-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Poljoprivreda

Obavijest vinogradarima

Metković, 31.5.2016. - Vinova loza se nalazi u osjetljivom razvojnom stadiju cvatnje. Najavljene oborine omogućiti će zaraze uzročnikom plamenjače vinove loze (Plasmophara viticola).

 Obrazovanje

Vrtić u parku

Metković, 31.5.2016. - Zabavnim programom na Trgu kralja Tomislava jučer su započeli Dani otvorenih vrata Dječjega vrtića Metković. Gotovo dvije stotine vrtićana uz pomoć je svojih teta i pod vodstvom Dalibora Dominikovića iz Plesne škole Calypso svladalo zamišljenu koreografiju i prikazalo je okupljenima na trgu.

 Obrazovanje

Paula Bunoza osvojila nagradu Universitasa

Metković, 30.5.2016. - Maturantica Gimnazije Metković Paula Bunoza (mentorica prof. Lidija Puljan) osvojila je drugu nagradu na literarnome nagradnom natječaju za najbolji rad na temu stiha Josipa Pupačića „Evo me, moj svijete, na raskršću tvom i mom“.

 Šport

Brončane dočekane u Sportskoj ulici

Metković, 30.5.2016. - Jutros nešto prije četiri sata iz Svetoga Martina na Muri vratile su se kadetkinje i vodstvo ŽNK Neretva okićeni brončanim medaljama. U Sportskoj ulici dočekali su ih roditelji i rodbina, a kako je slavlje izgledalo zabilježio je Josip Vučković.

 Turizam

Na našoj rivi je sad…

Metković, 30.5.2016. - Sinoć su u Metković s turistima uplovili brodovi Thurgau Dalmatia i Orkan i privezali se uz Malu rivu. Prizor je to koji podsjeća na neka stara vremena pa ga je vrijedilo zabilježiti, naravno uz spomen prvoga stiha Tanga s Neretve.

 Obrazovanje

Bilo jednom jedno djetinjstvo – projekt koji je nadmašio sva očekivanja

Metković, 29.5.2016. - Prošloga je petka u Gimnaziji Metković upriličena oproštajna večer sudionika hrvatsko-njemačkoga projekta Bilo jednom jedno djetinjstvo (Es war einmal eine Kindheit) koji učenici Gimnazije Metković s učenicima iz partnerske škole Theodor Heuss Gymnasium iz njemačkoga grada Recklinghausena u sklopu bilateralne suradnje provode već dvije godine.

 Šport

Kadetkinje Neretve treće u Hrvatskoj

Metković, 29.5.2016. - Danas u kadetkinje ŽNK Neretva u Svetom Martinu na Muri s 3:0 pobijedile ŽNK Viktorija iz Slavonskoga Broda i tako na kraju prvenstva zauzele treće mjesto u I. HNL kadetkinja. Golove su postigle Krtalić, Mandić i Previšić. Podsjetimo, lani su bile četvrte, a kako rade vjerujemo da će dogodine biti barem druge. Čestitke curama i vodstvu!
Foto: emedjimurje.rtl.hr

 

 Maraton lađa

Sutra neretvanska lađarska fešta na Jarunu

Metković, 28.5.2016. - U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba sutra će se na stazi jezera Jarun u duljini 9,6 kilometara održati utrka neretvanskih lađa u kojoj će sudjelovati 14 lađarskih posada.

 Šport

Kadetkinje sutra u borbi za treće mjesto

Metković, 28.5.2016. - Danas su u Svetome Martinu na Muri kadetkinje ŽNK Naretva odigrale utakmicu poluzavršnice I. HNL za žene, u kojoj su protiv ŽNK Rijeka izgubile 4:1.

 Šport

Neretva s(p)retno do sigurnog opstanka u ligi

Metković, 28.5.2016. - NK Neretva danas je na domaćemu terenu uspjela 2 : 1 pobijediti HNK Mosor golovima Dragana Brečića (11 m) i Stanislava Vasilja.

 Humanost

Podržimo Neretvu i pomozimo Mariju

Metković, 28.5.2016. - Napominjemo još jednom da danas u 17:30 na Neretvinu Igralištu Iza Vage počinje pretposljednja utakmica III. HNL jug, u kojoj će NK Neretva nastojati i teoretski osigurati opstanak u ligi. Protivnik joj je HNK Mosor, posljednji na tablici. Kupnjom ulaznice pomažete liječenju našega sugrađanina Marija Skočibušića koji boluje od karcinoma.

 

 Kino

Revija 'DokuMA Film Festivala' u Metkoviću

Metković, 28.5.2016. - U ponedjeljak, 30. svibnja u 20 sati u Kinu Pobjeda u Metkoviću u suradnji s Ustanovom za kulturu i sport predstavit će se međunarodni DokuMA Film Festival iz Makarske i to selekcijom ponajboljih kratkih dokumentarnih filmova s prošlogodišnjega festivala.

 Politika

Jambo na sljedeću 'presicu' dovodi čovjeka koji je Petrova upisao na fakultet

Metković, 27.5.2016. - Kako donosi neovisni portal nportal.hr, bivši metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo optužio je Božu Petrova i Most NL da su gradski proračun oštetili za milijun kuna. Pozvao je Petrova i da objasni kako se upisao na Medicinski fakultet u Mostaru. Kako je rekao, na sljedeću će presicu dovesti čovjeka koji ga je upisao.

 

 Obrazovanje

Hrvatski na njemačkome

Metković, 27.5.2016. - Približio se kraj posjetu gimnazijalaca iz njemačkoga grada Recklinghausena Gimnaziji Metković, tijekom kojega su, osim predviđenih aktivnosti vezanih uz suradnju dviju škola, upoznali i naš grad i okolicu. Mi smo ih prije nekoliko dana posjetili na satu hrvatskoga jezika koji su njihove metkovske kolege vodile na njemačkome.

 Zdravlje

Dijete sa srčanom greškom

Metković, 27.5.2016. - Na inicijativu dr. Vlade Krmeka i medicinske sestre Anice Majić iz Doma zdravlja Metković, u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković održano je stručno socijalno druženje na temu Dijete sa srčanom greškom.

 Gradska uprava

Partnersko vijeće Grada Metkovića

Metković, 27.5.2016. - U našemu gradu osnovano je Partnersko vijeće urbanog područja Grada Metkovića. To je savjetodavno tijelo, sastavljeno na razini ravnomjerne zastupljenosti članova iz javnoga, civilnoga i privatnoga sektora na razini Grada Metkovića, konstituirano u svrhu donošenja planskoga dokumenta Strategija razvoja urbanoga područja Grada Metkovića za razdoblje 2016. - 2021.

 Zanimljivosti

Zaljubljenici Alfe Romea u Metkoviću

Metković, 27.5.2016. - U organizaciji Hrvatskoga kluba ljubitelja Alfe Romea i našega Kluba zaljubljenika u tu talijansku marku vozila, u Metkoviću se održao Dalmatinski skup alfista. U Sportsku je ulicu stiglo 50-ak automobila, čiji vlasnici dolaze s područja Dalmacije, ali i susjedne Bosne i Hercegovine.

 Vjerski život

U trima župama na području Grada Metkovića proslavljeno Tijelovo

Metković, 27.5.2016. - Svečanim misama i procesijama u kojima su sudjelovale tisuće vjernika, jučer je u Metkoviću proslavljeno Tijelovo. Mi smo popratili događanja u župama sv. Ilije Proroka i sv. Nikole Biskupa, a proslavu Tijelova u Vidu pogledajte putem priložene poveznice.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata u Udruzi 'O. Ante Gabrić'

Metković, 26.5.2016. - Udruga Otac Ante Gabrić obilježila je u utorak, 24. svibnja Dane otvorenih vrata zanimljivim programom.

 Obrazovanje

Dani OGŠ Metković

Metković, 25.5.2016. - U tijeku su Dani Osnovne glazbene škole Metković koje obilježava niz internih koncerata na kojima učenici stječu iskustvo javnoga nastupa. Mi smo danas u Galeriji GKS-a djelomično zabilježili nastupe gitarista.

 Kultura

Prije 39 godina metkovska je kultura dobila svoj Dom

Metković, 25.5.2016. - Evo i jedne zanimljivosti vezane uz današnji nadnevak. Prije točno 39 godina, a 30 godina od početka radova, u Metkoviću je 25. svibnja 1977. napokon otvoren Dom kulture, za što su građani godinama samodoprinosom izdvajali novac iz svojih plaća.

 Obavijest

U petak bez vode u Ul. kralja Zvonimira

Metković, 25.5.2016. - Iz Vodovoda Metković obavještavaju korisnike svojih usluga u Ulici kralja Zvonimira u Metkoviću da će im zbog planiranih radova na sanaciji oštećene vodovodne cijevi u petak, 27. svibnja od 11 do 13 sati biti obustavljena opskrba vodom. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se odgoditi za prvi sljedeći radni dan bez padalina.

 

 Rad udruga

Vrtićani i školarci u posjetu udrugama

Metković, 25.5.2016. - U tijeku su Dani otvorenih vrata udruga pa smo krenuli u kratak obilazak prostorija nekih metkovskih udruga i tamo zatekli popriličnu živost.

 Obrazovanje

Knjige na dar najboljim hrvaticama

Metković, 25.5.2016. - Domagoj Vidović s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje jučer je posjetio Gimnaziju Metković i uručio knjige četirima učenicama koje su početkom svibnja sudjelovale na državnom Natjecanju iz poznavanja hrvatskoga jezika.

 Pravosuđe

Šprlje posjetio Stojića i ostale u Den Haagu

Metković, 24.5.2016. - Ministar pravosuđa Ante Šprlje danas je u Den Haagu posjetio šestoricu Hrvata iz Bosne i Hercegovine optuženih za ratne zločine, koji čekaju izricanje pravomoćne presude. Među njima je i Bruno Stojić, za kojega mnogi ne znaju da je svojedobno bio našim sugrađaninom. Naime, Stojić je u prvoj polovini sedamdesetih bio učenik metkovske Gimnazije i živio je u Metkoviću.

 

 Zanimljivosti

Domaći vespaši ugostili prijatelje iz Hrvatske, Italije i Austrije

Metković, 24.5.2016. - Skupina ljubitelja legendarne Vespe i članova vespa-klubova iz Hrvatske, Italije i Austrije nedavno je na svome proputovanju u Dubrovnik odsjela u Metkoviću i družila se s članovima Vespa-kluba Metković.

 Televizija

Dva HRT-ova ravnatelja u Metkoviću – vraća se Dopisništvo

Metković, 24.5.2016. - Prema planu v. d. glavnoga ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića, Metković će ponovno dobiti TV dopisništvo koje je ukinuto prije dvije godine.

 Izložba

Kod gradskih vrata kroz stoljeća

Metković, 24.5.2016. - Povodom Europske noći muzeja 2016. u Arheološkom muzeju Narona 20. svibnja otvorena je izložba Kod gradskih vrata kroz stoljeća Arheološkoga muzeja Zadar.

 Sajam

'Eko Rural' održan četvrti put

Metković, 24.5.2016. - U organizaciji Udruge DOBRA te suorganizaciji grada Metkovića i KUD-a Metković, u subotu je u Gradskom parku četvrti put zaredom održan Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural, koji je okupio značajan broj izlagača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nakon nastupa ženske vokalne skupine KUD-a Metković Sajam je otvorio zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja.

 Obrazovanje

Gradonačelnica primila njemačke gimnazijalce

Metković, 23.5.2016. - U sklopu dugogodišnje suradnje s partnerskom školom Theodor Heuss Gymnasium iz njemačkoga grada Recklinghausena, učenici Gimnazije Metković s profesoricama Anom Dragović, Anom Bebić i Svjetlanom Bebić ugostili su svoje njemačke prijatelje i kolege kod kojih su bili u posjetu prije nepunih dva tjedna. Riječ je o suradnji dviju škola na Projektu Es war einmal eine Kindheit (Bilo jednom jedno djetinjstvo).

 Humanost

NK Neretva za Marija

Metković, 23.5.2016. - NK Neretva pretposljednje kolo sezone igra ove subote, 28. svibnja u Metkoviću u 17:30 protiv NK Mosor iz Žrnovnice. Osim natjecateljskoga, utakmica će imati i humanitaran karakter jer će sav prihod od prodanih ulaznica biti namijenjen liječenju Marija Skočibušića koji boluje od karcinoma. Podržimo Neretvu u što većem broju u toj važnoj utakmici i tako pomozimo obitelji Skočibušić i njihovom – našem Mariju!

 

 Turizam

Uplovio do sada najveći minikruzer

Metković, 23.5.2016. - Jučer je, vođen rukom kapetana Arsena Ercegovića, u popodnevnim satima Neretvom u Metković s tridesetak stranih turista uplovio do sada najveći minikruzer Mystic dugačak 42 metra, koji je danas popodne isplovio put Trpnja.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata u 'Leptirićima'

Metković, 23.5.2016. - Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići organizira Dane otvorenih vrata prema sljedećem rasporedu: 23. svibnja, u ponedjeljak od 18 do 20 sati u Kabineta za terapije udruge Leptirići na adresi Hrvatskih iseljenika 2 u Metkoviću planira se održati predstavljanje usluga u zajednici koje oni pružaju kroz neformalni razgovor sa članovima i stručnim suradnicima.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata u Udruzi 'O. Ante Gabrić'

Metković, 23.5.2016. - Udruga Otac Ante Gabrić obilježit će Dane otvorenih vrata udruga 24. svibnja (utorak) od 8 do 18 sati pa pozivaju sve zainteresirane da ih posjete i upoznaju se s radom Udruge.

 Gradska uprava

Savjetovanje o držanju kućnih ljubimaca i domaćih životinja

Metković, 23.5.2016. - Grad Metković objavljuje da će od 23. svibnja do 10. lipnja trajati savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja pasa, mačaka i drugih kućnih ljubimaca, te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području grada Metkovića te o Nacrtu prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području grada Metkovića.

 Javni poziv

Predložite kandidate za nagrade Grada Metkovića

Metković, 23.5.2016. - Podsjećamo da je Odbor za javna priznanja Grada Metkovića objavio Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića te da rok za dostavu prijedloga istječe 27. svibnja 2016.

 

 Obavijest

Ne parkirajte vozila u ulicama kojima prolazi procesija

Metković, 23.5.2016. - Komunalni redari mole vlasnike vozila u gradu Metkoviću koji svoja vozila parkiraju u ulicama Vladimira Nazora, Paške Baburice, Oca Ante Gabrića i Ante Starčevića (od Trga do staroga kina) da na Tijelovo radi nesmetanog i dostojanstvenog prolaska procesije od 17 do 22 sata ne ostavljaju svoja vozila u gore navedenim ulicama.

 

 Projekti

Metkoviću 250 tisuća kuna za projekt prve faze uređenje Trga bana Jelačića

Metković, 23.5.2016. - Evo jedne vijesti koja će obradovati mnogobrojne stanovnike Trga bana Jelačića. Grad Metković dobio je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iznos od 250 tisuća kuna namijenjen za prvu fazu uređenja Trga bana Jelačića. Osim Metkovića, novčana sredstva za određene namjene dobili su i gradovi Ploče i Opuzen, te Općina Kula Norinska.

 Šport

Nove medalje za KK Metković

Metković, 22.5.2016. - Pet natjecatelja Karate-kluba Metković nastupilo je u subotu na međunarodnom turniru u karateu Bihać Open 2016, na kojemu su u konkurenciji 685 natjecatelja iz 74 kluba i osam zemalja osvojili tri medalje.

 Šport

Tri velika boda 'Iza Vage'

Metković, 22.5.2016. - Nisu se još svi od dvjestotinjak gledatelja ni smjestili na tribine, a Neretva je već u 3. munuti susreta 32. kola III. HNL jug protiv NK OSK iz Otoka povela golom Frane Jerkovića. Bio je to gol koji je budio nadu u tri važna boda u borbi za opstanak.

 Folklor

Fotografija dana

Metković, 21.5.2016. - Druga večer folklornih skupina Dalmacije i gostiju je pri kraju. Sada će trebati napraviti izbor među više od tisuću fotografija pa za večeras krenimo ovom.

 

 Folklor

Svečano otvorena Smotra 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 21.5.2016. - Kiša je spriječila svečano otvaranje 32. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala, koje je trebalo biti na Trgu kralja Tomislava, pa je ono u kazališnoj dvorani GKS-a održano pred početak prve plesne večeri, a poslije predstavljanja radova nastalih na radionici glagoljice te dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrvatskoga primorja.

 Poduzetništvo

Bespovratna sredstava za razvoj malog i srednjeg poduzetništva

Metković, 20.5.2016. - Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 17. svibnja otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Kompetentnost i razvoj MSP“ kroz koji je osigurano ukupno 867 milijuna kuna za mikro, mala i srednje poduzeća. U skladu sa Strategijom razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2013. - 2020., osnovni cilj ovog Poziva je ojačati regionalnu konkurentnost kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

 Folklor

Na Neretvu glagoljica pala

Metković, 20.5.2016. - Ovogodišnja, 32. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala jučer je započela radionicom Na Neretvu glagoljica pala, koju je učenicima metkovskih osnovnih škola održao etnolog i muzeolog Damir Kremenić, predsjednik Katedre čakavskoga sabora Kornić.

 Ekologija

Uklonimo azbestne krovove u Metkoviću

Metković, 20.5.2016. - U organizaciji Čistoće Metković u srijedu je u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Udruga Moj otok iz Punta s otoka Krka održala predavanje o projektu zamjene azbestnih krovova Uklonimo azbestne krovove u Metkoviću.

 Gradske vijesti

Prije asfalta polažu se nove vodovodne cijevi

Metković, 20.5.2016. - Tijekom radova na izgradnji nasipa za obranu od poplave teško je oštećen asfalt u ulici Put Vida na Glibuši pa to sada treba sanirati. No, prije toga iskorištena je prigoda da se u dužini od 900 metara postave nove vodovodne cijevi većega profila. Tako će tamošnji stanovnici osim obrane od vode dobiti i bolju vodoopskrbu.

 Naši u svijetu

Šunjići ugostili cijeli sveučilišni odbojkaški tim

Metković, 20.5.2016. - Jelena Šunjić je 22-godišnja odbojkašica iz Metkovića koja trenutno studira na Sveučilištu Bowling Green State University u, za američke pojmove, gradiću Bowling Green u američkoj državi Ohio, pedesetak kilometara podno Velikih jezera. U SAD-u je već treću godinu gdje studira marketing i uspješno igra odbojku, a u rodni je Metković prošloga četvrtka došla posjetiti svoju obitelj i sa sobom povela članice i vodstvo svoga sveučilišnog kluba. Naravno, bio je to povod da se pobliže upoznamo s njom.

 Dolina Neretve

Prijedlog Plana upravljanja zaštićenim područjima i ekološkom mrežom Delte rijeke Neretve

Metković, 19.5.2016. - U sklopu izrade Prijedloga Plana upravljanja zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže Delte rijeke Neretve u Metkoviću je 16. svibnja održana prva radionica s dionicima.

 Zdravlje

Kako mozak zaštititi od demencije

Metković, 19.5.2016. - U organizaciji Udruge Otac Ante Gabrić i u sklopu projekta Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi u Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković dopredsjednica i savjetnica Udruge DUSAB (Dubrovačka udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija) gospođa Beba F. Pažin okupljenima je korisnicima Doma održala zanimljivo i korisno predavanje na temu bolesti koja se može pojaviti u bilo čijem životu, bilo osobno ili kod članova obitelji.

 Šport

Mala olimpijada vrtićana

Metković, 19.5.2016. - Šareno, veselo i bučno bilo je jučer na Igralištu ONK Metković, gdje je po lijepu vremenu održana Mala olimpijada na kojoj su se natjecale četiri skupine predškolaca iz DV Metković.

 Projekti

Edukacijom do smanjenja gubitaka u vodoopskrbnome sustavu

Metković, 19.5.2016. - U sklopu prekograničnoga projekta Održivo upravljanje vodnim resursima, koji s 387.374,73 eura financira Europska unija kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora 2007 – 2013., u Metkoviću je održan trodnevni stručni trening sprječavanja i kontrole gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu.

 Rad udruga

Nastavlja se promatranje piljaka

Metković, 18.5.2016. - Metkovsko Ornitološko društvo Brkata sjenica i dalje nastavlja suradnju s našim osmoškolcima, nastojeći im tako još u mladoj dobi ukazati na značaj koji ptice imaju u prirodi, što se na koncu odražava i na nas ljude.

 Obrazovanje

Veselo i zabavno na Danu škole don Mihovila Pavlinovića

Metković, 18.5.2016. - U OŠ don Mihovila Pavlinovića danas je svečano obilježen Dan škole, povodom kojega su uručene nagrada učenicima i njihovim mentorima za uspjehe u protekloj školskoj godini, sve to popraćeno glazbeno-zabavnim programom učenika i nastavnika.

 Zdravlje

Veliko srce malom srcu

Metković, 18.5.2016. - Pod pokroviteljstvom grada Metkovića Udruga Veliko srce malom srcu te liječnici i aktivisti Udruge u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u subotu, 21. svibnja organiziraju stručno-socijalno druženje u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 Folklor

Bagur i Obradović pozivaju na dane i noći folklora u Metkoviću

Metković, 17.5.2016. - Povodom 32. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u prostorijama KUD-a Metković konferenciju za tisak održali su umjetnički voditelj prof. Vidoslav Bagur i tajnik KUD-a Zdravko Obradović, poznati motivatori i organizatori te folklorne manifestacije u našemu gradu.

 Zanimljivosti

Impresivna četvorka u Športskoj

Metković, 17.5.2016. - Gotovo devet stotina srednjoškolaca i osmaša iz dvanaest škola iz Metkovića i okolnih mjesta danas je točno u 12 sati zaplesalo u Športskoj ulici i tako s kolegama iz još 75 gradova od Slovenije do Makedonije sudjelovalo u najvećem sinkroniziranom plesu četvorke na svijetu.

 Projekti

Moj Metković bez azbesta

Metković, 17.5.2016. - Čistoća Metković d.o.o. i Grad Metković u suradnji s Udrugom Moj otok pozivaju vas na predavanje Moj Metković bez azbesta koje će se održati u srijedu, 18. svibnja u Galeriji GKS-a Metković s početkom u 18 sati. Više pogledajte na gore priloženom letku.

 

 Tradicija

Bučno i veselo slavlje maturanata

Metković, 17.5.2016. - Danas metkovski maturanti proslavljaju posljednji dan nastave pa su oko 10 sati u bučnoj i veseloj povorci iz škole krenuli put Trga, kako bi se još malo izludirali pred sinkronizirano plesanje četvorke točno u podne u Športskoj ulici. Dođite ih tamo podržati u njihovu veselju.

 Natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Neretvanska maslina'

Metković, 17.5.2016. - Gradska knjižnica i čitaonica Opuzen i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za književnu nagradu Neretvanska maslina.

 Rekreacija

Hoovertenis

Metković, 8.5.2016. - Hoćemo li dobiti novu podvrstu tenisa, ne znamo, ali svakako je bilo zanimljivo vidjeti „dvoboj“ tenisača i hoovertenisača.

 Fotovijest

Zelena šetnja gradom

Metković, 8.5.2016. - Jučerašnji, napokon, proljetni dan ponukao nas je na kratku fotošetnju gradom pa smo zabilježili nekoliko uređenih zelenih površina.

 Šport

Ragbijaši danas ponovno 'Iza dvorane'

Metković, 8.5.2016. - Ako danas niste obveznici obiteljsko-kumovsko-prijateljskoga prvopričesničkog ručka, iza ručka prošećite do Neretvina pomoćnoga igrališta i od 15 sati pogledajte međunarodnu utakmicu u grubome sportu koja uvijek završi prijateljski. Sudaraju se RK Metković i TRK Tešanj.

 

 Policija

Ubojstvo u Pločama

Metković, 8.5.2016. - Policijski službenici Policijske postaje Ploče u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom osumnjičenom za kazneno djelo ubojstva.

 Šport

Neretva produžila vizu za opstanak

Metković, 7.5.2016. - NK Neretva je u 30. kolu III. HNL jug na svome igralištu Iza Vage ugostila stobrečki NK Primorac 1929 i u toj biti - ne biti utakmici većim htijenjem uspjela uknjižiti tri spasonosna boda.

 Akcija

Mopedi i motocikli u prometu

Metković, 7.5.2016. - Tradicionalnom akcijom Mopedi i motocikli u prometu PP Metković, lokalnih motociklističkih klubova i Službe hitne medicinske pomoći i ove se godine htjelo javnosti skrenuti pozornost na to da s dolaskom lijepoga vremena na našim prometnicama ima sve više mopedista i motociklista koji su spadaju u naročito ugroženu kategoriju vozača.

 Izložba

Neretva u malom - krajolici u posudama

Metković, 7.5.2016. - U vrtu Prirodoslovnoga muzeja Metković postavljena je izložba pod nazivom Neretva u malom - krajolici u posudama, na kojoj su svoje radove izložili učenici OŠ Stjepana Radića i OŠ don Mihovila Pavlinovića te Srednje škole Metković.

 Obrazovanje

Njima je šah više od igre

Metković, 7.5.2016. - U OŠ Stjepana Radića već se treću godinu zaredom održava izvannastavna aktivnost škola šaha, koju vodi vanjski suradnik te škole Slaven Bakalar. Ove se godine kao dio projekta koji promiče šah u neretvanskim osnovnim školama, među svim ostalim aktivnostima i druženjima, održao i šahovski turnir u kojemu su se natjecale učenice i učenici iz naše doline.

 Projekti

Tko će prije 'Metkom internetu'

Metković, 6.5.2016. - Uskoro će biti godinu dana da je u Metkoviću i službeno proradio alternativni pristup internetu, koji za puno manje novaca daje više. Riječ je o projektu Metkom internet što ga je Grad Metković ostvario preko gradske tvrtke Metković razvoj i prema svemu se čini da bi alternativom mogla postati dosadašnja primarna rješenja.

 Projekti

Pripreme za sanaciju ljetne pozornice

Metković, 6.5.2016. - Započele su pripreme za sanaciju krovišta i akustične školjke nad ljetnom pozornicom te terase na ulazu u gledalište, a pod njom će se urediti prostorija za kinoprojektor koja se zbog vlage do sada nije mogla koristiti. Bude li sve po planu već ovoga ljeta moguće su kinoprojekcije u tome Metkovcima nekada omiljenu prostoru.

 Dolina Neretve

Što ćete pronaći u novome broju HNZ-a

Metković, 5.5.2016. - Na zagrebačkoj 10. Noći Neretvana i prijatelja Neretve predstavljen je novi, osmi broj Hrvatskoga neretvanskog zbornika u kojemu ima za svakoga ponešto i za ponekoga sve. Donosimo vam njegov sadržaj, ali prvo pročitajte Riječ urednika.

 

 Humanost

Za OB Dubrovnik 21 doza krvi iz Metkovića

Metković, 5.5.2016. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković jutros je u predvorju Gradskoga kulturnog središta Metković održalo treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo dvadeset troje dobrovoljnih darivatelja, od kojih je njih šest krv dalo po prvi put. Prikupljena je 21 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Radionica

Kako financirati (sufinancirati) svoje poslovanje

Metković, 5.5.2016. - U organizaciji Centra za poduzetništvo d.o.o. Dubrovačko-neretvanske županije danas je u prostorijama Autoškole Žabac u Metkoviću održana radionica pod nazivom Izvori financiranja (sufinanciranja).

 Kazalište

Ribar Palunko i njegova žena

Metković, 5.5.2016. - Nedavno je u Gradskom kulturnom središtu Kazališni studio iz Rijeke za učenike viših razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića izveo predstavu Ribar Palunko i njegova žena. Predstava je nastala prema istoimenoj bajci Ivane Brlić-Mažuranić, a izvrsni glumci Darko i Nerma Kavain svojim su razigranim izvedbama učenicima pružili nezaboravan kazališni doživljaj.

 Dolina Neretve

Jubilarna 10. Noć Neretvana

Metković, 5.5.2016. - U hotelu The Westin u Zagrebu održana je 30. travnja 2016. jubilarna 10. Noć Neretvana, vrhunac obilježavanja 10. obljetnice djelovanja Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 Elektroopskrba

Sova ušara ostavila nas na Božić u mraku

Metković, 5.5.2016. - Ovu, sasvim slučajniju, nisku vijesti u kojoj se spominje HEP, završavamo još jednom. Vjerojatno se još sjećamo nestanka struje koji se dogodio baš na božićnu večer 25. prosinca prošle godine. Nedavno se potvrdilo da je za kvar „kriva“ velika noćna ptica sova ušara čiji je raspon krila i do 190 cm.

 Humanost

HEP darivao 'Leptiriće'

Metković, 5.5.2016. - Predstavnici HEP-a na čelu s direktoricom Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju Vlatkom Kamenić Jagodić, u pratnji direktora Elektrodalmacije Saše Kraljevića te voditelja pogona Metković Nedjeljka Milića uručili su vrijednu donaciju Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

 Obrazovanje

Metkovskim 'svemircima' nova računala

Metković, 5.5.2016. - Pet novih željno očekivanih računala stiglo je u OŠ don Mihovila Pavlinovića. Na maloj svečanosti u prostorijama Škole svečano su ih uručili predstavnici HEP-a i Narodnoga radija. Učiteljica Tonćika Popović i njezini prvaši – mali svemirci, čiji je videouradak zaslužan za tu vrijednu nagradu, pokazali su svu sreću i ponos prilikom dodjele zaslužene nagrade.

 Elektroopskrba

Obrtnicima niža cijena električne energije

Metković, 5.5.2016. - HEP Opskrba, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, osigurala je obrtnicima povoljnije uvjete opskrbe električnom energijom.

 Obrazovanje

Moćna metkovska gomilica

Metković, 5.5.2016. - Nedavno su se iz Zadra, s državnoga Natjecanja iz hrvatskoga jezika vratile četiri učenice Gimnazije Metković sa svojim profesoricama, ponovno s lijepim uspjehom.

 Izdavaštvo

Kapitalno djelo našega Joze Marevića

Metković, 4.5.2016. - Evo nama još malo neretvanskoga ponosa. Dobro je da je tako jer nekako u nama još tinja onaj stari kompleks manje vrijednosti kojega se moramo riješiti. Neka se oni stariji samo sjete koliko bi se puta godišnje prije 40-50 godina Metković i dolina Neretve uopće spomenuli, recimo, na televiziji.

 Tradicija

Vatrogasci proslavili Svetoga Florijana

Metković, 4.5.2016. - Djelatnici Javne vatrogasne postaje Metković danas su, na Svetoga Florijana, tradicionalno proslavili blagdan svoga zaštitnika.

 Promet

Mopedi i motocikli u prometu

Metković, 4.5.2016. - Budući da su nastupili vremenski uvjeti kada će u cestovnom prometu sudjelovati veći broj vozača mopeda i motocikla iz PP Metković obavještavaju građane da će u subotu, 7. svibnja od 10 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava u Gradu Metkoviću njihovi službenici održati promidžbeno-preventivnu akciju Mopedi i motocikli u prometu.

 Projekti

Ovo su ljudi zbog kojih Metković ima najjeftiniji internet u Hrvatskoj

Metković, 4.5.2016. - Pod gornjim naslovom jučer je Slobodna Dalmacija objavila opširan tekst o Projektu Metkom internet , koji gradska tvrtka Metković razvoj pokrenula prije godinu dana.

 

 Gradska uprava

Upoznajte naš prvi grad prijatelj

Metković, 3.5.2016. - U subotu, 30. travnja Metković je dobio prvoga prijatelja – talijansku Ortonu koja leži nasuprot nama na zapadnoj obali Jadrana. Povelju o bratimljenju potpisao je zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja. Evo kratkoga pregleda kontakata Metkovića s Ortonom te ponešto o tome zanimljivu gradu.

 Gospodarstvo

S Talijanima dogovorena suradnja na IPA projektima

Metković, 3.5.2016. - Ovih dana u Italiji borave zamjenik gradonačelnice Metkovića Nikola Grmoja i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, koji su prije dva dana u Ortoni potpisali Povelju o bratimljenju naših dvaju gradova s Ortonom.

 Policija

Akcija prometne policije

Metković, 3.5.2016. - Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikla policijski službenici će prometne policije tijekom sutrašnjeg dana na prometnicama Dubrovačko-neretvanske županije provest akciju pojačanog nadzora prekršaja koje čini upravo ta kategorija vozača.

 

 Obavijest

Obavijest ponuđačima

Metković, 3.5.2016. - Budući da je došlo do nekoliko manjih izmjena u Dokumentaciji za nadmetanje i troškovniku za Izgradnju i uređenje šetnice s biciklističkom stazom u Metkoviću, mole se ponuđači da preuzmu nove dokumente.

 

 Gradske vijesti

Uređuju se javne površine

Metković, 3.5.2016. - Unatoč nepovoljnu vremenu u tijeku su radovi na uređenju javnih površina koje su zarasle u razno raslinje. Na više mjesta po gradu i u Vidu obavlja ih 24 djelatnika koji su zaposleni putem javnih radova i čiji posao koordinira Čistoća Metković.

 Obavijest

Obavijest vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih, građevinskih i drugih zemljišta

Metković, 3.5.2016. - Iz Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića, Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU, stigla nam je obavijest koju u cijelosti prenosimo.

 Metković 600

Bolja prošlost

Metković, 3.5.2016. - S nostalgijom se sjećamo putovanja u Trst po traperice, no ne znamo da su naši stari to mogli još lakše četiri puta tjedno. Naravno, ne zbog traperica. Evo još malo bolje prošlosti, istina, kako komu. Sumnjamo da su tada oni u potleušicama na Predolcu imali neke velike koristi, ali donijelo to je korist razvoju grada, ne samo ekonomskome, nego i kulturnome, civilizacijskome.

P. S. Ima zatipak u naslovu - misli se na pruge (linije).

 

 Projekti

Kreće gradnja novih kanalizacijskih kolektora

Metković, 2.5.2016. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava građane desne obale Neretve da uskoro kreće izgradnja kanalizacijskih kolektora u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara.

 Gradske vijesti

Započeli radovi u Ulici Marka Marulića

Metković, 2.5.2016. - Na vjerojatno najkompliciranijih 1700 metara granice Europske unije, u Ulici Marka Marulića u Metkoviću danas su pod jakim policijskim osiguranjem započeli radovi na izradi nadzornoga sustava.

 Šport

Konavljanin uzeo bod u sudačkoj nadoknadi

Metković, 2.5.2016. - U 19. kolu I. ŽNL NK Konavljanin iz Čilipa uspio je domaćinu ONK Metković uzeti bod u posljednjim minutama susreta. Iako se susret odigrao po kišnom vremenu to nije utjecalo na brz protok lopte kao ni na broj golova na toj utakmici.

 Zdravlje

Javnozdravstvena akcija u Ljekarnama 'Draženović'

Metković, 2.5.2016. - Povodom Svjetskog dana astme, koji se obilježava 3. svibnja, ljekarnički tim Ljekarne Draženović odlučio je organizirati javnozdravstvenu akciju sa svrhom educiuranja građana o astmi, simptomima koji mogu na nju upućivati, terapiji astme, inhalacijskim tehnikama i o drugim pitanjima za koja su pacijenti zainteresirani, a vezanima uz astmu.

 Poduzetništvo

Besplatna radionica za poduzetnike

Metković, 2.5.2016. - Centar za poduzetništvo d.o.o. Dubrovačko-neretvanske županije poziva na besplatnu radionicu Izvori financiranja (sufinanciranja) koja će se održati u četvrtak, 5. svibnja s početkom u 10 sati u prostorijama Autoškole Žabac, Kralja Zvonimira 5 u Metkoviću.

 Šport

Visoka pobjeda naših nogometašica u Glavicama

Metković, 1.5.2016. - Nogometašice ŽNK Neretva u zaostaloj utakmici 9. kola u Glavicama su pobijedile ŽNK Glavice 8:0 predvođene briljantnom kapetanicom Ivanom Kolovrat, koja je eurogolom iz slobodnoga udarca načela mrežu domaćih.

 Tradicija

Prvosvibanjsko druženje uz grah s kobasicama

Metković, 1.5.2016. - Gradske organizacije SDP-a i HSU-a Metković danas su povodom Praznika rada svojim članovima i simpatizerima te svima ostalima priredile druženje uz kuhani grah s kobasicama. Prvotna im je zamisao bila da to bude u Gradskome parku, ali je zbog kiše druženje prebačeno u Zgradu političkih stranaka.

 Gradska uprava

Zbratimili se Metković i Ortona

Metković, 1.5.2016. - Temeljem prošlogodišnjega Prijedloga sporazuma o bratimljenju, jučer je u talijanskoj Ortoni zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja potpisao Povelju o bratimljenju između Grada Metkovića i Grada Ortone. Zanimljivo je da je Ortona prvi grad prijatelj Metkoviću.

 

 Šport

Pun autobus metkovskih trkača u Dubrovniku

Metković, 1.5.2016. - U organizaciji SU Neretva run danas je u Dubrovnik otputovalo 55 naših trkačica i trkača koji će sudjelovati na Dubrovačkom polumaratonu i u utrci na pet kilometara. Želimo im puno uspjeha i malo kiše.

 

 Akcija

Ekološkim zbrinjavanjem EE otpada pomozite našim veslačima

Metković, 1.5.2016. - Danas se odmorite od (ne)rada pa se od sutra uključite u akciju prikupljanja elektronskoga i električnoga otpada što će je od 2. do 20. svibnja Veslački klub Neretvanski gusar provoditi u suradnji s tvrtkom Tehnomobil, ovlaštenom za prikupljanje takvoga otpada.

 Tradicija

Prvomajsko-svibanjski editorijal

Metković, 1.5.2016. - Nema ga, kasni. Da, noćas je kasno legao jer je morao zvoniti. Čekamo strpljivo, kad', evo ga. Čini se da je uspio pronaći crveni garoful i produžiti dugogodišnju tradiciju pojavljivanja na našim strancima na Praznik rada. Glazba je danas putovala u Skradin pa je budnicu odsvirala prije polaska, dok su još mnogi spavali.

 Rukomet

Pobjeda protiv budućega premijerligaša

Metković, 1.5.2016. - U 24. kolu I. HRL u Metkoviću su se sastali domaći RK Metković 1963. i gostujući RK Rude koji će sljedeće sezone igrati u Premijer ligi. U utakmici koja ni jednome klubu ništa nije značila domaći su bili bolji 27:22.

 Šport

ŽRK Metković osvojio prvo i drugo mjesto

Metković, 1.5.2016. - ŽRK Metković na III. Međunarodnom turniru Metković 2016., koji se jučer u Gradskoj dvorani igrao pod geslom Igrajući rukomet stječemo nove prijatelje, osim što se pokazao dobrim domaćinom iznenadio je i odličnim igrama u objema konkurencijama. Pod vodstvom trenera Ante Rajića i šefa struke trenera Jerke Alujevića igračice rođene 2004. osvojile su prvo mjesto, a one rođene 2002. drugo mjesto.

 Vjerski život

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs

Metković, 1.5.2016. - Našim sugrađanima koji Uskrs slave prema Julijanskome kalendaru čestitamo taj najveći kršćanski blagdan.

 

 Šport

Konačno uvjerljiva pobjeda 'Iza Vage'

Metković, 1.5.2016. - U 28. kolu III. HNL jug Neretva je na svome Igralištu Iza Vage ugostila blatski NK Zmaj i pobjedom od 3:1 uknjižila tri važna boda u borbi za opstanak.

 

Vijesti iz 5. 2016.
ukupno 105

Obavijest vinogradarima

Vrtić u parku

Paula Bunoza osvojila nagradu Universitasa

Brončane dočekane u Sportskoj ulici

Na našoj rivi je sad…

Bilo jednom jedno djetinjstvo – projekt koji je nadmašio sva očekivanja

Kadetkinje Neretve treće u Hrvatskoj

Sutra neretvanska lađarska fešta na Jarunu

Kadetkinje sutra u borbi za treće mjesto

Neretva s(p)retno do sigurnog opstanka u ligi

Podržimo Neretvu i pomozimo Mariju

Revija 'DokuMA Film Festivala' u Metkoviću

Jambo na sljedeću 'presicu' dovodi čovjeka koji je Petrova upisao na fakultet

Hrvatski na njemačkome

Dijete sa srčanom greškom

Partnersko vijeće Grada Metkovića

Zaljubljenici Alfe Romea u Metkoviću

U trima župama na području Grada Metkovića proslavljeno Tijelovo

Dani otvorenih vrata u Udruzi 'O. Ante Gabrić'

Dani OGŠ Metković

Prije 39 godina metkovska je kultura dobila svoj Dom

U petak bez vode u Ul. kralja Zvonimira

Vrtićani i školarci u posjetu udrugama

Knjige na dar najboljim hrvaticama

Šprlje posjetio Stojića i ostale u Den Haagu

Domaći vespaši ugostili prijatelje iz Hrvatske, Italije i Austrije

Dva HRT-ova ravnatelja u Metkoviću – vraća se Dopisništvo

Kod gradskih vrata kroz stoljeća

'Eko Rural' održan četvrti put

Gradonačelnica primila njemačke gimnazijalce

NK Neretva za Marija

Uplovio do sada najveći minikruzer

Dani otvorenih vrata u 'Leptirićima'

Dani otvorenih vrata u Udruzi 'O. Ante Gabrić'

Savjetovanje o držanju kućnih ljubimaca i domaćih životinja

Predložite kandidate za nagrade Grada Metkovića

Ne parkirajte vozila u ulicama kojima prolazi procesija

Metkoviću 250 tisuća kuna za projekt prve faze uređenje Trga bana Jelačića

Nove medalje za KK Metković

Tri velika boda 'Iza Vage'

Fotografija dana

Svečano otvorena Smotra 'Na Neretvu misečina pala'

Bespovratna sredstava za razvoj malog i srednjeg poduzetništva

Na Neretvu glagoljica pala

Uklonimo azbestne krovove u Metkoviću

Prije asfalta polažu se nove vodovodne cijevi

Šunjići ugostili cijeli sveučilišni odbojkaški tim

Prijedlog Plana upravljanja zaštićenim područjima i ekološkom mrežom Delte rijeke Neretve

Kako mozak zaštititi od demencije

Mala olimpijada vrtićana

Edukacijom do smanjenja gubitaka u vodoopskrbnome sustavu

Nastavlja se promatranje piljaka

Veselo i zabavno na Danu škole don Mihovila Pavlinovića

Veliko srce malom srcu

Bagur i Obradović pozivaju na dane i noći folklora u Metkoviću

Impresivna četvorka u Športskoj

Moj Metković bez azbesta

Bučno i veselo slavlje maturanata

Natječaj za književnu nagradu 'Neretvanska maslina'

Hoovertenis

Zelena šetnja gradom

Ragbijaši danas ponovno 'Iza dvorane'

Ubojstvo u Pločama

Neretva produžila vizu za opstanak

Mopedi i motocikli u prometu

Neretva u malom - krajolici u posudama

Njima je šah više od igre

Tko će prije 'Metkom internetu'

Pripreme za sanaciju ljetne pozornice

Što ćete pronaći u novome broju HNZ-a

Za OB Dubrovnik 21 doza krvi iz Metkovića

Kako financirati (sufinancirati) svoje poslovanje

Ribar Palunko i njegova žena

Jubilarna 10. Noć Neretvana

Sova ušara ostavila nas na Božić u mraku

HEP darivao 'Leptiriće'

Metkovskim 'svemircima' nova računala

Obrtnicima niža cijena električne energije

Moćna metkovska gomilica

Kapitalno djelo našega Joze Marevića

Vatrogasci proslavili Svetoga Florijana

Mopedi i motocikli u prometu

Ovo su ljudi zbog kojih Metković ima najjeftiniji internet u Hrvatskoj

Upoznajte naš prvi grad prijatelj

S Talijanima dogovorena suradnja na IPA projektima

Akcija prometne policije

Obavijest ponuđačima

Uređuju se javne površine

Obavijest vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih, građevinskih i drugih zemljišta

Bolja prošlost

Kreće gradnja novih kanalizacijskih kolektora

Započeli radovi u Ulici Marka Marulića

Konavljanin uzeo bod u sudačkoj nadoknadi

Javnozdravstvena akcija u Ljekarnama 'Draženović'

Besplatna radionica za poduzetnike

Visoka pobjeda naših nogometašica u Glavicama

Prvosvibanjsko druženje uz grah s kobasicama

Zbratimili se Metković i Ortona

Pun autobus metkovskih trkača u Dubrovniku

Ekološkim zbrinjavanjem EE otpada pomozite našim veslačima

Prvomajsko-svibanjski editorijal

Pobjeda protiv budućega premijerligaša

ŽRK Metković osvojio prvo i drugo mjesto

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs

Konačno uvjerljiva pobjeda 'Iza Vage'

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01