-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Luki Jerkoviću 'Oktan Open 2017.'

Metković, 30.4.2017. - Krajem vikenda uobičajeno prevladavaju sportske teme pa evo još jedne. Iz TK Metković javljaju da je uspješno završeno Otvoreno prvenstvo Teniskoga kluba Metković Oktan Open 2017. za djecu do 14 godina.

 Šport

U Dubrovniku Živković bez premca, Jurković treća

Metković, 30.4.2017. - Premda su neki dubrovački portali objavili da je na ovogodišnjem Dubrovačkom polumaratonu u sklopu manifestacije DU Motion pobijedio Dubrovčanin Ante Živković, mi znamo da je on Metkovac, samo što je član AK Dubrovnik. Ante je bio prvi među 750 natjecatelja, dok je naša Josipa Jurković među 800 natjecateljica bila treća u utrci na pet kilometara.
Foto: SU Neretva run

 

 Šport

Metkovke se hrabro suprotstavile favoriziranim Splićankama

Metković, 30.4.2017. - U 14. kolu I. HNL za žene danas je domaći ŽNK Neretva tek u petoj šestini utakmice pokleknuo protiv trećeplasiranoga ŽNK Split.

 Domovinski rat

Slavna Četvrta proslavila 26. obljetnicu osnutka

Metković, 29.4.2017. - U Splitu je jučer održana središnja proslava obilježavanja 26. obljetnice osnivanja legendarne IV. gardijske brigade, slavne postrojbe iz Domovinskoga rata. Obilježavanje je započelo s Večeri domoljubne poezije, održane dan ranije u prostorijama Udruge veterana IV. gardijske brigade.

 Izložba

'Metković u dolini Neretve' izložen u GKS-u

Metković, 29.4.2017. - Tematska izložba Metković u dolini Neretve, koja je prva tri mjeseca ove godine bila postavljena u zagrebačkoj Knjižnici Medveščak, sinoć o otvorena u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 Izbori

HDZ i HSLS zajedno na lokane uzbore

Metković, 29.4.2017. - GO HDZ-a Metković jučer je u svojim stranačkim prostorijama održao konferenciju za medije na kojoj je potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore između HDZ-a i HSLS-a te je ujedno predstavljen plan koji se tiče gospodarstva, prometa i komunalne infrastrukture. Koalicijski sporazum uime HDZ-a potpisao je Dalibor Milan, a uime HSLS-a to je učinila Miljenka Manenica.

 Koncert

Posljednji koncert iz ciklusa HGSM-a

Metković, 29.4.2017. - Koncertom Svjetlana Mandić, violina i Stipe Marinić, viola u četvrtak je u Galeriji GKS-a Metković završen ciklus koncerata Hrvatske glazbene scene mladih. Mladi glazbenici svirali su djela Georga Friedricha Händela, Josepha Haydna i Bohuslava Martinua.

 Zdravlje

Provjerite svoju inhalacijsku tehniku

Metković, 28.4.2017. - Povodom Svjetskog dana astme, koji se obilježava 2. svibnja, ljekarnički tim Ljekarne Draženović odlučio je, kao i prošle godine, organizirati javnozdravstvenu akciju.

 Radionica

Primjena ZUP-a u praksi

Metković, 28.4.2017. - Jučer i danas u Galeriji GKS-a održava se radionica Primjena ZUP-a u praksi, koju u suradnji s Gradom Metkovićem organizira Državna škola za javnu upravu.

 Domovinski rat

Veterani Četvrte na otvorenju vojne i zrakoplovne izložbe

Metković, 28.4.2017. - Posebni gosti na četvrtom Međunarodnom sajmu naoružanja i opreme Jadranska vojna i zrakoplovna izložba (ASDA), otvorenom 26. travnja 2017. u splitskoj Spaladium areni, bili su veterani IV. gardijske brigade, među kojima i članovi podružnice iz Metkovića.

 Obavijest

Proslavite 1. svibnja u Gradskom parku

Metković, 27.4.2017. - Gradske organizacije SDP-a i HSU-a Metković pozivaju građane Metkovića na proslavu Praznika rada, koja će se uz besplatan grah i piće održati u Gradskom parku 1. svibnja 2017. godine s početkom u 11 sati.

 

 Obrazovanje

Novi program metkovskih gimnazijalaca
Škola ambasador Europskoga parlamenta

Metković, 27.4.2017. - Pilot projekt Ureda za informiranje Europskoga parlamenta RH provodi se u 15 hrvatskih škola od 2016., a uključuje i Gimnaziju Metković. Skupina zainteresiranih učenika zanimljivim PowerPoint prezentacijama aktivno širi spoznaje o Europskoj uniji na način da gimnazijalce informira i potiče na učenje preko nastave razredne zajednice.

 Poljoprivreda

Obavijest vinogradarima

Metković, 27.4.2017. - Zbog niskih temperatura koje su se skretale ovisno od lokalitetu od -1,5 ⁰C do -6 ⁰C (Čarsko polje, Blato, Konavle) došlo je do smrzavanja mladica. Kod ovakvih slučajeva treba pričekati s primjenom biostimulatora i sredstava za zaštitu bilja dok nove mladice ne potjeraju iz spavajućih pupova.

 Projekti

Završni nalič gornjemu dijelu mosta

Metković, 27.4.2017. - Uskoro će biti gotov gornji dio konstrukcije Lučkoga mosta na koji se upravo nanosi završni plavi nalič. U tijeku su i radovi na betonskoj stopi koja je na kamene stupove nalivena prilikom rekonstrukcije 1972./73., a uzeti su i uzorci betonske podloge kolnika pa će se nakon njihove analize znati daljnji postupci.

 Koncert

Posljednji koncert iz ciklusa HGSM-a

Metković, 27.4.2017. - Večerašnjim koncertom u Galeriji GKS-a Metković završava se ciklus koncerata Hrvatske glazbene scene mladih. Nastupaju Svjetlana Mandić, violina i Stipe Marinić, viola. Ulaz je slobodan, a koncert započinje u 19:30.

 

 Vjerski život

Blagoslov polja na Svetoga Marka

Metković, 27.4.2017. - Misnim slavljem na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka proslavljen je Sveti Marko. Misu je predvodio je župnik Župe sv. Ilije proroka fra Ante Bilokapić u koncelebraciji s fra Kristijanom Šilićem. Nakon mise uslijedila je procesija tijekom koje je udijeljen proljetni blagoslov polja.

 

 Narona

AM Narona dostigao 150 000 posjetitelja

Metković, 26.4.2017. - Nakon deset godina rada, Arheološki muzej Narona danas je zabilježio jubilarnoga 150 tisućitoga posjetitelja. Budući da je riječ je o paru, obama su uručeni prigodni darovi. Djelatnici Muzeja zahvaljuju svim posjetiteljima na podršci u svakodnevnom radu te svima koji sudjeluju u njihovim aktivnostima, poput izložaba, radionica i u cjelokupnom radu Ustanove.

 

 Javni poziv

Traži se 'najuzornija žena DNŽ'

Metković, 26.4.2017. - Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj DNŽ objavio je Poziv za prijavu kandidatkinja za izbor Najuzornije seoske žene Dubrovačko-neretvanske županije, radi prijave odabranih kandidatkinja za izbor Najuzornije hrvatske seoske žene, koji će se održati 14. listopada 2017. godine u Karlovcu.

 Izbori

Milan oštro o stanju u NK Neretva

Metković, 26.4.2017. - Danas je u stranačkim prostorijama GO HDZ-a Metković održana tiskovna konferencija na kojoj je kandidat za gradonačelnika Dalibor Milan govorio o problematici stečaja NK Neretva.

 Glazba

Metkovski glazbari gosti na Smotri puhačkih orkestra na Pagu

Metković, 26.4.2017. - Gradska glazba Metković je na poziv Gradske glazbe Zadar prošli vikend bila gost na X. Smotri puhačkih orkestara Zadarske županije koja se održavala na otoku Pagu.

 Nostalgija

Nestala je još jedna gradska prepoznatljivost

Metković, 26.4.2017. - Zapravo je, uvjetno rečeno, prvi kafić u Metkoviću bio Razvitkov Lovački rog, otvoren ujesen 1975. Da se razumijemo, ni u Zagrebu tada nije bilo kafića u današnjem smislu riječi. A onda je, malo-pomalo, krenulo.

 Šport

Metkovski srednjoškolci peti u Hrvatskoj

Metković, 26.4.2017. - Prekjučer je u porečkoj dvorani Veli Jože održana završnica Državnoga prvenstva srednjoškolskih sportskih društava u rukometu za mladiće, na kojemu je sudjelovalo šest ekipa iz cijele Hrvatske, među njima i Školsko sportsko društvo Narona iz Srednje škole Metković.

 Kino

Mališani uživali u crtiću na velikome platnu

Metković, 26.4.2017. - Danas je Kino Pobjeda organiziralo matineju za učenike nižih razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića i područnih škola iz Vida i Pruda. Gledao se crtić Balerina i Viktor.

 

 Kazalište

AKO s 'Crnostrigom u eteru' gostovao u GKS-u

Metković, 25.4.2017. - Glumci Amaterskoga kazališta Opuzen sinoć su u metkovskome GKS-u odigrali predstavu 'Crnostrig u eteru', koju je prema vlastitu tekstu režirao Hrvoje Barbir Barba.

 Izbori

Skupljaju se potpisi za kandidature

Metković, 25.4.2017. - Metkovske političke stranke započele su sa skupljanjem potpisa za svoje kandidate za gradonačelnika Metkovića i župana DNŽ. Dovoljno je na frekventno mjesto u gradu postaviti pokretni štand i strpljivo čekati.

 

 Sajam

Prijavite se na 5. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda 'Eko Rural'

Metković, 25.4.2017. - Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko Rural“ održat će se 13. svibnja 2017. u gradskom parku u Metkoviću za vrijeme trajanja Smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“. Sajam će započeti u 10 sati.

 Gradske vijesti

Potpora građanima koji čekaju ispred PP Metković

Metković, 25.4.2017. - U znak solidarnosti s građanima koji izloženi svim vremenskim uvjetima u redu čekaju ispred PP Metković, dvojica studenta Pomorskoga fakulteta Ivan Krtalić i Filip Franičević priredili su im okrjepu sendvičima i sokovima te im čekanje uljepšavaju glazbom.

 Akcija

Skupljeno 70 kubika glomaznoga otpada

Metković, 25.4.2017. - Povodom Dana planeta Zemlje i ove je godine provedena akcija Zelena čistka, koju je na području organizirala Gradska čistoća, čijim su se djelatnicima pridružile kolege iz gradske tvrtke Metković d.o.o. Glomazni otpad se uklanjao na lokacijama Meterize i Koševo te iza crkve sv. Ante na Dubravici, a skupljeno ga je ukupno 70 m³.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje uz novi granični prijelaz na Đumruku

Metković, 25.4.2017. - Zbog planiranih radova sanacije i upravljanja u TS 10(20)/0,4 kV CS Metković 26. travnja (srijeda) bez električne energije će od 8 do 14:30 biti potrošači u ulici S. Radića od novoga graničnog prijelaza do uključno kuće Glogovac. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Izbori

Milan: Grad Metković izdvaja za potporu poljoprivredi na razini popravka i bojenja klupa na javnim površinama (47 000 kuna)

Metković, 24.4.2017. - Zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja dao je izjavu medijima da će se kao župan zalagati da poljoprivrednici osiguraju svoje poljoprivredne površine i trajne nasade, te da će u proračunu županije osigurati ozbiljna sredstva za tu namjenu.

 Šport

Neretva časno izgubila od lidera prvenstva

Metković, 23.4.2017. - U 27. kolu III. HRL jug danas su se na igralištu Iza Vage sastali domaći NK Neretva i lider na tablici NK Hajduk II, koji je na kraju slavio 1:2, premda je Neretva borbenošću u drugome poluvremenu zaslužila više.

 Domovinski rat

Metkovci i njihovi gosti s ponosom obilježili 25. obljetnicu osnutka Ratne bolnice Metković

Metković, 23.4.2017. - Povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja Ratne bolnice Metković, jučer je održan prigodan program koji je počeo na Gradskom groblju svetoga Ivana Nepomuka.

 Izbori

Nikola Grmoja: Hvatski poljoprivrednici su na milost i nemilost vremenskim uvjetima

Metković, 23.4.2017. - Ponovno je uslijed ekstremno niskih temperatura stradalo i do 80% nasada čarskih vinograda. U ovakvim situacijama, obično je prvi potez svih političkih opcija poslati Zahtjev za elementarnu nepogodu. Međutim, nakon što se i proglasi elementarna nepogoda, napravi procjena i pošalje državnom povjerenstvu, poljoprivrednici dobiju naknadu štete od jedva 2 do 4%. Na količinu nastale štete, apsolutno neprihvatljiv iznos. To se događa uslijed nepripremljenosti županije za elementarne nepogode.

 Predavanje

Radost življenja s kamenom

Metković, 23.4.2017. - Povodom zatvaranja izložbe Bračke stine u Arheološkome muzeju Narona prof. Ivo Donelli održao je predavanje Radost življenja s kamenom.

 Rukomet

Metkovci lako preko Crikveničana

Metković, 23.4.2017. - Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani odigrana rukometna utakmica 20. kola I. HRL jug, u kojoj su snage odmjerili RK Metković 1963 i RK Crikvenica. Metkovci su pobijedili 37:27.

 Šport

ŽNK Neretva osvojio bod u Lepoglavi

Metković, 23.4.2017. - ŽNK Neretva gostovao je u Lepoglavi gdje je protiv domaćega ŽNL Lepoglava odigrao 3:3. Igračice trenera Josipa Radića povele su u 8. minuti preko Helene Perić i imale su još dvije stopostotne prilike, no bez pogotka.

 Šport

Zaigrajte na Otvorenome prvenstvu Metkovića 'Oktan Open'

Metković, 22.4.2017. - Teniski klub Metković poziva djecu do 14 godina, bez obzira na to jesu li ili nisu njegovi članovi, da se prijave na Otvoreno prvenstvo Metkovića Oktan Open. Nagrade i sve ostalo osigurava sponzor Benzinska crpka Oktan Doljani, a kotizacija je samo 50 kuna. Prijaviti se možete kod Pave (091 59 29 583) ili kod Josipa (099 66 80 279).

 

 Šport

Trkači SU 'Neretva run' u gradu na Miljacki

Metković, 22.4.2017. - Sutra u Sarajevu u 10 sati starta petkilometarska utrka Deksalgin Spring run, koja se trči središtem glavnog grada BiH. Metkovska Sportska udruga Neretva run imat će devet svojih predstavnika, a to će ujedno biti i prva cestovna utrka Neretvana u Sarajevu. Nakon gotovo godinu dana stanke zbog ozljede u utrci će sudjelovati i osnivač i predsjednik SU Neretva Run Ruđo Bošković koji je tim povodom izjavio:

 Glazba

Klapi 'Sv. Nikola' u Blatu nagrada 'Dinko Fio'

Metković, 22.4.2017. - U sklopu kulturnoga programa manifestacije Tjedan Blata 2017. u Blatu na Korčuli održan je 38. Festival klapa Dubrovačko-neretvanske županije, u čijemu je natjecateljskom dijelu među 12 klapa nastupila i metkovska Klapa Sv. Nikola, koju vodi prof. Marija Maja Jerković.

 Izbori

Most NL promovirao novu pjesmu

Metković, 22.4.2017. - U metkovskome Coco Clubu sinoć je održana promocija videospota s pjesmom Most ljubavi, koju je snimila skupina glazbenika pod imenom The Most Band i koju će Most koristiti u kampanji.

 Fotovijest

Vrtićani iz Gabele Polja na Štrumpfovima

Metković, 22.4.2017. - Jučer je metkovsko Kino 'Pobjeda' ugostilo mališane iz Dječjega vrtića 'Betlehem' u Gabeli Polju. Gledali su se popularni Štrumpfovi.

 

 Domovinski rat

Program obilježavanja 25. obljetnice Ratne bolnice Metković

Metković, 22.4.2017. - Danas će se prigodnim programom u Gradskom kulturnom središtu obilježiti 25. obljetnica osnivanja Ratne bolnice Metković. Program počinje u 18 sati, a u 17:30 na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka bit će pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 

 Izbori

Milan: Podignut ćemo proračunska izdvajanja za poljoprivredu

Metković, 22.4.2017. - GO HDZ-a Metković jučer je usvojim stranačkim prostorijama održao konferenciju za medije na temu poljoprivrede, na kojoj su uz stranačkoga kandidata za gradonačelnika Dalibora Milana sudjelovali agronom Robert Doko i državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković.

 Policija

Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Metković, 21.4.2017. - Policijski službenici prometne policije tijekom noći sa subote na nedjelju, odnosno 22./23. travnja na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provest će akciju pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača.

 

 Elektroopskrba

Noćni radovi na raskrižju Zvonimirove, Matoševe i Mobina

Metković, 21.4.2017. - Iz HEP-ova Pogona Metković obavještavaju građane koji žive u blizini raskrižja ulica Kralja Zvonimira, A. G. Matoša i Mobine da će se od 24. do 27. travnja u noćnim satima (22 sata do 5 sati) izvoditi radovi prekopa raskrižja u svrhu polaganja energetskih kabela.

 Maraton lađa

Naprid, 'Crni'

Metković, 21.4.2017. - Činjenica da je Veliki Domagojev štit prezimio u Bjelovaru motivirala je mnoge neretvanske ekipa da, što je moguće prije, započnu s pripremama pa su ovakvi prizori na Neretvi sve češći.

 

 Domovinski rat

Generali glasno o progonu pripadnika HVO-a u Bosni i Hercegovini

Metković, 21.4.2017. - U gotovo potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a Metković prekjučer je održana tribina na temu Način na koji se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u Bosni i Hercegovini, na kojoj su kao gosti nastupili general Zlatan Mijo Jelić i general-pukovnik Željko Šiljeg.

 Obrazovanje

Mali metkovski glazbenici briljirali u Varaždinu

Metković, 21.4.2017. - Na Međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass, što ga je koncem ožujka organizirala Glazbena škola Varaždin, prvo mjesto na saksofonu u kategoriji C podijelila je Antea Filipa Stojić iz Osnovne glazbene škole Metković s Kacperom Puczkom iz Poljske, dok je njezin brat Ivan Fran Stojić na klarinetu u kategoriji C prvo mjesto podijelio s Dominikom Palićem iz Glazbenoga učilišta Elly Bašić.

 Izbori

SDP o posrnulome metkovskom gospodarstvu

Metković, 20.4.2017. - Predsjednik GO SDP-a Metković Krešimir Kuran i bivši predsjednik Foruma mladih Marino Jerković jučer su pred zgradom Suda u Metkoviću održali konferenciju za medije, a za temu su izabrali gospodarstvo Metkovića.

 Javna rasprava

Javni pozivi za dostavu ponuda za izvođenje radova

Metković, 20.4.2017. - Grad Metković objavio je dva javna poziva; za dostavu ponuda za izvođenje radova na obnovi Ulice kneza Domagoja u Metkoviću i za dostavu ponuda za izvođenje radova na obnovi Sportske i dijela Ulice Ante Starčevića u Metkoviću.

 Elektroopskrba

Bez struje u Ulici kralja Zvonimira

Metković, 19.4.2017. - Zbog hitnosti otklona kvara na kabelskom ormaru u Ulici kralja Zvonimira, bez električne energije će u četvrtak, 20. travnja od 9 do 13 sati biti potrošači u stambenoj zgradi na broju 24 te Zgradi političkih stranaka, uključujući i krilo s tvrtkom Metković razvoj. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Upis u Dječji vrtić

Metković, 19.4.2017. - Dječji vrtić 'Metković' oglasio je upis djece za pedagošku godinu 2017./2018. Pogledajte što sve treba za upis.

 Šport

Raspoložen Neretvin dvojac

Metković, 19.4.2017. - U 26. kolu III. HNL jug NK Neretva je na igralištu Iza Vage pobijedila NK Zmaj iz Makarske rezultatom 4:2. Domaćini su poveli ranim pogotkom Frane Jerkovića u osmoj minuti susreta, a vodstvo su u 29. minuti povećali pogotkom Ante Batinovića.

 Vrijeme

Jučer palo 76 litara kiše, a prosjek zadnjih četiri mjeseca je 66,8 litara

Metković, 19.4.2017. - Za jakoga grmljavinskog nevremena jučer je na području Metkovića palo 76 mm kiše po metru četvornome. To je više nego prosjek prethodna četiri mjeseca.

 Politika

Ante Plećaš predsjednik Foruma mladih SDP-a Metković

Metković, 19.4.2017. - U prostorijama GO SDP-a Metković jučer je održana izborna konvencija Formu mladih SDP Metković na kojoj je za predsjednika izabran Ante Plećaš.

 Izbori

Na druženju mostovaca Ujdur najavila u Metkoviću 365 milijuna kuna investicija

Metković, 19.4.2017. - Na sinoćnjem druženju članova i simpatizera Mosta nezavisnih lista u Gradskom kulturnom središtu, unatoč nevremenu, okupio ih se velik broj.

 Šport

Metkovci doma sigurno do tri boda

Metković, 18.4.2017. - U 20. kolu 1. ŽNL ONK Metković je na domaćem terenu pobijedio NK Slaven rezultatom 2:0. Metkovci su prvi pogodak postigli u 19 minuti, kada je poentirao Roko Brečić.

 Policija

Pojačani nadzor brzine tijekom 24 sata

Metković, 18.4.2017. - Kako je već najavljeno, sutra 19. travnja u 6 sati ujutro započinje 24-satni nadzor brzine koji će trajati do četvrtka, 20. travnja u 6 sati. Akcija se provodi temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, u kojima će sudjelovati preko 25 država Europe.

 Policija

U Krvacu prometna nesreća sa smrtnim ishodom, a u Metkoviću napuhao 2,76 promila

Metković, 18.4.2017. - U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća. Radi s o jednoj prometnoj nesreći koja je za posljedicu imala smrtno stradavanje jedne osobe, zatim tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 Izbori

Predizborne stranačke aktivnosti

Metković, 18.4.2017. - Sve su bliže lokalni izbori pa je stoga i pojačano djelovanje političkih stranaka. Tako Most nezavisnih lista poziva članove i simpatizere na druženje u Gradskom kulturnom središtu Metković, koje večeras započinje u 20 sati, dok metkovski SDP poziva svoje mlade članove da u 19:30 dođu u Zgradu političkih stranaka na Izbornu konvenciju Foruma mladih.

 

 Folklor

Dječja skupina KUD-a 'Metković' na manifestaciji 'Uskrs u Primorju'

Metković, 18.4.2017. - Na Uskrsni ponedjeljak u dubrovačkom selu Kliševu osmi je put održana manifestacija Uskrs u Primorju, čija je svrha promocijom kulturne baštine oživjeti dubrovačka Gornja sela i obogatiti turističku ponudu Dubrovnika.

 Tradicija

XVII. Festival žudija u Kominu

Metković, 18.4.2017. - Župa sv. Ante Padovanskog na Uskrsni je ponedjeljak bila domaćinom žudijama (čuvarima Kristova groba) iz cijele Dalmacije, ali i iz drugih dijelova Hrvatske, ukupno iz 34. župe. S područja Grada Metkovića na Festivalu su sudjelovale žudije iz Župe sv. Nikole biskupa i Župe Gospe Snježne Vid.

 Šport

Otvorena sezona lova na medalje

Metković, 17.4.2017. - Najveći brod iz flotile 'Neretvanskoga gusara', osmerac s veteranskom posadom i kormilarom, danas je prvi put ove sezone zaplovio Neretvom. Želimo mu uspješan ulov medalja!

 

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 17.4.2017. - Tijekom obilaska maslinika primijećena je pojačana aktivnost potkornjaka na stablima koja su bila tijekom zime izložena i oštećena niskim temperaturama. Aktivnost potkornjaka je vidljiva po piljevini na deblu ili granama, a odstranjivanjem kore vide se hodnici koje štetnik pravi.

 Metković 600

Još malo o metkovskim žudijama

Metković, 16.4.2017. - Prekjučer smo obećali još jednu zanimljivu fotografiju metkovskih žudija, koje ove godine bilježe 160. obljetnicu osnutka. Fotografiju nam je ustupio Ivo Veraja, a snimljena je 1954. i prikazuje kako žudije bježe iz crkve sv. Ilije. Čini se da je tada nekoliko godina Glorija bila u jutarnjim satima.

 Čestitka

Nikolina, sretan ti Uskrs!

Metković, 16.4.2017. - Nakon što smo jutros na pokislome Šetalištu 116. brigade HV-a „pametnjakovićem“ načinili mutnu fotografiju, ovako je počeo kratak razgovor: –Ti si Nataša? – Ne, nego Nikolina, Nataša je moja sestra blizanka.

 Čestitka

Gradonačelničina uskrsna čestitka

Metković, 15.4.2017. - Dragi Metkovci i Metkovke,

neka uskrsna radost obasja vaše domove, ispuni ih ljubavlju, osnaži mirom i zajedništvom!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!
Katarina Ujdur

 

 Tradicija

Čuva se običaj čevrtalja i barabana

Metković, 15.4.2017. - Kada je Ferdo Jakić u Župi sv. Ilije 2003. okupio dvadesetak djece, kako bi na njih prenio zamrle običaje čevrtalja i barabana, vjerojatno nije mislio da će se taj broj ustaliti na preko stotinu.

 Vjerski život

Vjernici procesijama obilježili Isusove muke na križu

Metković, 15.4.2017. - Nećemo puno pogriješiti ako kažemo da je u sinoćnjim obredima velikoga petka i procesijama sudjelovalo gotovo pola grada.

 Metković 600

Dječje žudije prije 77 godina

Metković, 15.4.2017. - Žudije u metkovskoj Župi sv. Ilije ove godine navršavaju 160 godina od svoga osnutka pa su tako najstarije u Dalmaciji, što će najvjerojatnije značiti i u Hrvatskoj. Lorettski sjemeništarac Ante Gluščević 1857. godine donio je taj običaj u Metković, otkuda se proširio Neretvom i Dalmacijom.

 Vjerski život

Procesije Velikoga petka

Metković, 14.4.2017. - U dvjema metkovskim župama danas su održani obredi Velikoga petka s procesijama, u kojima se sudjelovale tisuće vjernika. Sutra donosimo opširniju fotoreportažu.

 Šport

Nema straha za metkovsko veslanje

Metković, 14.4.2017. - Danas smo između palme i leandre na Šetalištu 116. brigade HV-a uhvatili lijep prozor na Neretvi. Uskrsni su praznici pa naši mladi veslači imaju više vremena za trening.

 

 Policija

Savjeti građanima uoči i tijekom uskrsnih blagdana

Metković, 14.4.2017. - Kao i proteklih godina i ovog se vikenda, uoči i tijekom uskrsnih blagdana, očekuje povećanje prometa na cestama kao i pojačan promet na graničnim prijelazima na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 Vjerski život

Ušli smo u Veliko trodnevlje

Metković, 13.4.2017. - Danas smo ušli u Veliko trodnevlje. Nije bilo dnevnih misa, samo misa Večere Gospodnje u spomen na ustanovljenje Euharistije i svećeničkoga reda te Isusovo pranje nogu apostolima, uz što su vezane i neke pučke pobožnosti.

 Projekti

I Trg pod 'ledom'

Metković, 13.4.2017. - Danas je u sklopu Projekta modernizacije javne rasvjete Grada Metkovića na južnome dijelu Trga kralja Tomislava postavljena nova rasvjeta. Malo neobično djeluje, budući da smo se naviknuli na „žutilo“, no važno je i to da je u sukladna sprječavanju svjetlosnoga zagađenja, na čemu će nam biti zahvalne ptice, ali i stanari okolnih zgrada.

 

 Predstavljanje knjige

Prešućeni heroji Hrvatskoga domovinskog rata

Metković, 13.4.2017. - U suorganizaciji ogranka Matice hrvatske Metković i tvrtke Pomorski servis Luka Ploče d. d. sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković prof. dr. sc. Josip Jurčević predstavio svoju knjigu „Heroji Hrvatskoga domovinskog rata – Svjedočanstva“ u kojoj donosi 19 svjedočanstava javnosti nepoznatih dragovoljaca, kakvih je, kako je rekao, bilo na tisuće.

 Projekti

Predstavljen projekt tvornice za preradu voća

Metković, 13.4.2017. - Danas je u bivšoj Rectusovoj zgradi na Unki održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt izgradnje tvornice za preradu voća u sklopu tvrtke Neretva fruits, koja je, pak, zajednički projekt Stanić Grupe i tvrtke Metković razvoj.

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima mandarina

Metković, 13.4.2017. - Pregledom nasada mandarina na stablima kod kojih je krenula vegetacija uočena je populacija štitastih uši iznad gospodarskog praga štetnosti. Zaraza štitastim ušima vidljiva je i po prisutnosti „medne rose“ na zelenim dijelovima biljke na koju se tijekom vegetacije naseljavaju gljive čađavice.

 Izbori

Milan najavio gradnju staračkih domova i hotela za starije i invalide

Metković, 13.4.2017. - Potaknut ćemo zapošljavanje kroz ulaganja u izgradnju staračkih domova, hotela za starije osobe i hotela za invalide – kaže Dalibor Milan, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Metkovića, u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

 

 Šport

Rukometaši SŠ Metković plasirali se na državno

Metković, 13.4.2017. - U utorak je u Metkoviću odigrana poluzavršnica natjecanja u rukometu srednjih škola za mladiće. Uz domaćine iz Srednje škole Metković sudjelovala je još 3. gimnazija Split, TUŠ Šibenik i Gimnazija Vladimir Nazor Zadar.

 Projekti

Zasvijetlilo Neretvino pomoćno

Metković, 12.4.2017. - Večeras je na pomoćnome igralištu NK Neretva u probni rad puštena rasvjeta koja će omogućiti produženo vrijeme treniranja sve većemu broju nogometnih sekcija svih naraštaja u muškome i ženskome nogometu pod imenom skorašnjega stogodišnjaka.

 Obrazovanje

Zlatni 'Biser mora' u rukama naših kuhara

Metković, 12.4.2017. - U četvrtak, 6. travnja u Supetru na Braču održan je XII. Međunarodni kulinarski festival Biser mora, na kojemu su se učenici Srednje škole Metković Edo Šiljeg, Iva Krtalić i Klaudija Jakić okitili zlatnom medaljom. Čestitka njima i njihovim stručnim učiteljima Dani Paponja i Vedranu Periću.

 

 Projekti

Reflektori na pomoćnom igralištu NK Neretva

Metković, 12.4.2017. - Nakon što su podignuti šesnaestmetarski rasvjetni stupovi na pomoćnome igralištu NK Neretva, jučer su na njih montirana po dva dvokilovatna halogena reflektora.

 Rad udruga

Međugeneracijska druženja

Metković, 12.4.2017. - Udruga Otac Ante Gabrić jučer je organizirala još jedno druženje svojih korisnika s učenicima OŠ Stjepana Radića na temu Uskrsni običaji nekada i sada.

 Obavijest

Ne parkirajte u dijelovima ulica kojima prolaze procesije

Metković, 12.4.2017. - Molimo vlasnike vozila u Metkoviću koji svoja vozila parkiraju u ulicama Vladimira Nazora, Paška Baburice, Oca Ante Gabrića i Ante Starčevića (od Trga do staroga kina) da 14. travnja za vrijeme procesije na Veliki petak od 17 do 22 sata ne ostavljaju svoja vozila u gore navedenim ulicama radi nesmetanoga i dostojanstvenoga prolaska procesije iz crkve svetoga Ilije.

 Šport

Gusarima bronca u Zagrebu

Metković, 11.4.2017. - Na zagrebačkome Jarunu prošli je vikend održana je 34. Međunarodna veslačka regata Croatia open 2017., na kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina hrvatskih i europskih veslača. Jedna od medalja pripala je i našemu VK Neretvanski gusar.

 Gradska uprava

Programi javnih potreba koje će Grad Metković financijski poduprijeti

Metković, 11.4.2017. - Grad Metković donio je odluke kojima se utvrđuju iznosi sredstava financijskih potpora udrugama i drugim pravnim osobama koje su se javile na Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u 2017. godini.

 Policija

Pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala

Metković, 11.4.2017. - Tijekom sutrašnjeg dana policijski službenici prometne policije provesti će akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala. Akcija će se provoditi na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

 Zabava

'Smokovo' pobjedom izbio na četvrto mjesto

Metković, 11.4.2017. - Sinoć je u Galeriji GKS-a održano četvrto kolo lige MTKviza u kojemu je s 810 osvojenih bodova pobjedu odnijela ekipa Smokovo.

 Gradske vijesti

Most će na koncu biti plav

Metković, 11.4.2017. - Nakon pjeskarenja metalne konstrukcije i ograde Lučkoga mosta na njih je nanesena temeljna boja te sivi nanos za kojega smo danas saznali da se radi o visokokvalitetnoj cementnoj reparaturnoj žbuci obogaćenoj polipropilenskim vlaknima. Na nju će konačno ići plavi nalič.

 

 Politika

Poziv na Izbornu konvenciju Foruma mladih SDP-a

Metković, 11.4.2017. - GO SDP-a Metković objavio je Poziv na Izbornu konvenciju Foruma mladih, koja će se održati 18. travnja 2017. u 19:30 u njihovim prostorijama u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću.

 vodostaj Neretve

Tiho, tiho, (ne)teče Neretva

Metković, 10.4.2017. - Jutros nas je k Neretvi privukao lijep prizor mirne površine vode na kojoj se gotovo idealno zrcali obala Neretve sa zgradama. To nas je potaknulo da pogledamo vodostaj Neretve.

 Javni poziv

Uređenje šetnice Unka i dijela Hebrangove ulice

Metković, 10.4.2017. - Grad Metković uputio je dva javna poziva; prvi za dostavu ponuda za izvođenje radova na uređenju šetnice Unka u Metkoviću i drugi za dostavu ponuda za izvođenje radova na uređenju prometnice i odvodnje u Ulici Andrije Hebranga u Metkoviću.

 Obrazovanje

Gimnazijalke s Erasmusom u Italiji

Metković, 10.4.2017. - Nastavljaju se projekte aktivnosti u sklopu Erasmus plus partnerstva Gimnazije Metković Stopama rimskih careva. Tako su učenice drugog razreda Matea Marević, Iva Putica i Iva Senta u pratnji profesorica Jagode Krešić i Ivane Menalo proučavale rimsku povijest u samom srcu carstva, u vječnom Rimu.

 Šport

Živkoviću prvi Mostarski polumaraton

Metković, 9.4.2017. - Prvi Mostarski polumaraton Mostara osvojio je Ante Živković iz Metkovića, koji je stazu od 21 kilometra istrčao u vremenu 1:14:32, a većim dijelom trčao je potpuno sam.

 Domovinski rat

Gradonačelnica s pratnjom posjetila Stolove

Metković, 9.4.2017. - Danas je izaslanstvo Grada Metkovića na čelu s gradonačelnicom Katarinom Ujdur i u pratnji veterana IV. gardijske brigade Antom Marevićem i Nikom Talajićem posjetilo Stolove na kojima se početkom svibnja 1992. odigrala jedna od ključnih bitaka, čiji je ishod spriječio prodor neprijatelja prema dolini Neretve.

 Maraton lađa

Lađe se sve češće viđaju na Neretvi

Metković, 9.4.2017. - S lijepim vremenom oživjela je Neretva. Sve češće se u predvečerje na njoj mogu vidjeti lađari koji su započeli s pripremama za Maraton lađa. Moglo bi ove godine ponovno biti iznenađenja.

 Izbori

Dalibor Milan: U poslovnu zonu Dubravica neće nitko doći

Metković, 9.4.2017. - HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dalibor Milan medijima je poslao priopćenje u kojemu se osvrnuo na metkovsko gospodarstvo, posebno ističući planiranu Poslovnu zonu Dubravica.

 Vjerski život

Cvjetnica

Metković, 9.4.2017. - Prekrasan dan, nedjelja, a k tome i Cvjetnica. Blagdan na koji vjernici k svetim misama hode s maslinovim i palminim grančicama ili cvijećem u spomen na Isusov trijumfalan ulazak u Jeruzalem. Oni koji su ga tako dočekali za samo nekoliko dana od Pilata su tražili njegovo razapinjanje na križ.

 Šport

Val nije odnio bodove

Metković, 9.4.2017. - Na igralištu Iza Vage jučer je u 24. kolu III. HNL jug NK Neretva u utakmici protiv NK Val iz Kaštel Staroga uspio sačuvati sva tri domaća boda.

 Humanost

Omiljeni cvijet Ane Rukavine

Metković, 9.4.2017. - Članice Socijaldemokratskoga foruma žena SDP-a Metković jučer su se pridružile humanitarnoj akciji Omiljeni cvijet Ane Rukavine.

 Radionica

Kako organizirati događaj?

Metković, 9.4.2017. - U Volonterskom centru Udruge DOBRA jučer je organizirana još jedna radionica, taj put na temu Kako organizirati događaj? iz Projekta Aktiva-pozitiva!.

 Zdravlje

Zubolina i Zubić razbijaju strah od zubara

Metković, 8.4.2017. - Članovi Udruge Zubolina, koju vode studenti dentalne medicine iz Splita, danas su u Gradskoj knjižnici Metković održali edukativno predavanje o važnosti oralnoga zdravlja kod djece u dobi od 3 do 10 godina.

 Izbori

Most NL predstavio nove članove i nove projekte

Metković, 8.4.2017. - Jutros je u Mostovim stranačkim prostorijama održana peta konferencija za medije na kojoj je aktualna gradonačelnica i Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu na izborima Katarina Ujdur predstavila nove članove i aktiviste u predstojećoj kampanji te navela neke nove projekte.

 Vjerski život

Križni put do crkvice sv. Ante

Metković, 8.4.2017. - Posljednjega petka uoči Velikoga tjedna Metkovci kreću na križni put od župne crkve dv. Ilije do crkvice sv. Antuna Padovanskoga na Repu. Tako je bilo i ove godine.

 Izbori

SDP-a i HSU-a potpisali Koalicijski sporazum

Metković, 8.4.2017. - Metkovski GO SDP-a i GO HSU-a sinoć su u Zgradi političkih stranaka potpisali predizborni Koalicijski sporazum o zajedničkome nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

 Vjerovali ili ne

Izvan pameti

Metković, 7.4.2017. - Proljeće je vrijeme kada se uljepšavaju javne gradske površine, no čini se da ima onih koji u tome vode priliku za nešto sitno „ušićariti“. Kako drukčije komentirati gornju fotografiju s rupama u zemlji na mjestu gdje je bilo cvijeće.

 

 Radionica

Zdrava prehrana kod starijih osoba

Metković, 7.4.2017. - U sklopu Projekta Uključimo starije u našu zajednicu danas je u Volonterskome centru Dobra održana edukativna radionica na temu zdrava prehrana kod starijih osoba.

 Projekti

Za mjesec dana cijeli grad pod LED rasvjetom

Metković, 7.4.2017. - Ovih dana je počela realizacija Projekta modernizacije javne rasvjete Grada Metkovića, koji poduzeće Unelpo d.o.o. provodi dinamikom od 50 do 70 zamjena starih rasvjetnih tijela novima. Posao obuhvaća demontažu starih visokotlačnih natrijevih i živinih svjetiljaka te montažu novih temeljenih na LED tehnologiji.

 Zaštita okoliša

Ministar Dobrović se u Metkoviću upoznao s okolišnom problematikom

Metković, 7.4.2017. - Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović danas je u uredu metkovske gradonačelnice Katarine Ujdur održao sastanak s gradonačelnicima, načelnicima i direktorima komunalnih poduzeća neretvanskih gradova i općina, kako bi se bolje upoznao s problematikom vezenom uz okolišne teme, ponajprije s gospodarenjem otpadom i vodoopskrbom. Za izjave smo zamoli ministra Dobrovića i gradonačelnicu Ujdur.

 Predstavljanje knjige

Dujmović u GKS-u predstavio svoju knjigu o novinarskim tragedijama

Metković, 7.4.2017. - Hrvatski novinar i publicist Tihomir Dujmović sinoć je u galeriji GKS-a predstavio svoju novu knjigu Hrvatske novinarske tragedije 1945. – 1995., u kojoj se bavi tragičnim sudbinama novinara od vremena NDH, preko hrvatskoga proljeća pa do Domovinskoga rata.

 Izbori

Katarina Ujdur: Trenutno se u Gradu Metkoviću izvode projekti vrijedni 20 mil. kuna

Metković, 6.4.2017. - Danas je održana konferencija za tisak gradonačelnice Katarine Ujdur i pročelnika Mirka Volarevića o projektima koji se trenutno u različitim fazama izvode na području Grada Metkovića.

 Znanost

Svetačko ime Ilija u hrvatskoj antroponimiji

Metković, 6.4.2017. - Početkom ove godine svjetlo je dana ugledao izvorni znanstveni članak Prilog proučavanju odraza svetačkoga imena Ilija u hrvatskoj antroponimiji autora Domagoja Vidovića s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Budući da najveća župa na području Grada Metkovića nosi ime sv. Ilije sigurni smo da će vas članak zanimati.

 

 Prenosimo

Puno stroži režim prelaska državne granice

Metković, 6.4.2017. - Iz prve ruke doznajte što nas te građane „trećih zemalja“ od sutra čeka na graničnim prijelazima, po čijem je broju Metković vjerojatno prvak svijeta.

 

 Obrazovanje

Među 43 pozvana na državno Natjecanje čak troje mladih fizičara iz OŠ S. Radića

Metković, 6.4.2017. - Na službenim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje objavljen je popis pozvanih učenika na državno Natjecanje iz fizike, koje će se od 2. do 5. svibnja 2017. održavati u Vinkovcima. Među najboljima u Hrvatskoj našli su se Petar Borovac i Toni Žderić iz 8. d te Stipe Šutalo iz 8. e razreda OŠ Stjepana Radića. Riječ je o najvećem uspjehu učenika te škole otkada je toga natjecanja.

 Metković 600

Dvije sportske uspomene

Metković, 6.4.2017. - Danas smo „došli u posjed“ jedne fotografije s legendarnih tribina Neretvina igrališta, za koju pretpostavljamo da je snimljena 1970. Bilo je to vrijeme kada su nogomet i rukomet u Metkoviću bili puno više od sporta.

 Izbori

HDZ obećava jeftiniji, čak i besplatan dječji vrtić

Metković, 6.4.2017. - Predizborno je vrijeme pa je pojačana aktivnost stranaka, tj. njihova komunikacija s javnošću. Prenosimo (budući da ga nismo dobili) priopćenje predsjednika metkovskoga HDZ-a Dalibora Milana na temu cijene vrtića i jaslica u Metkoviću.

Foto: FB hdz.metkovic

 

 Vrijeme

Mali Maglaj

Metković, 6.4.2017. - Jedan je naš doktor za jezik svojedobno rekao da živi u Velikome Maglaju, misleći na Zagreb. Mi smo jutros osvanuli u Malome Maglaju i to zabilježili fotoapratom.

 Izbori

SDP za ujednačen razvoj svih dijelova grada

Metković, 5.4.2017. - Danas je održana konferencija za novinare na Jerkovcu, gdje su problematiku komunalnih zona i infrastrukture izložili kandidat za gradonačelnika Krešimir Kuran i Ivan Đerek potpredsjednik GO SDP Metković s posebnim naglaskom na desnu stranu grada Metkovića koji je infrastrukturno zapuštena.

 Šport

Gusarima zlato i bronca iz Splita

Metković, 5.4.2017. - Na regatnoj stazi splitskoga Spinuta u subotu je održana odgođena regata Kupa Dalmacije Memorijal Zlatko Celent, na kojoj su nastupili veslači metkovskoga VK Neretvanski gusar.

 Radionica

Važnosti zdrave prehrane starijih osoba

Metković, 5.4.2017. - Udruga DOBRA će u petak, 7. travnja s početkom u 10 sati u prostorijama Volonterskoga centra, Ante Starčevića 5 održati edukativnu radionicu za starije osobe te za sve zainteresirane iz Projekta Uključimo starije u našu zajednicu.

 Obavijest

Ponovno šimširov moljac

Metković, 5.4.2017. - Na području županije primijećena je pojava prve generacije šimširova moljca (Cydalima perspectalis) koji izaziva golobrst na grmovima šimšira (Buxus spp.). Prisutnost štetnika vidljiva je po zapredenim nitima na vrhovima izboja u kojima se nalaze odrasle gusjenice. Mlade gusjenice su zeleno-žute boje s crnom glavom, a odrasle zelene i s debelom crnom i tankim bijelim prugama po sebi te crnim točkama na leđnoj strani.

 Radionica

Kako organizirati događaj?

Metković, 5.4.2017. - U subotu, 8. travnja održat će se druga u nizu radionica iz projekta Aktiva-pozitiva!, koju provodi Udruga DOBRA. Na toj radionici pod nazivom Kako organizirati događaj? zainteresirani će doznati što je sve potrebno za organizaciju manifestacija, događaja i sl.

 Izložba

'Put svile' u GKS-u

Metković, 5.4.2017. - Hrvatsko-kinesko društvo prijateljstva sinoć je u Galeriji GKS-a organiziralo izložbu fotografija Put svile, na kojoj je izloženo pedesetak radova kineskih fotografa.

 Šport

Asfaltu Ploče Zimska boćarska liga

Metković, 5.4.2017. - BK Asfalt Ploče upisao se u listu pobjednika sedme Zimske boćarske liga Metković 2016./17. i to s maksimalnih 8:0 nad dosad najuspješnijom momčadi i četverostrukim pobjednicima Lige boćarima Jamatve Vrgorac. U ogledu za treće mjesto momčad Pruda 2 bila je sa 6:2 uspješnija od sumještana iz ekipe Prud 1.

 Izbori

Vinko Dragović kandidat je HNS-a za gradonačelnika Metkovića

Metković, 5.4.2017. - Vinko Dragović kandidat je HNS-a za gradonačelnika Metkovića. Sa sloganom „Možemo bolje“ u izbornu utrku kreće s ciljem vraćanja tog nekoć izrazito perspektivnog grada na pravi smjer – stoji u priopćenju ŽO HNS-a DNŽ.

 Kazalište

Smotra kazališnih amatera DNŽ

Metković, 4.4.2017. - Evo i jedne informacije ljubiteljima kazališnoga amaterizma. Tradicionalna Smotra kazališnih amatera dubrovačko-neretvanske županije ove se godine održava 8. travnja u dubrovačkim Lazaretima. Nastupaju Kazališna družina „Kolarin“ i Studenski teatar „Lero“ i Amatersko kazalište Opuzen, koje je sinoć svoju novu predstavu Crnostrig u eteru premijerno izvelo u Opuzenu.

 Obavijest

Danas lijeva strana grada sat vremena bez vode

Metković, 4.4.2017. - Gradska tvrtka Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava potrošače na lijevoj strani grada da će danas od 12:30 do 13:30 biti bez vode zbog radova u Ulici Ante Starčevića. Ovo se ne odnosi jedino na Ulicu Stjepana Radića od mosta prema granici s BiH.

 

 Dolina Neretve

Lijepo je biti Neretvaninom u Splitu

Metković, 4.4.2017. - Naravno da je lijepo kada vas Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu poziva da sa svojim prijateljima dođete na druženje, koje će se u srijedu, 5. travnja s početkom u 20 sati održati u Konobi More u Splitu.

 

 Šport

Golijada na 'Štruvinome'

Metković, 3.4.2017. - Na igralištu ONK Metković u 18. kolu I. ŽNL Metkovci su ugostili momčad Hajduka 1932 iz Vela Luke i slavili rezultatom 5:3.

 Humanost

Za Totu prikupljeno 13.318 kuna

Metković, 3.4.2017. - Organizator prekjučerašnje humanitarne utrke „Za Zorana“ objavio je da su na dan utrke prikupljene 9032 kune, a preko posebnoga žiroračuna još 4286 kuna. Tako je ukupno za pomoć liječenju Zorana Valdića Tote prikupljeno 13.318 kuna, na čemu iz Udruge Neretva run svima zahvaljuju.

 

 Rad udruga

Predavanje o autističnom spektru i prodajna izložba slika

Metković, 3.4.2017. - Povodom obilježavanja Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu jučer je u Hotelu Narona u organizaciji UOSI Prijatelj i Zaklade Neretvansko srce magistrica psihologije i praktičar terapije igrom Maja Bonačić održala predavanje o poremećajima iz spektra autizma.

 Šport

Tri državne medalje za Karate-klub Metković

Metković, 3.4.2017. - U Ivankovu pokraj Vinkovaca 1. i 2. travnja održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste, na kojem je bilo prijavljeno 515 natjecatelja. Karate-klub Metković nastupio je sa šest boraca u osam kategorija i osvojio tri brončane medalje.

 Šport

TK Metković uspješno organizirao OP Metkovića u tenisu

Metković, 2.4.2017. - Završeno je Otvoreno prvenstvo Metkovića u tenisu do 12 godina, koje je zbog nedostatka zemljanoga teren organizirano u Dubrovniku i na kojemu je prikazan je vrlo dobar tenis u ženskome i muškome dijelu turnira.

 Šport

Nakon Zadrana pali i Buzećani

Metković, 2.4.2017. - Sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani odigran susret 18. kola 1. HRL jug između RK Metković 1963 i RK Buzet, koji je završio pobjedom domaćina 26:21.

 Šport

Metkovke i Brođanke 'Iza Vage' podijelile bodove

Metković, 2.4.2017. - U dvanaestom kolu 1. HNL za žene ŽNK Neretva je na igralištu Iza Vage ugostila ŽNK Viktorija iz Slavonskoga Broda. Susret je bio izravni dvoboj za četvrto mjesto na tablici i završio je neodlučenim rezultatom 2:2.

 Turizam

Predstavnicima turističkih agencija predstavljeni potencijali Metkovića i doline Neretve

Metković, 2.4.2017. - U organizaciji Turističkoga ureda TZ Grada Metkovića jučer je održan Visit trip za predstavnike turističkih agencija iz Splita, Makarske, Šibenika, Sarajeva, Zenice i Međugorja, kako bi vidjeli što to Metković i dolina Neretve mogu ponuditi svojim gostima.

 Izbori

Most predstavio projekte koji su dovršeni i najavio sljedeće

Metković, 2.4.2017. - Treća po redu konferencija za medije Mosta nezavisnih lista održana je jučer u stranačkim prostorijama u Metkoviću. Okupljenim novinarima prva se obratila aktualna gradonačelnica i Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu na predstojećim izborima Katarina Ujdur.

 Zdravlje

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Metković, 2.4.2017. - Svjetski dan svjesnosti o autizmu svake se godine obilježava na današnji dan, 2. travnja. Tim povodom Zaklada Neretvansko srce i UOSI Prijatelj u Hotelu Narona u 18 sati organiziraju predavanje mag. psihologije Maje Bonačić, kojim će promovirati svoj projekt „Zaigrana pedala“. Nakon toga će biti prodajna izložba slika. Pronašli smo i zanimljiv videouradak koji govori o tome poremećaju čiji je uzrok još uvijek nepoznat.

 Humanitarna priredba

Metkovci i Neretvani trčali za Totu

Metković, 1.4.2017. - Danas su Metković i dolina Neretve ponovno pokazali svoje veliko srce. U organizaciji SU Neretva run nekoliko stotina tkača i šetača sudjelovalo je u humanitarnoj utrci Trčimo za Totu, našega teško oboljeloga sugrađanina.

 Metković 600

Pronađen kamen-temeljac Lučkoga mosta?

Metković, 1.4.2017. - Tijekom radova na sanaciji Lučkoga mosta u Metkoviću jučer je u upornjaku mosta na desnoj obali otvorena niša u kojoj je pronađen kamen s valjkastom udubinom zapečaćenom olovnim poklopcem.

 Poljoprivreda

Obavijest vinogradarima

Metković, 1.4.2017. - Vinova loza se ovisno o položaju nalazi u razvojnom stadiju bubrenja pupova ili vunastog pupa. Najavljene oborine omogućiti će infekcije i razvoj uzročnika crne pjegavosti (Phomopsis viticola). Zaštitu od navedenog uzročnika u ovom razvojnom stadiju provesti jednim od pripravaka na osnovi bakra: Bordošku juhu Caffaro WP, Bordošku suspenziju, Champion WP, Cuprablau - Z, Champion SC, Cuprablau – Z Ultra, Nordox 75 WG ili Neoram WG.

 

Vijesti iz 4. 2017.
ukupno 142

Luki Jerkoviću 'Oktan Open 2017.'

U Dubrovniku Živković bez premca, Jurković treća

Metkovke se hrabro suprotstavile favoriziranim Splićankama

Slavna Četvrta proslavila 26. obljetnicu osnutka

'Metković u dolini Neretve' izložen u GKS-u

HDZ i HSLS zajedno na lokane uzbore

Posljednji koncert iz ciklusa HGSM-a

Provjerite svoju inhalacijsku tehniku

Primjena ZUP-a u praksi

Veterani Četvrte na otvorenju vojne i zrakoplovne izložbe

Proslavite 1. svibnja u Gradskom parku

Novi program metkovskih gimnazijalaca
Škola ambasador Europskoga parlamenta

Obavijest vinogradarima

Završni nalič gornjemu dijelu mosta

Posljednji koncert iz ciklusa HGSM-a

Blagoslov polja na Svetoga Marka

AM Narona dostigao 150 000 posjetitelja

Traži se 'najuzornija žena DNŽ'

Milan oštro o stanju u NK Neretva

Metkovski glazbari gosti na Smotri puhačkih orkestra na Pagu

Nestala je još jedna gradska prepoznatljivost

Metkovski srednjoškolci peti u Hrvatskoj

Mališani uživali u crtiću na velikome platnu

AKO s 'Crnostrigom u eteru' gostovao u GKS-u

Skupljaju se potpisi za kandidature

Prijavite se na 5. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda 'Eko Rural'

Potpora građanima koji čekaju ispred PP Metković

Skupljeno 70 kubika glomaznoga otpada

Sutra bez struje uz novi granični prijelaz na Đumruku

Milan: Grad Metković izdvaja za potporu poljoprivredi na razini popravka i bojenja klupa na javnim površinama (47 000 kuna)

Neretva časno izgubila od lidera prvenstva

Metkovci i njihovi gosti s ponosom obilježili 25. obljetnicu osnutka Ratne bolnice Metković

Nikola Grmoja: Hvatski poljoprivrednici su na milost i nemilost vremenskim uvjetima

Radost življenja s kamenom

Metkovci lako preko Crikveničana

ŽNK Neretva osvojio bod u Lepoglavi

Zaigrajte na Otvorenome prvenstvu Metkovića 'Oktan Open'

Trkači SU 'Neretva run' u gradu na Miljacki

Klapi 'Sv. Nikola' u Blatu nagrada 'Dinko Fio'

Most NL promovirao novu pjesmu

Vrtićani iz Gabele Polja na Štrumpfovima

Program obilježavanja 25. obljetnice Ratne bolnice Metković

Milan: Podignut ćemo proračunska izdvajanja za poljoprivredu

Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Noćni radovi na raskrižju Zvonimirove, Matoševe i Mobina

Naprid, 'Crni'

Generali glasno o progonu pripadnika HVO-a u Bosni i Hercegovini

Mali metkovski glazbenici briljirali u Varaždinu

SDP o posrnulome metkovskom gospodarstvu

Javni pozivi za dostavu ponuda za izvođenje radova

Bez struje u Ulici kralja Zvonimira

Upis u Dječji vrtić

Raspoložen Neretvin dvojac

Jučer palo 76 litara kiše, a prosjek zadnjih četiri mjeseca je 66,8 litara

Ante Plećaš predsjednik Foruma mladih SDP-a Metković

Na druženju mostovaca Ujdur najavila u Metkoviću 365 milijuna kuna investicija

Metkovci doma sigurno do tri boda

Pojačani nadzor brzine tijekom 24 sata

U Krvacu prometna nesreća sa smrtnim ishodom, a u Metkoviću napuhao 2,76 promila

Predizborne stranačke aktivnosti

Dječja skupina KUD-a 'Metković' na manifestaciji 'Uskrs u Primorju'

XVII. Festival žudija u Kominu

Otvorena sezona lova na medalje

Obavijest maslinarima

Još malo o metkovskim žudijama

Nikolina, sretan ti Uskrs!

Gradonačelničina uskrsna čestitka

Čuva se običaj čevrtalja i barabana

Vjernici procesijama obilježili Isusove muke na križu

Dječje žudije prije 77 godina

Procesije Velikoga petka

Nema straha za metkovsko veslanje

Savjeti građanima uoči i tijekom uskrsnih blagdana

Ušli smo u Veliko trodnevlje

I Trg pod 'ledom'

Prešućeni heroji Hrvatskoga domovinskog rata

Predstavljen projekt tvornice za preradu voća

Obavijest proizvođačima mandarina

Milan najavio gradnju staračkih domova i hotela za starije i invalide

Rukometaši SŠ Metković plasirali se na državno

Zasvijetlilo Neretvino pomoćno

Zlatni 'Biser mora' u rukama naših kuhara

Reflektori na pomoćnom igralištu NK Neretva

Međugeneracijska druženja

Ne parkirajte u dijelovima ulica kojima prolaze procesije

Gusarima bronca u Zagrebu

Programi javnih potreba koje će Grad Metković financijski poduprijeti

Pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala

'Smokovo' pobjedom izbio na četvrto mjesto

Most će na koncu biti plav

Poziv na Izbornu konvenciju Foruma mladih SDP-a

Tiho, tiho, (ne)teče Neretva

Uređenje šetnice Unka i dijela Hebrangove ulice

Gimnazijalke s Erasmusom u Italiji

Živkoviću prvi Mostarski polumaraton

Gradonačelnica s pratnjom posjetila Stolove

Lađe se sve češće viđaju na Neretvi

Dalibor Milan: U poslovnu zonu Dubravica neće nitko doći

Cvjetnica

Val nije odnio bodove

Omiljeni cvijet Ane Rukavine

Kako organizirati događaj?

Zubolina i Zubić razbijaju strah od zubara

Most NL predstavio nove članove i nove projekte

Križni put do crkvice sv. Ante

SDP-a i HSU-a potpisali Koalicijski sporazum

Izvan pameti

Zdrava prehrana kod starijih osoba

Za mjesec dana cijeli grad pod LED rasvjetom

Ministar Dobrović se u Metkoviću upoznao s okolišnom problematikom

Dujmović u GKS-u predstavio svoju knjigu o novinarskim tragedijama

Katarina Ujdur: Trenutno se u Gradu Metkoviću izvode projekti vrijedni 20 mil. kuna

Svetačko ime Ilija u hrvatskoj antroponimiji

Puno stroži režim prelaska državne granice

Među 43 pozvana na državno Natjecanje čak troje mladih fizičara iz OŠ S. Radića

Dvije sportske uspomene

HDZ obećava jeftiniji, čak i besplatan dječji vrtić

Mali Maglaj

SDP za ujednačen razvoj svih dijelova grada

Gusarima zlato i bronca iz Splita

Važnosti zdrave prehrane starijih osoba

Ponovno šimširov moljac

Kako organizirati događaj?

'Put svile' u GKS-u

Asfaltu Ploče Zimska boćarska liga

Vinko Dragović kandidat je HNS-a za gradonačelnika Metkovića

Smotra kazališnih amatera DNŽ

Danas lijeva strana grada sat vremena bez vode

Lijepo je biti Neretvaninom u Splitu

Golijada na 'Štruvinome'

Za Totu prikupljeno 13.318 kuna

Predavanje o autističnom spektru i prodajna izložba slika

Tri državne medalje za Karate-klub Metković

TK Metković uspješno organizirao OP Metkovića u tenisu

Nakon Zadrana pali i Buzećani

Metkovke i Brođanke 'Iza Vage' podijelile bodove

Predstavnicima turističkih agencija predstavljeni potencijali Metkovića i doline Neretve

Most predstavio projekte koji su dovršeni i najavio sljedeće

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Metkovci i Neretvani trčali za Totu

Pronađen kamen-temeljac Lučkoga mosta?

Obavijest vinogradarima

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01