-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Policija

Zatečen s 40,3 gr 'speeda'

Metković, 31.7.2015. - Policijski službenici Policijske postaje Metković proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

 Gradska uprava

Postavljaju se novi oglasni ormarići za osmrtnice

Metković, 31.7.2015. - Grad Metković započeo je sa zamjenom starih oglasnih ploča za osmrtnice novim ostakljenim ormarićima. Ormarići se otvaraju pritiskom na ručku s lijeve strane, a unutra se nalaze magneti za pričvršćivanje osmrtnica. Napominjemo da služe samo za osmrtnice pa će sve druge obavijesti biti uklonjene. Za sada će biti postavljeno pet ormarića.

 

 Vjerski život

Izložba slika i predavanje o ocu Anti Gabriću

Metković, 31.7.2015. - Sinoć su u Gradskoj knjižnici Metković profesorica Matija Maša Vekić i vicepostular dr. sc. p. Antun Volenik održali predavanje i otvorili izložbu slika o sluzi Božjem ocu Anti Gabriću.

 Obavijest

U Dječjemu vrtiću još ima mjesta

Metković, 30.7.2015. - Budući da nakon prvoga upisnog roka dio roditelja nije s Dječjim vrtićom Metković potpisao ugovore, ostalo je slobodnih mjesta u skupinama. Stoga je Upravno vijeće DV Metković novi upisni rok raspisalo za 25. i 26. kolovoza 2015. od 8 do 12 sati pa se na njega mogu javiti roditelji koji su zaboravili potpisati ugovore.

 

 Kazalište

Život je čudo

Metković, 30.7.2015. - Na ljetnoj pozornici GKS-a sinoć je u režiji Gordane Gadžić odigrana predstava Ivice Ivaniševića Život je čudo u kojoj je poznati kazališni glumac Siniša Popović igrao ulogu siromašnoga Splićanina Fabijana.

 Policija

U Blacama napali Slovence

Metković, 30.7.2015. - U sukobu koji se dogodio u utorak, 28. srpnja oko 4 sata ispred ugostiteljskog objekta u Blacama tri muške osobe, u dobi od 21 do 37 godina, fizički su napale dvojicu državljana Slovenije i tom prilikom 34-godišnjaku nanijeli teže, a 37-godišnjaku lakše ozljede.

 Kino

Stižu Ted 2, Pikseli, Nemoguća misija…

Metković, 29.7.2015. - Više nego bogat program Metkovskoga ljeta upotpunit će i nekoliko filmova koji su trenutno među najgledanijima u svijetu. Nakon nevjerojatnih Malaca, u utorak i srijedu, 11. i 12. kolovoza stižu nam komedije Ted 2 i Pikseli, a u srijedu, 19. kolovoza Tom Cruise u Nemogućoj misiji – Odmetnuti. Naravno, to nije sve.

 

 Promet

Kolona i na GP Metković – Gabela Polje

Metković, 29.7.2015. - Mnogi vozači iz BiH ovih dana nastoje izbjeći kilometarske kolone na GP Metković – Doljani pa skreću na GP Metković – Gabela Polje, koji odnedavna ima status međunarodnoga prijelaza za putnički promet. No ni tamo situacija nije baš najbolja pa svima kojima se to uklapa u put prema odredištu preporučujemo da u Čapljini skrenu na autocestu pa na GP Nova Sela – Bijača, koji je jedan od dvaju najvećih i najopremljenijih graničnih prijelaza između Hrvatske i BiH.

 

 Fotovijest

Rashladili se u fontani

Metković, 29.7.2015. - Sinoć smo na Trgu kralja Tomislava zabilježili prizor kakvih ovih dana ima u gradovima širom sjeverne hemisfere. Dvoje mališana spas od vrućine našla su u fontani, no napominjemo da voda te fontane te one u parku nije za piće.

 

 Kino

Neodoljivi 'Malci' dvaput ispunili gledalište

Metković, 29.7.2015. - Jučer i prekjučer dvorana metkovskoga Kina Pobjeda bila je ispunjena do posljednjega mjesta. Svi su htjeli vidjeti famozne Malce koji su mališane, ali i njihove roditelje iz Metkovića i okolnih mjesta dobro nasmijali i zabavili.

 Zabava

Rasplesani park

Metković, 29.7.2015. - Urbani štih Metkovića do kraja ljeta upotpunit će Ljetne plesne radionice koje su u suradnji Turističke zajednice grada Metkovića s Plesnom školom Calypso sinoć započele u Gradskome parku. Premda su na prvoj radionici sudjelovala djeca svih uzrasta, radionice su namijenjene i starijima. Nastavak je danas u 18 sati na istome mjestu. Dođite, naučite koji plesni korak i dobro se zabavite.

 

 Šport

Ivan Dodig odradio pripreme u Metkoviću

Metković, 29.7.2015. - Uoči niza turnira koji ga očekuju na tvrdoj podlozi, jedan od naših najboljih tenisača Ivan Dodig sa svojim trenerima i sparing-partnerima odradio je završne pripreme na teniskim terenima u Metkoviću.

 Glazba

Versi objavili singl 'Galebi'

Metković, 29.7.2015. - Metkovski glazbeni sastav Versi objavio je novu pjesmu Galebi koja je sinoć predstavljena na Narodnom radiju. Autori glazbe su: Ivica Brnas, Leo Škaro i Marko Mustapić, autor teksta je Ivica Brnas, a autor aranžmana Leo Škaro.

 

 Izbori

Objavljeni sastavi mjesnih odbora

Metković, 28.7.2015. - Gradsko izborno povjerenstvo, nakon provedenih izbora za članove vijeća mjesnih odbora, utvrdilo je i objavilo rezultate izbora koji su se održali u nedjelju, 26. srpnja 2015.

 

 Obljetnice

Začas je prošlo 20 godina

Metković, 28.7.2015. - Naraštaj maturanata 1994./95. prirodoslovno-matematičke Gimnazije Metković u subotu je obilježio 20. godišnjicu mature vožnjom lađom do jezera Kuti i ugodnim druženjem u Restoranu Villa Neretva.

 Kazalište

Ne plaćamo, ne plaćamo!

Metković, 28.7.2015. - Na Ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta Metković u nedjelju je Glumačka družina Histrion u režiji Ivice Kunčevića izvela predstavu Ne plaćamo, ne plaćamo!. Riječ je o socijalnoj tragikomediji zabune koja je nastala prema tekstu talijanskog nobelovca Darija Foa.

 Manifestacije

Najbolji brudet skuhali veterani Četvrte

Metković, 27.7.2015. - Prošle se subote u Opuzenu na 13. neretvanskoj brudetijadi 25 ekipa natjecalo za najbolji brudet, a njega je prema ocjeni stručnoga žirija skuhala splitsko-metkovska ekipa veterana IV. gardijske brigade u sastavu: Božo Zadro, Luka Oršulić i Niko Talajić.

 Poziv

TZ traži zakupnika za usluživanje pića

Metković, 27.7.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića, kao suorganizator Dana neratvanske kneževine, objavila je Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja Dana neretvanske kneževine od 6. do 8. kolovoza 2015. godine. Pozivaju se fizičke (obrtnici) i pravne osobe na podnošenje ponude za pružanje usluga obavljanja ugostiteljske djelatnosti - posluživanje pića.

 

 Izbori

Detaljni rezultati izbora za vijeća MO

Metković, 27.7.2015. - Pripremili smo detaljne rezultate jučerašnjih izbora iz kojih se dade iščitati dosta zanimljivih stvari, promatramo li ih kao svojevrsnu anketu na razini grada i usporedimo li ih s lokalnim izborima 2013. i izborima za vijeća MO 2011.

 

 Izbori

Petrov i Most NL zahvaljuju građanima

Metković, 26.7.2015. - Nakon što su se saznali rezultati današnjih izbora za vijeća mjesnih odbora, stiglo nam je priopćenje kojim se uime Mosta nezavisnih lista oglasio predsjednik stranke i metkovski gradonačelnik Božo Petrov.

 Izbori

Most NL uvjerljiv u najvećim mjesnim odborima

Metković, 26.7.2015. - Poznati su neslužbeni rezultati današnjih izbora za mjesne odbore na području Grada Metkovića. Most NL uvjerljivo je slavio u trima najvećim mjesnim odborima, dok je Koalicija HDZ-HSS-HSLS jedan mandat više dobila u Prudu i Dubravici.

 Izbori

Do 16 sati izašlo 1165 glasača

Metković, 26.7.2015. - Ovo su podatci o izlaznosti u 16 sati.

MO Centar Metković - 750/7478 ((10,02 %)
MO Sveti Nikola Metković - 467/5222 (8,94 %)
MO Vid 94/646 - (14,55 %)
MO Prud 101/444 - (22,74 %)
MO Dubravica – 25/56 (44,64 %)
MO Glušci - 28/56 (50,00 %)
 

 

 Izbori

Izlaznost na izbore u 11 sati triput veća nego prije četiri godine

Metković, 26.7.2015. - Dobili smo podatke o izlaznosti na izbore za članove vijeća mjesnih odbora u 11 sati. Najveća je, očekivano, u najmanjim izbornom jedinicama, a u dvije najviše kreće se oko 5 %.

 Poziv

Besplatne plesne radionice u Parku

Metković, 26.7.2015. - Turistička zajednica grada Metkovića u suradnji s Plesnom školom Calypso do kraja ljeta organizira u Gradskome parku Ljetne plesne radionice. Pozivaju se djeca i mladi, ali i odrasli da uz glazbu i plesne korake provedu ugodno poslijepodne. Prvi susret već je u utorak, 28. srpnja u 18 sati. Dođite, zaplešite i uživajte u besplatnim plesnim radionicama!

 

 Koncert

Greenhouse Bluse band žestoko prašio Parkom

Metković, 26.7.2015. - Geenhouse Blues band, jedan od najboljih hrvatskih klupskih bendova, sinoć se u punome sastavu Metkovcima predstavio u Gradskome parku. Lovro Šicel - električna gitara, Jurica Hotko - klavijature, Kristian Orešić bubanj, Igor Flajhar - bas gitara, Antonio Geček i Zvonimir Bajević - trube, Opuzenac Oliver Ereš - tenor saksofon i Marin Ferketin - trombon, prašili su puni sat i pol te uz izvrsno ozvučenje zadovoljili kriterije i najprobirljivijih.

 Vjerski život

U novoselskim Bebićima blagoslovljena zavjetna kapelica sv. Josipa

Metković, 25.7.2015. - Don Ante Antunović, sužupnik Župe sv. Nikole iz Metkovića koja upravlja i Župom Nova Sela, uz nazočnost nekoliko desetaka vjernika blagoslovio je 27. lipnja u zaseoku Bebići u Novim Selima zavjetnu kapelicu posvećenu sv. Josipu - zaštitniku hrvatskoga naroda. Zavjetnu kapelicu dao je sagraditi Petar Bebić sa suprugom i djecom.

 Koncert

Greenhouse blues band večeras u Parku

Metković, 25.7.2015. - Stigao je red i na drugi vrhunski glazbeni događaj u sklopu ovogodišnjega Metkovskog ljeta. Večeras na kolu u Gradskome parku nastupa Greenhouse blues band iz Zagreba koji će svirati niz blues, soul i funk melodija plesnoga ritma. Organizator je osigurao i hladne napitke po pristojnim cijenama pa nema razloga da u 21:30 ne dođete na koncert. Trećega kolovoza na istome mjestu još jedna poslastica – Radojka Šverko.

 

 Manifestacije

Niki Obradović pobjednik III. Metkovske cipolijade

Metković, 25.7.2015. - Treću godinu zaredom Metkovska cipolijada privukla je na Trg kralja Tomislava mnogobrojne Metkovce i goste iz drugih mjesta. Četrdesetak metkovskih sportskih ribiča tri su dana ulovili preko stotinu kilograma cipola, a njih dvadeset dvojica svoje su trofejne ulove izdvojili za natjecanje.

 

 Izbori

U nedjelju možete glasovati za Koaliciju HDZ-HSS-HSLS, Listu Mosta, Koaliciju SDP-HSU i tri nezavisne liste

Metković, 24.7.2015. - U nedjelju, 26. srpnja održat će se izbori za vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića. Kako bi građani bili bolje upoznati sa skorašnjim izborima objavljujemo stranke, koalicije i nositelje lista koje izlaze na izbore te biračka mjesta na kojima mogu glasovati.

 

 Politika

Izvještajna skupština GO HSU-a Metković

Metković, 24.7.2015. - Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Metković jučer je u Zgradi političkih stranaka održala Izvještajnu skupštinu na kojoj su uz brojne delegate nazočio predsjednik Županijskog odbora HSU-a DNŽ Ivan Margaretić.

 Fenomeni

Školjke isplivale na površinu stare Neretve

Metković, 24.7.2015. - Lovočuvar Boro Obrvan obavijestio nas je o neobičnoj pojavi na Staroj Neretvi. Zbog visokih temperatura vode ugibaju riječne školjke i plutaju površinom bivšega meandara Neretve, koji je sada zapravo voda stajačica i čiju bi kemijsku analizu, uz stručno obrazloženje, bilo zanimljivo vidjeti.

 Šport

Metkovske nogometašice na turniru u Pločama

Metković, 24.7.2015. - Na poziv organizatora NK Jadran LP, metkovski je ŽNK Neretva gostovao u Pločama na poznatom malonogometnom turniru Ko to more platit i odigralo revijalnu utakmicu protiv ženske selekcije Ploča.

 Promet

Postavljena prometna ogledala i znakovi

Metković, 24.7.2015. - Na raskrižjima ulica A. K. Miošića i P. Zoranića, A. K. Miošića i Pržina, Industrijske i Mlinske te A. Stepinca i Zagrebačke postavljena su prometna ogledala, a novi prometni znakovi postavljeni su u ulicama N. Tesle, Industrijskoj, E. Kvaternika i Jadranskoj.

 Policija

Na granici zatečen s automatskom puškom

Metković, 24.7.2015. - Jučer, 23. srpnja u 13.20 sati ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Gabela Polje pristupio je automobil BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Tijekom obavljanja granične kontrole policijski službenici Postaje granične policije Metković u suradnji s djelatnikom carine u prtljažniku automobila pronašli su automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika bez streljiva.

 Domovinski rat

Predstavljena knjiga 'Braneći riječni grad' Petra Bezera

Metković, 24.7.2015. - Knjiga Braneći riječni grad bivšega zapovjednika Policijske stanice Metković Petra Bezera predstavljena je u potpuno ispunjenoj Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković. Riječ je o knjizi u kojoj autor opisuje događaje u dolini Neretve u razdoblju 1990. do 1992. godine.

 Požar

Policija privela 24-godišnjakinju osumnjičenu za podmetanje više požara

Metković, 24.7.2015. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula, 24-godišnjakinja se sumnjiči da je od 21.do 23.srpnja u mjestu Kneže, grad Korčula, izazvala više požara.

 Dolina Neretve

Pučki pjevači Neretvanskoga dekanata na zagrebačkome MSF-u

Metković, 23.7.2015. - U nedjelju, 19. srpnja u Zagrebačkoj katedrali održana je sv. misa za sve sudionike 49. Međunarodne smotre folklora koji su u Zagreb stigli gotovo iz cijelog svijeta. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je rektor katedrale Josip Kuhtić u suslavlju s župnikom Bagalovića don Augustinom Radovićem, a sve liturgijske napjeve pjevali su pučki pjevači Neretvanskoga dekanata.

 Rad udruga

Minisuvernirnica u Havani

Metković, 23.7.2015. - Otvaranje Prirodoslovnoga Muzeja Metković pomalo će poticati i druge djelatnosti. Tako je u obližnjoj Kavani Havana postavljen ormarić sa suvenirima koje izrađuju članovi Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića i prodaju ih u humanitarne svrhe.

 

 Šport

Obnovljen malonogometni teren

Metković, 23.7.2015. - Nedavno je u cijelosti obnovljen malonogometni teren s umjetnom podlogom uz igralište NK Neretva. Teren će koristiti Škola nogometa, a slobodni termini će se iznajmljivati građanima. Zainteresirani termine mogu rezervirati kod voditelja terena Duška Mijoča na 098 606 964.

 

 Manifestacije

U petak III. Metkovska cipolijada

Metković, 23.7.2015. - Metkovska cipolijada postaje tradicionalnom. Treći put zaredom održava se na Trgu kralja Tomislava u petak s početkom u 20 sati. Metkovski će sportski ribiči toga dana loviti cipole i natjecati se za trofej, a u večernjim satima, nakon vaganja i proglašenja pobjednika, cipoli pečeni na gradelama besplatno će se dijeliti građanima. Piće će biti po popularnim cijenama, a uho će milovati grupa Versi.

 

 Šport

Započele pripreme NK Neretva

Metković, 23.7.2015. - Treneru Mariju Gujinoviću i pomoćnomu treneru Goranu Galovu na prvu se prozivku javilo tridesetak igrača, od kojih će njih 22 tijekom priprema do početka prvenstva 29. kolovoza izboriti mjesto u seniorskoj momčadi.

 Domovinski rat

Izložba ratnih fotografija

Metković, 23.7.2015. - Povodom obilježavanja 20. obljetnice završnih oslobodilačkih akcija HV-a Skok, Ljeto, Oluja, Maestral i Južni potez, veterani IV. gardijske brigade DNŽ postavili su na izlogu bivše knjižnice izložbu dijela ratnih fotografija koje svjedoče o pobjedonosnoj 1995. godini.

 Šport

Metkovski biciklisti na Kupu Livna 2015.

Metković, 23.7.2015. - Prošle su nedjelje članovi Biciklističkoga kluba Metković Josip Kiridžija i Zvonimir Taslak u Livnu sudjelovali na državnom prvenstvu BiH u utrci XCO formata pod nazivom Kup Livna 2015.

 

 Izbori

Most nezavisnih lista predstavio kandidate i nositelje lista za vijeća mjesnih odbora

Metković, 22.7.2015. - Jutros je u Zgradi političkih stranaka održana konferencija za medije na kojoj je najavljen izlazak Mosta nezavisnih lista na izbore za vijeća mjesnih odbora koji se održavaju u nedjelju, 26. srpnja pa su tom prigodom javnosti predstavljeni njihovi kandidati i nositelji lista.

 Šport

Petru Maleti Teniski turnir 'Metković 2015.'

Metković, 22.7.2015. - U organizaciji metkovskih rekreativaca okupljenih pod imenom Hong Kong odigran je završni susret Teniskoga turnira Metković 2015. koji je sudjelovanjem igrača iz Švicarske, Njemačke, Norveške, BiH i Hrvatske imao i međunarodni karakter, a kvalitetom je bio na najvišoj razini u posljednjih dvadesetak godina. U finalu snage su odmjerili prošlogodišnji pobjednik Petar Maleta iz Metkovića i Mario Repar iz Čapljine.

 Folklor

Članovi KUD-a Metković vratili se iz Zagreba s 49. MSF-a

Metković, 22.7.2015. - Članovi KUD-a Metković proteklog su vikenda sudjelovali na 49. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu koja je bila posvećena Dubrovačko-neretvanskoj županiji.U sklopu bogatoga petodnevnog programa predstavljena je kulturna baština južnodalmatinskih otoka, poluotoka Pelješca, grada Dubrovnika i njegove šire okolice te doline rijeke Neretve.

 Maraton lađa

UL 'Crni put' ponovno osvojila Lađarski kup grada Metkovića

Metković, 22.7.2015. - II. Lađarski kup grada Metkovića na start pod Lučkim mostom doveo je 12 muških te dvije ženske lađarske posade iz Metkovića i doline Neretve. Muškarci su podijeljene u dvije skupine prvo veslali kvalifikacijske brzinske utrke na stazi dugoj 4,5 km. Uz ekstremno visoku temperaturu pola se staze veslalo nizvodno, a pola uzvodno.

 Šport

Beograđanima ovogodišnji Međunarodni street ball turnir Metković

Metković, 22.7.2015. - U Metkoviću je devetnaesti put održan tradicionalni Međunarodni street ball turnir na kojemu se natjecalo po 12 ekipa u seniorskoj i juniorskoj kategoriji te četiri veteranske. Ovogodišnji pobjednik među seniorima beogradska je ekipa Ranch, koja je u finalu svladala prošlogodišnje pobjednike ekipu Binvest Lubura izrada iz Širokoga Brijega.

 Vrijeme

I dalje pakleno vruće

Metković, 22.7.2015. - U najnovijemu upozorenju Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Dubrovačko-neretvansku županiju stoji da je od 23. srpnja do 26. srpnja prognozirana vrlo velika opasnost od toplinskog vala.

 

 Tradicija

Proslava Dana grada i Svetoga Ilije

Metković, 21.7.2015. - Gotova fotoreportaža s proslave Dana grada i Svetoga Ilije kojom su obuhvaćeni događaji od 19. i 20. srpnja.

 

 Obavijest

Nastavlja se dezinsekcija komaraca

Metković, 21.7.2015. - Pomorski servis – Luka Ploče d.o.o. javlja da će sutra, 22. srpnja u večernjim satima obaviti adulticidnu dezinsekciju komaraca (zamagljivanje) na području Grada Metkovića insekticidom koje je odobrilo Ministarstvo zdravlja i vodom kao insekticidnim nosačem.

 Gradska uprava

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 20.7.2015. - Gradonačelnik Metkovića Petrov uputio je čestitku svojim sugrađankama i sugrađanima:

    Drage Metkovke i Metkovci, želim Vam sretan Dan Grada Metkovića i blagdan našega nebeskoga zaštitnika sv. Ilije!

 Gradska uprava

Laureatima uručene nagrade Grada Metkovića

Metković, 20.7.2015. - Na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića, što se sinoć povodom Dana grada i Sv. Ilije održala u Gradskome kulturnom središtu Metković, ovogodišnjim su laureatima uručena javna priznanja Grada Metkovića, o čemu je Gradsko vijeće odluke donijelo 16. lipnja.

 Kazalište

Matija Prskalo i Zijad Gračić do suza nasmijali Metkovce

Metković, 20.7.2015. - U kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnog središta u petak je odigrana predstava Ljubav na prvi pogled velikoga komediografa Fadila Hadžića u kojoj su poznati hrvatski glumci Matija Prskalo i Zijad Gračić u nešto više od sat vremena publiku nasmijavali pričom o usamljenoj gospođi Mariji Trkulji Gazivodi i Kosti Banduli.

 Šport

SU Kobiljača i Golmanice pobjednici Malonogometnoga memorijalnog turnira 'Eugen Erjauc'

Metković, 19.7.2015. - Na ŠC Orašina sinoć su odigrane utakmice završnice V. Malonogometnog memorijalnog turnira 'Eugen Erjauc'. U ženskoj konkurenciji slavile su Golmanice koje su 8:1 pobijedile ekipu Gusarica, a u muškoj Turnir je osvojila SU Kobiljača pobijedivši ekipu UL Jerkovac 1:0.

 Tradicija

Mateo Stjepanović najbolji s mosta, a Marin Dodig sa skakaonice

Metković, 18.7.2015. - Jučer se pokraj Lučkoga mosta dvanaesti put održalo natjecanje u skokovima u Neretvu što ga svake godine prije Svetoga Ilije organizira Sportsko-kulturna udruga Ispod mosta.

 Šport

Dođite na 19. Streetball Metković

Metković, 18.7.2015. - Danas se na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković odigrava Turnir u uličnoj košarci 19. Streetball Metković. Dolaze vrhunske ekipe iz Hrvatske, BiH i Srbije, a nagradni fond bogatiji je nego prošle godine. Posebne su nagrade za publiku u obliku tombole (Sony plastation 4, godišnji M10 paket Metkom-interneta i dvogodišnje ulaznice za Kino Pobjeda. Turnir počinje u 16 sati (juniori), poslije toga su veterani, a seniori igraju od u 19 sati.

 

 stanovanje

Predstavljen program poticane stanogradnje

Metković, 18.7.2015. - Jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održana prezentacija iz programa POS-a. Nakon uvodnoga obraćanja gradonačelnika Bože Petrova i direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Slavka Čukelja, okupljenim građanima obratio se Krešimir Žunić, rukovoditelj odsjeka prodaje APN-a.

 Kultura

Svečano otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković

Metković, 18.7.2015. - Sinoć je iza zgrade stare Vage upriličen svečan događaj otvorenja Prirodoslovnoga muzeja Metković, za što je u sanaciju i adaptaciju zgrade te opremanje stalnoga postava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske uložilo značajan novac. Taj veliki događaj za Metković, ali i cijelu Neretvu, pozdravio je velik broj okupljenih koji su nakon otvorenja Muzeja mogli vidjeti novi postav ornitološke zbirke, jedne od najvećih i najljepših u Europi.

 

 Gradske vijesti

Premijer Milanović i ministar Ostojić posjetili GP Metković – Gabela Polje

Metković, 18.7.2015. - Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović jučer je bio u Sinju na komemoraciji preminulome gradonačelniku Sinja pa je došao i u Metković kako bi se bolje upoznao s problemima koje lokalno stanovništvo ima zbog graničnoga prijelaza Metković – Gabela Polje.

 Koncert

Vrhunski glazbeni događaj na Verajinu guvnu

Metković, 18.7.2015. - Nakon vrhunskoga muziciranja što ga je Metkovcima prije desetak dana u Gradskome parku pružio Jazz-orkestar HRT-a, u četvrtak je to u dvorištu obitelji Barbir ponovio puhački kvintet Simply brass.

 Gradska uprava

Petrov se sastao s Milanovićem
Premijer obećao aktivno se uključiti u rješenje problematike graničnoga prijelaza Gabela Polje

Metković, 17.7.2015. - Metkovski gradonačelnik Božo Petrov jučer se sastao s premijerom Zoranom Milanovićem s kojim je razgovarao o problematici graničnoga prijelaza Gabela Polje zbog kojega je onemogućeno normalna komunikacija stanovništva s dviju strana granice. Evo što je Petrov izjavio:

 Manifestacije

Pripreme za skokove

Metković, 17.7.2015. - Danas u 18 sati počinju 12. skokovi u Neretvu. Moći ćete pratiti skokove za mladež, penjanje uz konop za pršut, skokove za odrasle i skokove s mosta. Organizator je pripremio dovoljne količine hrane i hladnih pića.

 Kultura

U subotu u Muzej besplatno, a u nedjelju i na Sv. Iliju za 10 kuna

Metković, 17.7.2015. - Nakon što sutra bude svečano otvoren, Prirodoslovni muzej Metković posjetitelje će primati već u subotu od 9 do 13 sati – i to besplatno. Budući da je najveća skupina koja odjednom može razgledati stalni postav 30 posjetitelja, građani se mole za strpljenje.

 Prenosimo

U ovoj zemlji nije isto ako porez utaji frizerka i ako ga utaji tajkun

Metković, 17.7.2015. - Nekome se za deset kuna viška ili manjka u kasi kod porezne provjere odmah zatvara dućan, a to mu je bio jedini izvor prihoda za cijelu obitelj. Drugi za dokazane milijunske utaje i prevare, eventualno negdje guli krumpire nekoliko mjeseci, a bogatstvo mu se mjeri velikim brojevima ovdje i vani. Neki čak, niti ne dođu do faze guljenja krumpira, jer mogu platiti skupe odvjetnike koji nađu pogrešku u proceduri istražnog postupka ili neku rupu u zakonu, koji je upravo tako i zbog takvih, majstorski napravljen – piše Ankica Benček za lupiga.com u članku U ovoj zemlji nije isto ako porez utaji frizerka i ako ga utaji tajkun.

 

 EU

Neretvanska mandarina u EU registru zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnoga podrijetla

Metković, 16.7.2015. - U Službenom listu Europske unije, L 187, od 15. srpnja 2015. objavljena je Provedbena uredba Komisije (EU) 2015/1150 оd 1. srpnja 2015. o upisu naziva u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnoga podrijetla (Neretvanska mandarina (ZOI)) – javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

 

 Poljoprivreda

Biljke pod temperaturnim šokom

Metković, 16.7.2015. - U narednim danima za područje Dubrovačko-neretvanske županije najavljene su iznadprosječno visoke dnevne temperature od 35 do 40 Celzijevih stupnjeva. Kod takvih vremenskih uvjeta preporučamo uporabu pripravaka na osnovu aminokiselina.

 Obavijest

Nemojte parkirati iza 'Vage'

Metković, 16.7.2015. - Mole se građani da zbog sutrašnjega otvorenja Prirodoslovnoga Muzeja Metković svoja vozila ne parkiraju u prostoru iza zgrade Vage.

 Zanimljivosti

Ništa nam neće ovu noć pokvarit'

Metković, 16.7.2015. - Naraštaji koji su šezdestih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća odrastali u zgradama, izgrađenima na predjelu nekada znanom kao Podotok, sebe su spontano nazvali zgrađanima. Sinoć se dio njih na inicijativu Aleksandre Lukić Skelić, Alena Dumanića i Ive Nuića okupio pred jednom od zgrada na svome drugom druženju, za koje kažu da će prerasti u tradiciju uoči Svetoga Ilije.

 Maraton lađa

Na Svetoga Iliju II. Lađarski kup grada Metkovića

Metković, 16.7.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića 20. srpnja na Svetoga Iliju i Dan grada Metkovića s metkovskim lađarskim ekipama organizira II. Lađarski kup grada Metkovića. Prikupljeni novac od kotizacija lađarskih ekipa bit će darovan u humanitarne svrhe, čime se nastavlja tradicija započeta prošle godine.

 Koncert

Pet neretvanskih pučkih zborova nastupa u Zagrebu

Metković, 16.7.2015. - Kako izvještava vid.hr, pučke pjevačke skupine iz doline Neretve nastupit će na 49. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu. Riječ je o pet pučkih pjevačkih skupina neretvanskih župa koje će na poziv organizatora u nedjelju, 19. srpnja održati koncert u gornjogradskoj crkvi sv. Katarine. Koncert počinje u 19:30.

 Vrijeme

Pakleni tjedan

Metković, 16.7.2015. - Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na toplinski val koji nam je već stigao ikoji će sutra i prekosutra dosegnuti vrhunac, ali ni nakon toga temperature neće biti puno niže. Pogledajte i njihovu prognozu za sedam dana.

 Kultura

U petak otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković

Metković, 15.7.2015. - U petak, 17. srpnja u 19 sati započet će svečanost otvorenja Prirodoslovnoga muzeja Metković čiji stalni postav zauzima cijelo prizemlje zgrade stare Vage. Muzej će otvoriti ministar kulture RH Berislav Šipuš i metkovski gradonačelnik Božo Petrov, a svoj je dolazak potvrdio i ministar financija Boris Lalovac.

 Kazalište

Mali Metkovci s lutkama putovali oko svijeta

Metković, 15.7.2015. - Sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta na platou ispred crkve svetoga Nikole Biskupa pred brojnim malim gledateljima i njihovim roditeljima Produkcija Z iz Splita izvela lutkarski mjuzikl za djecu Put oko svijeta.

 Vrijeme

Jučer 35,5 °C

Metković, 15.7.2015. - U Metkoviću je na mjernoj stanici DHMZ-a jučer izmjeren maksimum od 35,5ºC, no u središtu grada, gdje je više asfalta i betona, bilo je i koji stupanj više. Meteorolozi najavljuju još više temperature pa će Gradski park uz Neretvu biti jedno od rješenja za osvježenje.

 

 Gradske vijesti

Započelo polijevanje i osvježavanje gradskih ulica

Metković, 15.7.2015. - Od Nikice Zovke, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Metković, doznajemo da su vatrogasci u dogovoru s Gradom Metkovićem započeli akciju polijevanja i osvježavanja gradskih ulica.

 Poziv

Pridružite se Malim neretvanskim gusarima

Metković, 14.7.2015. - Mali neretvanski gusari obavještavaju svu djecu od 6 do 14 godina koja imaju želju stupiti u njihovo društvo da se prijave do 21. srpnja. Prijaviti se mogu putem SMS-a na broj 098 956 33 02 ili u inbox FB profila mali neretvanski gusari.

 Kazalište

S lutkama proputujte svijetom

Metković, 14.7.2015. - Večeras u 20:30 na platou ispred crkve sv. Nikole Biskupa započet će lutkarski mjuzikl za djecu Put oko svijeta Produkcije Z iz Splita. Ulaz je slobodan.

 

 Kultura

Neretvanska siesta u Kleku

Metković, 14.7.2015. - U Kleku je nedavno u suradnji Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu, Podružnice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Metkoviću i Pizzerije Vanda održana četvrta Neretvanska siesta, književno-glazbena priredba kojom se promiču djela neretvanskih književnika.

 Gradske vijesti

Mara Knežić predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine

Metković, 14.7.2015. - U Zgradi političkih stranaka održana je Konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Metkoviću na kojoj su birani predsjednik i zamjenik predsjednika.

 Humanost

Ana Medak nagradu donirala 'Leptirićima'

Metković, 14.7.2015. - Pobjednica Glasa Neretve 2015. Ana Medak, koja je pobijedila glasovima publike, svoju je novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn donirala Udruzi Leptirići. Sinoć ih je posjetila u njihovim prostorijama u Ulici hrvatskih iseljenika i predala im donaciju.

 Koncert

Nastup Gradske glazbe na Trgu

Metković, 13.7.2015. - U sklopu Metkovskoga ljeta sinoć je na Trgu kralja Tomislava svoj koncert održala Gradska glazba Metković pod ravnanjem Dražena Laskača.

 Projekti

Uređuje se prostor uz podvožnjak

Metković, 13.7.2015. - Grad Metković je od Hrvatskih željeznica na uporabu dobio površinu na raskrižju ulica Zrinskih i Frankopana, Puta Narone i Hercegovačke te ulaza u podvožnjak pa je objavio natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji te površine.

 Turizam

Londonci na biciklima iz Splita do Metkovića i dalje

Metković, 13.7.2015. - Prije nekoliko dana u Metkoviću smo zatekli skupinu biciklista iz Londona. Njih sedmorica krenuli iz Splita prema Dubrovniku, planirajući dnevno voziti više od 100 kilometara. Kažu da im je to treće putovanje i prvo po Hrvatskoj.

 Šport

Vlahović osvojio Otvoreno prvenstvo Grada Metkovića u stolnome tenisu

Metković, 13.7.2015. - U organizaciji metkovskih rekreativaca iz ekipe STK Hong Kong u subotu je u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću odigrano Otvoreno prvenstvo grada Metkovića 2015. u stolnom tenisu. Nastupilo je više od dvadeset igrača iz doline Neretve pa se još jednom pokazalo da se stolni tenis na velika vrata vratio u neretvansku dolinu.

 Promet

Ulaganje u budućnost

Metković, 13.7.2015. - Javna prezentacija Studije izvedivosti prometnog povezivanja razdvojenog teritorija Republike Hrvatske održat će se u srijedu, 15. srpnja u Hotelu Velamar Lacroma u Dubrovniku, s početkom u 18 sati. Prezentacija će se održati i sljedećega dana, u četvrtak 16. srpnja u 18 sati u Kneževu dvoru u Stonu.

 Prosvjed

U Kleku miran prosvjed zbog granice

Metković, 13.7.2015. - Ako se ne ispune ministrova obećanja slijedi blokada graničnih prijelaza Jučer su se u poslijepodnevnim satima u naselju Klek okupili prosvjednici iz Metkovića i njemu pograničnih područja kojima je svakodnevan život otežan zbog neriješenoga graničnoga pitanja, o čemu smo nedavno pisali.

 Poljoprivreda

Produljen Natječaj za podnošenje prijava za mjeru 6.3.

Metković, 13.7.2015. - Evo jedne vijesti koja će zanimati neretvanske poljoprivrednike. Natječaj za podnošenje prijava za mjeru 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava produljen je do 31. srpnja 2015. – javljaju iz Savjetodavne službe.

 

 Obljetnice

Zar je moguće da je prošlo 30 godina?

Metković, 12.7.2015. - Prije točno 30 godina 28 učenika metkovskoga CUO Petar Levantin završilo je svoje srednjoškolsko obrazovanje i postalo prerađivačima voća i povrća i proizvođačima bezalkoholnih napitaka. Tako se, naime, zvao program s kojim su maturirali.

 Folklor

Novozelandski Hrvati, Maori i Samoanci priredili spektakl u GKS-u

Metković, 12.7.2015. - Metkovci koji su prošloga petka gotovo potpuno ispunili gledalište kazališne dvorane GKS-a imali su prigodu doživjeti rijedak spektakl koji im je priredio HKUD Kralj Tomislav iz novozelandskoga Aucklanda. Pogledajte obećanu fotoreportažu

 

 Iz susjedstva

Duje i Vlaho bdiju nad budućim mostom

Metković, 12.7.2015. - U organizaciji Udruge Pelješki most i Domoljubnoga stožera na gradilištima Pelješkoga mosta u Komarni i u Brijesti postavljena su jučer dva anđela znakovita imena Duje i Vlaho.

 Koncert

Večeras na Trgu svira Gradska glazba

Metković, 12.7.2015. - I ove se godine Gradska glazba Metković uključila u program Metkovskoga ljeta. Večeras od 21 sat na Trgu kralja Tomislava naši će glazbari građane obasuti vedrim notama pa nema razloga da ne dođete. Usput najavljujemo koncert kvarteta Simply brass koji će se održati u četvrtak, 16. srpnja u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu (a ne danas, kako smo bili stavili u najave).

 

 Šport

Neretvanskim gusarima šest medalja na domaćemu „terenu”

Metković, 11.7.2015. - Danas je na XXVII. Neretvanskoj regati, ujedno i mini-kupu Veslačkoga saveza Dalmacije, nastupilo deset dalmatinskih klubova i dva gostujuća s ukupno 165 veslača. Veslalo se 29 utrka u 19 disciplina u kojima su domaći Neretvanski gusari osvojili šest medalja.

 Šport

Podržimo naše na Neretvanskoj regati

Metković, 11.7.2015. - Danas se na Neretvi održava XXVII. Neretvanska regata koja je ujedno i Mini-kup regata Veslačkoga saveza Dalmacije. Utrke od devet sati možete pratiti sa Šetališta 116. brigade HV-a, naravno i navijati za naše cure i momke.

 

 Folklor

Novozelanđani oduševili Metkovce, ali i Metkovci Novozelanđane

Metković, 11.7.2015. - Glazbeno-scenski spektakl koji su Metkovci sinoć imali prigodu čuti i vidjeti na daskama kazališne dvorane GKS-a donio je obostrano oduševljenje i publici i izvođačima. Metković je bio jednim od dvanaest gradova uključenih u turneju HKUD-a Kralj Tomislav iz novozelandskoga Aucklanda kojemu su se pridružili prijatelji iz maorske skupine Te Roopu Tarara o Aotearoa i samoanske Klape Samoana.

 Akcija

Sutra u Komarni akcija okupljanja za spajanje Hrvatske Pelješkim mostom

Metković, 10.7.2015. - Danas je u Hotelu Narona održana medijska konferencija za novinare koju su priredile Udruga Pelješki most i Hrvatski domoljubni stožer. Pod parolom Hoćemo Pelješki most na konferenciji je govorila Branka Šeparović, predsjednica Udruge, Josip Jurčević, ravnatelj Hrvatskog domoljubnog stožera i Ratko Dragović Klek.

 Izbori

Gdje glasovati na izborima za vijeća MO

Metković, 10.7.2015. - Na temelju članaka 31. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića Gradsko izborno povjerenstvo donijelo je Rješenje o određivanju biračkih mjesta za izbore koji će se održati nedjelju, 26. srpnja 2015.

 

 Rad udruga

Međugeneracijski prijenos znanja i vještina

Metković, 10.7.2015. - Udruga Otac Ante Gabrić u svome je prostoru održala radionicu izvaninstitucionalnoga obrazovanja i odgoja mladih u kojoj su mladi razgovarajući sa starijima, nastojeći ih oponašati učili tradicionalne pjesme, običaje, igre i zagonetke neretvanskoga kraja.

 Gradske vijesti

Muke s fontanom na Trgu

Metković, 10.7.2015. - Jučer smo djelatnika Metković d.o.o. zatekli pri čišćenju i održavanju fontane na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću. Od njega smo doznali da fontana nije redovito održavana zbog nedostatka opreme, ali čim je stigla nova oprema i aditivi za vodu fontana je očišćena i pruža puno ljepšu sliku. Iz gradske tvrtke Metković d.o.o. kažu da će fontanu redovito održavati.

 Rukomet

Klupsko prvenstvo RK Jerkovac

Metković, 10.7.2015. - Rukometni klub Jerkovac za sve svoje polaznice organizirao je klupsko prvenstvo u mini-rukometu. Prvenstvo je odigrano u dvjema kategorijama: djevojčice rođene 2001., 2002. i 2003. godine te djevojčice rođene 2004./2005. i mlađe.

 Izbori

Tko se gdje kandidirao na izborima za vijeća MO

Metković, 10.7.2015. - Gradsko izborno povjerenstvo sastavilo je i objavilo kandidacijske liste i zbirne liste kandidacijskih lista za članove vijeća mjesnih odbora na izborima koji će se održati u nedjelju, 26. srpnja 2015.

 

 stanovanje

Prezentacija Programa društveno poticane stanogradnje

Metković, 10.7.2015. - Gradonačelnik Petrov poziva sve zainteresirane stanovnike Grada Metkovića koji nemaju adekvatno riješeno stambeno pitanje da se odazovu prezentaciji Programa društveno poticane stanogradnje (POS) koja će se održati 17. srpnja 2015. u 17 sati u prostorijama Galerije GKS-a Metković, Stjepana Radića 1.

 Razgovor s povodom

Udruga 'Susjed':
Metković očekuje prometni kolaps zbog neriješenoga graničnoga pitanja

Metković, 9.7.2015. - Nedavno smo objavili dopis Udruge Susjed koja zastupa stanovnike pograničnoga dijela Metkovića koji su svojim istupom ukazali na svoje probleme otkako je GP Gabela Polje – Gabela svrstan u kategoriju pograničnoga prijelaza. Za komentar smo zamolili Peru Prusca, predsjednika Udruge koji nas je podrobnije upoznao s navedenom problematikom.

 

 Poljoprivreda

Moguće velike štete od maslinove muhe

Metković, 9.7.2015. - Krajem lipnja na nekim lokalitetima uz more na području Dubrovačko-neretvanske županije (Molunat, Brsečine) zabilježen je intenzivan let maslinove muhe (Bactrocera oleae). Na ostalim lokalitetima registrirana brojnost bila je nešto manjeg intenziteta. Pojačan let maslinove muhe, sasvim sigurno, posljedica je izrazito visokog zaraznog potencijala tijekom prošle godine i vrlo blage, na ovog štetnika, neučinkovite zime. Budu li vremenski uvjeti i dalje povoljni štete prouzročene napadom prve generacije maslinove muhe bile bi ogromne – stoji u obavijesti maslinarima Savjetodavne službe.

 

 Obavijest

Večeras i sutra dezinsekcija komaraca

Metković, 8.7.2015. - U razdoblju od 8. do 9. srpnja poduzeće Pomorski servis-Luka Ploče d.o.o. u večernjim satima obavit će tretman adulticidne dezinsekcije komaraca (zamagljivanjem) na području Grada Metkovića insekticidom odobrenim od Ministarsva zdravlja i vodom kao insekticidnim nosačem. Moli se pučanstvo, a posebno astmatičari da tijekom akcije zatvore prozore i da se nepotrebno ne izlažu insekticidnom dimu. Upozorenje za pčelare da u vrijeme tretiranja zatvore košnice.

 Glazba

Koncert Jazz-orkestra HRT-a u Gradskome parku

Metković, 8.7.2015. - Još jednom se Gradski park pokazao izvrsnim mjestom za organizaciju večernjih koncerata poput sinoćnjega koncerta Jazz-orkestra HRT-a pod ravnanjem Andreasa Marinella s kojim su nastupili jazz-pjevačica Valerija Nikolovska i klavijaturist Viktor Lipić.

 

 Gradska uprava

Petrov primio učenike koji su sudjelovali na državnim natjecanjima

Metković, 7.7.2015. - Danas je u Galeriji Gradskoga kulturnog središta gradonačelnik Božo Petrov primio učenike metkovskih osnovnih i srednjih škola te njihove mentore koji su ove školske godine sudjelovali na državnim natjecanjima i tom im prigodom uručio priznanja.

 Kazalište

U Metkovsko ljeto uvrštena još jedna predstava

Metković, 6.7.2015. - Kazališna predstava Fadila Hadžića Ljubav na prvi pogled u izvedbi zagrebačke kazališne grupe Lectirum uvrštena je u program Metkovskoga ljeta. Riječ je o komediji koja je na repertoaru u subotu, 18. srpnja u 21 sat u klimatiziranoj kazališnoj dvorani GKS-a.

 

 Upozorenje

Sutra u narančastome, a u srijedu u crvenome

Metković, 6.7.2015. - Služba za vremenske analize i prognoze Državnoga hidrometeorološkog zavoda izdala je upozorenje na toplinske valove koji će nas pratiti i sljedeća dva dana. Za našu županiju kritična je srijeda, a nakon toga će situacija biti znatno povoljnija.

 

 Glazba

U utorak glazbena poslastica u Parku
Gostuje Jazz-orkestra HRT-a

Metković, 6.7.2015. - Jazz-orkestar HRT-a polazi na turneju na kojoj će obići nekoliko gradova širom Hrvatske, među njima i Metković. Orkestar će predvoditi novoizabrani šef-dirigent Andreas Marinello, a pridružit će im se pjevačica Valerija Nikolovska i klavijaturist Viktor Lipić. Koncert u Metkoviću je u utorak, 7. srpnja u Gradskome parku s početkom u 21:30. Mnogima je još u sjećanju lanjski koncert Jazz-orkestra Oružanih snaga RH, koji je također bio u Parku, pa ne sumnjamo da se nećete ponovno naći u publici.

Foto: Nikola Knežević

 

 Šport

Veliki veslački događaj u Metkoviću

Metković, 6.7.2015. - Metković je u subotu bio domaćinom velikoga veslačkog natjecanja koje je na Neretvu dovelo 140 veslača iz 14 klubova. Prvi put u povijesti hrvatskoga veslanja uspjelo se organizirati Finale Hrvatskoga veslačkog kupa, a čast da bude domaćinom pripala je našemu VK Neretvanski gusar koji je uz Hrvatski veslački savez te veslačke saveze Dalmacije i Zagreba bio suorganizatorom natjecanja.

 

 Izbori

SDP i HSU potpisali koalicijski ugovor

Metković, 5.7.2015. - Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Metković Krešimir Kuran i predsjednica HSU Metković Ubavka Mostahinić sinoć su potpisali Ugovor o koaliciju za izlazak na izbore za vijeća mjesnih odbora u MO Centar i MO Sveti Nikola.

 Festival

Ani Medak publika, Kristini Brečić struka

Metković, 4.7.2015. - Na ovogodišnjem Festivalu pjevača amatera Glas Neretve nastupilo je 12 mladih pjevača iz Metkovića i okolnih neretvanskih mjesta, od kojih je nekima to bio prvi javni nastup. Mnogobrojna publika svojim je glasovima najviše nagradila Anu Medak, dok je Stručni ocjenjivački sud svoju nagradu dodijelio Kristini Brečić.

 

 Šport

Sutra na Neretvi veliki veslački događaj

Metković, 3.7.2015. - Sutra će Metković biti središtem hrvatskoga veslanja. Očito je da su u veslačkim savezima Dalmacije i Hrvatske prepoznali rad metkovskih veslačkih zanesenjaka okupljenih oko VK Neretvanski gusar i povjerili im organizaciju velikoga natjecanja koje se u Hrvatskoj održava prvi put. To je Finale hrvatskoga veslačkog kupa koje će sutra na Neretvi okupiti najbolje hrvatske veslače, a posebna poslastica bit će dvoboj dalmatinskoga i kontinentalnoga osmeraca.

 Šport

Metkovski biciklisti u Posušju

Metković, 3.7.2015. - Članovi BK Metković prošle su se nedjelje u pratnji prijatelja iz Radišića svojim biciklima zaputili put 65 kilometara udaljena Posušja gdje su sudjelovali na biciklijadi Posuški đir što ju je organizirao BK Pony iz Posušja.

 Obrazovanje

Marija i Josipa na dodjeli Oskara znanja

Metković, 3.7.2015. - Dana 30. lipnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bilo je vrlo živo i veselo. Kako ne bi bilo kada se na jednome mjestu našlo najbolje što Hrvatska ima u ovome trenutku, oni koji dolaze, oni koji bi jednoga dana ovu zemlju mogli povesti u pravome smjeru.

 Poljoprivreda

Obznanjeni potencijalni zakupci 38 cjelina

Metković, 3.7.2015. - Nakon odustajanja dijela potencijalnih zakupaca Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je odluke o dodjeli zakupa za 38 proizvodno-tehnoloških cjelina na području Grada Metkovića. Odustane li netko od njih određena proizvodno-tehnološka cjelina ponudit će se sljedećemu rangiranom.

 

 Obavijest

Boj protiv štakora i miševa
drugi tjedan na redu komarci

Metković, 2.7.2015. - Od 29. lipnja do 3. srpnja poduzeće Pomorski servis - Luka Ploče d.o.o. obavlja na području Metkovića preventivnu deratizaciju izlaganjem mamaca plave boje i crvene boje pa objavljujemo nekoliko uputa koje smo dobili.

 Šport

Započeo MMNT 'Eugen Erjauc'

Metković, 2.7.2015. - Na ŠC Orašina sinoć je otvoren peti Memorijalni malonogometni turnir Eugen Erjauc na kojemu će se tijekom 18 dana u svojim konkurencijama natjecati dvadeset četiri muške i četiri ženske momčadi.

 Poljoprivreda

APZ poništio dodjelu zakupa za 40 proizvodno-tehnoloških cjelina

Metković, 1.7.2015. - Agencija za poljoprivredno zemljište poništila je nedavno donesenu Odluku o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Metkovića (Vrbovci) za 40 proizvodno-tehnoloških cjelina.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga 'Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća'

Metković, 1.7.2015. - Sinoć je u Galeriji GKS-a predstavljena knjiga Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća profesorice Radojke Bagur, posvećena neretvanskoj nošnji u razdoblju od 17. do 21. stoljeća. Riječ je o drugome stručnom radu profesorice Bagur koja je 1989. javnosti predstavila svoju knjigu Neretvanska narodna nošnja – Metković i okolina.

 Obrazovanje

Županijski skup učitelja prvi put u Metkoviću

Metković, 1.7.2015. - U Gradskom kulturnom središtu upriličen stručni skup učitelja razredne nastave Dubrovačko–neretvanske županije koji se za razliku od dosadašnjih prvi put održao u Metkoviću. Program je bio sačinjen od dvaju predavanja s konkretnim primjerima koji će učiteljima pomoći u rješavanju nedoumica u praksi.

 Elektroopskrba

Dolina Neretve sutra popodne bez struje

Metković, 1.7.2015. - Zbog hitne intervencije na postrojenju HOPS-a u TS 110/35 kV Opuzen sutra, 2. srpnja bez električne će energije u vremenu od 14 sati do 17:30 biti potrošači na području gradova Metkovića i Opuzena, općina Kule Norinske, Slivna i Zažablja te naselja i BiH Gabele Polja, Doljana i Crnića. U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 

Vijesti iz 7. 2015.
ukupno 123

Zatečen s 40,3 gr 'speeda'

Postavljaju se novi oglasni ormarići za osmrtnice

Izložba slika i predavanje o ocu Anti Gabriću

U Dječjemu vrtiću još ima mjesta

Život je čudo

U Blacama napali Slovence

Stižu Ted 2, Pikseli, Nemoguća misija…

Kolona i na GP Metković – Gabela Polje

Rashladili se u fontani

Neodoljivi 'Malci' dvaput ispunili gledalište

Rasplesani park

Ivan Dodig odradio pripreme u Metkoviću

Versi objavili singl 'Galebi'

Objavljeni sastavi mjesnih odbora

Začas je prošlo 20 godina

Ne plaćamo, ne plaćamo!

Najbolji brudet skuhali veterani Četvrte

TZ traži zakupnika za usluživanje pića

Detaljni rezultati izbora za vijeća MO

Petrov i Most NL zahvaljuju građanima

Most NL uvjerljiv u najvećim mjesnim odborima

Do 16 sati izašlo 1165 glasača

Izlaznost na izbore u 11 sati triput veća nego prije četiri godine

Besplatne plesne radionice u Parku

Greenhouse Bluse band žestoko prašio Parkom

U novoselskim Bebićima blagoslovljena zavjetna kapelica sv. Josipa

Greenhouse blues band večeras u Parku

Niki Obradović pobjednik III. Metkovske cipolijade

U nedjelju možete glasovati za Koaliciju HDZ-HSS-HSLS, Listu Mosta, Koaliciju SDP-HSU i tri nezavisne liste

Izvještajna skupština GO HSU-a Metković

Školjke isplivale na površinu stare Neretve

Metkovske nogometašice na turniru u Pločama

Postavljena prometna ogledala i znakovi

Na granici zatečen s automatskom puškom

Predstavljena knjiga 'Braneći riječni grad' Petra Bezera

Policija privela 24-godišnjakinju osumnjičenu za podmetanje više požara

Pučki pjevači Neretvanskoga dekanata na zagrebačkome MSF-u

Minisuvernirnica u Havani

Obnovljen malonogometni teren

U petak III. Metkovska cipolijada

Započele pripreme NK Neretva

Izložba ratnih fotografija

Metkovski biciklisti na Kupu Livna 2015.

Most nezavisnih lista predstavio kandidate i nositelje lista za vijeća mjesnih odbora

Petru Maleti Teniski turnir 'Metković 2015.'

Članovi KUD-a Metković vratili se iz Zagreba s 49. MSF-a

UL 'Crni put' ponovno osvojila Lađarski kup grada Metkovića

Beograđanima ovogodišnji Međunarodni street ball turnir Metković

I dalje pakleno vruće

Proslava Dana grada i Svetoga Ilije

Nastavlja se dezinsekcija komaraca

Gradonačelnikova čestitka

Laureatima uručene nagrade Grada Metkovića

Matija Prskalo i Zijad Gračić do suza nasmijali Metkovce

SU Kobiljača i Golmanice pobjednici Malonogometnoga memorijalnog turnira 'Eugen Erjauc'

Mateo Stjepanović najbolji s mosta, a Marin Dodig sa skakaonice

Dođite na 19. Streetball Metković

Predstavljen program poticane stanogradnje

Svečano otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković

Premijer Milanović i ministar Ostojić posjetili GP Metković – Gabela Polje

Vrhunski glazbeni događaj na Verajinu guvnu

Petrov se sastao s Milanovićem
Premijer obećao aktivno se uključiti u rješenje problematike graničnoga prijelaza Gabela Polje

Pripreme za skokove

U subotu u Muzej besplatno, a u nedjelju i na Sv. Iliju za 10 kuna

U ovoj zemlji nije isto ako porez utaji frizerka i ako ga utaji tajkun

Neretvanska mandarina u EU registru zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnoga podrijetla

Biljke pod temperaturnim šokom

Nemojte parkirati iza 'Vage'

Ništa nam neće ovu noć pokvarit'

Na Svetoga Iliju II. Lađarski kup grada Metkovića

Pet neretvanskih pučkih zborova nastupa u Zagrebu

Pakleni tjedan

U petak otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković

Mali Metkovci s lutkama putovali oko svijeta

Jučer 35,5 °C

Započelo polijevanje i osvježavanje gradskih ulica

Pridružite se Malim neretvanskim gusarima

S lutkama proputujte svijetom

Neretvanska siesta u Kleku

Mara Knežić predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine

Ana Medak nagradu donirala 'Leptirićima'

Nastup Gradske glazbe na Trgu

Uređuje se prostor uz podvožnjak

Londonci na biciklima iz Splita do Metkovića i dalje

Vlahović osvojio Otvoreno prvenstvo Grada Metkovića u stolnome tenisu

Ulaganje u budućnost

U Kleku miran prosvjed zbog granice

Produljen Natječaj za podnošenje prijava za mjeru 6.3.

Zar je moguće da je prošlo 30 godina?

Novozelandski Hrvati, Maori i Samoanci priredili spektakl u GKS-u

Duje i Vlaho bdiju nad budućim mostom

Večeras na Trgu svira Gradska glazba

Neretvanskim gusarima šest medalja na domaćemu „terenu”

Podržimo naše na Neretvanskoj regati

Novozelanđani oduševili Metkovce, ali i Metkovci Novozelanđane

Sutra u Komarni akcija okupljanja za spajanje Hrvatske Pelješkim mostom

Gdje glasovati na izborima za vijeća MO

Međugeneracijski prijenos znanja i vještina

Muke s fontanom na Trgu

Klupsko prvenstvo RK Jerkovac

Tko se gdje kandidirao na izborima za vijeća MO

Prezentacija Programa društveno poticane stanogradnje

Udruga 'Susjed':
Metković očekuje prometni kolaps zbog neriješenoga graničnoga pitanja

Moguće velike štete od maslinove muhe

Večeras i sutra dezinsekcija komaraca

Koncert Jazz-orkestra HRT-a u Gradskome parku

Petrov primio učenike koji su sudjelovali na državnim natjecanjima

U Metkovsko ljeto uvrštena još jedna predstava

Sutra u narančastome, a u srijedu u crvenome

U utorak glazbena poslastica u Parku
Gostuje Jazz-orkestra HRT-a

Veliki veslački događaj u Metkoviću

SDP i HSU potpisali koalicijski ugovor

Ani Medak publika, Kristini Brečić struka

Sutra na Neretvi veliki veslački događaj

Metkovski biciklisti u Posušju

Marija i Josipa na dodjeli Oskara znanja

Obznanjeni potencijalni zakupci 38 cjelina

Boj protiv štakora i miševa
drugi tjedan na redu komarci

Započeo MMNT 'Eugen Erjauc'

APZ poništio dodjelu zakupa za 40 proizvodno-tehnoloških cjelina

Predstavljena knjiga 'Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća'

Županijski skup učitelja prvi put u Metkoviću

Dolina Neretve sutra popodne bez struje

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01