-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Vjerski život

Bivši župni vikar u Metkoviću mons. Jure Bogdan imenovan vojnim ordinarijem u RH

Metković, 30.11.2015. - Kako piše IKA, Papa Franjo
je mons. Juru Bogdana imenovao biskupom – vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj. Metkovci, a posebno župljani Župe sv. Nikole Biskupa sjećaju ga se kao svoga župnoga vikara, koji je u toj župi boravio od 1980. do 1984. godine. Ovim putem mons. Bogdanu upućujemo čestitke iz Metkovića.

 

 Gradska uprava

Usvojen Prijedlog Odluke o socijalnoj skrbi Grada Metkovića

Metković, 30.11.2015. - Jutros je pod predsjedavanjem Marina Veraje održana XXII. Sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića, na kojoj su usvojene dvije odluke. Prvo je jednoglasno je usvojen Prijedlog Odluke o socijalnoj skrbi Grada Metkovića.

 Policija

U dvama odvojenim slučajevima zaplijenjeno više od 34 kg marihuane

Metković, 30.11.2015. - Tijekom posljednja dva dana granična policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u dva odvojena slučaja zaplijenila je preko 34 kg droge marihuane. Droga je pronađena u vozilima dvojice crnogorskih državljana koji se nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sumnjiče za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 Kultura

Večer poezije Arsenu u spomen

Metković, 30.11.2015. - U OŠ don Mihovila Pavlinovića održana je večer poezije Arsenu u spomen. Riječ je o drugoj po redu večeri poezije koju je organizirao aktiv učiteljica Hrvatskoga jezika.

 Obrazovanje

1, 2, 3, singen wir zajedno

Metković, 30.11.2015. - U Gimnaziji Metković u tekućoj školskoj godini provodi se s nadarenim učenicama i učenicima Projekt 1, 2, 3, singen wir zajedno, koji koordinira nekoliko predmeta kao što su hrvatski, njemački i engleski jezik, glazbena i likovna umjetnost te informatika.

 Gradske vijesti

Upaljena prva adventska svijeća

Metković, 29.11.2015. - Predvečer je povodom prve nedjelje došašća u organizaciji TZ Grada Metkovića na Trgu kralja Tomislava održan prigodan program na kraju kojega je na velikom adventskom vijencu upaljena prva svijeća. U programu su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića Metković i Leut, a vijenac je rad učenika SŠ Metković predviđenih profesorima Ninom Kalebom i Domagojem Leontoćem.

 Kazalište

'Raspjevana obitelj' u Središnjem vrtiću Metković

Metković, 28.11.2015. - U okviru jednodnevnog posjeta dolini Neretve korisnici Centra za rehabilitaciju Josipovac iz Župe dubrovačke u prošli četvrtak su u Središnjem vrtiću Metković izveli lutkarsku predstavu Raspjevana obitelj.

 Gradske vijesti

Započelo božićno ukrašavanje grada

Metković, 27.11.2015. - Gradske službe su uz pomoć djelatnika JVP Metković započele s božićnim ukrašavanjem grada. Svi svjetleći ukrasi prethodno su pregledani, ali na terenu baš sve uvijek ne funkcionira.

 Kazalište

'Ponoćna igra' opuzenskih kazališnih amatera

Metković, 27.11.2015. - Glumci Amaterskoga kazališta Opuzen Marijo Jurković i Suzana Mušan odigrali su sinoć u kazališnoj dvorani GKS-a predstavu Ponoćna igra, prema tekstu Dubravka Jelačića Bužimskoga i u režiji Hrvoje Barbira Barbe.

 Šport

Izvučeni parovi 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015.

Metković, 27.11.2015. - Večeras su u Gradskoj sportskoj dvorani izvučeni parovi 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015. na kojemu će nastupiti čak 36 seniorskih i 22 juniorske momčadi.

 Šport

ŽNK Neretva: S ponosom brojimo više od 80 igračica u našem klubu

Metković, 27.11.2015. - Nogometni portal nogometplus.net donio veliki članak o Ženskom nogometnom klubu 'Neretva' iz Metkovića.

 

 Glazba

Lunar: Matija Vuica i Jurica Popović kakve još niste vidjeli

Metković, 26.11.2015. - Nakon objave samostalnog albuma instrumentalne glazbe, uslijedili su video singlovi, rekao je Jurica Popović koji je snimio i video za singl 'Lunar'. Spot je sniman na zanimljivim lokacijama doline rijeke Neretve kao što je pješčano ušće i nestvarni zeleni krajolici.

 

 Policija

Tuđom osobnom iskaznicom do skupoga mobilnog uređaja

Metković, 26.11.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 35-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene uporabe osobnih podataka.

 stanovanje

POS na području grada Metkovića
Konačna Lista prvenstva

Metković, 26.11.2015. - Obradom pristiglih prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlogu Liste prvenstva za
kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području grada Metkovića utvrđena je konačna Lista prvenstva.

 

 Poziv

Prijavite svoj projektni prijedlog ruralnoga razvoja

Metković, 26.11.2015. - Grad Metković poziva sve zainteresirane za prijavu projektnih prijedloga na otvorene natječaje iz Mjera programa ruralnog razvoja, da se u uredovno radno vrijeme od 8 do sati jave u prostorije Grada ili svoj dolazak najave na mail
grad-metkovic@du.t-com.hr.

 

 Zanimljivosti

Nije Zagrepčanka nego Metkovka, ali nek' im bude

Metković, 25.11.2015. - Metković je u posljednje vrijeme postao gotovo planetarno poznat zahvaljujući Mostu i Boži Petrovu. No, nemamo mi samo zgodne političare.

 Obrazovanje

Učenička prisega

Metković, 25.11.2015. - Vjerojatno mislimo da su zeleni, ekologija i svijest o očuvanju prirode nešto što je novijega datuma. Pogledajte na što su prije 90 godina prisezali učenici pučkih škola Kotara Metković.

 

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima agruma

Metković, 25.11.2015. - Proizvođači agruma  dužni su prema Naredbi NN ( 85/14) poduzimati mjere za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe (Ceratitis capitata, Wiedemann) na ugroženim područjima u RH. smislu ove naredbe to je područje Dubrovačko-neretvanske županije, a dolina rijeke Neretve je područje od posebnog gospodarskog značaja.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 25.11.2015. - Tijekom berbe maslina, bilo da se radi o ručnoj a naročito strojnoj berbi, dolazi do lomljenja odnosno oštećenja grančica i kore drva. Takva mjesta su pogodna za napad bakterijskog raka masline (Pseudomonas syringae pv. savstanoi) što je jedan od razloga sve prisutnije pojave u maslinicima širom županije.

 Predavanje

Ptice i zaštita prirode

Metković, 24.11.2015. - Metkovska Ornitološku udruga Brkata sjenica nositelj je projekta Edukativna radionica – ptice i zaštita prirode, u sklopu kojega je prošloga četvrtka u Prirodoslovnome muzeju Metković održano predavanje na temu ptice i zaštita prirode, a na terenu je prikazano prstenovanje ptica.

 Turizam

'Žabac' predstavio svoju turističku ponudu

Metković, 24.11.2015. - U organizaciji Turističke agencije Žabac iz Metkovića prošloga je petka održana turistička promocija doline Neretve, u sklopu koje su predstavljeni bogati sadržaji koje ona pruža svojim posjetiteljima.

 Kino

Za vikend tri izvrsna filma

Metković, 24.11.2015. - Filmski vikend ovoga tjedna otvara jedan od trenutno najgledanijih filmova u svijetu – Igre gladi: Šojka rugalice 2. dio. U glavnoj ulozi je Jennifer Lawrence, a film je na repertoaru Kina Pobjeda u petak i nedjelju u 20 sati.

 Obavijest

Od utorka nova sezona MTKviza

Metković, 24.11.2015. - S prvim danom prosinca u Galeriji GKS-a nastavlja se MTKviz na koji se koji prošle sezone odzivao velik broj ekipa, ali nije nedostajalo ni gledatelja. Organizator je putem svoje FB stranice objavio da će se prijave primati do 15 sati u utorak, ako se već i prije ne popuni maksimalan broj

 

 Folklor

Neretvanski stari bali

Metković, 24.11.2015. - Sedamdesetak voditelja i članova folklornih skupina iz doline Neretve polazilo je u četvrtak seminar Neretvanski stari bali, što ga je vodio prof. Vidoslav Bagur.

 Prometna nesreća

U Branimirovoj na pješačkom prijelazu oboren 79-godišnjak

Metković, 23.11.2015. - U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. studenog, oko 16.30 sati u Metkoviću, teže je ozlijeđen 79-godišnji pješak.

 Rukomet

Novom pobjedom RK Metković 1963 ostaje na trećemu mjestu

Metković, 23.11.2015. - U devetome kolu I. HRL RK Metković 1963 na domaćem je terenu pred više od 200 gledatelja svladao dugoraćanski RK Hrvatski dragovoljac rezultatom 32 : 24.

 Šport

Novi skif i polovni četverac ojačali flotu 'Neretvanskoga gusara'

Metković, 23.11.2015. - VK Neretvanski gusar na svojoj je mrežnoj stranici objavo da je nabavio dva čamca, od toga jedan potpuno nov. Zanimljivo je da je prošlo dvadeset godina otkako je posljednji put u hangar na Unki ušao nov čamac.

 

 Zanimljivosti

Šjor Pavo – lubin 93 : 3

Metković, 22.11.2015. - Sportskim rječnikom rečeno, šjor Pavo Volarević je prije koji dan u Kleku pobijedio lubina rezultatom 93 : 3.

 Gastronomija

Počeli 'Dani jegulje u Neretvi'

Metković, 21.11.2015. - U sklopu manifestacije Dani jegulje u Neretvi danas je u Opuzenu održan Sajam neretvanskih delicija na kojemu su se predstavili proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojena voća te ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskoga kraja. Priređen je i kulinarski show koji je vodio Veljko Barbieri, a predstavili si se restorani i vinari Neretve i Komarne. Sve to uz nastupe klapa Arija i Na kantunu.

 Radionica

Vrtovi iz snova

Metković, 21.11.2015. - Još jedna u nizu radionica za djecu, ovaj put na temu vrta, održana je danas u Prirodoslovnome muzeju Metković. Pomoću prirodnih materijala te kolaž-papira i bojica uz puno mašte nicali su njihovi vrtovi iz snova. Radionice se nastavljaju sljedeće subote.

 Gradske vijesti

Minitržnica uskoro u funkciji

Metković, 20.11.2015. - Nakon što su dogotovljeni građevinski radovi na minitržnici uz podvožnjak na desnoj strani grada, danas je počelo postavljanje kioska, a prvi je bio 'Metkovkin'. Uskoro će i banci pa će ta nasušnom potrebom nastala tržnica moći bolje odgovoriti potrebama okolnoga stanovništva.

 Radionica

Uživajmo u sličnostima, ali i prihvaćajmo i poštujmo različitosti!

Metković, 20.11.2015. - Povodom Međunarodnog dana djece (20. studenoga) UOSI Prijatelj organizirala je kreativnu radionicu i igraonicu koja je bila podijeljena u tri dijela.

 Radionica

Izmaštaj svoj najljepši vrt

Metković, 20.11.2015. - Nikada nije prerano pobuditi kod djeteta zanimanje za vrtlarstvo. U sklopu nekoliko radionica za djecu osmišljavat će se njihovi idealni vrtovi, a za vrijeme zimskih praznika krenut će se sa stvaranjem malih „vilinskih vrtova“. Već u subotu, 21. studenoga donesite u 11 sati u Prirodoslovni muzej Metković svoje bojice, kolaž papir i prepustite se mašti.

 Elektroopskrba

U ponedjeljak bez struje Dubravica i Zažablje

Metković, 20.11.2015. - Zbog planiranih radova modernizacije TS 10/0,4 kV za Crpnu stanicu Veraje, dana 23. studenoga (ponedjeljak) u vremenu od 9 do 15 sati bez električne energije bit će naselja: Dubravica, Glušci, Bijeli Vir, Dobranje Spile, Hum – Potkraj, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica te Granični prijelaz Vukov klanac, Kamenolom Obšivač i tvrtka Galov u Badžuli. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Policija

Oštetila HZMO za preko 40 tisuća kuna

Metković, 20.11.2015. - Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjom hrvatskom državljankom s prebivalištem u Bosni i Hercegovinom osumnjičenom za kazneno djelo prijevare.

 Rad udruga

Ivana Nikolac, Andrijana Žderić i Ivanka Taslak među dobitnicima nagrade 'Ponos Hrvatske'

Metković, 19.11.2015. - Radni tim Pomozimo djeci s invaliditetom, dio kojega čine Ivana Nikolac, Andrijana Žderić i Ivanka Taslak, dobio je poznatu i priznatu nagradu Ponos Hrvatske za promicanje prava djece s invaliditetom koji provode pod sloganom 'S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne'.

 Domovinski rat

Veterani Četvrte u Škabrnji

Metković, 19.11.2015. - Istoga dana kada je pala vukovarska obrana, u Škabrnji, malome mjestu u zadarskome zaleđu, dogodio se strašan zločin nad 58 civila i 26 hrvatskih branitelja. U znak sjećanja na stradale Škabrnjane i branitelje jučer su se veterani IV. gbr. DNŽ pridružili tisućama koje su u došle u Škabrnju.

 Policija

Krali piće po trgovinama

Metković, 19.11.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica mladića u dobi od 18 i 20 godina osumnjičeni su za kazneno djelo krađe.

 Kino

Bogat filmski vikend

Metković, 19.11.2015. - Ovoga vikenda Kino Pobjeda nudi tri izvrsna filma, svaki na svoj način. Program počinje u petak u 20 sati najnovijim filmom o Jamesu Bondu - Spectre 007. Repriza toga filmskoga hita u isto je vrijeme u subotu. Na pola projekcije bit će stanka za protegnuti noge, budući da film traje 148 minuta.

 Gastronomija

Dani jegulje u Neretvi

Metković, 19.11.2015. - Udruga Maškadur Opuzen u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA i Dubrovačko-neretvanskom županijom organizira manifestaciju Dani jegulje u Neretvi.

 Domovinski rat

Metković nikada neće zaboraviti Vukovar

Metković, 19.11.2015. - Prigodnim programom, u kojemu su vodstvo Jadranke Bulić sudjelovali članovi metkovske Klape Sveti Nikola i Metkovskoga amaterskog kazališta, sinoć je u Gradskome parku jedanaesti put zaredom u organizaciji UOSI Prijatelj obilježen Dan sjećanja na Vukovar.

 

 EU fondovi

Započeo projekt 'Održivo upravljanje vodnim resursima'

Metković, 18.11.2015. - Prvi sastanak projektnih timova (kickoff meeting) povodom početka provedbe Projekta Održivo upravljanje vodnim resursima održan je u Gradskom kulturnom središtu Metković, a na njemu su se susreli partneri iz Metkovića i Budve.

 

 Kultura

Završen program Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju

Metković, 18.11.2015. - Program drugoga dana Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju održavao se u Prirodoslovnom muzeju Metković u suorganizaciji s Gradom Metkovićem okupljanjem atraktivnih imena na dvama okruglim stolovima.

 Domovinski rat

Danas posebno mislimo na Vukovar

Metković, 18.11.2015. - Prošlo je gotovo četvrt stoljeća od dana kada su herojski branitelji Vukovara podlegli brojčano i tehnički kudikamo moćnijem neprijatelju.

 Folklor

Neretvanski stari bali

Metković, 18.11.2015. - Iz KUD-a Metković obavještavaju da će se u četvrtak, 19. studenoga u GKS-u Metković od 17 sati do 21 sat održavati seminar Neretvanski stari bali na kojemu će voditelj i predavač biti prof. Vidoslav Bagur.

 Metković 600

Tko su dvije dame i dječak, a o psu da se i ne govori?

Metković, 17.11.2015. - Ponovno nam se javio zagrebački Metkovac Mario Talajić i poslao nam nekoliko starih fotografija iz Metkovića. Prva koju objavljujemo snimljena je na Jerkovcu, vjerojatno dvadesetih godina prošloga stoljeća. Možda tko na njoj prepozna svoga djeda ili pradjeda kada je bio dječak.

 In memoriam

Sjećanje na poginule pripadnike 116. brigade HV-a

Metković, 17.11.2015. - Obilježavajući 17. studenoga, dan kada je prije 24 godine formirana 116. brigada Hrvatske vojske, na Gradskome groblju sv. Ivana odrješenje za sve poginule pripadnike brigade molio je fra Petar Gulić. Rodbina poginulih i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te gradonačelnik Petrov sa suradnicima i predstavnici političkih stranaka pred Središnjim su križem, kao i pred Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima, položili vijence i zapalili svijeće.

 Domovinski rat

24 godine od osnutka 116. brigade HV-a

Metković, 17.11.2015. - Na današnji je dan prije 24. godine u Metkoviću osnovana 116. brigada Hrvatske vojske. Bilo je to vrijeme kada su Metković i dolina Neretve bili posebno ugroženi jer je neprijatelj želio ovladati komunikacijom koja vodi kanjonom Neretve te dolinu Neretve i cijeli dubrovački dio odcijepiti od ostatka Hrvatske.

 Ugostiteljstvo

10 godina 'Havane'

Metković, 17.11.2015. - Popularna metkovska Kavana Havana u subotu je proslavila desetu obljetnicu svoga rada. Veselome društvu svojom pjesmom i svirkom pridružili su se Klapa Sveti Nikola i Kraljevi Neretve, a posebno su se razveselili dobitnici nagradne igre koja je organizirana tim povodom. U Fotostudiju Veraja dobili smo fotografije koje prikazuju dio slavljeničke atmosfere.

 Humanost

Veliko 'Neretvansko srce'

Metković, 17.11.2015. - Upraviteljica Zaklade Neretvansko srce Danijela Raič te članovi Zakladna odbora Marina Mustapić i izvršni direktor UOSI Prijatelj Nikola Popovac posjetili su Sisak, Petrinju i Zagreb, točnije Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko–moslavačke županije i Specijalnu bolnicu za djecu s poteškoćama u rastu i razvoju Goljak.

 Izbori

Tko su članovi Mostova Nacionalnoga vijeća?

Metković, 16.11.2015. - Portal index.hr predstavio je članove Nacionalnoga vijeća Mosta nezavisnih lista, koje je odnedavno prošireno na 25 članova i koji će odlučivati u kojemu će smjeru Most krenuti. Neke članove Vijeća nije naveo kao buduće saborske zastupnike. Osim Bože Petrova, koji je za sada još samo saborski zastupnik, u Hrvatski sabor ušli su i članovi Vijeća Ivan Lovrinović, Irena Petrijavčevin Vuksanović, Slaven Dobrović i Mario Klobučić.

 

 Obrazovanje

Europska mobilnost gimnazijalaca u Projektu Erasmus +

Metković, 16.11.2015. - Posjetom Španjolskoj od 17. do 24. listopada 2015. počeo je drugi dio mobilnosti profesora i učenika u sklopu dvogodišnjega Projekta What's the Use of It radi primjene matematike u stvarnome životu.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Dubravice do Brestice

Metković, 16.11.2015. - Zbog planiranih radova modernizacije TS 10/0,4 kV za Crpnu stanicu Veraje, dana 17. studenoga (utorak) u vremenu od 9 do 11 sati bez električne energije bit će naselja: Dubravica, Glušci, Bijeli Vir, Dobranje Spile, Hum – Potkraj, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica te Granični prijelaz Vukov klanac, Kamenolom Obšivač i tvrtka Galov u Badžuli. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Kazalište

Audicija ponovno nasmijala Metkovce

Metković, 16.11.2015. - Stanko Bogojević (profesor), Željko Ninčić (Marinko Ćutuk, Veseli…) i Vladimir Balašćak (Džemsudin Šimširpašić, Asfaltina Kurajbegović…) sinoć su dobro nasmijali četiristotinjak posjetitelja GKS-a u predstavi Sarajevska audicija, koja je mnogima odavna poznata, ali se uvijek može ponovno pogledati jer su u nju ubačeni i novi skečevi.

 Prometna nesreća

Jedna osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći

Metković, 16.11.2015. - Prošle subote oko 21:50 u Krvavcu 2 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, a dvije lakše.

 Domovinski rat

Dođite u srijedu u Gradski park i upalite svijeću za Vukovarske žrtve

Metković, 16.11.2015. - Prigodnim programom i paljenjem svijeća jedanaestu godinu zaredom Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj obilježit će u Gradskom parku 18. studenoga u 19 sati Spomendan Vukovarske žrtve.

 Vjerski život

Posjet Župi sv. Ilije u Kljacima

Metković, 16.11.2015. - Mješoviti zbor Župe sv. Ilije sa župnikom fra Petrom Gulićem u nedjelju je posjetio Župu sv. Ilije u Kljacima, u koje su putovali na poziv njihova župnika i našeg sumještana fra Ilije Mikulića.

 Obrazovanje

Gimnaziji Metković odobrena još dva europska projekta

Metković, 16.11.2015. - Od prošle školske godine Gimnazija Metković sudjeluje u Erasmus plus programu, a ove godine odobrena su joj još dva Erasmus plus projekta ukupne vrijednosti od 56 000 eura.

 Obljetnice

Cvjećari i voćari proslavili 35. obljetnicu mature

Metković, 16.11.2015. - Prošle su subote učenici dvaju razreda bivše Srednje škole CUO Petar Levantin proslavili 35. obljetnicu mature. Na proslavi su se okupili učenici koji su po tadašnjem programu školovanja pohađali usmjerenja za zanimanja: vrtlar i voćar-vinogradar-vinar ili, kako su sebe neslužbeno nazivali, cvjećari i voćari.

 Šport

Zec najbrži u 3. kolu T-reklam NLT-a

Metković, 16.11.2015. - Ulicama desne strani grada jučer se trčalo 3. kolo T-reklam Neretvanske lige trčanja Petica ulicom šampiona u kojemu je sudjelovalo stotinjak trkačica i trkača, od čega ih je utrku završilo 85. U kategoriji muškaraca pobijedio je Ivan Zec, koji je trčao s francuskom zastavim na prsima. Među ženama najbrža je bila Martina Kozina, a među limačima Marko Musulin.

 Šport

ŽNK Neretva jesenji prvak, smiješi im se I. liga

Metković, 16.11.2015. - Uvjerljivom pobjedom 3 : 0 protiv ŽNK Glavice iz Glavica u utakmici 6. kola II. HNLŽ-jug nogometašice ŽNK Neretva na svom stadionu Iza Vage potvrdile su svoju nadmoć i spremnost za Prvu žensku nogometnu ligu. Za Neretvu golove postigle su: Glorija Šimunović u 11 minuti, Huma Čolaković u 22. i Jadranka Govorko u 65. minuti.

 Domovinski rat

Posjetite s veteranima Škabrnju i poklonite se nevinim žrtvama

Metković, 15.11.2015. - Povodom obilježavanja 24. obljetnice stradanja Škabrnje, Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ organizira odlazak u to mjesto koje je uz Vukovar simbol stradavanja Hrvata. Polazak je u srijedu, 18. studenoga ujutro, a povratak predvečer po obilasku Zadra. Zainteresirani se mogu javiti do sutra (ponedjeljak) na broj udruge 095-915-2814.

 

 Manifestacije

Uspješno održana 'Toćijada' u Momićima

Metković, 15.11.2015. - Povodom obilježavanja Sv. Nikole Tavelića u Momićima je na platou ispred škole u organizaciji mjesne KUU Škrapa održana gastronomsko-zabavna manifestacija Toćijada, natjecanje u pripremanju toćeva.

 Internet

Brišite poruke nepoznatih pošiljatelja, a naročito ne otvarajte datoteke u privitku

Metković, 14.11.2015. - Posljednjih nekoliko dana zabilježena je pojava novih oblika napada na računalne sustave korištenjem malicioznih računalnih programa koji šifriraju podatke na računalima korisnika čime onemogućuju njihovo daljnje korištenje, a za povrat podataka u izvorno stanje nepoznati počinitelji napada traže otkupninu plaćanjem u virtualnoj valuti (BitCoinu) u iznosu od 3 BitCoina protuvrijednosti oko 8 000 kuna.

 Radionica

Uvod u volonterstvo

Metković, 14.11.2015. - Udruga DOBRA poziva sve zainteresirane volontere i one koji će to tek postati na radionicu Uvod u volonterstvo koja će se održati 21. studenog u 10 sati u prostorijama Volonterskog centra Dobra.

 Kultura

Platforma za umjetnost, znanost i edukaciju

Metković, 13.11.2015. - Danas je u Metkoviću u Ustanovi za kulturu i sport Metković svečano otvorena Platforma za umjetnost, znanost i edukaciju – Powerweb ft. Narona u organizaciji udruge PowerProgressiveArt, suorganizaciji Grada Metkovića i s partnerima: Ustanova za kulturu i sport Metković, Prirodoslovni muzej – Metković i Arheološki muzej Narona.

 Izbori

Grmoja: šesnaest Mostovih zastupnika čvrsto je uz Most

Metković, 13.11.2015. - Danas smo pred otvaranje manifestacije Platforma za umjetnost, znanost i edukaciju – Powerweb ft. Narona pred metkovskim GKS-om „uhvatili“ zamjenika gradonačelnika Nikolu Grmoju i glasnogovornika Mosta nezavisnih lista te ga zamolili dam nam kaže kakvo je trenutno stanje u Mostu.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga o biskupu Kvirinu Klementu Bonefačić

Metković, 13.11.2015. - Ogranak Matice hrvatske Metković sinoć je u Galeriji metkovskoga GKS-a upriličio predstavljanje knjige Kvirin Klement Bonefačić biskup splitsko-makarski za vrijeme komunističkoga režima 1944.-1954., autora don Mile Vidovića.

 Obrazovanje

Mjesec knjige u Dječjem vrtiću

Metković, 12.11.2015. - I ove je godine Dječji vrtić Metković tradicionalno obilježio Mjesec knjige, a ovogodišnja tema bila je prijateljstvo. Djeca su u pratnji svojih odgojiteljica posjetila tiskaru i Gradsku knjižnicu.

 Kazalište

Veliko zanimanje za Audiciju

Metković, 12.11.2015. - U nedjelju, 15. studenoga u metkovskome GKS-u odigrat će se predstava Audicija, za koju vlada veliko zanimanje. Budući da Ustanova za kulturu i sport nije organizator predstave, nego samo ustupa prostor u GKS-u, cijenu od 60 kn odredila je tvrtka AUDICIJA j.d.o.o., u čijoj se organizaciji predstava igra.

 Zaštita okoliša

Održivo upravljanje vodnim resursima

Metković, 11.11.2015. - Povodom početka Projekta ‘Održivo upravljanje vodnim resursima’, financirana u okviru istoimenoga projekta u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Crne Gore 2007 – 2013., u petak, 13. studenoga 2015. održati će se u 10 sati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta prvi sastanak projektnih timova. Ukupna vrijednost projekta na hrvatskoj strani iznosi 239,615,92 €, od čega EU financira 198.545,75 €; dok na crnogorskoj strani ona iznosi 239.874,21 €, od čega EU financira 188.828,98 €.

 

 Kazalište

Predstava 'Dobar dan strašilo' oduševila mališane

Metković, 11.11.2015. - Metkovski vrtićani danas su u prostoru Središnjega vrtića imali prigodu pogledati lutkarsku predstavu Dobar dan strašilo u izvođenju teta iz Dramske skupine Vrtića, koje su spomenutu predstavu prvi put izvele 2013.

 stanovanje

POS - prijedlog Liste prvenstva

Metković, 11.11.2015. - Uvidom u pristigle zahtjeve za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području grada Metkovića, Povjerenstvo za utvrđivanje Liste prvenstva objavilo je prijedlog Liste prvenstva.

 

 Ovisnost

Osnovan KLOK 'Sigura'

Metković, 11.11.2015. - Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održana Osnivačka skupština Kluba liječenih ovisnika o kocki – KLOK Sigura, koji je danas počeo s radom.

 Šport

Metkovci na postolju u Konavlima

Metković, 11.11.2015. - U organizaciji Biciklističkog kluba Konavle prošle je nedjelje održana četvrta rekreativna biciklistička utrka Konavle 100 km, koja se od Grude magistralom vozila do Zvekovice te potom kroz Konavosko polje natrag u Grudu. U kategoriji 30 kilometara član BK Metković Luka Volarević Luše došao do drugog mjesta, a u fotofinišu je Stjepan Milišić došao do trećega mjesta sa sekundom prednosti pred četvrtoplasiranim Andreasom Dominikovićem.

 

 Rad udruga

Tjedana ljubaznosti i tolerancije

Metković, 10.11.2015. - U sklopu Tjedana ljubaznosti i tolerancije, koji se u Udruzi Otac Ante Gabrić nizom aktivnosti obilježava od 9. do 16. studenoga, danas su ugostili učenike 3. b razreda Gimnazije Metković s razrednicom prof. Anom Vučković.

 Izbori

Metković na izborima

Metković, 10.11.2015. - Poznato je da se na lokalnim i parlamentarnim izborima glasuje s različitih polazišta. To pokazuju rezultati izbora u Metkoviću koje smo prikupili u rasponu od 2001. do 2015. godine te iz njih izvukli neke zanimljive detalje.

 

 Poziv

Trčite 'Peticu ulicom šampiona'

Metković, 10.11.2015. - SU Neretva Run poziva sve ljubitelje trčanja da u nedjelju 15. studenoga sudjeluju u 3. kolu T-reklam Neretvanske lige trčanja pod nazivom Petica ulicom šampiona. Muškarci trče 5 km, a žene 5 km i 2,5 km. Budući da je ograničen broj sudionika prijaviti se možete do ponoći 12. studenoga i to na mob. 092 199 85 84 ili putem njihove FB stranice.

 

 Ovisnost

Danas se osniva se Klub liječenih ovisnika o kocki

Metković, 10.11.2015. - Na inicijativu Centra za socijalnu skrb Metković osniva se Klub liječenih ovisnika o kocki – KLOK Sigura, koji će radom početi u srijedu 11. studenoga 2015. u 18 sati. Danas u 17 sati u Galeriji GKS-a održat će se javna Osnivačka skupštinu na kojoj će predavanje održati psihijatar prof. Zoran Zoričić.

 Policija

Policija privremeno seli u bivšu Opuzenku

Metković, 10.11.2015. - Iz PU dubrovačko-neretvanske obavještavaju građane da će se Policijska postaja Metković i Postaja granične policije Metković zbog obnove postojeće zgrade privremeno preseliti u bivšu zgradu Opuzenka na adresi Put Narone 99 u Metkoviću. Preseljenje je planirano tijekom sutrašnjeg dana pa se stoga građani mole za razumijevanje.

 

 Poziv

Prezentacija Poziva za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u RH

Metković, 10.11.2015. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj poziva zainteresirane na prezentaciju Natječaja Poziv za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u RH za dodjelu financijskih podrška programima udruga. Prezentacija će se održati u petak, 13. studenoga s početkom u 16 sati u prostorijama Udruge u Sportskoj 3.

 

 Šport

ONK Metković pobjednik u neretvanskom derbiju

Metković, 9.11.2015. - U utakmici 9. kola I. ŽNL dubrovačko-neretvanske jučer je ONK Metković na svome igralištu pred stotinjak gledatelja uknjižio tri boda pobjedom nad krvavačkim NK Maestral 1 : 0.

 Izbori

Zaustavite Reuters!

Metković, 8.11.2015. - Preliminary results showed the Most party, Croat for "bridge", emerging as the third strongest group in parliament. Founded three years ago, the party says it will press for reforms of a bloated public sector and for a better business climate.

 Šport

Metković dobiva još jednoga prvoligaša

Metković, 8.11.2015. - Nogometašice ŽNK Neretva u Zadru su odigrale zaostalu utakmicu 4. kola II. HNL za žene i pobijedile domaći ŽNK Donat 2 : 0 te time osigurale ulazak u I. HNL. Golove su postigle Glorija Šimunović i Jadranka Govorko.

 Izbori

Izlaznost u Metkoviću između 20 % i 25 %

Metković, 8.11.2015. - U 11:30 na 16 biračkih mjesta na području Grada Metkovića izlaznost je bila između 20 % i 25 %, što je značajno više od one u prosincu 2011., kada je prosječno iznosila 13,6%. Jutros je iza devet sati, praćen velikim medijskim zanimanjem, na glasovanje stigao i metkovski gradonačelnik Božo Petrov.

 Rukomet

Metkovci ponovno drugi na tablici

Metković, 8.11.2015. - RK Metković 1963 sinoć je u utakmici 7. kola I. HRL pobijedio RK Bjelovar 34 : 24 pa se sada nalazi na drugome mjestu prvenstvene tablice, četiri boda iza vodećega Metalca.

 Šport

Visoka pobjeda MNK Metković

Metković, 8.11.2015. - U utakmici 6. kola II. HMNL jug za seniore jučer je u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću odigrana utakmica u kojoj je domaći MNK Metković pobijedio MNK Genius iz Splita rezultatom 14:2.

 Šport

Neretva i dalje nepobjediva 'Iza Vage'

Metković, 8.11.2015. - Jučer je NK Neretva u prvenstvenoj utakmici 14. kola III. HNL jug na svome igralištu Iza Vage pred dvjestotinjak gledatelja rezultatom 3 : 1 pobijelila NK Kamen iz Ivanbegovine.

 Šport

Sportska događanja ovoga vikenda

Metković, 7.11.2015. - Pregled bogate ponude sportskih događanja ovoga vikenda u dolini Neretve pripremio je Nikica Medak.

 

 Kazalište

Legendarne 'Stilske vježbe' ispunile GKS

Metković, 7.11.2015. - Metkovska je publika u četvrtak imala prigodu gledati legendarnu predstavu 'Stilske vježbe', čija je premijera bila davne 1968. i u kojoj od 1970. do danas glume Pero Kvrgić i Lela Margitić, suvlasnici Guinnessova rekorda za najdugovječniju kazališnu predstavu u istoj glumačkoj postavi.

 

 Policija

Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Metković, 6.11.2015. - Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, koji se tradicionalno slavi 11. studenoga, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i ove će godine i to u vremenu od 6. do 16. studenoga pojačano nadzirati odvijanje cestovnog prometa s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

 Izbori

Neka Jambo sa 100 000 € plati svoje radnike i dužnike

Metković, 6.11.2015. - Danas je Most nezavisnih lista sazvao konferenciju za medije na kojoj je koordinator za medije Nikola Grmoja odgovorio na prozivanje bivšega gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe upućenog gradonačelniku Petrovu da pokaže jedan gotov EU projekt, a on će ga zauzvrat nagraditi sa 100.000,00 eura.

 

 Poljoprivreda

Natječaji za ulaganja u poljoprivredu iz programa ruralnog razvoja RH (2014. – 2020.)

Metković, 6.11.2015. - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je dva natječaja za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" - provedba operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Jedan natječaj odnosi se na sektor svinjogojstva i peradarstva, a drugi je raspisan za sektor voća i

 

 Internet

'Pametnica' pomaže djeci u razvoju

Metković, 6.11.2015. - U srijedu je u Gradskoj knjižnici Metković mlada poduzetnica i majka Irena Orlović predstavila svoju internetsku aplikaciju Pametnica s materijalima u vidu radnih listova i predložaka za edukativne igre za djecu od treće godine života, koja tako igrom razvijaju potrebne vještine.

 Izbori

Jambo Petrovu ponudio 100 000 €

Metković, 5.11.2015. - Kako piše neovisni metkovski portal metkovic-news, bivši je metkovski gradonačelnik sadašnjemu ponudio 100 000 €, ako mu „pokaže jedan gotov projekt za EU fondove“.

 

 Naši u svijetu

Luka Matić osvojio vrijedno stručno usavršavanje u Sloveniji

Metković, 5.11.2015. - Župan Nikola Dobroslavić uručio je stipendiju Natječaja FestiWine Challenge 2015. Luki Matiću koja je osigurana od prihoda večere Dubrovnik FestiWine Gala, čiji je generalni pokrovitelj Dubrovačko-neretvanska županija.

 Gradska uprava

Stipendije za 20 studenata

Metković, 5.11.2015. - Gradonačelnik Grada Metkovića danas je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija studentima u akademskoj godini 2015./2016., koje su namijenjene studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja s područja Grada Metkovića. Ovdje možete preuzeti potrebne izjave te obrazac prijave na Natječaj.

 

 Gradske vijesti

Počinje izgradnja dječjega igrališta u Industrijskoj, a minitržnica pred završetkom

Metković, 5.11.2015. - Sljedeće srijede započinje izgradnja dječjega igrališta u Industrijskoj ulici u Metkoviću, za koje je potrebna sredstva Grad Metković dobio od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 Film

Crtić 'Pepeljuga' danas u Knjižnici

Metković, 4.11.2015. - Danas će se u Gradskoj knjižnici od 17 sati održati projekcija crtanoga filma Pepeljuga. Film je sinkroniziran na hrvatski i traje 72 minute. Besplatne ulaznice možete preuzeti na porti Knjižnice.

 

 Koncert

Zlatar i Mlinarić nastavili sezonu komornih koncerata

Metković, 4.11.2015. - Gradsko kulturno središte Metković i Hrvatska glazbena scena mladih ugostili su dvojicu renomiranih klavirista i glazbenih pedagoga Jakšu Zlatara i Vladimira Mlinarića, koji su galerijskom prostoru, tradicionalno dobro posjećenu na komornim koncertima, svirali djela Mauricea Ravela, Claudea Debussyja, Antonína Dvořáka, Sergeja Rahmanjinova i Andreja Missona.

 Izbori

HSU predstavio svoju kandidatkinju u X. izbornoj jedinici

Metković, 4.11.2015. - Sinoć u se u HoteluNarona stotinjak simpatizera i članova metkovskoga HSU-a družilo s Lucom Gvozden, kandidatkinjom HSU-a na Listi Koalicije Hrvatska raste za izbore za zastupnike u Hrvatskom saboru.

 Film

Mali Opuzenci prvi gledali 'Ups! Noa je otišao'

Metković, 4.11.2015. - Popularni crtić Ups! Noa je otišao, koji se u Kinu Pobjeda redovno prikazuje u subotu u 17 sati, pretpremijero su gledali učenici nižih razreda OŠ Opuzen. Prema njihovim licima po izlasku s projekcije filma očito je da im se svidio.

 Izbori

Metkovcima se predstavili kandidati Hrvatske zore - stranke naroda

Metković, 4.11.2015. - U Gradskom kulturnom središtu Metkoviću predstavili su se kandidati Hrvatske zore - stranke naroda za X. izbornu jedinicu, iznoseći detalje kako upravo ta stranka planira provesti ključne i neophodne reforme za spas Hrvatske.

 Izbori

MOST na konferenciji za medije:
Podmetanja suparnika ne mogu nas obeshrabriti, nezaustavljivo rastemo

Metković, 4.11.2015. - Jučer je u Zgradi političkih stranaka održana konferencija za medije Mosta nezavisnih lista na kojoj se biračima predstavio Mario Klobučić, kandidat Mosta u X. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima te se javnosti prenijelo što se događa u kampanji vladajuće stranke u Metkoviću.

 Izbori

Na području Metkovića 16 izbornih mjesta

Metković, 3.11.2015. - Izborno povjerenstvo X. izborne jedinice donijelo je Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Grada Metkovića za izbore za zastupnike u Hrvatski sabor 8. studenoga

 

 Rad udruga

Starijama besplatni pravni savjeti

Metković, 3.11.2015. - Udruga Dobra započela je s pružanjem usluga besplatnoga pravnog savjetovanja osobama starijim od 65 godina s područja Grada Metkovića i općina Kule Norinske, Pojezerja i Zažablja.

 Radionica

Recikliranjem pomozimo pticama da prežive zimu

Metković, 3.11.2015. - Prirodoslovni muzej Metković najavljuje novu radionicu za male i velike ljubitelje ptica, koja će se održavati 7. studenoga od 11 do 13 sati. Naučite kako reciklirati plastične boce, limenke, tetrapake i od njih načiniti hranilice za ptice. Time ne samo da čuvamo okoliš nego i živi svijet.

 Policija

Na MCGP Klek zaplijenjeno više od 5 kg marihuane

Metković, 3.11.2015. - Jučer je dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 Gradske vijesti

Tko truje mačke u Krnjeavcu?

Metković, 3.11.2015. - Javio nam se Antonio Crnčević s viješću da neko u Krnjesavcu truje mačke, što osim patnji jadnim životinjama predstavlja potencijalnu opasnost za druge domaće životinje, ali i za ljude.

 Predavanje

Kako je nastala Pametnica i zašto su roditelji najvažniji

Metković, 3.11.2015. - Dođite u srijedu, 4. studenoga u 19:30 u Gradsku knjižnicu Metković i poslušajte priču o tome kako je nastala Pametnica i zašto su roditelji najvažnije karike u odgoju i obrazovanju djece.

 Domovinski rat

Veterani obišli grobove suboraca

Metković, 3.11.2015. - Veterani IV. gardijske brigade, podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, i ove su godine povodom Dana mrtvih posjetili posljednja počivališta svojih poginulih i preminulih suboraca i članova. U Dubrovniku, Metkoviću, Pločama, Bagalaovićima, Slivnu, Peračkom Blatu, Bijelom Viru, Vidu, Borovcima, Doljanima, Gabeli, Vašarovićima i Ljubuškom na njihovim grobovima zapalili su svijeće.

 In memoriam

Spomendan na poginule metkovske branitelje u Domovinskome ratu

Metković, 2.11.2015. - Svake se godine uoči 1. studenoga – Spomendana na poginule metkovske branitelje u Domovinskome ratu u Gradskom kulturnom središtu održava prigodan program u počast osamnaestorici naših sugrađana koji su sanjajući samostalnu Hrvatsku za nju dali svoje živote.

 In memoriam

Sjećanje na preminule sugrađane i branitelje

Metković, 1.11.2015. - Povodom 1. studenoga, blagdana Svih te Spomendana na poginule metkovske branitelje u Domovinskome ratu, jučer je na Gradskome groblju svetoga Ivana u nazočnosti gradonačelnika Petrova i njegovih suradnika, članova udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te predstavnika političkih stranaka fra Petar Gulić održao obred odrješenja dušama naših preminulih sugrađana, a potom su pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Rad udruga

Pavo Jerković novi predsjednik Gradske glazbe

Metković, 1.11.2015. - U prostorijama Gradske glazbe Metković održana je Izborna skupština na kojoj je za predsjednika izabran Pavo Jerković, za tajnika Igor Gabrić, dok je rizničar Željko Veraja.

 Šport

Kadetkine ŽNK Neretva jesenje prvakinje

Metković, 1.11.2015. - Kadetkinje ŽNK Neretva jučer su na igralištu ONK Metković rezultatom 7:0 pobijedile vršnjakinje prvoligaša ŽNK Marjan iz Splita i osvojile naslov jesenjih prvakinja. Strelkinje su bile: Veronika Terzić (2), Jadranka Govorko, Ana Mandić, Ana Previsić, Vesna Batinović i Lucija Crnčević.

 

 Šport

Neretvi još jedna pobjeda

Metković, 1.11.2015. - U prvenstvenoj utakmici 12. kola III. HNL jug domaća je Neretva pred dvjestotinjak gledatelja s 1 : 0 pobijedila NK Croatia iz Zmijavaca. Utakmica je bila borbena i zanimljiva.

 Rukomet

RK Metković 1963 uspješno startao u Kupu

Metković, 1.11.2015. - Rukometni kub Metković 1963 uspješno je prošao I. kolo Kupa Hrvatskoga rukometnog saveza, pobijedivši rezultatom 29 :24 Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik.

 Rad udruga

UOSI 'Prijatelj' dobio 10 osobnih asistenata

Metković, 1.11.2015. - Potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u četvrtak je uručila ugovore Udrugama koje su se s 44 projekata natjecale za 27 milijuna kuna iz Europskoga socijalnog fonda za osiguravanje usluga osobnog asistenta za 465 korisnika.

 

Vijesti iz 11. 2015.
ukupno 118

Bivši župni vikar u Metkoviću mons. Jure Bogdan imenovan vojnim ordinarijem u RH

Usvojen Prijedlog Odluke o socijalnoj skrbi Grada Metkovića

U dvama odvojenim slučajevima zaplijenjeno više od 34 kg marihuane

Večer poezije Arsenu u spomen

1, 2, 3, singen wir zajedno

Upaljena prva adventska svijeća

'Raspjevana obitelj' u Središnjem vrtiću Metković

Započelo božićno ukrašavanje grada

'Ponoćna igra' opuzenskih kazališnih amatera

Izvučeni parovi 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015.

ŽNK Neretva: S ponosom brojimo više od 80 igračica u našem klubu

Lunar: Matija Vuica i Jurica Popović kakve još niste vidjeli

Tuđom osobnom iskaznicom do skupoga mobilnog uređaja

POS na području grada Metkovića
Konačna Lista prvenstva

Prijavite svoj projektni prijedlog ruralnoga razvoja

Nije Zagrepčanka nego Metkovka, ali nek' im bude

Učenička prisega

Obavijest proizvođačima agruma

Obavijest maslinarima

Ptice i zaštita prirode

'Žabac' predstavio svoju turističku ponudu

Za vikend tri izvrsna filma

Od utorka nova sezona MTKviza

Neretvanski stari bali

U Branimirovoj na pješačkom prijelazu oboren 79-godišnjak

Novom pobjedom RK Metković 1963 ostaje na trećemu mjestu

Novi skif i polovni četverac ojačali flotu 'Neretvanskoga gusara'

Šjor Pavo – lubin 93 : 3

Počeli 'Dani jegulje u Neretvi'

Vrtovi iz snova

Minitržnica uskoro u funkciji

Uživajmo u sličnostima, ali i prihvaćajmo i poštujmo različitosti!

Izmaštaj svoj najljepši vrt

U ponedjeljak bez struje Dubravica i Zažablje

Oštetila HZMO za preko 40 tisuća kuna

Ivana Nikolac, Andrijana Žderić i Ivanka Taslak među dobitnicima nagrade 'Ponos Hrvatske'

Veterani Četvrte u Škabrnji

Krali piće po trgovinama

Bogat filmski vikend

Dani jegulje u Neretvi

Metković nikada neće zaboraviti Vukovar

Započeo projekt 'Održivo upravljanje vodnim resursima'

Završen program Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju

Danas posebno mislimo na Vukovar

Neretvanski stari bali

Tko su dvije dame i dječak, a o psu da se i ne govori?

Sjećanje na poginule pripadnike 116. brigade HV-a

24 godine od osnutka 116. brigade HV-a

10 godina 'Havane'

Veliko 'Neretvansko srce'

Tko su članovi Mostova Nacionalnoga vijeća?

Europska mobilnost gimnazijalaca u Projektu Erasmus +

Sutra bez struje od Dubravice do Brestice

Audicija ponovno nasmijala Metkovce

Jedna osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći

Dođite u srijedu u Gradski park i upalite svijeću za Vukovarske žrtve

Posjet Župi sv. Ilije u Kljacima

Gimnaziji Metković odobrena još dva europska projekta

Cvjećari i voćari proslavili 35. obljetnicu mature

Zec najbrži u 3. kolu T-reklam NLT-a

ŽNK Neretva jesenji prvak, smiješi im se I. liga

Posjetite s veteranima Škabrnju i poklonite se nevinim žrtvama

Uspješno održana 'Toćijada' u Momićima

Brišite poruke nepoznatih pošiljatelja, a naročito ne otvarajte datoteke u privitku

Uvod u volonterstvo

Platforma za umjetnost, znanost i edukaciju

Grmoja: šesnaest Mostovih zastupnika čvrsto je uz Most

Predstavljena knjiga o biskupu Kvirinu Klementu Bonefačić

Mjesec knjige u Dječjem vrtiću

Veliko zanimanje za Audiciju

Održivo upravljanje vodnim resursima

Predstava 'Dobar dan strašilo' oduševila mališane

POS - prijedlog Liste prvenstva

Osnovan KLOK 'Sigura'

Metkovci na postolju u Konavlima

Tjedana ljubaznosti i tolerancije

Metković na izborima

Trčite 'Peticu ulicom šampiona'

Danas se osniva se Klub liječenih ovisnika o kocki

Policija privremeno seli u bivšu Opuzenku

Prezentacija Poziva za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u RH

ONK Metković pobjednik u neretvanskom derbiju

Zaustavite Reuters!

Metković dobiva još jednoga prvoligaša

Izlaznost u Metkoviću između 20 % i 25 %

Metkovci ponovno drugi na tablici

Visoka pobjeda MNK Metković

Neretva i dalje nepobjediva 'Iza Vage'

Sportska događanja ovoga vikenda

Legendarne 'Stilske vježbe' ispunile GKS

Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Neka Jambo sa 100 000 € plati svoje radnike i dužnike

Natječaji za ulaganja u poljoprivredu iz programa ruralnog razvoja RH (2014. – 2020.)

'Pametnica' pomaže djeci u razvoju

Jambo Petrovu ponudio 100 000 €

Luka Matić osvojio vrijedno stručno usavršavanje u Sloveniji

Stipendije za 20 studenata

Počinje izgradnja dječjega igrališta u Industrijskoj, a minitržnica pred završetkom

Crtić 'Pepeljuga' danas u Knjižnici

Zlatar i Mlinarić nastavili sezonu komornih koncerata

HSU predstavio svoju kandidatkinju u X. izbornoj jedinici

Mali Opuzenci prvi gledali 'Ups! Noa je otišao'

Metkovcima se predstavili kandidati Hrvatske zore - stranke naroda

MOST na konferenciji za medije:
Podmetanja suparnika ne mogu nas obeshrabriti, nezaustavljivo rastemo

Na području Metkovića 16 izbornih mjesta

Starijama besplatni pravni savjeti

Recikliranjem pomozimo pticama da prežive zimu

Na MCGP Klek zaplijenjeno više od 5 kg marihuane

Tko truje mačke u Krnjeavcu?

Kako je nastala Pametnica i zašto su roditelji najvažniji

Veterani obišli grobove suboraca

Spomendan na poginule metkovske branitelje u Domovinskome ratu

Sjećanje na preminule sugrađane i branitelje

Pavo Jerković novi predsjednik Gradske glazbe

Kadetkine ŽNK Neretva jesenje prvakinje

Neretvi još jedna pobjeda

RK Metković 1963 uspješno startao u Kupu

UOSI 'Prijatelj' dobio 10 osobnih asistenata

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01