-913

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Pomoć i njega u kući

Metković, 30.5.2008. - Nakon što je postigla niz dogovora, iz Zagreba se u srijedu vratila metkovska delegacija na čelu s gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom. S njim su bili pročelnik za rad, zdravstvo i socijalnu skrb Vatroslav Vugdelija i gradski vijećnik i predsjednik Udruge „Prijatelj“ Antiša Puljević.

 Zdravstvo

Priznanje metkovskoj Ratnoj bolnici

Metković, 29.5.2008. - Danas su sudionici karavane „Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske“ posjetili dom zdravlja u Metkoviću, u sklopu kojega je djelovala Ratna bolnica.

 Gradske vijesti

Deratizacija javnih površina

Metković, 29.5.2008. - Jučer su djelatnici splitske tvrtke „Cian“ započeli deratizaciju javnih gradskih površina u Metkoviću. Deratizacija se provodi tako da se na teško dostupna mjesta, za koje se zna da na njima borave miševi i štakori, stavljaju meke s otrovom. Sanitarnoga inžinjera Miroslava Pemića, koji je voditelj tima za deratizaciju, zamolili smo za izjavu.

 Obrazovanje

Vicematuranti pišu nacionalne ispite

Metković, 29.5.2008. - Vicematuranti metkovske Gimnazije jučer su započeli s pisanjem nacionalnih ispita čiji rezultati će poslužiti u pripremi državne mature koja je odgođena za 2010. Ostaje nejasno zašto ispite pišu vicematuranti, kad oni neće na državnu maturu, a ne drugaši koji će je polagati. Njima bi to sigurno dobro došlo da se priviknu na tipove ispita koji će im biti na maturi. Nacionalni ispiti pisat će se još u petak, ponedjeljak i utorak.

 

 Šport

Treći Međunarodni karate turnir

Metković, 28.5.2008. - Ljubitelji borilačkih sportova doći će na svoje u subotu, 31. svibnja u Gradskoj dvorani u Metkoviću. Tamo će se treći put održati Međunarodno karate natjecanje METKOVIĆ OPEN 2008.

 Povijest

Članak o Dobranjama

Metković, 26.5.2008. - Iz Zagreba nam stiže još jedan stručan rad prof. Domagoja Vidovića sa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Nakon što je obradio Metkovsko stanovništvo u doba javnoga djelovanja don Mihovila Pavlinovića i Nacrt za vidonjsku antroponimiju, Domagoj se pozabavio Dobranjama. Članak koji je izašao u časopisu Folia onomastica Croatica ovdje objavljujemo u PDF formatu.

 

 Povijest

Brod Metcovich

Metković, 26.5.2008. - Pronašavši razglednice broda Metcovich, pasionirani kolekcionar razglednica grada Metkovića Mario Talajić zainteresirao se za povijest toga broda te iz raznih vrela prikupio podosta podataka. Tako je nastao članak o brodu Metcovich .

 

 Gradske vijesti

Dubravica možda i prije roka

Metković, 25.5.2008. - Sanacija odlagališta komunalnoga otpada kod Dubravice mogla bi biti gotova i prije roka, koji je planiran na godinu dana. Ako radovi budu tekli sadašnjim tempom, moguće je da ćemo do kraja ove godine imati sanirano odlagalište na koje će se novi otpad odlagati prema propisima o zaštiti prirode.

 Promet

Obnova kolodvorske zgrade

Metković, 25.5.2008. - Nakon što je 2005. na zgradi željezničkog kolodvora u Metkoviću obnovljen krov, ovih dana je u tijeku druga faza radova.

 Vjerski život

Procesija na Tijelovo

Metković, 24.5.2008. - Nekoliko tisuća vjernika sudjelovalo je u četvrtak u tijelovskoj procesiji koja, prema običaju, prolazi starim dijelom Metkovića.

 Obrazovanje

Maturantima završila nastava

Metković, 22.5.2008. - Za razliku od kolega u nekim većim gradovima, maturanti metkovskih srednjih škola proslavili su bez ekscesa zadnji dan nastave. Bilo je samo dosta bučno i veselo. Mi smo u objektiv uhvatili skupinu maturanata Gimnazije Metković koja je pjevajući prošla kroz grad. Nadamo se da su se dobro ispuhali jer mnoge od njih čeka matura i teški prijamni na fakultetima.

 

 Akcija

Obilježen Dan zdravih gradova

Metković, 22.5.2008. - Kako se 20. svibnja u Hrvatskoj obilježava kao Nacionalni dan zdravih gradova, Udruga mladih grada Metkovića „Kolektiv“, Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“, Dijabetička udruga grada Metkovića i u Udruga „Zdravi grad“ organizirale su tijekom toga dana nekoliko događanja.

 Koncert

Libertas Metkoviću na dar

Metković, 20.5.2008. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu pod ravnanjem Viktora Lenerta koncert pod nazivom „Metkoviću na dar“ održao Mješoviti zbor „Libertas“ iz Dubrovnika.

 Poljoprivreda

Seminar o poljoprivredi i ruralnom razvoju

Metković, 19.5.2008. - Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, Dubrovačko-neretvanskom županijom te regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije Dunea organizira seminar na temu „Program SAPARD - dosadašnja iskustva i buduća perspektiva“. Seminar će se održati 20. svibnja u hotelu „Lero“ u Dubrovniku s početkom u 9 sati. Više pogledajte ovdje, a program seminara ovdje.

 

 Narona

Godinu dana Arheološkog muzeja Narona

Metković, 19.5.2008. - Otvoren na Međunarodni dan muzeja prije godinu dana, Arheološki muzej Narona jučer je i sam obilježio taj dan. Osim što je posjetiteljima ulaz bio slobodan osmišljen je i dodatan program.

 Obrazovanje

Maturalna zabava Gimnazije Metković

Metković, 18.5.2008. - Sinoć je održana Maturalna zabava 51. naraštaja Gimnazije. U Restoranu „Domagoj“ u Metkoviću okupilo se stotinjak maturanata kako bi sa svojim razrednicima i profesorima proslavili završetak četverogodišnjeg obrazovanja u toj školi. Očekuje ih još samo tri dana nastave pa pripreme za maturu, matura, prijamni ispiti…

 Seminar

Kako sudjelovati u procjeni utjecaja na okoliš

Metković, 17.5.2008. - Od triju udruga koje se bave zaštitom okoliša dobili smo informaciju o seminaru „Kako unaprijediti sudjelovanje javnosti u postupcima procjene utjecaja na okoliš“ što će se održati 21. svibnja u Pločama u Hotelu „Bebić“. Seminar počinje u 10 sati i sa stankom za ručak traje do 16 sati.

 Rad udruga

Udomljene maškare

Metković, 17.5.2008. - Pokladno gradsko društvo jučer se uselilo u prostorije koje im je, u sklopu Gradskog kulturnog središta, dodijelio grad Metković.

 Kazalište

MAK-ovci premijerno odigrali „Češalj“

Metković, 16.5.2008. - Nakon što su na Smotri kazališnih amatera Dubrovačko-neretvanske županije nastupili s predstavom „Češalj“ autora Fadila Hadžića, članovi Metkovskog amaterskog kazališta su je u srijedu premijerno, a u četvrtak reprizno izveli za građanstvo.

 Zanimljivosti

Pokušaj obaranja Guinnessova rekorda

Metković, 16.5.2008. - I ove godine metkovski maturanti, zajedno s kolegama iz Opuzena, Ploča, Vrgorca i Makarske, sudjelovali su u obaranju Guinnessova rekorda plešući četvorku na parkiralištu RC „Mercator“ u Metkoviću.

 Promet

Napokon bez gužvi preko Jerkovca

Metković, 16.5.2008. - Nakon tri i pol mjeseca, danas u 12 sati, ponovno je za sav promet otvorena dionica Jadranske magistrale (D8) između Ploča i Opuzena. Radovi na čvoru Čeveljuša i dalje se nastavljaju pa će promet na novootvorenoj dionici biti reguliran svjetlosnom signalizacijom.

 Narona

Gradsko vijeće gotovo jednoglasno za Liviju

Metković, 16.5.2008. - Na jučerašnjoj tematskoj Sjednici Gradskoga vijeća, vijećnici su uz samo jedan glas protiv usvojili zaključak da se uputi službeni zahtjev Saboru, Vladi i Ministarstvu kulture Republike Hrvatske te ostalim stručnim tijelima kako bi se razdriješio Gordijski čvor spleten oko Oxford-Opuzen Livije.

 Svijet

Žapci pobjednici Olimpijskoga festivala

Metković, 16.5.2008. - Jučer je na igralištu NK „Metković“ metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić otvorio 2. olimpijski festival dječjih vrtića grada Metkovića na kojemu su se predškolci natjecali u pet sportskih disciplina.

 Vjerski život

Prud proslavio blagdan Sv. Leopolda Mandića

Metković, 13.5.2008. - Jučerašnjom procesijom i Svetom misom stanovnici Pruda, njihovi prijatelji i rodbina proslavili su dan zaštitnika Pruda blagdan Sv. Leopolda Mandića.

 Šport

Metkovci državni prvaci u atletici

Metković, 13.5.2008. - Neupućenima će možda ova vijest biti iznenađenje, ali oni koji prate rad Školskog športskog kluba „Gusar“ iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću reći će kako su se nadali da bi momci iz te škole mogli postati državni prvaci.

 Folklor

Završila 24. smotra folklora

Metković, 13.5.2008. - Nakon što su četiri dana kroz Metković prolazile različite folklorne skupine, prezentirajući ples i pjesmu svoga kraja, završila je 24. smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“. Ovo je godine Smotra je okupila preko sedamdeset društava iz Dalmacije i njihovih gostiju, a mnogima je dolazak u Metković kruna njihova rada tijekom proteklih godinu dana. Mi smo pokušali fotoaparatom zabilježiti neke zanimljive detalje i pretočiti ih u fotoreportažu.

 

 Rad udruga

Novosti iz Društva Neretvana u Zagrebu

Metković, 12.5.2008. - Zagrebačko Društvo Neretvana i prijatelja Neretve pod predsjedanjem Luke Vlahovića postaje sve aktivnije. U posljednje vrijeme pravi hit u Zagrebu je postala tribina „My way“, na kojoj gostuju poznate osobe iz javnog života Hrvatske. – piše Dragan Jurković na www.rogotin.hr

 

 Predavanje

Otkud smo i kako (ne) trebamo govoriti

Metković, 12.5.2008. - Arheološki muzej Narona, uz svoju primarnu djelatnost, započeo je i sa dodatnim kulturnim programom koji će se realizirati tijekom ljeta. Program je započeo u subotu predavanjima Domagoja Vidovića i Mate Kapovića koja je na krovu Muzeja organizirao Salon Matice hrvatske.

 Vjerski život

Prva pričest

Metković, 12.5.2008. - U nedjelju je u župi Sv. Ilije, tijekom svečane Svete Mise, Prvu pričest primio 131 prvopričesnik. Misu je predvodio njihov vjeroučitelj fra Daniel Stipanović uz koncelebraciju župnika fra Dušana Džimbega. Prvopričesnike su, za taj svečan čin, uz fra Daniela pripremali i đakon fra Filip Mimica te č. s. Vedrana Krstičević.

 

 Folklor

Predsjednik Sabora na otvaranju Smotre

Metković, 10.5.2008. - Jučerašnjim nastupom dvadesetak folklornih skupina iz Dalmacije i njihovih gostiju završena je prva večer 24. smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“.

 Folklor

Izložba i koncert

Metković, 9.5.2008. - Sinoćnjom izložbom neprofesionalnih likovnih stvaralaca Dubrovačko-neretvanske županije započeo je program 24. smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“. U Galeriji Gradskog kulturnog središta domaćoj publici predstavilo se šezdesetak slikara i kipara sa gotovo osamdeset radova.

 Zanimljivosti

„Maturanrska parada“ 2008.

Metković, 8.5.2008. - Već je četvrta godina otkad se u Metkoviću održava „Maturantska parada“ u kojoj se metkovski maturanti u plesu pridružuju kolegama iz više država. Cilj im je oboriti Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju četvorke.

 Gradske vijesti

Povećan komunalni doprinos

Metković, 8.5.2008. - Gradsko vijeće grada Metkovića usvojilo je prijedlog Odluke o komunalnom doprinosu koji će se, na prijedlog Poglavarstva, povećati za neke kategorije.

 Narona

Stoljetni san ili ...?

Metković, 8.5.2008. - Bez ikakve namjere kvarenja susjedskih odnosa između Metkovića i Opuzena ne možemo ne komentirati izjavu opuzenskoga gradonačelnika Ive Mihaljevića koja je nedavno objavljena u tisku. Gospodin Mihaljević kaže: Na Liviju smo posebno ponosni, jer je postavljanje njezina kipa na našem trgu stoljetni san svih generacija Opuzenaca, pa i mene samoga, jer sam još kao dijete često slušao o tome.

 Vjerski život

Pravoslavni vjernici proslavili Sv. Đorđa

Metković, 7.5.2008. - Jučer su pravoslavni vjernici iz Metkovića i doline Neretve proslavili praznik Svetoga Đorđa. U crkvi Svetoga Đorđa u Metkoviću Svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika Grigorije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski.

 

 Gradske vijesti

Pokazna vatrogasna vježba

Metković, 6.5.2008. - Kako je svibanj Mjesec zaštite od požara, Javna vatrogasna postrojba Metković izvela je za građanstvo na Trgu dr. Franje Tuđmana u Metkoviću pokaznu vatrogasnu vježbu.

 Folklor

24 smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“

Metković, 6.5.2008. - Od 8. do 11. svibnja u Metkoviću će se održati 24. smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“. Program započinje u četvrtak koncertom Marijanskih pučkih pjesama u crkvi Sv. Ilije na kojem će nastupiti 13 skupina te izložbom slikara amatera Dubrovačko-neretvanske županije u Gradskom kulturnom središtu.

 Gradske vijesti

Darovi za novorođene bebe

Metković, 6.5.2008. - Još 45 beba s područja grada Metkovića, koje su rođene od početka ove godine, dobilo je dar od metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe. Tim je u ovoj godini zadovoljeno 75 zahtjeva za dar koje su podnijeli njihovi roditelji.

 

 Predavanje

O stanovništvu Vida i hrvatskome jeziku

Metković, 4.5.2008. - Dva zanimljiva predavanja održat će se u subotu, 10. svibnja u Arheološkom muzeju Narona u Vidu. Prvo predavanje je Domagoja Vidovića „Stanovništvo Vida od srednjega vijeka do današnjih dana“, a drugo Mate Kapovića „Treba li govoriti pravilno?“. Predavanja, čiji organizator je Salon Matice hrvatske, počinju u u 19 sati.

 Vjerski život

Krizma u Metkoviću

Metković, 4.5.2008. - U subotu i nedjelju u obje metkovske župe 217 mladih je obavilo čin Svete Krizme koju im je podijelio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U župi sv. Nikole Biskupa bilo je 88 krizmanika, a u župi sv. Ilije 129.

 Šport

Uspjeh ŠŠK „Predolac“

Metković, 3.5.2008. - U poluzavršnici natjecanja osnovnih škola u nogometu momčad OŠ Stjepana Radića osvojila je prvo mjesto i plasirala se na završno državno natjecanje.

 Zanimljivosti

Pčele na izletu

Metković, 1.5.2008. - Pčele su u životinjskom svijetu poznate kao smrtni radnici. No, čini se da su one, nekim svojim čulom, osjetile da je danas Međunarodni praznik rada pa je cijeli roj iz nečije košnice otišao na izlet u grad.

 Mediji

Hrvatska na 78. mjestu

Metković, 1.5.2008. - Prema izvještaju američke nevladine organizacije Freedom House, Hrvatska je po slobodi medija svrstana na 78. mjesto koje dijeli s Bocvanom. Na popisu se nalazi ukupno 195 zemalja.

 Tradicija

1. svibnja - Međunarodni praznik rada

Metković, 1.5.2008. - Gradska glazba „Klement Visković“ jutros je, prema staroj tradiciji, prošla gradskim ulicama marševima budeći posljednje pospance što su odlučili, u ovo sivo prvosvibanjsko jutro, produžiti svoj boravak u krevetu. Za razliku od prošle godine, budnica je pomaknuta još za pola sata, naravno u korist pospanaca. Sretan vam Praznik rada i blagdan Sv. Josipa Radnika.

 

 

Vijesti iz 5. 2008.
ukupno 44

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01