-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Rukomet

Metkovci ponovno zlatni

Metković, 30.8.2004. - Prije osam godina u Metković su stigle tri zlatne medalje iz Atlante. Donijeli su ih naši rukometaši Čavar, Goluža i Jelčić. Jučer smo svi ponovno čekali samo jedno – zlato, jer su ga naši već zaslužili na prethodnih sedam utakmica. Osvojili su ga Goluža drugi put, a Kaleb i Dominiković prvi put, za Hrvatsku, ali i za svoj grad gdje su učili prve rukometne korake. Čestitamo njima te našim donedavnim sugrađanima, fantastičnom splitskom dvojcu Balić-Metličić, Lackoviću, kome nisu dali igrati za Metković, Valteru Matoševiću koji je u dresu Metkovića znao pružiti vrhunske obrane. Čestitke i svim drugim momcima jer su još jednom pokazali da smo najrukometnija nacija na svijetu.

 

 Maraton lađa

Neretvanske lađe u školskim udžbenicima

Metković, 28.8.2004. - Neretvanski Maraton lađa ušao je i u školske udžbenike. Na 74. stranici udžbenika iz zemljopisa za VIII. razred, gdje se govori o Hrvatskoj kao turističkoj zemlji, uvrštena je fotografija sa starta Maratona ispod mosta u Metkoviću.

 

 Promet

Vozači oprez – pješaci, pješaci oprez –znak!

Metković, 21.8.2004. - Prije nekoliko dana u Ulici kralja Zvonimira postavljeni su novi prometni znakovi. Većinom upozoravaju na pješačke prelaze preko kojih svakodnevno prelazi oko dvije i pol tisuće učenika triju Metkovskih škola. Sve bi bilo u redu da neki od znakova nisu nepropisno postavljeni. Kao što prikazuje naša slika, znak koji upozorava vozače na djecu završio gotovo na sredini pločnika, a tabla „Škola“ predstavlja opasnost za glave svih koji su viši od, nekih, 165 cm. Sličan problem je i na drugoj strani ulice. Cijev prijašnjeg znaka prepiljena je pri tlu pa je ostala rupa u pločniku – stalna opasnost za ženske pete, a novi znak stoji prenisko. Na potezu je Županijska uprava za ceste.

 

 Promet

Novi Zakon o sigurnosti prometa
Metković, 21.8.2004. - Jučer je na snagu stupio novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama većini poznatiji kao 0,0 zakon. Zakonska odredba o apsolutnoj apstinenciji od alkohola svima je poznata, ali tu je još niz paragrafa koji bi Vam mogli iz džepa izvući solidan novac, ili Vas poslati u zatvor. Ukratko, osim famoznih 0,0 promila vozači motornih vozila moraju imati uvijek upaljena svjetla (kazna 300 kn), ne smiju razgovarati mobitelom tijekom vožnje (300 kn), moraju se vezati (500 kn), moraju imati istaknutu naljepnicu koju dobiju na tehničkom pregledu (300 kn)… Novopečeni vozači dvije godine ne smiju upravljati vozilom jačim od 102 konjske snage, a od 23 sata do 5 sati ujutro neće smjeti voziti bez pratnje osobe starije od 25 godina. Ima još puno toga kao što su nove kutije za prvu pomoć.

 Maraton lađa

Fotoreportaža sa 7. maratona lađa

Metković, 16.8.2004. - Maraton je iza nas. Znaju se pobjednici, uzburkale strasti se stišavaju, a mi smo za to vrijeme pripremili malu fotoreportažu kako bi svi Metkovci i Neretvani, koji su daleko od doma, imali prigodu još jednom vidjeti drage prizore iz rodnoga kraja. Materijal je malo „poteži“ pa Vas molimo za strpljenje prigodom učitavanja stranice. Pogledajte!

 

 Politika

...Jambo pušten na slobodu
Metković, 16.8.2004. - Bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo danas je nakon iskaza istražnom sucu Županijskog suda u Dubrovniku pušten na slobodu, a Državno odvjetništvo žalit će se na tu odluku, izvijestio je zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dragan Novosel.
Prema neslužbenim informacijama saznajemo da se Stipo Gabrić jutros pojavio u zgradi Županijskog suda u Dubrovniku u pratnji novinara. Tamo je dobio informaciju da se najprije mora javiti policiji kako bi bio „uhićen“ i priveden u isti Sud.

 

 Politika

Uhićen Jambo

Metković, 16.8.2004. - Prenosimo vijest koja je objavljena na stranicama index.hr:
Bivši gradonačelnik Metković Stipe Gabrić Jambo danas je uhićen u Dubrovniku, doveden u službene prostorije Policijske uprave dubrovačkoneretvanske i nad njim je u tijeku kriminalistička obrana, priopćeno je danas iz Policijske uprave dubrovačkoneretvanske.
Glasnogovornica policijske uprave Ana-Marija Boban izvijestila je da će o rezultatima kriminalističke obrade javnost biti obaviještena po završetku.
Protiv Stipe Gabrića Jamba protekloga je tjedna povjerenik Vlade za grad Metković Ivica Vidović podnio kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta.
Jamba se tereti za zlouporabu poslovanja, položaja i ovlasti te za prijevaru u gospodarskom poslovanju.
U prošli petak policija je nakon što ga nije našla na njegovoj adresi raspisala potragu za njim. Jambo se ovih dana putem medija javio iz Srbije i Crne Gore, točnije iz Budve.
(Hina)

 

 Maraton lađa

Donjanima donjim Domagojev štit

Metković, 14.8.2004. - Na 7. maratonu lađa održanome na 22,5 km dugoj stazi od Metkovića do Ploča ove je godine Neretvom najbrže proveslala ekipa Donjana donjih iz općine Slivno. Time su, nakon dvije godine, ponovno preuzeli štit kneza Domagoja. Drugi su stigli Baćinci, koji su već lani najavili svoje visoke domete, a treći Rogotinjani, višestruki pobjednici sa prošlih maratona. Slab ovogodišnji plasman ekipe Komina nije preveliko iznenađenje jer se prije sedam dana na utrkama za startne pozicije pokazalo da nisu na razini negdašnjih rezultata. Novost je na Maratonu da je jedanaest ekipa, koje su lani imale najbolji plasman, vozilo istovjetne lađe čime je natjecanje dobilo na regularnosti. Nadamo se da će Udruga lađara Neretve do sljedećeg Maratona naći sponzore za izradu ostalih lađa, te da će jednom za uvijek prestati prepucavanja oko (ne)regularnosti pojedinih plovila, a koja kod potomaka Domagojevih gusara znaju biti žestoka.

 

 Politika

Jambo na Radio Metkoviću: Nisam bjegunac

Metković, 14.8.2004. - Jučer se u eter Radio Metkovića javio svrgnuti gradonačelnik Stipo Gabrić kojemu je policija u četvrtak pokušala uručiti poziv na obavijesni razgovor, ali ga nije našla doma. Ovih dana njegovo ime se ponovno povlači po medijima, baš kao i prije godinu dana kada se zbog sukoba s vrhom HDZ-a redovito pojavljivalo na naslovnicama hrvatskoga tiska i u prvim minutama radijskih i televizijskih vijesti. Ovdje prenosimo što je Stipo Gabrić izjavio u dvadesetpetominutnome telefonskom razgovoru za slušatelje Radio Metkovića.

 Promet

Javna rasprava
Metković, 14.8.2004. - U četvrtak je u metkovskom GKS-u održana javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš za izgradnju ceste D9 – obilaznica Metković. Raspravi je nazočilo pedesetak građana, većinom stanovnika Dubrovačke ulice, koji će izgradnjom te obilaznice biti najugroženiji. Tijekom žučne rasprave na vidjelo je izašla činjenica da građani uopće nisu bili upoznati da je trasa buduće obilaznice ušla u Županijski prostorni plan i da je rađena Studija za nešto o čemu oni nisu ništa znali.
Većina primjedaba išla je na račun trase, tako da se o konkretnim problemima nije ni stiglo raspravljati. Rečeno je kako to nije zaobilaznica oko Metkovića jer prolazi kroz područje u koje će se grad, zasigurno, uskoro proširiti. Drugi problem je što cesta odnosi oko 12 ha iznimno kvalitetne poljoprivredne površine i siječe je na dva dijela, čime će poljoprivrednicima biti otežan pristup na njihove parcele. Tu su još problemi buke i zagađenja koje svaka takva cesta sobom nosi. Građani su postavili pitanje svrhovitosti takve zaobilaznice jer će buduća autocesta umnogome riješiti problem tranzita kroz Metković. Problem je što još nitko ne zna kuda ide njezina trasa.

 

 Maraton lađa

Noć lađara

Metković, 12.8.2004. - Sinoć je na metkovskom Trgu kralja Tomislava održana tradicionalna Noć lađara na kojoj su predstavljene ekipe koje će se natjecati na 7. Maratonu lađa. Među njima bilo je i nekoliko ekipa čija većina članova su još djeca. Tako ekipa iz župe Vidonje ima devetogodišnjeg veslača kojemu je ovo već treći maraton. Tijekom programa održana je aukcija majica, a prihod od nje upućen je udruzi "Nada".

 

 Maraton lađa

Donjani donji prvi na startu 7. maratona lađa

Opuzen, 8.8.2004. - U subotu je, nakon što su lađari prisustvovali Zavjetnom hodočašću Sv. Liberanu u Kutima, u Opuzenu održano natjecanje za startne pozicije na 7. Maratonu lađa. Prvi su bili Donjani Donji, drugi Rogotin, dok je favorizirana posada Komina zauzela je tek 14 mjesto. Više pogledajte na službenim stranicama Maratona lađa"

 

 Promet

Obilaznica oko Metkovića

Metković, 7.8.2004. - Do 16. kolovoza svakim radnim danom od 9,00-14,00 sati građani Metkovića mogu u prostorijama  Poglavarstva grada Metkovića dobiti na uvid „Studiju o utjecaju na okoliš za zahvat -državna cesta D 9, dionica: obilaznica Metković“.

 Gradske vijesti

Mjerenja u koritu Neretve

Metković, 6.8.2004. - Proteklih je dana po narudžbi Hrvatskih voda obavljeno mjerenje poprečnog presjeka korita rijeke Neretve u Metkoviću. Tom prigodom korištena je suvremena tehnologija koja bitno olakšava i ubrzava ovaj nekad zamoran i spor posao. Danas se to radi sa dva GPS uređaja koji pomoću satelita stalno šalju informaciju o poziciji čamca u kojemu se nalazi eho-sonder. Zanimljivo je da su posljednja mjerenja obavljena krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

 

 Kino

Probna projekcija filma

Metković, 6.8.2004. - Sinoć je na ljetnoj sceni metkovskoga kazališta održana probna projekcija filma. Ljetno kino, nekad popularno mjesto, prestalo je raditi početkom rata pa se mnogi mladi niti ne sjećaju da su se nekada u tom prostoru događale izuzetno posjećene kinoprojekcije. Nadajmo se da će ovaj pokušaj oživljavanja ljetne scene uspjeti, mada još postoje neki tehnički problemi. Pozivamo sve ljubitelje filma da svojim posjetima podrže ovu akciju i provedu dva ugodna sata gledajući film na otvorenome uz Neretvu.

 Tradicija

U Vidu proslavljen blagdan Ledene Gospe

Metković, 5.8.2004. - U Vidu je već sinoć sve bilo spremno za tradicionalnu proslavu blagdana Ledene Gospe. Većina štandova bila je postavljena, a naročito živo bilo je oko "banaka" gdje se sjekla i prodavala tek pečena janjetina s ražnja. Unatoč impozantnoj infrastrukturi na red za janjetinu znalo se čekati i sat vremena.

 

Vijesti iz 8. 2004.
ukupno 16

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01