-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Koncert

Summer night music - Viva la musica

Metković, 31.7.2016. - S obala Temze stižu nam Sarah Pope (klavir) i Anda Vican (violina), dvije iznimne glazbenice koje će metkovskoj publici ponuditi nesvakidašnji glazbeni repertoar sastavljen od poznatih tradicionalnih skladba te djela skladatelja klasične glazbe i najpoznatijih skladatelja filmske glazbe. Koncert u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu počinje večeras u 21 sat.

 

 Manifestacije

Veliki i mali uživali u 'Rimskoj noći'

Metković, 30.7.2016. - U organizaciji Arheološkoga muzeja Narona sinoć je na Naronskome trgu u Vidu održana VI. Rimska noć u Naroni, koja je privukla velik broj posjetitelja svih uzrasta.

 Upozorenje

U nedjelju i ponedjeljak velika opasnost od toplinskih valova

Metković, 29.7.2016. - Državni hidrometeorološki zavod jučer je izdao upozorenje o toplinskim valovima koji nas očekuju narednih dana. Sutra je umjerena, a u nedjelju i ponedjeljak velika opasnost od toplinskih valova koji mogu utjecati na zdravlje.

 

 Projekti

Sanacija ljetne pozornice i krovišta

Metković, 29.7.2016. - Odmiču radovi na sanaciji ljetne pozornice uz Neretvu. Raskriveno je krovište i skinuta stara akustična školjka, a obavljeni su i betonski radovi na podu pozornice.

 Gradska uprava

Javni poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje

Metković, 28.7.2016. - Grad Metković u suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje planira provesti stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa za osobe bez radnog iskustva.

 Projekti

MGIPU izdao lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu

Metković, 28.7.2016. - Temeljem podnesenog zahtjeva Hrvatskih cesta d.o.o. Uprava za državne dozvole Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja izdala je Lokacijsku dozvolu Klasa: UP/I-350-05/16-01/000080; URBROJ: 531-06-1-1-1-16-0012 za dionicu državne ceste DC 414 od Sparagovića do Dola nazvanu „Stonskom zaobilaznicom“ koja predstavlja dio projekta izgradnje Pelješkog mosta.

 Obrana od poplave

Na Glibuši nasip skoro gotov, slijedi asfaltiranje

Metković, 28.7.2016. - Jutros smo napravili kratak đir Glibušom da bismo vidjeli kako teku završni radovi na nasipu te pripreme za asfaltiranje Puta Vida.

 Policija

Htio nostrificirati krivotvorenu diplomu

Metković, 28.7.2016. - Policijski službenici Policijske postaje Metković proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo krivotvorenje isprave.

 Kazalište

'Miris lovine' privukao brojnu publiku

Metković, 28.7.2016. - U dobro popunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a sinoć je u produkciji Kazališta Moruzgva izvedena komedija Miris lovine, koju je prema tekstu Michele Lowe režirala Franka Perković.

 Glazba

Finac remiksao Popovićevu 'Ključ od raja'

Metković, 27.7.2016. - Mathey B, glazbeni producent iz Finske je remiksirao pjesmu Ključ od raja u tropical house stilu. Pjesma se nalazi na albumu Jurice Popovića Osobno . Engleska verzija Matheya B nosi naslov Move On.

 Rukomet

Metkovski rukomet pod jednim krovom

Metković, 27.7.2016. - U prostorijama Gradske uprave jučer je održan još jedan sastanak na temu jedinstvo metkovskoga rukometa. Na sastanku su bili gradonačelnica Katarina Ujdur, predsjednik Sportske zajednice Ante Zovko, predstavnici RK Metković škola rukometa Davor Planinić i Marijo Obradović i predstavnici RK Metković 1963 Ivo Veraja i Matko Jerković.

 Kazalište

'Miris lovine' večeras u GKS-u

Metković, 27.7.2016. - Večeras u 21 sat GKS će ugostiti zagrebačko Kazalište Moruzgva s komedijom Miris lovine, u kojoj u režiji Franke Perković glume Lada Bonacci, Nataša Dangubić i Barbara Nola.

 Projekti

Započeli radovi u Teslinoj

Metković, 27.7.2016. - Radovi na sustavu javne odvodnje, tj. spajanja dijela te ulice na postojeći kolektor u Branimirovoj, započeli su kopanjem četiri metra duboka kanala uz pomoć Krings-oplate.

 Glazba

'Žveljarinke' predstavile spot s pjesmom za 'Opuzen 2016.'

Metković, 27.7.2016. - Sinoć je na Verajinu guvnu premijerno prikazan videospot za pjesmu Dolina Klape učiteljica Žveljarin, s kojom će nastupiti na ovogodišnjem Festivalu Melodije juga Opuzen 2016.

 Obljetnice

Proslavili 25. obljetnicu mature

Metković, 26.7.2016. - Prošloga se petka na proslavi 25. obljetnice mature sastao 34. naraštaj CUO Petar Levantin u kojemu je bilo 13 smjerova: tehnološko-tekstilni, poljoprivredni, kulturološki, trgovinski, ekonomski, matematičko-informatički, ugostiteljski, kemijsko-tehnološki, prehrambeni, poljoprivredni, prometni i prehrambeni.

 Koncert

Bračni par Mravunac-Fabijanić koncertirao u GKS-u

Metković, 26.7.2016. - Zanimljiv komorni koncert održao je sinoć u Galeriji GKS-a bračni par Linda Mravunac Fabijanić i Nikola Fabijanić, a pridružio im se i Metkovac Ante Šiljeg, bivši učenik OGŠ Metković i GŠ Pavla Markovca u Zagrebu, a danas brucoš na Glazbenoj akademiji u Splitu.

 Obavijest

Noćas posljednji duži prekidi u vodoopskrbi

Metković, 26.7.2016. - Noćas od 22 sata pa do 3 sata sutra ujutro bez vode će biti kompletna desna strana Metkovića, a na lijevoj strani grada Ulica Stjepana Radića od mosta prema granici s BiH te naselje Doljani.

 Folklor

Mladi se kudovci predstavili u Klagenfurtu

Metković, 25.7.2016. - Nakon povratka starijih iz Đakova, mlađa folklorna skupina KUD-a Metković nastupila je u Slanom na 12. Susretu folklornih skupina Dubrovačko-neretvanske županije, a nedavno su reprezentativno predstavljali Republiku Hrvatsku na Međunarodnom dječjem festivalu u Klagenfurtu.

 Glazba

'Žveljarin' predstavlja svoj prvi spot

Metković, 25.7.2016. - Klapa učiteljica Žveljarin održat će u sklopu Metkovskoga ljeta promociju svoga prvog spota za pjesmu Dolina (Nuić-Nuić-Kaleb, Murtezani), koju će izvesti 12. kolovoza 2016. na Festivalu Melodije hrvatskog juga Opuzen 2016. Promocija će se uz domjenak i druženje održati u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu u utorak, 26. srpnja s početkom u 21 sat.

 Elektroopskrba

Sutra Zažablje bez struje od 8 do 16 sati

Metković, 25.7.2016. - Zbog neodgodivih radova modernizacije dijela postrojenja DV 10 (20) kV Metković – Vukov klanac 26. srpnja (utorak) od 8 do 12 sati bez električne energije bit će naselja: Glušci, Bijeli Vir, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Vjerski život

Metkovski se fratri oprostili od župljana

Metković, 25.7.2016. - Na župnoj misi u crkvi sv. Ilije jučer su se od svojih župljana oprostili fra Petar Gulić te župni vikari fra Lukica Vojković i fra Kristijan Perković.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena zbirka pjesama 'Srce pravednika'

Metković, 25.7.2016. - Andrije MagzanaU Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković održano je predstavljanje zbirke pjesama Srce pravednika autora Andrije Magzana, koji boluje od spinalne mišićne atrofije unatoč kojoj nije klonuo duhom. Promišljajući o ulozi pojedinca u društvu te međusobnom suživotu, svoje misli vješto slaže u stihove od kojih je nastala zbirka pjesama.

 Koncert

Dojmljiva večer Tolje i 'Banda'

Metković, 24.7.2016. - Popularni pjevač i zabavljač, Riječanin Marko Tolja sinoć je u Gradskome parku u pratnji glazbenih prijatelja, koji se potpisuju s Band, održao koncert na kojemu je brojna publika uživala u obradama mahom poznatih domaćih i stranih pjesama.

 Kazalište

Makovci reprizno izveli 'Preko reda'

Metković, 24.7.2016. - U nešto promijenjenomu glumačkome postavu sinoć je na daskama metkovskoga kazališta reprizno izvedena predstava Preko reda, koju je na tekst Gorana Matića dramaturški obradila i režirala Jolanda Tudor.

 Šport

NK Neretva ambiciozno ulazi u novu sezonu

Metković, 24.7.2016. - Nogometaši NK Neretve u petak su se odazvali prozivci trenera Gorana Galova i započeli s pripremama za iduću, vrlo zahtjevnu, natjecateljsku sezonu. U prethodnoj sezoni naša se Neretva veći dio prvenstva mučila s bodovnim učinkom, da bi u zadnjih deset kola uhvatila pravu formu i na vrijeme riješila pitanje opstanka te zauzela sigurno 11. mjesto.

 Šport

'Ecos Romari' iz Viteza pobjednik jubilarnoga Streetball turnira

Metković, 23.7.2016. - Prošli se vikend na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković igrao jubilarni 20. Streetball turnir Metković 2016., na kojemu su nastupile vrlo jake ekipe. Igralo se u konkurenciji juniora, veterana i seniora, a u toj najjačoj kategoriji pobjedu su odnijeli momci iz Viteza. Nikica Medak je pripremio detaljno izvješće, a mi tome dodali oveću fotogaleriju. Hvala Zoranu Mateljku za ustupljene fotografije finalne utakmice seniora i proglašenja pobjednika.

 Zanimljivosti

Terasa hotela 'Nimfa' u Živogošću 1986.

Metković, 23.7.2016. - Tko se još sjeća kako smo živjeli te 1986.? Možda se sjetimo da „smo“ u rukometu bili svjetski prvaci, a u košarci treći na svijetu. Neki će se sjetiti grotesknoga suđenja dementnome Artukoviću. Preživjeli smo prije toga par-nepar, nestašice kave, deterdženta i banana. I Černobil u proljeće te godine. Došlo je ljeto, sviralo se po terasama hotela. Prepoznajete li ove mladiće koji prate Ljiljanu Nikolovsku?

 Upozorenje

U nedjelju velika vrućina

Metković, 22.7.2016. - Prema upozorenu koje je danas izdao Državni hidrometeorološki zavod područje naše županije u nedjelju očekuje velika opasnost od toplinskoga udara.

 

 Šport

Jarku teniski ' Metković 2016.'

Metković, 22.7.2016. - U organizaciji skupine gradskih rekreativaca, koji se okupljaju pod imenom Hong Kong, i pred ovoga se Svetoga Iliju, treći put zaredom, održao teniski turnir Metković 2016., čije je finale odigrano prošle nedjelje. S dva naprema jedan (6:1, 4:6, 6:4) slavio je Dado Jarak protiv Jure Šetke.

 Gradske vijesti

Novi izgled Hebrangove

Metković, 22.7.2016. - Nakon „muka po Hebrangovoj“ došle su na red i „slatke muke“. Ulica iz dana u dan dobiva sve ljepši izgled, a tome će svakako doprinijeti i nova ograda koja se postavlja uz Luku.
Foto: M. Pehar

 

 Kazalište

Tražio se gumb viška

Metković, 22.7.2016. - U režiji i izvedbi legendarnoga hrvatskog glumca Ljubomira Kerekeša sinoć je u metkovskome GKS-u u produkciji Teatra Kereresh odigrana kazališna komedija Dimnjačar.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 22.7.2016. - Na pojedinim lokalitetima širom županije zabilježene su količine oborina i do 30 mm. Uz sniženje temperature to predstavlja nešto povoljnije uvjete za razvoj maslinove muhe ali i patule - šeše (Sphaeropsis dalmatica) koja je izravno vezana uz njezinu pojavu.

 Poduzetništvo

Osigurajte investicije u početna ulaganja

Metković, 22.7.2016. - U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira se Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga E-impuls. Natječaj je otvoren od 21. 7. 2016. do 30. 9. 2016. Prijavitelji natječaja su mali i srednji poduzetnici te obrtnici.

 Elektroopskrba

Prekidi elektroopskrbe u Dobranjama

Metković, 22.7.2016. - Zbog planiranih radova modernizacije DV 10 kV Dobranje u ponedjeljak, 25. srpnja od 8 do 16 sati i u utorak, 26. srpnja od 8 do 12 sati bez električne energije bit će potrošači u Dobranjama. U slučaju prijevremenoga završetka planiranih radova napon će biti pušten ranije.

 

 Šport

MNK 'Porto tolero' i 'Krem team 2' pobjednici turnira u Orašini

Metković, 22.7.2016. - Na Svetoga Iliju odigrana je na ŠC Orašina završnica VI. Memorijalnoga malonogometnog turnira Eugen Erjauc, koji se igra u spomen na toga hrvatskog branitelja. Pogledajte rezultate.

 Tradicija

Sveti Ilija i Dan Grada Metkovića 2016.

Metković, 21.7.2016. - Obilježavanje Svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića započelo je 18. srpnja kada je u Športskoj ulici održan koncert Jasmina Stavrosa. Nastavilo se sutradan polaganjem vijenaca u spomen na umrle i poginule te izložbom i Svečanom sjednicom u GKS-u. Na Svetoga Iliju u župnoj je crkvi služena svečana misa, a u gradu je održan tradicionalni sajam. Pogledajte što smo zabilježili.

 Obljetnice

Gradska glazba Metković proslavila 130 godina postojanja

Metković, 21.7.2016. - Svečanim koncertom na Trgu kralja Tomislava Gradska glazba Metković proslavila je 130 godina od svoga osnutka davne 1886.

 Obavijest

Noćas bez vode desna strana grada, Ulica S. Radića i Doljani

Metković, 21.7.2016. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava korisnike vodnih usluga da će zbog planiranih građevinskih radova na vodovodnoj mreži večeras (četvrtak) od 22 sata pa do 3 sata u petak bez vode biti kompletna desna strana grada Metkovića te na lijevoj strani Ulica Stjepana Radića od mosta prema granici s BiH i naselje Doljani.

 Gradska uprava

Predstavljena brošura u kojoj je Gradska uprava navela što je sve učinila u protekle tri godine

Metković, 21.7.2016. - Zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja sa suradnicima je u utorak na konferenciji za medije predstavio brošuru u kojoj je gradska vlast navela što je sve učinila u protekle tri godine.

 Maraton lađa

'Sv. Iliji' i 'Gusaricama' Lađarski kup Grada Metkovića

Metković, 20.7.2016. - Šest se lađarskih posada u muškoj i dvije u ženskoj konkurenciji danas borilo za III. Lađarski kup Grada Metkovića. Osvojile su ga UL Sv. Ilija Metković i UL Gusarice Metković.

 Gradske vijesti

Ovogodišnjim laureatima dodijeljene nagrade

Metković, 20.7.2016. - Na sinoć održanoj Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća povodom Svetoga Ilije i dana Grada Metkovića dodijeljene su nagrade ovogodišnjim laureatima.

 Televizija

Ponovno imamo Dopisništvo HRT-a u Metkoviću

Metković, 19.7.2016. - Nakon tri godine od gašenje Dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Metkoviću danas je ono ponovno otvoreno, obnovljeno i tehnički kudikamo opremljenije.

 Projekti

Biljni pročistač u Prudu pušten u probni rad

Metković, 19.7.2016. - Danas su u Prudu metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur i ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u šestomjesečni probni rad svečano pustili Biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud, koji će štititi izvorište Norina s kojega se vodom opskrbljuje velik dio doline Neretve te Pelješac, Korčula, Mljet i Lastovo.

 In memoriam

Vijenci i svijeće za naše preminule i poginule sugrađane

Metković, 19.7.2016. - Povodom Svetoga Ilije i Dana Grada Metkovića na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka za sve naše preminule sugrađane položeni su vijenci i upaljene svijeće.

 Policija

Iskoristili nepažnju motociklista i ukrali mu novac

Metković, 19.7.2016. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom i 39-godišnjakom osumnjičenim da su jučer, 18. srpnja nešto prije 20 sati, iskoristivši nepažnju 55-godišnjaka, iz prtljažnog djela njegovog motocikla parkiranog ispred trgovine u Metkoviću, otuđili torbu u kojoj se nalazilo 3.600 kuna.

 Obavijest

Ulica kneza Domagoja sutra bez vode

Metković, 18.7.2016. - Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u Ulici kneza Domagoja u Metkoviću da će zbog planiranih građevinskih radova na vodovodnoj mreži 19. srpnja (utorak) doći do prekida u vodoopskrbi u vremenu od 10 do 13 sati. Radovi se izvode u sklopu IPA Projekta prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora, a unutar Projekta Održivo upravljanje vodnim resursima.

 

 Šport

Zadrani najbrži na Neretvi

Metković, 18.7.2016. - Druga regata osmeraca Neretva Open održana je jučer u organizaciji domaćina VK Neretvanski gusar, Veslačkoga saveza Dalmacije i Hrvatskoga veslačkog saveza na stazi od Kule Norinske do Velike rive u Metkoviću. Ukupni pobjednik je momčad VK Jadran iz Zadra koja je 4,5 km dugačku stazi izveslala za 17:52:38.

 Gradske vijesti

Puštena u rad punionica električnih automobila

Metković, 18.7.2016. - Danas su u Metkoviću gradonačelnica Katarina Ujdur i Ivica Skorić, voditelj Projekta e-mobilnost HEP grupe, simbolično pustili u rad prvu punionicu za električne automobile u našoj županiji.

 Tradicija

Kiridžija, Volarević, Dodig najbolji u skokovima, Obradoviću pršut

Metković, 18.7.2016. - 13. Skokovi u Neretvu jučer su podno Lučkoga mosta okupili rekordan broj gledatelja koji su pratili natjecanje u skokovima s male i velike skakaonice te na kraju i sa samoga mosta.

 Projekti

Privremena regulacija prometa zbog radova na kolektorima u Teslinoj i Neretvanskih gusara

Metković, 18.7.2016. - Sutra počinje izgradnja kanalizacijskih kolektora u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara pa će na snazi biti privremena regulacija prometa u tim ulicama te njihovima spojevima na Kneza Branimira i Put Narone.

 Šport

Podijeljene nagrade Športske zajednice Grada Metkovića

Metković, 17.7.2016. - U povodu desete godišnjice djelovanja Športske zajednice Grada Metkovića jučer su u Galeriji GKS-a uručena klupska i pojedinačna priznanja za ostvarene sportske rezultate te zahvalnice za promicanje sporta u Gradu Metkoviću.

 Ne propustite

Slavljenički koncert i skokovi u Neretvu

Metković, 17.7.2016. - Ako ste propustili današnju regatu osmeraca na Neretvi, evo vam dva popravna. U 19 sati pokraj Lučkoga mosta počinju XIII. Skokovi u Neretvu, a u 20 sati na Trgu kralja Tomislava počinje slavljenički koncert Gradske glazbe Metković i gostiju.

 Koncert

Walter Neugebauer i The Cadillac 'prašili' u GKS-u

Metković, 17.7.2016. - Loše vrijeme spriječilo je Nenu Neugebauera i bend The Cadillac da svoj koncert Večer evergrina održe u sklopu Metkovskoga ljeta u Gradskome parku pa je on održan u GKS-u.

 Šport

Metković dobio novo igralište – 'Ispod košćele'

Metković, 16.7.2016. - Na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković u tijeku su borbe za plasman u završnicu Streetball turnira, koja će se odigrati na terenu postavljenom u Športskoj ispred Gimnazijske dvorane. Za tu je prigodu s Jerkovaca dovezena konstrukcija koja je nekada stajala na starom košarkaškom igralištu i koje će se mnogi s nostalgijom sjetiti.

 Šport

Turnir započeo u dvorani, a nastavku se danas nadamo na otvorenome

Metković, 16.7.2016. - Loše vrijeme jučer je organizatore jubilarnog 20. Streetball turnira Metković prisililo da natjecanje presele u Gradsku dvoranu. Odigrane su juniorske utakmice, a demonstraciju basketa, kakav se nekada igrao, održali su najstariji veterani.

 Obljetnice

Sutra Gradska glazba Metković obilježava 130. obljetnicu osnutka

Metković, 16.7.2016. - U prostorijama Gradske glazbe Metković jučer je održana konferencija za medije na kojoj je iznesen program proslave 130. obljetnice osnutka toga društva koje je do današnjih dana ostalo prepoznatljivim simbolom našega grada.

 Šport

Danas počinje jubilarni 20. Streetball turnir Metković - u slučaju kiše program seli u Gradsku dvoranu

Metković, 15.7.2016. - Ovogodišnji Streetball turnir Metković najjači je do sada i trajat će dva dana. Danas su od 17 sati na rasporedu utakmice juniora, a oko 20 sati sastat će se veterani koji će odigrati basket kakav se nekada igrao po starim pravilima.

 Projekti

Asfaltirana pristupna cesta do BUPOV-a, otvorenje u utorak

Metković, 15.7.2016. - Građevinski radovi u Prudu na izgradnji Biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda privode se kraju. Jučer je asfaltirana pristupna cesta prema poljima BUPOV-a.

 Projekti

Radovi završeni puno prije planiranoga roka

Metković, 15.7.2016. - Radovi na vodovodnoj mreži, koji su sklopu IPA Projekta prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora, a unutar Projekta Održivo upravljanje vodnim resursima obavljeni sinoć, završeni su prije najavljenoga roka pa građani bez vode bili vrlo kratko. Iz tvrtke Metković d.o.o. saznajemo da će se radovi nastaviti, također u noćnim satima.

 

 Obavijest

U slučaju kiše koncert će biti u GKS-u

Metković, 15.7.2016. - Večeras bi u 21:30 u Gradskome parku trebala početi večer evergrina na kojoj će nastupiti Walter Neugebauer & Cadillac. U slučaju kiše koncert će se održati u kazališnoj dvorani GKS-a. Ulaz je slobodan.

 

 Obavijest

Zamolba vlasnicima vozila

Metković, 15.7.2016. - Ovih će dana na gradskim javnim površinama biti raznih događanja pa smo iz komunalnoga redarstva dobili dopis upućen vlasnicima vozila.

 Policija

Uhvaćen u pokušaju krađe

Metković, 14.7.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 39-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

 Koncert

Održan tradicionalni 'MTK Summer Jam'

Metković, 14.7.2016. - Sinoć je na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković održan tradicionalni MTK Summer Jam na kojemu nastupili Njih dvoje, Prima vista i Orgazam iz Metkovića, Obala 5 iz Ploča te izvrsni Justin's Johnson iz Splita, koji je svojom veselom svirkom i zanimljivim tekstovima zaključio tu ugodnu glazbenu večer.

 Obavijest

Metković, Krvavac II i Doljani bez vode s četvrtka na petak

Metković, 13.7.2016. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava korisnike vodnih usluga na području Grada Metkovića, naselja Krvavac II i naselja Doljani (BIH) da će zbog planiranih građevinskih radova na vodovodnoj mreži 14. srpnja (četvrtak) u 22 sata pa do 15. srpnja (petak) u 4 sata doći do prekida u vodoopskrbi.

 Glazba

Koncert za proslavu 130 godina postojanja

Metković, 13.7.2016. - U tijeku su užurbane priprema za proslavu 130. obljetnice osnutka Gradske glazbe Metković. Tim će povodom naši glazbari svojim sugrađanima u nedjelju, 17. srpnja darovati koncert na Trgu kralja Tomislava.

 Projekti

Počelo uređenje Šetališta 116. brigade HV-a

Metković, 13.7.2016. - Grad Metković započeo je s izvođenjem radova na Šetalištu 116. brigade HV-a, kojim će šetalište dobiti novi izgled. Dio će biti uređen kao dvosmjerna biciklistička staza, a ostatak kao pješačka staza popločana betonskim kockama. Za tu investiciju vrijednu 970.650,13 kn izvođač je izabran putem javne nabave. Radovi bi trebali biti gotovi za dva mjeseca.

 

 Šport

Deset godina Športske zajednice grada Metkovića

Metković, 13.7.2016. - U povodu desete obljetnice osnutka i rada Športske zajednice grada Metkovića, u subotu, 16. srpnja s početkom u 19 sati održat će se u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković prigodna dodjela priznanja i zahvalnica klubovima i pojedincima.

 

 Vjerski život

U Glušcima proslavljeni zaštitnici sela sv. Petar i Pavao

Metković, 13.7.2016. - Jučer su u Glušcima u crkvi sv. Petra i Pavla svečanom liturgijom, koju je uz čapljinskoga paroha Marka Gojčića vodio metkovski paroh Boris Čolović, proslavljeni zaštitnici sela sv. Petar i Pavao. Nakon procesije pravoslavni su se vjernici okupili na zajedničkome ručku.

 In memoriam

Napustio nas je naš Niko

Metković, 12.7.2016. - Metkovci su se prošloga petka oprostili od Nike Matičevića, svoga samozatajnog sugrađanina koji je četiri desetljeća djeci i mladima nastojao usaditi antičku maksimu „U zdravu tijelu zdrav duh“. Da je u tome uspijevao, svjedoče njegovi bivši učenici Jelčić, Obrvan, Goluža, Kaleb i mnogi drugi, uključujući i moju malenkost.

 Elektroopskrba

Glušci sutra bez struje od 8 do 16 sati

Metković, 12.7.2016. - Zbog neodgodivih radova sanacije i zamjene dijela stupova na otcjepu DV 10 kV Glušci bit će 13. srpnja (srijeda) od 8 do 16 sati obustava električne energije u naselju Glušci.

 

 Obavijest

Dubravica i Glušci sutra bez vode od 11 do 15 sati

Metković, 12.7.2016. - Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u naseljima Dubravica i Glušci da su zbog opravdanih razloga predviđeni građevinski radovi na vodovodnoj mreži umjesto u utorak 12. srpnja prebačeni na slijedeći dan, u srijedu 13. srpnja.

 Film

Povremeno „smrznuti“ Gali ipak nisu umanjili užitak gledanja popularnoga crtića

Metković, 11.7.2016. - Filmske projekcije na otvorenome u sklopu ovogodišnjega Metkovskog ljeta nastavljene su večeras u Gradskome parku, u kojemu je nekoliko stotina djece u pratnji svojih roditelja došlo vidjeti avanture strip-junaka Asterixa i Obelixa u crtanome filmu Grad bogova.

 Obavijest

Reklamne letke nije postavilo Pogrebno poduzeće 'Palma Čikara'

Metković, 11.7.2016. - U prošlom tjednu na oglasnim tablama u gradu Metkoviću pojavili su se leci u kojima se reklamira Pogrebno poduzeće „Palma Čikara“ d.o.o. Metković.

 Reagiranje

Reakcija gradske tvrtke Metković d.o.o. na pisanje u nekim medijima

Metković, 11.7.2016. - Od gradske tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda dobili smo dopis koji u cijelosti objavljujemo, a odnosi se na Projekt poboljšanja vodne infrastrukture grada Metkovića.

 Radionica

Od prirodnih materijala djeca izrađivala životinje i biljke

Metković, 11.7.2016. - U subotu je u Prirodoslovnome muzeju Metković održana prva u nizu ljetnih radionica na kojoj su djeca od kamenčića, školjaka i komadića drva, koje su prikupila uz more, uz pomoć bojica izrađivala životinje i biljke. Sljedeća je radionica 16. srpnja od 10 do 12,30.

 Obavijest

Otežano prometovanje Ulicom kneza Domagoja

Metković, 11.7.2016. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava stanovnike Ulice kneza Domagoja u Metkoviću da će zbog planiranih građevinskih radova na vodovodnoj mreži od 11. do 15. srpnja (ponedjeljak - petak) navedenom ulicom biti otežano prometovanje. Radovi se izvode u sklopu IPA Projekta prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora Održivo upravljanje vodnim resursima.

 

 Izložba

Zanimljiva izložba na ušću Neretve

Metković, 11.7.2016. - Udruga PowerProgressiveArt u subotu je na ušću Neretve upriličila manifestaciju Larpurlartizam, kojom su svečano otvorena ovogodišnjih događanja na Platformi za umjetnost, znanost i edukaciju Powerweb.

 Turizam

Ljepotica uz Malu rivu

Metković, 10.7.2016. - Ima „samo“ 24 metra, no ipak ne bi mogla uploviti u Metković izgradi li se na Neretvi pregrada koja će sprječavati prodor klina slane vode.

 Upozorenje

Sutra velika, a u utorak vrlo velika opasnost od toplinskih valova

Metković, 10.7.2016. - Državni hidrometeorološki zavod jučer je izdao upozorenje o toplinskim valovima koji nas očekuju narednih dana. Još danas smo u žutome (umjerena opasnost), sutra u narančastome (velika opasnost), a u utorak nam prijeti vrlo velika opasnost pa nije naodmet pročitati preporuke DHMZ-a o ponašanju u takvim situacijama.

 

 Šport

Turniri u tenisu i uličnoj košarci

Metković, 8.7.2016. - U tijeku su prijave za dva trurnira. Prvi je teniski turnir rekreativaca, koji počinje sutra i traje do 16. srpnja. Utakmice će se na gradskim terenima igrati od 17 sati do 22 sata. Drugi je je jubilarni 20. Međunarodni street ball turnir Metković 2016., koji će se na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković održavati 15. i 16. srpnja. Više informacija na priloženim plakatima desno.

 

 Izložba

'Larpurlartizam' na ušću Neretve

Metković, 7.7.2016. - Larpurlartizam je prva manifestacija i svečano otvorenje ovogodišnjih događanja na Platformi za umjetnost, znanost i edukaciju – Powerweb, delta – larpurlartizam Udruge PowerProgressiveArt.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje na Duvratu

Metković, 7.7.2016. - Zbog planiranih radova na interpolaciji novoizgrađene GTS 10 (20)/0,4 kV Jekovac 2, dana 8. srpnja (petak) bez električne energije od 8 do 11 sati bit će potrošači na Duvratu. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 In memoriam

Iznenada preminuo Tadija Roso

Metković, 6.7.2016. - Bivši metkovski prvoligaški boćar i strastveni sportski ribolovac Tadija Roso iznenada je preminuo u 64. godini. Prošloga je petka ostvario svoj posljednji sportski uspjeh – pobjedu na IV. Metkovskoj cipolijadi. Ispraćaj pok. Rose bit će ispred metkovske mrtvačnice sutra u 17 sati, a pokop je u 19 sati na Groblju sv. Nikole u Dračevu.

 

 Rukomet

Novi sastanak na temu objedinjavanja metkovskoga rukometa pod jedan krov

Metković, 6.7.2016. - Danas je istekao rok koji su RK Škola rukometa i RK Metković 1963 imali za očitovanje o prijedlogu integracije tih dvaju rukometnih kolektiva pa je jutros ponovno održan sastanak na tu temu.

 Izdavaštvo

Prikratite ljeto s Vidovićem i ponešto naučite

Metković, 6.7.2016. - Prognostičari kažu da nas očekuje dugo toplo ljeto. Na TV ekrane neće nam, kao nekada davno, stizati Benja Brzić (Ben Quick) i njegova Klara, ali zato nam je stigao ovogodišnji laureat Nagrade Grada Metkovića Narona Domagoj Vidović noseći sobom svoju novu knjigu O rodu jezikom i pokoja fraška, dovoljno debelu da nam osim ljetnih prikrati i rane jesenje dane.

 Radionica

Ljetna radionica u PMM-u

Metković, 6.7.2016. - Skićete li uz more obratite pažnju na žalo, školjke i komadiće drva pod vašim nogama. Prikupite ih, neka za vas ispričaju svoju priču na radionici u Prirodoslovnome muzeju Metković. Radionica se održava u subotu, 9. srpnja od 10 do 12,30. Ponesite svoje bojice.

 

 Elektroopskrba

Prekidi u elektroopskrbi u Zažablju i Pozloj Gori

Metković, 6.7.2016. - Zbog neodloživih radova izoliranja dijela postrojenja DV 10 (20) kV Metković – Vukov klanac dana 7. srpnja (četvrtak) od 9 do 13 sati bit će obustava električne energije u naseljima: Mlinište – dio naselja, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica.

 Folklor

KUD 'Metković' u Đakovu predstavljao našu županiju

Metković, 6.7.2016. - KUD Metković prošloga je vikenda sudjelovao na jubilarnim 50. Đakovačkim vezovima, na kojima je predstavljao Dubrovačko-neretvansku županiju. U okviru svečanih priredba Društvo je pokazalo svoje tradicijske pjesme i plesove te s još 65 društava u svečanoj povorci ulicama grada Đakova nošnjom, pjesmom i glazbom predstavilo ljepotu svoje tradicijske baštine.

 Kazalište

Splitski lutkari oduševili mališane

Metković, 6.7.2016. - Lutkarski mjuzikl Dobro je činiti dobro, u izvedbi splitske kazališne kuće Produkcija Z, sinoć je u Gradski park privukao preko četiri stotine mališana, njihovih roditelja, baka i djedova.

 Rukomet

Medić u Makarskoj najbolji igrač, a Vučić najbolji strijelac

Metković, 5.7.2016. - Rukometaši RK Metković 1963 prošli su tjedan sudjelovali na jakom međunarodnom turniru u Makarskoj, iz koje se vraćaju s lijepim uspjehom.

 Policija

Svečano otvorena obnovljena zgrada PGP Metković

Metković, 4.7.2016. - Tehnički ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić danas je u Metkoviću otvorio novouređenu zgradu Postaje granične policije Metković, u koju je uloženo 8,6 milijuna kuna dobivenih putem tzv. schengenskog instrumenta.

 Koncert

Operni suveniri nastupili u crkvi svetoga Ilije

Metković, 4.7.2016. - U sklopu ovogodišnjega Metkovskog ljeta sinoć je Trio Operni suveniri u crkvi svetoga Ilije u Metkoviću održao komorni koncert glazbe koja se u 19. st. slušala u salonima plemstva i bogatoga građanstva.

 Policija

Osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Metković, 4.7.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, prijevaru u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovene isprave i neisplata plaće.

 Obavijest

Uskoro adulticidna dezinsekcija komaraca

Metković, 4.7.2016. - Iz poduzeća Pomorski servis - Luka Ploče d.o.o. primili smo obavijest da će njihovi djelatnici u razdoblju 7. – 12. srpnja u večernjim će satima zamagljivanjem obavljati tretman dezinsekcije komaraca na području Grada Metkovića. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, akcija se pomiče za broj nepovoljnih dana.

 Šport

Svečano otvoren VI. Memorijalni malonogometni turnir 'Eugen Erjauc'

Metković, 3.7.2016. - Na igralištu ŠRC Orašina sinoć šesti put započelo Memorijalni malonogometni turnir Eugen Erjauc. Evo što je zabilježio likemetkovic.hr.

 

 Manifestacije

Tadiji Rosi IV. Metkovska cipolijada

Metković, 2.7.2016. - Metkovska se cipolijada jučer održala četvrti put u organizaciji Grada Metkovića i TZ Grada Metkovića, kojima su se ovaj put pridružili metkovski ugostitelji iz Športske ulica pa je manifestacija s Trga preseliljena u tu ulicu.

 Projekti

Metković među rijetkim gradovima s punionicom za električne automobile

Metković, 1.7.2016. - Na treću obljetnicu ulaska u Europsku uniju Metković se pridružio europskim trendovima u korištenju električne energije za pogon automobila.

 Manifestacije

Bez njih nema 'Cipolijade'

Metković, 1.7.2016. - Večeras nas u Športskoj ulici i na Trgu Franje Tuđmana očekuje IV. Metkovska cipolijada koje ne bi bilo bez naših ribiča koji cijeli dan na Neretvi love ciple. Nastojali smo im se za to barem malo odužiti objavom ovih fotografija.

 Apel

Može li se stati u kraj vandalima?

Metković, 1.7.2016. - U proteklih mjesec dana u više su navrata oštećene novopostavljene kante za otpad ispred VK Neretvanski gusar. Iako je to zapravo imovina grada Metkovića, veslači su ih nekoliko puta sami popravljali i postavljali na njihova mjesta, ali unatoč tome oštećenja se i dalje događaju. Limene se kante bacaju u Neretvu, tuku se od pod, razbacano je smeće…

 Projekti

Đuroković i Romić u obišli radove na području Metkovića

Metković, 1.7.2016. - Nedavno su u Metkoviću boravili direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i ministar poljoprivrede Davor Romić pa smo ih zamolili da nam ukratko kažu koji je bio razlog njihova posjeta našem gradu.

 Obavijest

Uskoro započinju radovi na kanalizacijskim kolektorima u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara

Metković, 1.7.2016. - Metkovć d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava građane da će se s izgradnjom kanalizacijskih kolektora u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara započeti iza 15. srpnja. Radovi će istovremeno započeti u objema ulicama.

 

 

Vijesti iz 7. 2016.
ukupno 101

Summer night music - Viva la musica

Veliki i mali uživali u 'Rimskoj noći'

U nedjelju i ponedjeljak velika opasnost od toplinskih valova

Sanacija ljetne pozornice i krovišta

Javni poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje

MGIPU izdao lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu

Na Glibuši nasip skoro gotov, slijedi asfaltiranje

Htio nostrificirati krivotvorenu diplomu

'Miris lovine' privukao brojnu publiku

Finac remiksao Popovićevu 'Ključ od raja'

Metkovski rukomet pod jednim krovom

'Miris lovine' večeras u GKS-u

Započeli radovi u Teslinoj

'Žveljarinke' predstavile spot s pjesmom za 'Opuzen 2016.'

Proslavili 25. obljetnicu mature

Bračni par Mravunac-Fabijanić koncertirao u GKS-u

Noćas posljednji duži prekidi u vodoopskrbi

Mladi se kudovci predstavili u Klagenfurtu

'Žveljarin' predstavlja svoj prvi spot

Sutra Zažablje bez struje od 8 do 16 sati

Metkovski se fratri oprostili od župljana

Predstavljena zbirka pjesama 'Srce pravednika'

Dojmljiva večer Tolje i 'Banda'

Makovci reprizno izveli 'Preko reda'

NK Neretva ambiciozno ulazi u novu sezonu

'Ecos Romari' iz Viteza pobjednik jubilarnoga Streetball turnira

Terasa hotela 'Nimfa' u Živogošću 1986.

U nedjelju velika vrućina

Jarku teniski ' Metković 2016.'

Novi izgled Hebrangove

Tražio se gumb viška

Obavijest maslinarima

Osigurajte investicije u početna ulaganja

Prekidi elektroopskrbe u Dobranjama

MNK 'Porto tolero' i 'Krem team 2' pobjednici turnira u Orašini

Sveti Ilija i Dan Grada Metkovića 2016.

Gradska glazba Metković proslavila 130 godina postojanja

Noćas bez vode desna strana grada, Ulica S. Radića i Doljani

Predstavljena brošura u kojoj je Gradska uprava navela što je sve učinila u protekle tri godine

'Sv. Iliji' i 'Gusaricama' Lađarski kup Grada Metkovića

Ovogodišnjim laureatima dodijeljene nagrade

Ponovno imamo Dopisništvo HRT-a u Metkoviću

Biljni pročistač u Prudu pušten u probni rad

Vijenci i svijeće za naše preminule i poginule sugrađane

Iskoristili nepažnju motociklista i ukrali mu novac

Ulica kneza Domagoja sutra bez vode

Zadrani najbrži na Neretvi

Puštena u rad punionica električnih automobila

Kiridžija, Volarević, Dodig najbolji u skokovima, Obradoviću pršut

Privremena regulacija prometa zbog radova na kolektorima u Teslinoj i Neretvanskih gusara

Podijeljene nagrade Športske zajednice Grada Metkovića

Slavljenički koncert i skokovi u Neretvu

Walter Neugebauer i The Cadillac 'prašili' u GKS-u

Metković dobio novo igralište – 'Ispod košćele'

Turnir započeo u dvorani, a nastavku se danas nadamo na otvorenome

Sutra Gradska glazba Metković obilježava 130. obljetnicu osnutka

Danas počinje jubilarni 20. Streetball turnir Metković - u slučaju kiše program seli u Gradsku dvoranu

Asfaltirana pristupna cesta do BUPOV-a, otvorenje u utorak

Radovi završeni puno prije planiranoga roka

U slučaju kiše koncert će biti u GKS-u

Zamolba vlasnicima vozila

Uhvaćen u pokušaju krađe

Održan tradicionalni 'MTK Summer Jam'

Metković, Krvavac II i Doljani bez vode s četvrtka na petak

Koncert za proslavu 130 godina postojanja

Počelo uređenje Šetališta 116. brigade HV-a

Deset godina Športske zajednice grada Metkovića

U Glušcima proslavljeni zaštitnici sela sv. Petar i Pavao

Napustio nas je naš Niko

Glušci sutra bez struje od 8 do 16 sati

Dubravica i Glušci sutra bez vode od 11 do 15 sati

Povremeno „smrznuti“ Gali ipak nisu umanjili užitak gledanja popularnoga crtića

Reklamne letke nije postavilo Pogrebno poduzeće 'Palma Čikara'

Reakcija gradske tvrtke Metković d.o.o. na pisanje u nekim medijima

Od prirodnih materijala djeca izrađivala životinje i biljke

Otežano prometovanje Ulicom kneza Domagoja

Zanimljiva izložba na ušću Neretve

Ljepotica uz Malu rivu

Sutra velika, a u utorak vrlo velika opasnost od toplinskih valova

Turniri u tenisu i uličnoj košarci

'Larpurlartizam' na ušću Neretve

Sutra bez struje na Duvratu

Iznenada preminuo Tadija Roso

Novi sastanak na temu objedinjavanja metkovskoga rukometa pod jedan krov

Prikratite ljeto s Vidovićem i ponešto naučite

Ljetna radionica u PMM-u

Prekidi u elektroopskrbi u Zažablju i Pozloj Gori

KUD 'Metković' u Đakovu predstavljao našu županiju

Splitski lutkari oduševili mališane

Medić u Makarskoj najbolji igrač, a Vučić najbolji strijelac

Svečano otvorena obnovljena zgrada PGP Metković

Operni suveniri nastupili u crkvi svetoga Ilije

Osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Uskoro adulticidna dezinsekcija komaraca

Svečano otvoren VI. Memorijalni malonogometni turnir 'Eugen Erjauc'

Tadiji Rosi IV. Metkovska cipolijada

Metković među rijetkim gradovima s punionicom za električne automobile

Bez njih nema 'Cipolijade'

Može li se stati u kraj vandalima?

Đuroković i Romić u obišli radove na području Metkovića

Uskoro započinju radovi na kanalizacijskim kolektorima u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01