-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

CB 'Carpe Diem' pobjenik turnira

Metković, 30.12.2006. - Nakon više od 150 odigranih utakmica u nepunih mjesec dana završen je 14. božićni malonogometni turnir na kojem su nastupile 74 momčadi, što predstavlja dosadašnji rekord.
Završnicu turnira pratilo je oko 2500 gledatelja, a najbolje su bile metkovske ekipe „CB Trenk“ u juniorskoj i „CB Carpe Diem“ u seniorskoj konkurenciji. Naravno, CB znači Café bar, za one koji ne znaju hrvatski!?

 Obrazovanje

Potpisani ugovori o stipendiranju

Metković, 30.12.2006. - Već niz godina oko božićnih blagdana metkovski studenti dobivaju stipendije za tekuću akademsku godinu. Već smo pisali da je sedamnaest studenata zadržalo pravo stipendiranja te da se njima pridružilo još šesnaest brucoša.

 Iz Poglavarstva

Studentima stipendije, parku rekonstrukcija

Metković, 28.12.2006. - Na današnjoj sjednici Poglavarstvo Grada Metkovića usvojilo je Odluku o dodjeli stipendija Grada Metkovića za akademsku godinu 2006/2007. kojom će se stipendirati 33 studenta. Šesnaest studenata će to pravo ostvariti prvi put, a sedamnaest su već od prije stipendisti grada.

 Fotografija

Obogaćen fotoalbum

Metković, 27.12.2006. - Posredstvom g. Marija Talajića naš fotoalbum obogatili smo s još nekoliko fotografija, tj. preslika starih razglednica. Naročito su zanimljive dvije na kojima se vide Metkovke i Metkovci na kupanju. Radi se o fotografijama iz časopisa Svijet iz 1930. pa ako u kući imate starijih koji bi mogli prepoznati osobe na slikama javite nam se.

 

 Šport

Poznati finalisti malonogometnog turnira

Metković, 27.12.2006. - Igranje u završnici Božićnog malonogometnog turnira Metković 2006. izborile su momčadi CB Trenk (Metković) i KUD Gradina (Podgradina) u juniorskoj te Žrnjevo-Hit (Neum) i CB Carpe Diem (Metković) u seniorskoj konkurenciji.

 Vjerski život

Božić u Metkoviću

Metković, 26.12.2006. - Proslava ovogodišnjeg Božića u Metkoviću protekla je uglavnom mirno. U obje župne crkve slavljene su Ponoćke, a misna slavlja obavljena su i u crkvama Sv. Frane na Kladi te Sv. Nikole u Borovcima. Donosimo Vam nekoliko fotografija sa Svetih misa koje su se na Božić služile metkovskim crkvama.

 Koncert

Božićni koncert Gradske glazbe

Metković, 24.12.2006. - Gradska glazba "Klement Visković" iz Metkovića ponovno je pred Božić svojim sugrađanima darovala malo bečkog ugođaja održavši sinoć, pod ravnanjem prof. Zvonka Kneževića, svoj tradicionalni Božićni koncert.

 Kazalište

Božićna čarolija

Metković, 23.12.2006. - Udruga mladih grada Metkovića "Kolektiv" sinoć je u GKS-u organizirala izvedbu glazbeno-scenske priredbe "Božićna čarolija" prema scenariju i u režiji Vedrane Bušić.

 Gradske vijesti

Branitelji liječeni od PTSP-a osnovali udrugu

Metković, 23.12.2006. - U Zgradi političkih stranaka u Metkoviću sinoć je održana Osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja doline Neretve liječenih od PTSP-a.

 Gradske vijesti

Domjenak GO HDZ-a Metković

Metković, 22.12.2006. - Svoj božićno-novogodišnji domjenak održao je i GO HDZ-a Metković. U metkovskom Hotelu "Narona" nekoliko stotina članova i simpatizera Stranke tradicionalno je bilo posluženo bakalarom nakon što im je predsjednik Gradskog odbora Ante Krstičević čestitao Božić i zaželio sve nabolje u novoj godini.

 

 Gradske vijesti

Jambo najavio nove projekte

Metković, 22.12.2006. - Na božićno-novogodišnjem domjenku, što ga je priredio za svoje suradnike iz Poglavarstva i gradskih ustanova, metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić osvrnuo sa na proteklu godinu i najavio nove projekte.

 Ekologija

Eko priznanje OŠ Kula Norinska

Metković, 22.12.2006. - Danas su učenici OŠ Kula Norinska cijelo jutro s nestrpljenjem očekivali zasluženu plaketu osvojenu u velikoj ekološkoj akciji "Budimo ekologični" koju su organizirali Večernji list i papirna tvrtka PAN pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 Koncert

Zorica Kondža u GKS-u

Metković, 22.12.2006. - U sklopu programa Prosinačkih svečanosti, što ih organizira Gradsko kulturno središte, sinoć je održan solistički koncert Zorice Kondže. Popularnu pjevačicu pratili su njezin suprug Joško Banov na klavijaturama i gitarist Mladen Magus.

 Gradske vijesti

Izborna skupština

Metković, 22.12.2006. - Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu iz grada Metkovića održala je Izbornu godišnju skupštinu. Za predsjednika Udruge ponovo je izabran Ivo Jadreško, a u drugim tijelima također su ostali isti članovi.

 Fotografija

Galebovi na vrućem limenom krovu

Metković, 22.12.2006. - Metkovski galebovi otkrili su novo odmorište. To je sljeme limenog krova na Mercatorovoj robnoj kući koji prikupivši energiju prosinačkog sunca isijava ugodnu toplinu.

 

 Gradske vijesti

Umirovljenicima 500 kn božićnice

Metković, 20.12.2006. - Danas je u Restoranu "Domagoj" za preko dvjesto metkovskih umirovljenika organiziran svečani ručak tijekom kojega im je uručeno po 500 kn božićnice.

 Šport

Iz Metkovića četriri prvaka u karateu

Metković, 20.12.2006. - Tijekom 2006. članovi Karate kluba Metković, nastupajući u 4 kola Dalmatinske karate lige u borbama, osvojili su pregršt medalja: 21 zlatnu, 18 srebrnih i 25 brončanih. Tako su u ukupnom poretku imali 4 sveukupna prvaka Dalmatinske karate lige u borbama za 2006.

 Akcija

Prodajna izložba u Mercatoru

Metković, 18.12.2006. - Povodom božićnih blagdana djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe u Metkoviću organizirali su u TC Mercator u Metkoviću prodajnu izložbu prigodnih predmeta.

 Gradske vijesti

Djed Mraz u Metkoviću

Metković, 18.12.2006. - Prosincu se najviše vesele djeca. Počevši od Svetog Nikole, na otocima Svete Luce pa do Malog Isusa za njih se uvijek nađe kakav prigodan poklon. Negdje među svece ugurao se i Djed Maraz Božićnjak što je sinoć pohodio djecu u metkovskom Hotelu Narona.

 Koncert

Božićni koncert KUD-a 'Metković'

Metković, 17.12.2006. - Kao i svake godine pred Božić članovi KUD-a "Metković" održali su prigodan božićno-novogodišnji koncert ispunivši do posljednjeg mjesta kazališnu dvoranu GKS-a.

 Šport

Bolji dani za VK 'Neretvanski gusar'

Metković, 17.12.2006. - U metkovskom Restoranu "Domagoj" održana je Izborna skupština Veslačkog kluba "Neretvanski gusar". Novi predsjednik je Joško Erceg, a tajnica Željana Musulin.

 Akcija

Prodaja domaćih kolača

Metković, 16.12.2006. - Već niz godina članovi metkovske Frame pred Božić organiziraju prodaju domaćih kolača koje su ispekli sami ili uz pomoć svojih ukućana. Kupite li njihove kolače, koje prodaju danas o ranih sati, osim što ste dobili ukusan slatkiš dali ste i mali prilog u humanitarne svrhe.

 

 Internet

Tipkovničke kratice

Metković, 15.12.2006. - Dugo najavljivani Internet Explorer 7 stigao je u konačnoj izvedbi (samo za registrirane korisnike:-). No ni Firefox niti Opera nisu čekali skrštenih ruka. Nedavno su se pojavile njihove inačice dva tj. devet.

 Narona

Muzej Narone prošao tehnički pregled

Metković, 15.12.2006. - Još jedan korak do pune funkcije Muzeja Narone u Vidu je učinjen. Danas je županijsko povjerenstvo obavilo tehnički pregled građevine, koju je gradio i opremao metkovski MGA sa kooperantima, čime su se stekli uvjeti za izdavanje uporabne dozvole.

 

 Izložba

Diplomski rad na izložbi

Metković, 15.12.2006. - U galeriji "Ave Arte Atelier" u Vidu, otvorena je izložba naziva "Klon". Riječ je o izložbi mladog akademskog kipara Ive Dimnića koji se predstavio vlastitim diplomskim radom što je nastao pod mentorstvom prof. Stjepana Gračana.

 Koncert

Boljkovac, Radovanović i Blaće u GKS-u

Metković, 15.12.2006. - Sopranistica Ivanka Boljkovac i tenor Nikša Radovanović sinoć su uz klavirsku pratnju Darjane Blaće u metkovskom kazalištu održali prigodan koncert.

 Gradske vijesti

Započele pripreme za 'podprojekt Metković'

Metković, 14.12.2006. - U sklopu priprema za realizaciju Projekta zaštite od onečišćenja voda na priobalnomu području u prostorijama Gradskoga poglavarstva grada Metkovića održan je sastanak predstavnika Grada, Komunalnoga poduzeća Metković, Hrvatskih voda i tvrtke "Target" iz Zagreba.

 Koncert

Program večerašnjeg koncerta
Metković, 14.12.2006. - Za one koje zanima program večerašnjeg koncerta Ivanke Boljkovac, Nikše Radovanovića i Darjane Blaće mogu ga pogledati u najavama klikom na 'više'.

 

 Kazalište

Radujte se…

Metković, 13.12.2006. - Stari znaci malih Metkovki i Metkovaca, Splitsko kazalište "Licem u lice", danas djeci iz metkovskih vrtića i nižih razreda Osnovne škole Stjepana Radića izvodi božićni glazbeni kolaž Natalije Vicić "Radujte se…".

 Izložba

Kulijini akrilici u GKS-u

Metković, 13.12.2006. - Sinoć se u Galeriji metkovskog GKS-a domaćoj publici predstavio metkovski slikar amater Ivica Ivaniš – Kulija.

 Akcija

Dar od srca

Metković, 13.12.2006. - Nakon četiri redovne godišnje akcije darivanja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Metković jučer je organiziralo i petu nazvanu "Dar od srca".

 Narona

Mozaik 'na infuziji'

Metković, 12.12.2006. - Nastavljaju se konzervatorsko-restauratorski radovi u Muzeju Narone u Vidu. Nad vanjskim mozaikom postavljeno je debelo višeslojno staklo, a unutar zidova Augusteja konzervatori Arheološkog muzeja u Splitu rade na impregnaciji podnog mozaika. Radi se o vrlo mukotrpnu poslu jer u svaku fugu mozaika treba ubrizgati impregnirajuće sredstvo.

 

 Fotografija

Životinjski svijet doline Neretve

Metković, 12.12.2006. -
Poslije nedavne projekcije filmova o dolini Neretve i delte rijeke Po tijekom rasprave o parku prirode u delti Neretve na platnu se vrtjelo tristotinjak fotografija koje je načinila zaljubljenica u Neretvu Davorka Kitonić. Mi smo izabrali njih tridesetak što prikazuju raznolikost faune jedine hrvatske delte. Pogledajte

 

 In memoriam

Svečano otkriven Spomenik pobjede

Metković, 10.12.2006. - Kod sela Ošlje Stupa u općini Dubrovačko primorje jučer je svečano otkriven središnji spomenik svim poginulim braniteljima Južnog bojišta. Spomenik nazvan "Spomenik pobjede" djelo je akademskog kipara Nikole Vučkovića iz Metkovića, a kamene kocke simboliziraju hrvatski grb i obrambeni bedem prema istoku.

 Promet

Golfom u kazalište

Metković, 10.12.2006. - Betonska arla za cvijeće, preuzevši na sebe silinu udarca, jutros oko 4 sata spasila je četvoricu mladića, kada je njihov golf izletio iz zavoja ravno pred metkovsko kazalište.

 Kazalište

'Hercegovci' napunili GKS

Metković, 9.12.2006. - U Gradskom kulturnom središtu Metković gostovala je sinoć zagrebačka kazališna družina "Histrioni" s predstavom Mire Gavrana "Vozači za sva vremena ili Hercegovci za volanom" u režiji Zorana Mužića.

 Gastronomija

Trening kuharske reprezentacije DNŽ

Metković, 9.12.2006. - U organizaciji ugostitelja Pave Jerkovića u Hotel-restaurantu Villa Neretva u Krvavcu II održan je dvodnevni trening šestero kuhara iz Udruge kuhara Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu priprema za natjecanja koja ih uskoro očekuju.

 Priroda

Radionica o parku prirode u delti Neretve

Metković, 9.12.2006. - U sklopu NERES-Adricosm projekta koje financira Ministarstvo za zaštitu okoliša Republike Italije te slične institucije i privatne tvrtke koje su aktivne na području zaštite okoliša i upravljanja vodom, u Metkoviću je održana "Radionica o održivim rješenjima za deltu rijeke Neretve".

 Gradske vijesti

Božićni ugođaj

Metković, 8.12.2006. - Svakim danom sve više gradskih ulica i trgova biva okićeno svjetlećim ukrasima, a sinoć je na Trg kralja Tomislava postavljena desetmetarska jela. Kao i svake godine jelu i 10.000 kuna našoj županiji poklanja Hrvatska lutrija pa je županica Mira Buconić odlučila da se jela ove godine dodijeli gradu Metkoviću, a novac Udruzi "Radost" iz Ploča.

 

 Humanost

Odličje Nedi Ćelić

Metković, 7.12.2006. - Gospođa Nada Ćelić iz Metkovića, koja je do danas 76 puta darovala krv, nedavno je od ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića primila odličje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, odlikovanjem predsjednika RH Stjepana Mesića.

 Kultura

Neretvani najbolji u Slavonskom Brodu

Metković, 7.12.2006. - Na 22. susretu neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske, održanom od 24. studenog do 2. prosinca u Slavonskom Brodu, Neretvanski likovni krug osvojio je nagradu Hrvatskog sabora kulture za najuspješniju likovnu sekciju u 2006.

 Internet

34.000 posjeta u studenome

Metković, 6.12.2006. - U prošlom mjesecu oboren je dosadašnji rekord iz ožujka ove godine kada su ove web stranice prvi put zabilježile više od 30.000 posjeta u jednom mjesecu. Novi rekord je 33.970.

 Fotografija

Mirisi i boje zavičaja

Metković, 6.12.2006. - Danas je u foajeu metkovskog kazališta otvorena izložba dječjih fotografija "Mirisi i boje zavičaja". Sudjelovali su učenici svih osnovnih škola doline Neretve, a izložba je rezultat cjelogodišnjeg timskog rada učenika i njihovih mentora s ciljem da učenici savladaju nove vještine kao što je fotografiranje, korištenje stručne literature itd.

 Gradske vijesti

Darovi osobama s posebnim potrebama

Metković, 6.12.2006. - Na blagdan Sv. Nikole u Domu za starije i nemoćne osobe u Metkoviću izvedena je priredba u kojoj su uz korisnike sudjelovali svi zaposlenici Doma. Posebno iznenađenje štićenicima Centra za rehabilitaciju, koji djeluje u sklopu Doma, bio je dolazak Sv. Nikole s darovima.

 župske vijesti

Dan župe Svetog Nikole Putnika

Metković, 6.12.2006. - Danas je blagdan Svetog Nikole Putnika. Metkovkama i Metkovcima sa desne obale Neretve čestitamo Dan njihove župe.

 

 Kultura

Predstava za Međunarodni dan invalida

Metković, 5.12.2006. - Međunarodni dan invalida 3. prosinca Udruga tjelesnih invalida Metković (UTIM) već drugu godinu za redom obilježava tako što svojim sugrađanima daruje predstavu. Gosti UTIM-a i ovaj put bili su glumci amateri iz KUD-a Proložac koji su u GKS-u izveli komediju "Potra Ikić Joku", autora Ivana Maršića.

 Gradske vijesti

Darovi za 45 beba

Metković, 5.12.2006. - U skladu s odlukom grada Metkovića o daru za svako novorođeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja, danas su uručeni darovi za četrdeset petero djece, od preostala 130 zahtjeva za ovu godinu.

 Tribina

Obitelj u hrvatskom društvu

Metković, 3.12.2006. -
U organizaciji Društva za kulturu demokracije Podružnica Metković u Gradskom kulturnom središtu održana je tribina pod nazivom "Demografska slika obitelji u hrvatskom društvu". Na tribini su govorili dr. sc. Dražen Živić s Instituta društvenih znanosti dr. Ivo Pilar i teolog Branko Murić, novinar Glasa koncila.

 Izložba

Prodajna izložba učeničkih radova

Metković, 2.12.2006. - Danas u 16 sati u Gradskom kulturnom središtu bit će otvorena prodajna izložba Učeničke zadruge "Crveni ždral" OŠ Stjepana Radića. Na prodaju će biti ponuđeni umjetnički oblikovani predmeti vezani uz božićne blagdane, a koje su izradili učenici pod vodstvom voditeljice Zadruge Lajle Volarević.

 

 Koncert

Ne damo te pismo naša

Metković, 2.12.2006. - Sinoć u Gradskoj dvorani održan je koncert dalmatinskih klapa pod nazivom "Ne damo te pismo naša", koji je dio turneje dalmatinskih klapa po Hrvatskoj započete u rujnu koncertom na Poljudu.

 

Vijesti iz 12. 2006.
ukupno 50

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01