druge pobjede u nastavku prvenstva.

 Zdravstvo

Oboljeli od svinjske gripe dobro se osjećaju

Metković, 23.1.2011. - Posljednjih dana gripa lovi sve više maha pa smo posjetili dr. Miljenka Ljubića, voditelja Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.  Evo što nam je rekao:

 Domovinski rat

Veterani na Maslenici

Metković, 23.1.2011. - Veterani 4. gbr – podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, zajedno su sa svojim kolegama i suborcima iz Splita, Knina, Zadra, Sinja, Imotskog i drugih mjesta, obilježili 18. obljetnicu akcije Maslenica.

 Vrijeme

Jutrros zabijelio Metković

Metković, 23.1.2011. - Onima što se ustanu i prije otvore internet nego prozor možda će ovo i biti vijest. Jutros malo prije sedam sati, pri temperaturi od oko 2 stupnja, u Metkoviću je počeo padati snijeg kojega je za pola sata napadalo taman toliko da zabijeli krovove i stvori kakav-takav zimski ugođaj.

 

 Šport

Košarkaši sutra po još jednu pobjedu?

Metković, 22.1.2011. - Nakon što su se s gostovanja iz Drniša vratili s pobjedom od 81:86 protiv domaćega DOŠK-a, košarkaši KK Metkovića sutra u 19,30 ugošćuju KK Galeb iz Omiša. Ulaz u dvoranu je besplatan pa pozivanju sve ljubitelje košarke da ih podrže do nove pobjede.

 Prirodne nepogode

Kada priroda uzvrati udarac

Metković, 21.1.2011. - Pogodile su nas 2010. dvije velike poplave. Katastrofa onima kojima je u kuću ušao i milimetar vode. Bogu hvala nitko nije stradao jer ono što se događa u svijetu posljednjih godina upozorava da smo ništavni prema snazi prirode, ali i opominje na to koliko smo za to sami krivi. Možda ne baš mi mali, nego oni koji o svemu (slijedom profita) odlučuju. Ipak, i mi mali (slijedom prihvaćanja podmetnutih nam kvazivrjednota) nismo baš nevinašca. A kada priroda uzvrati udarac to onda izgleda ovako.

 

 Vjerski život

5000 vjernika na duhovnoj obnovi

Metković, 21.1.2011. - Događaj koji je obilježio današnji dan u Metkoviću, a slično će biti i sutra i prekosutra, nedvojbeno je početak trodnevne duhovne obnove koju pred oko 5000 vjernika u Gradskoj športskoj dvorani predvodi fra Zvjezdan Linić. Mi smo večeras posjetili to mjesto, koje je u povijesti grada često pamćeno po nekim drugim emocijama, i načinili nekoliko fotografija. Posljednja je panoramska široka 1600 px pa je klikom na zelenu traku na vrhu možete vući lijevo-desno (ako vam je monitor manje razlučljivosti).

 Vjerski život

Tri dana duhovne obnove

Metković, 21.1.2011. - Popraćena neviđenim zanimanjem danas u Gradskoj športskoj dvorani započinje trodnevna duhovna obnova koju će predvoditi fra Zvjezdan Linić. Prema utvrđenom rasporedu program će se odvijati danas od 17 do 21, sutra do 9 do 13 i od 16 do 21 te u nedjelju od 9 do 13.

 Gradske vijesti

Zidne boje za poplavljene

Metković, 20.1.2011. - Jučer je iz središnjega skladišta Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu u GD Crvenoga križa Metković dopremljena donacija boje za zidove. Donacija je namijenjena za 240 domaćinstava s područja na kojem djeluje GD Crvenoga križa Metković i koja su nastradala u poplavama što su u prosincu pogodile dolinu Neretve.

 Gradske vijesti

Komunalci otklonili kvar

Metković, 19.1.2011. - Tijekom jutra primijećen je veći gubitak vode u dijelu vodovodne mreže u ulicama Stjepana Radića i Ivana Gundulića, ali i veće istjecanje vode na Trgu kralja Tomislava što su bili sigurni znaci da je na tom dijelu mreže došlo do puknuća vodovodne cijevi.

 Gradske vijesti

Novi semafori

Metković, 19.1.2011. - U tijeku je obnova semafora u gradu pa se promet odvija nešto otežano. Koliko smo saznali, radovi će trajati danas i sutra, a osim novih semafora uredit će se i noseće konzole te elektroinstalacija.

 

 Zanimljivosti

Neretva se spustila na samo 70 cm

Metković, 19.1.2011. - Danas u 11 sati vodostaj Neretve bio je najniži nakon dugo vremena. Iznosio je 70 cm, što je praktički ljetna razina i samo dvadesetak cm više od najnižega zabilježenoga.

 

 Rad udruga

S veteranima na Maslenicu

Metković, 19.1.2011. - Udruga veterana IV. gbr., podružnica za DNŽ, u subotu organizira odlazak na Maslenicu povodom obilježavanja obljetnice istoimene akcije. Polazak je autobusom ujutro u 5 sati. Na programu je u 9,30 polaganje vijenaca u Kašiću, u 10,30 na Zelenom Hrastu, u 12 misa u Novigradu pa ručak i povratak kući. Svi zainteresirani za put mogu se javiti na 095 91 52 814.

 

 Domovinski rat

Uređen okoliš spomenika Anti Taslaku

Metković, 19.1.2011. - Nedavno se skupina Vidonjaca odvezla iznad Bistrine kako bi uredili okoliš spomenika postavljenog na mjestu pogibije svog sumještanina Ante Taslaka koji je na tom mjestu, koje je bilo prva crta obrane, 22. prosinca 1991. poginuo kao pripadnik 116. brigade HV.

 Gradske vijesti

Dovršeni građevinski radovi na GP Prud

Metković, 19.1.2011. - Tvrtka Obšivač d.o.o. Metković završila je u ugovorenom roku građevinske radove na graničnom prijelazu Prud. Ukupna vrijednost građevinskog dijela radova iznosila je oko 2,5 milijuna kuna, dok će preostali dio radova kao što su izrada i montaža čelične konstrukcije nadstrešnice biti predmet drugog javnog natječaja koji je u tijeku s obzirom da bi novi granični prijelaz trebao biti u funkciji do 15. lipnja ove godine.

 Rad udruga

UOSI 'Prijatelj' dobila vrijednu donaciju

Metković, 18.1.2011. - U prostorije Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj jučer je stigla vrijedna donacija humanitarne pomoći. Riječ je o igračkama, odjeći i higijenskim potrepštinama koje je donirala Udruga Promijenimo svijet iz Zagreba. Donaciju su predsjedniku Prijatelja Antiši Puljeviću predali predsjednica spomenute udruge  Renata Kutlić i Amerikanac Oliver Rogers koji joj je osnivač i član.

 Akcija

Vrataru bolji dani

Metković, 18.1.2011. - Najpoznatija utvrda u dolini Neretve je kula što su je Turci izgradili na (tadašnjem) ušću Norina u Neretvu, ali u našem kraju bilo je utvrda i u predtursko vrijeme. Jedna od njih je srednjovjekovni grad Vratar izgrađen na 97 m visoku brežuljku okruženu močvarnim tlom, tik uz cestu što s Orepka vodi u Borovce i Nova Sela.

 Rad udruga

Iz Zaostroga preko Rilića u Kokoriće

Metković, 17.1.2011. - Članovi HPD Gledavac iz Metkovića, kojima su se pridružili zaljubljenici u planine iz vrgorskoga i pločanskoga kraja, jučerašnje lijepo vrijeme iskoristili su da prođu starim karavanskim putom koji je od Zaostroga polazio u unutrašnjost.

 Tribina

Kršćanin u politici

Metković, 15.1.2011. - Sinoć je u organizaciji Udruge Narenta u Galeriji GKS-a Metković održana tribina Kršćanin u politici na kojoj govorili saborska zastupnica HSS-a Marijana Petir i predsjednik Obiteljske stranke i inicijator pokreta Hrvatski rast Ivica Relković.

 Prirodne nepogode

Jambina tiskovna o isplati šteta od poplave

Metković, 14.1.2011. - Gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić sa suradnicima danas je u Zgradi političkih stranka održao tiskovnu konferenciju na temu poplava u 2010. Komentirajući medijske napise, ali i sve što se proteklih petnaestak dana događalo vezano za poplave, Gabrić je rekao da to nema veze sa stvarnošću.

 Gradske vijesti

Uskoro crijep na zgradi Vage

Metković, 14.1.2011. - Lijepo vrijeme, koje će potrajati i sljedećih dana, ide na ruku radnicima tvrtke MGA koji završavaju radove na krovu zgrade Vage. U tijeku je izrada hidroizolacije i montaža letava između kojih će se postaviti toplinska izolacija. Na kraju slijedi još jedna izolacijska folija i postavljanje crijepa.

 

 Prirodne nepogode

Izgradnja nasipa po hitnom postupku

Metković, 13.1.2011. - U Grad je stigao važan dokument koji će naročito zanimati stanovnike desne strane Metkovića. Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2010. donijela Odluku o građenju u slučaju neposredne opasnosti, za područje Dubrovačko-neretvanske županije, u kojoj između ostaloga piše:

 Promet

Autobusi umjesto vlaka

Metković, 13.1.2011. - Kako izvještava Caportal, zbog nastavka radova na remontu pruge Sarajevo - Ploče, na relaciji Mostar - Ploče do daljnjeg ne prometuje brzi vlak Sarajevo - Ploče. Umjesto brzoga vlaka prometuju autobusi Željeznice koji po putnike dolaze na željeznički kolodvor. Autobusi imaju istu cijenu, isto vrijeme polaska i iste stajališne postaje kao i brzi vlak.

 

 Zanimljivosti

Što je pokazao popis prije 10 godina

Metković, 10.1.2011. - Očekuje nas Popis stanovništva koji će se provesti od 1. do 28. travnja, a preliminarni rezultati objavit će se do 30. lipnja 2011. Na internetskoj stranici Državnoga zavoda za statistiku potražili smo rezultate Popisa od prije 10 godina iz kojih izdvajamo neke zanimljive podatke.

 Rad udruga

Pohod na Sv. Iliju

Metković, 8.1.2011. - Ne bude li u nedjelju mirisalo na kišu možete se pridružiti planinarima iz HPD Gledavac u njihovu pohodu na Svetoga Iliju, koji dominira zapadnim dijelom doline Neretve. Okupljanje počinje u 8,15 na parkiralištu pred Mercatorom, nakon čega se kreće do groblja u Gradcu odakle u 9,30 počinje uspon na 773 m visok vrh.

 

 Posao

Novim vještinama do novih mogućnosti

Metković, 8.1.2011. - U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Metković, održano je predstavljanje projekta Novim vještinama do novih mogućnosti koji provodi Udruga DEŠA iz Dubrovnika, a partneri su joj Dubrovački centar za poduzetništvo te HZZ, Područna služba Dubrovnik.

 Internet

2010. u brojkama

Metković, 7.1.2011. - Zajedno smo na ovim stranicama progurali 2010. koju baš i nećemo pamtiti po nekom dobru. To se, na žalost, pokazalo i na broju posjeta ovim stranicama u siječnju i prosincu, kada su višestruko nadmašeni mjesečni prosjeci. Evo malo brojčanih pokazatelja o tome što smo radili i kako ste nas pratili:

 Vjerski život

Proslava pravoslavnog Božića u Metkoviću

Metković, 7.1.2011. - Pravoslavni vjernici iz Metkovića i okoline noćas su u crkvi Sv. Đorđa prisustvovali svečanoj božićnoj liturgiji koja je za razliku od prijašnjih godina započela u ponoć.

 Komentar

Popularni pjevači stradalima u Neretvi?

Metković, 7.1.2011. - U vrijeme kada svi mediji bruje o tome da je od 5 milijuna kuna pomoći stradalima od elementarnih nepogoda u našoj županiji u prvih deset mjeseci prošle godine, Metkoviću pripalo mizernih 247 tisuća, obradovala nas je jučer vijest na naslovnici Slobodne.

 župske vijesti

U župi Sv. Ilije krštenih 96, a umrlih 48

Metković, 6.1.2011. - Na internetskoj stranici župe Sv. Ilije objavljeni su neki zanimljivi podaci za 2010. u usporedbi sa 2009. (u zagradama).

 Zanimljivosti

Zima u Nizozemskoj

Metković, 5.1.2011. - Uz jutros relativno nisku temperaturu i nebo je bilo sivo pa se činilo da bi moglo i zasniježiti. Naravno, znali smo da neće jer prognoze kažu da okreće na jugo pa ćemo Metković u bijelome još pričekati, ako ga i bude. A, kako je zimi biti u Nizozemskoj, zemlji koju svjetlosnu godinu daleko od nas, pogledajte u ovih nekoliko idiličnih prizora.

 

 Fenomeni

Pomrčina sunca

Metković, 4.1.2011. - Još malo i završit će pomrčina sunca koja se jutros izvrsno vidjela i u Metkoviću. Gornju fotografiju načinili smo u 9 sati i 35 minuta.

 

 Rad udruga

Osvojen najviši vrh doline Neretve

Metković, 3.1.2011. - Hrvatsko planinarsko društvo Gledavac iz Metkovića jučer je organiziralo jednodnevni izlet na Babinu gomilu, 734 metra visok vrh Rujnice.

 Gradske vijesti

I večeras na Trgu živa glazba

Metković, 1.1.2011. - Večeras u 20 sati na Trgu kralja Tomislava nastavlja se novogodišnje slavlje uz svirku sastava Zvona.

 

 Tradicija

Sve u redu ko u Beču

Metković, 1.1.2011. - Vjerujemo da ste vrijeme pred novogodišnji ručak, prema starom metkovskom običaju koji datira s početka šezdesetih prošloga stoljeća kada su prvi televizori stigli u Metković, proveli gledajući i slušajući prijenos iz Beča. A ako niste – imate godinu dana za popravni.

 

 Obavijest

Gdje na jutarnju kavu?

Metković, 1.1.2011. - Evo još jedne korisne informacije. Oni koji ni na Novu ne mogu bez espresso kave mogu je jutros popiti u People's baru u dvorištu Vage. Ima taman dovoljno vremena do početka prijenosa iz Beča.

 

 Rad udruga

Na programu Babina gomila

Metković, 1.1.2011. - Za one koji odmah na početku 2011. žele uspon rješenje nudi HPD Gledavac iz Metkovića koji poziva da im se pridružite do 735 m visoka vrha Babine gomile. Okupljanje pred polazak je 2. siječnja u 8,15 ispred Mercatora. Uspon počinje u 9 sati ispred bivše škole u Desnama.

 

 Gradske vijesti

Doček Nove na Trgu

Metković, 1.1.2011. - Nakon više godina u Metkoviću je organiziran doček Nove godine na Trgu kralja Tomislava. Izgleda da je to bila dobra zamisao jer se pod šatorom i ispred njega okupilo petstotinjak građana, a vjerojatno će ih nakon ponoći još doći. Mi smo nakon ponoći otišli na Trg i načinili nekoliko fotografija.

 

Vijesti iz 1. 2011.
ukupno 49

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01