-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Maškare

Nova gradonačelnica nije izdržala ni minutu – maškare preuzele vlast u Gradu

Metković, 31.1.2016. - Tristotinjak djece s njihovim tetama iz Dječjega vrtića Metković, podijeljenih u trinaest maškaranih skupina, te vrtićani iz DV Leut danas su u maškaranoj povorci u pratnji Gradske glazbe i Marka Krnjevala prošli gradskim ulicama. Odredište im je bila Gradska sportska dvorana gdje im je priređen ples pod maskama.

 

 Gradska uprava

Božo Petrov Gradsku upravu predao zamjenici Katarini Ujdur

Metković, 31.1.2016. - U Uredu gradonačelnika u petak je potpredsjednik Vlade RH i dosadašnji gradonačelnik Metkovića Božo Petrov svojoj zamjenici Katarini Ujdur predao vođenje Grada Metkovića. Premda će Katarina Ujdur službeno nositi naziv zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika, mi ćemo je iz praktičnih razloga ubuduće nazivati gradonačelnicom.

 

 Šport

'Neretva run' osvojila Gruž

Metković, 31.1.2016. - Mješovita četveročlana ekipa iz metkovske SU Neretva run danas je u Dubrovačkome Gružu u ekipnoj utrci 4x2 km osvojila prvo mjesto. Emil Tomašević i Stipe Pijević, inače veslači UL Stablina, te Antonia Cvitković i Martina Kozina, mlade rukometašice ŽRK Jerkovac iza sebe su ostavili drugoplasiranu ekipu Brzi i žestoki No 4 gotovo tri minute i oborili prošlogodišnji rekord pa trofej drugu godinu ostaje u Metkoviću.

 

 Rad udruga

Domagojevi strijelci na 'Noći muzeja' u Splitu

Metković, 31.1.2016. - Povijesna postrojba iz Vida Domagojevi strijelci sudjelovala je s Tomislavovom stražom na kulturnoj manifestaciji Noć muzeja u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika (MHAS) u Splitu. Tomislavova straža splitska je udruga koja se bavi promicanjem i oživljavanjem rane srednjovjekovne povijesti, čiji je jedan od članova Mario Vukšić, nećak bivšeg vidonjskog župnika don Stanke Vrnoge.
Izvor: vid.hr

 

 Maškare

Danas Male maškare – tko je Krnjeval?

Metković, 31.1.2016. - Danas počinju pokladni dani koji će trajati do utorka, 9. veljače. Ispred Središnjega vrtića u 14:30 kreće maškarana povorka vrtićana za koje će od 15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani biti priređen dječji ples pod maskama. Naravno, javnosti će biti predstavljen i najnoviji Marko Krnjeval.

 Rad udruga

Dodjela nagrada 'Ponos Hrvatske 2015'

Metković, 31.1.2016. - Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović 11. put je u zagrebačkom Hypo centru održana svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske. Kao i svaki put do sada nagrade su primili ljudi koji su svojim dobrim djelima i nesebičnošću zadužili mnoge, a njihova skromnost je ono što zaista nadahnjuje. Među nagrađenima ističemo i Ivanu Nikolac članicu Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

 

 Kultura

Još jedna uspješna 'Noć muzeja' u Metkoviću

Metković, 30.1.2016. - Manifestacija Noć muzeja, koja je po uzoru na njemačku Lange Nacht der Museen 2005. godine započela kao gradski projekt šest zagrebačkih muzeja, ove je godine u organizaciji Hrvatskoga muzejskog društva obuhvatila preko 250 muzeja u stotinjak hrvatskih gradova. Među njima su bili i naši Arheološki muzej Narona u Vidu i Prirodoslovni muzej Metković, a uključio se i Edukativni centar Congeria s Jamom u Predolcu.

 Kazalište

Čarolije u kemiji

Metković, 30.1.2016. - U organizaciji Prirodoslovnoga muzeja Metković i zagrebačkoga PMF-a jučer je metkovskom GKS-u izvedena zanimljiva edukativno-promotivna predstava Čarolije u kemiji u kojoj su nastupili profesori i studenti s Kemijskoga odsjeka toga fakulteta.

 Kultura

'Noć muzeja' Metkovci i gosti Metkovića mogu provesti na trima mjestima

Metković, 29.1.2016. - Danas u Hrvatskoj u sklopu manifestacije Noć muzeja svoja vrata posjetiteljima otvora 250 muzeja u stotinu gradova, nudeći im besplatno razgledanje stalnoga postava, ali i mnoge druge zanimljivosti. Na području Grada Metkovića u to su uključeni Arheološki muzej Narona u Vidu, Prirodoslovni muzej Metković i Edukacijski centar Congeria uz Jamu u Predolcu.

 

 Metković 600

Na današnji dan prije 11 godina zameo nas snijeg

Metković, 28.1.2016. - Prije 11 godina, na današnji dan u večernjim satima Metković je zahvatilo jako snježno nevrijeme praćeno grmljavinom te dobro podebljalo snježni pokrivač. Tada je nastala gornja fotografija pješačkoga prijelaza prema Gradskoj tržnici. Česmine su se skoro do tla povile pod teretom snijega pa vozač automobila vozi slalom.

 Zaštita okoliša

Živjeti održivo

Metković, 28.1.2016. - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa Srednjom školom Metković u utorak, 2. veljače u Gradskom kulturnom središtu Metković organizira radionicu Vlažna staništa za našu budućnost: Živjeti održivo povodom obilježavanja Međunarodnoga dana vlažnih staništa.

 Šport

Kad se bratska srca slože…

Metković, 28.1.2016. - To smo mi, to je Hrvatska, ne samo u sportu. Kad hoćemo sve možemo, no problem je da nerijetko nećemo, izgubimo se u bespućima vlastite nevjere u svoje snage.

 Rad udruga

Emitirana prva emisija 'Eurosfera'

Metković, 27.1.2016. - Metkovska Udruga Dobra putem Facebook profila podijelila je zbilja pozitivnu objavu. Naime, UDD – Udruga za demokratsko društvo u partnerstvu s Pravnim fakultetom iz Splita, Udrugom Dobra iz Metkovića i Centrom za održivi razvoj iz Imotskoga, uz potporu Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, započela je ciklus kontakt-emisija Eurosfera.

 Manifestacije

Posjetite Jamu u Predolcu

Metković, 27.1.2016. - I ove godine povodom Noći muzeja Jama u Predolcu s Edukativnim centrom Congeria otvara svoje prostore za sve koji žele osjetiti dašak podzemlja i čudesnog živog svijeta u Jami. U petak, 29. siječnja od 17 sati do 22 sata ulaz je slobodan.

 

 Šport

Mladi košarkaši ubilježili dvije pobjede

Metković, 27.1.2016. - U subotu počinje nastavak B1 košarkaške lige jug u kojoj se natječe naš KK Metković. On će u Gradskoj sportskoj dvorani u 18:30 ugostiti KK Diplomus iz Splita. No, mlađi uzrasti KK Metković već su startali u drugome dijelu prvenstva – i to pobjedama.

 Znanost

Čarolije u kemiji

Metković, 26.1.2016. - U suradnji s profesorima i studentima PMF-a iz Zagreba, Prirodoslovni muzej Metković svojim malim sugrađanima daruje predstavu Čarolije u kemiji koja će se u GKS-u Metković održati 29. siječnja u 17:30.

 Izbori

Rezultati izbora za članove MO Glušci

Metković, 26.1.2016. - U nedjelju su održani izbori za članove Mjesnoga odbora Glušci, na kojima je svoje kandidate istaknula samo jedna kandidacijska lista čiji je nositelj Stanko Arnaut. Od 56 upisanih glasača glasovalo ih je 27, s time da je bilo 12 važećih i 15 nevažećih listića.

 

 Šport

Metkovski karataši u Pločama požnjeli medalje

Metković, 25.1.2016. - Na Županijskom prvenstvu u borbama i katama, što se 23. siječnja u organizaciji  Dubrovačko-neretvanskog karate saveza i tehničkog organizatora Karate-kluba Porto Tolero iz Ploča, održalo u Pločama, metkovski karate-klubovi ostvarili su izvrstan uspjeh.

 Šport

Prozivka u ONK Metković

Metković, 25.1.2016. - Prošli je vikend u klupskim prostorijama ONK Metković nakon odmora održana prvu prozivka za nastavak sezone. Trener Jozo Veraja obratio se svojim igračima, komentirajući rezultatski jako uspješnu polusezonu.

 Maškare

Tijekom fašnika u Samoboru se plaća mostarina

Metković, 25.1.2016. - Maškare u Metkoviću počinju u sljedeću nedjelju, no u nekim krajevima već su počele. Tema nadaleko poznatih Samoborskih maškara ove su godine političari koji su ostavili najviše traga. Među njima su se našli Božo Petrov i novi premijer Tihomir Orešković.

 Šport

Prozivka u NK Neretva pred pripreme za nastavak prvenstva

Metković, 25.1.2016. - Na prvu prozivku trenerima Mariju Gujinoviću i Goranu Galovu odazvalo se 26 igrača. Na zajedničkom sastanku igrače i trenere pozdravili su dopredsjednik Kluba Nino Šešelj i sportski direktor Mile Bebić. Treneri su u kratkim crtama upoznali igrače što ih čeka u pripremama.

 Gospodarstvo

Metković d.o.o. za kapitalne projekte povukao preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Metković, 25.1.2016. - U petak je u Zagrebu u uredu generalnoga direktora Hrvatskih voda potpisan Ugovor za izgradnju Biljnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud, koji će se graditi i sklopu Projekta Zaštite od onečišćenja voda u priobalnom području 2.

 Domovinski rat

Veterani na proslavi 23. obljetnice VRO 'Maslenica'

Metković, 24.1.2016. -

Hladnoga jutra 22. siječnja u 4:30 na autobusnome kolodvoru u Metkoviću tišinu je remetilo brujanje autobusnoga motora, a u autobusu mnogi koji su u to vrijeme prije točno 23 godine slušali brujanje nekih drugih motora koje je tjeralo strah u kosti. Hrvatski branitelji iz Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnice DNŽ, članovi njihovih obitelji i gosti kreću put Ravnih kotara na obilježavanje 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93.

 Kultura

Sljedećega petka 'Noć muzeja'

Metković, 23.1.2016. - Hrvatsko muzejsko društvo i ove godine organizira manifestaciju Noć muzeja u Republici Hrvatskoj. Jedanaestu Noć muzeja 2016. obilježit će tema pod nazivom utemeljitelji i reformatori - Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena kojom bi se 29. siječnja 2016. godine od 18 sati do 1 sat iz ponoći održala manifestacija Noć muzeja 2016.

 Jezik

Ne galvanizira samo Ćiro ili o ćirilici i ćirilicama

Metković, 21.1.2016. -

U hrvatskoj se javnosti u prošlih nekoliko godina svako malo razglaba o uporabi ćirilice u javnome životu. Prije nekoliko se godina pitanje ćirilice nametnulo u svjetlu dnevnopolitičkih rasprava o dvojezičnim i dvopismenim natpisima u Vukovaru. Prije nekoliko je pak dana raspravu rasplamsala izjava rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa kako bi ćirilicu (doduše, tvrdi on i glagoljicu, a kako sam čuo tek jedan odsječak izjave upitno je na što je rektor, kojega poznajem kao veoma razumnu i korektnu osobu koja uvijek ima dobre namjere, točno mislio) vratio u školsku uporabu.

 Jezik

Hrvatsko strukovno nazivlje u 21. stoljeću

Metković, 21.1.2016. - Zanimljivo predavanje Hrvatsko strukovno nazivlje u 21. stoljeću sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković održao dr. sc. Bruno Nahod s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Riječ je o predavanju u sklopu Projekta Interdisciplinarni model terminološkoga upravljanja – sociokognitvni temelj obradbe strukovnih jezika (IMOTEP) što su ga organizirali podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Metkoviću i Gradska knjižnica Metković.

 Ispravak

Nije Dragović, ali MUP isto ide Neretvaninu

Metković, 21.1.2016. - Izgleda da je prethodna vijest o mogućim ministrima točna 66.67 %, čak i više. Šprlje i Romić su sigurni, a umjesto Filipa Dragovića MUP će preuzeti Pločanin Vlaho Orepić pa ostaje posljednja rečenica „Nikad jača metkovsko-neretvanska ekipa u trodiobi hrvatske vlasti„. Vlaho je široj neretvanskoj javnosti poznat još iz Domovinskoga rata, kada je zapovijedao pločanskom Ratnom lukom, te kao aktivan borac protiv izgradnje TE Ploče.
Fotoarhiv: metkovic.hr

 

 Turizam

Broj gostiju povećao se 25 %, a broj noćenja 7 %

Metković, 21.1.2016. - Od siječnja do prosinca 2015. na području Grada Metkovića ostvareno je 4705 turističkih dolazaka i 9229 noćenja – najnoviji su podatci iz Turističkoga ureda TZ Grada Metkovića.

 Zanimljivosti

Nikad jača metkovsko-neretvanska ekipa u trodiobi hrvatske vlasti?

Metković, 21.1.2016. - Dogodi li se danas (ovo pišemo u jutarnjim satima) da ministrima u Vladi RH postanu Ante Šprlje, Filip Dragović i Davor Romić, poredani cestovnom udaljenošću njihovih roditeljskih domova od Metkovića, Matijevići, Momići i Podrujnica moći će slobodno u Guinnessovu knjigu rekorda.

 Obavijest

Ispravna voda iz Doljana i iz Pruda

Metković, 20.1.2016. - Prema današnjima rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije svi uzorci vode s izvorišta Prud, s izvorišta Doljani, iz vodoopskrbne mreže grada Metkovića kao i iz vodoopskrbne mreže naselja Vid zadovoljavaju Pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

 Policija

Zatečeni u krivolovu

Metković, 20.1.2016. - Policijski službenici Policijske postaje Metković su jučer, 19. siječnja, u popodnevnim satima, u mjestu Vid prilikom povratka iz nezakonitog lova zatekli dvojicu mladića sa dvije lovačke puške koje su posjedovali bez odobrenja za držanje i nošenje.

 Predavanje

Kako se hrvatski jezik nosi sa strukovnim nazivljem

Metković, 20.1.2016. - Danas u 19 sati u Gradskoj knjižnici Metković zanimljivo će predavanje Hrvatsko strukovno nazivlje u 21. stoljeću održati dr. sc. Bruno Nahod. Riječ je o predavanju u sklopu Projekta Interdisciplinarni model terminološkoga upravljanja – sociokognitvni temelj obradbe strukovnih jezika (IMOTEP). Organizatori su podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Metkoviću i Gradska knjižnica Metković.

 

 Zabava

Trifion Ivanov pobjednik trećega kola

Metković, 20.1.2016. - U sinoć odigranom trećem kolu Lige MTKviza najbolja je bila ekipa Trifion Ivanov sa osvojenih 690 bodova, drugoplasirani su bili kvizaši ekipe Jurica Pavlović Pravi Profil sa 650, a treće su mjesto sa 640 bodova podijelile ekipe AVŽ i No Pasaran.

 Šport

Na II. Metkovskoj skalinadi očekuje se i do 400 trakača

Metković, 19.1.2016. - Metkovska Sportska udruga Neretva run jučer je u Zgradi političkih stranaka održala konferenciju za medije na kojoj su predsjednik Ruđer Bošković Ruđo, potpredsjednik Marko Veraja Maka i tajnik Vinko Vuković Liska najavili održavanje II. Metkovske skalinade. Uz predstavnike medija tamo su bili zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja i ravnatelj Ustanove za sport i kulturu Milan Kapović.

 Šport

Okupljaju se nogometaši i nogometašice

Metković, 19.1.2016. - Nakon stanke između dva dijela prvenstva počinje okupljanje Neretvinih nogometaša i nogometašica.

 Vrijeme

Najhladnije jutro ove zime

Metković, 19.1.2016. - Kao što su meteorolozi najavljivali, stigla nam je prava zima, barem prema jutarnjim temperaturama. Jutros je u Metkoviću pred izlazak sunca izmjereno -5 °C. U nekim dijelovima možda je bilo i koji stupanj niže, ali sreća je da je bura stala pa nam nije bilo hladno kada smo se jutros rano penjali na Predolac da bismo snimili još usnuli grad.

 

 

Sutra nastavak MTKviza

Metković, 18.1.2016. - Treće kolo lige MTKviza održat će se sutra od 19 sati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta. Evo i tablice s poretkom ekipa:

 Obavijest

Voda mikrobiološki ispravna ali je treba prokuhati i izbistriti

Metković, 18.1.2016. - Prema današnjima rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vode za piće u vodoopskrbnoj mreži grada Metkovića koje koristi vodu sa izvorišta Prud vrijednosti mutnoće su iznad zadanih vrijednosti. Takva voda ne udovoljava Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

 Šport

Enis Hrustić i Antonia Cvitković ukupni pobjednici

Metković, 17.1.2016. - Danas je na stazi od Lučkoga mosta od kraja Šetališta 116. brigade HV-a održana posljednja utrka T-reklam Neretvanske lige trčanja 2015./16. Sedamdeset trkača i trkačica natjecalo se u kategorijama muškarci, žene, juniori, juniorke, limači i limačice na razdaljinama 5700 i 2800 m. Među seniorima slavili su Enis Hrustić i Antonia Cvitković, koji su tako postali i ukupnim pobjednicima Lige.

 Metković 600

Još šest godina do šeststo godina

Metković, 17.1.2016. - Na današnji dan prije 594 godine zbio se događaj kakvih je u to doba vjerojatno bilo i više, ali taj je ostao zabilježen. Dvojica carinika Dubrovačke Republike u dubinskoj kontroli na Neretvi podno Metkovića presreli su barku punu svakojake robe, za koju su pretpostavljali da je krijumčarena. Robu su zaplijenili, a sve je završilo predstavkom dubrovačkom knezu koja se danas čuva u Dubrovačkome arhivu i najstariji je poznati dokument u kojemu se spominje Metković.

 Radionica

Djeca učila kako izraditi pokladne maske

Metković, 16.1.2016. - U Prirodoslovnome muzeju Metković danas je organizirana prva u nizu radionica na kojima djeca pod stručnim vodstvom uče kako izraditi pokladne maske.

 Obavijest

Zbog povišenih klorida vodoopskrba prebačena na izvorište u Prudu

Metković, 16.1.2016. - Zbog nagloga povećanja količine klorida u vodi s izvorišta Doljani od jutros se cijeli vodoopskrbni sustav Metkovića napaja s izvorišta u Prudu pa bi do večeras svi korisnici trebali imati ispravnu vodu za piće – javili su iz tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda.

 

 Radionica

Izradite sami pokladne maske

Metković, 15.1.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva vas na radionice za izradu pokladnih maski u subotu, 16. siječnja. 2016. s početkom u 11 sati.

 Rukomet

Među hrvatskim reprezentativcima 12,5 % Metkovaca

Metković, 15.1.2016. - Među 16 odabranih nositelja nacionalnoga/narodnoga rukometnog dresa koji će braniti čast hrvatskoga rukometa na Europskome prvenstvu u Poljskoj dvoje je Metkovaca – Ivan Čupić i Ilija Brozović. Mnogi ne znaju da je riječ o prvim rođacima pa čestitamo obiteljima Čupić, Brozović i Bartulović! Na nama Metkovcima, Kominjanima i Blaćanima te svim Neretvanima je da svim srcem navijamo za njih.

 

 Obavijest

Poslovni susret vinara i ugostitelja DNŽ

Metković, 14.1.2016. - Kao i prošle godine, Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA organiziraju poslovni susret vinara i ugostitelja za pripremu vinskih karti za sezonu 2016. Ove godine održava se 21. siječnja (četvrtak) u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera, u Mlinima u Župi dubrovačkoj, s početkom u 11 sati.

 Obavijest

Čistoća dijeli 100 kompleta posuda za odvojeno skupljanje otpada

Metković, 14.1.2016. - Čistoća Metković d.o.o. je nabavila 100 kompleta posuda od 40 litara za odvojeno skupljanje otpada, a koje će se dijeliti stanarima zgrada u Metkoviću. U prvoj fazi bit će to stanari Industrijske ulice na kućnim brojevima/ulazima: 8, 8/1, 8/2, 8/3 te 2/7 i 2/8.

 

 Gradske vijesti

Javnim radovima uljepšan grad

Metković, 14.1.2016. - U sklopu javnih radova, čiji je naručitelj bio Grad Metković, prethodnih su mjeseci izvođeni radovi koje je nadziralo i koordiniralo gradsko poduzeće Čistoća d.o.o.

 Vrijeme

Magla, sunčano pa sutra jaka kiša

Metković, 14.1.2016. - Mnogi su jutros pogledavši kroz prozor vidjeli zamagljen grad, što je bio znak da će danas biti lijepo vrijeme, no predvečer će se naoblačiti, a sutra bismo mogli imati dosta kiše.

 Tečaj

Besplatni tečajevi engleskoga i informatike

Metković, 13.1.2016. - U sklopu mjere Radom za sebe i zajednicu (javni rad) Gradska knjižnica Metković na odjelu za odrasle organizira besplatne tečajeve iz:

  - engleskoga jezika za početnike (individualno učenje)
  - informatike za početnike (individualno učenje).

 Politika

Sumnje će uvijek ostati ako ne postoji kvalitetan nadzor

Metković, 13.1.2016. - USKOK je danas objavio da Božo Petrov nije praćen pa je tim povodom glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja dao izjavu za medije u kojoj je pozdravio brzo provedenu istragu, ali i rekao da se istina možda nikada neće saznati ako je u operaciji sudjelovao manji broj ljudi te da će sumnje uvijek ostati ako ne postoji kvalitetan nadzor.

 

 Zabava

Ekipa 'Jurica Pavlović pravi profil' uvjerljivo najbolja u drugome kolu MTKviza

Metković, 13.1.2016. - U sinoć odigranom drugom kolu lige MTKviza od 25 natjecateljskih ekipa u Galeriji GKS-a pojavilo se njih 24, a najuspješnija je bila ekipa Jurica Pavlović pravi profil koja je osvojila 760 bodova, načinivši veliku razliku ispred drugoplasiranih pa niti nije sudjelovala u „završnom udarcu“.

 

Javni poziv za udomljavanje pasa

Metković, 12.1.2016. - Pozivaju se udomitelji koji su voljni udomiti pse iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici da se nakon sklapanja ugovora o udomljenju s Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik jave u Društvo Dubrovnik d.o.o. na adresi Marka Marojice 5 u Dubrovniku, kako bi regulirali svoja prava na osiguravanje hrane i zdravstvene njege za psa, a koji proizlaze iz držanja kućnog ljubimca.

 Gradske vijesti

Zbog moguće bombe u Neretvi zaustavljena stabilizacija obale

Metković, 12.1.2016. - Zbog osnovane sumnje da se uz desnu obalu Neretve uzvodno od Lučkoga mosta nalazi neeksplodirana bomba ili raketa zaostala iz Domovinskoga rata, jučer su policijski ronioci pretraživali muljevito dno uz obalu.

 Predstavljanje knjige

'Fejsijada i odiseja' Marka Franciškovića

Metković, 12.1.2016. - U metkovskom Gradskom kulturnom središtu u nedjelju je predstavljena knjiga Marka Franciškovića Fejsijada i odiseja – zatvorski dnevnik snova u devet pjevanja koja je nastala tijekom devetomjesečnoga Franciškovićeva boravka u zatvorskim ustanovama, od toga šest mjeseci na prisilnom psihijatrijskom liječenju.

 Obavijest

Nastavlja se MTKviz

Metković, 10.1.2016. - Nakon božićno-novogodišnje stanke nastavlja se liga MTKviza. Drugo 2. kolo održati će u Galeriji metkovskoga GKS-a u utorak, 12. siječnja s početkom u 19 sati.

 

 Šport

Biljana Taslak i Ante Živković drugi na utrci u Splitu

Metković, 9.1.2016. - U drugome kolu Strka trail lige, u utrci koja se danas trčala uz rijeku Žrnovnicu naši sugrađani i članovi SU Neretva run Biljana Taslak i Ante Živković osvojili su druga mjesta u svojim kategorijama. Čestitamo!

 

 Šport

Bravo cure!

Metković, 9.1.2016. - Relativno lijep dan i mirna Neretva omogućuju metkovskim veslačicama i veslačima trening na vodi. Nadamo se da će jednoga dana ovaj sportski potencijal Neretve i Metkovića biti puno bolje iskorišten te da ćemo na Neretvi češće viđati prizore poput ovoga na drugoj fotografiji koju smo načinili 23. siječnja 2005.

 Koncert

Kad se Isus ditić u Betlem porodi

Metković, 9.1.2016. - Sutra, na dan Krštenja Gospodinova kada završava božićno vrijeme, u župnoj crkvi Gospe Snježne u Vidu, nakon mise koja počinje u 10 sati, ogulinski Vokalni ansambl KUD-a Klek pod ravnanjem maestra Joška Ćalete održat će koncert Kad se Isus ditić u Betlem porodi.

 

 Fotografija

Domagojevi strijelci na izložbi u Londonu

Metković, 8.1.2016. - Na izložbi Photographing Croatia, što se u organizaciji Britansko-hrvatskoga društva koncem prosinca održala u Hrvatskome veleposlanstvu u Londonu, našla se i fotografija Domagojevi strijelci na kojoj je autorica Dina Mehmedbegović u Vidu zabilježila strijelca 21. stoljeća kako cilja skupinu ak. kipara Stjepana Skoke.

 Turizam

Legenda o kralju Norinu

Metković, 8.1.2016. - Svojedobno smo pisali o TV ekipi iz Agencije Dhar Media koja je u Vidu za serijal Discover Croatia - Exploring route uprizorila legendu o Kralju Norinu. Njihov uradak nedavno je postavljen na mrežnu stranicu touristar.tv.

 

 Internet

Metkom internet udvostručio mrežne kapacitete

Metković, 8.1.2016. - Metkom internet početkom ovog tjedna udvostručio je ukupnu brzinu glavnog jezgrenog linka na 200 Mbps simetrično (200 Mbps download i 200 Mbps upload). Uz ulaganje u nedavno nabavljen jezgreni ruter nove generacije s ukupno 9 jezgri i konstantan rast korisnika, povećanje kapaciteta glavnog linka prirodan je slijed događanja u sklopu najpovoljnije usluge širokopojasnog pristupa internetu u Hrvatskoj.

 

 Predstavljanje knjige

Predstavljanje knjige Marka Franciškovića - prvoga političkog zatvorenika otkako je RH postala članicom EU

Metković, 8.1.2016. - U nedjelju, 10. siječnja u Galeriji metkovskoga GKS-a svoju će knjigu Fejsijada i Odiseja - zatvorski dnevnik snova u devet pjevanja predstaviti Marko Francišković koji je bio prvi politički zatvorenik otkako je Republika Hrvatska postala članicom EU.

 Internet

Poslužitelj 'metkovic.hr' pod DDos napadom

Metković, 7.1.2016. - Jučer kraće vrijeme, a danas dulje, poslužitelj na kojemu su smještene naše stranice bio je pod DDos napadom pa je učitavanje sadržaja bilo usporeno ili praktički onemogućeno. Iz tvrtke Avalon javili su nam da ubrzano rade na rješavanju problema, no moguće je da se napad ponovi. Osim što posjetiteljima otežava pristup traženome sadržaju ovakvi napadi nisu opasni za njihova računala jer im je cilj poslužitelj.

 

 Poljoprivreda

Ruralni razvoj - Mjera M17 'Upravljanje rizicima'

Metković, 7.1.2016. - Dipl. ing. agr. Milenko Buljubašić iz Savjetodavne službe poslao nam je obavijest da je od 1. siječnja 2016. godine na snagu stupio (NN 135/15) Pravilnik o provedbi Mjere M17 Upravljanje rizicima , Podmjere 17.1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. Više o Pravilniku i provedbi Mjere možete pronaći putem poveznice www.apprrr.hr/mjera-17.

 

 Šport

Finale prve sezone T-reklam Neretvanske lige trčanja

Metković, 7.1.2016. - Udruga Neretva run objavila je da će se u subotu, 17. siječnja na stazi od Lučkoga mosta do kraja Šetališta 116. brigade HV-a održati finalna utrka prve sezone T-reklam Neretvanske lige trčanja.

 Obrazovanje

Metkovski profesori sudjelovali na webinaru 'Što donosi Cjelovita kurikularna reforma?'

Metković, 7.1.2016. - Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ekspertnom radnom skupinom za Cjelovitu kurikularnu reformu i CARNet-om 5. siječnja održale su stručno usavršavanje pod nazivom Što donosi Cjelovita kurikularna reforma?, u čemu su sudjelovali i metkovski profesori, dio kojih smo fotografirali u novoj zbornici Gimnazije Metković.

 Vjerski život

Sutra je pravoslavni Božić

Metković, 6.1.2016. - Čestitamo Božić svim posjetiteljima naših stranica koji ga slave prema Julijanskome kalendaru. Večeras će se u Metkoviću pravoslavni vjernici okupiti u hramu sv. Đorđa i na svečanoj liturgiji proslaviti Isusovo rođenje.

 

 Vjerski život

Vjernici proslavili Bogojavljenje

Metković, 6.1.2016. - Danas su vjernici u metkovskim župama sudjelovanjem na misama proslavili Sveta tri kralja ili Bogojavljenje, a u narodu zvan i Vodokršće. Mi smo zabilježili nekoliko prizora iz dviju metkovskih župnih crkava.

 Poljoprivreda

Obavijest korisnicima pesticida

Metković, 5.1.2016. - Svi korisnici sredstava za zaštitu bilja - pesticida, poljoprivredni proizvođači ili hobi-poljoprivrednici imali su obavezu završiti izobrazbu o održivoj upotrebi pesticida do 26. listopada 2015. Oni koji svoju zakonsku obavezu nisu ispunili to mogu učiniti 11. i 12. siječnja u Poljoprometu u Opuzenu.

 

 

Umro je posljednji hrvatski 'Šulek naših dana'

Metković, 5.1.2016. - Vjerojatno je u Metkoviću malo onih koji su imali prigodu upoznati osebujnoga hrvatskog jezikoslovca i informatologa te prevoditelja s mnogih jezika (govorio ih je 40) prof. Bulcsu Laszla (Bulcsú László), a onima koji/e su ga upoznali/e ostat će u trajnome sjećanju.

 Kino

Obnovljena stranica Kina 'Pobjeda'

Metković, 4.1.2016. - Metkovsko Kino Pobjeda obnovilo je svoju mrežnu stranicu putem koje se možete informirati o repertoaru te vidjeti detalje o filmovima koji slijede. Stranica je prilagođena i mobilnim uređajima.

 

 Kino

'Dobri dinosaur' i repriza 'Ratova zvijezda'

Metković, 4.1.2016. - Nakon novogodišnje stanke Kino Pobjeda u subotu, 9. siječnja ponovno otvara vrata gledateljima. U 16: 30 na programu je crtić Dobri dinosur, a u 19:30 Ratove zvijezda mogu pogledati oni koji to nisu stigli u prosincu. U nedjelju u 16 sati repriza je Dobroga dinosaura.

 

 Vrijeme

Kiša nakon 35 dana

Metković, 3.1.2016. - Od kada je 28. studenoga posljednji put padala kiša, do današnjih oko 27 litara po metru četvornome, prošlo je 35 dana pa je lanjski prosinac vjerojatno najsušniji prosinac u Metkoviću unatrag puno godina.

 

 Metković 600

Gdje je u Metkoviću snimljena gornja fotografija

Metković, 3.1.2016. - Pokušajte prepoznati gdje je u Metkoviću snimljena gornja fotografija, stara možda i više od sto godina, a koju nam je iz Zagreba poslao Mario Talajić. Kliknite na nju za uvećanje, a ako ne ide pogledajte ovdje .

 

 Gradske vijesti

Mirko Pavlović prva beba rođena u Metkoviću 2016.

Metković, 2.1.2016. - Danas smo u metkovskom Rodilištu posjetili Anu Pavlović koja je jučer u 16:30 na svijet donijela sinčića Mirka, prvu bebu rođenu ove godine u Metkoviću. Čestitamo sretnim roditeljima, a Mirku darujemo njegovu prvu fotografiju s mamom. Obitelji Pavlović i ljubaznome osoblju Rodilišta želimo sve najbolje u novoj godini.

 

 Vjerski život

Lani jedino krizmanika više nego 2014.

Metković, 2.1.2016. - Župa sv. Ilije Proroka objavila je statistiku za 2015. godinu, prema kojoj s vidi da je u odnosu na 2014. opao broj krštenja, vjenčanja i prvopričesnika. Jedino je u porastu broj krizmanika, ali to je rezultat nekih drugih vremena s kraja prošloga stoljeća. Situacija je još gora kada se usporedi broj krštenja 2015. i 2010., kada ih je bilo 96, tj. 20 više.

 Požar

Vatren oproštaj od stare godine

Metković, 1.1.2016. - Nakon triju šumskih požara u Vidu, Metkoviću i Badžuli, metkovski su vatrogasci jučer ponovno imali vatren dan. Gorjelo je dva puta uz cestu prema Vidu, gdje je vatra ugrozila promet i plastenike, a gorjelo je i na Jerkovcu, gdje je vatra ugrozila nasade voćaka. Vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru na otvorenome prostoru u Krvavcu 2, koju su proslijedili DVD-u Kula Norinska.
T. Petrov

 

 

Vijesti iz 1. 2016.
ukupno 77

Nova gradonačelnica nije izdržala ni minutu – maškare preuzele vlast u Gradu

Božo Petrov Gradsku upravu predao zamjenici Katarini Ujdur

'Neretva run' osvojila Gruž

Domagojevi strijelci na 'Noći muzeja' u Splitu

Danas Male maškare – tko je Krnjeval?

Dodjela nagrada 'Ponos Hrvatske 2015'

Još jedna uspješna 'Noć muzeja' u Metkoviću

Čarolije u kemiji

'Noć muzeja' Metkovci i gosti Metkovića mogu provesti na trima mjestima

Na današnji dan prije 11 godina zameo nas snijeg

Živjeti održivo

Kad se bratska srca slože…

Emitirana prva emisija 'Eurosfera'

Posjetite Jamu u Predolcu

Mladi košarkaši ubilježili dvije pobjede

Čarolije u kemiji

Rezultati izbora za članove MO Glušci

Metkovski karataši u Pločama požnjeli medalje

Prozivka u ONK Metković

Tijekom fašnika u Samoboru se plaća mostarina

Prozivka u NK Neretva pred pripreme za nastavak prvenstva

Metković d.o.o. za kapitalne projekte povukao preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Veterani na proslavi 23. obljetnice VRO 'Maslenica'

Sljedećega petka 'Noć muzeja'

Ne galvanizira samo Ćiro ili o ćirilici i ćirilicama

Hrvatsko strukovno nazivlje u 21. stoljeću

Nije Dragović, ali MUP isto ide Neretvaninu

Broj gostiju povećao se 25 %, a broj noćenja 7 %

Nikad jača metkovsko-neretvanska ekipa u trodiobi hrvatske vlasti?

Ispravna voda iz Doljana i iz Pruda

Zatečeni u krivolovu

Kako se hrvatski jezik nosi sa strukovnim nazivljem

Trifion Ivanov pobjednik trećega kola

Na II. Metkovskoj skalinadi očekuje se i do 400 trakača

Okupljaju se nogometaši i nogometašice

Najhladnije jutro ove zime

Sutra nastavak MTKviza

Voda mikrobiološki ispravna ali je treba prokuhati i izbistriti

Enis Hrustić i Antonia Cvitković ukupni pobjednici

Još šest godina do šeststo godina

Djeca učila kako izraditi pokladne maske

Zbog povišenih klorida vodoopskrba prebačena na izvorište u Prudu

Izradite sami pokladne maske

Među hrvatskim reprezentativcima 12,5 % Metkovaca

Poslovni susret vinara i ugostitelja DNŽ

Čistoća dijeli 100 kompleta posuda za odvojeno skupljanje otpada

Javnim radovima uljepšan grad

Magla, sunčano pa sutra jaka kiša

Besplatni tečajevi engleskoga i informatike

Sumnje će uvijek ostati ako ne postoji kvalitetan nadzor

Ekipa 'Jurica Pavlović pravi profil' uvjerljivo najbolja u drugome kolu MTKviza

Javni poziv za udomljavanje pasa

Zbog moguće bombe u Neretvi zaustavljena stabilizacija obale

'Fejsijada i odiseja' Marka Franciškovića

Nastavlja se MTKviz

Biljana Taslak i Ante Živković drugi na utrci u Splitu

Bravo cure!

Kad se Isus ditić u Betlem porodi

Domagojevi strijelci na izložbi u Londonu

Legenda o kralju Norinu

Metkom internet udvostručio mrežne kapacitete

Predstavljanje knjige Marka Franciškovića - prvoga političkog zatvorenika otkako je RH postala članicom EU

Poslužitelj 'metkovic.hr' pod DDos napadom

Ruralni razvoj - Mjera M17 'Upravljanje rizicima'

Finale prve sezone T-reklam Neretvanske lige trčanja

Metkovski profesori sudjelovali na webinaru 'Što donosi Cjelovita kurikularna reforma?'

Sutra je pravoslavni Božić

Vjernici proslavili Bogojavljenje

Obavijest korisnicima pesticida

Umro je posljednji hrvatski 'Šulek naših dana'

Obnovljena stranica Kina 'Pobjeda'

'Dobri dinosaur' i repriza 'Ratova zvijezda'

Kiša nakon 35 dana

Gdje je u Metkoviću snimljena gornja fotografija

Mirko Pavlović prva beba rođena u Metkoviću 2016.

Lani jedino krizmanika više nego 2014.

Vatren oproštaj od stare godine

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01